Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Πρεπει οπωςδηποτε να μιλησεις με την Αγλαια.Το θηλαστρο το νιωθεις να τραβαει καλα?Τα βαλβιδακια τα βαζεις οπως σου ειπα?

Ισως χρειαστεις και μαγια μπυρας....

Δεν ξερω γιατι μειωθηκε τοσο πολυ...ισως να μην θηλαζε ικανοποιητικα το μωρο,δεν ξερω, ισως λεω λαθος πραγματα κι δεν θελω να σε μπερδεψω.

Συνεχισε να αντλεις οσο πιο συχνα μπορεις.

8-12 αντλησεις το 24ωρο και μια οπωσδηποτε βραδυνη,μεταξυ 12-6.

Ζητα να σου κρατησουν το symphony,και οταν βρεθει διαθεσιμο να το παρεις και να δωσεις το lactina.

Σιγουρα θα αυξηθει το γαλα.

Σειλε πμ σε Αγλαια!

Τα ξαναλεμε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω γιατί μου είπε να μην τον βάζω. Ίσως επειδή τον παίρνει αμέσως ο ύπνος για να μην κουράζεται λόγω της απώλειας βάρους; Ίσως γιατί δεν βλέπω πόσο πίνει και δεν παραπονέται γενικώς όταν πεινάει; Το θήλαστρο που χρησιμοποιώ είναι το Lactina Electric Plus της Medela. Το χρησιμοποιούσα και στην κόρη μου που τη θήλασα για ένα μήνα περίπου με αντλήσεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Πρεπει οπωςδηποτε να μιλησεις με την Αγλαια.Το θηλαστρο το νιωθεις να τραβαει καλα?Τα βαλβιδακια τα βαζεις οπως σου ειπα?

Ισως χρειαστεις και μαγια μπυρας....

Δεν ξερω γιατι μειωθηκε τοσο πολυ...ισως να μην θηλαζε ικανοποιητικα το μωρο,δεν ξερω, ισως λεω λαθος πραγματα κι δεν θελω να σε μπερδεψω.

Συνεχισε να αντλεις οσο πιο συχνα μπορεις.

8-12 αντλησεις το 24ωρο και μια οπωσδηποτε βραδυνη,μεταξυ 12-6.

Ζητα να σου κρατησουν το symphony,και οταν βρεθει διαθεσιμο να το παρεις και να δωσεις το lactina.

Σιγουρα θα αυξηθει το γαλα.

Σειλε πμ σε Αγλαια!

Τα ξαναλεμε!

Όλα τα εξαρτήματα τα βάζω κανονικά. Το είχα χρησιμοποιήσει ένα μήνα στην κόρη μου κι έβγαζα κάθε φορά απίστευτες ποσότητες γάλακτος. Το θήλαστρο σίγουρα τραβάει καλά, το νιώθω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

συνεχιζε να αντλεις και ανα 2ωρο αν ειναι εφικτο..το συχνο ερεθισμα ειναι που αυξανει την ποσοτητα του γαλακτος...και μιλα ξανα με την γιατρο για να βαλεις και παλι το μωρο στο στηθος....και το λιγο πιπιλισμα απο το μωρο μπορει να ειναι ευεργετικο κατα την γνωμη μου....

tqj2p3.png vvtJp3.png

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΘΑ ΕΝΑ ΣΟΚ ΦΟΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΜΠΥΡΑ[ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΦΥΣΙΚΑ],ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ.

ΜΑΚΡΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΚ!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΧΥΛΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΛΑ

Διαφημίσεις

ΤΟΥΛ,

η μπυρα για να βοηθησει πρεπει να πινεις ενα βαρελι ημερισιως...για να βοηθηθεις απο την μαγια,πρεπει να παρεις μαγια συπληρωμα διατροφης σε συγκεκριμενη δοσολογια.

Το καυτο μπανιο επισης δεν αυξανει το γαλα,αυτο παλι πρωτη φορα το ακουω :shock: Απλα αν κανεις καυτο μπανιο τρεχει το γαλα...

Και τελος το γαλα δεν κοβεται απο κανενα σοκ!!!! :wink:

Ποσο μηνων ηταν το μωρο σου οταν κοπηκε;Πως το καταλαβες οτι κοπηκε;Συμπληρωμα του δινες;

πιπι, το μωρακι μου ειχε και εμενα πολυ ικτερο ,εφτασε το 15, με αποκλειστικο θηλασμο. Δεν κοψαμε καθολο το θηλασμο, αν και μου το προτεινε η παιδιατρος, αλλα καναμε ολες τις απαραιτητες εξετασεις. Τελικα επεσε μολις εκλεισε ενα μηνα. (ηταν πολυ θεματικο, απ τη μια μερα στην αλλη αλλαξε χρωμα) Τελοσπαντων απο τις εξετασεις βρεθηκε οτι εχει ελλειψη ενζυμου G6PD και αυτο σε συνδιασμο με το κονακιον που κανουν την πρωτη μερα γεννησης μπορει να προκαλεσε τον παρατετμενο ικτερο. Απο την αλλη συνεχιζουμε συνεχιζουμε κανονικα τους θηλασμους, (εχει γινει και θρεφταρι-δεν θελω να καυχιεμαι απλα μου κανει πολυ εντυπωση πυ εχει μαγουλακια προγουλια και μπουτακια καθως ο μεγαλος μου γιος ηταν αδυνατουλης) αλλα με το θηλαστρο η μεγαλυτερη ποσοτητα που καταφερα ηταν 50 γρ και μαλιστα απο στηθος πρησμενο που ετρεχε. Τοτε πιστεψα αυτο που διαβαζω εδω οτι το θηλαστρο βγαζει μονο το γαλα που μπορεις να αντλησεις και οχι αυτο που παραγεις. Καλο κουραγιο για τη συνεχεια

W7hT.jpg

Έλλειψη ενζύμου G6PD έχω εγώ αλλά δεν το έδωσα σε κανένα παιδί μου (τους έδωσα το υγιές μου χρωμόσωμα Χ). Του έκαναν εξετάσεις και δεν είχε έλλειψη. Ο ίκτερος από 15,6 που ήταν προχτές, χτες ήταν 15,1. Άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει. Πήρε και 40 γραμμάρια από προχτες. Πάντως σήμερα βγάζω 40-45ml και άρχισα να νιώθω το στήθος μου να γεμίζει κι όχι να είναι μαλακό. Του το δίνω μαζί με συμπλήρωμα. Πιστεύω πως δεν έπινε αρκετά από το στήθος μου ενώ εγώ νόμιζα πως έπινε γι' αυτό και μειώθηκε τόσο η παραγωγή. Προσφορά και ζήτηση δεν είναι; Τέλος πάντων, άρχισα να βλέπω λίγο φως με αυτή την αύξηση του γάλακτος. Ελπίζω σε 3-4 μέρες να επανέλθει πλήρως το γάλα μου, όπως ήταν τις αρχές και να συνεχίσουμε αποκλειστικά με αυτό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

ΤΟΥΛ,

η μπυρα για να βοηθησει πρεπει να πινεις ενα βαρελι ημερισιως...για να βοηθηθεις απο την μαγια,πρεπει να παρεις μαγια συπληρωμα διατροφης σε συγκεκριμενη δοσολογια.

Το καυτο μπανιο επισης δεν αυξανει το γαλα,αυτο παλι πρωτη φορα το ακουω :shock: Απλα αν κανεις καυτο μπανιο τρεχει το γαλα...

Ποσο μηνων ηταν το μωρο σου οταν κοπηκε;Πως το καταλαβες οτι κοπηκε;Συμπληρωμα του δινες;

η πρόσληψη πολλών υγρών γενικά δεν βοηθάει? Εγώ από την αρχή πίνω πολύ νερό και χυμούς. Και όλα αυτά που λένε για τις σούπεςκλπ?

Και αυτό με το σοκ το έπαθε και μια φίλη μου γύρω στους δυο μήνες. Το μωρό της έπαιρνε και δυο φορες τη μέρα συμπλήρωμα και ξαφνικά της κόπηκε το γάλα τελείως.

Να ρωτήσω και κάτι τις έμπειρες μαμάδες : ισχύει ότι το τελευταίο γάλα είναι πιο πλούσιο σε θερμίδες? και αν ισχύει πως μπορούμε να ξέρουμε ότι το πήρε το μωρό? Εμένα τον τελευταίο μήνα θηλάζει το πολύ 10 - 15 λεπτά σε κάθε γεύμα (τους πρώτους μήνες έκανε 45-50 λεπτά) μετά ή θα αποκοιμηθεί ή θα στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού.

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Όσο μεγαλώνει το μωρό μπορεί να θηλάσει πιο αποτελεσματικά, κι έτσι τελειώνει πιό γρήγορα.

Απλά άφηνε το στο πρώτο στήθος για όσο θέλει. Όταν τελειώσει, σημαίνει έχει πάρει το παχύ γάλα.

Αυτά τα κίτρινα σποράκια στα κακά τους, είναι το λίπος απ'το μητρικό γάλα. Αν βλέπεις αυτά, έχει πάνες αρκετές και παίρνει βάρος, είστε μιά χαρά. :)

Υ.Γ Η δική μου πιά, μπορεί και να τελειώσει το γαλατάκι της μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά. :wink:

πολύ χρήσιμη η πληροφορία για τα κακά!!! Ωστόσο, άλλες φορές υπάρχουν τα σποράκια και άλλες είναι σαν κρέμα ή σα νερό (τρομερή ανάλυση :lol: ) Με το βάρος έχουμε ψιλοκολλήσει, αλλά δεν το ξανακάνω θέμα.... :oops:

Ευχαριστώ πολύ!!!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

ΤΟΥΛ,

ΗΤΑΝ ΑΠΛΌ:ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ,ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΞΕΝΟ.ΩΣΠΟΥ ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΜΟΥΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΕΤΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ [ΕΚΛΕΓΑ ΚΤΛ] ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ!ΕΚΑΝΑ ΚΑΥΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΕΒΓΑΖΑ 100ΓΡ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΒΓΑΖΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕ ΓΑΛΑ,Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΟΚ!!!!!!!!!!

ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ 3,5 ΜΗΝΩΝ

Αγαπητές ΤΟΥΛ και mia,

Αυτό που έκοψε το γάλα στους 3 περίπου μήνες ήταν το βραδινό συμπλήρωμα ξένου γάλακτος που έπερνε το μωρό σε όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι απολύτως λογικό: το γάλα ΔΕΝ δημιουργείται λόγω στήθους αλλά λόγω εγκεφάλου. Στον υποθάλαμο εκκρίνεται η προλακτίνη και έτσι εδραιώνεται σταδιακά η γαλουχία εφόσον το μωρό θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα - οι θηλαστικές κινήσεις του μωρού είναι που ενεργοποιούν την έκκριση της προλακτίνης. Χάνοντας έτσι τον βραδινό θηλασμό, ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα οτι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα. Ο καιρός περνάει και λίγους μήνες μετά η παραγωγή γάλακτος μειώνεται μέχρι να σταματήσει.

Σε ο,τι αφορά το θέμα του σοκ ως παράγοντα διακοπής της γαλουχίας, έχετε πέσει θύμα παραπληροφόρησης: υπάρχουν μαμάδες που βίωσαν το σοκ του θανάτου ενός από τα παιδιά τους, του καρκίνου, του τροχαίου, κλπ και ο θηλασμός συνεχίστηκε κανονικά. Η φύση έχει προνοήσει ώστε ο θηλασμός να αποτελεί επιπλέον και μια θεραπευτικά παρηγορητική διαδικασία που ηρεμεί τη μαμά και το μωρό.

Είναι κρίμα που ενοχοποιούμε το ίδιο το γάλα που "κόβεται" και όχι το ξένο συμπλήρωμα που πραγματικά φταίει. Η γαλουχία είναι καθαρά φυσιολογική διαδικασία και όχι μεταφυσικό φαινόμενο που όποτε θέλει εμφανίζεται και όποτε θέλει σταματάει.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Αυτά τα σποράκια τα έβλεπα κι εγώ στα κακά του όταν τον θήλαζα. Νόμιζα ότι ήταν καθαρίσματα του εντέρου του. Άρα έτρωγε καλά τελικά από το στήθος. Δεν ξέρω τι γίνεται πια. Γιατί όμως να χάσει τόσα γραμμάρια αφού έτρωγε καλά; Θα τον ξαναβάλω στο στήθος να δω. Να του δίνω και συμπλήρωμα ή να τον αφήνω μόνο στο στήθος; Βοήθεια, είμαι σε απόγνωση.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αγαπητές ΤΟΥΛ και mia,

Αυτό που έκοψε το γάλα στους 3 περίπου μήνες ήταν το βραδινό συμπλήρωμα ξένου γάλακτος που έπερνε το μωρό σε όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι απολύτως λογικό: το γάλα ΔΕΝ δημιουργείται λόγω στήθους αλλά λόγω εγκεφάλου. Στον υποθάλαμο εκκρίνεται η προλακτίνη και έτσι εδραιώνεται σταδιακά η γαλουχία εφόσον το μωρό θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα - οι θηλαστικές κινήσεις του μωρού είναι που ενεργοποιούν την έκκριση της προλακτίνης. Χάνοντας έτσι τον βραδινό θηλασμό, ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα οτι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα. Ο καιρός περνάει και λίγους μήνες μετά η παραγωγή γάλακτος μειώνεται μέχρι να σταματήσει.

Σε ο,τι αφορά το θέμα του σοκ ως παράγοντα διακοπής της γαλουχίας, έχετε πέσει θύμα παραπληροφόρησης: υπάρχουν μαμάδες που βίωσαν το σοκ του θανάτου ενός από τα παιδιά τους, του καρκίνου, του τροχαίου, κλπ και ο θηλασμός συνεχίστηκε κανονικά. Η φύση έχει προνοήσει ώστε ο θηλασμός να αποτελεί επιπλέον και μια θεραπευτικά παρηγορητική διαδικασία που ηρεμεί τη μαμά και το μωρό.

Είναι κρίμα που ενοχοποιούμε το ίδιο το γάλα που "κόβεται" και όχι το ξένο συμπλήρωμα που πραγματικά φταίει. Η γαλουχία είναι καθαρά φυσιολογική διαδικασία και όχι μεταφυσικό φαινόμενο που όποτε θέλει εμφανίζεται και όποτε θέλει σταματάει.

Φιλικά,

Ηρώ

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

Pipi χαιρομαι που αυξηθηκε εστω και λιγο η παραγωγη σου.Καθε μερα θα ειναι και καλυτερα...Συμπληρωμα,ετσι οπως εχει τωρα η κατασταση πρεπει να του δινεις.το συμπληρωμα θα κοπει σταδιακα. ΑΛλιως ειναι επικινδυνο να το κοψεις αποτομα.

Συνεχισε τις αντλησεις,βαζε τον στο στηθος οσο μπορεις και ελπιζω να εχεις στειλει πμ στην Αγλαια για να σου δωσει περισσοτερες λεπτομερειες.

Αυτά τα σποράκια τα έβλεπα κι εγώ στα κακά του όταν τον θήλαζα. Νόμιζα ότι ήταν καθαρίσματα του εντέρου του. Άρα έτρωγε καλά τελικά από το στήθος. Δεν ξέρω τι γίνεται πια. Θα τον ξαναβάλω στο στήθος να δω. Να του δίνω και συμπλήρωμα ή να τον αφήνω μόνο στο στήθος; Βοήθεια, είμαι σε απόγνωση.

Για 3 μέρες δίνε του και συμπλήρωμα και μετά τα ξαναλέμε. Πιστεύω ότι οι 2 μέρες που δεν θήλαζες και αντλούσες σε αποδιοργάνωσαν αλλά θα επανέλθεις γρήγορα αν έχεις το μωρό συνέχεια στο στήθος. Το θηλαστρο δεν μπορεί να σε βοηθήσει όπως το μωρό που φαίνεται να θήλαζε καλά μια και είχε 7 βρεγμένες πάνες και ικανοποιητικές κενώσεις.

Η παιδίατρος σου έδωσε απαράδεκτες οδηγίες. Το να σου απαγορεύσει το θηλασμό δεν προσέφερε τίποτα. θα μπορούσες να αντλείς και να δίνεις και από το μπιμπερό μητρικό γάλα στο μωρό και μόνο αν δεν μπορούσες να αντλήσεις αρκετά θα έδινες και λίγο συμπλήρωμα μέχρι να ξεπεραστεί η υπνηλία.

Γιατί όμως να χάσει τόσα γραμμάρια αφού έτρωγε καλά;

Δεν δίνεις όλες τις ζυγίσεις. Από το βάρος εξόδου από την κλινική μετράμε και οι ζυγίσεις είναι συγκρίσιμες μόνο αν γίνουν στην ίδια ζυγαριά.

Θα ήθελα να γράψεις αναλυτικά όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες δίπλα.

Βρε κοριτσακια να σας ρωτησω κατι γιατι αρχισα να ανησυχω. Τον τελευταιο μηνα η μικρη μου κανει κακακια καθε πεντε μερες περιπου. Διαβασα εδω, πως δεν υπαρχει προβλημα αφου το παιδι θηλαζει, ομως κοριτακια μου εχω αρχισει και ανησυχω.Αυτα που κανει ειναι(οταν τα κανει) μουσταρδι και πολλα. Σας εχει τυχει κατι αναλογο? Α ο γιατρος ειπε κλησματακι. Δηλαδη θα επρεπε να της εχω κανει μεχρι τωρα γυρω στα πεντε................... Δεν ειμαστε καλα.......

Μην ανησυχεις τα ιδια και μεις :D

Αν δειξει οτι ζοριζεται , οτι ποναει , οτι σφιγγεται και περάσουν 7 μέρες τοτε σκεψου για παιδικό υποθετο ή κλισμα .

Εγω δεν της εχω κανει ποτε τιποτα , οταν ειναι ετοιμη ... τα κανει και ειναι να περνουμε τα βουνα :lol::lol::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Α ο γιατρος ειπε κλησματακι. Δηλαδη θα επρεπε να της εχω κανει μεχρι τωρα γυρω στα πεντε................... Δεν ειμαστε καλα.......

Εσείς είσαστε μια χαρά! Ο γιατρός δεν είναι μια και σου δίνει οδηγίες για μωρά που δεν θηλάζουν. Έχει χάσει (όπως οι περισσότεροι) το φυσιολογικό.

Καλωσήρθες από το ταξίδι σου, Αγλαΐα, από ό,τι διάβασα περάσατε φανταστικά. Με το καλό και εις άλλα.

Και εμείς εδώ καλά είμαστε - εμείς ειδικά έχουμε το θέμα με το βάρος και προβληματιζόμαστε...Δώσε λίγη υποστήριξη, pleaseeeee

Έχω κάποιους προβληματισμούς και θέλω τη βοήθειά σας...

Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου είχα άφθονες εκκρίσεις απο το στήθος ήδη απο τον 4ο μήνα περίπου, υδαρείς στην αρχή και προοδευτικά πιο κίτρινες, σε βαθμό να χρειάζομαι επιθέματα ακόμη και την ώρα της γέννας...Και φυσικά αν και γέννησα πρόωρα είχα απο την πρώτη στιγμή άφθονο γάλα, τόσο που το μωρό δεν μπορούσε να αδειάσει το στήθος μου και το αντλούσα με θήλαστρο...

Σ' αυτήν την εγκυμοσύνη, απο τον 5ο μήνα, είχα και πάλι εκκρίσεις, οχι το ίδιο άφθονες αλλά αρκετές...Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα (35η) οπότε σταδιακά άρχισαν να μειώνονται, μέχρι που έχουν σχεδόν κοπεί...Αυτό δεν με ανησύχησε τόσο, φαντάζομαι θα έρθει στην ώρα του το γάλα για το μωρό...

Αυτό που με έχει αρρωστήσει απο το απόγευμα είναι το εξής: Το μωρό είναι μεγάλο (3600 περίπου και είμαι στην 36η εβδομάδα κύησης) και κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε την επόμενη βδομάδα για πρόκληση ή καισαρική (εικάζεται οτι θα έχει ξεπεράσει τα τέσσερα κιλά, σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα ρυθμούς ανάπτυξης). Αν πάμε για τεχνητούς πόνους και γεννήσω φυσιολογικά δεν ανησυχώ τόσο για το γάλα...Αν όμως παμε με καισαρική - που είναι το πιθανότερο ίσως- φοβάμαι οτι το γάλα θα αργήσει να κατέβει...Επίσης, αγχώνομαι για το αν θα το φτάνει στην αρχή ή χρειαστεί να του δώσω και συμπλήρωμα...αλλά αυτό δεν το θέλω γιατί φοβάμαι μήπως δεν εδραιωθεί καλά η γαλουχία...Απο την άλλη τέσσερα κιλά παιδί πρέπει να χορτάσει! Αν είχα το γάλα που είχα αμέσως μετά τη γέννα στον Ραφαήλ,σε ποσότητα εννοώ, δεν θα ανησυχούσα καθόλου...Αλλά τώρα φοβάμαι...

Ποιά είναι η γνώμη σας βρε κοριτσάκια;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...