Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

... έμεινα τώρα!

τι να πω, τα αγνοούσα ΠΑΝΤΕΛΩΣ όλα αυτά.

τελικά αυτό θεωρείται δυσκοιλιότητα ή όχι;

χρειάζεται βοήθεια για να κάνει κακάκια αλλά είναι μαλακά όταν βγουν.

ευχαριστώ και πάλι θερμότατα για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Δυσκοιλιότητα στα μωρά που θηλάζουν, θεωρούνται τα σκληρά σκούρα κακά, σαν μπαλίτσες. Αν είναι μαλακά, δε θεωρείται δυσκοιλιότητα.

Αν όμως δίνεις και συμπλήρωμα, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Μπορεί να ισχύει το ίδιο μπορεί και όχι, δεν ξέρω να σου πω. :?

Προσπάθησε αν μπορείς να ελατώσεις το συμπλήρωμα, και να θηλάζεις πολύ συχνά. Το μητρικό γάλα βοηθάει πολύ τη λειτουργεία του εντέρου. Αν θες πες μας πόσο συμπλήρωμα δίνετε, και τις ζυγίσεις του μωρού, πόσες πάνες βγάζει την ημέρα, και θα σου πούμε αν όντως χρειάζεται συμπλήρωμα ή όχι. Πάντως όσο πιο συχνά θηλάζει, τόσο πιο πολύ γάλα θα παράγει η μαμά. :wink:

Να σας ζήσει! :)

... έμεινα τώρα!

τι να πω, τα αγνοούσα ΠΑΝΤΕΛΩΣ όλα αυτά.

ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου! :)

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο καινούργιος μια και το θέλα θηλασμός έχει μελετηθεί εκτενώς εδώ και 3-4 δεκαετίες, μη κοιτάς που λείπει παντελώς η ενημέρωση από τους γιατρούς. Οι δημοσιεύσεις υπάρχουν!

Αν θέλετε βοήθεια δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

τελικά αυτό θεωρείται δυσκοιλιότητα ή όχι;

χρειάζεται βοήθεια για να κάνει κακάκια αλλά είναι μαλακά όταν βγουν.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω πόσο συμπλήρωμα παίρνει το μωρό. Για το θηλασμό είναι ασφαλές να μην έχει κένωση ακόμη και για 7 μέρες. Δεν ισχύει το ίδιο για το ξένο γάλα.

Πάντα στη διάθεσή σας!

Γεια σας και πάλι! Χτες πήγαμε για το καθιερωμένο μας εμβόλιο στη γιατρό και της δείξαμε και κάποιες εξετάσεις αίματος που είχαμε κάνει στο μωράκι εξαιτίας των συχνών εμετών που έκανε και που νομίζαμε ότι οφειλόταν στην παλλινδρόμηση. Τελικά οι εξετάσεις έδειξαν ότι το μωράκι μας έχει και αλλεργία οπότε μου συστήθηκε να κόψω ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδας κάι άλλες αλλεργιογόνες τροφές. Ωστόσο για μένα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κόψω το γάλα και τελικά η γιατρός αφού ζύγισε το μπεμπάκο και είχε πάρει περισσότερο από μισό κιλό μέσα στο μήνα και της επιβεβαίωσα ότι τα κακάκια του είναι φυσιολογικά χωρίς αίμα και βλένη μου είπε ότι προτιμάει να συνεχίσω το θηλασμό και ας τρώω γαλακτοκομικά παρά να του δώσω ξένο γάλα, το οποίο θα πρέπει να είναι υποαλλεργικό και θα έχει ένα κόστος μηνιαίως 150-200 ευρώ. Εδώ να σημειώσω ότι ο μπεμπάκος δεν έχει δοκιμάσει καθόλου ξένο μέχρι σήμερα. Να ρωτήσω τα εξής:

1) Το γάλα που΄διαφημίζεται χωρίς λακτόζη μήπως είναι κατάλληλο για την περίπτωσή μας αφού δεν έχει την πρωτείνη του γάλατος της αγελάδας?

2) Η γιατρός μου συνέστησε να δίνω στο μωρό ένα σκεύασμα με βιταμίνη Α και D που συστήνεται λέει στα μωράκια που θηλάζουν το Χειμώνα γιατί δεν τα βλέπει πολύ ο ήλιος ( :!: ). Ξέρετε κάτι για αυτό?

3) Επίσης μας σύστησε να δίνουμε σίδηρο στο μωρό γιατί αν και οι εξετάσεις του είναι φυσιολογικές προς το παρόν φοβάται μήπως εξαιτίας της αλλεργίας πάθει σιδηροπενία κατά τον 5ο μήνα. Αυτό μήπως του φέρει δυσκοιλιότητα , αν και προς το παρόν ενεργείται 2-3 φορές την ημέρα?Συνεχίζουμε βέβαια και το epadoren για την παλλινδρόμηση

4) Καλύτερα να μην αναφερθώ στα σχόλια συγγενικού προσώπου που επιμένει ότι για όλα φταίει ο θηλασμός μιάς και είμαι στα όριά μου γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί λιγάκι με το θηλασμό και δεν μπορώ να ακούω και τον κάθε άσχετο ότι κάνω και κακό στο παιδί :twisted: . Τέλοσπάντων μάλλον για αυτό το θέμα θα αναφερθώ στο άλλο caffee να μην σας κουράζω άλλο.

Γεια σε όλους!

Αγλαϊα μου ηθελα να σε ρωτήσω κάτι. Ξέρω ήδη τη γνώμη σου για τη γυμναστική ενώ υπάρχει θηλασμός, αλλα πρεπει να σε ρωτήσω τη γνώμη σου για το Power Plate. Ο γυμναστής μου ειπε οτι δεν κάνει να κάνω ενω θηλάζω, αλλα εγώ επέμενα οτι δεν υπάρχει τετοιο πρόβλημα. Μου ειπε οτι το Power Plate είναι αντιστοιχο με τη γύμναση με βάρη. Εγω επιφυλακτικά εκανα μια φορά παντως και τώρα για να συνεχίσω θα ήθελα και τη δική σου γνώμη. Αν και το εψαξα σαν θέμα στο google δεν βρήκα τιποτα. Τι λες?

Κατα τ'αλλα παμε καλα με τον μικρό μου. Δεν χρειαζεται συμπλήρωμα όσες ώρες είμαι σπιτι, το δικό μου γάλα του ειναι επαρκές. Μόνο οταν λείπω στη δουλεια παιρνει ενα μπουκάλι ξένο γάλα. Μακάρι να είχα πιο πολύ να του εδιναν ενω λειπω αλλα δεν.

Τράπεζα δεν κατάφερα ακομα να δημιουργήσω και οι μέρες που θα λείψω 4 μέρες μακρια απο το μικρό μου πλησιάζουν... ΟΥΑΑΑΑ!!!!!

Αυτα τα νέα μας!!!

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

Διαφημίσεις

καλέ... το είχα χάσει αυτό το καφέ!!

να 'μαι πάλι! χαιρετώ την παρέα! καλό μεσημέρι και θα προλάβω τα θέματα! που θα μου πάει!!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Γεια σας και πάλι! Χτες πήγαμε για το καθιερωμένο μας εμβόλιο στη γιατρό και της δείξαμε και κάποιες εξετάσεις αίματος που είχαμε κάνει στο μωράκι εξαιτίας των συχνών εμετών που έκανε και που νομίζαμε ότι οφειλόταν στην παλλινδρόμηση. Τελικά οι εξετάσεις έδειξαν ότι το μωράκι μας έχει και αλλεργία οπότε μου συστήθηκε να κόψω ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδας κάι άλλες αλλεργιογόνες τροφές. Ωστόσο για μένα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κόψω το γάλα και τελικά η γιατρός αφού ζύγισε το μπεμπάκο και είχε πάρει περισσότερο από μισό κιλό μέσα στο μήνα και της επιβεβαίωσα ότι τα κακάκια του είναι φυσιολογικά χωρίς αίμα και βλένη μου είπε ότι προτιμάει να συνεχίσω το θηλασμό και ας τρώω γαλακτοκομικά παρά να του δώσω ξένο γάλα, το οποίο θα πρέπει να είναι υποαλλεργικό και θα έχει ένα κόστος μηνιαίως 150-200 ευρώ. Εδώ να σημειώσω ότι ο μπεμπάκος δεν έχει δοκιμάσει καθόλου ξένο μέχρι σήμερα. Να ρωτήσω τα εξής:

1) Το γάλα που΄διαφημίζεται χωρίς λακτόζη μήπως είναι κατάλληλο για την περίπτωσή μας αφού δεν έχει την πρωτείνη του γάλατος της αγελάδας?

Eχει και το δικο μου ζουζουνι παλινδρομηση και μαλιστα εντονη.Δεν τρωω γαλακτοκομικα και οτιδηποτε αλλεργιογονο απο τον Αυγουστο .Κι εμενα μου λειπει πολυ το γαλα και το γιαουρτι αλλα παρολο που δεν εχουμε κανει εξεταση για αλλεργια η γιατρος μου συστηνει την ελλειπτικη διατροφη τουλαχιστον μεχρι να αρχισει τις στερεες τροφες δηλ. το Δεκεμβρη.Παιρνουμε επισης epadoren που μας εσωσε γιατι τωρα τουλαχιστον δεν ποναει.Παντως πηγαινει καλυτερα.Κοιμαται καλυτερα δε δειχνει να ποναει αλλα εξακολουθει να βγαζει.Αυτο θα αργησει να αλλαξει.

Δεν μου εχει πει κατι για συμπληρωματα

ουτε για σιδηρο.

Οσον αφορα το γαλα το υποαλεργικο παντως εχει πολυ ασχημη γευση.Εγω δε θα το εδινα στο παιδι μου.Ο θηλασμος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις γι'αυτο ,εστω κι αν χρειαστει να κανεις ειδικη διατροφη.Δεν θα το μετανιωσεις.Και οσον αφορα τα σχολια κλεισε τα αυτια σου.Ολες τα ακουμε.Το μητρικο γαλα ειναι το καλυτερο φαρμακο.Ξερεις ποσες δοκιμες θα χρειαζοταν να κανεις για να δεις ποιο του ταιριαζει κανοντας το πειραματοζωο?Μην το βαζεις κατω!!!!!!Κουραγιο οσο περναει ο καιρος τα πραγματα θε καλυτερευουν.Και αυτη η επαφη !!!θα ηρεμειτε και οι δυο σας........

03HJp2.png

Μία διευκρίνηση: Ρωτάω αν το γάλα χωρίς λακτόζη είναι κατάλληλο για να το πίνω εγώ όχι για το δίνω βέβαια απευθείας στο μωρό! (Τώρα που ξαναδιάβασα τι έγραψα, μάλλον δεν το διευκρινίζω). Επιπλέον το μωράκι δε δείχνει να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα,δηλαδή δεν πονάει, δεν γκρινιάζει κοιμάται πολύ καλά μόνο βγάζει κάποιες μέρες πάρα πολύ, κάποιες πολύ λιγότερο έως καθόλου

ααααα sorry

νομιζα οτι εννοουσες για τα βρεφικα υποαλλεργικα

νομιζω οτι αυτο που λες δεν ειναι πληρως υποαλεργικο μαλλον πιο ευπεπτο.Αλλα να μη σε παρω στο λαιμο μου κιολας.Εμενα παντως μου ειπε να μην πινω κανενα γαλα.Κι αυτο οχι μονο η παιδιατρος αλλα η παιδογαστρεντερολογος(Ε.Ρωμα)

03HJp2.png

Διαφημίσεις

οι πρωτεΐνες του γάλακτος δημιουργούν πρόβλημα στο μωρό. Γιατί δεν μπορείς να κόψεις το γάλα; Τα θηλαστικά τρέφονται με γάλα μόνο όσο θηλάζουν από τη μαμά τους! :wink:

2) Η γιατρός μου συνέστησε να δίνω στο μωρό ένα σκεύασμα με βιταμίνη Α και D που συστήνεται λέει στα μωράκια που θηλάζουν το Χειμώνα γιατί δεν τα βλέπει πολύ ο ήλιος ( :!: ). Ξέρετε κάτι για αυτό?

Φυσικά και ξέρουμε, ότι ο γιατρός σου δεν ξερει ότι ζούμε σε μεσογειακη χώρα με τόση ηλιοφάνεια και συμπεριφέρεται στο μωρό σου σαν να ζει στη Β. Φιλανδία. Δεν έχει ούτε κοινή λογική.

3) Επίσης μας σύστησε να δίνουμε σίδηρο στο μωρό γιατί αν και οι εξετάσεις του είναι φυσιολογικές προς το παρόν φοβάται μήπως εξαιτίας της αλλεργίας πάθει σιδηροπενία κατά τον 5ο μήνα.

Η χορήγηση σιδήρου προληπτικά μπορεί να είναι σοβαρά επιβαρυντική για την ανάπτυξη του παιδιού γιατί εμποδίζει το ασβέστειο να αφομοιωθεί και μετά ο γιατρός δεν θα πει ότι φταίει η βλακεία του θα πει ότι φταις εσύ που θηλάζεις.

Ο σίδηρος χορηγείται μόνο αν διαπιστωθεί έλλειψη κατόπιν αιματολογικών εξετάσεων.

Είναι επιεικώς απαράδεκτος. Προσωπικά δεν θα ξαναπήγαινα.

Αυτό μήπως του φέρει δυσκοιλιότητα , αν και προς το παρόν ενεργείται 2-3 φορές την ημέρα?

Η δυσκοιλιότητα είναι το πρόβλημα; :shock:

Να πας σε κάποιο νοσοκομείο που δεν χρειάζεται κάν να πληρώσεις και να ακούσεις κάτι πιο ορθό επιστημονικά. Οι πρακτικές του γιατρού σου είναι επικίνδυνες.

ααααα sorry

νομιζω οτι αυτο που λες δεν ειναι πληρως υποαλεργικο μαλλον πιο ευπεπτο.Αλλα να μη σε παρω στο λαιμο μου κιολας.Εμενα παντως μου ειπε να μην πινω κανενα γαλα.Κι αυτο οχι μονο η παιδιατρος αλλα η παιδογαστρεντερολογος(Ε.Ρωμα)

Κάθε γονιός που έχει μωρό με ΓΟΠ πρέπει να διαβάζει το άρθρο της κ. Ρώμα!

http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53c_2006/6.pdf

ααααα sorry

Κάθε γονιός που έχει μωρό με ΓΟΠ πρέπει να διαβάζει το άρθρο της κ. Ρώμα!

http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53c_2006/6.pdf

Δεν μπορεις να φανταστεις τι εχω διαβασει για το θεμα.Και η ιδια η Ρωμα ειναι η γιατρος που με συμβουλευσε για τη δικη μου περιπτωση.Τωρα ελεγα για το γαλα που πινει η μητερα......

03HJp2.png

Γιατί δε θέλω να κόψω το γάλα?Γιατί απλά μου αρέσει πάρα πολύ και επειδή προσωπικά δεν πίνω καθόλου καφέ, αναψυκτικά, αλκοόλ και δεν έχω καπνίσει ποτέ δεν το θεωρώ και τόση πολυτέλεια να μου αρέσει το γάλα...Εσείς αλήθεια προτιμάτε μόνο τα αφεψήματα?Απ΄ότι έχω δει συστήνεται στις κοπέλες να καπνίζουν έστω και λίγο κατά το θηλασμό αν δεν μπορούν να το κόψουν, τόσο κακό κάνει το γάλα?

Όσο για τη γιατρό η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένη εξάλλου με στηρίζει ιδιαίτερα χωρίς να με πιέζει στο θέμα του θηλασμού! Να σημειώσω ότι θα συνεχίσω να θηλάζω το μωρό μου μέχρι εκεί που αντέχω. Δηλαδή αν νιώσω ότι αυτό με καταπιέζει τότε ναι προτιμώ να δώσω στο μωρό μου ξένο γάλα. Για το σίδηρο να πω ότι ήδη κάναμε εξετάσεις και τις είδε και είναι οριακά οπότε φαντάζομαι ότι για αυτό συστήνει να το πάρει το μωρό.

Για τις βιταμίνες και εγώ έτσι σκέφτομαι ότι μάλλον είναι περιττές, επειδή δε θέλω όμως να αλλάξω πάλι γιατρό (πιστέψτε με δε φοβάμαι τις αλλαγές γιατί και γυναικολόγο άλλαξα στην 38η εβδομάδα κύησης απλά δε θέλω να γίνω υπερβολική) μπορεί να του κάνουν κακό αν τις πάρει?

Διαφημίσεις

Γιατί δε θέλω να κόψω το γάλα?Γιατί απλά μου αρέσει πάρα πολύ και επειδή προσωπικά δεν πίνω καθόλου καφέ, αναψυκτικά, αλκοόλ και δεν έχω καπνίσει ποτέ δεν το θεωρώ και τόση πολυτέλεια να μου αρέσει το γάλα...

Άλλα κατάλαβα, έγραψες ότι δεν μπορείς να κόψεις το γάλα και μου φάνηκε περίεργο, νόμιζα ότι ακολουθούσες κάποιο ειδικό διαιτολόγιο. Δεν είναι καθόλου πολυτέλεια να σου αρέσει το γάλα και οτιδήποτε άλλο! Κι εμένα με τρελλαίνουν οι σοκολάτες! :)

Εσείς αλήθεια προτιμάτε μόνο τα αφεψήματα?

Όχι, δεν τα προτιμάμε! Προσωπικά πινω χυμό φρεσκοστυμένο!

Απ΄ότι έχω δει συστήνεται στις κοπέλες να καπνίζουν έστω και λίγο κατά το θηλασμό αν δεν μπορούν να το κόψουν,

Ο κάπνισμα είναι ιδιαιτέρως βλαβερό και δεν συστήνουμε ποτέ να καπνίζουν ούτε πολύ, ούτε λίγο, ούτε ελάχιστο, ούτε μισό τσιγάρο!

Αυτό που λέμε είναι ότι ο συνδυασμός τσιγάρο και ξένο γάλα είναι πιο βλαβερός από το σκέτο τσιγάρο.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό και αυτό επαναλαμβάνουμε. Δεν αυθαιρετούμε.

τόσο κακό κάνει το γάλα?

Αν το μωρό δεν έχει κανένα πρόβλημα δε συστήνεται καμία αλλαγή στη διατροφή της μητέρας. Δεν θεωρούμε ότι το γάλα ή κάποια άλλη τροφή είναι κακή. Όμως όταν υπάρχει θέμα παλλινδρόμισης εξετάζεται και αυτή η εκδοχή.

Αν το μωρό έχει πρόβλημα τότε ακόμη και ίχνη γάλακτος μπορεί να επιδεινώνουν την κατάσταση.

μπορεί να του κάνουν κακό αν τις πάρει?

Δεν υπάρχει κανένα σκεύασμα χωρίς καμία παρενέργεια.

Ακόμη και να μην αλλάξεις γιατρό μια δεύτερη γνώμη είναι πάντα χρήσιμη. Θα έχεις ένα καλύτερο μέτρο αξιολόγησης. Θα συνιστούσα ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Έχω γράψει και αλλού πώς μετανιώνω που άργησα να κάνω την αποχή μου στα γαλακτοκομικά όσο η μικρή θήλαζε αποκλειστικά, γιατί τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα τότε. Επίσης, βλακωδώς άφησα να της δώσουν ξένο γάλα στο μαιευτήριο, γιατί νόμιζα ότι η αλλεργία θα εκδηλωνόταν έτσι κι αλλιώς! Δεν ήξερα ότι ακόμη και ένα μπουκάλι ξένο μπορεί να βλάψει ακόμη και σε μωρά που δεν έχουν κληρονομική προδιάθεση για αλλεργίες. Δεν διέκοψα όμως και η κόρη μου έβγαλε θέμα και με άλλες ξένες τροφές, δεν μπορούσε να φάει από τις πιο απλές πρώτες τροφές: μήλο, αχλάδι, μπανάνα, λάδι, για να μη μιλήσω για πιο βαριές, όπως ταχίνι και όσπρια κτλ. Τελικά ξεκίνησα στους 21 μήνες. Ήδη μετά τον πρώτο μήνα που καθάρισε το σύστημα μας, ήμασταν και οι δυο καλύτερα. Εγώ δεν έχω αντιληφθεί κάποιο πρόβλημα στον εαυτό μου με τα γαλακτοκομικά, έχω άλλες αλλεργίες - αλλά είδα ΚΑΙ στον εαυτό μου μεγάλη βελτίωση. Το σημαντικότερο, η μικρή άρχισε να τρώει σχεδόν όλα τα φρούτα και λαχανικά που την ενοχλούσαν, καθώς και το λάδι, χωρίς πρόβλημα. Μια ευαισθησία της μένει, οπότε τώρα κόψαμε και το μοσχάρι για τον επόμενο μήνα. Είμαι ήδη στον 5ο μήνα αποχής και θα φτάσω τουλάχιστον τους 6. Αν είχα κάνει την αποχή μου όσο ήταν μικρή, πιστεύω ότι τώρα θα είχε πολύ λιγότερους περιορισμούς στη διατροφή της. Χώρια που τότε πιστεύω ότι θα είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Ζορίστηκα πολύ με αυτή την αποχή αλλά μετά από λίγο καιρό, ένιωθα καλύτερα. Άλλωστε σκέφτομαι ότι αυτό το διάστημα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο της ζωής μου και σε σχέση με την υπόλοιπη ζωή της κόρης μου, που ενδέχεται να ταλαιπωρηθεί από τέτοια θέματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Από ό,τι διαβάζω, το αγελαδινό γάλα είναι υπεύθυνο για πολλά κακά...

marina28, και εγώ το λατρεύω, όπως και τις σοκολάτες γάλακτος, aglaia.

Πάντως σχετικά με το ό,τι είμαστε το μόνο θηλαστικό που πίνει γάλα άλλου είδους, βρε κορίτσια, είμαστε το μόνο θηλαστικό που΄κάνει πολλά άλλα πράγματα, όπως το να μαγειρεύουμε την τροφή μας - πράγμα που κάνουμε για χιλιάδες χρόνια, όπως και να εκτρέφουμε ζώα για το γάλα ή το κρέας τους.

Σε ό,τι αφορά τις αλλεργίες αυτές προέρχονται από το ίδιο το γάλα ή από τον τρόπο που το παράγουμε και χρησιμοποιούμε τις τελευταίες δεκαετίες;

τι εννοώ: ορμόνες στα ζώα, φάρμακα στα ζώα, εκβιομηχάνιση της παραγωγής, τρελές αγελάδες, γάλα εβαπορέ, γάλα μακράς διαρκείας. ατελείωτες ποσότητες γάλακτος, γάλα στον πουρέ, γάλα στον καφέ..., μο΄σχάρι στο σπίτι κάθε τρεις και λίγο...όλα αυτά τέλοσπαντων

είμαστε το μόνο θηλαστικό που΄κάνει πολλά άλλα πράγματα, όπως το να μαγειρεύουμε την τροφή μας - πράγμα που κάνουμε για χιλιάδες χρόνια, όπως και να εκτρέφουμε ζώα για το γάλα ή το κρέας τους.

Η εκτροφή των ζώων ξεκίνησε τα τελευταία 3.000-10.000 χρόνια, ανάλογα με την περιοχή.

Το να κάνουμε ένα λάθος για χιλιάδες χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο λάθος! :wink:

Mάλλον απέχεις από το τόπικ Υγιεινή δια(σ)τροφή! Για έλα μια βόλτα και από εκεί! :)

Η αλήθεια είναι ότι απέχω και όλο λέω να μπω...

Αντε, δόθηκε η ευκαιρία να ξεστραβωθώ κι άλλο...

αχ, αν πειστώ να κόψω και το γιαούρτι (αγελάδας) με το μέλι...τότε αυτό το forum θα έχει αλλάξει πραγματικά τη ζωή μου... :lol::lol:

Ευχαριστώ πολύ όλες σας και ιδιαίτερα εσένα Αγλαία, να σου πω έχουμε κοινή λατρεία στη σοκολάτα (ιδιαίτερα τη γάλακτος) και είναι κι αυτός ένας λόγος αδυναμίας μου στο γάλα!

Πήγα στο φαρμακείο και η φαρμοκοποιός μου είπέ ότι ο σίδηρος σε καμία περίπτωση δε δυσκολεύει την απορρόφηση του ασβεστίου, το αντίθετο συμβαίνει δηλαδή τα γαλακτοκομικά δυσκολεύουν την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.

Τελικά αποφάσισα σε πρώτη φάση να περιορίσω τα γαλακτοκομικά και βλέπουμε...Αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει αν του είχα δώσει έστω μία φορά ξένο γάλα, γιατί πολλές φορές το σκέφτηκα!Ευτυχώς δεν χρειάστηκε!

Amarretto πολύ παιδεύτηκες και εσύ με τις αλλεργίες της μικρής,ελπίζω να μην έχουμε και εμείς τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν κατάλαβα καλά μέχρι 20 μηνών τρεφόταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα?Τώρα αξίζεις ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια.

Amarretto πολύ παιδεύτηκες και εσύ με τις αλλεργίες της μικρής,ελπίζω να μην έχουμε και εμείς τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν κατάλαβα καλά μέχρι 20 μηνών τρεφόταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα?Τώρα αξίζεις ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια.

Παρεξήγηση, δεν είμαι τόσο άξια (και ούτε χρειάζεται - κάθε πράγμα στον καιρό του) :lol: Βάλαμε τις στερεές τροφές από σχεδόν 7 μηνών αλλά διαπιστώναμε ότι αρκετά πράγματα την πείραζαν. Έτσι δοκιμάζαμε συνεχώς νέα (και "παράξενα" πράγματα, για να βρούμε τι είναι συμβατό με μας. Ωστόσο, μέχρι 13-14 μηνών έτρωγε μόνο 2 κουταλιές φαγητό και 1 ολόκληρο φρούτο στο τσακίρ κέφι.

Αν θέλεις, πέρνα από το τόπικ "Αλλεργία σε μωρό που θηλάζει", για να διαβάσεις πολλές ιστορίες ... σχεδόν όλες έχουν σχέση με τα γαλακτοκομικά ...

Όσο για τις σοκολάτες, βολεύομαι με τις μπίτερ, μου αρέσουν κι όλας ... Πριν σταματήσω, έτρωγα 4, ναι 4 παγωτά την ημέρα ... αλλά εκείνο που μου λείπει πιο πολύ είναι αι μπεσαμέλ ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πήγα στο φαρμακείο και η φαρμοκοποιός μου είπέ ότι ο σίδηρος σε καμία περίπτωση δε δυσκολεύει την απορρόφηση του ασβεστίου, το αντίθετο συμβαίνει δηλαδή τα γαλακτοκομικά δυσκολεύουν την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.

Ο φαρμακοποιός τα έχει μπερδέψει, άλλα κατάλαβε. Όταν το συμπλήρωμα σιδήρου λαμβάνεται μαζί με τα γαλακτοκομικά οδηγεί σε δυσπεψία, ναυτίες και ο σίδηρος δεν απορροφάται. Αυτό είναι εντάξει. Αυτό που έγραψα είναι εντελώς διαφορετικό.

Όταν λαμβάνεται συμπλήρωμα σιδήρου από άτομο που δεν το χρειάζεται, τότε ο σίδηρος αυτός κυκλοφορεί μόνιμα στο αίμα, υπάρχει σε όλο τον οργανσιμό και εμποδίζει την αφομοίωση του ασβεστίου (όχι την απορρόφηση στη διάρκεια της πέψης). Δηλαδή το ασβέστιο κυκλοφορεί στον οργανισμό αλλά δεν πάει εκεί που είναι απαραίτητο: στα οστά, στα δόντια...

Άλλο η πέψη και απορόφηση απο το έντερο και άλλο η αξιοποίηση των στοιχείων από το σώμα. Αν υπάρχει περίσσεια σιδήρου το ασβέστειο απορροφάται μεν, αλλά δεν αφομοιώνεται, δηλαδή δεν πηγαίνει εκεί που είναι απαραίτητο, δυστυχώς αποβάλλεται.

(Dewey 2002) found that routine iron supplementation of breastfed babies with normal hemoglobin levels may present risks to the infant, including slower growth (length and head circumference) and increased risk of diarrhea.

http://jn.nutrition.org/cgi/reprint/132/11/3249

Ο σίδηρος που υπάρχει σε πλεόνασμα στα πολυμεταγγιζόμενα άτομα ακόμη και αν κάνουν τακτική αποσιδήρωση (όπως αυτά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία) οδηγεί σε πρόωρη οστεοπόρωση. Βασική γνώση για φαρμακοποιούς μιας χώρας σαν τη δική μας.

Δεν ήξερα ότι ο σίδηρος δεν πρέπει να χορηγείται από τον γιατρό οταν δεν έχει διαγνωστεί σιδηροπενία. Μου είχε δώσει ο γιατρός της μικρής παλιότερα να της δίνω αλλά δεν της έδωσα ποτέ. Πώς το έκανα αυτό; Ευτυχώς που δεν της έδωσα, το κατάλαβα τώρα που διάβασα αυτά που γράφετε. Εν τω μεταξύ είναι και πολύ ψηλή για την ηλικία της (1,15m). Αν της είχα δώσει όσο μου είχε πει ο γιατρός θα της έκοβα την ανάπτυξη. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

BTW, Αγλαΐα, έχω ένα θέμα. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα. Εσύ σαν ειδική θα ξέρεις να μου απαντήσεις. Δεν μπορώ με τίποτα να κρατήσω 8 θηλασμούς την ημέρα. Ο μικρούλης θηλάζει για περίπου 1 ώρα κι ύστερα θέλει να κοιμηθεί για κανένα 3ωρο. Προσπαθώ να τον ξυπνάω για να φάει αλλά αν το κάνω τρώει λίγο (το αραιό γάλα συνήθως) κι ύστερα μου διώχνει με τη γλώσσα το στήθος κι αν επιμείνω αναγουλιάζει σαν να θέλει να κάνει εμετό και τελικά ξαναπέφτει για ύπνο. Τρώμε τελευταίο γεύμα στις 11 και το βράδυ ξυπνάει μόνο μια φορά κατά τις 4 κι ύστερα πάλι το πρωί στις 8. Γάλα έχω πολύ κι αυτός από τσίσα άλλο τίποτα. Πάνω από 7 πάνες την ημέρα βρεγμένες και γύρω στις 2-3 λερωμένες. Μέχρι προχτές λερώναμε 6, σχεδόν με κάθε άλλαγμα ήταν και χεσμένος. :lol::lol: Αλλά τώρα πέσαμε στις 2-3 άντε στο τσακίρ κέφι 4 και τα κακάκια του είναι πλέον μαλακά κίτρινα κι όχι νερουλά. Είναι τρομερά ήσυχος και το κλάμα του το ακούμε μόνο όταν τον κάνουμε μπάνιο. Γεννήθηκε 25/10 3100kg, βγήκαμε από το μαιευτήριο στις 30/10 κι ήταν 2740kg. Τώρα είναι 3.300kg (μέτρηση χτεσινή). Είναι πρόβλημα που δεν τρώει περισσότερες φορές; Δεν έχουμε σαραντίσει ακόμα και φοβάμαι μη συμβεί τίποτα στην εδραίωση του θηλασμού.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλιά σε όλες!!!!!

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εχω και εγω μια απορια τις τελευτιες μερες. Φαινεται πως ο μικρος εχει ξεπερασει τους κολικους (οχι οτι ειχε και πολλους!) Αυτο σημαινει οτι τωρα μπορω να τρωω οτι θελω? Και φασολια???

W7hT.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...