Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

:roll: Γεια σας και από μένα! Έχω διαβάσει πολλά topics του forum από όταν ήμουν ακόμα έγκυος (ίσως και πιο πριν) αλλά τώρα αποφάσισα να συμμετάσχω πιο ενεργά στην παρέα σας. Εγώ γέννησα 6/7/07 :lol: με Φ.Τ. έναν μπεμπάκο 3.380, χθες ωστόσο επισκεφτήκαμε την παιδίατρο και ενώ το αγοράκι μου είναι αρκετά ψηλό (63cm), το βάρος του δεν αυξάνεται και πολύ, είναι μόλις 5.820. Να σημειώσω ότι δεν έχει πιει καθόλου ξένο γάλα και αν χρειάζεται να λείψω σε κάποιο γεύμα έχω μία μικρή τράπεζα γάλακτος οπότε βολευόμαστε. Να σημειώσω ότι είμαστε πολύ τακτικοί στα γεύματά μας και τρώμε 9.00, 12.30, 16.00, 19.30 και 23.00. Κάθε φορά τρώει και από τα δύο στήθη περίπου 20-30 λεπτά, εκτός του πρωινού γεύματος που συνήθως τρώει τον ίδιο χρόνο αλλά μόνο από το ένα στήθος και βγάζω το υπόλοιπο γάλα κάθε τρεις μέρες περίπου και το αποθηκεύω γιατί με το θήλαστρο δεν καταφέρνω να βγάλω και πολύ γάλα, οπότε ένα γεύμα με το μπιμπερό απαιτεί 2-3 ημέρες να το συγκεντρώσω.Να σημειώσω ότι το βραδινό το κόψαμε από 45 ημερών. Ο μπεμπούλης μου όμως βγάζει πολλές γουλιές και κάνει και εμετούς, οπότε η παιδίατρος μίλησε για ΓΟΠ και συνέστησε το Epadoren καθώς πιστεύει ότι για αυτό δεν παίρνει πολύ βάρος. Ποια είναι η γνώμη σας? :?:

Καλως ηρθες!Για να σε βοηθησουμε δες πρωτα εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θελω και εγω λιγη βοηθεια. Γεννησα στις 22/9 το δευτερο αγορακι μου βαρους 4260. Με τον θηλασμο πηγαινουμε πολυ καλα. Παιρνει πανω απο το κανονικο βαρος αν και δεν ειναι πολυ τακτικος. Εμενα δεν με απασχολει αυτο θηλαζειοποτε θελει οσο θελει. Αφου δεν ξερω ποσα γευματα κανει την ημερα και ποτε! Εχω τις εξης αποριες:

1. Γιατι καθε απογευμα σχεδον 6-7 δεν εχω σχεδον καθολου γαλα?

2.Απο ποια ηλικια και μετα τον αφηνω να κοιμηθει οσο θελει το βραδυ. Μεταξυ μας και τωρα αμα τον αφησω θα κοιμηθει κανενα εξαωρο!

3. Πως μπορω να ξερω αν το βαρος που παιρνει ειναι στα φυσιολογικα ορια, αν ξρετε καποιο λινκ .......

Ευχαριστω

W7hT.jpg

Στην ηλικία του πρέπει να παίρνει 113-198 γρ τη βδομάδα.

Τι σε κάνει να νομίζεις οτι δεν έχεις γάλα 6-7?

Μέχρι 6 ώρες μπορείς να το αφήνεις να κοιμάται και τώρα νομίζω. Αρκεί να βγάζει αρκετές βρεγμένες πάνες 6-8, και να παίρνει ικανοποιητικό βάρος.

Έλενα, τα πολύ μικρά μωρά συνηθως είναι πιο ανήσυχα τα απογεύματα και ίσως γιαυτό να σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν έχεις γάλα...σίγουρα δεν έχεις την ίδια ροή με το πρωί, αλλά γάλα υπάρχει μην ανησυχείς!!! Αγκαλιά και όση ώρα θηλασμό χρειάζεται...¨Ολα θα πάνε καλά!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

θελω και εγω λιγη βοηθεια. Γεννησα στις 22/9 το δευτερο αγορακι μου βαρους 4260. Με τον θηλασμο πηγαινουμε πολυ καλα. Παιρνει πανω απο το κανονικο βαρος αν και δεν ειναι πολυ τακτικος. Εμενα δεν με απασχολει αυτο θηλαζειοποτε θελει οσο θελει. Αφου δεν ξερω ποσα γευματα κανει την ημερα και ποτε! Εχω τις εξης αποριες:

1. Γιατι καθε απογευμα σχεδον 6-7 δεν εχω σχεδον καθολου γαλα?

2.Απο ποια ηλικια και μετα τον αφηνω να κοιμηθει οσο θελει το βραδυ. Μεταξυ μας και τωρα αμα τον αφησω θα κοιμηθει κανενα εξαωρο!

3. Πως μπορω να ξερω αν το βαρος που παιρνει ειναι στα φυσιολογικα ορια, αν ξρετε καποιο λινκ .......

Ευχαριστω

Το απόγευμα ενδεχομένως μειώνεται η ροή του γάλακτος - όχι η ποσότητα του. Η λύση είναι πολλή αγκαλιά και συχνοί θηλασμοί. Πολλές μαμάδες βολεύονται με ένα σλινγκ αυτές τις δύσκολες ώρες.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

Τις πρώτες 4-6 εβδομάδες που γίνεται η εδραίωση του θηλασμού, καλό είναι να μην αφήνουμε το μωρό πάνω από 3-4 ώρες χωρίς θηλασμό τη νύχτα, γιατί το μωράκι μπορεί να το χρειάζεται αλλά να μην το ζητάει (πχ λόγω ίκτερου να κοιμάται περισσότερο). Μετά, εφόσον βρέχει αρκετές πάνες, έχει ικανοποιητικές κενώσεις, παίρνει ικανοποιητικό βάρος, μπορείς να το αφήνεις να κοιμάται, φροντίζοντας να έχεις τουλάχιστον 8-12 θηλασμούς το 24ωρο.

http://www.kellymom.com/bf/start/basics/hunger-cues.html

Ίσως όμως να μην θες να το κάνεις αυτό, προκειμένου να πετύχεις γαλακτική αμηνόρροια, οπότε μετά το 2ο μήνα δεν θα αφήνεις να περάσουν πάνω από 5-6 ώρες το βράδυ.

Για τη μέθοδο:

- http://www.llli.org/ba/Aug93.html

- http://www.linkagesproject.org/media/publications/frequently%20asked%20questions/FAQLAM.pdf

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ναι! δε λέω... μόνο που εγώ δεν πρόλαβα να ακούσω... μόνο είδα!

Το έχω ξαναγράψει κι αλλού... 40 μέρες λόχεια, δύο καθαρή και τσουυυυυυυυπ να σου η περίοδος... και μέτραγα τότε μέχρι και 14 θηλασμούς ημερισίως....

δεν κάνει σε όλες χάρες :(

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Ναι η αμαρέττο έχει δίκιο. Μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία δεν πρέπει να περνάνε 4 ώρες χωρίς θηλασμό, ακόμα και τη νύχτα. Παίρνω πίσω αυτό που είπα πριν. :oops: Η έλειψη ύπνου φταίει :(

Διαφημίσεις

Ναι η αμαρέττο έχει δίκιο. Μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία δεν πρέπει να περνάνε 4 ώρες χωρίς θηλασμό, ακόμα και τη νύχτα. Παίρνω πίσω αυτό που είπα πριν. :oops: Η έλειψη ύπνου φταίει :(

Πριν 40 μέρες γεννησα το 3ο μου παιδακι (μετα απο 2 αγορια επιτελους η κόρη) απο το πρωτο μου παιδι δεν ειχα πολυ γαλα και επιδη όλα ειναι πολυ φαγανα πάντα δίνω συμπλήρωμα μετα το θυλασμό (ειμαι και υπερ του συπληρωματος) όλα πήγαιναν μια χαρα και σε αυτο το μωρο ειχα περισσοτερο απο οτι στα άλλα.Πριν 3 μέρες με έπιασε βαρύ συνάχι και ξαφνικά μου κοπηκε το γάλα ούτε 20ml δεν βγαζω.Ξέρει να μου πει κάποια κάτι? Υπάρχει κανενα γιατροσοφι να εχω πάλι ροή? (σημειωτεον παίρνω κα αυτες τις ταμπλετες μαγιας μπύρας)

Hello from the happiest woman in the world!!!!

Πριν 40 μέρες γεννησα το 3ο μου παιδακι (μετα απο 2 αγορια επιτελους η κόρη) απο το πρωτο μου παιδι δεν ειχα πολυ γαλα και επιδη όλα ειναι πολυ φαγανα πάντα δίνω συμπλήρωμα μετα το θυλασμό (ειμαι και υπερ του συπληρωματος) όλα πήγαιναν μια χαρα και σε αυτο το μωρο ειχα περισσοτερο απο οτι στα άλλα.Πριν 3 μέρες με έπιασε βαρύ συνάχι και ξαφνικά μου κοπηκε το γάλα ούτε 20ml δεν βγαζω.Ξέρει να μου πει κάποια κάτι? Υπάρχει κανενα γιατροσοφι να εχω πάλι ροή? (σημειωτεον παίρνω κα αυτες τις ταμπλετες μαγιας μπύρας)

Πες μας λίγα παραπάνω πράγματα, όπως βάρος γέννησης, εξόδου από το μαιευτήριο, τελευταίες ζυγίσεις. Πόσες φορές την ημέρα θηλάζεις, πόσες αντλείς και τί ποσότητες. Πόσο ξένο συμπλήρωμα δίνεις στο μωρό και κάθε πότε; Αν θηλάζεις τη νύχτα και πόσες φορές. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό και πόσες λερώνει.

Με το να δίνεις συμπλήρωμα, είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να μειωθεί το γάλα, γιατί το στήθος σου δεν παίρνει σήμα για όση παραγωγή χρειάζεται το μωρό. Οι ταμπλέτες μαγιάς βοηθάνε μόνο αν υπάρχει αρκετό ερέθισμα στο στήθος (τουλάχιστον 8-12 θηλασμοί ή αντίστοιχες αντλήσεις). Το γάλα δεν κόβεται ξαφνικά. Αν βάζεις το μωρό στο στήθος, όποτε πεινάει, και το αφήνεις όση ώρα χρειάζεται, βρίσκει γάλα. Η ανταπόκριση του στήθους στο θήλαστρο δείχνει μόνο τι μπορει να κάνει το θήλαστρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με το να δίνεις συμπλήρωμα, είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να μειωθεί το γάλα, γιατί το στήθος σου δεν παίρνει σήμα για όση παραγωγή χρειάζεται το μωρό. Οι ταμπλέτες μαγιάς βοηθάνε μόνο αν υπάρχει αρκετό ερέθισμα στο στήθος (τουλάχιστον 8-12 θηλασμοί ή αντίστοιχες αντλήσεις). Το γάλα δεν κόβεται ξαφνικά. Αν βάζεις το μωρό στο στήθος, όποτε πεινάει, και το αφήνεις όση ώρα χρειάζεται, βρίσκει γάλα. Η ανταπόκριση του στήθους στο θήλαστρο δείχνει μόνο τι μπορει να κάνει το θήλαστρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

kleri μου, να σου ζήσουν τα παιδάκια :)

Η amaretto έχει απόλυτο δίκιο, σε αυτά που γράφει παραπάνω.

Το 99.6% των μαμάδων μπορεί με απόλυτη επάρκεια να καλύψει με θηλασμό τις ανάγκες του μωρού (το 0,4% είναι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, κλινικού χαρακτήρα). Η φράση "δεν είχα πολύ γάλα" εξηγείται από την ύπαρξη συμπληρώματος στη διατροφή του μωρού. Δίνοντας ξένο, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται οτι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα, οπότε εκκρίνει λιγότερη προλακτίνη - άρα το γάλα μειώνεται.

Αν ήθελες να μας εξηγήσεις γιατί είσαι οπαδός του συμπληρώματος, ίσως θα μπορούσαμε να διαφωτίσουμε ακόμα περισσότερα σημεία σχετικά με τις σκέψεις σου για το θηλασμό :)

Να είσαι καλά kleri μου!

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

κοριτσια να ρωτησω και εγω κατι ? τα 8-12 γευμαα ημηρεσιως μεχρι ποια ηλικια πρεπει να ειναι ? Εμενα τωρα 7 μηνων δεν κανει 12 με τιποτα ... αν και δεν τρωει στερεες παρα μονο φρουτοκρεμα κ ααυτο οχο σε σταθερη βαση. υπαρχει κινδυνος να μου μειωθει το γαλα? ΑΝΗΣΥΧΩ

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

κοριτσια να ρωτησω και εγω κατι ? τα 8-12 γευμαα ημηρεσιως μεχρι ποια ηλικια πρεπει να ειναι ? Εμενα τωρα 7 μηνων δεν κανει 12 με τιποτα ... αν και δεν τρωει στερεες παρα μονο φρουτοκρεμα κ ααυτο οχο σε σταθερη βαση. υπαρχει κινδυνος να μου μειωθει το γαλα? ΑΝΗΣΥΧΩ

Τόσους μήνες δεν πείστηκες ότι το μωρό σου μεγάλωσε τόσο πολύ μόνο με το γάλα σου; Λες ξαφνικά να μην φτάνει; :P

Αν το μωρό σου βάζει καλό βάρος και βρέχει αρκετές πάνες, γιατί να ανησυχείς; Έχει αποκτήσει πια εμπειρία στο θηλασμό και έχει προσωπικό στυλ. Αν εισάγεις τις στερεές τροφές σταδιακά και δίνοντας προτεραιότητα στο θηλασμό, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Από την άλλη, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι συνήθως οι μαμάδες προσφέρουν το στήθος μόνο αν το μωρό κλάψει. Προσωπικά, είμαι υπέρ της τακτικής προσφοράς και όποτε θέλει, ας πιει.

Διαφημίσεις

Μωρε ανησυχω φοβαμαι .... Οχι δεν περιμενω να κλαψει με το παραμικρο του προσφερω στηθος. Αλλες φορες τρωει κανονικα αλλες λιγο αλλες παιζει - ναι βρηκαμε κ παιχνιδι τωρα-αλλα παντα προσφερω μερα νυχτα.

Με τισ στερεες φροντιζω παντα πριν καμια ωρα να εχει πιει γαλα και μετα δινω -ποτε το αντιθετο - και μετα ξανα οταν δω κ θελησει.

Βαρος παιρνει και με το παραπανω και πανες βρεχει γυρω στις 6 ασηκωτες την μερα, αλλα η διαρκεια του θηλασμου ειναι μικρη. Αν και απο βρεφος αυτη την τακτικ ειχε ελαχιστες φορες θηλαζε 15λεπτο -παντα γυρω στα 8 με 10 λεπτα.

Μαλλον εχω την μανια της Χλοης αν δεν την μπερδευω με σενα με τις αντλησεις!!!

Ηθελα τοσο πολυ απο την αρχη να θηλασω, δυσκολευτικα απιστευτα και τωρα εχω συνεχως αγχος μην γινει κατι και σταματησει. Αδικαιολογητο βεβαια με τοσο χρονο που αφιερωνω εδω εχω ξεκοκαλισει τα παντα περι θηλασμου.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

βρε κοριτσια λυστε μου την απορια

αν το μωρο εχει ικανοποιητικο βαρος πρεπει να το ξυπναμε την νυχτα ?

εγω δεν την ξυπνουσα κοιμοταν 7 ωρες περιπου σερι και δεν ειχα προβλημα εκτος και αν δεν ειχα επειδη την ημερα δεν κοιμοταν και θηλαζε συχνα

πειτε για να μην δινω λαθος συμβουλες στις φιλες μου

Γεια σας και πάλι κορίτσια! Μετά και τη συμβουλή σας θα αναφερθώ αναλυτικά στις μετρήσεις του μωρού μου για να μπορέσω να σας κατατοπίσω: Γέννησά με Φ.Τ. στις 6/7/08 ένα αγοράκι βάρους 3.380 και ύψους 53cm. Το μωρό εμφάνισε πολύ λίγο ίκτερο 7 αν διαβάζω σωστά και δε χρειάστηκε νοσηλεία. Εξ' αρχής τρέφεται αποκλειστικά με Μ.Θ. και κατά την έξοδό μας από το μαιευτήριο ζύγιζε 3.300. Στις 23-7 ήταν 4.000, στις 8-9 5.280 και στις 8-10 5.820.Θηλάζω το μωρό 5 φορές την ημέρα στις 9.00, 12.30, 16.00, 19.30 και 23.00 περίπου 25-30 λεπτά κάθε φορά. Το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα ενώ κοιμάται και 2 ώρες το μεσημέρι και πρωί απόγευμα ένα μισάωρο τη φορά. Κάποιες φορές τα πρωινά χρησιμοποιώ θήλαστρο (mini electric της medella)όταν το μωρό τρώει μόνο από το ένα στήθος και χωρίς να αδειάσει τελείως το στήθος βγάζω 100ml και τα αποθηκεύω αφού τα χρησιμοποιώ για τις φορές που είμαι εκτός σπιτιού.Το μωράκι μου όμως βγάζει αρκετές γουλίτσες και τελευταία κάνει και αρκετούς εμετούς και επειδή και το βάρος του δεν αυξήθηκε πολύ (αλήθεια πόσο βάρος πρέπει να παίρνει το μήνα;) η παιδίατρος μου συνέστησε το Epadoren τρεις φορές την ημέρα.Δοκίμασα να τον βάλω να κοιμάται με κλίση στην κούνια βάζοντας μία κουβέρτα κάτω από το στρώμα όμως δεν πέτυχε καθώς το μωρό γλιστρούσε προς τα κάτω. Εξάλλου, μετά το βραδινό γεύμα κοιμάται απευθείας (αφού τον ταίζω ουσιαστικά κοιμισμένο καθώς έχει ήδη κοιμηθεί κατά τις 21.30) και ποτέ δε βγάζει στο βραδινό γεύμα.

1)Μήπως οι γουλίτσες και οι εμετοί οφείλονται στο ότι μετά το φαγητό κουνάει με μανία τα χεράκια και τα ποδαράκια του και είναι αρκετά ζωηρός?

2)Για την αγωγή της παιδιάτρου ποιά η γνώμη σας?

3) Διάβασα ότι θηλάζεται πολλές φορές την ημέρα τα μωρά σας και σκέφτομαι μήπως πρέπει να αλλάξω τακτική αλλά η αλήθεια είναι ότι με βολεύει πάρα πολύ η τακτική θηλασμού που έχει καθιερώσει το μωράκι μου αφού δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να μείνει όλη την ημέρα σπίτι και έτσι γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα γεύματα μπορούμε να τα ρυθμίσουμε όλα.Να σημειώσω ότι από 50 ημερών το αντράκι μου ξεκίνησε να μην ξυπνάει καθόλου τα βράδυα οπότε και εγώ ανέκτησα τις δυνάμεις μου και έχω πολύ περισσότερη ενέργεια για να ασχοληθώ μαζί του την ημέρα.

Συγνώμη που σας κούρασα :oops: αλλά τις πρώτες φορές που γράφεις στο topic είναι δύσκολο να περιγράψεις όλα αυτά που θέλεις μέσα από λίγες λέξεις.Ευχαριστώ εκ των προτέρων[/img]

Το μωρό πρέπει να παίρνει περιπου 450-800 γρ το μήνα. Το παιδάκι σου έχει πάρει γύρω στο 2.5 σε 3 μήνες. Δηλαδή περίπου 800 γρ το μήνα. Είναι πάρα πολύ καλά.

Όσο για τις γουλίτσες, δεν είμαι ειδική. Δλδ, γουλίτσες που και που είναι φυσιολογικό. Για τους εμετούς δεν ξέρω.

Θα έλεγα οτι ίσως έχει ΓΟΠ, αλλά αφού παίρνει ικανοποιητικό βάρος, μπορεί και να μην είναι αυτό.

Δε θέλω να κάνω υποθέσεις, θα σου απαντήσει η Αγλαία, ή κάποια που έχει περισσότερη πείρα στο θέμα αυτό.

Πάντως το βάρος είναι καλό. Και από τα λίγο που έχω ακούσει, το φάρμακο είναι απαραίτητο μόνο αν το μωρό δεν παίρνει βάρος.

Διάβασε κι εδώ παραπάνω

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9762

Να σου ζήσει. :)

H μικρή γεννηθηκε 4040 βγηκε απο το μαιευτηριο 3870 και τωρα μετα απο 45 μερες ζυγιζει 4750 και ειναι 57cm .Την θηλάζω ανα 4 ώρες και παιρνει και συμπληρωμα και τα 3 μου παιδια επιναν απο την αρχη 60 με 70 γραμ. η μικρη τη 2η μερα εφτασε τα 90 τωρα πινει 120 με 130. Ειμαι υπερ του θηλασμου αλλα δεν εχω πολυ γαλα και εκεινα ζητανε κι αλλο αλλα πιστευω και στο συμπλρωμα γιατι:

1.τα παιδια ειναι πιο χορτασμενα

2.ειναι πιο ηρεμα

3.κοιμουνται πιο ησυχα και συνεχομενα για περισσοτερες ωρες (τα 2 πρωτα παιδια κοιμόντουσαν 6 με 7 ώρες για βραδυ στις 20 μέρες

4. επίσης νομίζω ότι τα παιδια που θηλάζουν ανα 2 ωρες μαθαινουν και ξυπνουν για γάλα και το βραδυ μεχρι τα 2 με 3 χρόνια τους.

Θα σας πω και κάτι άλλο που μου συνέβει τα 2 παιδια μου τα γέννησα εδω στη Γαλλία όπου ζω.Ο Ντενης γεννήθηκε πριν 2 χρόνια την εποχή που προσπαθουσαν να πείσουν τις Γαλλίδες να θηλάζουν τα μωρα τους γιατι δεν ειναι και τοσος φανατικές σε αυτό. Μου έλεγαν λοιπον να θηλάσω το μωρό μου απο την πρωτη στιγμη μια και εδω το μωρο δεν στο παιρνουν καθολου απο κοντα σου απο τη γέννα και μέχρι να φυγεις απο το μαιευτηριο. Ως ελληνίδα λοιπον και φανατική του θηλάσμου προσπαθούσα να το θηλάσω αν και ειχα τις πρωτες ωρες πονους. Τη 1η και 2η μέρα το μωρό γκαγκανιαζε στο κλάμα και δεν κοιμόταν καθόλου μου έλεγαν οτι πονάει και να το αφησω να κλαιει κλπ κλπ φτάσαμε 3η μέρα το μωρο ειχε ξεσηκωσει τον κόσμο και ειχα τρελαθει οτι κατι εχει. Λεω λοιπον στο άντρα μου να φερει ενα θηλαστρο για να δουμε τι γινεται γιατι να οταν πιεζα το στήθος εβγαινε το πρωτογαλα αλλα ποσο είχα? (σημειωτεον οτι τους ζητουσα συμπληρωμα γιατι έλεγα πως θα ηταν σαν τον πρωτο μου που ηταν πολυ λαιμαργος και δεν χορταινε όμως δεν μου εδιναν). Φωναζω τη μαια βαζουμε το θηλαστρο και γυρναει να μου πει οτι δεν εχω γαλα. Εκεινη την ωρα μου ηρθε να κατεδαφισω το μαιευτηριο αφου εκανα φασαρια το αποτελεσμα ηταν να φερουν συμπληρωμα και να αρχισει το παιδι να τρωει και απο την επομενη μου ηρθε και μενα το γαλα. Απο την 2η όμως μέρα που το παιδι πηγαινε στην λάμπα (λογω ικτερου) αυτοι του εδιναν μπιμπερο και δεν μου το ελεγαν έτσι το παιδι δεν πεθανε απο αφυδατωση και πεινα εν έτη 2006 στη Γαλλια! Ομως του έμεινε και οταν ηταν να φαει και εκλαιγε αν καθυστερουσες 2 λεπτα και ετρωγε οχι απλως λαιμαργα κατι παραπανω ο γιατρος ειπε πως ηταν φυσικο μετα απο αυτο. Θελω λοιπον να πω πως όλες δεν εχουμε το ίδιο γαλα οτι και να κάνουμε.Και παιζουν και παρα πολλα πραγματα ρολο. Επίσης ειδα μεγαλή διαφορα στην όλη κατασταση του οργανισμου μου αυτη τη φορα που γεννησα φυσιολογικά (τις άλλες 2 με επισκληρειδιο) ακόμα και παραπανω γάλα. Όμως πάνω απο όλα εγω προσωπικά θέλω τα παιδια μου να ειναι ηρεμα και ήσυχα μωρα οχι για μενα αλλα για την δική τους γαλήνη . Και τέλος απο εκει που ξεκινησα συναχωθηκα και εκει που το πρωι τη θυλαζα μετα απο 5 ώρες τιποτα και τωρα πάνε 3 μέρες βγαζω εστω και τις σταγονες τις βγαζω για να ενεργοποιηθει ξανα γιατι στεναχωριεμαι λιγακι γιατι τον 1ο τον θηλασα μεχρι 4 μηνες τον 2ο λίγο πριν κλεισω τους 3 και την μπομπου ηλπιζα με το γαλα που ειχα για περισσοτερο. Αυτα.

Hello from the happiest woman in the world!!!!

kleri, το μητρικό γάλα είναι η μοναδική τροφή που χρειάζονται τα παιδιά για το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους. Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι ο ιδανικός τρόπος διατροφής του βρέφους. Η παραγωγή γενικά βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση και είναι πολύ σπάνιο μια μητέρα να μην έχει γάλα να θρέψει το μωρό της, εφόσον δεν ακολουθεί λάθος οδηγίες, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο.

Το μωρό έχει φυσιολογία και συγκεκριμένες ανάγκες που επιβάλλουν να θηλάζει συχνά και ανεμπόδιστα, χωρίς προγράμματα, μέρα και νύχτα για αρκετό καιρό.

Το συμπλήρωμα είναι τόσο βαρύ για το στομαχάκι τους, που πέφτουν σε αυτόν τον ύπνο που περιγράφεις, όχι επειδή πήραν αυτό που χρειάζονται και χόρτασαν αλλά γιατί είναι δύσπεπτο και μένει περισσότερο στο στομάχι. Τα μοσχαράκια έχουν 4 στομάχια, για να χωνέψουν αυτό το γάλα.

Το συμπλήρωμα εισάγει αλλεργιογόνους παράγοντες στη διατροφή του μωρού. Δεν περιέχει αντισώματα. Το μπιμπερό μπερδεύει το μωρό, γιατί οι θηλαστικές κινήσεις είναι διαφορετικές, με συχνό αποτέλεσμα να μη θηλάζει αποτελεσματικά αλλά και να δυσανασχετεί στο στήθος, γιατί δεν βρίσκει τη ροή του μπιμπερό. Και πολλά άλλα μειονεκτήματα υπάρχουν στο συμπλήρωμα, που τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές.

Το συμπλήρωμα υπονομεύει το θηλασμό, αφού το μωρό δεν θηλάζει αρκετά, για να δώσει ερέθισμα στο στήθος. Ο θηλασμός με διαρκώς αυξανόμενο συμπλήρωμα δεν κρατάει για πολύ καιρό.

Είναι εφικτό να φτάσεις σύντομα σε αποκλειστικό θηλασμό, μιας και τα 130μλ/24ωρο είναι σχετικά λίγα στο σύνολο της διατροφής του μωρού σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αυξήσεις την παραγωγή σου και έπειτα σταδιακά να κόψεις το συμπλήρωμα. Για να αυξήσεις την παραγωγή σου, πρέπει να θηλάζεις ανά 2 ώρες περίπου και οπωσδήποτε μια φορά τη νύχτα. Ανά λίγες μέρες μειώνεις το συμπλήρωμα κατά λίγα μλ. Είναι πιθανόν το μωρό να αρχίσει να χορταίνει στο στήθος και να αρνείται μόνο του μεγάλη ποσότητα συμπληρωματος. Αν το μωρό δεν δέχεται τόσους θηλασμούς, θα χρειαστεί να αντλείς σε αντίστοιχες φάσεις, ώστε να δίνεις ερέθισμα στο στήθος. Αργότερα, όταν αυξηθεί η παραγωγή σου, μπορείς να αντλείς και να δίνεις στο μωρό από το δικό σου γάλα, αντί για ξένο, αν αυτό σε εξυπηρετεί κάποιες ώρες - λογικό είναι με 3 παιδιά να χρειάζεται και αυτό.

Όταν δίνεις γάλα με το μπιμπερό, είτε δικό σου, είτε ξένο, χρησιμοποίησε μικρή ροή, για να μοιάζει περισσότερο με εκείνη του στήθους.

Αυτά σε γενικές γραμμές, για να πάρεις μια ιδέα. Για πιο εξειδικευμένες συμβουλές, θα σε βοηθήσει καλύτερα η Αγλαΐα ή μια μαμά που έχει περάσει το ίδιο.

καλημερα και απο μενα!

θα ηθελα να ρωτησω κατι τις εμπειρες μανουλες. η μπεμπουλα τωρα τελευταια οταν τρωει απο το ενα στηθος, το οποιο σημειωτεον ειναι λιγο πιο μικρο και φαινεται πιο αδειο παντα απο το αλλο, σταματαει στα 4 -5 λεπτα και απομακρυνεται απο αυτο σαν τοξο προς τα πισω.περιμενω λιγο και προσπαθω να την ξαναβαλω στο ιδιο στηθος αλλα δεν το θελει.αν την βαλω στο αλλο στηθος ευχαριστως πινει και αλλο. αυτο δεν συμβαινει αν ξεκινησω τον θηλασμο απο το "καλο" στηθος γιατι πινει περισσοτερη ωρα και δε χρειαζεται να την βαλω στο αλλο. λετε να υπαρχει περισσοτερη παραγωγη στο ενα και λιγοτερη στο αλλο? το αδειαζει γρηγορα το μικρο και γι αυτο σταματαει? και θελει συμπλητωμα απο το αλλο? αυτο θα δημιουργησει καποια ανισορροπια γενικα στους θηλασμους?

καλημερα και παλι, φιλια!!

LfwCp3.png

καλημερα και απο μενα!

θα ηθελα να ρωτησω κατι τις εμπειρες μανουλες. η μπεμπουλα τωρα τελευταια οταν τρωει απο το ενα στηθος, το οποιο σημειωτεον ειναι λιγο πιο μικρο και φαινεται πιο αδειο παντα απο το αλλο, σταματαει στα 4 -5 λεπτα και απομακρυνεται απο αυτο σαν τοξο προς τα πισω.περιμενω λιγο και προσπαθω να την ξαναβαλω στο ιδιο στηθος αλλα δεν το θελει.αν την βαλω στο αλλο στηθος ευχαριστως πινει και αλλο. αυτο δεν συμβαινει αν ξεκινησω τον θηλασμο απο το "καλο" στηθος γιατι πινει περισσοτερη ωρα και δε χρειαζεται να την βαλω στο αλλο. λετε να υπαρχει περισσοτερη παραγωγη στο ενα και λιγοτερη στο αλλο? το αδειαζει γρηγορα το μικρο και γι αυτο σταματαει? και θελει συμπλητωμα απο το αλλο? αυτο θα δημιουργησει καποια ανισορροπια γενικα στους θηλασμους?

καλημερα και παλι, φιλια!!

Ειναι πιθανό το "μικρό" στήθος να έχει μικρότερη ροή ή μικρότερη παραγωγή (αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το μέγεθος του στήθους). Μπορείς να ξεκινάς το θηλασμό από αυτό το στήθος και μετά να τη βάζεις στο "καλό", για να δίνεις σταθερό ερέθισμα στο πρώτο. Δοκίμασε να το χρησιμοποιείς παραπάνω, όταν το μωρό είναι μισοκοιμισμένο ή τη νύχτα. Ή όταν δίνεις αυτό το στήθος να φοράς ένα κολιέ ή να κρατάς ένα ιδιαίτερο παιχνιδάκι, που θα το κάνει να ξεχαστεί πάνω σε αυτό το στήθος. Ταυτόχρονα, μπορείς πριν το θηλασμό να κάνεις ζεστή κομπρέσσα πάνω στο στήθος και κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορείς να κάνεις μαλάξεις στο στήθος αυτό, ώστε να βοηθήσεις τη ροή και να ικανοποιείται το μωρό ευκολότερα.

Το μωρό θα χορτάσει όπως και να έχει, απλά αν αποφεύγεις να βάζεις το μωρό σε αυτό το στήθος, θα ατονήσει ακόμη περισσότερο και η παραγωγή του και η προτίμηση του μωρού.

Κανονικά, ξεκινάμε από το ένα στήθος σε κάθε θηλασμό και, όταν "αδειάσει" το στήθος αυτό, προσφέρουμε και το άλλο. Στον επόμενο θηλασμό ξεκινάμε από το δεύτερο στήθος. Αν τονώσεις την παραγωγή στο "μικρό" στήθος, θα επιστρέψεις σε τέτοια ρουτίνα.

Υπάρχουν πολλές μαμάδες που θηλάζουν σχεδόν αποκλειστικά από το ένα στήθος για όλο το διάστημα της γαλουχίας και δεν υπάρχει πρόβλημα στο μωρό ("μονόπαντος" θηλασμός/Lopsided breastfeeding).

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...