Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μισθοί 300 και 200 ευρώ???

beba09

Recommended Posts

ναι αλλα αν παιρνεις 500-600 αξιζει να δινεις τα 300-400 και να σου μενουν τα 200 για να εχεις γυναικα για το παιδι??

Οταν δουλευεις αυτα τα 200 τα χαλας σε βενζινες, εισητηρια, κατι να φεις να πιεις...ρουχα κλπ....Αν οχι τα 200, τα 100 σιγουρα.

Πιθανόν και να αξίζει. Μια δουλεια εκτός από εισόδημα σου παρέχει και καποια άλλα, εξίσου σημαντικά κατα τη γνωμη μου πράγματα: Ασφάλιση και το ότι παραμένεις εντός της αγοράς εργασιας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει Λαϊδα. Καλύτερα σήμερα να έχεις δουλειά και να σου μένουν μόνο 200ε στην τσέπη παρά να είσαι άνεργη και να φροντίζεις μεν η ίδια το παιδί αλλά να έχεις μηδέν στην τσέπη. Εξάλλου το παιδί από την ηλικία των 2-3 ετών θα πάει σε παιδικό, μετά νηπιαγωγείο, μετά σχολείο οπότε θα σταματήσεις κάποια στιγμή να πληρώνεις τα 400 για γυναίκα και θα τα δίνεις για άλλο σκοπό. Δεδομένου πάντα πως μέχρι τότε θα συνεχίσει κάποια να έχει δουλειά γιατί σήμερα τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά.

Πιθανόν και να αξίζει. Μια δουλεια εκτός από εισόδημα σου παρέχει και καποια άλλα, εξίσου σημαντικά κατα τη γνωμη μου πράγματα: Ασφάλιση και το ότι παραμένεις εντός της αγοράς εργασιας

Με αυτό συμφωνώ απόλυτα(το ξέρεις έτσι? Το έχουμε ξαναπει...).

Μπορεί σήμερα να μην είναι πολλά, αύριο όμως?

Νταντά δεν θα πληρώνεις για πάντα, αλλά δεν είναι εύκολο να ξαναμπείς στην αγορά εργασίας μετά από απουσία ετών.

Ειδικά σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρονια.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει Λαϊδα. Καλύτερα σήμερα να έχεις δουλειά και να σου μένουν μόνο 200ε στην τσέπη παρά να είσαι άνεργη και να φροντίζεις μεν η ίδια το παιδί αλλά να έχεις μηδέν στην τσέπη. Εξάλλου το παιδί από την ηλικία των 2-3 ετών θα πάει σε παιδικό, μετά νηπιαγωγείο, μετά σχολείο οπότε θα σταματήσεις κάποια στιγμή να πληρώνεις τα 400 για γυναίκα και θα τα δίνεις για άλλο σκοπό. Δεδομένου πάντα πως μέχρι τότε θα συνεχίσει κάποια να έχει δουλειά γιατί σήμερα τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά.

Αχ, βρε κορίτσι μου, ξέρεις εσύ κάποιον που να δουλεύει και να του μένουν έστω 50€ στην τσέπη? ;) Γιατί κι εγώ δουλεύω αλλά κάθε μήνα στο μείον είμαι!!

κοριτσια ειμαι και εγω υπερ της δουλειας, ασφαλισης, εργασιακο κυκλο κλπ.....αλλα θα πω και ευχομαι να μην φανω κυνικη αλλα ρεαλιστρια, οτι οι δουλειες που δινουν 500 ευρω δεν ειναι δουλειες που σου προσφερουν ολα τα παραπανω. ειναι δουλειες που τις εχεις πρωτομπαινοντας σε μια εταιρεια, ετσι δεν ειναι?

Υπαρχουν κοπελες εδω που παιρνουν 500 ευρω και εχουν τα παραπανω? θα χαρω να το διαβασω ειλικρινα....

Και δεν μιλαω για δημοσιο τομεα που ετσι και αλλιως μενεις κανα χρονο με το παιδι σου και εχεις και μια μονιμοτητα, μιλαω για τον ιδιωτικο τομεα....Και παλι ομως στο δημοριο, παιρνουν αυτη τη στιγμη 500 ευρω, με 8ωρη καθημερινη εργασια?

Αν εχεις αναγκη να δουλεψεις για αυτα τα 100 ευρω που μενουν τελικα, που πολυς κοσμος εχει, γιατι δεν βρισκεις καποιον παιδικο σταθμο ωστε να σου μενουν περισσοτερα??

Ερωτησεις που ειλικρινα θα ηταν ενδιαφερον να απαντηθουν.

Διαφημίσεις

1)Κάποια κυρία εδω αναρωτήθηκε με τι διάθεση θα προσέχει η νταντα το παιδι όταν περνει αυτα τα λίγα χρήματα;;;; Λυπάμαι που θα το πω όμως οποία κάνει αυτη τη δουλεια πάνω απ'ολα πρεπει να αγαπάει τα παιδια,ακόμα και 1 ευρω να επερνε απο τι στιγμη που δέχεται να φροντίζει ένα μωρο/παιδι θα πρεπει να εχει την καλύτερη διάθεση!!!!

2)θα πρεπει μια babysitter να περνει 600,700,800 ευρω;;;εμένα ο μισθός μου απο 1100 πήγε 890!! Έχω 10 άτομα να δίνω λογαριασμό κάθε μέρα δεν με περνει ο ύπνος όταν δεν πιάνουμε τον στόχο επειδη είμαι κάθε μήνα με την απειλή οτι θα με διώξουν!σωματικη και ψυχική κούραση δλδ, ενω η νταντα θα ξεκουραστεί όταν το παιδι κάποια στιγμη θα κοιμηθει και γενικα ειναι δουλεια με ευθύνη(όμως και ποια δουλεια δεν ειναι;;) όχι όμως ψυχοφθόρα!!!!

κοριτσια ειμαι και εγω υπερ της δουλειας, ασφαλισης, εργασιακο κυκλο κλπ.....αλλα θα πω και ευχομαι να μην φανω κυνικη αλλα ρεαλιστρια, οτι οι δουλειες που δινουν 500 ευρω δεν ειναι δουλειες που σου προσφερουν ολα τα παραπανω. ειναι δουλειες που τις εχεις πρωτομπαινοντας σε μια εταιρεια, ετσι δεν ειναι?

Υπαρχουν κοπελες εδω που παιρνουν 500 ευρω και εχουν τα παραπανω? θα χαρω να το διαβασω ειλικρινα....

Και δεν μιλαω για δημοσιο τομεα που ετσι και αλλιως μενεις κανα χρονο με το παιδι σου και εχεις και μια μονιμοτητα, μιλαω για τον ιδιωτικο τομεα....Και παλι ομως στο δημοριο, παιρνουν αυτη τη στιγμη 500 ευρω, με 8ωρη καθημερινη εργασια?

Αν εχεις αναγκη να δουλεψεις για αυτα τα 100 ευρω που μενουν τελικα, που πολυς κοσμος εχει, γιατι δεν βρισκεις καποιον παιδικο σταθμο ωστε να σου μενουν περισσοτερα??

συμφωνω μαζι σου σε ολα, μα σε ολα ομως

συμπληρωνω, η θεση μου εξ αρχης οταν γεννησα ηταν συνεχιζω να δουλευω μονον αν αξιζει τον κοπο

αν αξιζε τον κοπο οπως το εννοω εγω θα επαιρνα γυναικα και θα την πληρωνα οπως ΑΞΙΖΕΙ , αν δεν μου περισσευαν τοσα ωστε να μην ξεφτυλιζεται κανεις, ουτε εγω που θα εβγαινα για δουλεια αλλα ουτε και η νταντα που θα εμενε στα μετοπισθεν, τοτε θα εμενα σπιτι η θα εβγαινα για δουλεια και θα ανεχομουν την πεθερα μου η θα τον εστελνα σεπαιδικο σταθμο απο δημοτικο εως και ιδιωτικο που κι εκει ειναι λιγοτερα τα χρηματα απ οτι η νταντα

νομιζω οτι το θεμα αυτο δεν ειναι ενα ακομα θεμα λογιστικης και αριθμων ειναι θεμα ετκος απο επιβιωσης και ηθικο και ολες οι επιλογες τελικα κοστιζουν

εγω αρνουμαι να κοστολογισω την ζωη μου μονον μεσα απο την νοοτροπια το πιο φτηνο κερδιζει κι ας με πνιγει η αναγκη

Και όμως έχει πάει και στο δημόσιο πλέον κάποιοι να παίρνουν 582 ευρώ το μήνα από 1100 κια πάει λέγοντας. Όπως επίσης θα συμφωνήσω με τη Λαϊδα ότι τις περισσότερες φορές πλεόν οι εργασίες με τα ποσά που αναφέραμε είναι χωρις ένσημα. συμβάσεις κτλ Το χειρότερο όμως είνια ότι πλέον οι εργασίες με ένσημα κτλ, αν σε προσλάβουν δεν σου δίνουν καθαρά περισσότερα από 460 ευρω. (το γνωρίζω λόγω της αδερφής μου που ψαχνει οτιδήποτε). Οπότε όπου κι αν δουλεύεις μια από τα ίδια είναι πλέον, με τη διαφορά ότι στο δημόσιο δεν φοβάσαι ότι θα απολυθείς αύριο. Όσο για τον παιδικό για να μείνει κάτι παραπάνω, αν μείνει, μακαρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα και αυτό το λέω γιατί φέτος σταθηκα τυχερή και έστω και τελευταία στιγμή μας πήραν. Τα προηγούμενα 2 χρόνια όμως δυστυχώς παρακαλούσα να μου τον πάρουν τον μεγάλο μου και τίποτα. Οπότε πάλι βρίσκεσαι στην ανάγκη να βρεις μια λύση και να πάρεις γυναίκα. Αλλά όπως θα συμφωνήσω και με προηγούμενες κοπέλες, δεν ήταν δυνατόν να της δίνω τα 700 που μου ζητούσε, και επειδή δεν μπορούσα οικονομικά, και επειδή ήταν μαυρα αλλά κυρίως γιατί τα βρίσκω πολλά για μια εργασία που από τις 8 ή 10 ώρες που θα είσια με το παιδί τις 4 θα κοιμάται και τις 2 υπάρχει περίπτωση να παίζει στο πάρκο του και εσύ να βλέπεις τηλεόραση.

πραγματικα βουνο το δικιο σου ομως.

Διαφημίσεις

1)Κάποια κυρία εδω αναρωτήθηκε με τι διάθεση θα προσέχει η νταντα το παιδι όταν περνει αυτα τα λίγα χρήματα;;;; Λυπάμαι που θα το πω όμως οποία κάνει αυτη τη δουλεια πάνω απ'ολα πρεπει να αγαπάει τα παιδια,ακόμα και 1 ευρω να επερνε απο τι στιγμη που δέχεται να φροντίζει ένα μωρο/παιδι θα πρεπει να εχει την καλύτερη διάθεση!!!!

2)θα πρεπει μια babysitter να περνει 600,700,800 ευρω;;;εμένα ο μισθός μου απο 1100 πήγε 890!! Έχω 10 άτομα να δίνω λογαριασμό κάθε μέρα δεν με περνει ο ύπνος όταν δεν πιάνουμε τον στόχο επειδη είμαι κάθε μήνα με την απειλή οτι θα με διώξουν!σωματικη και ψυχική κούραση δλδ, ενω η νταντα θα ξεκουραστεί όταν το παιδι κάποια στιγμη θα κοιμηθει και γενικα ειναι δουλεια με ευθύνη(όμως και ποια δουλεια δεν ειναι;;) όχι όμως ψυχοφθόρα!!!!

δεν υπαρχει πιο ψυχοφθορα δουλεια απο αυτην που σε φερνει σε επαφη με τους γονεις των παιδιων

τα παιδια ειναι τελεια, οι γονεις τους ομως κανουν την οποιαδηποτε δουλεια με παιδια μια απο τις πιο ψυχοφθορες του κοσμου και μπονον γι αυτο οσοι δουλευουν με παιδια θα πρεπε διαχρονικα να πληρωνονται καλυτερα

einai odws para poli asximo auto p simvainei k i kataptwsiii ths koinwnias mass....einai omws pleon dedomeno k den allazei eukolaaa!!eimai 20 xronwn k dilwnwww plirws apogoitevmeniii...vevaiaaa pleon exw simvivasteiii k psaxnw g douleiaaa apelpismenaaa k me 200 eurww tha imounn plirwsss euxaristimeni vasei twn dedomenwnn tis koinwnias mas!!

δεν υπαρχει πιο ψυχοφθορα δουλεια απο αυτην που σε φερνει σε επαφη με τους γονεις των παιδιων

τα παιδια ειναι τελεια, οι γονεις τους ομως κανουν την οποιαδηποτε δουλεια με παιδια μια απο τις πιο ψυχοφθορες του κοσμου και μπονον γι αυτο οσοι δουλευουν με παιδια θα πρεπε διαχρονικα να πληρωνονται καλυτερα

Συμφωνώ με τα παραπάνω, οι γονείς πολλές φορές σου βγάζουν ξινή τη χαρά του να δουλεύεις με παιδιά! Όσο για αυτό που είπώθηκε παραπάνω ότι ποιά δουλειά δεν είναι δουλειά ευθύνης συγνώμη αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα ανόμοια. Η ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα ενός παιδιού δεν συγκρίνεται με την ευθύνη άλλων θέσεων εργασίας. Και σωματική και ψυχική κούραση έχει η ενασχόληση με τα παιδιά και όλες οι μαμάδες το ξέρουμε αυτό, πόσο μάλλον όταν δεν είναι το δικό σου παιδί. Ίσως όταν είναι πολύ μικρό το μωρό να έχεις την ευκαιρία να ξεκουράζεσαι πιό συχνά αλλά από τον 4ο μήνα και μετά που πρέπει να το απασχολείς και να του προσφέρεις ερεθίσματα (τα οποία πρέπει να εναλλάσεις κάθε 5-10' γιατί βαριούνται) τότε μόνο ξεκούραστο δεν είναι, εκτός βέβαια αν έχεις το παιδί σε ένα πάρκο όλη μέρα και βλέπεις τηλεόραση τότε αλλάζουν τα πράγματα..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ο παιδικός που αναφέρατε είναι μια καλη λύση, όμως τι γινεται αν μιλάμε για μωράκι? εκτός του ότι δεν είναι και ότι καλυτερο για την υγεια του να αρρωσταινει καθε τρεις και λίγο, η μητέρα τι θα κάνει τις μερες που θα ειναι άρρωστο? Θα παίρνει συνεχεια άδεια ή θα πάρει έξτρα γυναικα?

Αν κάποιος έχει ήδη μια babysitter που τα παιδια την ξερουν και η μειωση των αποδοχών του έγινε στη μεση της χρονιας πώς θα βρει παιδικό? Δεν ξερω, αναρωτιέμαι....

Και δεν είναι μόνο η δουλεια της babysitter που απαιτει υπευθυνότητα, και η δουλεια της νηπιαγωγού ή της νοσηλευτριας την ίδια υπευθυνότητα απαιτεί, όμως αυτές οι εργαζόμενες έχουν ήδη υποστει απανωτές μειώσεις. Νομίζω πως και οι αμοιβές των babysitter θα πρέπει να προσαρμοστουν αναλόγως...δυστυχώς μεν, αναποφευκτα δε

Όσο για τις πεθερές που αναφέρθηκαν, προσωπικα δεν θα με πειραζε να ρίξω τα μουτρα μου και να της αφησω το παιδι μου, εφόσον και αυτη θα το δεχόταν. Όμως δεν ζει, ουτε αυτη, ουτε η μητερα μου

ναι αλλα αν παιρνεις 500-600 αξιζει να δινεις τα 300-400 και να σου μενουν τα 200 για να εχεις γυναικα για το παιδι??

Οταν δουλευεις αυτα τα 200 τα χαλας σε βενζινες, εισητηρια, κατι να φεις να πιεις...ρουχα κλπ....Αν οχι τα 200, τα 100 σιγουρα.

δεν είναι ακριβώς έτσι.γιατί αν τα βάλεις κάτω και προ κρίσης και μετά εννοείται δε σε συμφέρει να δουλεύεις η μία ή ή άλλη έρχεται..και τι κάνεις αφήνεις δουλειά στις μέρες μας για να μεγαλώσεις παιδί? και μετά πού θα ξαναβρείς?δεν είναι απλά καθόλου τα πράγματα..

Διαφημίσεις

απλα δεν ειναι σιγουρα ρε παιδια....δυσκολο ειναι απο ολες τις πλευρες....Η καθε πλευρα ομως εχει και αυτη το δικιο της.

Εγω θεωρω την δουλεια της νταντας πανδυσκολη και πολυ πιο υπευθυνη απο την δικη μου και ας πληρωνομαι καλυτερα.

Γενικα οι δουλειες που εχουν να κανουν με ανθρωπους θα πρεπει να πληρωνονται καλα....αποψη μου!

Αν δεν 'επενδυουμε' στους ανθρωπους που θα επενδυσουμε για να εχουμε σοβαρο κρατος?

Δεν θα αφηνα ποτε το μωρο μου σε καποιαν που ερχεται μονο και μονο απο αναγκη. Γιατι αν ερχεται με τοσο χαμηλο μισθο, μονο απο αναγκη θα ερχεται.

Εφόσον δεν θα μπορουσα να ειμαι εκει η θα το πηγαινα σταθμο, δημοσιο η ιδιωτικο, η θα το αφηνα σε καποιαν γυναικα που με χαρα θα προσεχε το μωρακι μου.

Οι περιπτωσεις που γραψατε, για το αν στη μεση της χρονιας μειωθουν οι αποδοχες και ετσι αναγκαστουμε να μειωσουμε και εμεις, ναι...ειναι μεγαλο και σοβαρο θεμα.

Τοτε ομως επαναδιαπραγματευονται οι οροι του συμβολαιου, ετσι δεν ειναι?

Της λες δυστυχως, με τοσα μπορω. Μπορεις?

αν μπορει συνεχιζει (και συνηθως μεχρι να βρει κατι καλυτερο)...

Ας υποθεσουμε οτι μια εργαζόμενη έπαιρνε προ κρισης 1200? και έδινε 600? για μια babysitter, δηλαδή το μισό της εισόδημα. Αν τώρα στην ίδια εργαζόμενη έγινε μια μειωση της ταξης του 30% και ο μισθός της πήγε στα 850? περιπου, θα μπορεί να δίνει τα ίδια χρήματα για babysitter? Δεν ειναι λογικό πως ο μισθός που θα προσφέρει θα είναι ανάλογα μειωμένος (420?)?

Να το πω και διαφορετικά, το 2010 που έψαχνα για babysitter, μια κυρία μου ζήτησε σαν αμοιβή 700?, όσο ήταν τότε ο βασικός μισθός. Τι θα ζητούσε σήμερα η ίδια κυρια? 700? ή τον σημερινό βασικό μισθό?

γενικά τώρα με τη κρίση όλα επαναπροσδιορίζονται!δίνουμε ποιό δύσκολα χρήματα γιατί ή δεν υπάρχουν ή ζούμε με το φόβο οτι δεν θα έχουμε αργότερα.Οπότε λέμε τόσα υπάρχουν και ο καθένας κάνει το κουμάντο του.Σε μερικά πράγματα γινόμαστε εν μέρη "νοικοκύρηδες" γιατί κατανοούμε τα χαζά έξοδα που στο παρελθόν κάναμε.700 ευρώ για να κρατήσεις ενα παιδί είναι υπερβολικά σήμερα και δεν νοίζω να μπορεί να τα δώσει κάποιος,εδω ιδιωτικός παιδικός σταθμος ζητάει 300 ευρώ.

Ας υποθεσουμε οτι μια εργαζόμενη έπαιρνε προ κρισης 1200? και έδινε 600? για μια babysitter, δηλαδή το μισό της εισόδημα. Αν τώρα στην ίδια εργαζόμενη έγινε μια μειωση της ταξης του 30% και ο μισθός της πήγε στα 850? περιπου, θα μπορεί να δίνει τα ίδια χρήματα για babysitter? Δεν ειναι λογικό πως ο μισθός που θα προσφέρει θα είναι ανάλογα μειωμένος (420?)?

Να το πω και διαφορετικά, το 2010 που έψαχνα για babysitter, μια κυρία μου ζήτησε σαν αμοιβή 700?, όσο ήταν τότε ο βασικός μισθός. Τι θα ζητούσε σήμερα η ίδια κυρια? 700? ή τον σημερινό βασικό μισθό?

με τη ιδια λογικη θα ζητησεις μειωση απο τη νοικοκυρα για ενοικιο 30%?

δεν παει αναλογικα, ετσι δεν ειναι? Αυτη που ζητουσε 700 προφανως θα μειωσει την αμοιβη της για να εχει σιγουρα δουλεια . Αν εν τω μεταξυ βρει δουλεια με 700 σε καποιο σπιτι, φυσικα και δεν θα μειωσει την τιμη.

Το ποσο θα την μειωσει εχει να κανει με πολλους παραγοντες...με το ποσο αναγκη εχει και αυτη να δουλεψει.

Αν τελικα βρεις μια γυναικα με μηνιαιο μισθο 200 και 300 ευρω για 8ωρο, που προφανως εχει και αυτη αναγκη, δεν νομιζεις οτι θα ψαχνει και για κατι καλυτερο??

Θα μπορουσες να εισαι ησυχη αφηνοντας το παιδι με καποιαν που δεν ειναι ικανοποιημενη με την δουλεια της??

Δεν θα αφηνα ποτε το μωρο μου σε καποιαν που ερχεται μονο και μονο απο αναγκη. Γιατι αν ερχεται με τοσο χαμηλο μισθο, μονο απο αναγκη θα ερχεται.

Εφόσον δεν θα μπορουσα να ειμαι εκει η θα το πηγαινα σταθμο, δημοσιο η ιδιωτικο, η θα το αφηνα σε καποιαν γυναικα που με χαρα θα προσεχε το μωρακι μου.

Συμφωνώ απόλυτα. Όπως και να το κάνουμε άλλη σιγουριά έχεις όταν το παιδί είναι σε ένα σταθμό με πολλά άτομα που είναι και επαγγελματίες και άλλη σε έναν άνθρωπο που θα είναι μόνος στο σπίτι με το μωρό χωρίς επίβλεψη.

S02fp3.png

LnVyp3.png

με τη ιδια λογικη θα ζητησεις μειωση απο τη νοικοκυρα για ενοικιο 30%?

δεν παει αναλογικα, ετσι δεν ειναι? Αυτη που ζητουσε 700 προφανως θα μειωσει την αμοιβη της για να εχει σιγουρα δουλεια . Αν εν τω μεταξυ βρει δουλεια με 700 σε καποιο σπιτι, φυσικα και δεν θα μειωσει την τιμη.

Το ποσο θα την μειωσει εχει να κανει με πολλους παραγοντες...με το ποσο αναγκη εχει και αυτη να δουλεψει.

Αν τελικα βρεις μια γυναικα με μηνιαιο μισθο 200 και 300 ευρω για 8ωρο, που προφανως εχει και αυτη αναγκη, δεν νομιζεις οτι θα ψαχνει και για κατι καλυτερο??

Θα μπορουσες να εισαι ησυχη αφηνοντας το παιδι με καποιαν που δεν ειναι ικανοποιημενη με την δουλεια της??

Πλέον οι τιμές των περισσότερων υπηρεσιών έχουν προσαρμοστει στα νέα δεδομένα. Όπως έχουν μειωθεί οι μισθοί, έτσι έχουν μειωθεί και τα ενοίκια, οι τιμές των ακινήτων, πολλοί επαγγελματιες έχουν μειώσει τις αμοιβές τους κλπ. Είναι απόλυτα λογικό να έχουν μειωθεί και οι αμοιβές των babysitter και των οικιακών βοηθών.

Τα 200 ή 300? για 8ωρο μπορεί να είναι υπερβολικά λίγα, μην σου πω πως προκειται για εκμετάλλευση, αλλά δεν μπορούν να είναι και πολύ περισσότερα. Τουλάχιστον για τους περισσότερους "εργοδότες" αφού ήδη και τα δικά τους εισοδήματα έχουν μειωθεί. Δεν δουλευουν πλεον μόνο οι babysitters από αναγκη, αλλά και πολύς άλλος κόσμος

OK πολλοι δεν εχουν και προσφερουν 300 αλλοι εχουν αναγκη και δουλευουν για 300 δεκτον το βλεπουμε ολοι,,,υπαρχει μονον αυτη ομως η πραγματικοτητα?

προφανως οχι γιατι υπαρχουν και πολλοι που μπορουν να δωσουν πανω απο τα 300 της ξεφτιλας και πατανε στην κριση επανω για να εκμεταλλευτουν καταστασεις και να εξοικονομησουν απο τον αλλον που εξακολουθει να εχει αναγκη,,,συνηθως αυτοι υποτιμανε εξ αρχης αυτο που προσφερει ο αλλος αλλα περιμενουν απο αυτον τα παντα, οχι δηλαδη μια απλη φυλαξη αλλα και δημιουργικη απασχοληση του τεκνου τους απο την ιδια την μεντοσερι και την μελανι κλαιν,,,πληρωνω νταντα για φυλαξη αλλα απαιτω υπηρεσιες καλλιεργεια παιδεια και ευαισθησια απο φρανσουαζ ντολτο και πανω

ολοι οσοι ειναι στην πιατσα ξερουν και καταλαβαινουν ποιος εχει αναγκη και ποιος οχι

προσωπικα τον καιρο που εκανα ιδιαιτερα ενιωθα εξ αρχης τον γυφτουλα απο τον αξιοπρεπη εργοδοτη-γονιο

κι οσοι πραγματικα δεν ειχαν λεφτα, ειχαν αξιοπρεπεια και μπεσα κι εκει κατεβαζα το ωρομισθιο μου συνειδητα και πανω απο 50% γιατι οι ανθρωποι με υπολογιζαν και οντως δυσκολευονταν

υπαρχουν ανθρωποι που ζουν για το ιδιο το παζαρι και 3 δραχμες να τους πεις θα σου πουν οχι 3 εγω μπορω 2,,,,

,,, ειναι λοιπον και αυτο μια πραγματικοτητα πραγματικη,,,δεν ειναι μονον η κριση γεγονος αλλα και η καρμιρια

Και ποιός μας λέει ότι η βρεφονηπιοκόμος ή παιδαγωγός που προσέχει το παιδί μας στον βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό δεν έχει υποστεί μείωση μισθού και δουλεύει με 500 Ευρώ ή και λιγότερα για να τρέχει πίσω από το πιτσιρίκι το δικό μας και 2-3 άλλων (αν τηρούνται οι σωστές αναλογίες έτσι; γιατί πολλές φορές δεν τηρούνται) Θα μου πείτε δεν κάναμε εμείς την συμφωνία άλλος θα έπρεπε να ντρέπεται (ο ιδιοκτήτης του βρεφονηπικού/παιδικού). Ε κι εμείς σιγοντάρουμε όμως με το να δίνουμε δουλειά σε τέτοιες επιχειρήσεις. Και τι να κάνεις; Δεν ξέρω, φαυλος κύκλος.

Γενικά συμφωνώ με malecon, οι καιροί άλλαξαν και πλέον όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Τώρα αν κάποια baby sitter δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό που έχουν οι γονείς να προσφέρουν αν σέβεται τον εαυτό της και την ψυχούλα που προσέχει θα έπρεπε να αποχωρήσει και όχι να κάνει εκπτώσεις στις υπηρεσίες της. Γιατί άλλο να είσαι αγενής στον κόσμο, να βαριέσαι, να κάνεις λάθη με την χαρτούρα που σε περιβάλλει στη δουλειά σου κτλ και άλλο να την αράζεις γιατί μεχρί τόσα σε πληρώνουν και το μωρό ή παιδί να κινδυνεύει να αποβλακωθεί, να συγκαεί ή να τραυματιστεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...