Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Αλίκη αν το μωράκι σου βρέχει 6-8 πάνες την ημέρα, τότε πίνει αρκετό γάλα.

1. Τη νύχτα που θηλάζουμε τον αλλάζουμε;

Μπορείς να τον θηλάζεις απ'το ένα στήθος, μετά να τον αλλάζεις, να τον βάζεις να ρευτεί, και μετά να τον θηλάζεις απ'το δεύτερο. Χωρίς να τον ξυπνήσεις, βάλ'τον στον ώμο σου για λίγα λεπτά, κι όταν ρευτέι, βάλτον να ξαπλώσει. Αν δε ρευτεί δε πειράζει.

2. Όποτε τρώει τα χέρια του, είτε κομάται είτε όχι σημαίνει ότι πεινάει

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά να προσφέρεις στήθος για να είσαι σίγουρη.

3. Η ξαπλωτή στάση στον θηλασμό πώς είναι τόσο ξεκούραστη;

Θέλει λίγο εξάσκηση. Κι εγώ στην αρχή δε βολευόμουνα, αλλά μόλις τα καταφέραμε βρήκα την υγειά μου!!

Βάλε ένα μαξιλάρι πίσω απ'την πλάτη για να στηρίζεσαι, κι άλλο ένα κάτω απ'το κεφάλι ωστέ να είναι το κεφάλι λίγο πιό όρθιο. Μπορείς να βάλεις κι ένα ανάμεσα στα πόδια, κι ένα πίσω απ'την πλάτη του μωρού.

Πάρε κι ένα απ'αυτά τα φωτάκια που μπαίνουν στην πρίζα, για να βλέπεις λίγο χωρίς να ανάψεις πορτατίφ.

Όσο για τα σεντόνια, δε νομίζω οτι πειράζει τόσο να ακουμπάει. Μπορείς να τα πλένεις με το απορρυπαντικό του μωρού, και να τα σιδερώνεις κι αυτά.

Πάρε το μωρό μαζί σου, όλη νύχτα, και μάθε να θηλάζεις ξαπλωμένη, και θα ξεκουραστείς πάρα πολύ!

Καλή συνέχεια και να σου ζήσει!! :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΛΕΝΑΛΕK, ΄Οπως είπε κι η Αμαρέττο, υπομονή. Θα στρώσει το μωράκι σου.

Μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης. Πάρ'το απόφαση οτι για λίγο καιρό θα είστε αυτοκόλλητες, και θα σου φύγει το άγχος. Πάρ'την αγκαλίτσα, ξαπλώστε στο κρεβάτι παρέα, θήλασε τη, και κοιμήσου και σύ λιγάκι. 5 λεπτά, μισή ώρα, όσο καταφέρεις. Όποτε βρίσκεις ευκαιρία να κοιμάσαι έστω για λίγο.

Κουράγιο μανούλα, θα τα καταφέρεις. :wink:

Σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές.

Στο παρακάτω σημείο εννοούσα αν τον αλλάζουμε πάνα, όχι στήθος.

Μπορείς να τον θηλάζεις απ'το ένα στήθος, μετά να τον αλλάζεις, να τον βάζεις να ρευτεί, και μετά να τον θηλάζεις απ'το δεύτερο. Χωρίς να τον ξυπνήσεις, βάλ'τον στον ώμο σου για λίγα λεπτά, κι όταν ρευτέι, βάλτον να ξαπλώσει. Αν δε ρευτεί δε πειράζει.

ut70pP4.jpgut70p2.png

κοριτσια εχετε ακουσει περιπτωση να προκαλει ικτερο το μητρικο γαλα?

μια φιλη που το μωρακι της τωρα ειναι 2,5 μηνων ενω ηθελε να θηλασει ο γιατρος της ειπε οτι πρεπει να κοψει το μητρικο γιατι κατι παιζει με ενα ενζυμο κ κανει ικτερο

μετα απο σειρα εξετασεων κ αφου εκοψε το μητρικο κ ο ικτερος επεσε

κατεληξαν στο οτι εφταιγε ο θηλασμος :shock:

μπορει να ισχυει κατι τετοιο ή την παραπληροφορησαν?

Διαφημίσεις

Γενικά, αλλάζουμε πάνα όποτε έχει κάνει κακά, ακόμα κι αν καμιά φορά τα κάνει και 2 φορές σ' ένα τάισμα. Αν είναι νύχτα και κάνει κακά το αλλάζουμε με όσο λιγότερα φώτα γίνεται και χρησιμοποιώντας μωρομάντηλα αν μας βολεύει. Το άλλαγμα της πάνας είναι ευκαιρία να ρευτεί το μωρό και να φάει μετά λίγο ακόμα πριν κοιμηθεί καλά. Αν δεν έχει κακά ούτε πολύ βρεγμένη πάνα, δεν το αλλάζουμε τη νύχτα. Μεγαλώνοντας, δεν θα κάνει κακά τη νύχτα, οπότε δε θα χρειάζεται να το αλλάζεις! :wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κατάλαβα τι ενοούσες. Κι εγώ εννοούσα, μπορείς να τον θηλάζεις απ'το ένα στήθος, να τον βάζεις να ρευτεί, μετά να τον αλλάζεις πάνα, , και μετά να τον θηλάζεις απ'το δεύτερο. :wink:

μια φιλη που το μωρακι της τωρα ειναι 2,5 μηνων ενω ηθελε να θηλασει ο γιατρος της ειπε οτι πρεπει να κοψει το μητρικο γιατι κατι παιζει με ενα ενζυμο κ κανει ικτερο

Δεν ξέρω σε τι ένζυμο αναφέρεται, αλλά δε μου φαίνεται λογικό.

Ξέρω οτι ο ίκτερος πέφτει με τα πολλά υγρά.

Η μικρή μου έκανε πάααρα πολλά γεύματα, κι η σύμβουλος θηλασμού μου είπε οτι σε αυτό οφείλεται που έπεσε γρήγορα ο ίκτερος.

Αν η κοπέλα δε θήλαζε "on demand" μπορεί όντως να καθηστέρησε ο ίκτερος να πέσει, αλλά όχι λογω μητρικού γάλακτος.

Δεν ξέρω όμως για ποιό ένζυμο μιλάει ο γιατρός. Δε μπορώ να πω κάτι γι'αυτό. :?

Υπάρχει ο ίκτερος από το μητρικό γάλα που είναι εντελώς ακίνδυνος, ο θηλασμός συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή.

Οι παιδίατροι έχουν χάσει κάθε μέτρο και δεν γνωρίζουν πια το φυσιολογικό. Αναρωτιέμαι πού τη μαθαίνουν αυτή την ιατρική. :evil:

θα κατήγγειλα τον συγκεκριμένο παιδίατρο αν ήμουν γονέας... :evil:

Δεν ξέρω όμως για ποιό ένζυμο μιλάει ο γιατρός. Δε μπορώ να πω κάτι γι'αυτό. :?

Αγαπητή μου, ούτε κι αυτός ξέρεις, παραρολογίες λέει και δεν ξέρει στοιχειωδώς τι του γίνεται!

Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να πάρεις έναν τέτοιον χαμπάρι;

Μερικοί γονείς συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουν νοσοκομεία, σαν να μην υπάρχουν άλλοι παιδίατροι. Όταν ακούς τέτοιες χοντράδες παίρνεις το παιδί και το πας στο νοσοκομείο για να ξερεις τι σου γίνεται.

Διαφημίσεις

θα της τηλ αυριο να της το πω,να της πω να διαβασει κ να κανει αυτα που γραφεις στο σχετικο τοπικ?θα χρειαστει αντλησεις?

το μωρο ειναι 2.5 μηνων κ νομιζω το εκοψε περιπου πριν 20 ημερες

θα της τηλ αυριο να της το πω,να της πω να διαβασει κ να κανει αυτα που γραφεις στο σχετικο τοπικ?θα χρειαστει αντλησεις?

το μωρο ειναι 2.5 μηνων κ νομιζω το εκοψε περιπου πριν 20 ημερες

Δεν το πιστεύω ότι τα πήγαινε τόσο καλά για 2 μήνες και το έκοψε για μια βλακεία ενός ανεύθυνου γιατρού! :shock:

Θα χρειαστεί νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλό σύστημα άντλησης και 8-10 αντλησεις το 24ωρο.

Καταγγελία στον παιδίατρο πρέπει να κάνει και να φωνάξει και τα κανάλια!

Διαφημίσεις

η ειρωνια ειναι αγλαια οτι ο αντρας της ειναι γιατρος

εχουν μεσανυχτα!

:shock:

Μα καλά, δεν μπορούν να ρωτήσουν μια άλλη γνώμη; Υπάρχουν τόσοι παιδίατροι.

Μη λες τίποτα για τον επαναγαλακτισμό, άφησέ την, αν την ενδιέφερε θα μπορούσε στοιχειωδώς να το ψάξει, να το ψάξει ο άντρας της... Αν δεν μπορούν να το ψάξουν αυτοί σημαίνει ότι δεν θέλουν.

λες ...ισως να εχεις δικιο... :?

σημερα μιλουσαμε κ οταν θηλασα την μικρη μου ειπε πως ηθελε να συνεχιζε κ εκεινη και οτι παρακαλαει στο επομενο να πανε καλα τα πραγματα να θηλασει

λες ...ισως να εχεις δικιο... :?

σημερα μιλουσαμε κ οταν θηλασα την μικρη μου ειπε πως ηθελε να συνεχιζε κ εκεινη και οτι παρακαλαει στο επομενο να πανε καλα τα πραγματα να θηλασει

τι να σου πω, είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Αν κάνεις κουβέντα κάνε την πολύ διακριτικά, είναι λεπτό το ζήτημα. Πώς να της εξηγήσεις ότι αυτό που έγινε είναι εντελώς απαράδεκτο; Είναι πιο δύσκολο γιατί αμφισβητείς εμέσως και το σύζυγο...

Τέλος πάντων, ανέφερέ της απλως ότι μπορεί να κάνει επαναγαλακτισμό αν θέλει και αν ενδιαφέρεται πες της να μπει εδώ να την καθοδηγήσουμε. Αν ενδιαφέρεται θα το κάνει, αν όχι δεν θα κάνει τον κόπο.

Παραπονιέμαι για διάφορα σχετικά με το θηλαμό αλλά η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ!

Κι αυτό έγινε εδώ! Μέσω του forum.Είστε πραγματικά πολύτιμοι βοηθοί! :D

Όσο για τη δουλειά που είχα τη Κυριακή ως τις 3 το μεσημέρι, δεν μπορούσα να πάρω τη μικρή.

Επρόκειτο για το τεστ δεξιοτήτων! Πήγα όμως.Ύστερα από μια ολονυχτία.Κατάφερα να κάνω δύο αντλήσεις των 120ml και ένα γρήγορο μπανάκι!

Έφτασα καθυστερημένα στο εξεταστικό κέντρο αλλά

ένας καλός υπεύθυνος που ήταν εκεί με άφησε να μπω!

Όταν επέστρεφα η μπέμπα είχε αρχήσει το κλάμα για γαλατάκι και είχε πιει ήδη αυτό που είχα αντλήσει.

Με λίγο κανάκευμα από τον πατέρα της κατάφερα να την προφτάσω.

Άλλωστε είχα αρχίσει κι εγώ να ζορίζομαι!

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ακόμη με πονάει το στήθος μου και κάνω αντλήσεις για να ξαλαφρώσω λιγάκι.Τρώει και η μικρή αλλά σήμερα είναι ήσυχη και κοιμάται περισσότερο!

Τι πρόκληση και αυτός ο θηλασμός...Είναι όμως υπέροχα τα συναισθήματα...Και μια υπερηφάνια που νοιώθω!!! Δεν ξέρω γιατί αλλά νοιώθω πραγματικά υπερήφανη όταν τα καταφέρνω για άλλη μια μέρα αποκλειστικού θηλασμού. :D:D:D:D

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Α και κάτι άλλο να ρωτήσω για όποια ξέρει.

Άλλωστε μόνο εσάς θέλω να ρωτάω.

Υπάρχει περίπτωση το μωρό να πίνει παραπάνω γάλα από ότι του χρειάζεται και να το βγάζει? Μιλάμε για αρκετή ποσότητα που βγάζει.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό με ανυσηχει κάπως...

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Υπάρχει περίπτωση το μωρό να πίνει παραπάνω γάλα από ότι του χρειάζεται και να το βγάζει? Μιλάμε για αρκετή ποσότητα που βγάζει.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό με ανυσηχει κάπως...

Ναι, υπάρχει περίπτωση αλλά γι αυτό υπάρχει το παραπανίσιο, για να βγαίνει και να μην υπάρχει πρόβλημα!

Μην ανησυχείς, συμβαίνει στα περισσότερα μωράκια! :wink:

Είμαι ένας νέος μπαμπάς και ψάχνω μέσα στο διαδίκτυο απαντήσεις σε ένα πρόβλημα με το μωρό μας που με έχει τρελάνει.

Γεννήθηκε πριν 5 ημέρες,αγοράκι βάρους 4100.

Επειδή μόλις γεννήθηκε και δεν έκλαψε αμέσως το πήγαν αμέσως στην εντατική με μικρό πρόβλημα αναπνευστικού.

Καθ' οδόν για την εντατική το μωράκι έκλαψε πάρα πολύ όπως μας είπαν και δεν χρειάστηκε τελικά βοήθεια οξυγόνου.

Έμεινε στην εντατική για 2 μέρες για παρακολούθηση,και μετά μας το έδωσαν κανονικά να το θηλάσει η μαμά του.

Δεν προλάβαμε να το πάρουμε στα χέρια μας ούτε 10 λεπτά.

Μας το πήραν για εξέταση επειδή η παιδίατρος του θαλάμου μας δεν το είχε ακόμα εξετάσει λόγο του ότι ήμασταν πριν στην εντατική.

Μας είπαν πως έχει ίκτερο και με τιμή 16,5.

Μετά από νέα εξέταση ανέβηκε ο ίκτερος στην τιμή 20,8.

Το πήγαν πάλι στην εντατική το παιδάκι για να του δώσουν όπως μας είπαν ορό και να το βάλουν στην λάμπα όπως κάνουν στον ίκτερο.

Μετά από 1 μέρα κατέβηκε στο 16 και την ίδια ημέρα το βράδυ ανέβηκε ξανά στο 18,5.

Την επομένη πήγε στο 16,5 και πρίν λίγο έμαθα πως είναι στο 16,2.

Έχουμε τρελαθεί εντελώς.

Ακόμα το παιδί μας δεν το έχουμε ακούσει πως κλαίει.

Τι σημαίνει ίκτερος σε αυτές τις τιμές?

Κάθε απάντηση σας θα μας βοηθήσει απίστευτα.

Και κάτι ακόμα.

Υπάρχει ασυμβατότητα ρέζους στο αίμα μας είπαν.

Η γυναίκα μου έχει αρνητικό και το παιδί θετικό.

Επίσης μας απαγόρευσαν ρητά το μητρικό γάλα διότι θα ανεβάσει όπως μας είπαν τις τιμές της χολερυθρίνης.

Με τρομάζει μετά από έρευνα μου στο internet η τιμή του 20,8 και τρέμουμε στην ιδέα να την ξαναπλησιάσει.

Τι μπορεί να συμβαίνει μπορεί κάποιος να γνωρίζει?

.

Μας είπαν πως έχει ίκτερο και με τιμή 16,5.

Μετά από νέα εξέταση ανέβηκε ο ίκτερος στην τιμή 20,8.

Το πήγαν πάλι στην εντατική το παιδάκι για να του δώσουν όπως μας είπαν ορό και να το βάλουν στην λάμπα όπως κάνουν στον ίκτερο.

Μετά από 1 μέρα κατέβηκε στο 16 και την ίδια ημέρα το βράδυ ανέβηκε ξανά στο 18,5.

Την επομένη πήγε στο 16,5 και πρίν λίγο έμαθα πως είναι στο 16,2.

Έχουμε τρελαθεί εντελώς.

Να σας ζήσει! :)

Οι τιμές είναι πράγματι υψηλές αλλά από ότι φαίνεται τις ελέγχουν.

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά εδώ είναι ένα πλήρες άρθρο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;114/1/297.pdf

Ακόμα το παιδί μας δεν το έχουμε ακούσει πως κλαίει.

Καταλαβαίνω την αναστάτωσή σου αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς γιατί το παιδί βρίσκεται υπό παρακολούθηση, θα υπήρχε πρόβλημα αν το μωρό δεν το παρακολουθούσαν. Για την ώρα προτεραιότητα έχει η παρακολούθηση και η θεραπεία και μετά θα έχετε όλο το χρόνο και να το ακούσετε να κλαίει και να ξενυχτήσετε από το κλάμα.

Τι σημαίνει ίκτερος σε αυτές τις τιμές?

Σημαίνει ότι πρέπει να τον ελέγξουν για να μην ανέβουν περισσότερο και αυτό κάνουν.

Υπάρχει ασυμβατότητα ρέζους στο αίμα μας είπαν.

Η γυναίκα μου έχει αρνητικό και το παιδί θετικό.

Είναι μια από της αιτίες και εμφανίζεται συνήθως στο δεύτερο παιδί.

Επίσης μας απαγόρευσαν ρητά το μητρικό γάλα διότι θα ανεβάσει όπως μας είπαν τις τιμές της χολερυθρίνης.

το μωρό μπορεί να τραφεί με μητρικό γάλα αργότερα. Η μητέρα θα πρέπει να νοικιάσει νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλό σύστημα άντλησης και να κάνει τουλάχιστον 8 αντλήσεις το 24ωρο.

Δείτε εδώ για τα θήλαστρα (υπάρχει διεύθυνση και τηλέφωνο)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Με τρομάζει μετά από έρευνα μου στο internet η τιμή του 20,8 και τρέμουμε στην ιδέα να την ξαναπλησιάσει.

Ψυχραιμία! Υπάρχουν και χειρότερα. Θα σου θυμίσω ότι το μωρό βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Καταλαβαίνω την ανησυχία σας αλλά νομίζω ότι η κατάσταση ελέγχεται και δεν έχετε λόγο να τρομάζετε.

Πάντα στη διάθεσή σας! :)

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους :lol:

Αγλαία ή όποιος άλλος ξέρει χρειάζομαι τη συμβουλή σας...

Ο μπεμπάκος μου γεννήθηκε 3-11-08 3050 κιλα

Βγήκαμε απο το μαιευτήριο 2990 και ανα εβδομάδα τα κιλά μας είναι με αποκλειστικο θηλασμό είναι 3210-3520-3840-4230!!! Τα πάμε πολύ καλά και απο την 14 περίπου ημέρα αρχισα τους θηλασμούς απο ένα μόνο στήθος κάθε φορά. Το πρόβλημα είναι πως ο μπέμπης είναι πολύ λαιμαργος και μου δείχνει πως δεν του φτάνει το ένα στήθος κάθε φορά...

Την ημέρα του δίνω αποκλειστικά απο ένα στήθος 10λεπτο, ρέψιμο, 10λεπτο, ρέψιμο, αλλαγή πάνας και όσο ακόμα θέλει περισσότερο για νανούρισμα. Ξυπνάει όμως στις 2-2,5 ώρες. Την νύχτα στο τελευταίο γεύμα κάποια στιγμή μεταξύ 23.00-24.30 μετά την αλλαγή πάνας του δίνω απο το άλλο στήθος (ρουφάει με μεγάλη όρεξη) και μου κοιμάτε 3.5-4 ώρες... Κάνω κάτι λάθος? να συνεχίσω τα δυο στήθη το βράδυ? να κάνω το ίδιο και την ημέρα? ή να κόψω το δευτερο στήθος και στο βραδυνό???

Επίσης η διαδικασία 10λεπτο-ρεψιμο... είναι σωστή ή να τον αφήνω να τρώει όσο θέλει χωρίς να τον διακόπτο για ρέψιμο?

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...