Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Ασπασία, το μωράκι να το αφήνεις στο στήθος όση ώρα θέλει. Δε χρειάζεται να κοιτάς την ώρα. Όταν αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του στο πρώτο στήθος, δλδ σταματήσει να καταπίνει, προσφέρεις το δεύτερο. Αν πεινάει ακόμα θα πιει, αν όχι, δεν πειράζει. Πάντα να προσφέρεις και το δεύτερο αν έχει τελειώσει με το πρώτο.

Να σου ζήσει, και καλή συνέχεια. :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επίσης η διαδικασία 10λεπτο-ρεψιμο... είναι σωστή ή να τον αφήνω να τρώει όσο θέλει χωρίς να τον διακόπτο για ρέψιμο?

Αφήνεις το μωρό να φάει όσο θέλει και εξαφανίζεις το ωρολόι από μπροστά σου.

:)

Ο θηλασμός υπάρχει εδώ και εκκατομύρια χρόνια χωρίς ρολόγια, το μόνο είδος θηλαστικού που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα με το θηλασμό είναι ο άνθρωπος που έχει ρολόγια και το σκέφτεται τόσο πολυ! :wink:

Αυτό με τα ρολόγια έπρεπε να μου το 'χαν πει κι εμένα!!! Ήμουν με το ρολόι στο χέρι και μετρούσα και τα γεύματα. Και όταν το μωρό άρχισε τον πρώτο μαραθώνιο θηλασμό μπλόκαρα :shock: ! Ευτυχώς βρήκα συμπαράσταση από εσάς!!! :wink:

vChmp3.png IkwYp3.png

αυτο με τα ρολογια το λενε σε ολους και γενικοτερα μας λενε τοσα πραγματα που μας αποπροσανατολιζουν και μας μπερδευουν παρα μας βοηθουν.εγω θυμαμαι νομιζα οτι πρεπει να εχει σταθερο προγραμμα το μωρο και τρομαζα οτι κατι δεν παει καλα με το γαλα μου οταν αλλαζε τις ωρες η ζητουσε συχνοτερα.στην πορεια εμαθα πολλα και ειμαι πολυ χαρουμενη που θηλαζω αποκλειστικα και θα συνεχισω οσο περισσοτερο μπορω

03HJp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!

Αν μπορειται να μου λυσετε καποιες αποριες:

Ο θηλασμος πηγαινει πολυ καλα το μωρακι περνει βαρος και με το παραπανω, αλλα βλεπω οτι καθεται λιγοτερη ωρα στο στηθος με την ιδια συχνοτητα θηλασμων. Ειναι δυνατο να χορταινει στα 5 λεπτα? Και αν ειναι γιατι δεν θηλαζει για 10 και να τον κρατησει ενα διωρο που λεει ο λογος?

Γιατι Τη νυχτα μπορει και κοιμαται ενα εξαωρο συνεχομενο και τη μερα στο μισαωρο ξυπναει και πεφτει με τα μουτρα στο στηθος?

Και τελος εχει να κανει ο θηλασμος με την κολπικη ξηροτητα. Ειναι κατι που πρατηρησα και οταν θηλαζα τον μεγαλο και τωρα σε μεγαλυτερο βαθμο η γυναικολογος μου λεει ομως οτι προερχεται απο τον τραχηλο της μητρας. Παρακαλω δωστε μυ τα φωτα σας.

W7hT.jpg

Έχω στον καταψύκτη (-18 εώς -23 βαθμοί) μητρικό γάλα αντλημένο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του ΄08, είναι δηλαδή ήδη 9-10 μηνών. Aν και είδα στο θέμα "διατήρηση μητρικού γάλακτος" ότι διατηρείται στον καταψύκτη ως και 12 μήνες, διστάζω να το δώσω στη μικρή, γιατί κοντεύει πια χρόνος. Λυπάμαι, όμως, και να το πετάξω. Πώς μπορώ να ελέγξω ότι είναι εντάξει? Θα με βόλευε για κάποια Σαββατόβραδα που βγαίνω να της το αφήσω να το πιει με μπιμπερό. Να το ρισκάρω ή Κυριακή πρωί θα την πιάσει καμιά διάρροια? Κι αν ναι, πόσα ml ξεπαγώνω για παιδάκι 10-11 μηνών που τρώει αρκετά?

.png

Ειναι δυνατο να χορταινει στα 5 λεπτα? Και αν ειναι γιατι δεν θηλαζει για 10 και να τον κρατησει ενα διωρο που λεει ο λογος?

Ειναι δυνατο να χορταινει , ναι ! Γιατι να θηλάσει παραπάνω αφου χορταίνει ...?? Εσυ αν χορτάσεις τρως παραπάνω το μεσημερι για να μην φας το βραδυ ??

Γιατι Τη νυχτα μπορει και κοιμαται ενα εξαωρο συνεχομενο και τη μερα στο μισαωρο ξυπναει και πεφτει με τα μουτρα στο στηθος?

Να λες ευχαριστώ που το μωράκι σου απο τοσο μικρό καταλαβαινει την μερα και την νυχτα ! Οσα γραφεις ειναι πολυ φυσιολογικά τα έκανε και η μωρουλινιτσα μου και απο οσο διαβάζω τα μισα μωρα του φορουμ :)

Και τελος εχει να κανει ο θηλασμος με την κολπικη ξηροτητα. Ειναι κατι που πρατηρησα και οταν θηλαζα τον μεγαλο και τωρα σε μεγαλυτερο βαθμο η γυναικολογος μου λεει ομως οτι προερχεται απο τον τραχηλο της μητρας. Παρακαλω δωστε μυ τα φωτα σας.

Απο προσωπική πειρα , καμία σχεση ! Εγω αντιθέτως ..ντρεπομαι δεν συνεχίζω :oops:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ο θηλασμός έχει σχέση με την ξηρότητα του κόλπου αλλά όχι για πάντα. Συνήθως αυτό συμβαίνει το πρώτο διάστημα, κυρίως το πρώτο τρίμηνο αλλά μπορεί να κρατήσει και περισσότερο, ίσως εξάμηνο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λιπαντικό τζελ (το βρίσκεις και στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο).

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!! Ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλές, το γάλα που θα αντλήσω να το αποθηκεύσω στο ψυγείο απλά με τη θηλή και το καπάκι του μπιμπερό, ή καλύτερα να το βάλω σε πιο αεροστεγές δοχείο και μετά να το μεταφέρω στο μπιμπερό;;

vChmp3.png IkwYp3.png

Έχω στον καταψύκτη (-18 εώς -23 βαθμοί) μητρικό γάλα αντλημένο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του ΄08, είναι δηλαδή ήδη 9-10 μηνών. Aν και είδα στο θέμα "διατήρηση μητρικού γάλακτος" ότι διατηρείται στον καταψύκτη ως και 12 μήνες, διστάζω να το δώσω στη μικρή, γιατί κοντεύει πια χρόνος. Λυπάμαι, όμως, και να το πετάξω. Πώς μπορώ να ελέγξω ότι είναι εντάξει? Θα με βόλευε για κάποια Σαββατόβραδα που βγαίνω να της το αφήσω να το πιει με μπιμπερό. Να το ρισκάρω ή Κυριακή πρωί θα την πιάσει καμιά διάρροια? Κι αν ναι, πόσα ml ξεπαγώνω για παιδάκι 10-11 μηνών που τρώει αρκετά?

To μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποψύξεις ένα και να το δοκιμάσεις. Εξαρτάται από τη λειτουργία του καταψύκτη και τη χρήση του.

Αν έχει μεταλλική γεύση μην ανησησυχίσεις, δεν έχει σχέση με χαλασμένο γάλα.

Πάντως το πιθανότερο είναι να το αρνηθεί το μωρό. Τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν αρνούνται το γάλα από το μπουκάλι από μια ηλικία και μετά (ο δικός μου το αρνήθηκε στους 10 μήνες, προτιμούσε να φάει και να πιει οτιδήποτε παρά μητρικό από το μπουκάλι, ήθελε να με περιμένει!)

Ax δεν το πιστεύω!! Ακριβώς την ίδια απορία΄είχα και γω, περιμένω την απάντηση...

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ?ΕΓς ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ,Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΖΟΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ?ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ :?

.png40145a8546f30db01.gif

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ?ΕΓς ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ,Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΖΟΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ?ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ :?

Ναι, το συμπλήρωμα σιδήρου που παίρνει η μαμά μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα στο μωρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Χάιδω, πού χάθηκες;

Παρούσα!

Τι κάνουν τα ζουζουνάκια σου? Φιλούδια!!

Center for γιατί παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου? Έκανες εξετάσεις που σου υπέδειξαν κάτι τέτοιο? Αν όχι, και το παίρνεις προληπτικά -όπως έκανε και γω, εσφαλμένα- ίσως δεν σου χρειάζεται!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ ΔΕΝΤΡΟ, ΤΙ ΧΑΡΑ!

Χάιδω, πού χάθηκες;

Παρούσα!

Τι κάνουν τα ζουζουνάκια σου? Φιλούδια!!

Center for γιατί παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου? Έκανες εξετάσεις που σου υπέδειξαν κάτι τέτοιο? Αν όχι, και το παίρνεις προληπτικά -όπως έκανε και γω, εσφαλμένα- ίσως δεν σου χρειάζεται!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ ΔΕΝΤΡΟ, ΤΙ ΧΑΡΑ!

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΩ.ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΝΩ ΛΕΤΕ?
.png40145a8546f30db01.gif

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΩ.ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΝΩ ΛΕΤΕ?

Δεν επιτρέπεται να χορηγείται προληπτικά σίδηρος αν δεν υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη. Οι γυναίκες που δεν θηλάζουν συνήθως κάνουν μεγαλύτερη αιμοραγία, επανέρχεται και σύντομα η περίοδος και το χρειάζονται. Ακόμη και τότε πρέπει να προηγηθεί αιματολογική εξέταση και να καθοριστεί με ακρίβεια η δοσολογία.

Το πλεόνασμα σιδήρου στον οργανισμό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα γιατί επικάθεται στα όργανα και γιατί εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου.

Παιδιά, αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει μια γρήγορη απάντηση...

Θέλω να λείψω αύριο για 2-3 ώρες. Πότε είναι κατάλληλη στιγμή σήμερα να βγάλω κάποια ποσότητα για να του τη δώσει η μαμά μου αν τυχόν πεινάσει μέχρι να γυρίσω; μετά από κάποιο θηλασμό; πριν; και από ποιο στήθος, ώστε να έχω να του δώσω και στη συνέχεια, όταν ξαναπεινάσει αφότου το βγάλω;

ut70pP4.jpgut70p2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...