Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

εμείς πάντως τις πιπίλες τις κόψαμε στην κυριολεξία... με ψαλίδι...

του μικρού του φάνικε τόσο αστείο που όταν έβρισκε μια ξεχασμένη έλεγε "μαμά έλα να την κόψουμε"

τώρα 10 μήνες μετά το παίζει μεγάλος και αν δει κανένα μεγάλο παιδί με πιπίλα λέει "καλά γιατί δεν κόβει την πιπίλα του ολόκληρο παιδί;":D

την κόψαμε λίγο πριν τα τρία

Διαφημίσεις

Μου φαινοταν ακατορθωτο να συμβει δοκιμασα τα παντα ηταν ολη την ημερα με την πιπιλα την εβγαζε μονο για να φαει.η Αθηνουλα μου ειναι 31 μηνων η πρωτη μερα του πειραματος ηταν η εξης: βαζω τις πιπιλες μεσα σε ενα ταπερ μεσα στην ψωμιερα που χρησιμοποιω ως κουτι αποθηκευσης για μπιμπερο πιπιλες δοχεια φαγητου της μικρης. περνω λοιπον ολο το ταπερ και το κρυβω.πινω το πρωινο γαλα και φυσικα μου ζηταει αμεσως μετα πιπιλα.της λεω λοιπον πως ηρθε η νεραϊδα πιπιλινα και πηρα την πιπιλα να την παει μια βολτα και το μεσημερι μολις φας και θα θελεις να κοιμηθεις η νεραϊδα θα την φερει.ετσι εγινε η νερα"ιδα την εφερε και μολις ξυπνησε το απογευμα μας την ξαναπηρε για να μας την φερει το βραδυ.Τις 2 πρωτες μερες την ζητουσε ανα διαστηματα εγω το ιδιο βιολι της εδειχνα βεβαια και την ψωμιερα που ηταν αδεια οποτε το πηρε αποφαση.τωρα εχουμε σχεδον 1 εβδομαδα και την περνουμε μονο στον υπνο!δεν φανταζομουν πως θα μπορεσει να κοψει την πιπιλα αυτο το παιδι ειχε φοβερη εξαρτηση!και κατι που παρατηρησα που δεν ξερω αν εχει να κανει με την πιπιλα ή ειναι τυχαιο γεγονος ειναι πολυ πιο ηρεμη τωρα δεν εχει πολλες εξαρσεις θυμου.ελπιζω συντομα να την κοψουμε τελειως.βεβαια κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι πως επαιξε τον ρολο του και ενα παραμυθι που της πηρα πολυ ωραιο. "Η νεραϊδα πιπιλινα και η πιπιλα μου" πολυ καλο σας το συστηνω!

μπραβο που τα καταφερατε, αντε να κοψετε και την βραδυνη τωρα. Εμεις την κοψαμε 2η μερα χριστουγέννων, ηταν λιγο δυσκολο αλλά παει περασε. Αυτο που παρατηρησα ειναι πως η δικια μου 25 μηνων τωρα τρωει και πινει πιο πολυ προκειμενου να απασχολει το στομα της. Βεβαια το ελάττωσε και αυτο σιγα σιγα, οποτε όλα καλα! Τελικα εμεις πρεπει να το παρουμε αποφαση κα αυτα ακολουθουν τα γλυκουλια, δεν εχουν αλλη επιλογή.

αχ μου φαινονται πολυ μακρινα ολα αυτα....

εχω την αισθηση οτι θα πιπιλαει φορ εβερ!!!!!

μονο εξω δεν την ζηταει....

δεν υπαρχει περιπτωση μεσα στο σπιτι να μην πιπιλιαζει.....

αντε να δοκιμασουμε και την νεραιδα πιπιλινα...................................

...Διαβαζω τα μυνηματα τα σας με προσοχη και βρηκα αρκετες καλες προτασεις το ερωτημα μου ομως ειναι: σε ποια ηλικια ειναι καλυτερα να την κοψεις? Στα 2 η στα 3. Οι ειδικει λενε οσο πιο νωρις τοσο καλυτερα, η μηπως ειναι καλυτερα λιγο πιο μεγαλος για να το καταλαβει μονος του οτι ειναι η ωρα να αφησουμε την πιπιλα?

an1cCF1ag2B0010MzAwZG98NjQ0MTE2MTJqYXw.gif

Διαφημίσεις

η πρώτη μου την έκοψε μόλις γύρισε ο παππούς μας από τον οδοντίατρο κ μας ανακοίνωσε οτι πλήρωσε 1500 ευρώ.. όσο να πεις σκιάχτηκε η δόλια βλέποντάς με μετά απ΄ αυτό... όταν συνήλθα της εξήγησα ότι με την πιπίλα χαλάει δοντάκια κτλ κτλ.... ήταν θυμάμαι μεσημέρι όταν την έβαζα για ύπνο κ από τότε δεν την ξαναζήτησε...τόσο ανώδυνα... ούτε τότε το πίστευα όύτε τώρα το πιστεύω αλλά σας διαβεβαιώ πως έτσι έγινε.... κ να σημειωθεί την έιχε στο στόμα συνέχεια... ήταν 2,5 ετών...

η 2η μια φορά που έκανε τσίσα στο γιογιό της έπεσε μέσα και άρπαξα την ευκαιρία... της ειπα τώρα δε μπορούμε να την βάλουμε στο στόμα... εδώ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα... αποδέχτηκε το 2χρονο το γεγονός ότι είναι βρώμικη κ δεν κάνει για το στόμα... δεν τη ζήταγε η καημένη αλλά την ΄ηθελε τόσο πολύ... δεν κοιμόταν για αρκετό καιρό....βασικά το δύσκολο ήταν να την πάρει ο ύπνος μέτά όλα όκ....

η τρίτη ευτυχώς δεν έχει πιπίλα... να δούμε όμως πώς θα κόψουμε το την πιπίλα της μαμάς:rolleyes:.....

καλή τύχη κορίτσια... γνώμη μου πάντως είανι όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.... κ μόνο απ΄την δική μου εμπειρία έχω να καταθέσω πως τελικά είναι απόφαση που πρέπει να πάρει η μαμά κ όχι το παιδί.... οπως άλλωστε νομίζω αυτό συμβάινει κ στα περισσότερα θέματα!!!

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

• 3 εβδομάδες μετά...

Πως να κόψουμε την πιπίλα από τα μικρά μας? Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Εγώ έχω διδυμάκια που είναι 23 μηνών. Ο ένας έκοψε την πιπίλα μόνος του (22 μηνών), έτσι ξαφνικά μια μέρα αποφάσισε ότι δεν την θέλει (ακόμα δεν μιλάνε). Ο άλλος την θέλει 24 ώρες το 24ωρο, βέβαια εδώ και μια βδομάδα την δίνω μόνο όταν πάει να κοιμηθεί. Πάντως με παραξενευει το γεγονός ότι ο μικρός που έκοψε την πιπίλα αν βρει του άλλου του την δίνει..πολλές φορές προσπαθήσαμε να του την δώσουμε και δεν τη θέλει. Για να δουμε πότε θα αποφασίσει και ο άλλος...

Κι εγώ έκανα μια απόπειρα με την γνωστή νεράιδα που πάιρνει τις πιπίλες από τα μεγαλύτερα παιδάκια και την παει και καλά στα μωράκια που δεν έχουν και κλαίνε...

Την ημέρα όλα καλά, τη ζήταγε μεν αλλά εγω έλεγα το παραμύθι μου "την πήρε η νεράιδα μπλα μπλα..." και ξεχνιόταν αλλά τη νύχτα... να νυστάζει και να μην κοιμάται, ξαπλωμένη και το ματι γαρίδα να κοιτάει στο ταβανι τις σκιες από το παιχνίδι της Fisher Price και να κάνει με τα χείλια τον ήχο σαν να πιπιλίζει...Τη λυπήθηκα ρε γμτ και της την έδωσα, λύσσαξε και ο άντρας μου να της την δώσω γιατί τη λυπόταν κι αυτός...τώρα φτου και από την αρχή....πώς θα την κόψει ανώδυνα βρε κορίτσια ή δεν γίνεται ανωδυνα;;

Στο μεταξύ δεν βρίσκουμε πουθενά την πιπίλα που παίρνουμε την chicco 12+ με καουτσουκ. Μόνο μέσω internet να παραγγείλω και να πληρώσω μεταφορικά :( :( :( τι γίνεται; Γιατί έχει έλλειψη;

Το δύσκολο είναι να το πάρουμε εμείς απόφαση οτι για λίγες, ελπίζω, μέρες θα έχουμε γκρίνια και αυπνίες μέχρι να συνηθήσουν τα μικρά μας. Πάντως και εγώ θα ήθελα την γνώμη σας για το πότε θεωρείτε οτι είναι η καλύτερη ηλικία..

Διαφημίσεις

Πάντως και εγώ θα ήθελα την γνώμη σας για το πότε θεωρείτε οτι είναι η καλύτερη ηλικία..

Μωρε το θέμα δεν είναι τι θεωρούμε εμείς αλλά τι λένε οι οδοντίατροι. Μου έλεγε ο άντρας μου ότι έβλεπε στην τηλεόραση κατι σχετικό με τα παιδικά δόντια και ότι το πολυ μέχρι 3 ετών πρεπει να πετάξουν την πιπίλα γιατί μετά θα έχουν πρόβλημα τα δόντια τους. θα ρωτήσω λεπτομέρειες και θα σας πω.

Κι εγώ έκανα μια απόπειρα με την γνωστή νεράιδα που πάιρνει τις πιπίλες από τα μεγαλύτερα παιδάκια και την παει και καλά στα μωράκια που δεν έχουν και κλαίνε...

Την ημέρα όλα καλά, τη ζήταγε μεν αλλά εγω έλεγα το παραμύθι μου "την πήρε η νεράιδα μπλα μπλα..." και ξεχνιόταν αλλά τη νύχτα... να νυστάζει και να μην κοιμάται, ξαπλωμένη και το ματι γαρίδα να κοιτάει στο ταβανι τις σκιες από το παιχνίδι της Fisher Price και να κάνει με τα χείλια τον ήχο σαν να πιπιλίζει...Τη λυπήθηκα ρε γμτ και της την έδωσα, λύσσαξε και ο άντρας μου να της την δώσω γιατί τη λυπόταν κι αυτός...τώρα φτου και από την αρχή....πώς θα την κόψει ανώδυνα βρε κορίτσια ή δεν γίνεται ανωδυνα;;

Στο μεταξύ δεν βρίσκουμε πουθενά την πιπίλα που παίρνουμε την chicco 12+ με καουτσουκ. Μόνο μέσω internet να παραγγείλω και να πληρώσω μεταφορικά :( :( :( τι γίνεται; Γιατί έχει έλλειψη;

Δε νομίζω ότι γίνεται ανώδυνα ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμείς από μικρή σχετικά ηλικία 6-7 μηνών προσπαθούσαμε να της την δίνουμε όταν κοιμόταν βέβαια αλλά και όταν ήταν ανήσυχη εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να την θέλει μόνο στον ύπνο (βέβαία είχε 2 πιπίλες ταυτόχρονα) αλλά και όταν κουραζόταν στις βόλτες. Όταν είχε γενέθλια 2 ετών μετά από μία κουραστική μέρα γεμάτη παιχνίδι στον παιδότοπο, δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι, την κράτησα όσο άντεξε το βράδυ και όταν πήγαμε για ύπνο κ την ζήτησε της είπα ότι την πήρε ο Μίκυ (ο οποίος είναι αγαπημένος κ δεν υπήρχε περίπτωση να τον μισήσει) να την δώσει σε άλλο παιδάκι που δεν είχε. Γκρίνιαξε λίγο, αλλά κοιμήθηκε σε 15 λεπτάκια. Τις πρώτες 2-3 νύχτες αλλά και τα μεσημέρια ζοριζόταν λίγο ψιλογκρίνιαζε κ την ζητούσε μες στον ύπνο της αλλά όταν της έλεγα ξανά την ίδια ιστορία της κακοφαινόταν αλλά δεν είχε επιλογή. Ευτυχώς εμάς έπιασε αυτό το κόλπο και μας τελείωσε, όσο κ αν νοσταλγώ την φατσούλα της με τους ήχους απολαυσης που έβγαζε.

Εμεις την περνουμε μονο το μεσημερι και το βραδυ πεντε λεπτ πριν παει για υπνο.αν δεν την θελησει μονη της δλδ την κοψει μονη της οκ αλλα δεν σκοπευω να την πιεσω γιατι νομιζω δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος οτι ειναι χειροτερα να της την κοψω μαχαιρι και τηην ολοημερη που εκοψε ειναι αθλος!οποτε θελω να το παω σιγα σιγα πια.τον Μαϊο γινεται 3 ετων ως τοτε πιστευω να κοπει!παντως πραγματικα να σας πω οτι το παραμυθι βοηθησε γιατι βλεπει εικονες και μαλλον ταυτιζεται οποτε ηταν απο μια αποψη ευκολο.ειχα προσπαθησει και εγω στο παρελθον με τον τροπο του στυλ ελα την πηρε η νεραϊδα θα την παει μια βολτα και θα την φερει αλλα δεν απεδωσε, με την εικονα εγινε δουλεια.καλη τυχη σε ολες μας!

Διαφημίσεις

επισης ! οταν υπαρχει μικροτερο μωρο και το βλεπει και παει και του την παιρνει -οποτε ακυρα τα περι νεραιδας κλπ τι κανουμε????????

Γιαυτο το λογο σκεφτομαι να μην δωσω στον μπεμπη!!Αλλιως δεν θα την κοψει ποτε η μικρη μου!!

Ετσι λεω τωρα θα δω...:lol:

Το βιβλιο που αγορασαμε το διαβασαμε 2 φορες και τερμα...δεν ειναι στις προτιμισεις μας:lol:.Οποτε της το προτεινω..."οχι δε θελω αυτο..."

"Εγω δεν θα την δωσω την πιπιλα μου:-|" Οκ της λεω κι εγω θα την δωσεις οταν θελεις, αμα δεν θελεις μην την δωσεις:cool:

΅Ο γιος μου λιγο πριν κλεισει 2 χρονών εκοψε την πιπίλα!!!!μια μερα ετσι για δοκιμή την κρυβω και οταν τη ζητησε του ειπα οτι την πηρε η κακια η μάγισσα!!!!!!!Ετσι πιπιλα τελος!!!!!!

κανα δυο φορες του την εδωσα στο αμαξι και την τριτη που πηγα να του τη δωσω τον αηδιασε κ δεν την ηθελε!

Η μικρη πάλι, εχω δοκιμασει ποσες πιπιλες και δεν την θελει με τιποτα, ΔΕΝ την κραταει στο στομα!Κ ομολογώ οτι με δυσκολευει πολύ που δεν εχει πιπίλα!

την εκοψε τωρα μονη της η μικρη στα 2 και κατι με ψαλιδι...προς το παρον δεν κοιμαται μεσημερι και κλαιει σπαρακτικα το βραδυ αρκετες φορες...παιρνω κουραγιο που βλεπω οτι το αντιμετωπιζουν και αλλες μανουλες και φυσιολογικα αντιδρουν ετσι μερικα πιτσιρικακια...

simera h elisavet mou ekopse thn pipila ths me ta dontia ths...sinithws thn foraei monno otan koimatai alla oso megalwnei mou thn zitaei olo kai perissotero...efoson thn ekopse me ta dontakia ths loipon, thn kanw to vradino ths mpanaki kai erxete h wra gia to gala mas kai nani. mama pipila mou leei! koita ths lew thn ekopses den exoume alli pipila twra! asxeta an exw alles 6!!!! sas pliroforw oti koimithike kanonika kai xwris na thn xanazitisei! makari na mporesoume na thn kopsoume!

9iQy.jpgn2NYp2.png

μια καλη μου φιλη που ηθελε να κοψει την πιπιλα στον μικρο της(2 χρονων)ειχε φρικαρει περισοτερο αυτη παρα ο πιτσιρικος!!!ενα βραδυ που παιζανε στο σαλονι επεσε η πιπιλα πισω απο τον καναπε,του ειπε η μαμα του οτι δεν μπορει να την φτασει.ο μικρος εκλεγε και φωναζε,εβαλε η μαμα του το χερι της πισω απο τον καναπε και φωναξε αου-αου με δαγκωσε το ποντικακι(εβαλε και ενα τσιροτο!!!υπερπαραγωγη!!)ο μικρος στεναχωρεθηκε λιγο για το δαχτυλο της μαμας του και της ειπς αστο μαμα να την παρουμε το πρωι που ειναι ηλιος!!!το αλλα πρωι τραβηξαν τον καναπε και ωωω το ποντικακι ειχε φαει την πιπιλα(ο μπαμπας του την ειχε κοψει με το ψαλιδι!!)την επιασε ο μικρος στα χερια του και λεει...κοιτα πως την εκανε!!και την πεταξε στα σκουπιδια!!

ζητησε μια δυο φορες να παρουν μια αλλη αλλα μετα το ξεχασε!!αυτο ηταν πιπιλα τελος.

apHGp3.png

• 1 month later...

Καλή μου Βέρα, λέγομαι Κατερίνα.

Ξέρω ότι τα συγκεκριμένα μυνήματά σου για την πιπίλα και το μπιμπερό είναι παλιά, αλλά τα διάβασα με πολύ ενδιαφέρον γιατί φαίνεται οι κόρες μας να ταιριάζουν πολύ στις συνήθειες και τα νάζια και πραγματικά χάρηκα να υπάρχει κι άλλος που μάλλον με καταλαβαίνει...

Θα ήθελα να μιλήσουμε κάποια φορά αλλά δε ξέρω πως λειτουργεί ακριβώς το σύστημα εδώ στο forum...

• 2 εβδομάδες μετά...

Με μεγάλη χαρά (όπως φαίνεται από το subject) κόψαμε την πιπίλα!!!:P Ξεκίνησε σαν δική μου ιδέα (είχα πιπίλα μέχρι το νηπιαγωγείο και καιγόμουν να του την κόψω...) και όλοι μου έλεγαν μην τον ζορίσω, είναι μικρός, είναι κρίμα κα...Στο μυαλό μας ήταν το πρόβλημα τελικά. Την Κ.Δευτέρα τσαντίστηκα με τον μικρό γιατί την είχε όλη μέρα στο στόμα,δεν καταλάβαινα τι έλεγε και όσο ρώταγα "Τι είπες;" τόσο γέλαγε και το βρήκε αστείο και με κοροϊδευε!:mad: Εκεί το αποφάσισα! Θα το έκανε παιχνίδι συνέχεια. Την παίρνω κρυφα και την ψαλιδίζω ώστε να μη χαλάσει το σχήμα (εδώ το διάβασα και ευχαριστώ πολύ). Την παίρνει και μου λέει "Έσπασε... πάρουμε άλλη" Ναι του λέω αγάπη μου και αλλάζω θέμα.Τη ζήταγε επίμονα 2 μέρες, του έδινα την κομμένη και λέγαμε πάλι ότι αύριο θα πάρουμε άλλη!!! Ε, αυτό ήταν!:DΜια εβδομάδα μετά, δεν τη ζητάει καν! Είναι στο μυαλό μας! Απλά 1-2 μέρες γκρίνια και μετά τέλος!

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

• 2 months later...

Το ψαλιδισμα το συστηνω κι εγω.Ετσι σταματησε η μικρη να την εχει ολη μερα στο στομα.Εχτες την εχασα κιολας δεν την εβρισκα πουθενα.Οταν ηρθε η ωρα του υπνου..πλανταξαμε.12 το βραδυ κοιμηθηκε.Ουφ...αυτο ειναι το χειροτερο σημειο.Ο υπνος.Τωρα βεβαια δεν εχει πισωγυρισματα.Σπαραξε η ψυχη μου.Κατηγορω τον εαυτο που που δεν την εκοψα οταν χρονισε.:-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...