Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια θα ηθελα την βοηθεια σας.εγραψα χθες σε μια αλλη στηλη και δεν απαντησε καποιος.εχω εναν γιο 4 ετων και συνεχιζει να βρεχεται στον υπνο του.μηπως να αγοραζα μια πανα εκμαθησης,να προσπαθησω να σταματησει να τα κανει στο κρεββατι;η΄ δεν εξυπηρετει αυτου του ειδους η πανα;να αναφερω οτι ειναι 19 κιλα και μπορει και να μην του κανει σε μεγεθος; τι μου προτεινετε;

http://www.teamlollipop.co.uk/cloth-nappy-accessories/0810.html

Δοκίμασε αυτό, απ οτι είδα πρέπει να στέλνει Ελλάδα με 6.5 λίρες μεταφορικά

Ευχαριστώ, είχες δίκιο, στέλνουν Ελλάδα. Απλά δεν περνούσε το σύστημα ασφαλείας η κάρτα μας και τελικά ειπα να τα παρατήσω. Εντέλει, επικοινώνησα μαζί τους και το περασαν αυτοί, και τώρα από με΄ρα σε μέρα περιμένω την παραγγελία.

Χρησιμοποιεί κανεις τα χαρτάκια αυτά; Παρείγγειλα 5 ρολά! Ελπίζω να βγουν καλά! Είναι τα μόνα από καλαμποκάλευρο.. τα άλλα έγραφαν πως είχαν και συνθετικό υλικό. Μήπως κολλάνε στο δέρμα του μωρού οταν βραχεί;

qHzbp2.png

dpwIp3.png

κοριτσια θα ηθελα την βοηθεια σας.εγραψα χθες σε μια αλλη στηλη και δεν απαντησε καποιος.εχω εναν γιο 4 ετων και συνεχιζει να βρεχεται στον υπνο του.μηπως να αγοραζα μια πανα εκμαθησης,να προσπαθησω να σταματησει να τα κανει στο κρεββατι;η΄ δεν εξυπηρετει αυτου του ειδους η πανα;να αναφερω οτι ειναι 19 κιλα και μπορει και να μην του κανει σε μεγεθος; τι μου προτεινετε;

Από όσο ξέρω η εκπαίδευση τουαλέτας σε αγόρι, και ειδικά το βράδυ, μπορεί να πάρει περισσότερο καιρό. Δεν το ζορίζουμε.. τα βρακάκια εκπαίδευσης βρέχονται πολύ εύκολα. Ενδείκνυνται για παιδάκια που εκπαιδεύονται την ημέρα για γιογιο, γιατί ναι μεν βρέχονται αλλά δεν γίνεται λιμνούλα στο χαλί και στο πάτωμα, απλά βρέχεται το βρακάκι και το παντελόνι. Δεν συγκρατεί κάτι.. για βράδυ δεν ξέρω.

Γιατί να αγοράζεις βρακάκια; Αν θέλεις μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα. Η να του φοράς κανονικό βρακάκι και να βάλεις αδιάβροχο σεντόνι. Το ίδιο με τα εκπαιδευτικα θα σου βρέχεται έτσι κ αλλιώς και θα ξοδέψεις λιγότερα.

Μπορείς επίσης να βάλεις ένα γιογιο στο κρεβάτι δίπλα και να του πεις αν θέλει να κάνει τσισάκια απλά πρέπει να σηκωθεί και να τα κάνει εκεί δίπλα.

δες εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=26248&highlight=%E5%EA%F0%E1%E9%E4%E5%F5%F3%E7+%F4%EF%F5%E1%EB%E5%F4%E1%F2

Δεν ξέρω αν βοήθησα.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Διαφημίσεις

Είναι τα μόνα από καλαμποκάλευρο.. τα άλλα έγραφαν πως είχαν και συνθετικό υλικό. Μήπως κολλάνε στο δέρμα του μωρού οταν βραχεί;

Νομίζω πως δε θα κολλάνε στο μωράκι. Να σκεφτείς ότι με καλαμποκάλευρο φτιάχνουν ανακυκλώσιμες πλαστικές σακούλες...

• 3 εβδομάδες μετά...

Μιας και επιτελους ερχονται οι καινουριες μου πανες, θα ηθελα να δω αν εχει καμια σας καποια ιδεα για μερικες εφεδρικες.. πηρα 20 καλες ολα σε ενα. υποπτευομαι πως δεν θα φτανουν, ψαχνω απο αμαζον για 5-10 πιο οικονομικες αλλα οι περισσοτεροι δεν στελνουν Ελλάδα. Σκεφτηκα μηπως εχει καμια τιποτα πανες ενα μεγεθος που να καθονται ξεχασμενες σε συρταρι, σε καλη κατασταση, να δω αν με βολευε να αγοραζα; εχω δωσει αρκετα χρηματα σε πανες, και αν ειχα θα εδινα κιαλλα αλλα.. μας χτυπησε η κριση.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Καλημέρα,

stellamaria με ενδιαφέρει πιο πολύ για τα κακά, γιατί με νεογέννητο σίγουρα θα έχουμε πιο συχνά και δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο να βαζω τις πάνες με όλες τις βρωμιές στο πλυντήριο. Γι' αυτό σκεφτόμουν ένα επιπλέον κομμάτι,υδατοδιαλυτό, ώστε να το ρίχνω μαζί με τα κακάκια απευθείας στη λεκάνη. Μετά ξέπλυμα η πάνα και στο πλυντήριο....καλά τα λέω;

Επίσης, πόσα κομμάτια θα χρειαστώ; Αν π.χ. πλένω κάθε 2η μέρα είναι αρκετές 24 πανες; Υπολόγισα 1 πάνα ανά 2ωρο. (για αρχή τουλάχιστον).

Βρήκα στο ebay πολύ καλές τιμές σε all in one πάνες ενός μεγέθους.

Όταν το μωράκι θηλάζει αποκλειστικά, τα κακάκια είναι υδατοδιαλυτά, άρα βάζεις τις πάνες στο πλυντήριο όπως είναι και δεν θέλεις ούτε χαρτάκια ούτε τίποτα.

edit admin

Υπάρχουν βρακάκια εκμάθησης δύο ειδών:

1) αυτά που είναι σαν βρακάκια με απορροφητικό κάλυμμα μέσα κι ελαφρώς αδιάβροχο απ'έξω και

2)αυτά που μοιάζουν με πάνες (υφασμάτινα), που όμως ανεβοκατεβαίνουν εύκολα.

Τα βρακάκια δεν πρόκειται να αντέξουν για το βράδυ. Θα πρέπει να πάρεις υφασμάτινες πάνες ή βρακάκια που να μοιάζουν. Επειδή είναι μεγάλο το παιδάκι, οι υφασμάτινες πάνες που θα σου πρότεινα είναι οι: http://www.imsevimse.co.uk/shop.pab?category=562|73.

Το μεγαλύτερο μέγεθος. Και με ένα επιπλέον πανάκι: http://www.imsevimse.co.uk/shop.pab?category=562|79&id=823

Εάν θέλεις κάτι που να μοιάζει με βρακάκι περισσότερο, δοκίμασε αυτά:

http://www.willowpads.com/products/sprout-change-training-pants

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Ευχαριστώ, είχες δίκιο, στέλνουν Ελλάδα. Απλά δεν περνούσε το σύστημα ασφαλείας η κάρτα μας και τελικά ειπα να τα παρατήσω. Εντέλει, επικοινώνησα μαζί τους και το περασαν αυτοί, και τώρα από με΄ρα σε μέρα περιμένω την παραγγελία.

Χρησιμοποιεί κανεις τα χαρτάκια αυτά; Παρείγγειλα 5 ρολά! Ελπίζω να βγουν καλά! Είναι τα μόνα από καλαμποκάλευρο.. τα άλλα έγραφαν πως είχαν και συνθετικό υλικό. Μήπως κολλάνε στο δέρμα του μωρού οταν βραχεί;

Καλησπέρα!

Κι εγώ μόνο αυτά τα χαρτάκια χρησιμοποιώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Άλλα που δοκίμασα ήταν χάλια και αναγκαστικά παραγγέλνω αυτά από το εξωτερικό. Πιστεύω πως θα μείνεις πολύ ικανοποιημένη!

Δεν κολλάνε στο δέρμα του μωρού και μάλιστα κρατάνε το πωπουδάκι τους στεγνό!

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!!επαναφέρω το θέμα μιάς και είμαι και εγώ στο ίδιο δίλημα!!Σκεύτομαι πολύ σοβαρα να αγοράσω υφασμάτινες πάνες το θέμα είναι ποιες απο όλες αυτές είναι πραγματικά αποροφητικες???Είναι μπελάς η όλη διαδικασία?αξίζει πραγματικά??Δεν θέλω για να κανω οικονομία το μωρό μου να βρέχει τα ρούχα του!Έχει καμία μανούλα εμπειρία απο τέτιες πάνες(προτιμώ one size)??

Σας ευχαριστώ πολύ!

RUx9p2.png

Yποθέτω ειναι το πρώτο σου μωράκι, με το καλό!

Κοιτα, η προσωπική μου αποψη ειναι τους πρώτους 2-3 μήνες να χρησιμοποιήσεις πάνες μιας χρήσης. Το νεογέννητο κάνει συνέχεια κακάκια, δε θα προλαβαίνεις να το αλλάζεις και να πλενεις τα ρουχαλάκια του, όχι να πλένεις και τις πάνες! Αργότερα που θα στρώσει λίγο η κατάσταση, πάρε υφασμάτινες. Δεν εχω εμπειρία, αλλά για να ειμαι ειλικρινής δε θα άντεχα να μπω σε αυτή τη διαδικασία.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μιας και εισαι Πειραιά, μπορείς να πας να δεις από κοντά πάνες από αυτό το καταστημα: http://www.ecofamily.gr/index.php?target=categories&category_id=244 ειναι κοντά στον Άγιο Σπυρίδωνα. Τα κορίτσια εκεί θα σου κάνουν και γενική ενημέρωση για τις πανες, βλεπεις και αποφασίζεις, έχεις καιρό ακόμα. :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγω χρησιμοποιω υφασματινες.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Άρχισα να τις χρησιμοποιω απο 50 ημερών περίπου. Πιο πριν ήμουν αρκετα κουρασμένη για να ασχοληθώ, δεν είχα και βοήθεια, οπότε το άφησα για μετα.

Όταν άρχισα να τις χρησιμοποιω ήταν τεράστιες στο μωρο (έχω πάρει one size) αλλα αυτο δεν ειναι πρόβλημα. Στον ύπνο, στη βόλτα και στα ταξίδια φοράμε μιας χρήσεως. Υπάρχουν όμως μαμάδες που χρησιμοποιούν και στον ύπνο και στη βόλτα ακόμα και στις διακοπές μιας χρήσεως, απλα εγω δεν έχω μπει σε αυτήν την διαδικασία.

Πάντως πλέον μου φαίνεται πολυ εύκολο το όλο θέμα, λίγη οργάνωση θέλει κι όλα καλα. Εγω πλενω μόνο 2 φορές την εβδομάδα, αν φορούσαμε στον ύπνο κτλ λογικά θα ήθελε 3 πλυντήρια.

Ο,τι άλλο θέλεις να ρωτήσεις με χαρα θα σε βοηθήσω.

Α, και κατι ακόμα, το ecofamily.gr έχει πάρα πολυ ωραία πράγματα αλλα σίγουρα οι υφασματινες πάνες του δεν ειναι το ατού του!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Α, και κατι ακόμα, το ecofamily.gr έχει πάρα πολυ ωραία πράγματα αλλα σίγουρα οι υφασματινες πάνες του δεν ειναι το ατού του!

Για να το λες σίγουρα κάτι θα ξερεις. :)

Εγώ δε χρησιμοποιώ υφασμάτινες πανες οπως ειπα. Το λινκ το έβαλα μιας και η κοπελα ειναι Πειραιά, να παει να δει από κοντα. Δεν εχω δει αλλού υφασμάτινες πανες. Ουτε απο τιμές ξερω, ίσως ειναι φθηνοτερα από amazon ή ubershop. Αλλά τουλάχιστον να εχει μια ιδέα πριν αποφασίσει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Για να το λες σίγουρα κάτι θα ξερεις. :)

Εγώ δε χρησιμοποιώ υφασμάτινες πανες οπως ειπα. Το λινκ το έβαλα μιας και η κοπελα ειναι Πειραιά, να παει να δει από κοντα. Δεν εχω δει αλλού υφασμάτινες πανες. Ουτε απο τιμές ξερω, ίσως ειναι φθηνοτερα από amazon ή ubershop. Αλλά τουλάχιστον να εχει μια ιδέα πριν αποφασίσει.

Δεν ειναι κακή ιδεα να παει να τις δει, θα τις δείξουν πως μπαίνουν, πως θα γίνει η διαδικασία κτλ. Αλλα καλύτερα ας μην αγοράσει απο εκει πάνες, αλλα έχει πολυ ωραία πραγματάκια, ρουχα, βιβλία κτλ για να πάρει!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα σας μανούλες!!Τέλη Απρίλη θα γίνω για δευτερη φορά μανούλα(ο μεγάλος μου είναι 22 μηνών)απλά σε αυτόν δεν μου είχε περάσει καν απο το μυαλό η ιδέα της υφασμάτινης πάνας!Τώρα όμως που και τα δύο μωράκια μου θα φοράνε πανο΄θλες σκεύτηκα να πάρω υφασμάτηνες one size να τις φορέσω για λίγουσ μήνες στον μεγάλο και μετά στο μωράκι όταν πάει 3-4 μηνών που θα έχουμε αρχίσει να μπένουμε σε πρόγραμμα!:P

Nina-Nana εσύ κοπέλα μου ποιές χρησιμοποιείς και είσαι οικανοποιημένη απο την αποροφητικότητα και την εφαρμογή τους???Θα με ενδιέφετε να μου πεις!!Απο σύντομες ματιές που έριξα σε διάφορα blogs αρχικά σκευτόμουν για τις bumgenius organic one size all in one αλλά μου είπαν πως δεν στεγώνουν με τίποτα και σκεύτομαι να πάρω να δοκιμάσουμε grovia one size pocket για πες μου την γνώμη σου;)

RUx9p2.png

Εγω έχω 21 grovia one size organic, έχω 2 bumgenius one size organic και μια mamabless one size από κάνναβη.

Οι grovia μου αρέσουν πολυ. Η μικρή μου είναι μικροκαμωμενη οπότε μας βολεψαν! Τις βάζω άριστα 10!

Η mamabless καλή είναι. Την είχα πάρει δοκιμαστικά.

Οι bumgenius είναι υπέροχες με ωραία εφαρμογή αλλά πολυ ακριβές και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι πολλές all in one.

Έχω δοκιμάσει και popolini organic one size. Αυτές είναι καλές και για βράδυ αλλά τελικά όπως ξαναειπα το βράδυ φοράμε μιας χρήσεως.

Αν θέλεις αύριο σου βάζω λινκ γιατί τώρα γράφω από το iPod.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Α! Να συμπληρώσω κάτι για τις grovia. Δεν θα τις έβαζα βράδυ γιατί πιστεύω θα υπάρξει διαρροή απο το πλάι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπέρα και πάλι:P Έχω βρει αυτές τισ πάνες στο ecobaby(δεν ξέρω εάν εσύ γνωρίζεις κάποιο site ποιο οικονομικό)

Σκεύτομαι να πάρω για να δοκιμάσουμε μία grovia όλα σε ένα και εάν μας αρέσουν να πάρουμε και 1-2 σκέτες αποσπόμενες πάνες που μπαίνουν σε αυτό το βρακάκι

http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=627

Να πάρω επίσης μία popolini one size organic(αυτή θέλει βρακάκι απο έξω ε??)ποια βρακάκια προτείνεις για καλύτερα κάνουν τα grovia η θέλει της ίδιας εταιρίας??

και τέλος στις 20 πάνες πόσα βρακάκια χρειάζονται?(αυτά δεν τα αλλάζεις διλαδί σε κάθε αλλαγή πάνας?)

Αχ σε ζάλισα!!!!συγνώμη!!!!:oops:

Σε ευχαριιστώ πολύ και πάλι και να χέρεσαι το αγγελούδι σου:D

RUx9p2.png

Δεν με ζαλισες! ;)

Θα σου πω τι έκανα πριν γεννησω (χωρίς βέβαια αν είναι μόνο αυτο το σωστό).

Πήρα αυτο το πακέτο

http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=645

Δυστυχώς δεν γινόταν να το πάρω απο το εξωτερικό γιατι ήταν μόνο Αμερική και δε συνέφερε!

Σκέφτηκα να πάρω απευθείας πακέτο ώστε να βγει πιο οικονομικό.

Οι popolini δεν μπαίνουν με το βρακακι της Grovia γιατι ειναι πιο ογκωδεις πάνες.

Δε θα σε συμβούλευα να πάρεις σκέτη popolini γιατι ειναι ακριβή πάνα και θέλει διαφορετικό βρακακι.

Στις 20 πάνες με 5-6 βρακακια είσαι καλα.

Όταν το μωρο ειναι νεογέννητο το βρακακι δε λερωνεται γιατι και τα τσισα και τα κακα ειναι λίγα. Όταν γίνει 4 μηνών πχ τα τσισα πάλι δεν ειναι πρόβλημα για το βρακακι Grovia γιατι η πάνα απο κάτω έχει μια αδιαβροχη επένδυση (αυτο καμία άλλη πανα δεν το έχει) τα κακα όμως θα έχουν αυξηθεί σε ποσότητα οπότε θα λερωνουν απο το πλάι το βρακακι.

Σκέφτεσαι να τις χρησιμοποιείς και εκτός σπιτιού; Σε αυτήν την περίπτωση θα σε βόλευε να είχες και 2-3 πάνες all in one πχ bumgenius.

Πάντως μπορείς να πάρεις είτε λίγες πάνες αρχικά για να δοκιμασεις είτε ένα πακέτο. Στην πρώτη περίπτωση βγαίνει πιο ακριβά μέχρι να συγκεντρώσεις 20-25 πάνες. Στη δεύτερη περίπτωση ρισκαρεις στο τι θα σε βόλεψει. Αλλα τη Grovia στη συνιστώ!

1Xckp3.png

Franz Kafka

έχετε κανένα λινκ πρόχειρο που να δείχνει πώς χρησιμοποιούνται κλπ; Εδώ πέρα έχουν υπηρεσίες που σου φέρνουν τις πάνες, τις χρησιμοποιείς, μαζεύεις τις χρησιμοποιημένες, έρχονται τις παίρνουν, τις πλένουν/ αποστειρώνουν και στις φέρνουν πίσω με ένα κόστος γύρω στα 50 δολάρια τη βδομάδα αν θυμάμαι καλά.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Πάντως δεν ξέρω αν έχεις ξαναπαραγγειλει απο το ecobaby. Αν όχι σου εύχομαι να βγαλεις άκρη, εγω προσωπικα δεν μπορω να συνεννοηθω μαζι τους! :roll: Βαβαια έχουν την μεγαλύτερη γκάμα στην Ελλάδα.

Για bumgenius κάποια αγγλικά σαιτς στέλνουν Ελλάδα και ειναι πιο οικονομικά. Μπορείς να βρεις κι απο εκει γιατι στην Ελλάδα ειναι ακριβή πάνα. Αν θυμάμαι καλα το ecobaby τις έχει 22 ευρω.

1Xckp3.png

Franz Kafka

έχετε κανένα λινκ πρόχειρο που να δείχνει πώς χρησιμοποιούνται κλπ; Εδώ πέρα έχουν υπηρεσίες που σου φέρνουν τις πάνες, τις χρησιμοποιείς, μαζεύεις τις χρησιμοποιημένες, έρχονται τις παίρνουν, τις πλένουν/ αποστειρώνουν και στις φέρνουν πίσω με ένα κόστος γύρω στα 50 δολάρια τη βδομάδα αν θυμάμαι καλά.

Θέλω να κλάψω απο τη ζηλεια μου! :mad:

Ρίξε μια ματια σε αυτο

http://www.letsgocloth.gr/

Υπάρχει και κάποιο ακόμη θα το ψάξω.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπέρα!!βρήκα αυτό το site που τις έχει ποιο οικονομικά και το βρακάκι και τα επιθέματα!!!και ακομα και να πάρεις ξεχοριστά τα 20 επιθέματα και τα 6 βρακάκια βγαίνει ποιο φτηνά απο το πακέτο του ecobaby !οπότε για αρχή παραγκέλνω 1 βρακάκι 2 eπιθέματα και ένα ενισχυτικό για να το δοκιμάσουμε και εάν μας ικανοποιήσει πέρνω και τις άλλες!!!Αυτό το site έχει και πολύ φτινα sopa nuts την μισή τιμή απο το άλλο:)

θα κοιτάξω να πάρω και μία bumgenius μα δοκιμάσουμε και απο αυτή !:)

RUx9p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...