Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

σημερα επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο απο γνωστο μαιευτηριο το οποιο ειχε υποτιθεται αφιερωμα στον μητρικο θηλασμο

και αναμεσα στις σελιδες του αφιερωματος παρεμβαλλονταν μια ολοκληρη σελιδα με διαφημιση ενος μπιμπερο!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σημερα επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο απο γνωστο μαιευτηριο το οποιο ειχε υποτιθεται αφιερωμα στον μητρικο θηλασμο

και αναμεσα στις σελιδες του αφιερωματος παρεμβαλλονταν μια ολοκληρη σελιδα με διαφημιση ενος μπιμπερο!!

:lol::lol::lol:

vaso_b κι εμενα η μπεμπα νεογεννητο κοιμοταν μετα απο 2-3 λεπτα στο στηθος και δεν ξυπνουσε. Αποτελεσμα? Την εβαζα στο στηθος πανω απο 20 φορες τη μερα + αυτες που ξυπνουσε μετα απο 20 λεπτα απο το πρωτο γαλατακι...Υπομονη θελει και αγαπη για το μικρο σου αγγελουδι. Οταν θα τα καταφερετε σε λιγο καιρο θα εισαι πολυ υπερηφανη! Εμενα ακομα με ρωτανε "θηλαζεις ακομα?"... ναι τους λεω...."α,μπραβο"λενε και μενουν με το στομα ανοιχτο γιατι δεν μπηκανε στον κοπο να θυσιασουν καποια πραγματα για να θηλασουν τα παιδια τους οι γιαγιαδες και οι λοιπες θειες...Εχω 4 μηνες να κοιμηθω βραδυ και θηλαζω το νινι μου με νυστα μεν αλλα με τεραστια αγαπη δε... δεν με ενοχλει! Της προσφερω οτι καλυτερο ως δωρο για το ξεκινημα της ζωης της (ειναι 7 μηνων τωρα).

Κουραγιο λοιπον!Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Tsofli είναι απίστευτο αυτό που σου είπε η αφεντικίνα (/"φίλη") σου, νομίζω ότι της αξίζει μια "πληρωμένη"απάντηση για να μαζευτεί λιγάκι.

Και γω ακούω διάφορα σχόλια για το ότι θηλάζω ακόμη. Και σε μένα επειδή υπάρχει πρόβλημα με την εισαγωγή των στερεών, πολλοί μου λένε ότι "φταίει" ο θηλασμός, και μου λένε..."ε, ναι, έτσι είναι με τον θηλασμό, δύσκολα ξεκολλάνε" με μια δόση λύπησης και κατανόησης. Πάντως ευτυχώς η μικρή μου άρχισε να τρώει φρούτα -επιτέλους!- και λίγο ψωμάκι, μπισκοτάκι και γιαούρτι. Πού θα πάμε? Θα τα καταφέρουμε ! Δεν πτοούμαι...

Αναφερόμενη σε προηγούμενες σελίδες, να σας πω ότι η μικρή μου, μέχρι τον 5ο περίπου μήνα, έκανε μόνο 5 ή 6 γεύματα, μεγάλης διάρκειας (30-40 λεπτών, και το τελευταίο πριν τον ύπνο 1-2 ωρών), και κοιμόταν σερί 7-9 ώρες. Από τον 6ο μήνα όμως, φεύγοντας διακοπές για 30 μέρες, και βάζοντάς την να κοιμάται σε παρκοκρέβατο, άρχισε να ξυπνάει και τη νύχτα και άρχισα και τους νυχτερινούς θηλασμούς. Τώρα τα νυχτερινά ξυπνήματα αυξάνονται διαρκώς, από 2 εως 5 κάθε νύχτα. Τώρα είναι 9 μηνών. Από όταν γυρίσαμε από τις διακοπές, την πήγαμε στο δωμάτιο της, διότι δεν χωρούσε πια στο λίκνο που την είχαμε μαζί μας στη κρεβατοκάμαρα. Μήπω φταέι αυτό για τα ξυπνήματα? Έχω αρχίσει λιγάκι να κουράζομαι, αλλά προς Θεού δεν παραπονιέμαι, καθώς δεν εργάζομαι αυτό το διάστημα. Αλλά θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια/συμβουλή, γιατί το ομολογώ πεθύμησα τον πρώτο καλό καιρό που κοιμόμασταν 7-8 ώρες συνεχόμενες. ΚΑι είναι και ο άντρας που κι εκείνος ξυπναέι και την νανουρίζει μερικές φορές, και ενίοτε παραπονιέται για κούραση. Μάλιστα αγορασα, μετά από προτροπή φίλης το "Κοιμήσου, παιδί μου" που δεν έχω διαβάσει ακόμα.

Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά θα εκτινούσα οποιαδήποτε πρόταση κάποιας εμπειρότερης. Είναι πιθανό να φταίει και η αλλαγή δωματίου? Επίσης, σαν νεογέννητο, κοιμόταν στο λίκνο, χωρίς κάν να την νανουρίζω, μόνη της, τώρα μόνο με στήθος, και τη νύχτα, απλώς πιπιλάει για 10 λεπτά και αποκοιμιέται, δε νομίζω ότι πεινάει. Το δε βάρος της είναι πολύ καλό, 9.5 κιλά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βρε παιδιά, ντράπηκα τώρα λίγο , διαβάζοντάς αυτό που έγραψε πριν η rani, μάλλον δεν δικαιούμα να ομιλώ, εγώ τουλάχιστον κοιμάμαι, έστω και με δικαοπές, αλλά κοιμάμαι, καλά μην με λιθοβολήσετε... :oops: Απλά νοστάλγησα λίγο τις παλιές καλές μέρες... :wink: υπομονή σε όλες τις ξενυχτισμένες :)

Το ιδιο θεμα αντιμετωπιζω και εγω. Μετα απο τις διακοπες αρχισαν τα νυχτερινα ξυπνηματα...στον 4ο.Τωρα το νινι μου ειναι 7 μηνων και ξυπναει 1-4 φορες τη νυχτα, πιπιλαει-τρωει λιγο και αποκοιμιεται.Εχω κουραστει πολυ,αλλα σκεφτομαι κατι που ειχα διαβασει απο την Αγλαϊα, οτι αν επιβαλεις να μην τη θηλαζεις το βραδυ,θα αποθηλασεις γρηγορα.Γι'αυτο, υπομονη.Υπαρχει καμια μαμα με το ιδιο θεμα να μας πει περιπου ποτε θα αρχισουμε να κοιμομαστε???? :lol:

Διαφημίσεις

Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω, η μικρή μου ακόμα ξυπνάει 4-8 φορές τη νύχτα.

Ρίξτε μια ματιά στο τικεράκι μου :shock: .

Ξενυχτισμένο εμοτικον γιατί δεν έχουμε???

Καλα, Χλόη, δεν σας έμεινε πολύ ακόμη ... απότομα το κόβουν και αναρωτιέσαι τι έγινε. Η δική μου το καλοκαίρι ξυπνούσε 2-3 φορές και τώρα ξυπνάει μία ή καμία (μεταξύ 12 και 7, που ξυπνάω για δουλειά και τη θηλάζω, κοιμάται-δεν κοιμάται)

Κάτι τέτοιο ψάχνετε; caffix.gifyawning.gifsleeping.gif

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η Ευαγγελία είναι 27 μηνών και θηλάζει ακόμα το βράδυ γύρω στις 3-4 φορές!Κορίτσια πιστέψτε με αξίζει!Λίγη υπομονή θέλει μόνο!Όλες οι μανούλες έχουν γάλα! Και προπάντων μην ακούτε μαμάδες και πεθερικα! Έλεος!

Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω, η μικρή μου ακόμα ξυπνάει 4-8 φορές τη νύχτα.

Ρίξτε μια ματιά στο τικεράκι μου :shock: .

Ξενυχτισμένο εμοτικον γιατί δεν έχουμε???

Καλα, Χλόη, δεν σας έμεινε πολύ ακόμη ... απότομα το κόβουν και αναρωτιέσαι τι έγινε. Η δική μου το καλοκαίρι ξυπνούσε 2-3 φορές και τώρα ξυπνάει μία ή καμία (μεταξύ 12 και 7, που ξυπνάω για δουλειά και τη θηλάζω, κοιμάται-δεν κοιμάται)

Κάτι τέτοιο ψάχνετε; caffix.gifyawning.gifsleeping.gif

Να σαι καλά αμαρετούλι, μου δίνεις κουράγιο. Αυτές τις μέρες δεν είμαι καθόλου καλά, και πραγματικά το χρειάζομαι.

Αλεξάνδρα, καλώς ήρθες στην παρέα μας. :)

Αχ, κορίτσια, διαβάζω τις απαντήσεις σας και χαίρομαι πολύ που έχετε καταφέρει να θηλάσετε τόσο καιρό (εμείς μόλις την τελευταία εβδομάδα κόψαμε τελείως το μπιμπερό και είμαστε 43 ημερών).

Να ξέρετε ότι όλες είστε παραδείγματα προς μίμηση για μένα και για πολλές άλλες μαμάδες. Εύχομαι να συνεχίσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Το ίδιο θα κάνω και εγώ μιας και έχω βρει την υποστήριξη που χρειαζόμουν εδώ στο forum.

Διαφημίσεις

Κορίτσια γειά και απο μένα οφείλω να πώ οτι αν δεν υπήρχε το φόρουμ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ

Οφείλω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Αγλαΐα και σε όλα τα κορίτσια που καταθέτοντας τις εμπειρίες τούς με έκαναν να μην φοβάμαι τίποτα να μην ακούω κανέναν αναιδή και άσχετο και να κάνω το πιο φυσιολογικό για μια μαμά να θηλάζω το μωρό μου. :)

Ήμουν κι εγώ στο κλάμπ με τις ξενυχτισμένες μαμάδες όταν η μικρή μου μπήκε στον 6ο μήνα .. ξαφνικά εκεί που κοιμόταν σερί απο τις 11 το βράδυ μέχρι τις 10-11 το πρωί, μόλις πήγαμε για διακοπές άρχισε να ξυπνάει 3-4 φορές τη νύχτα .. εγώ για να μην ξυπνήσω τους γονείς μου, την έβαζα στο στήθος για να κοιμηθεί με αποτέλεσμα να το βρεί ίσως σαν "πιπίλα" (καθώς πιπίλα δεν πήρε ΠΟΤΕ, δεν ήθελα εγώ!) και να το συνηθίσει .. μόλις γρίσαμε Αθήνα, τα ίδια .. ένα βράδυ που είχα φτάσει στο αμήν και δεν άντεχα άλλο, αφού την τάισα, την καθάρισα, της έδωσα και νεράκι, την έβαλα στο κρεββάτι της και όταν άρχισε να κλαίει την άφησα και δεν πήγα να την πάρω με αποτέλεσμα να κλάψει κανα 20λεπτο και μετά να κοιμηθεί .. αυτό ήτανε!! :shock: απο εκείνο το βράδυ δεν ξανακλαψε, δεν ξαναξύπνησε για θηλασμό και εγώ επέστρεψα στις ωραίες συνήθειες του ύπνου μου :P

απλά θέλει η κάθε μανούλα να βρεί το κουμπί του παιδιού της .. νομίζω ..

όσο για το θηλασμό, η μικρή μου θήλασε για 19 μήνες περίπου και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη και θα προσπαθήσω να θηλάσω και το γιό μου όσο πάρει .. 2 χρόνια? 3 χρονια? όσο θέλει!

ειλικρινά .. ο θηλασμός της κόρης μου είναι το ωραιότερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου .. οι εικόνες αυτές που έχω κλειδώσει στο μυαλό μου είναι απο τις πιο πολύτιμες! και όποτε κλείνω τα μάτια μου και τις βλέπω δακρίζω απο ευτυχία και συγκίνηση .. και ανυπομονώ να τις ξαναζήσω με το γιό μου!! :D:D:D:D:D:D:D:D

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Καλημέρα κι απο μένα σε όλες αυτές τις υπέροχες μαμάδες! Αυτό το φόρουμ είναι σαν ένας άλλος κόσμος! Ήμουν έτοιμη να σας ρωτήσω πότε σταματούν οι νυχτερινοί θηλασμοί, αλλά διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σας δεν θα το κάνω :oops:

Ωστόσο, εγώ προβληματίζομαι και με το θέμα του δωματίου. Προς το παρόν ο μπέμπης μας κοιμάται στο δωμάτιό μας και μου είναι πολύ βολικό (ασε που συχνά τον παίρνω και στο κρεβάτι μου...), αλλά σύντομα θα πρέπει να τον πάω στο δωματιάκι του. Τότε τι γίνεται? Καθε φορά που ξυπνάει πηγαινοερχόμαστε???

Και άλλο ένα θεματάκι... Ισως είναι λίγο γελοίο, αλλά πως τα καταφέρνετε με την κοινωνική ζωη? Θηλάζετε τα μωρά σας σε εξωτερικούς χώρους? Εγώ το έχω κάνει μερικές φορές (σε πάρκα, καφε ή στο αυτοκίνητο) αλλά ο άντρας μου θεωρεί ότι δεν είναι σωστό κι αισθάνομαι κι εγώ περίεργα, με αποτέλεσμα να βγαίνω περιορισμένα...

lN4Kp3.png6tK9p2.png

mia, η δικιά μου είναι ακόμα μικρούλα, αλλά έχω δει στο amazon κάτι ποδιές (για να φανταστείς όπως οι ποδιές κομμωτηρίου) για να "σταματούν" τα αδιάκριτα βλέματα. Βέβαια, και ένα μεγάλο μαντήλι μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο, όπως έκανε η μητέρα μου πριν 30 σχεδόν χρόνια. Πάντως, υπάρχει μεγάλο κοινωνικό θέμα..ο θηλασμός που είναι ό,τι πιο φυσικό κάνει τον κόσμο να νιώθει αβολα, ενώ ένα μπιμπερό μας φαίνεται μια χαρά...

ναι, αυτό για το μαντήλι μου το είπε και μια φίλη μου που ζει στη Γερμανία. Εκεί έτσι κάνουν και θηλάζουν παντού χωρίς πρόβλημα. Εδώ όμως είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο. Δηλαδή εγώ δεν έχω δει ποτέ μου γυναίκα να θηλάζει σε δημόσιο χώρο.

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Ακόμη και στις ισλαμικές χώρες θηλάζουν δημόσια. Στη Δύση μας έφαγε ο πουριτανισμός! :evil:

Όπως έχουμε πει όμως και σε άλλα τόπικ, γιατί μας απασχολεί όλες, ο δημόσιος θηλασμός, όσο πιο συχνά γίνεται, τόσο πιο αποδεκτός θα γίνεται ...

Εδώ είναι η πρόσφατη κουβέντα μας:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7938

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πριν αποκτησω παιδιά, βασικά πριν καν σκεφτώ ότι θα κάνω παιδιά, η σημερινή κουμπάρα μου, μου διηγήθηκε ότι ένιωσε άβολα επειδή μια οικογενειακή τους φίλη θήλασε το 4ο παιδί της σε 'ενα παγκάκι της Αριστοτέλους. Και εγώ τότε κατάλαβα πόσο "δύσκολο" ήταν για τη φίλη μου. Όταν απέκτησα το 1ο παιδί (το οποίο δε θήλασα όσο ήθελα, γιατί "δεν είχα γάλα" και έδινα το μπιμπερό από πίσω) άλλαξα μυαλά. Έλεγα μπράβο στις μαμάδες που θηλάζουν έξω - αφού αυτό ζητάει το μωρό τους. Πάντως πρέπει κάτι να κάνουμε για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και φυσικά να βρίσκουν υποστηριξη όσες θέλουν να θηλασουν, αλλά με λανθασμένες οδηγίες αποτυγχάνουν.

ναι, αυτό για το μαντήλι μου το είπε και μια φίλη μου που ζει στη Γερμανία. Εκεί έτσι κάνουν και θηλάζουν παντού χωρίς πρόβλημα. Εδώ όμως είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο. Δηλαδή εγώ δεν έχω δει ποτέ μου γυναίκα να θηλάζει σε δημόσιο χώρο.

To πιθανότερο είναι να έχεις δει και να μην το έχει προσέξει. Τόσα χρόνια που θήλαζα δημόσια, ελάχιστες φορές με είδαν και κατάλαβαν, τις περισσότερες φορές νόμιζαν ότι κοιμίζω ή ξεκουράζω το παιδί.

Τπ πρώτο μου παιδί δεν το θήλασα όσο κι όπως ήθελα. Μόνο 30 μέρες κι αυτές με πολύ κόπο και με θήλαστρο. Όλα αυτά λόγω κακής ενημέρωσης δικής μου και κακής συμπεριφοράς από τις μαίες. Γυρώντας στο σπίτι και μετά από πολλή άντληση, φτάνουμε στις 30 μέρες περίπου όπου και μου εμφανίζεται ένα σκληρό πράγμα μέσα στο αριστερό στήθος ψηλά, σαν μανταρίνι. Το δέρμα απ' έξω ήταν κόκκινο κι αυτό το "μανταρίνι" πονούσε όταν το άγγιζα. Είπα ότι πέτρωσε το γάλα κι έβαλα ζεστή πετσέτα και με μαλάξεις και το θηλαστρο κατάφερα να το βγάλω. Το γάλα είχε το χρώμα που έχει ο φραπές με το γάλα, ένα ανοιχτό καφέ. Πήρα τον τότε γιατρό μου και του το είπα. Φρίκαρε και μου είπε ότι αυτό ήταν αίμα και καλύτερα να έκοβα το γάλα. Μου έδωσε κάτι χάπια και πάπαλα το γάλα. Μετά έπεσα σε κατάθλιψη γιατί ήθελα τόσο πολύ να θηλάσω κι ένιωθα ανίκανη και κακή σαν μάνα που δεν τα κατάφερα. Κι είχα τόσο πολύ γάλα, έβγαζα σχεδόν 200ml απο κάθε στήθος από τις πρώτες μέρες.

Μετά απ' όσα διάβασα εδώ τις τελευταίες μέρες, πρώτον μουτζώνω τον εαυτό μου που δεν έψαξα λίγο να μάθω περισσότερα για τον θηλασμό και δεύτερον έχω νευριάσει πολύ μ' αυτά που γίνονται στα μαιευτήρια, με αποτέλεσμα να είμαι ετοιμοπόλεμη για τον επικείμενο δεύτερο τοκετό μου. Και να σκεφτείτε ότι ανακάλυψα το parents.gr, googlάρωντας για να βρω το τηλ. της εταιρίας που είχα νοικιάσει το θήλαστρο τότε για να είμαι προετοιμασμένη αυτή τη φορά. Τελικά δεν θα μπω στη διαδικασία του θήλαστρου, θα το παλέψω μέχρι τελικής πτώσης να πιάσει ο μικρός το στήθος μου. Αφού τα καταφέρατε τόσες εδώ μέσα, εγώ γιατί να είμαι η εξαίρεση.

Έχω ένα θέμα όμως.... Διάβασα το topic που λέει για το θηλασμό του παιδιού το πολύ μετά από μισή ώρα μετά τον τοκετό. Μεθαύριο γεννάω με καισαρική στο Λητώ. Θα πω στη μαία να μου δώσει το μωρό να το θηλάσω αμέσως μόλις βγει από την κοιλιά μου και το καθαρίσουν. Αν μου αρχίσει τα "μα, δεν έχεις ακόμα γάλα" ή "δεν χρειάζεται ακόμα, θα στο φέρουμε μετά στο δωμάτιο σου" ή οτιδήποτε άλλο που λένε συνήθως οι ανίδεες, εγώ τι να κάνω εκείνη την ώρα; Να αρχίσω να φωνάζω; Να το πω του γιατρού μου (που είμαστε και πολλοί καλοί φίλοι); Να αρχίσω να παραθέτω επιστημονικές έρευνες που διάβασα εδώ, για το ότι πρέπει το παιδί να έρχεται σε επαφή με τη μάνα και το στήθος αμέσως μετά την "έξοδο";

Βοηθείτε κορίτσια γιατί θα τις φάω όλες ζωντανές εκεί μέσα έτσι και δεν με ακούσουν.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...