wonder.

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  50
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο wonder.

 1. Ακριβώς δεν ξέρουμε την οικογένεια, ένα μέλος της ζήτησε τη γνώμη μας και της τη δίνουμε. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενά της γιατί δεν είμαστε δικαστήριο. Και ναι ότι βλάπτει ένα παιδί είναι στην ίδια κατηγορία, το ότι η ασέλγεια και η σωματική κακοποίηση είναι από τα χειρότερα δεν βάζει τα υπόλοιπα στην κατηγορία του "Δεν Πειράζει".
 2. το πως ήταν ως άνθρωπος πριν παντρευτούν λίγη σημασία έχει, καθώς όλοι μας εξελισσόμαστε κανένας δεν μένει στάσιμος. Επιπλέον, τα όποια ελαττώματα μπορεί να είχε/έχει, μπορεί να την ενοχλούσαν λίγο και να μπορούσε να ζει μ' αυτά σε ότι είχε και έχει σχέση αποκλειστικά με την ίδια. Για τα παιδιά της θέτει ορθώς άλλα πιο αυστηρά όρια γιατί θέλει να έχουν μια υγιή ανατροφή. Όσο για την ευκολία της προτροπής απομάκρυνσης στοιχείων που βλάπτουν τα παιδιά. Τι πιο λογικό, τι θα έπρεπε δηλαδή να λέμε κάτσε να υπομείνεις τα πάντα και μάθε στα παιδιά σου να υπομένουν κάθε κακώς κείμενο για να διατηρηθεί τι; Μια νοσηρή (για τα παιδιά κυρίως) κατάσταση; Βία και κακοποίηση δεν είναι μόνο το ξύλο και η ασέλγεια.
 3. καλή δύναμη και μακάρι να βρείτε τρόπο να μη σε σας επηρεάζουν οι διαφορές σας και να έχετε μια όμορφη καθημερινότητα. αναρωτιέμαι γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν γίνονται κληρικοί, μοναχοί κλπ. και καταπιέζουν τους άλλους.
 4. καμιά λύση δεν είναι εύκολη σ' αυτά τα πράγματα, και ο χωρισμός είναι δύσκολος και το να υπομένεις μια κατάσταση είναι βλαβερό. Γιατί και τα παιδιά θα μάθουν ότι υπομένουμε το οτιδήποτε και απλά γκρινιάζουμε. Το σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά το πόση αξία έχουν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους για να αλλάζουν στη ζωή τους τα κακώς κείμενα και όχι να τα υπομένουν. Κι αυτό αν διαφορετικό παράδειγμα παίρνουν από τη μάνα τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση) δε θα το καταφέρουν. και ένας ψυχολόγος δε θα δώσει με το μαγικό ραβδάκι του κάποια μαγική λύση, αλλά θα βοηθήσει τη μάνα να τα βρει περισσότερο με τον εαυτό της, να βρει τη δύναμη να δώσει τη μάχη που το ένστικτό του γονιού την ωθεί να δώσει για το καλό των παιδιών πάνω από όλα.
 5. στρουθοκαμηλισμό σε καμιά περίπτωση γιατί ακριβώς δε λύνει τίποτα. αλλά και ηττοπάθεια σε καμιά περίπτωση. Επιβάλεται να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου όχι μόνο για το δικό σου καλό, αλλά και για των παιδιών σου. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, γιατί μαθαίνουν από αυτά που βλέπουν και ζουν και όχι από λόγια. Αν δεν κάνεις κάτι το κοριτσάκι σου θα θεωρεί λογικότατη την απόρριψη από τον οποιοδήποτε, γκόμενο, φίλη, ξαδέρφη κλπ. και ο γιος σου θα θεωρεί λογικότατο το να απορρίπτει οτιδήποτε και οποιαδήποτε δεν συμβαδίζει με τα κέφια του. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε στο νοσοκομείο της περιοχής σου και ζήτα από εκεί ψυχολόγο (λογικά είναι δωρεάν), επίσης πρέπει να υπάρχει γραμμή ψυχολογικής στήριξης τηλεφωνική δωρεάν, για παιδιά και εφήβους σίγουρα. Όποιος ξέρει τον αριθμό ας το παραθέσει..
 6. Μπορεί να έχει δίκιο η [email protected] αλλά τσέκαρέ το πρώτα με ψυχολόγο, δεν παύει να είναι κι αυτό παιδί, ήδη αισθάνεται άσχημα μην πάρει περισσότερο φορτίο από όσο "πρέπει".
 7. ΈΛΕΟΣ, τι άλλο θα ακούσουμε και θα ζήσουμε Εγώ θα απαιτούσα και θα επέμενα να πάμε ως ζευγάρι σε ψυχολόγο και αν το έκρινε ο ψυχολόγος και το παιδί/ά. Θα το έφτανα στα άκρα προκειμένου να λυθεί, γιατί θεωρώ πως το κοριτσάκι θα έχει μεγάλο θέμα για το οποίο θα περάσει πολύ δύσκολα να το ξεπεράσει, αν το καταφέρει ποτέ. Επιπλέον μέχρι να πείσω τον άντρα μου θα πήγαινα μόνη μου σε ψυχολόγο και για να βρω στήριξη και για να με συμβουλέψει πως θα βοηθήσω το γιο μου και ο γιος μου εμένα, στο συγκεκριμένο θέμα. Θα έθετα ένα χρονικό περιθώριο στον εαυτό μου και θα έκανα τα πάντα για να προστατέψω το κοριτσάκι μου από όλο αυτό. Στο κάτω κάτω είναι μια μορφή κακοποίησης. σε κουνιάδο, πεθερικά θα έκοβα απλά και την καλημέρα. ΜΑΧΑΙΡΙ
 8. Τι να συζητάει κανείς, εδώ ένα παιδί έχεις και μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, είτε είσαι γονιός, είτε η γιαγιά, η νταντά, ο οποιοσδήποτε (τόσα ακούμε κάθε τόσο). Πόσο μάλλον στα ελληνικά σχολεία που έχουν το μαύρο τους το χάλι από κάθε άποψη. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την εκπαίδευση αλλά αμφιβάλλω αν θα κατάφερνα να προσέχω ταυτόχρονα τόσα παιδιά χωρίς να προκύψει κάποια στιγμή κάτι.
 9. ΜΑΡΙΑΛ Μπορεί όλοι να λιποψυχούμε κάποτε όπως λες, αλλά δεν το χειριζόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Εγώ πχ. όταν περνάω δυσκολίες ή χαρές το μοιράζομαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και αυτό μου είναι υπεραρκετό. συγγνώμη αλλά αυτά αντιφάσκουν... πως γίνεται από τη μια να αγαπάς και από την άλλη να απαιτείς, αγάπη και σεβασμό; που ακριβώς αντιφάσκω; και πότε μίλησα για απαίτηση αγάπης και σεβασμού. Η αγάπη και ο σεβασμός κερδίζονται. Παρόλα αυτά για να το αποσαφηνίσω και να μην υπάρχει παρερμήνευση εννοούσα το να μην αφήνει κάποιον να το καθιστά θύμα, να μη του δίνει περιθώριο να το βλάψει. Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Άποψή μου πάντα κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει ότι αν αγαπάς κάποιον και σε χαστουκίσει θα πρέπει να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο. Εγώ δε λέω χαστούκισέ τον και εσύ αλλά κάνε ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει και να μην επαναληφθεί. εμβολιάζεις τα παιδιά σου; τα πηγαίνεις στο γιατρό; (= μη επιλογή τους)... άρα είσαι εγωίστρια;;;;; όχι βέβαια.... απλά θέλεις να κάνεις το καλύτερο για την υγεία του σώματός τους.... Εμβολιάζω το παιδί μου σύμφωνα με τις συστάσεις του παιδιάτρου, γιατί από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άλλη επιλογή απόκτησης αντισωμάτων και άμυνας, δεν μπορείς να το βάζεις στην ίδια κατηγορία με τη βάφτιση, η οποία κάλλιστα μπορεί να γίνει πολύ αργότερα αν και όταν το θελήσει το ίδιο το παιδί. ακριβώς γι' αυτό το λόγο το θεωρώ άκρως εγωιστική πράξη. όσοι κάνουν νηπιοβαφτισμό φροντίζουν για την υγεία της "ψυχής" (με τη θεολογική όχι την ψυχιατρική ένοια) των παιδιών τους.... γιατί τους αδικείς τόσο και τους χαραχτηρίζεις εγωιστές;
 10. ανήκω στην κατηγορία γ. και δε θα ήθελα να βάλω εξαρχής το παιδί μου σε κάποιο μονοπάτι. Πιστεύω ότι υπάρχει θετική και αρνητική ενέργεια μεταξύ των ανθρώπων και ότι μας επηρεάζει πχ. η πανσέληνος. Θέλω το παιδί μου να αποφασίσει μόνο του και ελπίζω να πιστεύει στον εαυτό του και να μην έχει ανάγκη από παρηγοριά και δύναμη από ένα ανώτερο ον. Εύχομαι να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, να έχει γερές βάσεις και να είναι τόσο γεμάτο από αγάπη, να το διακρίνει συναισθηματική πληρότητα ώστε να είναι σε θέση να κάνει διαπροσωπικές σχέσεις με άνεση, να σέβεται και να εκτιμά τον άνθρωπο, τη φύση, τα πράγματα και ταυτόχρονα να μην επιτρέπει σε κανέναν να μη του φέρεται με τον ίδιο τρόπο. Και με αυτά τα στοιχεία ελπίζω να έχει μια όμορφη και γεμάτη ζωή. Πιστεύω πως η θρησκεία είναι ακόμη ένα μέσο χειραγώγησης και πιστεύω πως το να βαφτίζονται μικρά παιδιά (= μη επιλογή τους) είναι μια απόλυτα εγωιστική πράξη των γονέων.
 11. μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος για αυξημένες ανάγκες φ. οξέος..
 12. τι εξέταση υπερήχου καρδιάς είναι αυτή στην οποία αναφέρεσαι; κάτι σαν πρώιμη Β' επιπέδου;
 13. καλημέρα και καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια επειδή έχω βασανιστεί με το θέμα "τυχαίο" & "ανεξήγητο" αναρωτιέμαι αν η παρακάτω μέθοδος μπορεί να μας γλιτώσει από χρωμ. ανωμαλία ή/και την ανάγκη αμνιοπαρακέντησης.. http://irakliotikosteki.blogspot.be/2011/07/blog-post_7030.html Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 Γεννήθηκε το τέλειο μωρό στην Κρήτη Το πρώτο τέλειο μωρό στην Κρήτη γεννήθηκε στα Χανιά. Με μια ειδική μέθοδο μια 40χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί 3 τέλεια μωρά. Το συγκεκριμένο παιδί με μια λογική εξέλιξη της υγείας του δεν πρόκειται να παρουσιάσει σύνδρομα και χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Όπως εξηγεί ο γιατρός μαιευτήρας Κώστας Πάντος, «αυτό είναι ένα παιδί το οποίο γεννήθηκε μετά από προεμφυτευτικό έλεγχο. Δηλαδή πριν κάνουμε τη μεταφορά των εμβρύων στη γυναίκα τα ελέγχουμε παίρνοντας ένα κύτταρο, την τρίτη ή την πέμπτη μέρα της ζωής τους, και με βιοψία τα ελέγχουμε γεννητικά για διαφορές βλάβες». Έλεγχος χρωμοσωμάτων Το καινούργιο σε αυτό το ζευγάρι είναι ότι καταφέρανε να ελέγξουν και τα 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων που έχει μέσα το κύτταρο, δηλαδή όλα τα χρωμοσώματα, για γονικές βλάβες και βλάβες που ενοχοποιούνται για αποβολές. Έτσι, τοποθετώντας μόνο τα υγιή έμβρυα, αυξάνεται και η πιθανότητα επιτυχίας αλλά και η πιθανότητα το συγκεκραμένο παιδί να μην έχει γενετικά προβλήματα. Αυτή η μέθοδος ξεκίνησε το 2010. Είναι η πιο καινούργια μέθοδος και εφαρμόζεται σε λίγες χώρες του εξωτερικού, προς το παρόν. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορούσαν να ελέγχουν μόνο τα 9 χρωμοσώματα τα οποία ενοχοποιούνται για γενετικές βλάβες. Τώρα ελέγχουν και τα 23. Η γυναίκα που έφερε στην Κρήτη το πρώτο μωρό με τη μέθοδο αυτή είναι μια γυναίκα 40 χρονών με ιστορικό επανειλημμένων αποβολών στο παρελθόν. Υποβλήθηκε στη διαδικασία του προεμφυτευτικού ελέγχου πάντα στα πλαίσια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, που είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στα ζευγάρια να γνωρίζουν για τις γενετικές βλάβες που μπορεί να υπάρχουν στα έμβρυά τους. Τη γυναίκα παρακολουθεί ο γυναικολόγος μαιευτήρας Στέλιος Πετρουλάκης, που δίνει και το στίγμα της μεθόδου που και αυτός εφαρμόζει. «Η μητέρα είναι 40 ετών. Είχε ιστορικό με αποβολές και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε προεμφυτευτική διάγνωση. Τι σημαίνει αυτό; Μπαίνει στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης και προτού εμφυτεύσουμε τα έμβρυα στη μήτρα παίρνουμε την τρίτη ημέρα ένα ωοκύτταρο, που το λέμε βλαστό μερίδιο, και εξετάζουμε τον καρυότυπο του κυττάρου αυτού. Έτσι αυξάνουμε την πιθανότητα για καλή εμφύτευση». Η μέθοδος αυτή επιστημονικά έχει και ευρύτερη χρήση, όπως λέει ο κ Πετρουλάκης. «Αυτό εφαρμόζεται τώρα και για άλλα νοσήματα. Όχι μόνο για τις καθʼ έξη αποβολές, αλλά και για γυναίκες μεγαλύτερες των 40 ετών και για γυναίκες που έχουν μεσογειακή αναιμία και οι οποίες δε θέλουν να υποστούν την ταλαιπωρία της διάγνωσης μετά τη δέκατη-ενδέκατη εβδομάδα, οπότε αν το παιδί είναι πάσχον χρειάζεται να κάνει διακοπή κυήσεως. Τώρα, πριν καν εμφυτευτεί το κύημα στο ενδομήτριο έχουν κάνει τη διάγνωση. Με αυτή τη μέθοδο προλαβαίνουμε ώστε να μη γεννηθεί κάποιο παιδί το οποίο θα έχει κάποιο γενετικό νόσημα και έτσι αποφεύγεται η ταλαιπωρία της διακοπής κύησης». Στην Ελλάδα Τα πρώτα "τέλεια" μωρά στην Ελλάδα είχαν έρθει στον κόσμο προ μηνών. Μια 31χρονη έγινε μητέρα αφού απέκτησε δύο πανέμορφα μωρά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, που πριν ακόμα γεννηθούν η επιστήμη τούς είχε εξασφαλίσει ότι θα είναι καθ' όλα υγιή. Η προεμφυτευτική διάγνωση είναι μια πρωτοποριακή και επαναστατική μέθοδος στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η μέθοδος της προεμφυτευτικής διάγνωσης δεν έχει καμία σχέση με την ευγονική. «Δε διαλέγουμε χρώμα ματιών, μαλλιών και φύλο ή ό,τι άλλο καθορίζουν τα γονίδια. Δεν κάνουμε ανάλυση γονιδίων για να φτιάξουμε ανθρώπους με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αυτό που θέλουμε είναι υγιή έμβρυα και μόνο», επισημαίνει ο κ. Πάντος.
 14. Προσεγμένη προσέγγιση, αξιόλογοι επιστήμονες ως ομάδα και Άνθρωποι! Ειδικά την Αφροδίτη θα τη νιώσεις πολύ κοντά σου.
 15. εύχομαι γερά μωράκια σε όλα τα κορίτσια που είναι σ' αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Sanna δεν έχω εμπειία με δανεικό αλλά δεν ελέγχονται οι δότριες πριν από τη διαδικασία γιατί να πρέπει να είσαι εσύ τώρα σ' αυτό το δίλημμα; και που φάνηκε αυτό στη Β' επιπέδου; Έχεις απευθυνθεί σε γεννετιστή; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις εύχομαι να πάνε όλα καλά!!
 16. με ΠΗΤ 20/12, πότε γίνεται η διαδικασία με το ΙΚΑ για το επίδομα τοκετού και λοχείας και τι ακριβώς πρέπει να κάνω;
 17. όσες το αισθανθήκατε λίγο πολύ στις 18 εβδομάδες, το αισθανόσασταν και δια της αφής ή είναι μυϊκές συσπάσεις όπως λέει και η engleza;
 18. wonder.

  Μπερδέματα

  Είναι θέμα οπτικής τελικά, εγώ είμαι υπέρ των οικογενειακών δεσμών και της συχνώτισης και της τριβής (σε λογικά πάντα πλαίσια) όχι πρωί-μεσημέρι-βράδυ 7 μέρες την εβδομάδα 365 μέρες το χρόνο μαζί.. αλλά σε γενικές γραμμές και γιορτές να κάνουμε μαζί και μια φορά στις 10 μέρες να τρώμε μαζί κλπ και να έρχονται να βλέπουν όσο συχνά θέλουν τα εγγόνια κλπ Υποδείξεις όμως και οδηγίες ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, στο κάτω κάτω τον άντρα μου παντρεύτηκα και εκείνος εμένα και όχι όλο μου το σόι.
 19. wonder.

  Μπερδέματα

  Μια χαρά καταλαβαίνουν, άριστα. Απλά κάνουν και λένε ότι θέλουν γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει. Προσωπικά δεν μπαίνω σε διαδικασία να δικαιολογώ συμπεριφορές και καταστάσεις δε με ενδιαφέρουν ούτε οι προθέσεις ούτε τίποτα. Ο καθένας έκανε τη ζωή του όσο καλύτερα μπορούσε και δε δέχομαι υποδείξεις και ο καθένας μεγάλωσε τα παιδιά του όπως νόμιζε και επίσης δε δέχομαι υποδείξεις. Δεν μπαίνω καν σε διαδικασία συζήτησης γιατί θεωρώ πως έτσι συμμετέχω σε κάτι παράλογο. Δηλαδή τι να διαπραγματευτώ το δικαίωμα να μεγαλώνω το παιδί μου όπως κρίνω εγώ;;; Ή να αιτιολογώ το οτιδήποτε σε κάποιον άλλο;;; Αν ακούσω το παραμικρό θα πω ορθά κοφτά ότι αυτά τα πράγματα είναι υποκειμενικά και καλώς ή κακώς αποφασίζουν οι γονείς και εμείς αποφασίσαμε αυτό..
 20. σε ποιον έγινε η Β' επιπέδου;
 21. wonder.

  Μπερδέματα

  θεωρώ πως δεν γίνονται και τα δύο, δηλαδή και το ξεκαθάρισμα και να μην επηρεαστεί η σχέση. Αλλά το θέμα είναι τι είδους σχέση θέλεις, ανοχής ή ειλικρίνειας. Επιπλέον κατά τη γνώμη μου, ο άντρας σου πρέπει να καταλάβει (είτε θέλει να κάνει κάτι γι' αυτό είτε όχι), πως όσο δεν αναλαμβάνει το ρόλο που του αναλογεί (να βάζει στη θέση τους τα μέλη της οικογένειάς του) αυτό θα έχει φθορά στη δική σας σχέση και στη σχέση σας με το παιδί σας. Αν προτιμά τη φθορά της δικής σας σχέσης από το να ταράξει τα νερά στη σχέση του με τα μέλη της ευρείας οικογένειάς του, μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.
 22. Σύμφωνα με την επιθεώρηση εργασίας μια χαρά μπορούν γιατί κλείνουν το κατάστημα.
 23. Mε ΠΗΤ 20/12 & απόλυση 31/10 τι θα πληρωθώ από το ΙΚΑ; Τι χάνω από τον ΟΑΕΔ;
 24. στις 6 εβδομάδες ακούσατε οριακά καρδούλα, γι' αυτό θέλει να σε ξαναδεί σύντομα.. μετά θα πηγαίνεις 1 φορά το μήνα. Με το καλό το σποράκι σου και δεν παθαίνει τίποτα από τους υπερήχους και κάθε μέρα να πήγαινες..