Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Κι εγώ το ίδιο με την Αγλαία! Συνήθως ο κόσμος νομίζει οτι κοιμάται στην αγκαλιά μου. Με κουβέρτες και μαντήλια πιο πολύ τραβάς την προσοχή. Και δίνεις και την εντύπωση οτι ντρέπεσαι γι'αυτό που κάνεις. Όχι οτι είναι κακό βέβαια, αν σε βολεύει. Απλά δεν είναι απαραίτητο. Ο μόνος τρόπος να αλάξει μυαλά ο κόσμος, είναι να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να μη μας νοιάσει τι θα πει ο κάθε περίεργος.

Έχω θηλάσει την κόρη μου παντού. Δεν είχα μέχρι στιγμής άσχημη αντιμετώπιση.

Βλέπεις πολύ περισσότερο στήθος στις παραλίες και στις καφετέριες, παρά σε μια μητέρα που θηλάζει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Pipi, δε χρειάζεται να φωνάξεις, ούτε να αγχωθείς. Απλά να απαιτήσεις. Αν σου πουν δεν έχεις ακόμα γάλα, πες δε πειράζει, φέρτε την έτσι κι αλιώς. Αν επιμένουν, επέμενε κι εσύ. Μη σταματήσεις μέχρι να γίνει αυτό που θέλεις.

Σίγουρα να κάνεις φασαρία αν δεν είναι συνεργάσιμοι. Εγω δεν την έκανα και είναι το τρίτο παιδι μου και παιδεύτηκα για αποκλεισικό θηλασμό αρκετά.

Και εγώ νιώθω άσχημα που δεν ήξερα στους δυο πρώτους και παιδευόμουν με τα μπιμπερό για μήνες μέχρι που κόψαμε το θηλασμό...

Πες πάντως στην κλινική ότι το παίρνεις και φεύγεις και βλέπουμε...

Καλή λευτεριά να έχεις.

Θα πω στη μαία να μου δώσει το μωρό να το θηλάσω αμέσως μόλις βγει από την κοιλιά μου και το καθαρίσουν.

το παιδί πρέπει να σου το δώσουν πριν το καθαρίσουν, κατευθείαν στην αγκαλιά σου όπως είναι και αν στο χειρουργείο έχει κρύο λόγω κλιματισμού, να το σκεπάσουν με ένα χειρουργικό πανί.

Αν μου αρχίσει τα "μα, δεν έχεις ακόμα γάλα" ή "δεν χρειάζεται ακόμα, θα στο φέρουμε μετά στο δωμάτιο σου" ή οτιδήποτε άλλο που λένε συνήθως οι ανίδεες, εγώ τι να κάνω εκείνη την ώρα; Να αρχίσω να φωνάζω;

Η άποψή τους περιττεύει. Είναι δικαίωμά σου να κάνεις αυτό που θέλεις και να μην ακούσεις τις συμβουλές τους. Δεν έχουν καμία εκτελεστική εξουσία και το δικαίωμά σου προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Κανένας νόμος δεν τους δίνει ελάχιστη εξουσία. Ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός και αν έχουν αντίρρηση στις επιθυμίες σου θα τους ζητήσεις άμεσα να φέρουν ένα χαρτί και να υπογράψουν ότι κάνουν αυτούς τους χειρισμούς παρά τη θέλησή σου και έχουν κάθε ευθύνη για τη συνέχεια.

Δεν χρειάζεται να φωνάξεις καθόλου. Μάλλον χρειάζεται να ετοιμάσεις ένα χαρτί και να τους βάλεις να υπογράψουν (φοβούνται πολύ!!!)

Να το πω του γιατρού μου (που είμαστε και πολλοί καλοί φίλοι); Να αρχίσω να παραθέτω επιστημονικές έρευνες που διάβασα εδώ, για το ότι πρέπει το παιδί να έρχεται σε επαφή με τη μάνα και το στήθος αμέσως μετά την "έξοδο";

Να του πεις όρθά κοφτά ότι αυτό θέλεις να γίνει, να μην το συζητήσεις.

Αν σου πει για ιατρικό λόγο να το δεχθείς αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι ο λόγος αυτός αναγράφεται σε χαρτί και υπογράφεται από τον γιατρό.

Δεν χρειάζονται φωνές και αντιθέσεις. Επιμονή και γνώση χρειάζεται!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια γαι τις συμβουλές σας αλλά το έχω πολύ άγχος το θέμα. Θα είμαι και με τα χέρια δεμένα σαν το Χριστούλη. Δεν θα μπορώ να κάνω και πολλά. Κι αν εγώ επιμένω αλλά αυτές το πάρουν και βγουν έξω να το δείξουν -όπως κάνουν συνήθως- στους συγγενείς; Να σηκωθώ κι εγώ φρεσκοραμμένη να τις κυνηγάω; Το λέω γιατί έτσι είχαν κάνει στο πρώτο παιδί μου (σε δημόσιο νοσοκομείο βέβαια). Μου το έδειξαν κι έφυγαν τρέχοντας να το δείξουν στο μπαμπά του.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια γαι τις συμβουλές σας αλλά το έχω πολύ άγχος το θέμα. Θα είμαι και με τα χέρια δεμένα σαν το Χριστούλη. Δεν θα μπορώ να κάνω και πολλά. Κι αν εγώ επιμένω αλλά αυτές το πάρουν και βγουν έξω να το δείξουν -όπως κάνουν συνήθως- στους συγγενείς; Να σηκωθώ κι εγώ φρεσκοραμμένη να τις κυνηγάω; Το λέω γιατί έτσι είχαν κάνει στο πρώτο παιδί μου (σε δημόσιο νοσοκομείο βέβαια). Μου το έδειξαν κι έφυγαν τρέχοντας να το δείξουν στο μπαμπά του.

Θα πρέπει ο μπαμπάς να είναι μιλημένος και να τις υποχρεώσει να γυρίσουν πίσω (λόγω επαγγέλματος ο μπαμπάς έχει εκτελεστική εξουσία! να είναι εκει με τη στολή!)

Να μην τις δώσει δεκάρα τσακιστή και να έχει τα χαρτιά για τις υπογραφές έτσι και αρνηθούν να το γυρίσουν το μωρό σε σένα άμεσα.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κάθε ασθενής νοσηλευόμενος σε Δημόσιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα έχει ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992 και την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία. Αυτά είναι τα εξής:

4.1. Δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς

Όλοι οι ασθενείς έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν την ίδια ιατρική, νοσηλευτική και άλλη φροντίδα στο Νοσοκομείο σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 1 & 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα προσέγγισης στις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου, οι οποίες είναι απόλυτα ενδεδειγμένες για τη φύση της ασθένειάς του.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.

Ο ασθενής, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο ασφαλιστικός οργανισμός, δικαιούται και την αντίστοιχη κατηγορία κλίνης στο Νοσοκομείο, με την κατάλληλη διαμονή, την κατάλληλη μεταχείριση και την αποτελεσματική διοικητική και τεχνική εξυπηρέτηση.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να συγκατατεθεί ή να αρνηθεί κάθε διαγνωστική ή θεραπευτική πράξη που πρόκειται να διενεργηθεί σ’ αυτόν. Σε περίπτωση που ο ίδιος έχει μερική ή ολική διανοητική ανικανότητα, τότε το δικαίωμα αυτό το ασκεί το άτομο το οποίο έχει κατά νόμο την επιμέλειά του.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να ζητήσει να ενημερωθεί σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας του. Το συμφέρον του ασθενούς είναι καθοριστικό και εξαρτάται από την πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που του δίνονται. Η ενημέρωση του ασθενούς πρέπει να του επιτρέπει να σχηματίσει πλήρη εικόνα των ιατρικών, οικονομικών και κοινωνικών παραμέτρων της κατάστασής του και να παίρνει αποφάσεις ο ίδιος ή να μετέχει στη λήψη αποφάσεων που είναι δυνατό να προδικάσουν το μετέπειτα βίο του.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη σύγκληση ιατρικού συμβουλίου, προκειμένου να εξεταστεί η περαιτέρω κατάσταση της υγείας του και κυρίως επί σοβαρών περιπτώσεων ασθενειών.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα σεβασμού και αναγνώρισης σ’ αυτόν των θρησκευτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεών του.

Ο ασθενής έχει δικαίωμα να ζητήσει την προσέλευση σ’ αυτόν συμβολαιογράφου ή άλλου δημόσιου λειτουργού προς τακτοποίηση οποιασδήποτε υπόθεσής του.

Ο ασθενής έχει το δικαίωμα επισκεπτηρίου, στις καθορισμένες από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ώρες, συγγενών ή φίλων του. Κατ’ εξαίρεση και ιδίως σε περιπτώσεις βαρέων περιστατικών, τα οποία χρήζουν συνεχούς παρουσίας ενός ατόμου, επιτρέπεται με γραπτή άδεια του Διευθυντή γιατρού της Κλινικής ή του νόμιμου αναπληρωτή του και με έγκριση του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου η είσοδος και η συνεχής παραμονή των ανωτέρω ατόμων στο πλευρό του ασθενούς. Επίσης, στα παιδιατρικά τμήματα επικρατεί η αρχή, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται με γραπτή άδεια των αρμοδίων ανωτέρω οργάνων του Νοσοκομείου η συνεχής παραμονή της μητέρας πλησίον του ασθενούς παιδιού της, προκειμένου αυτό να μη στερηθεί τη μητέρα του και διακοπεί η επαφή μεταξύ τους, αλλά και για να το περιποιούνται συνεχώς – τόσο η ίδια όσο και το προσωπικό της Κλινικής. Εκτός όμως αυτών υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες, εάν ο γιατρός κρίνει ότι ο ασθενής, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, δεν επιτρέπεται να καταπονείται από τυχόν επισκέψεις συγγενών του, είναι δυνατό ν’ απαγορεύσει τελείως το επισκεπτήριο, αναρτώντας μάλιστα ειδική πινακίδα προς τούτο στην είσοδο του θαλάμου του.

Ο ασθενής ή ο εκπρόσωπός του, σε περίπτωση ανικανότητάς του, έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί πλήρως και εκ των προτέρων για τους κινδύνους που ενδέχεται να παρουσιαστούν ή να προκύψουν από την εφαρμογή σ’ αυτόν ασυνήθων ή πειραματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων. Η εκτέλεση των πράξεων αυτών γίνεται στον ασθενή μετά από συγκατάθεσή του, η οποία μπορεί ν’ ανακληθεί από τον ίδιο ανά πάσα στιγμή. Επίσης, ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται πλήρως ελεύθερος στην απόφασή του να δεχθεί ή ν’ απορρίψει κάθε συνεργασία του, που αποβλέπει σε ερευνητικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η συναίνεσή του αυτή για τη συνεργασία του μπορεί να ανακληθεί επίσης ανά πάσα στιγμή.

Ο ασθενής έχει δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής του ζωής. Γι’ αυτό, κάθε στοιχείο ή έγγραφο του φακέλου του θα πρέπει να είναι απόλυτα εγγυημένο ως προς τη φύλαξή του, ισχύοντος προς τούτο του ιατρικού απορρήτου προς κάθε τρίτο. Κατ’ εξαίρεση, πληροφορίες ιατρικού χαρακτήρα μπορούν να δοθούν στον ενδιαφερόμενο μόνο από τον αρμόδιο γιατρό (Ν. 1599/1986 άρθρο 16 παράγραφος 5 εδάφιο 2).

Ο ασθενής έχει δικαίωμα εγγράφως ή προφορικώς να διαμαρτυρηθεί ή να καταθέσει ενστάσεις και ακολούθως να λάβει γνώση των επ’ αυτών ενεργειών και αποτελεσμάτων.

Ο ασθενής έχει δικαίωμα για οποιοδήποτε λόγο, ο οποίος ανάγεται στον ίδιο, να ζητήσει από το θεράποντα γιατρό του να εξέλθει του Νοσοκομείου, διακόπτοντας τη θεραπεία της νόσου του για την οποία εισήχθη προς τούτο. Στην περίπτωση αυτή, καλείται ο ίδιος από το γιατρό της Κλινικής να υπογράψει στο βιβλίο νοσηλείας ότι εξέρχεται οικειοθελώς και με δική του αποκλειστική ευθύνη. Σε περίπτωση όμως που ο ίδιος έχει διανοητική ανικανότητα, τότε καλείται από το θεράποντα γιατρό το άτομο το οποίο έχει την κατά νόμο επιμέλειά του να αποφασίσει για την τύχη του.

Ο ασθενής έχει δικαίωμα να δωρίσει όργανο του σώματός του για θεραπευτικούς σκοπούς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, υπογράφοντας σχετική δήλωση συγκατάθεσης.

Ο ασθενής έχει δικαίωμα να δώσει τη σορό του μετά θάνατο για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς, υπογράφοντας σχετική προς τούτο δήλωση.5

Το χαρτί θα λέει:

Έχοντας γνώση του νόμου .... για τα δικαιώματα του Έλληνα ασθενούς τα οποία είναι αυτά

(όλα τα διακαιώματα από κάτω)

και γνωρίζοντας ότι παραβιάζω την επιθυμία της ασθενούς τάδε (δικό σου ονοματεπώνυμο) προβαίνω στην απομάκρυνση του βρέφους για τους εξής λόγους:

Υπογραφή

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα

Διαφημίσεις

Καλά, Aglaia, έχω μείνει άφωνη τόσες μέρες που διαβάζω τα post σου σε διάφορα τόπικ του site. Είσαι πραγματικά κορυφή και μπράβο που κάνεις τόσα, κι εσύ και τόσες άλλες κοπέλες εδώ μέσα, για μας τις άπειρες (χωρίς πείρα) μανούλες. Θα το κάνω αυτό που λες με το χαρτί για να είμαι σίγουρη. Όσο για τη στολή, θα πρέπει να είναι σε υπηρεσία για να τη φοράει κι αυτός έχει άδεια από σήμερα. Κρίμα. Μπορεί όμως να δείξει την ταυτότητα, κάτι θα γίνει κι έτσι.

Ορίστε που καταντήσαμε. Να προετοιμαζόμαστε αρνητικά από πριν για να πάμε να κάνουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Να γεννήσουμε και να θηλάσουμε τα παιδιά μας.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κοριτσια εγω γεννησα 11 παρα 15 το βραδυ με καισαρικη σε ιδιωτικο νοσοκομειο. Μολις μου φεραν το μωρο το πηρα λιγο αγκαλια κ το πηραν να το δειξουν στον μπαμπα και μου υποσχεθηκαν οτι θα το ξαναφερναν. Περιμενα περιμενα τιποτα. Μετα ρωτησα κ μου ειπαν πως επειδη ηταν βραδυ δεν μπορουσαν να μου το ανεβασουν στο δωματιο κ θα το εβλεπα το πρωι. Ρωτησε κ η γιατρος μου μπροστα μου κ της ειπαν το ιδιο σαν τακτικη λεει του νοσοκομειου . Ετσι εγω το θηλασα πρωτη φορα την αλλη μερα το πρωι 8 -9 :cry::cry::cry: Ετυχα κ σε αλλαγη βαρδιας κ δεν ηξερα κ πολλα κ ακουσα αυτα που μου ειπαν. Την επομενη φορα δεν θα αφησω ουτε στον μπαμπα να το δειξουν αν δεν το θηλασω πρωτα γιατι η αληθεια ειναι πως βγαινοντας απο το νοσοκομειο δυσκολευτηκα παρα πολυ με τον θηλασμο ετσι οπως τα μαθαινουν με τα μπιμπερο κ ας λενε το αντιθετο. Τα βαζω με τον εαυτο μου που δεν επεμενα. Απο την στιγμη που το πηραν να το δειξουν στους συγγενης δεν τον ξαναειδα μεχρι την αλλη μερα το πρωι , κανανε λεει τις απαραιτητες εξετασεις κ μετα δεν ανεβαινε πανω επειδη ηταν βραδυ αν ειαι δυνατον .......

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Έχω ένα θέμα όμως.... Διάβασα το topic που λέει για το θηλασμό του παιδιού το πολύ μετά από μισή ώρα μετά τον τοκετό. Μεθαύριο γεννάω με καισαρική στο Λητώ. Θα πω στη μαία να μου δώσει το μωρό να το θηλάσω αμέσως μόλις βγει από την κοιλιά μου και το καθαρίσουν. Αν μου αρχίσει τα "μα, δεν έχεις ακόμα γάλα" ή "δεν χρειάζεται ακόμα, θα στο φέρουμε μετά στο δωμάτιο σου" ή οτιδήποτε άλλο που λένε συνήθως οι ανίδεες, εγώ τι να κάνω εκείνη την ώρα; Να αρχίσω να φωνάζω; Να το πω του γιατρού μου (που είμαστε και πολλοί καλοί φίλοι); Να αρχίσω να παραθέτω επιστημονικές έρευνες που διάβασα εδώ, για το ότι πρέπει το παιδί να έρχεται σε επαφή με τη μάνα και το στήθος αμέσως μετά την "έξοδο";

Βοηθείτε κορίτσια γιατί θα τις φάω όλες ζωντανές εκεί μέσα έτσι και δεν με ακούσουν.

Nα τους το ανακοινώσεις πριν ξεκινήσει η καισαρική. Παιδιά, με το που θα βγει το μωρό δείτε το 5 λεπτά και μετά θέλω να το βάλω στο στήθος! 'Ντάξει;;;; Όχι εκείνη την ώρα. Από πριν!!!!! Δεν νομίζω να χρειαστούν όλα τα υπόλοιπα. Αν σου φέρουν αντιρρήσεις τότε προχώρα...

WLn5p2.png

Θα πω στη μαία να μου δώσει το μωρό να το θηλάσω αμέσως μόλις βγει από την κοιλιά μου και το καθαρίσουν.

το παιδί πρέπει να σου το δώσουν πριν το καθαρίσουν, κατευθείαν στην αγκαλιά σου όπως είναι και αν στο χειρουργείο έχει κρύο λόγω κλιματισμού, να το σκεπάσουν με ένα χειρουργικό πανί.

Σε εμάς είχαν φέρει -μόλις μπήκαμε στην τελική ευθεία- ένα ζεστό πανί, "ψημένο", και τύλιξαν το μωρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

και μενα μου το εδωσαν στο πανι αλλα εγω ειχα 40 παλμους και μετα εχασα το φως μου..ΔΕν το βαλα εκεινη την ωρα στο στηθος το βαλα κανα 3ωρο μετα.Τελοσπαντων.Να ρωτησω μπορεις μετα απο καισαρικη με επισκληριδιο να το παρεις ετσι αγκαλια? εννοω το δινουν η μονο στο φυσιολογικο κτλ?

Διαφημίσεις

Nα τους το ανακοινώσεις πριν ξεκινήσει η καισαρική. Παιδιά, με το που θα βγει το μωρό δείτε το 5 λεπτά και μετά θέλω να το βάλω στο στήθος! 'Ντάξει;;;; Όχι εκείνη την ώρα. Από πριν!!!!! Δεν νομίζω να χρειαστούν όλα τα υπόλοιπα. Αν σου φέρουν αντιρρήσεις τότε προχώρα...

Εννοείτε αυτό. Έχω σκοπώ πριν ακόμα αρχίσει ο "καλλωπισμός" να ενημερώσω δεόντως την μαία. Το είπα και στο γιατρό μου κι η απάντηση του ήταν ότι όλες οι μαίες εκεί είναι εξυπηρετικότατες και δεν θα έχω πρόβλημα ότι κι αν ζητήσω.

Ναι, καλά, κι εγώ τον πίστεψα. Ξέρει αυτός καλύτερα απ' όλες τις κοπέλες εδώ μέσα που γέννησαν πρόσφατα στο Λητώ. Του ξεκαθάρισα όμως ότι αν γίνει κάτι αυτόν θα δαγκώσω πρώτα. :twisted: Οπότε θα έχει περισσότερο τον νου του.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Γιατι εχει τοση σημασια να βαλεις το παιδι καταευθειαν στο στηθος? Ο θηλασμος μας πηγαινει πολυ καλα και ας μην ειχα παιδι μαζι μου για τρεις ημερες (λογω νοσηλιας του μωρου). Απλα πηγαινα αυτες τις μερες τρεις φορες την ημερα και θηλαζα το μωρο και οταν ενιωσα το γαλα να ερχεται πολυ εβαλα θηλαστρο.

Ασχετο τωρα: αν θελω να λειψω απο το σπιτι κανενα τριωρο τι μπορω να κανωμε τον θηλασμο πχ να παω στο γιατρο μετα τις 40 μερες η στο κομμωηριο?

W7hT.jpg

για κάποιες μαμάδες τα πράγματα είναι πιο εύκολα σε σχέση με το θηλασμό, όπως για παράδειγμα εσύ, από ό.τι γράφεις. Για κάποιες άλλες, όπως για πχ εγώ, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ο λίγος χρόνος που έχουμε τα μωρά στις κλινικές δρα ανασταλτικά στο να "κατεβάσουμε" γάλα και το γεγονός ότι δίνουν ξένο γάλα κάνει το θηλασμό ακόμα δυσκολότερο. Δεν ισχύει αυτό για όλες βέβαια.

Τώρα για τις ώρες που θα λείψεις, μπορείς να έχεις βγάλει γάλα και να το διατηρήσεις στην κατάψυξη ή να δώσεις κανένα γεύμα με ξένο (χωρίς να είμαι ειδική επί του θέματος) Πάντως η δική μου σύμβουλος μου πρότεινε να δίνω και κανένα μπιμπερό κάπου κάπου για να βοηθηθώ με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου΄μέχρι να στρώσουμε με τις ωρες θηλασμού.Αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου, κάποια ειδική θα σου απαντήσει καλύτερα.

Πάντως στη γυναικολόγο σκοπεύω να την πάρω μαζί μου τη μικρή.

Κοριτσια εγω γεννησα 11 παρα 15 το βραδυ με καισαρικη σε ιδιωτικο νοσοκομειο. Μολις μου φεραν το μωρο το πηρα λιγο αγκαλια κ το πηραν να το δειξουν στον μπαμπα και μου υποσχεθηκαν οτι θα το ξαναφερναν. Περιμενα περιμενα τιποτα. Μετα ρωτησα κ μου ειπαν πως επειδη ηταν βραδυ δεν μπορουσαν να μου το ανεβασουν στο δωματιο κ θα το εβλεπα το πρωι. Ρωτησε κ η γιατρος μου μπροστα μου κ της ειπαν το ιδιο σαν τακτικη λεει του νοσοκομειου .

Tα δικαιώματα του μωρού και τα δικά σου προστατεύονται από νόμο. Καμία κλινική δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τις πρακτικές που εφαρμόζει ειδικά όταν αυτές δεν δικαιολογούνται από ιατρικό λόγο...

Το ότι δεν ξέρουμε τα δικαιώματά μας είναι που τους δίνει το δικαίωμα να μας καπελώνουν. :?

Εννοείτε αυτό. Έχω σκοπώ πριν ακόμα αρχίσει ο "καλλωπισμός" να ενημερώσω δεόντως την μαία. Το είπα και στο γιατρό μου κι η απάντηση του ήταν ότι όλες οι μαίες εκεί είναι εξυπηρετικότατες και δεν θα έχω πρόβλημα ότι κι αν ζητήσω.

Ναι, καλά, κι εγώ τον πίστεψα. Ξέρει αυτός καλύτερα απ' όλες τις κοπέλες εδώ μέσα που γέννησαν πρόσφατα στο Λητώ. Του ξεκαθάρισα όμως ότι αν γίνει κάτι αυτόν θα δαγκώσω πρώτα. :twisted: Οπότε θα έχει περισσότερο τον νου του.

Όσα έγραψα τα έγραψα για παντού, στο Λητώ έχουν τη φήμη ότι είναι πιο συνεργάσιμοι. Το έχω ακούσει από αρκετές μητέρες αν και μερικές δεν είχαν την ίδια εμπειρία. Νομίζω παίζει ρόλο και το ποιον θα πετύχεις. Σίγουρα πάντως έχεις εκεί περισσότερες ελπίδες. :)

και μενα μου το εδωσαν στο πανι αλλα εγω ειχα 40 παλμους και μετα εχασα το φως μου..ΔΕν το βαλα εκεινη την ωρα στο στηθος το βαλα κανα 3ωρο μετα.Τελοσπαντων.Να ρωτησω μπορεις μετα απο καισαρικη με επισκληριδιο να το παρεις ετσι αγκαλια? εννοω το δινουν η μονο στο φυσιολογικο κτλ?

Μια χαρά το δίνουν αμέσως. Στις περισσότερες χώρες είναι δεδομένο ότι το μωρό θα πάει αμέσως στη μαμά, το βάζουν μπρούμυτα πάνω της, ακόμη και τις πρώτες εξετάσεις πάνω στη μαμά τις κάνουν, δεν το απομακρύνουν το μωρό και φυσικά η μαμά δεν έχει δεμένα τα χέρια!

Γιατι εχει τοση σημασια να βαλεις το παιδι καταευθειαν στο στηθος? Ο θηλασμος μας πηγαινει πολυ καλα και ας μην ειχα παιδι μαζι μου για τρεις ημερες (λογω νοσηλιας του μωρου). Απλα πηγαινα αυτες τις μερες τρεις φορες την ημερα και θηλαζα το μωρο και οταν ενιωσα το γαλα να ερχεται πολυ εβαλα θηλαστρο.

Εχει πολύ μεγάλη σημασία. Μπορεί για τα περισσότερα μωρά ή για αρκετές μαμάδες να μην είναι σημαντικό αλλά για περίπου 30% (αν θυμάμαι καλά) των μωρών φαίνεται να είναι κρίσιμο. Επειδή δεν ξέρουμε το μωρό που γεννιέται σε ποια κατηγορία ανήκει, το θεωρούμε σημαντικό για όλα τα μωρά και όλες τις μαμάδες.

Ασχετο τωρα: αν θελω να λειψω απο το σπιτι κανενα τριωρο τι μπορω να κανωμε τον θηλασμο πχ να παω στο γιατρο μετα τις 40 μερες η στο κομμωηριο?

Θα αφήσεις το μωρό με κάποιον και θα το ταΐσει ή ξένο γάλα ή γάλα που θα αντλήσεις εσύ.

καλησπερα

κι εγω ξερω οτι πολυ σημαντικο για το μωρακι να μπει στο στηθος αμεσως μετα τον τοκετο.

Εγω γεννησα στο Μητερα και ειμουν προετοιμασμενη για να "πολεμησω" για τον αποκλειστικο θηλασμο. Ευτυχως η μαια μου απαιτησε και μετα τον τοκετο ξαναμπηκα στο δωματιακι των οδυνων και μου εβαλε το μωρο στο στηθος αυτο τσιμπησε αμεσως και μετα μας αφησε εκει με το μπαμπα τους τρεις μας για 40-50 λεπτα, και μετα με πηραν για να πλυνουν κτλ.

Εκτος από την ομορφια αυτων των στιγμων που δεν θα ξεχασω με τιποτα, νομιζω πτι αυτη η "πρωτη επαφη"βοηθησε ουσιαστικα. Βεβαια μετα για να παιρνω το μωρο οποτε πειναει δωσαμε ολοι μαζι μια μαχη και το πετυχαμε. Γιατι παρολο που γραφουν στο πυρεξ Α.Θ. (αποκλειστικος θηλασμος), οι διαφορες βαρδιες κανουν οτι τους κατεβει.

t605sfybbbgaujm4.png

Εγώ στη γυναικολόγο πήγα με το μωρό αγκαλιά στις 40 περίπου μέρες. Μάλιστα πήγα χωρίς πορτ μπεμπε και καρότσι... μόνο με μια πάνα αγκαλιάς. όσο ξεντυνόμουν, την κράταγε η γραμματέας/μαία και μετά η γιατρός μου :lol::lol: . Είχα παρκάρει μακριά και δεν βόλευαν τα αξεσουάρ. Μην μου πείτε για μάρσιππο. Δεν νομίζω οτι βολεύει καλύτερα απ'ό,τι η αγκαλιά αν έχεις ένα παιδί βέβαια...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Τελοσπαντων.Να ρωτησω μπορεις μετα απο καισαρικη με επισκληριδιο να το παρεις ετσι αγκαλια? εννοω το δινουν η μονο στο φυσιολογικο κτλ?

Μια χαρά το δίνουν αμέσως. Στις περισσότερες χώρες είναι δεδομένο ότι το μωρό θα πάει αμέσως στη μαμά, το βάζουν μπρούμυτα πάνω της, ακόμη και τις πρώτες εξετάσεις πάνω στη μαμά τις κάνουν, δεν το απομακρύνουν το μωρό και φυσικά η μαμά δεν έχει δεμένα τα χέρια!

Στην Ελλάδα όμως που σε δένουν σαν τον εσταυρωμένο, γινεται να θηλάσεις αμέσως? Εγώ γέννησα με καισαρική με επισκληρίδιο και τα 2 μου παιδιά. Το πρώτο είχε ζοριστεί λόγω χολόστασης και μπήκε θερμοκοιτίδα. Γέννησα Πέμπτη και μπόρεσα να τον θηλάσω το Σάββατο και μάλιστα ο νεογνολόγος μου είπε μόνο 5 λεπτά στο στήθος για να μην κουραστεί και δεν φάει αρκετά μετά γιατί θα είχε πρόβλημα.Ήμουν και άσχετη με το θηλασμό...το είχα ψάξει δηλαδή αλλά είχα λάθος πληροφόρηση...όπως πολλοι άλλοι!!!Δεν μίλησα, έλεγα έτσι πρέπει για την υγεία του παιδιού. Σκεφτόμουνα ότι δεν μου τον φέρνουν γιατί πήρα αντιβίωση στην καισαρική και λοιπές ασυναρτησίες! Κατέληξα να τον θηλάσω 7 μήνες με συμπλήρωμα από την πρώτη στιγμή. Αλλά του έμαθα πιπίλα γίατί φίλη μου μαία με συμβούλεψε για να κόψει το μπιμπερό να τον ταίζω και μετά για να περάσει μιάμιση ώρα για να ξανακατεβάσω γάλα να τον έχω με πιπίλα!!!! :evil::evil: ( ακόμα δεν έχει κόψει την πιπίλα ο μεγάλος...)

Στη 2η γέννα που ήμουν λίγο πιο ενημερωμένη γέννησα 7 το απόγευμα. Ρώτησα αφού πήγα στο δωμάτιο (δεν ήξερα ότι πρέπει αμέσως να θηλάσεις) πότε θα μου φέρουν το μωρό. Η απάντηση ήταν ότι στις ώρες μετά τη γέννηση τους δίνουν γλυκόζη. Στις 6 ώρες το πάνε στη μητέρα. Αλλά επειδή θα είμαι κουρασμένη από τη γέννα κτλ να μου το φέρουν το πρωί. Συμφώνησα, χωρίς να είμαι σίγουρη ότι κάνω καλά, γιατί όντως είχα μια πολύ δύσκολη μέρα και ήμουν πτώμα...Περίμενα να μου τον φέρουν κατά τις 7...τίποτα...τελικά μου τον φέρανε στις 9:30 να φάει πρώτη φορά...Θα μπορούσα να έχω κάνει φασαρία αλλά είμαι λίγο χαμηλών τόνων...

Στο επόμενο που σκοπεύω να κάνω από τώρα προβληματίζομαι για το τι θα κάνω...Δεν είμαι δυναμικός τύπος για να διεκδικίσω...και θα τους το πω βέβαια...αλλά αν αντισταθούν...? Από τώρα το έχω άγχος...(που έχουμε καταντήσει... :shock: )

5Aqjp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...