Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια!!!Εχω πελαγώσει!!! Ποιο Καρότσι τελικά;;; Graco ή Inglesina???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κι εμείς έχουμε το Inglesina zippy (με πορτ-μπεμπέ και κάθισμα αυτοκινήτου) και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, πολύ γερό και εύχρηστο καρότσι! Να φανταστείς ότι πήραμε και κάθισμα φαγητού από την ίδια εταιρία (το Zuma) και επειδή περιμένουμε κι άλλο μωράκι θα πάρουμε και δεύτερο καρότσι πάλι Inglesina. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

O.K. Kοριτσια. Βλέπω ότι το club του inglesina είναι μεγάλο. Εχουμε κι εμείς το Inglesina zippy free 26 μήνες τωρα, το εχουμε χρησιμοποιήσει σε όλες τις συνθήκες, (θάλασσες, βουνά, καλντερίμια), εχει πάει και αρκετά αεροπορικά ταξίδια, εχει περπατήσει όλη τη "Βαρκελώνη" , έχει γραψει δηλαδη πολλά χιλιόμετρα και νομίζω ότι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σε βρεφικές αγορές που κάναμε.

Inglesina trilogy system πολυ ωραιο και βολικο καροτσι.το πορτ μπεμπε με βολεψε παρα πολυ την κοιμιζω σε αυτο ακομα (3 μηνων) με τη βαση της καλαθουνας. Η καλαθουνα δεν μου φαινεται σταθερη τη φοβαμαι.και για βολτες το πορτ μπεμπε ειναι το καλυτερο γιατι το μωρακι δεν ταλαιπωρειτε καθολου.ειναι στο κρεβατι του.

• 2 χρόνια μετά...

καλησπέρα σε όλες! εκτός από το inglesina υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει άλλη μάρκα και να έχει μείνει ευχαριστημένη;;; γιατι το inglesina κοστίζει σιγουρα 700 ευρω το 3 σε 1..και ειναι αρκετα χρηματα για την εποχη..

Διαφημίσεις

καλησπέρα σε όλες! εκτός από το inglesina υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει άλλη μάρκα και να έχει μείνει ευχαριστημένη;;; γιατι το inglesina κοστίζει σιγουρα 700 ευρω το 3 σε 1..και ειναι αρκετα χρηματα για την εποχη..

Εμείς έχουμε το Foppapedretti TUO, είναι 3 σε 1, το πήραμε 400 ευρώ συν άλλα 50 για την βάση του καθίσματος αυτοκινήτου. Πολύ βολικό και χειμώνα και καλοκαίρι, ελαφρύ, διπλώνει εύκολα κλπ..

Τώρα με το δεύτερο παιδί χάσαμε (μας βούτηξαν) όταν ήμασταν σε νοσοκομείο Παίδων τον σκελετό, και αγόρασα μεταχειρισμένο από αγγελία το ίδιο καρότσι, 130 ευρώ μόνο και μόνο για να έχουμε το σκελετό. Όμως τώρα έχουμε καθισματάκια με την βάση τους και στα 2 αυτοκίνητα, συν την ευκολία με το διπλό κυρίως καρότσι που το έχω αφήσει στο πατρικό μου στο νησί για όταν κάνουμε τις επισκέψεις μας εκεί.

Μεταχειρισμένο το έχεις σκεφτεί να πάρεις;

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Εμεις αγορασαμε της maclaren ακομα δεν το εχω χρησιμοποιηση οταν πρωτα ο θεος γεννησω μου το προτειναν οτι εχει γερο σκελετο κ οτι ειναι ελαφρ

bsglp2.png[/url]

Καλημέρα

Εμείς πήραμε το Graco Evo 3 σε 1. Αθάνατο. Έχω τρέξει στην Αθήνα τα 10 χλμ με αυτό το καρότσι. Σχεδόν κάθε μέρα 4 χλμ τρέξιμο κ δεν έπαθε Τπτ. Κλείνει εύκολα με ένα χέρι αλλά πρέπει πρώτα να βγει το κάθισμα. Πολύ ελαφρύ. Χωράει σε Peugeot 207. Τιμή λογική. 400 ευρώ.

• 1 month later...

Καλημέρα κορίτσια! Επαναφέρω το θέμα, γιατί είμαι ακριβώς στην ίδια θέση, όπως η θεματοθέτρια! Είμαι αισίως στον 7ο μήνα και τον τελευταίο καιρό ψάχνω για καρότσι! Εχω κι εγώ καταλήξει σε αυτά τα 2: το inglesina trilogy και το graco evo trio.

Είναι και τα δυο πολυκαρότσια, δηλ. παρέχουν το καρότσι, το κάθισμα αυτ/του και την καλαθούνα.

Ανοιγοκλείνουν πολύ εύκολα.

Είναι και τα δυο ελαφριά καρότσια, αλλά όχι τόσο ώστε να φοβάσαι. (το ινγκλεσίνα λίγο πιο βαρύ)

Κλειστά, πιάνουν περίπου τον ίδιο χώρο (το γκράκο είναι ελαφρά μεγαλύτερο)

Είναι ευκολα στην οδήγηση, πραγματικά τα πας με το δάχτυλο (αν και δεν έχω ιδέα πώς θα ειναι με ένα μωρό μέσα!)

Είναι κ τα δυο αναστρέψιμα.

Αυτές είναι οι βασικές ομοιότητες. Οι διαφορές τους τώρα, δεν ξέρω αν έχουν σημασία! Γιατί σε αυτές υπερέχει το ινγκλεσίνα: του ινγκλεσίνα τα υφάσματα δείχνουν πιο ποιοτικά, η καλαθούνα έχει μηχανισμό για να ανασηκώνεται λίγο & να αερίζεται, στέκεται όρθιο όταν είναι κλειστό.

Γιατί είμαι σε τόσο μεγάλο δίλημμα: η τιμή του γκράκο είναι 450?, ενώ του ινγκλεσίνα 720! Η διαφορά είναι μεγάλη. Αξίζει να τα δώσω αυτά τα έξτρα χρήματα για να πάρω το ινγκλεσίνα από τη στιγμή που πάνω-κάτω μοιάζουν πολύ στα βασικά;; Θα τα δώσω, αν το γκράκο τελικά δεν είναι καλό, γιατί το καρότσι το παίρνουμε με το σκεπτικό ότι θα χρησιμοποιηθεί και για επόμενο μωρό. Ειδικά όσες έχετε είτε το ένα είτε το άλλο, θα με βοηθούσατε πολύ!

Στην θέση σου θα έπαιρνα το οικονομικότερο και εξηγώ τους λόγους :

του ινγκλεσίνα τα υφάσματα δείχνουν πιο ποιοτικά

Υπάρχουν ωραιότατα καλύμματα καροτσιού σε υπέροχα χρώματα, τα οποία αφενός προστατεύουν το ύφασμα του καροτσιού, αφετέρου επιτρέπουν το συχνό πλύσιμο, χωρίς τον κόπο του βάλε-βγάλε.

η καλαθούνα έχει μηχανισμό για να ανασηκώνεται λίγο & να αερίζεται

Η καλαθούνα θα έχει ελάχιστη διάρκεια ζωής στο καρότσι, σύντομα θα δεις ότι η πιο εύκολη επιλογή είναι το "κούμπωμα" του καθίσματος αυτοκινήτου.

στέκεται όρθιο όταν είναι κλειστό

Πλήρως αμελητέο πλεονέκτημα, χωρίς καμία πρακτική χρησιμότητα.

η τιμή του γκράκο είναι 450?, ενώ του ινγκλεσίνα 720! Η διαφορά είναι μεγάλη. Αξίζει να τα δώσω αυτά τα έξτρα χρήματα για να πάρω το ινγκλεσίνα από τη στιγμή που πάνω-κάτω μοιάζουν πολύ στα βασικά;; Θα τα δώσω, αν το γκράκο τελικά δεν είναι καλό, γιατί το καρότσι το παίρνουμε με το σκεπτικό ότι θα χρησιμοποιηθεί και για επόμενο μωρό. Ειδικά όσες έχετε είτε το ένα είτε το άλλο, θα με βοηθούσατε πολύ!

Είναι όντως αρκετά μεγάλη η διαφορά, από την άλλη δεν είναι ότι σκέφτεσαι να πάρεις καρότσι από το jumbo....με προσεκτική χρήση άνετα θα αντέξει και για επόμενο παιδί.

Διαφημίσεις

Στην θέση σου θα έπαιρνα το οικονομικότερο και εξηγώ τους λόγους :

Υπάρχουν ωραιότατα καλύμματα καροτσιού σε υπέροχα χρώματα, τα οποία αφενός προστατεύουν το ύφασμα του καροτσιού, αφετέρου επιτρέπουν το συχνό πλύσιμο, χωρίς τον κόπο του βάλε-βγάλε.

Η καλαθούνα θα έχει ελάχιστη διάρκεια ζωής στο καρότσι, σύντομα θα δεις ότι η πιο εύκολη επιλογή είναι το "κούμπωμα" του καθίσματος αυτοκινήτου.

Πλήρως αμελητέο πλεονέκτημα, χωρίς καμία πρακτική χρησιμότητα.

Είναι όντως αρκετά μεγάλη η διαφορά, από την άλλη δεν είναι ότι σκέφτεσαι να πάρεις καρότσι από το jumbo....με προσεκτική χρήση άνετα θα αντέξει και για επόμενο παιδί.

Ντίνα, σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, αλλά δεν έχω εμπειρία και σκαλώνω. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν καλύμματα! θα τα'χω υπόψην! Και για την καλαθούνα έχεις απόλυτο δίκιο. Προσπαθώ να σκεφτώ λογικά. Και να αποφύγω συναισθήματα του τύπου είτε ότι πέταξα τα λεφτά είτε ότι τσιγκουνεύτηκα! Το συναίσθημα βέβαια ότι νιώθω χαζή που δεν μπορώ να αποφασίσω για ένα καρότσι δεν το γλίτωσα!

Ντίνα, σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ, αλλά δεν έχω εμπειρία και σκαλώνω. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν καλύμματα! θα τα'χω υπόψην! Και για την καλαθούνα έχεις απόλυτο δίκιο. Προσπαθώ να σκεφτώ λογικά. Και να αποφύγω συναισθήματα του τύπου είτε ότι πέταξα τα λεφτά είτε ότι τσιγκουνεύτηκα! Το συναίσθημα βέβαια ότι νιώθω χαζή που δεν μπορώ να αποφασίσω για ένα καρότσι δεν το γλίτωσα!

Εχοντας 3 παιδιά, τι θα έκανα εγώ:

Θα επένδυα σε ένα καλό καθισματάκι αυτοκινητου, όχι σαν μέρος κανενός συστήματος καροτσιου. Με κριτήριο τα αποτελέσματα στα διεθνή τεστ (υπάρχουν αντίστοιχα κρασ τεστ όπως και για αμάξια), και δε θα έπαιρνα με τίποτα από αυτά που μετακινούνται αλλά ένα καλό convertible κάθισμα, που ασφαλίζει καλά στο αμάξι και που θα το έχει το παιδί και σε μεγαλύτερη ηλικία. Με κριτήριο την ασφάλεια και κανένα άλλο. Δεν έχει νόημα να δώσει κανείς μια περιουσία για την ομορφιά, και το καρεκλάκι να μην είναι γερό ή να πάει για πέταμα σε 6 μήνες. Το θες να κρατήσει χρόνια και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιδιού.

Και για μπεμπέ μόνο να πας, το να μπαινοβγάινεια πό ττο αμάξι κάνεις έκπτωση στην ασφάλεια.

Η καλαθούνα/πορτ μπεμπέ είναι απλά άχρηστη. Αντε να πάρεις ένα καλάθι οικονομιό για μέσα στο σπίτι, για να έχει π.χ. το μωρό να κοιμάται στην κουζίνα ή το σαλόνι τους πρώτους 2 μήνες, ενώ κάνεις δουλειές.

Πρπσωπικά με βόλεψε το μάρσιπο, και για μεγαλύτερο μωρό, ένα καροτσάκι τύπου ομπρέλας, πολύ ελαφρύ, που διπλώνει και μεταφέρεται εύκολα. Υπάρχουν και τύπου ομπρέλας για νεογέννητο, με ανάκληση μεχρι κάτω. Γενικά τα ακριβά καρότσια συνήθως είναι άβολα, άχρηστα και αυπευθύνονται μόνο σε νέες μαμάδες ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...