Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΧΟΓΕΝΕΣ ΕΝΤΕΡΟ


Recommended Posts

και εκει που εισαι στα ουρανια και κοιτας μεσα απο το μονιτορ κατι ομορφα πατουσακια ερχεται μια ερωτηση κεραυνος απο την γυναικολογο-Εξεταση για κυστικη ινωση εχετε κανει???

και μετα περνουν εσενα και το συζυγο στο γραφειο και σου εξηγουν οτι το μωρακι σου κατα την β-επιπεδου βρεθηκε οτι εχει ηπιας μορφης υπερηχογενες εντερο που υποδηλωνει κυστικη ινωση ή καποιο συνδρομο,οπως DOWN.

Kαι αμμεσα ξαναμπαινεις σε εκει το φρικτο δωματιο του Αλεξανδρας και ερχεται ενας εμβρυοκαρδιολογος και ελεγχει επι 45 λεπτα την καρδουλα του μωρου...

Και η καρδουλα δεν εχει τπτ...

Αργησα να ανασυγκροτηθω,να παρω δυναμεις...ηθελα αμεσα αμνιοπαρακεντηση-και η γυναικολογος-...Ειτε σε εξωτερικο ιατρειο με 400-500 ευρω ,ειτε η γυναικολογος θα εβαζε τα μεγαλα μεσα για το Χωρεμειο με 280 ευρω..

Ο αντρας μου πιο ψυχραιμος γιατι νοσει απο μεσογειακη και τα εχει δει ολα στη ζωη του,μου προτεινε να μιλησουμε με την αιματολογο μας πρωτα στο Λαικο,η οποια μας βρηκε τροπο να κανουμε την εξεταση για ινοκυστικη αμεσα και να εχουμε τα πρωτα αποτελεσματα σε 7 μερες.

Η ψυχολογια μου ειναι χαλια...ωρες-ωρες κλαιω,ωρες-ωρες γελαω,κανω φιλοτιμες προσπαθειες να φτιαξω το κεφι του αντρα μου και να του πω οτι δεν ειναι τπτ,να του δωσω απο το κουραγιο που δεν εχω...

μετραω τις μερες σαν φανταρος και για να βγουν τα αποτελεσματα απο την ινοκυστικη αλλα και για να ξανακανω υπερηχο μηπως και το υπερηχογενες εχει φυγει...

και αν δεν φυγει?να κανω αμνιοπαρακεντηση????και αυτα τα χρηματα πως τελιωνουν τοσο γρηγορα???

τοσα χρονια δε μπορουσαμε να κανουμε παιδακι,και ηρθες εσυ βρε μικρουλι να μας κανεις τοσο μα τοσο χαρουμενους....μη μας παρεις στιγμη χαρας πισω θεε μου....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Andrian σε καταλαβαίνω απόλυτα.Εχω περάσει και εγώ αυτό το πράγμα και είχα να κοιμηθώ πόσες μέρες.Εμένα το είχαν εντοπίσει στην αυχενική και μου είπαν να κάνω επαναληψη υπερυχου στο μαιευτήριο.Κάνω μετά από λίγο καιρό...να πάλι το υπερηχογενές έντερο.Το έψαξα και εγώ αρκετά για εξετάσεις κτλ κτλ.Δεν είναι απόλυτο ότι το παιδί σου έχει κάτι επειδή εντοπίστηκε υπερυχογένεια.Ενα μεγάλο ποσοστό εμβρύων έχουν καθαρότατη εικόνα κατά την γέννηση και σε ένα αλλο ποσοστό εξαφανίζεται κατά τον πρώτο μήνα ζωής.Η αποφαση η δική μου ήταν να μην κάνω τίποτα απολύτως και μάλλον έκανα καλά γιατί είχε εξαφανιστεί στην β-επιπεδου.Πάνω στην κουβέντα που είχα με τον εμβρυολόγο μου εξήγησε ότι ένα μεγάλο ποσοστό εμφανίζει υπερηχογένεια και αυτός πρέπει να εκτιμήσει αν πρόκειται για ηπια ή έντονη .Αν σε τρώει η ανησυχία να κανεις τις εξετάσεις.Εγώ απλά σου λέω να μην στεναχωριέσαι γιατι πιθανόν να μην είναι κατι σοβαρό.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγω ακριβως τα ιδια.Στη β επιπεδου μας βρηκαν υπερηχογενες εντερο,μας τρελαναν,καναμε τις εξετασεις για κυστικη ινωση,δεν ηταν,αλλα το νταουν δεν μπορουσε να αποκλειστει αλλιως παρα μονο με παρακεντηση.

ΔΕΝ ΤΗΥΝ ΕΚΑΝΑ.Ηταν περισσοτερες οι πιθανοτητες να αποβαλλω παρα να εχει κατι το παιδι μου αφου δεν υπηρχε κανενας αλλος δεικτης.

Με εφαγε η αγωνια μεχρι να γεννησω.Απο εκεινη τη στιγμη και μετα δεν ευχαριστηθηκα τιποτα στην εγκυμοσυνη μου.

Η κορη μου γεννηθηκε υγιεστατη.Δεν ηταν τιποτα τελικα.Και να σου πω οτι στη δικη μου περιπτωση το υπερηχογενες εντερο δεν εξαφανιστηκε σε καμια εξεταση.

Σου ευχομαι αλλα και πιστευω πραγματικα οτι δεν θα ειναι τιποτα.Και κατι ασχετο.....Μηπως ματωνουν πολυ τα ουλα σου τωρα που εισαι εγκυος?Να ξερεις οτι μπορει να εμφανιζεται το υπερηχογενες εντερο και απο αυτο.Οτι θελησεις να ρωτησεις στειλε μου π.μ.

Link to comment
Share on other sites

.Και κατι ασχετο.....Μηπως ματωνουν πολυ τα ουλα σου τωρα που εισαι εγκυος?Να ξερεις οτι μπορει να εμφανιζεται το υπερηχογενες εντερο και απο αυτο..

Καλά έκανες και το ανέφερες...Και εμένα μου είχε πει ο εμβρυολόγος οτι μπορει να είχε καταπιεί αίμα και με ρωτούσε αν ματώνουν τα ούλα μου.Βέβαια δεν μάτωναν αλλά μπορεί να οφειλόταν σε κάτι άλλο.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

Και μενα τελικα εκει οφειλοταν...Βεβαια εμενα μου το ανεφεραν μετα τη γεννηση.Εμενα οχι απλα ματωναν τα ουλα μου,αλλα χωρις καν να τα εχω βουρτσισει το πρωι,οταν επλενα το προσωπο μου το πρωι και τυχαινε να φτυσω(συγνωμη κιολας)κοκκινιζε ο νιπτηρας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ματωνουν τα ουλα μου,ναι,αλλα στο βουρτσισμα....βεβαια τωρα που προσπαθω να θυμιθω,δυο πρωινα με επιασε βηχας οταν σηκωθηκα και τελικα -συγνωμη για αυτο που θα πω-αλλα εφτυσα αιμα ξεραμενο....η μυτη μου βεβαια ειναι συνεχως με αιμα ξεραμενο,σχεδον ολη μερα..

λετε βρε κοριτσια ???

βλεπω εφιαλτες ολη νυχτα .....σημερα ειδα οτι εβγαζα ψαρια απο τη θαλασσα...ποτε δε πιστευα στα ονειρα,αλλα τωρα και το παραμικρο με κανει να τρελλαινομαι....

Link to comment
Share on other sites

Αμα το έφτυσες μπορεί λίγο να είχες καταπιεί κιόλας.Αν σε τρώει η ανησυχία κάνε τις εξετάσεις σου.Αλλά νομίζω ότι αυτό δεν οφείλεται ούτε σε κ.ι ούτε και σε συνδρομο down.Τα 2/3 των εμβρύων παρουσιάζουν υπερηχογένεια κάπου.Προσπάθησε να ηρεμήσεις γιατί κάνεις κακό και στο μωράκι σου και θα δείς στο τέλος οτι δεν άξιζε .Οτι χρειαστείς εδώ είμαστε.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

θα παραθεσω ακομα μερικα στοιχεια και για να βαλω τις σκεψεις μου σε ταξη και για να μπορεσει και καποια αλλη μανουλα να βοηθηθει εστω και στο ελαχιστο.

 

Καποτε ενας γιατρος μου ειχε πει οτι η υγεια ειναι πολυ ακριβη...ως ενα σημειο δεν μπορουσα να το καταλαβω γιατι η αιματολογος του αντρα μου παντα φροντιζε και φροντιζει τα παιδια με μεσογειακη αναιμια να μην επιβαρυνονται στο ελαχιστο.

Οταν ομως ξεκινησα τις προσπαθειες για να κανω ενα μωρακι ειδα οτι ολα και ολοι συνωμοτουν για αυτην την περιφημη ακριβη υγεια.

Οταν μου ειπε ο πρωτος ιδιωτης γυναικολογος μου οτι θελει 3000 ευρω για να γεννησω σκεφτηκα -o.k,ιδιωτης ειναι,εξαιρετικος γιατρος ειναι,μετα απο πολλους γυναικολογους εντοπισε το προβλημα μου και εμεινα εγκυος αλλα 3000 δεν εχω οποτε ας ψαξω για γιατρο του δημοσιου.

Ο δημοσιος γιατρος,αφου του εξηγησα οτι οικονομικα ειμαστε καπως ασχημα μου ζητησε 1500 ευρω.Ειπα ναι αφου μας τον ειχαν συστησει με τα καλυτερα λογια και κλεισαμε ραντεβου για το β επιπεδου στο αλεξανδρας.

Στο περιφημο αυτο β επιπεδου μας αποκαλυψε το υπερηχογες εντερο και οι πρωτες λεξεις του ηταν αμνιοπαρακεντηση-400 ευρω σε εξωτερικο εργαστηριο-αμεσα γιατι ειμαι 21 εβδομαδων-εξαιρετικα δυσκολο να βρω ραντεβου στο Χωρεμειο.

Το πρωτο σοκ και των δυο μας,ακολουθησε οπως εγραψα και στην αρχη η ηρεμη φωνη του αντρα μου και η προταση του να επισκεφτουμε την αιματολογο του στο Λαικο.

Εγινε μια εξαιρεση και η εξεταση για κυστικη ινωση θα ειναι ετοιμα σε 7 μερες.

Εντωμεταξυ σκεφτομαστε τα χειροτερα και σε μια στιγμη λογικης ειπα να παρω τηλεφωνο τον πρωτο μου γιατρο να τον ρωτησω ποσο θα μας στοιχισει η αμνιοπαρακεντηση.Ζητησε 600 ευρω.Το ιδιο και λιγο παραπανω ενας γνωστος γιατρος στο Κολωνακι.

Εψαξα στα χαρτια μου και βρηκα το εργαστηριο που εκανα τις αιματολογικες στην πρωτη επιπεδου,πηρα τηλεφωνο,ρωτησα αν μπορω να τους φερω δειγμα αμνιο που θα μου εχουν παρει απο το αλεξανδρας(ελπιζω τζαμπα)και μου ζητησαν για πληρη ελεχγο 220 ευρω.Πηρα και σε αλλο εργαστηριο.Παλι 220 ευρω...

Και με επιασε μια κριση πανικου...Δλδ ο πρωτος γιατρος που ζητησε τα 600 για την αμνιο ηθελε 380(600-220) ολοκληρα ευρω και ο γιατρος στο δημοσιο ,που επεμενε να κανουμε την αμνιο σε δικο του συνεργαζομενο εργαστηριο ,ηθελε 180 ευρω(400-220).

Ελεγα και ξαναλεγα οτι δεν μπορει να με εχουν βαλει σε αυτη τη διαδικασια για τα χρηματα.Ελεγα και ξαναλεγα οτι αυτο το ηπιο υπερηχογενες κατι κρυβει αλλα καποιοι απο τους φοβους μου επιβεβαιωθηκαν οταν ειπα στο γιατρο του δημοσιου οτι αν θα κανω αμνιο θα παω το δειγμα σε δικο μου εργαστηριο.Υψωσε τη φωνη του και με ρωταγε που το βρηκα,ποιος με συστησε....Απαντησα οτι εκει μου εκανε τις αιματολογικες ο πρωτος μου γιατρος για την α επιπεδου και με πολυ θρασος του εξηγησα οτι ακομα και στο Χωρεμειο-που ο ιδιος ειχε πει οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κανω αμνιο- ο Κυριος Καναβακης μολις ακουσε την ιστορια μου ειπε οτι μπορουν να με δεχτουν αμεσα.

Τωρα η λυση για μενα ειναι μονοδρομος.Θα περιμενω τα πρωτα αποτελεσματα απο την ινοκυστικη και αν ειναι αρνητικα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω την αμνιο στο αλεξανδρας,να κανω τη χαζη και να μην τον ρωτησω αν του χρωσταω κατι και να παω το δειγμα εκει που θελω εγω.

Να τελιωσω ολο αυτο το μακροσκελες κειμενο λεγοντας ξανα τα λογια εκεινου του γιατρου.Η υγεια ειναι πολυ ακριβη.Μεσα ομως σε αυτο το σκοταδι βρεθηκαν αυτες τις μερες 3 ανθρωποι-η αιματολογος μας στο Λαικο,η γενετιστρια και υπευθυνη για τις εξετασειςτης ινοκυστικης και ο κ.Καναβακης στο Χωρεμειο που με εμαθαν οτι ναι,η υγεια ειναι ακριβη αλλα οχι μονο χρηματικα.....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

 

Διαγνωστηκε και ο δικος μου μπεμπης με υπερηχογενες εντερο στην β΄επιπέδου και μαλιστα έντονη υπερηχογένεια.

 

Η πρωτη ερωτηση ηταν αν ειχα αποκολληση και η δευτερη εαν ειχα εξεταστεί για κυστικη ινωση και τοξοπλασμα προσφατα.

Αποκολληση δεν ειχα.

Ειχα κανει εξεταση για ΚΙ στο λαικό και ημουν αρνητικη για το 75% των μεταλλάξεων.

Ο γιατρός που μου εκανε το β΄επιπέδου (Κουρτης) είπε πως το ποσοστό αυτό δεν τον καλύπτει,ήθελε να εξεταστω για το 95%.

 

Ο γυναικολογος μου ελεγε πως ειναι απλά μια ενδειξη, κατι συνηθισμένο και συνιστα να μην κανω τιποτα,ωστοσο αλλαξα γιατρό για άλλους λογους.

Ο καινουριος γιατρός ειπε τα ιδια.

Ομως εγω ειχα αρρωστησει,αρχισα να ψαχνω κ να διαβαζω στο νετ,ειχα χασει τον υπνο μου απο το αγχος και την αγωνία.

Τελικα συναποφασισαμε με τον άντρα μου να μην κανουμε τιποτα.

Λάθος -σωστό δεν ξερω,εκεινος ηταν σιγουρος πως το μωρο μας ειναι υγιέστατο.

 

Πριν μια εβδομαδα εκανα ντοπλερ, το υπερηχογενες εντερο ειχε εξαφανιστεί.

 

Πιστευω πως το ιδιο θα συμβει κ σε σενα!!!!!!!

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ολα να πανε καλα.

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Link to comment
Share on other sites

θα παραθεσω ακομα μερικα στοιχεια και για να βαλω τις σκεψεις μου σε ταξη και για να μπορεσει και καποια αλλη μανουλα να βοηθηθει εστω και στο ελαχιστο.

 

Καποτε ενας γιατρος μου ειχε πει οτι η υγεια ειναι πολυ ακριβη...ως ενα σημειο δεν μπορουσα να το καταλαβω γιατι η αιματολογος του αντρα μου παντα φροντιζε και φροντιζει τα παιδια με μεσογειακη αναιμια να μην επιβαρυνονται στο ελαχιστο.

Οταν ομως ξεκινησα τις προσπαθειες για να κανω ενα μωρακι ειδα οτι ολα και ολοι συνωμοτουν για αυτην την περιφημη ακριβη υγεια.

Οταν μου ειπε ο πρωτος ιδιωτης γυναικολογος μου οτι θελει 3000 ευρω για να γεννησω σκεφτηκα -o.k,ιδιωτης ειναι,εξαιρετικος γιατρος ειναι,μετα απο πολλους γυναικολογους εντοπισε το προβλημα μου και εμεινα εγκυος αλλα 3000 δεν εχω οποτε ας ψαξω για γιατρο του δημοσιου.

Ο δημοσιος γιατρος,αφου του εξηγησα οτι οικονομικα ειμαστε καπως ασχημα μου ζητησε 1500 ευρω.Ειπα ναι αφου μας τον ειχαν συστησει με τα καλυτερα λογια και κλεισαμε ραντεβου για το β επιπεδου στο αλεξανδρας.

Στο περιφημο αυτο β επιπεδου μας αποκαλυψε το υπερηχογες εντερο και οι πρωτες λεξεις του ηταν αμνιοπαρακεντηση-400 ευρω σε εξωτερικο εργαστηριο-αμεσα γιατι ειμαι 21 εβδομαδων-εξαιρετικα δυσκολο να βρω ραντεβου στο Χωρεμειο.

Το πρωτο σοκ και των δυο μας,ακολουθησε οπως εγραψα και στην αρχη η ηρεμη φωνη του αντρα μου και η προταση του να επισκεφτουμε την αιματολογο του στο Λαικο.

Εγινε μια εξαιρεση και η εξεταση για κυστικη ινωση θα ειναι ετοιμα σε 7 μερες.

Εντωμεταξυ σκεφτομαστε τα χειροτερα και σε μια στιγμη λογικης ειπα να παρω τηλεφωνο τον πρωτο μου γιατρο να τον ρωτησω ποσο θα μας στοιχισει η αμνιοπαρακεντηση.Ζητησε 600 ευρω.Το ιδιο και λιγο παραπανω ενας γνωστος γιατρος στο Κολωνακι.

Εψαξα στα χαρτια μου και βρηκα το εργαστηριο που εκανα τις αιματολογικες στην πρωτη επιπεδου,πηρα τηλεφωνο,ρωτησα αν μπορω να τους φερω δειγμα αμνιο που θα μου εχουν παρει απο το αλεξανδρας(ελπιζω τζαμπα)και μου ζητησαν για πληρη ελεχγο 220 ευρω.Πηρα και σε αλλο εργαστηριο.Παλι 220 ευρω...

Και με επιασε μια κριση πανικου...Δλδ ο πρωτος γιατρος που ζητησε τα 600 για την αμνιο ηθελε 380(600-220) ολοκληρα ευρω και ο γιατρος στο δημοσιο ,που επεμενε να κανουμε την αμνιο σε δικο του συνεργαζομενο εργαστηριο ,ηθελε 180 ευρω(400-220).

Ελεγα και ξαναλεγα οτι δεν μπορει να με εχουν βαλει σε αυτη τη διαδικασια για τα χρηματα.Ελεγα και ξαναλεγα οτι αυτο το ηπιο υπερηχογενες κατι κρυβει αλλα καποιοι απο τους φοβους μου επιβεβαιωθηκαν οταν ειπα στο γιατρο του δημοσιου οτι αν θα κανω αμνιο θα παω το δειγμα σε δικο μου εργαστηριο.Υψωσε τη φωνη του και με ρωταγε που το βρηκα,ποιος με συστησε....Απαντησα οτι εκει μου εκανε τις αιματολογικες ο πρωτος μου γιατρος για την α επιπεδου και με πολυ θρασος του εξηγησα οτι ακομα και στο Χωρεμειο-που ο ιδιος ειχε πει οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κανω αμνιο- ο Κυριος Καναβακης μολις ακουσε την ιστορια μου ειπε οτι μπορουν να με δεχτουν αμεσα.

Τωρα η λυση για μενα ειναι μονοδρομος.Θα περιμενω τα πρωτα αποτελεσματα απο την ινοκυστικη και αν ειναι αρνητικα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω την αμνιο στο αλεξανδρας,να κανω τη χαζη και να μην τον ρωτησω αν του χρωσταω κατι και να παω το δειγμα εκει που θελω εγω.

Να τελιωσω ολο αυτο το μακροσκελες κειμενο λεγοντας ξανα τα λογια εκεινου του γιατρου.Η υγεια ειναι πολυ ακριβη.Μεσα ομως σε αυτο το σκοταδι βρεθηκαν αυτες τις μερες 3 ανθρωποι-η αιματολογος μας στο Λαικο,η γενετιστρια και υπευθυνη για τις εξετασειςτης ινοκυστικης και ο κ.Καναβακης στο Χωρεμειο που με εμαθαν οτι ναι,η υγεια ειναι ακριβη αλλα οχι μονο χρηματικα.....

 

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις για τις τιμές αμνιοπαρακέντησης! Θα πρέπει όμως να διευκρινιστούν τα εξής:

Όταν ρώτησες τα εργαστήρια που σου είπαν 220 ευρώ, για ποιές εξετάσεις εννοούσαν? Καρυότυπο (κλασσικές χρωμοσωμικές ανωμαλίες) με ή χωρίς MLPA (σπάνια σύνδρομα)? ''Πλήρης έλεγχος'' δεν υπάρχει! Αρκεί να σου πώ ότι δεν θα βρείς καρυότυπο κάτω από 160-180 ευρώ και το MLPA κάνει άλλα τόσα.

Η αμνιοπαρακέντηση ΔΕΝ είναι μια εξέταση και γι αυτό κάθε φορά θα πρέπει να ρωτάμε τι εξετάσεις γίνονται από το εργαστήριο. Έτσι μόνο μπορούμε να υπολογίσουμε και την αμοιβή του ιατρού που την κάνει. Επιπλέον δεν μπορούμε να ξέρουμε και το υλικό που χρησ/ποιεί ο κάθε ιατρός. Υπάρχουν ΕΙΔΙΚΕΣ βελόνες για αμνιοπαρακέντηση (ειδικές= σχεδιασμένες να προκαλούν μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών) με κόστος περίπου 10-12 ευρώ καθώς και βελόνες επισκληριδιας αναισθησίας που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν (κόστος 0,5 ευρώ) και πάει λέγοντας...

Τα δημόσια εργαστήρια γενετικής είναι πολύ οικονομικά (ή και δωρεάν) αλλά οι απαντήσεις τους έρχονται σε 1 μήνα και βάλε (χωρίς να δίνουν τη λεγόμενη ''γρήγορη'' απάντηση), δεν κάνουν MLPA, ενώ επιπλέον το δειγμα του αμνιακού υγρού που τους δίνεις πετιέται μετά το τέλος της εξέτασης. Αντίθετα τα ιδιωτικά εργαστήρια δίνουν ''γρήγορη'' απάντηση σε 24-48 ώρες και τελικές ( και MLPA) απαντήσεις εντός 15 ημερών και το δείγμα φυλάσσεται μέχρι να γεννήσεις ώστε αν προκύψει άλλο πρόβλημα να μπορεί να εξεταστεί και γι άλλα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

mariob

και οι δικες σου πληροφοριες ειναι πολυ σημαντικες.

 

Να εξηγησω οτι τα 220 ευρω που ανεφερα αφορουσαν καρυοτυπο(κλασσικές χρωμοσωμικές ανωμαλίες) -μέθοδο ταχείας προγεννητικής διάγνωσης QF-PCR και αυριο(Κυριακη σημερα) θα μαθω αν περιλαμβανει MLPA (σπάνια σύνδρομα).

 

 

Τα δημόσια εργαστήρια γενετικής κανουν οντως ενα μηνα να απαντησουν αλλα συνεχιζω να επιμενω να λεω οτι μια μανουλα που ειναι στην π.χ στη 16 εβδομαδα μπορει να απευθυνεται και εκει,αν και ο γιατρος της νομιζει οτι εχει χρονο.

 

Οσο για το υλικο που χρησιμοποιει ο καθε γιατρος,δεν θελω ουτε καν να σκεφτομαι οτι το δημοσιο νοσοκομειο που μαλλον θα γινει η ληψη του υγρου για την αμνιο θα χρησιμοποιησει βελονα επισκληριδιας αναισθησιας χωρις να μπορω να εχω την επιλογη να μου πει η γυναικολογος μου οτι μπορω να παω καπου και να προμηθευτω μια βελονα λεπτοτερη και ασφαλεστερη.ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΩ ΔΩΡΟ:twisted: ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Να σας ζαλίσω λιγάκι με τα δικά μου?

Είμαι έγκυος σε δίδυμα κοριτσάκια και στον μηνιαίο έλεγχο του περασμένου μήνα ο γιατρός διέκρινε υπερηχογενές έντερο χωρίς άλλα ευρήματα στη μία από τις δύο μικρές.

Η αυχενική διαφάνεια ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλή κι έτσι δεν έκανα άμνιο ή λήψη τροφοβλάστης, παρά το γεγονός ότι είμαι 41 ετών. Οι γιατροί επέμεναν ΟΧΙ.

Ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να σημαίνει "υπερηχογενές έντερο" και μόλις το άκουσα ρώτησα το γιατρό αν έπρεπε να κάνω άμνιο έστω και σε εκείνη τη βδομάδα (ήμουν τότε 18 εβδομάδων). Κατηγορηματικός ο γιατρός "όχι ακόμη".

Οκ, αποφάσισα να μην αγχωθώ.

Βέβαια τώρα που πλησιάζει ο Β επιπέδου (σε 2 μέρες) μια ψιλοαγωνία την έχω...

Να σας πω επίσης ότι επειδή οι μικρές μας προέκυψαν δια της... τεχνητής οδού... ο εξωσωματικός είχε συστήσει στον σύζυγο (για το ενδεχόμενο που δεν ανταποκρινόταν ο οργανισμός μου στις ορμόνες και αποφασίζαμε κάποια στιγμή να καταφύγουμε σε δανεικά ωάρια) να κάνει εξέταση Κυστικής ίνωσης κ Μεσογειακής αναιμίας. Την ΚΙ την κάναμε στο Χωρεμείο (ανίχνευση 95 % των μεταλλάξεων) και ήταν αρνητική.

Πέραν μιας πολύ μικρής αιμορραγίας στο 1ο τρίμηνο που οφειλόταν στην παλλινδρόμηση του 3ου εμβρύου (είχα μέχρι τη 10η εβδομάδα περίπου τρίδυμα).

Επίσης η "μυτούλα" μου βγάζει συνέχεια ξερό αιματάκι...

 

Συγνώμη αν σας ζάλισα...

(Έχω συνέχεια στο μυαλό μου ότι την λήψη τροφοβλάστης έπρεπε να την είχα κάνει για να μην έχω αγωνίες, καθώς εκ των υστέρων συνειδητοποίησα, ότι στις ηλικίες 40+ σαν και του λόγου μου, αυχενική και συνδυασμός της με α-πρωτεΐνη δεν δίνουν τόσο αξιόπιστα αποτελέσματα)

 

Καλά αποτελέσματα στις μανούλες που περιμένουν!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια γενικά μην αγχώνεστε, το υπερηχογενές έντερο από μόνο του δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, ανήκει στους λεγόμενους soft markers και πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα ευρήματα για να διερευνηθεί περισσότερο η πιθανότητα χρωμοσωμικής ανωμαλίας. Βέβαια πολλοί γιατροί συστήνουν να το ψάξει η έγκυος περισσότερο για να είναι 100% σίγουροι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά αυτό έγκειται και στην ψυχοσύνθεση της κάθε κοπέλας (κατά πόσο θα περάσει όλη την υπόλοιπη κύηση τρελαμένη ή όχι). Όπως έχετε αναφέρει οι περισσότερες, τις πιο πολλές φορές οφείλεται σε αίμη που ανιχνεύεται στο έντερο, συνήθως από αποκόλληση ή άλλη αιμορραγία της μητέρας.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

κ γω οταν εκανα β επιπεδου μου το ειπε ο γιατρος οτι εχει ο γιος μου...δεν σημαινει απο μονο του τιποτα κ συνεχισα λιγι με αγχος αλλα τελικα μονο αγχος εμεινε!!!!!!!!

line_line_b_beg_17_time_1159329600_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_39_time_1281412800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Link to comment
Share on other sites

μακαρι σε ολες τις μανουλες να μεινει μονο αυτο,το αγχος....

 

αλλα ολη μερα αγχος ειναι και επικυνδινο και για το μωρο και για τη μητερα...εγω οταν το σκεφτομαι σκληραινει τοσο πολυ η κοιλιτσα μου....στεναχωριεμαι γιατι απο τοτε που το εμαθα δεν ευχαριστιεμαι με τπτ και δεν αφηνω και τον αντρα μου να ευχαριστηθει .....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λιγο υπομονη χρειαζεται..και σε εμενα το ειχαν βρει στο β επιπεδου αλλα υποχωρησε μονο του..βεβαια και εγω και ο αντρας μου απο επιλογη δεν προχωρησαμε σε περαιτερω ελεγχο κατοπιν συζητησης με τον γυναικολογο μου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έκανα σήμερα Β επιπέδου και όλα τέλεια!

Ούτε ίχνος υπερηχογενούς εντέρου σε καμία από τις δύο μπεμπούλες.

Βέβαια, επειδή λέει είναι δίδυμα και στα δίδυμα ψαχνόμαστε γενικώς και δεν αφήνουμε πράγματα στην τύχη μπλα μπλα μπλα... να πάω και για υπέρηχο καρδιάς...

Αυτά.

Ηρέμησα πάντως (ήρεμη ήμουν δηλ, απλά να, μια έννοια την είχα...)

s-age.png

pAfOp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο.Κ εμενα ειχε παρουσιαστει μετρια υπερηχογενεια στο ενα εμβρυο κ σε διαστημα περιπου 20 ημερων εξαφανιστηκε.Οσο για τον υπερηχο καρδιας εγω θα σου ελεγα να τον κανεις.Δεν ειναι τιποτα εξαλλου.Σου μιλαω εκ πειρας.Η αληθεια ειναι πως επειδη η διδυμη κυηση θεωρειται υψηλου κινδυνου καλο ειναι να γινονται ολες οι απαραιτητες εξετασεις που εξασφαλιζουν κατα το δυνατο την υγεια των μωρων μας.Σου ευχομαι να πανε ολα καλα μεχρι το τελος κ τα μωρακια σου να ειναι υγιεστατα.

tBwt.png
Link to comment
Share on other sites

εγω κοριτσακια μου εκανα αμνιοπαρακεντηση την Πεμπτη στο Αλεξανδρας...

 

το ενα δειγμα πηγε στην ευρωγενετικη και το αλλο στο Λαικο,στο τμημα που καναμε εξεταση για ινοκυστικη και οι δυο.

 

τα πρωτα αποτελεσματα για συνδρομα,οπως το down,βγηκαν Παρασκευη βραδυ και ηταν αρνητικα δοξα το θεο!!!!!

 

τωρα περιμενουμε τη Δευτερα να βγουν και τα δικα μας αποτελεσματα απο την ινοκυστικη για να δουμε αν χρειαζεται να εξεταστει και το αμνιακο υγρο.....

 

Παλι εχω αγχος και σκεφτομαι αν το να μην ειμαστε οι δυο μας φορεις των πιο γνωστων μεταλαξεων ινοκυστικης αρκει ......

 

Η γυναικολογος και ο διαγνωστης στην ΕΥΡΩγενετικη προτειναν να περιμενουμε πρωτα τα δικα μας αποτελεσματα και να μην κανουμε εξεταση απευθειας για ινοκυστικη στο αμνιακο λογω οικονομικης επιβαρυνσης μας(ηταν ακομα 240 ευρω).

Link to comment
Share on other sites

Η αυχενική σου και το papp-a είχαν ενδείξεις ή άφηναν υπόνοια ότι το παιδί θα έχει πρόβλημα με το συνδρονο down? Δεν ήταν ικανοποιητικά τα ποσοστά των τρισωμιών? Σε ρωτάω γιατί συνήθως στην υπερυχογενεια πρώτη υποψια είναι η κυστική ίνωση.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

Η αυχενική μου και το papp-a Δεν είχαν ενδείξεις ή άφηναν υπόνοια ότι το παιδί θα έχει πρόβλημα με το συνδρονο down.

Σημερα εμαθα οτι με την QFPCR καλυφθηκαμε και για την πρωτη μεταλαξη ,την πιο συχνη df508 της ινοκυστικης.

Αρα συνδρομο down kai df508 off.....περιμενω τηλεφωνο μεχρι το μεσημερακι και για το 80%των μεταλαξεων της ινοκυστικης σε εμενα και τον συζυγο...

:cry:

Link to comment
Share on other sites

Η αυχενική μου και το papp-a Δεν είχαν ενδείξεις ή άφηναν υπόνοια ότι το παιδί θα έχει πρόβλημα με το συνδρονο down.

Σημερα εμαθα οτι με την QFPCR καλυφθηκαμε και για την πρωτη μεταλαξη ,την πιο συχνη df508 της ινοκυστικης.

Αρα συνδρομο down kai df508 off.....περιμενω τηλεφωνο μεχρι το μεσημερακι και για το 80%των μεταλαξεων της ινοκυστικης σε εμενα και τον συζυγο...

:cry:

Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι.Να ηρεμήσεις και περιμένουμε νέα σου!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

με πηραν απο το κεντρο...σε μενα ακομα δε βρισκουν κατι,στον συζυγο ομως κατι βρηκαν και το απογευμα θα μας ενημερωσουν αν θα πρεπει να εξεταστει περαιτερω το αμνιακο...οποτε θα χρειαστουμε λεφτα..

οποτε δειτε την αγγελια μου

http://parentscafe.gr/showthread.php?p=1776233&posted=1#post1776233

Link to comment
Share on other sites

με πηραν απο το κεντρο...σε μενα ακομα δε βρισκουν κατι,στον συζυγο ομως κατι βρηκαν και το απογευμα θα μας ενημερωσουν αν θα πρεπει να εξεταστει περαιτερω το αμνιακο...οποτε θα χρειαστουμε λεφτα..

οποτε δειτε την αγγελια μου

http://parentscafe.gr/showthread.php?p=1776233&posted=1#post1776233

 

Τελικα τι σας ειπαν;Χρειαζεται εξεταση του εμβρυου;

tBwt.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...