Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Βάρος γέννησης: 3100 (25/10/2008)

Βάρος εξόδου: 2740 (30/10/2008)

1η μέρα στο σπίτι: 2680 (31/10/2008)

2η μέρα στο σπίτι: 2600 (1/11/2008)

Δυστυχώς οι μετρήσεις που έχεις κάνει δεν είναι συγκρίσιμες με αυτές της κλινικής γιατί είναι σε άλλη ζυγαριά.

Τα 80 γρ που βρίσκεις διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης μέρας μπορεί να οφείλονται στη διαφορετική ώρα, στα κακά που έκανε, στα τσίσα.

Στο διάστημα που ήμασταν στο νοσοκομείο το βάρος μόνο μειωνόταν και μου έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν αυξήθηκε ποτέ.

Τις πρώτες 4 μέρες είναι φυσιολογικό να μειώνεται το βάρος, είναι το πιο σύνηθες, γι αυτό μετράμε την πρόσληψη βάρους από την 4η μέρα και μετά.

Το Lactina είναι καλό σαν θήλαστρο, έτσι; Δηλαδή μου δείχνει ότι τόσο γάλα έχει το στήθος μου.

ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ. ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ.

Υπάρχουν πολλές μητέρες που δίνουν πάνω από ένα λίτρο γάλα στα μωρά τους με απευθείας θηλασμό αλλά δεν μπορούν να αντλήσουν καθόλου.

Εχτες το απόγευμα τον έβαλα να θηλάσει. Θήλαζε 2 ώρες από ένα στήθος (με μικρά διαλείμματα για ύπνο) κι ύστερα ήπιε 70ml ξένο. Δεν είχε χορτάσει 2 ώρες στο στήθος ή το άδειασε και μετά απλά το είχε για πιπίλα;

Είσαι σίγουρη ότι θηλάζει αποτελεσματικά;

Εγώ τον ένιωθα να ρουφάει δυνατά. Το ότι το στήθος μου είναι ακόμα μαλακό και μικρό αλλά το νιώθω να βαραίνει όταν είναι η ώρα για φαγητό, δεν είναι ανησυχητικό;

Είναι φυσιολογικό.

Δεν πρέπει τις πρώτες 40 μέρες να είναι πρησμένο, να πονάει κτλ;

όχι! αν και μερικές φορές συμβαίνει σε μητέρες με υπερπαραγωγή. Αυτό είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν είναι απαραίτητο να τη ζουν όλες οι μητέρες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το πήρα απόφαση από χτες και δεν του ξαναέδωσα ξένο γάλα. Τον έχω συνέχεια στο στήθος. Τρώει αρκετά (τον ακούω να καταπίνει) κι απ' το πρωί έχει κάνει 3 φορές κακάκια του (αυτά τα μαλακά μουσταρδί με τα σποράκια). Από τσίσα άλλό τίποτα. Πέρα από την πάνα κατουράει κι εμένα κάθε φορά που τον αλλάζω :lol::lol: . Οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής θέλω να πιστεύω.

Αν δεν είχα κι εσάς βρε κορίτσια και την Αγλαΐα δεν θα τα κατάφερνα. Ακόμα κι ο άντρας μου είχε αρχίσει να μου εναντιώνεται. Αλλά σήμερα κατάλαβε ότι το παιδί τρώει κι έπαψε να με ενοχλεί με το ρημάδι το ξένο το γάλα.

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Το πήρα απόφαση από χτες και δεν του ξαναέδωσα ξένο γάλα. Τον έχω συνέχεια στο στήθος. Τρώει αρκετά (τον ακούω να καταπίνει) κι απ' το πρωί έχει κάνει 3 φορές κακάκια του (αυτά τα μαλακά μουσταρδί με τα σποράκια). Από τσίσα άλλό τίποτα. Πέρα από την πάνα κατουράει κι εμένα κάθε φορά που τον αλλάζω :lol::lol: . Οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής θέλω να πιστεύω.

ΤΕΛΕΙΑ!

Καλή συνέχεια!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα σε όλες!

Μπράβο σου pipi! Αισιοδοξία, ξεκούραση και όλα θαθ πάνε καλά!

όλες μας περάσαμε αυτές τις δύσκολες πρώτες μέρες, η κάθε μια με τα δικά της προβλήματα... Θέλει πολύ υπομονή και κουράγιο και να σκέφτεσαι ότι σε λίγο καιρό θα θηλάζεις ευτυχισμένη και εσύ και το μωράκι σου και θα είσαι περήφανη για τον εαυτό σου, που τα κατάφερε!!

όταν όλοι σου λένε "δώστου μωρέ και λίγο συμπλήρωμα, τι θα πάθει?" εσύ κλείνεις τα αυτιά :wink:

Να ρωτήσω κάτι τις μαμάδες που θηλάζουν αρκετό καιρό: παίρνετε συμπληρώματα διατροφής, όπως στην εγκυμοσύνη? Εμένα ο γυναικολόγος μου έχει πει να συνεχίσω για όσο καιρό θηλάζω και παίρνω σίδηρο, ασβέστιο και φολικό οξύ.

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Διαφημίσεις

Συμπληρώματα δεν χρειάζονται, αν δεν δείξουν ιατρικές εξετάσεις κάποια έλλειψη. Δείτε στο στίκυ.

Ειδικά ο σίδηρος μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα στο μωρό.

Βάζω τα λινκς από το στικυ, για να μην ψάχνετε:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4856

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4668

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4176

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2980

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1590

οκ, με καλύψατε :wink:

Σήμερα έχω ραντεβού και με το γυναικολόγο για το πρώτο παπ της post-pregnancy era! θα τον ρωτήσω , αλλά μου φαίνεται ότι κι εγώ θα τα σταματήσω ό,τι κι αν μου πεί....

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Να ρωτήσω και εγώ κάτι? Ο μπεμπούλης αν και είναι μόνο 4 μηνών ταλαιπωρείται ήδη με τα ούλα του και όποτε πάμε να θηλάσουμε με δαγκώνει μου τραβάει τη θηλή και άλλα "ευχάριστα". Μπορεί να γίνει κάτι γιατί μερικές φορές με πονάει πολύ και σκέφτομαι να το βγάζω με το θήλαστρο και να του το δίνω!

Και κάτι ακόμα πρόσφατα ξεκίνησα γυμναστήριο και υπάρχουν κάποιοι γυμναστές που υποστηρίζουν ότι με την αερόβια άσκηση (και σίγουρα με τα βάρη) μπορεί να κοπεί το γάλα! Συγκεκριμένα μία γυμνάστρια που δηλώνει ότι ασχολείται και με τη μαιευτική(;) υποστηρίζει ότι με την άσκηση αλλάζουν οι ορμόνες και επηρεάζεται η σύσταση και κατ΄επέκταση η γεύση του γάλακτος οπότε το μωρό σταδιακά ελαττώνει το γάλα και έτσι τελικά διακόπτεται ο θηλασμός. Ισχύει???

Να ρωτήσω και εγώ κάτι? Ο μπεμπούλης αν και είναι μόνο 4 μηνών ταλαιπωρείται ήδη με τα ούλα του και όποτε πάμε να θηλάσουμε με δαγκώνει μου τραβάει τη θηλή και άλλα "ευχάριστα". Μπορεί να γίνει κάτι γιατί μερικές φορές με πονάει πολύ και σκέφτομαι να το βγάζω με το θήλαστρο και να του το δίνω!

Και κάτι ακόμα πρόσφατα ξεκίνησα γυμναστήριο και υπάρχουν κάποιοι γυμναστές που υποστηρίζουν ότι με την αερόβια άσκηση (και σίγουρα με τα βάρη) μπορεί να κοπεί το γάλα! Συγκεκριμένα μία γυμνάστρια που δηλώνει ότι ασχολείται και με τη μαιευτική(;) υποστηρίζει ότι με την άσκηση αλλάζουν οι ορμόνες και επηρεάζεται η σύσταση και κατ΄επέκταση η γεύση του γάλακτος οπότε το μωρό σταδιακά ελαττώνει το γάλα και έτσι τελικά διακόπτεται ο θηλασμός. Ισχύει???

Μια γρήγορη απάντηση:

Για το πρώτο, δίνε στο μωρό ένα μασητικό, όταν σε δαγκώνει, λέγοντας ότι δε δαγκώνουμε τη μαμά.

Για το δεύτερο

http://www.kellymom.com/health/lifestyle/mom-exercise.html

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν ειναι απο τα δοντια ... Το έκανε και μενα παρα πολυ έντονα τον 4ο μήνα ! Ειδικά οταν θηλαζαμε την νυχτα πονουσα τοσο πολυ που δνε μπορουσα να ηρεμήσω μετα :?

Το έκοψε μονη της ουτε κατάλαβα πως και τώρα που έχει ξεκινήσει να βγάζει το πρώτο δοντάκι ειναι πολυ ευγενική και "απαλή" μαζί μου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

επηρεάζεται η σύσταση και κατ΄επέκταση η γεύση του γάλακτος

τι εννοει απο το πολυ χτυπημα στην αεροβια γινεται ξυνογαλο???? :lol:

σορυ δεν ειμαι ειδικη αλλα μου φαινεται λιγο κουφο πως αλλαζει η συσταση με τις ορμονες

Δεν ξέρω αν ειναι απο τα δοντια ... Το έκανε και μενα παρα πολυ έντονα τον 4ο μήνα ! Ειδικά οταν θηλαζαμε την νυχτα πονουσα τοσο πολυ που δνε μπορουσα να ηρεμήσω μετα :?

Το έκοψε μονη της ουτε κατάλαβα πως και τώρα που έχει ξεκινήσει να βγάζει το πρώτο δοντάκι ειναι πολυ ευγενική και "απαλή" μαζί μου :D

κ εμενα το εκανε 4 μηνων κ συνεχιζει κ τωρα καπιοες φορες οταν την τρωνε τα ουλα της

υπομονη

Μερικές φορές μετά από έντονη άσκηση μπορεί οι πρώτες γουλιές του γάλακτος να αλλάξουν γεύση (πρόκειται για το λίγο αποθηκευμένο γάλα) αλλά οι επόμενες γουλιές είναι κανονικότατες.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Τα αναβολικά μπορεί να μειώσουν το γάλα (είναι και απαγορευμένα και δεν είναι συμβατά με το θηλασμό)

Τα 6,5 χρόνια που θήλαζα έκανα βάρη, σκι, τρέξιμο, ορειβασία. Υπήρχαν περίοδοι που γυμναζόμουν πολύ έντονα και θήλαζα πολύ. Τα καλοκαίρια στις διακοπές πήγαινα κάθε μέρα γυμναστήριο κι έκανα βάρη και κολυμπούσα.

Από τη συγκεκριμένη γυμνάστρια να ζητήσεις τις ανοησίες που λέει δημοσιευμένες σε επιστημονικό άρθρο...

τι εννοει απο το πολυ χτυπημα στην αεροβια γινεται ξυνογαλο???? :lol:

σορυ δεν ειμαι ειδικη αλλα μου φαινεται λιγο κουφο πως αλλαζει η συσταση με τις ορμονες

Λογικά σου φαίνεται έτσι αλλα μερικοί δεν έχουν την κοινή λογική!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Είχα μια συζήτηση χτες βράδυ που με εκνεύρισε λίγο... αρκετά.

Θα έλεγε κανείς οτι μετά από σχεδόν 2 χρόνια θα είχα συνηθίσει αλλά...

Μιλούσα με μια κοπέλα που συμπαθώ πάρα πολύ, κι έχει δύο παιδάκια τα οποία θήλασε ( το 1ο 9 μήνες, το άλλο 6 και συνεχίζει).

Μόλις έμαθε οτι ακόμα θηλάζω το βρήκε απαράδεκτο. Θα πάθει λέει εξάρτηση το παιδί, δεν είναι σωστό, δε θα ξεκολάει από πάνω μου, δε μπορώ να την αφήσω πουθενά...

Και δε βρίσκεις άκρη. Όταν της είπα οτι και σένα ο γιός σου κολημένος πάνω σου είναι και δε θηλάζεις, μου είπε "φαντάζεσαι να θήλαζα κιόλας?" :roll:

Όταν της είπα και σένα τρέφεται μόνο με γάλα, και δε τρώει, και δε θηλάζεις. Μου είπε "φαντάζεσαι να θήλαζα κιόλας, δε θα τρωγε τίποτα."

Κι όταν της είπα οτι ο ΠΟΥ συνιστά να θηλάζουν τα παιδιά από 2-7 χρόνια, μου είπε "α πα πα, αυτό είναι απαράδεκτο, δεν το δέχομαι".

Εγώ δεν έχω πει ποτέ σε γυναίκα να θηλάσει, η να συνεχίσει να θηλάζει, εκτός αν ζητήσει τη συμβουλή μου. Γιατί πρέπει συνέχεια να προσπαθώ να αποδείξω οτι αυτό που κάνω είναι καλό, και δεν είμαι τρελλή, και δεν κάνω κακό στο παιδί μου? Γιατί πρέπει να προσπαθώ να αποδείξω το αυτονόητο? Οτι δεν είναι το παιδί μου μοσχαράκι. Θα μου πεις γιατί ασχολούμαι και δεν τα γράφω? Αυτό κάνω συνήθως. Απλά μερικές φορές τα παίρνω...

ΟΥΦ! Τα είπα όλα. Ευτυχώς που έχω και σας και δεν αισθάνομαι εντελώς εξωγήινος.

:roll:

Μόλις έμαθε οτι ακόμα θηλάζω το βρήκε απαράδεκτο. Θα πάθει λέει εξάρτηση το παιδί, δεν είναι σωστό, δε θα ξεκολάει από πάνω μου, δε μπορώ να την αφήσω πουθενά...

Την επόμενη φορά θα πεις με περίλυπο ύφος:

Το ότι είσαι άσχετη δεν πειράζει, το ότι έχεις άποψη ενώ είσαι άσχετη είναι τραβηγμένο.

Δεν θα εξηγήσεις τίποτα, θα μπει αυτή στη θέση της απολογίας!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας! :) Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δύο εβδομάδες που ξεκίνησα συστηματικά γυμναστήριο δεν είδα καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του μπεμπούλη στο θηλασμό. Ίσως μόνο ότι μετά τη γυμναστική νιώθω λίγο πιο βαρύ το στήθος μου, μάλλον όμως δεν είναι περισσότερο το γάλα αλλά απλά έχει φτάσει η ώρα για το επόμενο γεύμα μας!

:idea: Όσο για τις δαγκωνιές, χαλάλι του μικρού μου αφού χτες είπα να δω μήπως όντως βγάζει κανένα δοντάκι αν και μου φαίνεται πολύ νωρίς και τι ανακάλυψα? Τα έξι πάνω δοντάκια (από τα μπροστινά μέχρι τους κινόδοντες, αν το γράφω σωστά) φαίνονται καθαρότατα τόσο που βγάλαμε φωτογραφία και τη δείξαμε στη μάνα μου η οποία επέμενε ότι πρόκειται για φωτομοντάζ και όχι για το δικό μας μωράκι! :lol:

Παρεπιμπτόντως να σας πω ότι σαν άλλος big brother :cool: παρακολουθώ και το άλλο καφέ σας και έχω φτάσει αισίως μέχρι την 100η σελίδα, ευελπιστώ σύντομα να διαβάσω και τις υπόλοιπες απαντήσεις σας για να μπορώ αφού σας γνωρίσω και εγώ καλύτερα να συμμετέχω και εκεί στην κουβεντούλα σας! Γι αυτό please ρε κορίτσια με ρέγουλα τις δημοσιεύσεις σας για να σας προλαβαίνουμε!!! :lol::lol::lol:

βρε μπες και πες μια καλημέρα, και ότι απορία έχεις, στη λύνουμε καθ'οδόν:D:D

Χλόη, βασανίζεσαι για άλλους και δε το χρειάζεσαι. Η μητέρα αυτή, είχε φτιάξει οργανωμένη άμυνα, για να καλύψει το γεγονός ότι δε θήλασε για πολύ. Κάνε κι εσύ το ίδιο..δε θα μπορεί κανείς να έχει την τελευταία κουβέντα, αν τους πεις "με τόσο λίγο ψάξιμο (ή και καθόλου), προφανώς και έχεις τέτοια άποψη".

Χτες η μαμα μου με κοιταγε με ανοιχτο το στομα, επαθε ενα ψιλο εγκεφαλικο,οταν της ειπα πως θα προπαθησω ο μπεμπης να μην παρει καθολου ξενο οσο μπορω κ θα θηλαζει μεχρι οσο θελει κ μετα αν θελει να πιει γαλα θα πιει φρεσκο. Μου λεει με ενα υφος καλα δεν θα πιει το παιδι ποτε ξενο, δεν θα παρει μπιμπερο?Τοσα παιδακια που πινουνε ΝΟΥΝΟΥ τι πθανε? Ηλπιζε να αρχισω την δουλεια κ μαζι της το συμπληρωμα για να τον περνει οποτε θελει στο χωριο αλλα απογοητευτηκε.

Μετα ελεγε στον πατερα μου πως ειναι το μοναδικο παιδακι που ξερει που δεν πινει ξενο γαλα, δεν τρωει κρεμες ετοιμες κ τρωει γιαουρτι προβειο!

Αλλα στο τελος καταληξανε πωα καλυτερα αυτα που δινω εγω στον μπεμπη παρα τα βαζακια που μας δινανε αυτοι κ κατηγορουσε τον εαυτο της που ακομα κ φρουτοκρεμα μας εδινε βαζακια! Την λυπηθηκα την καημενη , ειχαν τοσο μεγαλη αγνοια κ πεσαμε ερμεα των παιδιατρων πιστευοντας πως κανουν το καλυτερο για μας. :cry:

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Τώρα που θύμησες το βαφτιστήρι μου που είχε έρθει το καλοκαιράκι Κρήτη (τώρα γίνεται 2 χρονών) και αναγκαστικά άρχισε να τρώει κανονικό φαγητό στις ταβέρνες που πηγαίναμε. Όταν το είπαν οι κουμπάροι στους παππούδες από το τηλέφωνο απάντησαν "Ωχ! Και τώρα πως θα τρώει τα λιωμένα...;;;;;" :shock:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

lazy.gif

Τώρα που θύμησες το βαφτιστήρι μου που είχε έρθει το καλοκαιράκι Κρήτη (τώρα γίνεται 2 χρονών) και αναγκαστικά άρχισε να τρώει κανονικό φαγητό στις ταβέρνες που πηγαίναμε. Όταν το είπαν οι κουμπάροι στους παππούδες από το τηλέφωνο απάντησαν "Ωχ! Και τώρα πως θα τρώει τα λιωμένα...;;;;;" :shock:

δηλαδη αν του ειχαν παρει μια στρατα κ το παιδι αρχιζε να περπατα

θα λεγαν

ωχ!και τωρα πως θα περπατα με την στρατα???? :lol::lol:

η βλακεια δεν εχει ορια :lol:

Την επόμενη φορά θα πεις με περίλυπο ύφος:

Το ότι είσαι άσχετη δεν πειράζει, το ότι έχεις άποψη ενώ είσαι άσχετη είναι τραβηγμένο.

Δεν θα εξηγήσεις τίποτα, θα μπει αυτή στη θέση της απολογίας!

Κανονικά έτσι έπρεπε να πω. Άνοιξε και κανα βιβλίο ρε παιδάκι μου...

Είναι καλή κοπέλα, και τυχαίνει να είναι και ξαδέρφη του άντρα μου, και πραγματικά δε θέλω να την προσβάλω. Απλά κουράστηκα να μου λέει ο ένας κι άλλος πόσο λάθος κάνω που ... θηλάζω το παιδί μου.

Τι να πεις, διαβάζω κι αυτά που γράφετε κι εσείς, και παίρνω κουράγιο.

Α, να πω και το άλλο, ο γιατρός είχε πει στην πεθερά μου, πριν σχεδόν 35 χρόνια, να δώσει στο 40 ημερών μωρό της, γάλα βλάχας. Είναι δυνατόν? Δεν υπήρχε τότε φόρμουλα? Νομίζε υπήρχε γιατί η μητέρα μου έδεινε στον αδερφό μου. Δεν είναι όμως πολύ επικύνδινο το βρέφος να πίνει γάλα βλάχας??? :shock:

δηλαδη αν του ειχαν παρει μια στρατα κ το παιδι αρχιζε να περπατα

θα λεγαν

ωχ!και τωρα πως θα περπατα με την στρατα???? :lol::lol:

η βλακεια δεν εχει ορια :lol:

Το παιδί έμαθε να τα κάνει στην τουαλέτα. Ωχ και τώρα πως θα τα κάνει στην πάνα? :lol::lol:

Αλλά το καλύτερο απ'όλα "Το παιδί θηλάζει αποκλειστικά." "ΩΧ, και πως θα μάθει να πίνει απ'το μπιμπερό?" :roll::roll::roll: Να γελάσω, να κλάψω, δεν ξέρω... ας γελάσω είναι και πιο ευχάριστο! :lol::lol::lol:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...