Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έμεινε στην ίδια τάξη στον παιδικό!

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι γεννημένος 9-12-2004 και είναι ο δεύτερος χρόνος που θα πάει σε δημοτικό παιδικό σταθμό. Όταν τέλειωσε για το καλοκαίρι τον προετοίμασα ότι τώρα θα είναι στους "μεγάλους" (δηλαδή προνήπιο) και σήμερα που πήγε πρώτη μέρα όταν πήγα να τον πάρω έμαθα ότι θα είναι ξανά στη "μικρή" τάξη. Όταν ρώτησα γιατί μου είπαν ότι γράφτηκαν πολλά παιδάκια που είναι μεγαλύτερά του και ότι παιδαγωγικά είναι καλύτερα να μείνει στην τάξη των μικρών. Είναι σωστό αυτό ή θα πρέπει να ζητήσω να πάει στους μεγάλους; Μήπως βαρεθεί; Είναι σωστό να είναι στην τάξη με παιδάκια μικρότερα που ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί στον παιδικό;

Ευχαριστώ

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Απαντώ με την ιδιότητα της μάνας και μόνο, και με κάθε επιφύλαξη, οτι μάλλον δεν θα βαρεθεί το παιδάκι και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να είναι με τους μικρούς εφόσον είναι στην ίδια ηλικία. Δεν ξέρω ποιά ερεθίσματα βέβαια τους δίνουν και αν θα ήταν καλύτερο να διαφέρουν από αυτά που ήδη έχει κάνει. Αν αλλάζουν όμως σε σχέση με πέρυσι, αυτό θα μου ήταν αρκετό...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

το παιδάκι σου πρέπει να παει στην τάξη που πηγαν οι προηγουμενοι του "συμμαθητές".

εάν οι προηγουμενοι του συμμαθητές πανε στην παραπανω ταξη ενω εκείνος όχι,

είναι πολύ κακό που δεν το προέβλεψαν απο την αρχή και τραυματικό για το παιδί, εάν τους βλέπει κιόλας και δεν μπορεί να είναι μαζί τους.

εάν οι προηγουμενοι του συμμαθητές ΔΕΝ είναι στο σχολείο,

είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό να είναι πάλι στην ίδια τάξη,

με όπως είπες παιδιά άλλα που δεν ειναι προσαρμοσμένα.

τι παιδαγωγικά σωστό και ......

πόσο πιο μεγάλα ειναι τα παδιια΄αυτά που λένε, που πανε στην επόμενη τάξη, ρώτησες? Συγκεκριμένη ηλικία θες εδώ. μηνα γεννησης δηλδή.

Δώσε συγκεκριμένα στοιχεία για να απαντήσω πιο εύκολα,

γιατί ειναι πολύ άσχημο για ενα παιδάκι αν αισθανθεί ότι έχει υπάρξει αδικία,

ή αν μπεί σε τάξη όπου αυτός είναι διαφορετικός απο τα άλλα παιδιά.

θα νιώσει εκτός,

θα νιώσει οτι δεν ανήκει στην ομάδα.

δωσε στοιχεία, και απαίτησε πιο συγκεκριμένες κινήσεις.

εάν τα άλλα παιδιά οι συμμαθητές του πηγαν σε αλλη ταξη κ τους βλέπει ενώ αυτός όχι,

ειναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο.

και θα έπρεπε να υππαρχει καποιος ΠΟΛΥ σημαντικός λόγος,

ή μπορεί απο την αρχή να τον είχαν βαλει σε λαθος τάξη? εξήγησε καλυτερα μην γράφω και ανακρίβειες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Δηλαδή για να καταλάβω, θα κάνει το προνήπιο του χρόνου (2009-2010) και το νήπιο του αντίχρονου (2010-2011), όταν κανονικά, τα παιδιάκια που γεν. το 2004 θα πηγαίνουν πρώτη δημοτικού. Το παιδί σου θα χάσει έναν χρόνο από την εκπαιδευτική του ζωή. Αυτό μόνο ΕΣΥ μπορείς να το αποφασίσεις μετά από συμβουλή ειδικών. ΄Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το παιδί έχει αποδεδειγμένα δυσκολία προασρμογής επειδή γεννήθηκε στο τέλος της χρονιάς. Πάντως όχι για λόγους χωρητικότητας της τάξης!

Μπορουσες απο φετος να το γραψεις και σε νηπιαγωγειο.

Οχι. Του χρονου πανε Νηπιο τα γεννημενα 2004

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω με τις απαντήσεις σας. Μόλις χθες "ανακάλυψα" το forum και βλέπω ότι έχετε κάνει μια ωραία "παρέα". Λοιπόν, σήμερα πρωί πήγα στη Διευθύντρια, της είπα τους προβληματισμούς μου και ζήτησα να βάλει το γιο μου στη "μεγάλη" τάξη. Από ότι κατάλαβα είναι χωτοταξικό το θέμα, δηλαδή έχει πολλές καινούργιες εγγραφές που είναι ηλικίας αρχών του 2004 και αναγκαστικά κάποια γεννημένα τέλη 2004 (μήνες από Οκτ-Δεκ) θα πρέπει να πάνε στη "μικρή" τάξη μαζί με εκείνα του 2005 για να έχει δύο ίδιες αριθμητικά τάξεις. Όμως αυτό δεν θα έπρεπε να το προβλέψει νωρίτερα και να μην κάνει πολλές εγγραφές από παιδάκια του 2004; Και θα πρέπει να την πληρώσουν τα παιδάκια των τελών του 2004; Εκεί που καταλήξαμε είναι ότι θα το κοιτάξει το θέμα και ότι ναι μεν έχει χωρίσει τις τάξεις αυστηρά ημερολογιακά αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι τέλη του μήνα. Τι λέτε;

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Κανονικά βάση χρονιάς γέννησης το παιδί σου πρέπει να πάει στα προνήπια. Και μάλιστα, νομίζω πως από φέτος είναι και υποχρεωτική η φοίτηση εκεί!. Οπότε, καλύτερα να ρωτήσεις στο νηπιαγωγείο στο οποίο υπάγεστε, ή στο αρμόδιο γραφείο σχολικών συμβούλων της περιοχής σας!

Μην μπερδεύεστε...

Υποχρεωτικό είναι το νηπιαγωγείο, στο οποίο φοιτούν τα παιδάκια 5 ετών, δηλαδή αυτά που γεννήθηκαν το 2003. Το προνήπιο είναι προαιρετικό.

Ένα παιδάκι 4 ετών που έχει και ᾽προϋπηρεσία΄ στον παιδικό πιστεύω πως θα βαρεθεί με τα μικρά, δηλ. θα κάνει τα ίδια που έκανε και πέρισυ;;;

Δύσκολα θα το δεχόμουν εγώ να γίνει αυτό... Θα σε συμβούλευα να περιμένεις μέχρι το τέλος του μήνα όπως σου είπε η διευθύντρια, αλλά να είσαι προετοιμασμένη να τον πας σε άλλο σχολείο στο οποίο να επικρατούν καλύτερες συνθήκες αν δεν γίνει τίποτε εκεί. Οι φίλοι του είναι στο μεγάλο τμήμα;;

Διαφημίσεις

πάντως εμάς ο δημοτικός σταθμός , για τέτοιες περιπτώσεις έχει φτιάξει 2 τμήματα παιδιών της ίδιας χρονιάς και αυτό το έκανε από την ήλικία των 3 ετών δηλαδή χώριζε τα 3χρονα του πρώτου και δευτέρου εξαμήνου περίπου, ώστε να υπάρχει μια "ισοροπία" ( πιστέυω ότι τουλάχιστον στα τρίχρονα η διαφορά 6 μηνών πχ είναι σημαντική όσον αφορά την ανάπτυξη των παιδιών -είναι βέβαια και ανάλογα το παιδί)

πάντως και φέτος που είναι η κόρη μου προνήπιο και έχει γεννηθεί τον Οκτώβριο , είναι στο δεύτερο τμήμα με παιδάκια του εξαμήνου Ιούνιος έως Δεκέμβριος 2004 Προνήπιο όμως..

δεν ξέρω αν είναι "κακό" αυτό , απλά εμένα μου φαίνεται λογικό με τις προυποθέσεις που περιέγραψα όμως..

Λοιπόν, σήμερα πρωί πήγα στη Διευθύντρια, της είπα τους προβληματισμούς μου και ζήτησα να βάλει το γιο μου στη "μεγάλη" τάξη. Από ότι κατάλαβα είναι χωτοταξικό το θέμα, δηλαδή έχει πολλές καινούργιες εγγραφές που είναι ηλικίας αρχών του 2004 και αναγκαστικά κάποια γεννημένα τέλη 2004 (μήνες από Οκτ-Δεκ) θα πρέπει να πάνε στη "μικρή" τάξη μαζί με εκείνα του 2005 για να έχει δύο ίδιες αριθμητικά τάξεις. Όμως αυτό δεν θα έπρεπε να το προβλέψει νωρίτερα και να μην κάνει πολλές εγγραφές από παιδάκια του 2004; Και θα πρέπει να την πληρώσουν τα παιδάκια των τελών του 2004; Εκεί που καταλήξαμε είναι ότι θα το κοιτάξει το θέμα και ότι ναι μεν έχει χωρίσει τις τάξεις αυστηρά ημερολογιακά αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι τέλη του μήνα. Τι λέτε;

Το παιδί σου θα πρεπει να μπεί στην τάξη που είναι της χρονιάς του,

και τέλος.

άλλο όταν έιναι πιο μικρά τα παιδιά, και ΑΛΛΟ 2 χρόνια πριν το δημοτικό.

αυτή η χρονιά είναι σημαντική έτσι ώστε το παιδί να συνηθίσει να είναι με παιδιά της ωριμότητας που θα είναι και αργότερα.

τα προνηπια ειναι μια πολυ σημαντική τάξη, ναι δεν ειναι νηπιαγωγείο,

αλλα΄ειναι ΑΜΕΛΕΙΑ της που δεν εχει προβλέψει κατι αλλο.

ας προσλαβει αλλο ατομο, εσυ προνηπιο πρεπει να πατε και προνήπιο θα πάτε και μην ακούς δικαιολογίες, για αριθμητικά ίδιες τάξεις

αυτό ειναι Απαράδεκτο.

ειδικά, απο ότι κατάλαβα αν ειναι και συμμαθητές του στην αλλη ταξη!!

ακόμα πιο απαράδεκτο, είναι ή δεν είναι?

που ποντάρει στο οτι ο γονιός δε θα ρωτήσει ή δεν θα ενδιαφερθεί, οπότε ε

ας παει εκεί, δε παθαίνει τιποτα.///

ΕΙΔΙΚΑ επειδή ήσασταν εκει και απο περσυ (ετσι καταλαβα,.. σωστά?)

θα έπρεπε πρώτα εσένα να κοιτάξει και μετά τις "νέες" εγγραφές.

Ένα παιδάκι 4 ετών που έχει και ᾽προϋπηρεσία΄ στον παιδικό πιστεύω πως θα βαρεθεί με τα μικρά, δηλ. θα κάνει τα ίδια που έκανε και πέρισυ;;;

ΣΑΦΩΣ!

μην δεχτείς ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά που θα σου πει, είναι δικαιολογίες.

ειναι δικό της πρόβλημα αυτό, και να βρεί να το λύσει με άλλο τρόπο,

ΚΑΙ ΟΧΙ με αποδιοπομπαίο τράγο το παιδί σου!

R.I.P. Michael Jackson.

Και εγώ σαν γονέας δεν θα το δεχόμουν εύκολα αυτό...

Το κακό είναι ότι σε Δημοτικό σταθμό τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολο να αντιδράσει κανείς, όσο σε ιδιωτικούς. Και πολλές φορές δεν είναι επιλογή της διευθύντριας το πόσες παιδαγωγούς θα έχει και πόσα παιδιά...

Πάντως αν μου ζητούσε πίστωση χρόνου μέχρι τέλος του μήνα θα θεωρούσα ότι το κάνει για να κερδίσει χρόνο και να μου πει μετά "μια χαρά είναι το παιδί, που να το αλλάζουμε τώρα που έμαθε σε αυτή την τάξη..".

Και πάλι προσωπικά, εφόσον πρόκειται για δημοτικό σταθμό εγώ θα προσπαθούσα να αξιοποιήσω οποιεσδήποτε γνωριμίες στο δήμο (δημ. σύμβουλους, αντιδημάρχους, δήμαρχο) ή αν δεν είχα θα πήγαινα να δω προσωπικά τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο ή ακόμα και τον δήμαρχο..

Κανονικα θα επρεπε να εχουν κοιταξει τι κενα δημιουργουνται σε καθε τμημα και αναλογα να παρουν και τις καινουργιες εγγραφες..

Ομως αυτο συνηθως δεν γινεται στους δημμοτικους σταθμους, καθως ρολο για τις εγγραφες παιζουν τα κοινωνικα κριτηρια..

Πχ δεν θα αφησουν απ΄εξω ενα παιδι απο πολυτεκνη οικογενεια επειδη το τμημα ειναι γεματο. επισης μην ξεχνατε οτι φετος εγινε χαμος καθως παιδακια που πηγαιναν σε ταξεις προνηπιων στα νηπιαγωγεια αναγκαστικα κατεφυγαν στους παιδικους μιας και εγινε πανικος στα δημοσια νηπιαγωγεια με αποτελεσμα να μην υπαρχουν θεσεις προνηπιων.

Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις και πολλα..

Υποψην σου επισης οτι η επανεγγραφη ενος παιδιου δεν ειναι κατι στανταρ απο τη στιγμη που υπαρχουν ανθρωποι με "μεγαλυτερη αναγκη"

Σιγουρα οι δασκαλες και η δημοτικη αρχη προωθουν τις επανεγραφες αλλα αν καποιος που εμεινε απ΄εξω κανει ενσταση μπορει χαλαρα να σε πεταξει εξω..

δυστυχως αυτη τη στιγμη περναμε μια μεταβατικη φαση και αυτο εχει εμφανης συνεπειες σε ολους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Σιγουρα οι δασκαλες και η δημοτικη αρχη προωθουν τις επανεγραφες αλλα αν καποιος που εμεινε απ΄εξω κανει ενσταση μπορει χαλαρα να σε πεταξει εξω..

Όπως ξέρεις δεν προωθούν μόνο τις επανεγραφές (που έχει μια λογική, αφού σε πήραν πέρσι πιθανότατα ισχύουν και φέτος τα ίδια κοινωνικά κριτήρια) αλλά προωθούν και τις "πολιτικές" εγγραφές...

Διαφημίσεις

Στο δευτερο συμφωνω απολυτα.. στο πρωτο ασε με να εχω τις ενστασεις μου..

Συμβαινει συχνα να εμφανιστει πχ μια τριτεκνη με εισοδημα 20.000€ και να μεινει απ΄εξω γιατι στις επανεγγραφες υπαρχουν 8 μοναχοπαιδια με 30 .000€ ειδοδημα.. Αν ομως το ζορισεις κατι βγαζεις.. στην χειροτερη γραφετε υπεραριθμο και το δικο σου το παιδι (ετσι κι αλλιως θα γραφτουν καποια υπεραριθμα δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινει αυτο)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

καλημερα. μανουλες ειμαι νεα στην παρεα σας. τωρα ειδα το θεμα σας,αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι επιλεξανε το δικο σας παιδακι να μεινει σταθερο στην ιδια ταξη?

Σήμερα η Διευθύντρια μου απάντησε ότι τελικά δεν γίνεται να βάλει το γιο μου στην τάξη των "μεγάλων" γιατί άλλες 8 μανάδες της ζήτησαν το ίδιο. Αυτό όμως που έκανε από ότι μου είπε είναι ότι χώρισε τα παιδάκια ως εξής: Στη "μεγάλη" τάξη τα γεννηθέντα από Ιανουάριο 2004 έως Σεπτέμβριο 2004 και στη "μικρή" τα παιδάκια από Οκτώβριο 2004 έως Μάιο 2005. Πιο μικρά μου είπε ότι δεν έχει. Πρόσθεσε επίσης ότι στην τάξη του γιου μου θα είναι 10 παιδάκια από την προηγούμενη τάξη του και ότι θα έχει φέτος 2 νηπιαγωγούς στην τάξη (όχι βρεφονηπιοκόμους ή βοηθούς) και ότι θα κάνουν παρόμοια πράγματα με τα "μεγάλα". Καλό δεν ακούγεται;

6WqHp3.pngUVK9p3.png

καλημερα σε ολους .βεβαια ειναι πολυ καλητερα εφοσον θα εχει και αλλα παιδακια τησ ηλικιαστου και θα ακολουθανε το ιδιο προγραμα. καλη επυτιχια

γειά σου Ειρήνη τώρα σε ανακάλυψα. Και εγώ από Κέρκυρα είμαι και έχω τον Σπύρο 31/05/2005 και τον Αλέξανδρο 10/08/2007. Τον Σπύρο τον έγραψα φέτος σε δημόσιο παιδικό στην πόλη μέσα και έχω διάφορα παράπονα αν θες γράψε μου πμ ή πες μου που τον έγραψες εσύ? Δεν νομίζω στον δικό μας πάντως από ότι διάβασα.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Και εγώ εντάξει το βρίσκω ... Το μεγαλύτερο παιδί στην τάξη του θα είναι 3ών μηνών μεγαλύτερο και το μικρότερο 5 μηνών μικρότερο.

Το παιδί γεννήθηκε 9 Δεκεμβρίου. Δηλαδή αν γεννιότανε Ιανουάριο του 2005 θα ήτανε μικρό για προνήπιο ενώ τώρα είναι μεγάλο επειδή είναι 2004; Τυπικά είναι αυτά

g4BDp3.pngyCdLp3.png

μου ακούγεται σαν ένας συμβιβασμός τον οποίο θα μπορούσα τον δεχτώ, αν δεν είχα και άλλη επιλογή,

με βάση όμως να ισχύουν αυτά που λέει, δηλαδή να κάνουν πράγματα διαφορετικά απο πέρσυ, και αντίστοιχα της άλλης τάξης, όσο γίνεται,

θα το έλεγχα αυτό,

δηλαδή θα ερχόμουν σε επαφή με τις μαμάδες της άλλης τάξης, για να συγκρίνω το τι κάνουν σε βάθος χρόνου, και μετά θα παρενέβαινα εάν έβλεπα οτι αυτό χρειάζεται, για να πιέσω λίγο, σε θέματα υλης και δραστηριοτήτων εννοώ.

μην τους αφήσεις χαλαρά σε αυτό, έτσι ώστε να τηρήσουν αυτό που σου υποσχέθηκαν!

καλή αρχή!

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα!!! είμαι καινούργια εδώ στο forum και διάβάσα όλο το θέμα με προσοχή!!!!! και νοιώθω κάπως έτσι και εγώ αυτό τον καιρό...... :-(

Θα ήθελα πολύ την βοήθειά σας, ειδικά από την Μαρία Στυλιανάκη.

Μένω μόνη μου είμαι άγαμη και η κόρη μου (μοναχοπαίδι) είναι τώρα 3 χρόνων και 4 μηνών ( γεννήθηκε 13-06-2006). Έχει κοντά και την γιαγιά της και τον παππού της (σχεδόν καθημερινά τους βλέπει..ιδίως τον παππού). Πάει τώρα στον ίδιο ιδιωτικό παιδικό σταθμό για 2η χρονιά.

Την βάλανε στην ίδια τάξη λόγω ηλικίας με την ίδια δασκάλα. Κάποιοι συμμαθητές τις προχώρησαν τάξη.

Είναι όμως το μεγαλύτερο παιδάκι σε ηλικία τις τάξης της. Η λογοθερεύτρια του σταθμού είπε ότι έχει πάρα πολύ καλή αντίληψη και γενικά είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί. :-P

Τα έκανε όλα νωρίς...μίλησε πολύ νωρίς, περπάτησε πολύ νωρίς, βγάλαμε την πάνα όταν ήταν 2 ετών ακόμα και ο σωματότυπός της είναι για 4-5 χρονών. Δεν την κάνεις για την ηλικία της. Επίσης είναι ένα πολύ κοινωνικό παιδί.... κάνει πολύ εύκολα φιλίες. Και πολύ δραστήρια σε σημείο να είναι υπερκινητική.... δεν κάθεται σε καρέκλα.....όμως θεωρώ ότι δεν έχει πρόβλημα υπερκινητικότητας απλά είναι ζωηρούλα..... γενικά βαριεται πολύ εύκολα....θέλει να την τροφοδοτούμε με πληροφορίες και καινούργια πράγματα...... ( από μωρό...)

Το πρόβλημά μου είναι ότι είδα κάποια πράγματα στην κόρη μου σε σχέση με τον σταθμό αυτόν τον καιρό που με προβλημάτισαν..... όπως:

1) ότι άρχισε να μπεμπεκίζει :cry:( δηλαδή ενώ μιλούσε πεντακάθαρα άρχισε να μου μιλάει σαν να ήταν μωρό...... έλεγε νινινι ενώ ενοούσε ότι 8έλει νερό....και άλλα τέτοια.... στην αρχή είπα μαλλον το λέει για αστείο... όμως για αρκετές μέρες ιδίωσ όταν είναι κοθρασμένη και έχει υπερένταση μου μιλάει έτσι..... και όταν 8έλει να μου τραβήξει την προσοχή....)

2) επίσης όταν νευριάζει και κλαίει ενώ μου ότι θέλει να κάνει τσίσα της δεν με αφήνει να την πάω στην τουαλέτα και τα κάνει επάνω της :|.......

( κάτι που στο παρελθόν δεν έκανε ..... ημερήσια ενούρηση έχουμε πάνω από χρόνο!!! )

3) έχει αρχίσει να τρώει τα νύχια της!!!!! :?και δεν ξέρω πως να της το κόψω...... αυτό το άρχισε πριν ένα μήνα περίπου

4) και γενικά έχει πολλά νεύρα - γκρίνια :?αυτό το διάστημα (τον τελευταίο μήνα) όταν την παίρνω από το σχολέιο.

Έκανα κουβέντα με την διευθύντρια του σχολείου και τις είπα να την αλλάξει τάξη... να την προχωρήσει στα προνήπια, μαζί με τους άλλους συμμαθητές της. Η δασκάλα των προνήπιων είναι έγκυος και θα φύγει αυτόν τον μήνα με την άδειά της για να γεννήσει. Έχει φέρει καινούργια δασκάλα λοιπόν, και με την ευκαιρία αυτή είπα λοιπόν στην διευθύντρια να την άλλάξη τάξη.

Στην αρχή μου είπε ότι ήταν θέμα θέσεων όμως επειδή μάλλον θα πάρει 2 παιδάκια στην ηλικία των 2 ετών... αυτά θα πάνε στο τμήμα της κόρης μου και έτσι μπορεί η κόρη μου να προχωρήσει τάξη (χαρισματικά όμως και επειδή έχει ανεπτυγμένη αντίληψη γιατί ηλικιακά δεν είναι για αυτό το τμήμα). Ακόμα δεν την έχει βάλει είπε στα μέσα του μήνα....

Και λέω τώρα έπραξα σωστά που είπα να αλλάξει τάξη?? ( εγώ πάντως προτιμώ να είναι η μικρότερη της τάξης και να μιμείται μεγαλύτερα παιδάκια - παρά να είναι η μεγαλύτερη στην τάξη της και να μιμείται μικρότερα παιδάκια - γιατί αυτά που κάνει τελευταία η κόρη μου πιστέυω είναι καθαρά μιμητισμός.... ότι βλέπει στην τάξη της κάνει..... έχει συμμαθητές με πάνα...

παιδάκια που δεν μιλάνε κα8όλου καθαρά )

Είμαι παράλογη??? :confused:

μήπως να μείνει στην ίδια τάξη με την δασκάλα που ξέρει και εμπιστεύεται??

μήπως και αυτή η αλλάγη δεν είναι καλή .... με καινούργια δασκάλα και καινούργια τάξη????? ( βέβαια μην φανταστείτε.. η καινούργια τάξη δίπλα είναι.... ;))

Σας παρακάλω πείτε μου την γνώμη σας....... θα με βοηθήσει πολύ...... :D

αυτά γράφει παραπάνω η κυρία Στυλιανάκη

Το παιδί σου θα πρεπει να μπεί στην τάξη που είναι της χρονιάς του,

και τέλος.

άλλο όταν έιναι πιο μικρά τα παιδιά, και ΑΛΛΟ 2 χρόνια πριν το δημοτικό.

αυτή η χρονιά είναι σημαντική έτσι ώστε το παιδί να συνηθίσει να είναι με παιδιά της ωριμότητας που θα είναι και αργότερα.

σχολική χρονιά 2009-2010- προνήπιο 2005, νήπιο 2004

σχολική χρονιά 2010-2011- προνήπιο 2006, νήπιο 2005, α' δημοτικού 2004

σχολική χρονιά 2011-2012- προνήπιο 2007, νήπιο 2006, α' δημοτικού 2005, β' δημοτικού 2004

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...