Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπνάει το βράδυ ανα20λεπτο!!!βοηθεια!!

Elena@

Recommended Posts

Μέχρι 39+3 έφτασε ο πυρετός μας στις 3 τα ξημερώματα!!! Πολύ δυσκολη νύχτα έκλαιγε με λιγμους ο καημενουλης μου!!!! Σήμερα μέχρι το μεσημέρι 38 και τώρα που τον έβαλα για ύπνο έπεσε εντελώς. Ο γιατρός του μου είπε οτι αν ξανά πιάσει 39 να τον πάω απο κει παρ όλο που δεν έχει κάποιο σύμπτωμα για ιωση. Έχει κόκκινα μάγουλα δεν είχε διάρροια αλλά έκανε λίγο πιο μαλακά κόπρανα το πρωι γκρίνια δυσκολία απίστευτη στον ύπνο(κοιμάται μονο όταν πέφτει εντελώς) θέλει συνέχεια αγκαλιά και δεν μου ανοίγει το στόμα ουτε για να του βάλω κρεμουλα για τα ούλα του. Έφαγε 100 μλ φρουτοκρεμα το πρωί 100 μλ κρεατοχορτοσουπα και θέλει να θηλάζει αρκετά. Εύχομαι να είναι δόντι και όχι ιωση φυσικά...

Διαφημίσεις

Μέχρι 39+3 έφτασε ο πυρετός μας στις 3 τα ξημερώματα!!! Πολύ δυσκολη νύχτα έκλαιγε με λιγμους ο καημενουλης μου!!!! Σήμερα μέχρι το μεσημέρι 38 και τώρα που τον έβαλα για ύπνο έπεσε εντελώς. Ο γιατρός του μου είπε οτι αν ξανά πιάσει 39 να τον πάω απο κει παρ όλο που δεν έχει κάποιο σύμπτωμα για ιωση. Έχει κόκκινα μάγουλα δεν είχε διάρροια αλλά έκανε λίγο πιο μαλακά κόπρανα το πρωι γκρίνια δυσκολία απίστευτη στον ύπνο(κοιμάται μονο όταν πέφτει εντελώς) θέλει συνέχεια αγκαλιά και δεν μου ανοίγει το στόμα ουτε για να του βάλω κρεμουλα για τα ούλα του. Έφαγε 100 μλ φρουτοκρεμα το πρωί 100 μλ κρεατοχορτοσουπα και θέλει να θηλάζει αρκετά. Εύχομαι να είναι δόντι και όχι ιωση φυσικά...

Η κορουλα μου εβγαλε κυνοδοντες πριν λιγες μερες και ο πυρετος εφτασε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο 38.6 σε ελαχιστο χρονο και αφου εδωσα αντιπυρετικο αργησε πολυυυ να πεσει και οπως ηταν φυσικο ανησυχησα και καλεσα αμεσως τον παιδιατρο, ο οποιος με καθησυχασε λεγωντας μου πως αφου δεν εχει αλλου ειδους συμπτωματολογια ειναι κατα 99% λογω δοντιων και πως μεχρι αυριο θα εχει υποχωρησει εντελως, ετσι και εγινε, γιατι διαφορετικα επρεπε να τον επισκεφτω για πιθανη διαγνωση αλλησ αιτιολογιασ. Να σημειωσω πως δεν εχουμε αρρωστησει ΠΟΤΕ και εως εκ τουτου δεν καναμε και πυρετο ποτε (παρα μονο 1 φορα ακομα μεχρι 38 παλι απο δοντια), ουτε και στα εμβολια. Αρχικα ανησυχησα μηπως ηταν ιωση αλλα μετα το περας του 24ωρου ο πυρετος επεσε και εμφανιστηκε ο κυνοδοντας. :-D

Περαστικα σας!!!

Ευχομαι να ειναι δοντακια ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Η κορουλα μου εβγαλε κυνοδοντες πριν λιγες μερες και ο πυρετος εφτασε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο 38.6 σε ελαχιστο χρονο και αφου εδωσα αντιπυρετικο αργησε πολυυυ να πεσει και οπως ηταν φυσικο ανησυχησα και καλεσα αμεσως τον παιδιατρο, ο οποιος με καθησυχασε λεγωντας μου πως αφου δεν εχει αλλου ειδους συμπτωματολογια ειναι κατα 99% λογω δοντιων και πως μεχρι αυριο θα εχει υποχωρησει εντελως, ετσι και εγινε, γιατι διαφορετικα επρεπε να τον επισκεφτω για πιθανη διαγνωση αλλησ αιτιολογιασ. Να σημειωσω πως δεν εχουμε αρρωστησει ΠΟΤΕ και εως εκ τουτου δεν καναμε και πυρετο ποτε (παρα μονο 1 φορα ακομα μεχρι 38 παλι απο δοντια), ουτε και στα εμβολια. Αρχικα ανησυχησα μηπως ηταν ιωση αλλα μετα το περας του 24ωρου ο πυρετος επεσε και εμφανιστηκε ο κυνοδοντας. :-D

Περαστικα σας!!!

Ευχομαι να ειναι δοντακια ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Σε ευχαριστώ πολύ koalaki και σε σας με γεια τα καινουρια δοντακια!!! Χτες ο πυρετός έπεσε το απόγευμα εντελώς κωτο βραδακι έφτασε 38. Μετα το ντεπον έπεσε στους 36 κ σήμερα το πρωι 37,3. Ο μικρό ύλης μου χτες δεν μπορούσε να κοιμηθεί μέχρι τις 00:30 και αφού τελικά τα κατάφερα ξυπνουσε κάθε τέταρτο εικοσαλεπτο κτλ μέχρι τις 6:00 οπου κοιμήθηκε για 4 περιπου ώρες. Ο γιατρός μου είπε οτι τα δόντια δικαιολογούν μέχρι 38,5 πυρετό οχι παρα πανω αλλά αφού έπεσε και δεν έχουμε συμπτώματα μάλλον είναι απο δόντια... Αν ξανά σηκώσει πυρετό θα τον πάω απο κει... Φυσικά δοντακι δεν έχει φανεί...

Franklin μπορεις να μας πεις τι λεει το the no cry sleep solution; pleeease!!!!

Επισηςνα ρωτησω ποτε θα κοιμηθω κατι περισσοτερο απο μιαμιση ωρα;;; το μωρο μου ειναι 28 ημερων κ ξυπναει ανα 3 ωρες!!!

Και μένα μέχρι να γίνει 40 ημερών κοιμόταν 3+ 4 ώρες σερι. 40 + 1 μέρα ήρθαν τα πανω κάτω!!!!! Μια χαρά κοιμάται για τόσο μωρουλι!!!!!! Εμενα σήμερα μπαίνει στον 8ο και όταν κοιμάται 3 ώρες θεωρήται καλη νύχτα για μένα!!!!!!

Πω πω λες και διαβαζω τον εαυτο μου 8 χρονια πριν...αφου ελεγα οτι τη μερα που θα κοιμηθει 8ωρο θα το καταλαβει ολη η πολη γιατι θα ανεβω στην ταρατσα και θα ριξω πυροτεχνηματα. 16 μηνες ξυπνουσε καθε 20 λεπτα. Μεχρι που αγορασα το βιβλιο "the no cry sleep solution" και σε μια βδομαδα ακολουθωντας πιστα τα βηματα η μπουμπου ροχαλιζε 8ωρε σερι...και το κυριοτερο χωρις να την αφηνω να ουρλιαζει αβοηθητη οπως καποιος ανωμαλος εχει γραψει σε ενα καταπτυστο βιβλιο το "κοιμησου παιδι μου"....να ναι καλα οι ανθρωποι που το γραψανε το no cry solution....

Ευχαριστώ πολύ..και γω δεν θέλω να κλαιει και μόλις ηρεμήσει με τα δοντακια λίγο θα ασχοληθω να το διαβάσω γιατι σε δυο μηνες επιστρέφω στη δουλεια και θα είναι πολύ δύσκολα αν δεν κοιμάται...

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!!!! Ο πυρετός έχει πεσει και έχουμε επανέλθει στα παλιά... Ξεκινησαμε με τον άντρα μου να διαβάζουμε το the no cry sleep solution για να αρχισουμε σιγά σιγά να το εφαρμόζουμε. Είμαι παρα πολύ κουρασμένη κοριτσια και ελπίζω αν κάνω τα βήματα όπως πρεπει να βοηθήσει και το δικο μου παιδάκι όπως της franklin....

Pandoritsa καλή αρχή και καλή επιτυχία!

Ελπίζω να έχετε καλά αποτελέσματα, να θυμάσαι ότι το βασικότερο είναι να είστε σταθεροί και συνεπείς στην μέθοδό σας, παρά τα πιθανά - σχεδόν σίγουρα για να είμαστε ειλικρινείς - πισωγυρίσματα!

Όταν έχεις χρόνο, δώσε μας λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για την μέθοδο του βιβλίου να την έχουμε υπ' όψιν μας! Ποτέ δεν ξέρεις τελικά πότε ένα παιδί που κοιμάται κατά τα άλλα καλά, ξαφνικά θα αλλάξει!

Εγώ άφησα πριν ένα μήνα τον γιο μου για 4-5 μέρες στις γιαγιάδες γιατί πήγαμε με τον άντρα μου εκδρομή και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαμε ξανά στους συνηθισμένους ρυθμούς ύπνου....τέτοιος αποσυντονισμός!!!

Καλημέρα κορίτσια!!!! Ο πυρετός έχει πεσει και έχουμε επανέλθει στα παλιά... Ξεκινησαμε με τον άντρα μου να διαβάζουμε το the no cry sleep solution για να αρχισουμε σιγά σιγά να το εφαρμόζουμε. Είμαι παρα πολύ κουρασμένη κοριτσια και ελπίζω αν κάνω τα βήματα όπως πρεπει να βοηθήσει και το δικο μου παιδάκι όπως της franklin....

Επειδη υπαρχουν διαφορετικα μωρακια απο αποψη προσωπικοτητασ υπαρχουν και διαφορετικοι μεθοδοι, βλεπεις ποιο ακριβως ειναι το προβλημα και αναλογα πρατεις. Ολα αυτα τα βιβλια που κυκλοφορουν εχουν "λυσει" πολλα χερια και εχουν κανει πολλα μωρακια να αποδεσμευτουν απο τη μαμα τους με σκοπο να κοιμηθουν ποιοτικα. Η καθε μαμα κρινει για το δικο της μωρακι και αναλογα "διαλεγει-δοκιμαζει" την αντιστοιχη μεθοδο. Ειναι ανουσιο και ανωφελο να προδικαζω η αντιστοιχα να εξυψωνω (αναφερομενη ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ) καποια απο τισ εν λογω μεθοδουσ, αλλωστε ΒΑΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ προσφερονται ως βοηθημα αυτα τα βιβλια.

Καλη επιτυχια και καλη δυναμη!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Να ασχοληθούμε με ΝΟ cry λύσεις,γιατί πριν από κανα δύο μήνες,στο forum,συζητιοταν η λύση που προτείνει το (κατάπτυστο,όπως αναφέρθηκε λίγο πριν) "Κοιμήσου,παιδί μου".Και όσους γράφαμε τις αντιρρήσεις μας,,μόνο γραφικούς δε μας είπαν!!!:(

Διαφημίσεις

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Να ασχοληθούμε με ΝΟ cry λύσεις,γιατί πριν από κανα δύο μήνες,στο forum,συζητιοταν η λύση που προτείνει το (κατάπτυστο,όπως αναφέρθηκε λίγο πριν) "Κοιμήσου,παιδί μου".Και όσους γράφαμε τις αντιρρήσεις μας,,μόνο γραφικούς δε μας είπαν!!!:(

Ο καθενας κανει τις επιλογες του για το δικο του μωρακι, ωστοσο τα σχολια τυπου λογομαχιασ, οι προσβολες και τα αυθαιρετα συμπερασματα ειδικα σε τετοιου ειδουσ συζητησεισ ειναι περιττα νομιζω. Ολοι γνωριζουμε οτι τα μωρακια διαφερουν, και κατι που θα "πιασει" στο δικο σου δεν θα "πιασει" στο δικο μου, και το αντιθετο!!! Απλα εκφραζουμε τη γνωμη μας και μεχρι εκει, το να προσπαθουμε να πεισουμε τον αλλον για την μεθοδο (οποια και να ειναι αυτη) που εμεις θεωρουμε σιγουρη και σωστη, η να τον κατακρινουμε για αυτη που εχει επιλεξει δεν εχει νοημα πιστευω!!!

Σημ: δεν αναφερομαι στο δικο σου μωρακι με τον 2ο ενικο, αλλα γενικα!!!

Κατάπτυστο... ανώμαλος... χμμμ

πολύ επιστημονικοί όροι...

Η επιλογή που κάνει κάθε οικογένεια για την μέθοδο που θα ακολουθήσει είναι δικαίωμά της. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως κάθε μωρό είναι διαφορετικό, και κάθε μαμά το ίδιο. Ο καθένας λέει τις εμπειρίες του και αυτός που διαβάζει κρατάει ό,τι θεωρεί ότι του ταιριάζει.

Όταν δεν συμφωνούμε με μια λύση που προτείνει κάποιος, απλά δεν την ακολουθούμε, δεν χρειάζονται οι χαρακτηρισμοί, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε δημόσιο φόρουμ. Δεν είναι σωστό, είναι προσβλητικό και χτυπάει και άσχημα.

jTosp2.png

αλλωστε ΒΑΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ προσφερονται ως βοηθημα αυτα τα βιβλια.

Μπορεις να μας πεις ποιος Επιστημονας προτεινει ως βοηθημα το "Κοιμησου παιδι μου" που προτεινει να αφηνεις το μωρο να κλαιει για ωρες και ακομα και αν κανει εμετο απο το κλαμα απλα να αλλαζεις τα σεντονια και να το αφηνεις να κλαιει μονο του? Υπαρχει ενας Επιστημονας (σχετικος ετσι,οχι κτηνιατρος) εστω που να προτεινει τετοιες τακτικες? Γιατι σε περιπτωση φιλης που το εφηρμοσε κληθηκε απο τους γειτονες η κοινωνικη λειτουργος του Δημου και δεν ηξερε τι ψεμα να πει για να δικαιολογησει τις ατελειωτες ωρες που ακουγοταν το μωρο της να κλαιει αβοηθητο... Επιστημονικα αυτο λεγεται κακοποιηση,και ρωτα οσους ψυχολογους και παιδοψυχιατρους θελεις.

Η επιλογή που κάνει κάθε οικογένεια για την μέθοδο που θα ακολουθήσει είναι δικαίωμά της.

Δικαιωμα της ειναι οταν δεν κανει κακο στο παιδι.Αν βγω και πω οτι επιλεγω ως μεθοδο σωφρονισμου να δερνω το παιδι μου θα πεσετε να με φατε,ενω το να αφηνεις ενα βρεφος να κλαιει με τις ωρες ολομοναχο ειναι δικαιωμα ετσι?Απο ποτε η παραμεληση εγινε δικαιωμα? Οταν γερασετε και ισως ενοχλειτε τα παιδια σας με τη γκρινια σας,θα ειναι δικαιωμα τους να σας βαλουν σε ενα κρεβατι με καγκελα και να σας αφησουν να κλαιτε 5-6 μερες ανοιγοντας την πορτα καθε λιγα λεπτα κλπ κλπ μεχρι να μαθετε να μην τους ενοχλειτε.Δικαιωμα τους θα ειναι και γι αυτα !!!

Μπορεις να μας πεις ποιος Επιστημονας προτεινει ως βοηθημα το "Κοιμησου παιδι μου" που προτεινει να αφηνεις το μωρο να κλαιει για ωρες και ακομα και αν κανει εμετο απο το κλαμα απλα να αλλαζεις τα σεντονια και να το αφηνεις να κλαιει μονο του? Υπαρχει ενας Επιστημονας (σχετικος ετσι,οχι κτηνιατρος) εστω που να προτεινει τετοιες τακτικες? Γιατι σε περιπτωση φιλης που το εφηρμοσε κληθηκε απο τους γειτονες η κοινωνικη λειτουργος του Δημου και δεν ηξερε τι ψεμα να πει για να δικαιολογησει τις ατελειωτες ωρες που ακουγοταν το μωρο της να κλαιει αβοηθητο... Επιστημονικα αυτο λεγεται κακοποιηση,και ρωτα οσους ψυχολογους και παιδοψυχιατρους θελεις.

Δεν χρειαζεται να ρωτησω κανεναν, εχεις την αποψη σου και εχω τη δικη μου!!! Μονο που εγω απλα την εκφραζω χωρις να γινομαι καυστικη, ενω εσυ το κανεις και μαλιστα κατ εξακολουθησην...(σε ολα σου τα μηνυνατα αναφερεσαι απαξιωτικα). Ανθρωπιστικα αυτο λεγεται "αρνουμαι να αποδεχτω τα ευκολως εννοουμενα"!!!

Επισης, εγω αναφερθηκα ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, δεν μπηκα καν στον κοπο να υποστηριξω (ποσο μαλλον με σθενος) καποια απο αυτες. Ωστοσο δεν εχουμε το δικαιωμα να ισοπεδωνουμε, να αμφισβητουμε και να χλευαζουμε (κατι που ειναι τεκμηριωμενο-επιστημονικα επιβεβαιωμενο η/και εφαρμοσμενο απο καποια μανουλα) τα παντα και τους παντες προκειμενου να αναδειξουμε τη δικη μας γνωμη, που σαφεστατα και ανευ αντιρρησεων ειναι η πιο σωστη και η πιο καλη, η οποια μαλιστα εκτος των αλλων ταιριαζει και σε ολα τα μωρακια, τι και αν κυκλοφορει πληθωρα μεθοδων που καθεμια εχει και διαφορετικη προσεγγιση!!!

Εδω ειναι δημοσιο φορουμ (διαλογοσ, ανταλλαγη αποψεων κλπ...), δεν ειναι κακο απλα ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ ΕΝΙΟΤΕ, περα απο τον εαυτο μας, ανεξαρτητα απο το αν συμφωνουμε μαζι του η οχι!!!

Και ετσι για την ιστορια...αλλα και για να απαντησω στο ερωτημα που μου εθεσες, το ονομα Dr Eduardo Estivill σου λεει κατι??? αν θελεις μπορεις να ανατρεξεις για ορισμενες πληροφοριες...

Σημ 1: σε κανενα σημειο του βιβλιου δεν αναφερει οτι "αφηνουμε το παιδι να κλαιει αβοηθητο για ατελειωτες ωρες".

Σημ 2: ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΑ δεν θελει να βλεπει το παιδι της να κλαιει. Εχεις σκεφτει ποτε σου οτι η επιλογη μια τετοιας μεθοδου ηταν για ορισμενες εξ αυτων η ...ΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ???

Διαφημίσεις

Δικαιωμα της ειναι οταν δεν κανει κακο στο παιδι.Αν βγω και πω οτι επιλεγω ως μεθοδο σωφρονισμου να δερνω το παιδι μου θα πεσετε να με φατε,ενω το να αφηνεις ενα βρεφος να κλαιει με τις ωρες ολομοναχο ειναι δικαιωμα ετσι?Απο ποτε η παραμεληση εγινε δικαιωμα? Οταν γερασετε και ισως ενοχλειτε τα παιδια σας με τη γκρινια σας,θα ειναι δικαιωμα τους να σας βαλουν σε ενα κρεβατι με καγκελα και να σας αφησουν να κλαιτε 5-6 μερες ανοιγοντας την πορτα καθε λιγα λεπτα κλπ κλπ μεχρι να μαθετε να μην τους ενοχλειτε.Δικαιωμα τους θα ειναι και γι αυτα !!!

κανεις δεν γνωριζει καλυτερα τι κανει καλο η κακο στο παιδι απο τη μανα του. Και ειδικα οχι καποιος αγνωστος σ'ενα φορουμ. Φυσικα δεν μιλαμε για κακοποιηση ουτε για σωφρωνισμο. Μιλαμε για φυσιολογικες περιπτωσεις γονεων. Συμφωνω με το koalaki στα υπολοιπα

jTosp2.png

Καλημέρα κορίτσια. Φυσικά και θα σας ενημέρωσω για τις εξελίξεις μετα τα πρωτα βήματα της μεθόδου.. Εγώ πραγματικα σας ευχαριστώ όλες που αφιερωσατε τον χρονο σας για το δικο μου πρόβλημα και μου παραθεσατε τις εμπειρίες σας. Μετα απο τόσους μηνες άκαρπων προσπαθειων αποφάσισα να ακολούθησω μια μέθοδο εκπαίδευσης που σύμφωνα με τα λεγόμενα της franklin το παιδάκι της δεν έκλαψε καθόλου.Χάρηκα παρα πολύ όταν το διάβασα γιατί όπως έχω ξαναπει δεν αντεχω να ακούω το παιδι μου να κλαιει.. Πίστεψτε με πέρασα παρα πολλά για να το φέρω στον κοσμο.. Θα διαβάσω καλά την μέθοδο και θα την εφάρμοσω και αν έχει αποτέλεσμα θα είναι υπέροχα. Εγώ δεν θέλω να κρινω καμια μανούλα για οποία μέθοδο ακολουθήσει ,δεν πιστεύω πως υπάρχει καλό ή κακό πιστεύω πως υπαρχουν πραγματα που μας ταιριάζουν ή οχι. Συγνώμη αν το ίδιο θέμα που ανοιξα σας έφερε σε αντιπαράθεση ,δεν χρειαζεται να μαλωνουμε είναι υπέροχο να μοιραζομαστε τις εμπειρίες μας και να δίνουμε κουράγιο και δυναμη στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Είναι εξίσου ομορφο και να διαφωνούμε γιατί μέσα απο αυτό ακούμε πολλές απόψεις. Καποιες απο αυτές μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον που βρίσκεται σε απόγνωση. Σίγουρα δεν είμαι η μονη μαμά που έφερε με δυσκολία το μωρο της στον κοσμο σας σέβομαι όλες γιατί πίσω απο ενα ψευδόνυμο υπάρχει παντα ο άνθρωπος με τις αδυναμίες τα βιώματα κ τις σκέψεις του μα πανω απο όλα κρύβεται μια μανούλα που αγαπάει το παιδι της βαθιά και αυτό δεν αμφισβητείται απο καμια μέθοδο και απο κανέναν ανθρωπο...

Δεν μαλωνουμε καλη μου απλα θεωρησα παραπλανητικο και επικινδυνο να εντασσεται το "κοιμησου παιδι μου" στην κατηγορια "μεθοδος". Οτιδηποτε αλλο δεκτο,αλλα οχι το "αφηστε το μωρο να κλαιει μεχρι τελικης πτωσεως" να βαφτιζεται "μεθοδος". Ψυχουλες ειναι δεν ειναι μηχανακια....

Δεν μαλωνουμε καλη μου απλα θεωρησα παραπλανητικο και επικινδυνο να εντασσεται το "κοιμησου παιδι μου" στην κατηγορια "μεθοδος". Οτιδηποτε αλλο δεκτο,αλλα οχι το "αφηστε το μωρο να κλαιει μεχρι τελικης πτωσεως" να βαφτιζεται "μεθοδος". Ψυχουλες ειναι δεν ειναι μηχανακια....

Franklin μπορείς να αναφέρεις λίγο πιο αναλυτικά πως ακριβώς τα κατάφερες; Ποιες συγκεκριμένες συμβουλές του βιβλίου ακολούθησες; Ήταν εύκολο; Θα βοηθήσεις σίγουρα πολλούς γονείς...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Καλημέρα κορίτσια.. Επειδη ο ελεύθερος χρονος είναι περιορισμένος ακόμα διαβάζουμε... Η κατασταση με το μωρο είναι πολύ δυσκολη.. Ενω την ημερα κοιμάται ανα 2,5 με 3 ώρες για καμια ωρα την νύχτα κατα τις πρωτες ώρες του ύπνου ξυπνάει κάθε μια ωρα. Μετα τα 2-3 πρωτα ξυπνήματα όταν τον νανουριζω και πάω να τον βάλω στο κρεβάτι ξυπνάει κ γραπωνεται απο τον λαιμό μου και κλαιει και ξανά φτου κ απο την αρχή...Κατά τις πρωινές ώρες είναι ακόμη πιο δύσκολα μπορεί να ξυπνάει στο μισαωρο. Σας αναφέρω το πρωτο πράγμα που πρεπει να εφαρμοσω είναι να του βγάζω την θηλή απο το στόμα όταν είναι ζαλισμενος και όχι αφού κοιμηθεί. Μπορεί να το κάνουμε και 20 κ 30 φορες γιατί μόλις του το βγάζω ξυπνάει κ το ψάχνει. Το θέμα είναι οτι καποιες φορες ξυπνάει εντελως και χρειαζεται όλη η διαδικασία από την αρχή. Franklim μου αν εχεις την καλοσύνη θα ήθελα μια πληροφορία αν και έχουν περάσει χρόνια. Το κεφάλαιο που αναφερεις είναι : " πως να κάνετε το μωρο να κοιμηθεί μόνο του στην κουνια του"; Γιατί αυτό που αναφέρεις δεν μπορω να το βρω. Μήπως εχεις κρατήσει σημειώσεις μήπως έχει τσεκαρει την σελιδα κ μπορέσεις να με βοηθήσεις; Νιώθω πιο κουρασμένη απο ποτε σε 2 μηνες πάω στη δουλεια κ αναρωτιέμαι που θα βρω το κουράγιο. Franklin οποιαδήποτε πληροφορία θα ηταν πολυτιμη. Ευχαριστώ θερμα.

Καλημέρα κορίτσια.. Επειδη ο ελεύθερος χρονος είναι περιορισμένος ακόμα διαβάζουμε... Η κατασταση με το μωρο είναι πολύ δυσκολη.. Ενω την ημερα κοιμάται ανα 2,5 με 3 ώρες για καμια ωρα την νύχτα κατα τις πρωτες ώρες του ύπνου ξυπνάει κάθε μια ωρα. Μετα τα 2-3 πρωτα ξυπνήματα όταν τον νανουριζω και πάω να τον βάλω στο κρεβάτι ξυπνάει κ γραπωνεται απο τον λαιμό μου και κλαιει και ξανά φτου κ απο την αρχή...Κατά τις πρωινές ώρες είναι ακόμη πιο δύσκολα μπορεί να ξυπνάει στο μισαωρο. Σας αναφέρω το πρωτο πράγμα που πρεπει να εφαρμοσω είναι να του βγάζω την θηλή απο το στόμα όταν είναι ζαλισμενος και όχι αφού κοιμηθεί. Μπορεί να το κάνουμε και 20 κ 30 φορες γιατί μόλις του το βγάζω ξυπνάει κ το ψάχνει. Το θέμα είναι οτι καποιες φορες ξυπνάει εντελως και χρειαζεται όλη η διαδικασία από την αρχή. Franklim μου αν εχεις την καλοσύνη θα ήθελα μια πληροφορία αν και έχουν περάσει χρόνια. Το κεφάλαιο που αναφερεις είναι : " πως να κάνετε το μωρο να κοιμηθεί μόνο του στην κουνια του"; Γιατί αυτό που αναφέρεις δεν μπορω να το βρω. Μήπως εχεις κρατήσει σημειώσεις μήπως έχει τσεκαρει την σελιδα κ μπορέσεις να με βοηθήσεις; Νιώθω πιο κουρασμένη απο ποτε σε 2 μηνες πάω στη δουλεια κ αναρωτιέμαι που θα βρω το κουράγιο. Franklin οποιαδήποτε πληροφορία θα ηταν πολυτιμη. Ευχαριστώ θερμα.

Λοιπόν, χωρίς να έχω διαβάσει την μέθοδο που εξετάζεις και με την επιφύλαξη ότι φυσικά πρέπει να διαβάσεις όλο το βιβλίο ώστε να μπορέσεις να το εφαρμόσεις με αυτοπεποίθηση, θα σου προτείνω μια ήπια προσέγγιση, βάσει όσων έχω διαβάσει και καταλάβει περί ύπνου. Φυσικά καθόλου δεν εγγυώμαι την επιτυχία της, αλλά δεν χάνεις τίποτα να την έχεις στο μυαλό σου.

Προφανώς το παιδί έχει συνδέσει τον ύπνο με την παρουσία της μαμάς, με κέντρο τον θηλασμό. Νομίζω ότι ο πρώτος στόχος σου πρέπει να είναι να αποκοιμηθεί (στην αρχή της νύχτας και όσες φορές ξυπνάει μέσα σε αυτήν) χωρίς στήθος, αλλά με εσένα παρούσα δίπλα του. Για να το καταφέρεις, μην το βάζεις στην κούνια αμέσως μετά το στήθος, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μεταξύ του τρόπου που αποκοιμιέται και του τρόπου που ξυπνάει. Έάν έχεις κάποιο κρεβάτι στο δωμάτιό του, ξαπλώστε μαζί μετά τον θηλασμό και προσπάθησε να τον κοιμίσεις με αγκαλιές και χάδια. Το ίδιο και όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, με εξαίρεση βεβαίως τις φορές που ξέρεις ότι πραγματικά πεινάει, οπότε φυσικά και πρέπει να τον θηλάσεις (κατά προτίμηση καθιστή όπως έχουμε πει). Εάν δεν έχεις κρεβάτι, βρες καμιά πατέντα : ρίξε ένα στρώμα στο πάτωμα, πάρε πολυθρόνα κρεβάτι, πάρε sleeping bag, κάτι τέτοιο.

Μπορεί να φοβάσει ότι έτσι θα ξεμάθει μεν τον θηλασμό, αλλά θα μάθει μόνο αγκαλιά να κοιμάται, αλλά από την στιγμή που δεν θέλεις κλάμα, πρέπει να κάνεις baby steps. Όταν θα καταφέρετε να κοιμάται μαζί σου μεν, αλλά χωρίς στήθος, μπορείς σιγά - σιγά να "αφαιρείς" την παρουσία σου. Δηλαδή μόλις αποκοιμηθεί τον μεταφέρεις στην κούνια, αλλά εσύ παραμένεις και κοιμάσαι στο δωμάτιο, ώστε να σε βλέπει όταν ξυπνάει, μετά τον βάζεις κατευθείαν στην κούνια εξακολουθώντας όμως να κοιμάσαι δίπλα του, μετά μένεις μόνο μέχρι να αποκοιμηθεί κ.λπ.

Το ζητούμενο είναι να χτιστεί εμπιστοσύνη στο παιδί ότι είσαι παρούσα ακόμα κι όταν κοιμάται, έτσι ώστε σταδιακά να μην σε ζητάει όταν ξυπνάει.

Όσο για την μέθοδο του ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, επειδή την έχω διαβάσει, το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν είναι προϊόν του διαβόλου:twisted: όπως παρουσιάζεται, ούτε όμως είναι και για όλους. Σε καμιά περίπτωση δεν προτείνει να αφήσεις το παιδί να κλαίει μόνο και αβοήθητο χωρίς καμία ανταπόκριση για ώρες, περιέχει όμως κλάμα και το κλάμα δεν το αντέχουμε όλοι. Ξέρω ανθρώπους που σώθηκαν από την μέθοδο αυτή και μωράκια που επιτέλους κατάφεραν να κοιμηθούν τις ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Ξέρω κοπέλα που την εφάρμοσε σε μωρό που θήλαζε αποκλειστικά και τα κατάφερε χωρίς να διακόψει τον θηλασμό, ο οποίος πλέον είναι μακροχρόνιος! Καμία μέθοδος όμως δεν πετυχαίνει εάν ο γονιός δεν την πιστεύει απόλυτα.

Τέλος, Pandoritsa είχα σκοπό να σου στείλω πμ, αλλά με την ευκαιρία θα στο πω εδώ. Είχα την ευκαιρία και δοκίμασα τις υπηρεσίες του site που σου έλεγα. Είχα δυσκολίες με τους ημερήσιους ύπνους του γιου μου, καθώς περνούσε φάση μετάβασης από τους 2 ύπνους στον 1 και είχαμε τρελλά πανηγύρια, καθώς μέσα στην εβδομάδα τον κρατάμε 3 διαφορετικοί άνθρωποι (μαμά, γιαγιά, νταντά) οπότε καταλαβαίνεις! Μετά από 1 μήνα άνω - κάτω, αποφάσισα να αγοράσω ένα πακέτο που περιλάμβανε 1 πλάνο ύπνου + 3 υποστηρικτικά e-mail. Δεν έχω να πω παρά τα καλύτερα. Είναι πολύ απελευθερωτικό να μην πρέπει να ψάξεις μόνη σου σε βιβλία, άρθρα και ΙΝΤΕΡΝΕΤ για μεθόδους, τρικ κ.λπ., αλλά να περιγράφεις την περίπτωσή σου και να σου δίνει συγκεκριμένες οδηγίες ένας επαγγελματίας. Το sleep plan που σου στέλνουν είναι σαν ένα μικρό βιβλιαράκι ειδικά φτιαγμένο για την οικογένειά σου, με οδηγίες μέρα - μέρα, ενώ έχεις και τα e-mail για οδηγίες, διευκρινίσεις κ.λπ. Εάν ο άντρας σου είναι πιο εξοικειωμένος με τα αγγλικά, μπορεί να κάνει αυτός την επικοινωνία ή οποιοσδήποτε άλλος....βασικά είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μέχρι και εγώ προσφέρομαι!!!:D:D:D

Για να πάρεις μια ιδέα, στείλε μου αν θες το e-mail σου σε ένα πμ να σου στείλω στο sleep plan μας να δεις περίπου περί τίνος πρόκειται!

Είσαι σε καλό δρόμο, συνέχισε και με υπομονή όλα θα γίνουν!

Νομίζω ότι για τους ύπνους μέσα στην ημέρα τα έχεις καταφέρει πολύ καλά και οι φορές που κοιμάται το παιδί, σε συνδυασμό με την διάρκεια κάθε ύπνου είναι ικανοποιητικά. Εάν παρατηρήσεις ότι αυξάνονται οι φορές που διαρκούν λίγο οι ύπνοι του, δοκίμασε την ιδεά με την συσκευή white noise (ή τον απορροφητήρα)....θα εκπλαγείς πόσο μπορεί να βοηθήσει!

Τώρα όσον αφορά στον βραδυνό ύπνο : Καταρχήν προσπάθησε να διαπιστώσεις ποιες από τις φορές που ξυπνάει το παιδί είναι επειδή πεινάει. Είναι ακόμα μικρό και είναι λογικό -ειδικά αφού θηλάζει - να μην μπορεί να βγάλει όλο το βράδυ χωρίς γάλα. Αυτά τα ξυπνήματα είναι επομένως αναπόφευκτα και θα σταματήσουν σιγά-σιγά, μπορείς ωστόσο σταδιακά να φροντίζεις να τρώει αρκετά μέσα στην ημέρα (όταν μπουν και όλες οι στέρεες), ώστε να καλύπτει μεγάλο μέρος των θερμιδικών του αναγκών μέσα στην ημέρα και να μην χρειάζεται να τις αναπληρώσει την νύχτα.

Διαφορετική είναι η περίπτωση που ξυπνάει, ενώ είναι φαγωμένος παρ' όλα αυτά θέλει ξανά στήθος για να ηρεμήσει. Εδώ μπαίνει το ζήτημα των λεγόμενων sleep associations. Ο ύπνος όλων των ανθρώπων χωρίζεται σε κύκλους που εναλλάσσονται μέσα στη νύχτα, κατά την εναλλαγή δε, ο ανθρώπινος οργανισμός ξυπνάει. Επίσης, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιες συνήθειες που μας βοηθούν να κοιμηθούμε : άλλοι βλέπουμε τηλεόραση, άλλοι διαβάζουμε ένα βιβλίο, κάποιοι θέλουν ένα συγκεκριμένο μαξιλάρι κ.λπ. Η διαφορά είναι ότι οι ενήλικες, όταν αναπόφευκτα ξυπνάμε μέσα στο βράδυ κατά την μετάβαση από τον ένα κύκλο ύπνου στον άλλο (όλοι ξυπνάμε έστω κι αν δεν το καταλαβαίνουμε), δεν χρειαζόμαστε τα παραπάνω για να κοιμηθούμε ξανά, απλά γυρνάμε πλευρό και συνεχίζουμε τον ύπνο μας. Και αυτό γιατί έχουμε μάθει να κοιμόμαστε!

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά ωστόσο την δεξιότητα αυτή δεν την έχουν μάθει ακόμα για αυτό και όταν ξυπνάνε μέσα στη νύχτα, θέλουν να έχουν πάλι τις ίδιες συνθήκες με τις οποίες αποκοιμήθηκαν. Πρόσθεσε σε αυτό και το γεγονός ότι τα μωρά έχουν πολλούς και μικρούς κύκλους ελαφρύ ύπνου, σε αντίθεση με τους ενήλικες και αμέσως μπορείς να κατανοήσεις περισσότερο τα πολλά ξυπνήματα.

Έτσι, εάν το μωρό έχει συνδέσει το "είμαι στην αγκαλιά της μαμάς και θηλάζω" ή το "είμαι στην αγκαλιά της μαμάς και πίνω γάλα από το μπιμπερό μου" ή το "με κουνάει η μαμά στο ρηλάξ" με τον ύπνο, είναι απολύτως λογικό, όταν ξυπνήσει μέσα στην νύχτα κατά την μετάβαση στον επόμενο κύκλο ύπνου να ζητήσει και χρειάζεται πάλι τα παραπάνω, καθώς θα βρεθεί σε διαφορετική κατάσταση από αυτή στην οποία το πήρε ο ύπνος. Φαντάσου εσύ να ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα και να μην είσαι στο κρεβάτι σου, αλλά στο πάτωμα ή στον κήπο (!!!!!). Θα μπορούσες να ξανακοιμηθείς χωρίς να πας στο κρεβάτι?

Φυσικά υπάρχουν και μωρά που παρά τα ανωτέρω μπορούν να ξανακοιμηθούν εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάποιος την μέθοδο του ύπνου, γιατί πολύ απλά προφανώς δεν έχει δημιουργηθεί sleep association (συγγνώμη για τα αγγλικά, δεν βρίσκω ικανοποιητικό όρο στα ελληνικά). Ο γιος μου για παράδειγμα, μέχρι ενός έτους, αποκοιμιόταν το βράδυ στο ρηλάξ με κούνημα και μετά τον μεταφέραμε στην κούνια. Κοιμόταν όμως όλο το βράδυ, οπότε δεν άλλαξα κάτι, προφανώς το παιδί δεν συσχέτισε ποτέ το ρηλάξ με τον ύπνο.

Στα λέω όλα αυτά για να θεσω τον εξής προβληματισμό : εάν το παιδί ξυπνάει πολύ συχνά και θέλει οπωσδήποτε στήθος ή κούνημα για να ξανακοιμηθεί, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις σιγά -σιγά να το μάθεις να αποκοιμιέται μόνο του, έτσι ώστε όταν - αναπόφευκτα - ξυπνάει μέσα στη νύχτα (λόγω αλλαγής κύκλου ύπνου και όχι λόγω πείνας) να μπορεί και πάλι να κοιμάται χωρίς την βοήθειά σου.

Το πώς θα καταφέρεις το παραπάνω εξαρτάται απολύτως από τις επιθυμίες σου και από την φιλοσοφία σου ως μαμάς. Δες σε αυτό το link τέσσερεις διαφορετικές μεθόδους με κλιμάκωση αναλόγως με το εάν και πόσο κλάμα αντέχεις να έχεις από το παιδί : http://www.ohbabymagazine.com/oh-mommy/four-sleep-training-techniques-to-try-at-home/

Όποια μέθοδος και αν εφαρμόσεις δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, εξαρτάται από την προσωπικότητά σου και τις επιθυμίες σου. Όπως αναφέρεται και στο τέλος του άρθρου ....."There is no “right way” when it comes to sleep training your baby. The method that you use will have to be one that works for your baby and for you, taking your unique personalities and temperaments into account. The important thing isnʼt which method you use; in the end, what matters most is that your baby learns healthy, restful sleeping habits and the both of you get the sleep you deserve."

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να είσαι συνεπής σε ό,τι εφαρμόσεις, με όσο το δυνατόν λιγότερα πισογυρίσματα.

Deena αυτό ακριβως είναι το no cry solution.... Ακριβως έτσι αναφέρονται στο βιβλιο :-) ---- και εγώ ομοιοπαθουσα κορίτσια, αυπνη αλλά την παλευω με υπομονή και επιμονή :-)

Εγω κοριτσια ειχα πολυυυ μεγαλο προβλημα με τον υπνο, απο την γεννηση μεχρι και το ετος!!! Ωστοσο εκανα πολυυυ υπομονη (οπως και εσεις) και δεν εφαρμοσα καμια μεθοδο, ωσπου επανω στον χρονο επιλυθηκε ολοκληρωτικα το προβλημα ως δια μαγειας!!! Πλεον κοιμομαστε ενα 2ωρο το μεσημερι και ενα 12ωρο το βραδυ, χωρις γκρινια και αναστατωση, ωστοσο ομως συνεχιζονται τα ενδιαμεσα ξυπνηματα μας χωρις ομως να το βρισκω πλεον παραλογο!!!

Σας ευχομαι καλη επιτυχια οποια μεθοδο και αν επιλεξετε (θα το δειτε στην πορεια...). ΟΛΕΣ ειναι κατευθυντηριες γραμμες (ειδικα μελετημενα) και πραγματικα ΛΥΣΑΡΙΑ!!!

Η Deena περιγραφει με λιγες παραγραφους την επιτομη του no cry solution. Δεν θα μπορουσα να τα γραψω καλυτερα. Ο βασικος λογος που ξυπνανε ολα τα μωρα ειναι γιατι οι συνθηκες με τις οποιες αποκοιμηθηκαν ειναι διαφορετικες απο αυτες στις οποιες βρισκονται οταν ξυπνανε στη μεση της νυχτας.

Pandoritsa sorry Ο τιτλος του κεφαλαιου δεν ηταν ακριβως οπως τον εγραψα αλλα αυτο που εκανα με τη 16μηνη κορη μου που ξυπναγε ανα 20λεπτα επι 16 μηνες,ηταν να την βαζω στην κουνια της και εγω να κοιμαμαι διπλα της σε στρωμα στο πατωμα (ουσα εγκυος στον 9ο παρακαλω...τρελη ταλαιπωρια αλλα αξιζε) κρατωντας της το χερακι. Αυτο νομιζω τα 2 πρωτα βραδια. Το τριτο αφαιρεσα το κρατημα του χεριου αλλα παλι κοιμομουν διπλα της. Τεταρτο απομακρυνα το στρωμα μου στην αλλη ακρη του δωματιου ετσι ωστε οταν ξυπναει να ειμαι εκει,αλλα να μην εχει συνδεσει τον υπνο με την αφη μου αλλα με την εικονα μου. Πεμπτο απλα στεκομουν στην πορτα υπομονετικα μεχρι να την παρει ο υπνος και οταν ξυπνησε μεσα στη νυχτα παλι απο την πορτα την καθησυχασα,δεν εκλαιγε εννοειται,απλα μ εψαχνε ελαφρως. Εκτο δεν υπηρξε ξυπνουσε και απλα αλλαζε πλευρο,γιατι ειχε κοιμηθει μονη της σε ενα κρεβατι χωρις τη μαμα και ετσι ακριβως ηταν οι συνθηκες καθε φορα που ξυπνουσε.

Στη μικροτερη τωρα που γεννηθηκε αμεσως μολις εμαθε η μεγαλη να κοιμαται μονη της και συγκεκριμενα την επομενη μερα (για ολα φροντιζει ο παναγαθος Θεος ναι...) δεν την αφησα ποτε να συνδεσει τον υπνο με εμενα,το στηθος,το καροτσι,το ρηλαξ,με τιποτα γενικως. Τη θηλαζα πολυ πριν κοιμηθει και την εβαζα στην καλαθουν της απλα την κουνουσα απο πισω παρα πολυ ελαφρα χωρις να με βλεπει ομως.Ξυπνουσε μια φορα μεσα στη νυχτα σαν μωρο τη θηλαζα και ξανακοιμοταν,δεν την αφηνα ομως να αποκοιμηθει στο στηθος γιατι μετα θα ξυπνουσε και θα το εψαχνε. Στα τελευταια λεπτα και μολις εβλεπα οτι γλαρωνε...εβαζα το δαχτυλο μου αναμεσα στο στομα της και το στηθος ωστε να μην κοιμηθει με τη θηλη στο στομα και την ψαχνει μετα ολη νυχτα. Την ξαναβαζα στην καλαθουνα και ξανακοιμοταν εκει.

Μια βδομαδα θα σου παρει οποια συνταγη και να ακολουθησεις απλα κρατα στο μυαλο σου οτι δεν θελει να κανεις πισωγυρισματα και δοκιμες. Αυτο που θα επιλεξεις θα το εφαρμοσεις σταθερα.

Καλη επιτυχια.

Γεια σας κορίτσια.. Franklin σε ευχαριστώ πολύ θα το κάνω πράξη αν και νομιζω οτι θα με δυσκολέψει ο δικός μου δεν θα τα παρατήσει εύκολα.

Deena περίμενα την απαντήση της franklin αν δεν τα καταφέρω νομιζω οτι θα στραφω προς την δική σου κατεύθυνση.

Koalaki με τοσα προβλήματα στον ύπνο απλα κοιμήθηκε μια νύχτα απο μονο του το παιδάκι σου;;; Χωρίς καμια μέθοδο, προσπαθεια ή κλάμα;;;

Κορίτσια ειλικρινά σας ευχαριστώ σαν τρεις σανίδες σωτηρίας σας βλέπω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...