Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αν θέλετε διαβάστε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=277694#277694

Η συγκεκριμένη μαμά χρειαζόταν να προκαλεί τις θηλές της να "βγουν", για να είναι ευκολότερο για το μωρό, αλλά, πέρα από αυτό, η επιστροφή στο στήθος και η κατάργηση των ψευδοθηλών, γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Και για τις πληγωμένες θηλές (νεραϊδομαμά):

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2020

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Η μικρουλα μου απο την αρχη το πηρε "ζεστα" το θεμα με τις ψευδοθηλες και τελικα δεν καταφερα να τις κοψω.

Θηλαζω μεχρι σημερα αποκλειστικα και αν βγαλω το σιλικονακι ενω τρωει απο το στηθος κλαιει σπαρακτικα λες και της πηρα τα παντα :?

Για μενα η μονη δυσκολια ειναι οταν θηλαζω εκτος σπιτιου, κατα τα αλλα η μικρη μια χαρα θηλαζει ετσι οποτε δεν της το χαλαω ξανα :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

• 1 month later...
Η μικρουλα μου απο την αρχη το πηρε "ζεστα" το θεμα με τις ψευδοθηλες και τελικα δεν καταφερα να τις κοψω.

Θηλαζω μεχρι σημερα αποκλειστικα και αν βγαλω το σιλικονακι ενω τρωει απο το στηθος κλαιει σπαρακτικα λες και της πηρα τα παντα :?

Για μενα η μονη δυσκολια ειναι οταν θηλαζω εκτος σπιτιου, κατα τα αλλα η μικρη μια χαρα θηλαζει ετσι οποτε δεν της το χαλαω ξανα :)

Καλησπέρα

Θηλάζω και εγώ με σιλικόνη - αλήθεια ποια είναι η διαδικασία αποστείρωσης - συντήρησης για τον επόμενο θηλασμό;

MG59.jpg.png

zozoka γεια σου. Εγώ μόνο με ψευδοθηλή μπορώ να θηλάσω από την πρώτη μέρα και τα δυο μου παιδιά. Ομολογώ ότι μέχρι να κοπεί η αποστείρωση είναι λίγο κουραστικό το θέμα. Λοιπόν πλένεις τις σιλικόνες με ζεστό νερό και σαπούνι(με το βουρτσάκι για τις θηλές) και τις βάζεις στον αποστειρωτή(εκεί που βάζεις και τις θηλές των μπιμπερό). Τώρα για τη φύλαξη επειδή δε βρήκα τις θήκες που είχε η chicco με τις θηλές της παλιά, πήρα θήκες για τις πιπίλες, τις οποίες βάζω στον αποστειρωτή και τις αποστειτώνω και μετά τις κρατάω στο ψυγείο 24 ώρες. Ελπίζω ότι το κάνω σωστά...(το έκανα και στη μεγάλη μου).

.png .png .png

zozoka γεια σου. Εγώ μόνο με ψευδοθηλή μπορώ να θηλάσω από την πρώτη μέρα και τα δυο μου παιδιά. Ομολογώ ότι μέχρι να κοπεί η αποστείρωση είναι λίγο κουραστικό το θέμα. Λοιπόν πλένεις τις σιλικόνες με ζεστό νερό και σαπούνι(με το βουρτσάκι για τις θηλές) και τις βάζεις στον αποστειρωτή(εκεί που βάζεις και τις θηλές των μπιμπερό). Τώρα για τη φύλαξη επειδή δε βρήκα τις θήκες που είχε η chicco με τις θηλές της παλιά, πήρα θήκες για τις πιπίλες, τις οποίες βάζω στον αποστειρωτή και τις αποστειτώνω και μετά τις κρατάω στο ψυγείο 24 ώρες. Ελπίζω ότι το κάνω σωστά...(το έκανα και στη μεγάλη μου).

.png .png .png

ωραία και εγώ αυτό κάνω για ένα πράγμα δεν είμαι σίγουρη - τις βάζεις μεσα στο κουτάκι φύλαξης στο ψυγειο με τα λίγα νεράκια που έχουν πάνω ή τις στεγνώνεις?

MG59.jpg.png

Διαφημίσεις

Αν τις στεγνωσεις,παει η αποστειρωση....

Το νερο που εχουν πανω ειναι αποστειρωμενο,δεν υπαρχει προβλημα,ειναι οκ!

Τις ψευδοθηλες δεν πρεπει παντα με το ενα χερι να τις κρατατε;Γιατι εγω στην αρχη που προσπαθουσα να θηλασω κανονικα(τωρα αντλω)μου ειχαν δωσει ψευδοθηλες και ηταν μαρτυριο,συνεχεια ξεκολλουσαν,ασε που οπως ρουφουσε το στηθος με πονουσε πολυ...τελικα δεν τα καταφερα.Αντλω ολα τα γευματα,το symphnoy να ειναι καλα! :wink:

frene μου οταν αρχισει να θηλαζει το νινι "βεντουζαρει" το σιλικονακι πανω στο στηθος :P

Επισης αν το βρεξεις με λιγο νερο κολλαει ακομα καλυτερα.

Οσο αφορα την αποστειρωση:

μολις συνειδητοποιησα τις πρωτες ημερες οτι ετσι μονο θα θηλαζουμε, αγορασα καμια δεκαρια σιλικονακια για να μην αποστειρωνω συνεχεια.

Μεχρι και σημερα ακολουθω την ιδια διαδικασια.

Δλδ τα πλενω με αφθονο ζεστο νερο αμεσως μετα τον θηλασμο.Αρχικα χρησιμοποιουσα και το proderm για βρεφικα σκευη αλλα αφηνε μια μυρωδια απορρυπαντικου στην σιλικονη και το καταργησα.

Τα βαζω σε ενα καθαρο πιατο και οταν μαζευτουν πολλα τα βραζω σε ενα κατσαρολακι για 2-3 λεπτα (ολοκληρος αποστειρωτης για λιγα σιλικονακια κριμα δεν ειναι ?)

Τελος τα φυλαω σε ενα καθαρο ταπερακι.

Γενικα με την αποστειρωση ημουν παντα λιγο χαλαρη με το σκεπτικο οτι το μωρο μασαει τα παντα πχ τα ρουχακια του που σιγουρα δεν ειναι αποστειρωμενα :)

Αυτο που με ενδιεφερε ηταν να ξεπλενονται καλα απο υπολοιπα γαλακτος.

Bizoudaki εγώ είχα 6, πέταξε το ένα ο σύζυγος και έμειναν 5, αλλά τα αποστειρώνω με τον αποστειρωτή, γιατί αποστειρώνω και τα κουτάκια που τα φυλάω στο ψυγείο, και τις πιπίλες. Τώρα πια αποστειρώνω και το θήλαστρο και τα κυπελάκια της avent που στέλνω το γάλα του στο σχολείο...2 αποστειρώσεις την ημέρα. Αλήθεια πότε κόβουμε την αποστείρωση?

.png .png .png

Οι περισσοτεροι γιατροι λενε στους 6 μηνες περιπου να σταματαμε την αποστειρωση, δηλαδη οταν αρχιζουν να μπαινουν και οι στερεες τροφες στο παιχνιδι.

Ουσιαστικα ομως το παιδι εχει ερθει ηδη σε επαφη με μικροβιακια, οπως για παραδειγμα οταν γλυφει τα χερακια του.

Εγω ακομα τις βραζω τις ψευδοθηλες για 1-2 λεπτα αλλα για λογους υγιεινης περισσοτερο. Τα ταπερακια ποτε δεν τα αποστειρωσα ουτε τα φυλαξα στο ψυγειο.

Ομως καμια φορα βουταω σε καυτο νερο για λιγα δευτερολεπτα και καποια πλαστικα παιχνιδια της μπεμπας παλι για λογους υγιεινης, αφου τα εχω σαπουνισει (τα πεταει συνεχεια κατω για πλακα ... ... :P )

Bizoudaki εγώ είχα 6, πέταξε το ένα ο σύζυγος και έμειναν 5, αλλά τα αποστειρώνω με τον αποστειρωτή, γιατί αποστειρώνω και τα κουτάκια που τα φυλάω στο ψυγείο, και τις πιπίλες. Τώρα πια αποστειρώνω και το θήλαστρο και τα κυπελάκια της avent που στέλνω το γάλα του στο σχολείο...2 αποστειρώσεις την ημέρα. Αλήθεια πότε κόβουμε την αποστείρωση?

Για το θηλαστρο και για τα μπιμπερο και γενικα δοχεια στα οποια φυλασσεται το μητρικο γαλα, η αποστειρωση δεν κοβεται ποτε.Όχι γαι το μωρο,αλλά για το γάλα,γαι να διατηρειται καλυτερα,περισσοτερα και ασφαλεστερα.Απλα απο μια ηλικια και μετα(5-6),μπορεις το θηλαστρο να το αποστειρωνεις μια φορα το 24ωρο!

Διαφημίσεις

Για το θηλαστρο και για τα μπιμπερο και γενικα δοχεια στα οποια φυλασσεται το μητρικο γαλα, η αποστειρωση δεν κοβεται ποτε.Όχι γαι το μωρο,αλλά για το γάλα,γαι να διατηρειται καλυτερα,περισσοτερα και ασφαλεστερα.Απλα απο μια ηλικια και μετα(5-6),μπορεις το θηλαστρο να το αποστειρωνεις μια φορα το 24ωρο!

Φιλεναδα ευτυχως ξερεις καλυτερα :)

Εγω το θηλαστρο στο κουτι του το εχω ακομα, σταγονα σταγονα το εβγαζα το γαλα :?

Φιλεναδα ευτυχως ξερεις καλυτερα :)

Εγω το θηλαστρο στο κουτι του το εχω ακομα, σταγονα σταγονα το εβγαζα το γαλα :?

Θυμαμαι ναι,που δεν μπορουσες να βγαλεις καθολου....Ποιο θηλαστρο εχεις?

mini electric της medela, το πηρα για περιστασιακη χρηση και κατεληξε στο ντουλαπι να κανει παρεα με τα 12 μπιμπερο + θηλες + αξεσουαρ κτλ που επισης λαμπουν αχρησιμοποιητα μεσα στα κουτια τους :)

Κι εγώ αυτό είχα στην κόρη μου και έβγαζα 40-50 γρ. κάθε φορά μέχρι τη 10η μέρα που την πήρα από το μαιευτήριο. Τώρα στο γιο μου το δοκίμασα και δεν έβγαζα πύτε σταγόνα. Πήρα λοιπόν από το e-bay το pump in style και βγάζω άνετα. Βέβαια την κόρη μου την έστειλα παιδικό σταθμό 6 μηνών και το πρωί της έδιναν φρουτόκρεμα, οπότε το μεσημέρι που μου την έφερναν θήλαζε. Το μικρούλι μου όμως το στέλνω από 3 1/2 μηνών και πρέπει να του στέλνω και το γαλατάκι του.

.png.png.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΨΕΥΔΟΘΗΛΗ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΣ? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΨΕΥΔΟΘΗΛΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΝΨ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ? ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΨΕΥΔΟΘΗΛΗ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΣ? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΨΕΥΔΟΘΗΛΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΝΨ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ? ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

Να σου ζησει το μωρακι !!!

Οταν λες οτι την εχεις στο στηθος 1 με 7 τι εννοεις ?

Η ψευδοθηλη δεν εμποδιζει την παραγωγη. Απο την προσωπικη μου εμπειρια η μπεμπα μου με την ψευδοθηλη παντα θηλαζε πιο ξεκουραστα.

Συμπληρωμα γιατι δινεις ????

Προσπαθησε να εχεις οσο μπορεις περισσοτερο το μωρο στο στηθος. Μπορει τωρα που ειναι μικρο ακομα το μωρακι σου να σου φαινεται γολγοθας αλλα ειναι πολυ σημαντικο αυτο για την παραγωγη σου.

Οσο περισσοτερο θηλαζει το μωρο, τοσο περισσοτερο γαλατακι βγαζει το στηθος.

• 1 month later...

Βοήθεια ρε κορίτσια!! Προσπαθώ εδώ και μέρες να κόψω τις ψευδοθηλές αλλά δεν τα καταφέρνω. Έγώ έχω πολλή υπομονή αλλά ο μικρός δεν έχει. Οι θηλές μου είναι επίπεδες κι όταν μετά από πολύ τράβηγμα καταφέρω να βγάλω τις ρώγες λίγο προς τα έξω είναι πολύ μικρές σε μέγεθος με αποτέλεσμα ο μικρός να μην καταλαβαίνει τη θηλή στο στόμα του. Ενώ την έχω βάλει όλη τη θηλή στο στόμα του αυτός ακόμα την ψάχνει. Μάλλον έχει συνηθίσει την ψευδοθηλή που είναι κάποιου μεγέθους. Αυτό φέρνει την γκρίνια και το γοερό κλάμα. Δοκίμασα και το άλλο. Να του δώσω λίγο γάλα στην αρχή με την ψευδοθηλή κι ύστερα να την βγάλω. Δεν την πιάνει κια ρχίζει πάλι στο κλάμα. Τι να κάνω; Θέλω να απαλλαγώ απ' αυτές. Ειλικρινά τις θεωρώ μεγάλο βάσανο. Αποστείρωση, πλύσιμο κλπ. Χώρια ότι νιώθω πως ανάμεσα σε μένα και το μωράκι μου έχει μπει ένα ψεύτικο πράγμα που μου χαλάει την επαφή μας. Σκέφτομαι και το άλλο, αν κάποια στιγμή θέλω να θηλάσω έξω θα πρέπει να τοποθετώ κάθε φορά και τη θηλή. Είμαι λίγο τρελή εε; Αντί να ντραπώ που θα βγάλω το βυζί έξω και θα με βλέπουν, ντρέπομαι που θα βάλω την ψευδοθηλή. Τι με συμβουλεύετε;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

pipi να σου ζήσει το μωράκι σου! Κι εγώ στην αρχή με ψευδοθηλές θήλαζα, αλλά κάποια στιγμή τις σταμάτησα. Το μωρό ξέρει και προτιμάει πιστεύω τις δικές μας θηλές από τις πλαστικές :cool:

Ίσως να δοκίμαζες να τον βάλεις στο στήθος σε κάποια φάση που να μην είναι πολύ πεινασμένος, για να μην είναι ανυπόμονος. Και να του δώσεις έτσι το χρόνο να βρει με την ησυχία του τις θηλές σου.

Έχω δοκιμάσει να τον βάλω χωρίς να είναι ιδιαίτερα πεινασμένος αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Εν τω μεταξύ βάζει κα ιτο χέρι στο σ΄τηθος μου και με σπρώχνει και με γρατζουνάει πολύ δυνατά. Νιώθω εκείνη την ώρα σαν να με απορρίπτει. Μήπως είναι ακόμα μικρός και να δοκίμαζα αργότερα που θα καταλαβαίνει κάτι περισσότερο; Katrin, σε ποια ηλικία τις σταμάτησες; Τι ακριβώς έκανες; Απλά έπιασε το στήθος το μωρό σου ή ταλαιπωρήθηκες μέχρι να τα καταφέρεις; Γιατί εγώ τον έχω ταλαιπωρήσει αρκετά τον καημένο. Εμένα δεν με πειράζει η ταλαιπωρία, έχω μεγάλο απόθεμα υπομονής. Φοβάμαι μην μου απορρίψει εντελώς το στήθος μετά από τόση δική μου επιμονή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Νομίζω ότι σταμάτησα περίπου στις 40 μέρες. Αλλά δεν ξέρω αν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα, διότι το διάστημα αυτό της έδινα και με το μπιμπερό γάλα, ήμουν σε προσπάθεια να κόψω το συμπλήρωμα. Ίσως όμως η μπέμπα μου να ήταν εύκολο μωρό, γιατί δεν έπαθε ούτε σύγχιση με τις θηλές του μπιμπερό.

Για πόση ώρα τον δοκιμάζεις χωρίς ψευδοθηλές?

Η ώρα παίζει κάθε φορά. Τον παιδεύω μέχρι να νευριάσει οπότε και σταματάω να τον ζορίζω. Υποτίθεται ότι είμαι σε πιο πλεονεκτική κατάσταση αφού συμπλήρωμα δεν του δίνω. Μόνο το δικό μου γάλα ξέρει. Μάλλον την έχει πάθει τη σύγχιση του με τις ψευδοθηλές.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Το μέγεθος της θηλής δεν έχει τόση σημασία, γιατί το μωρό πρέπει να πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω. Χρειάζεται όμως το μωρό να διδαχθεί. Ίσως χρειαστείς επιτόπου βοήθεια από κάποια σύμβουλο θηλασμού για την τοποθέτηση στο στήθος. Επαναλαμβάνω κάποιες γενικές οδηγίες, κάποιες τις έχεις ήδη δοκιμάσει αλλά θα έλεγα να μην απογοητεύεσαι. Με σταθερή προσπάθεια, το μωράκι θα ξεμπερδευτεί.

Για να προκαλέσουμε τις θηλές να βγουν, μπορούμε πριν από το θηλασμό να αντλούμε για λίγα λεπτά, ώστε να δώσουμε ερέθισμα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι βοηθάει μια ελαφριά πίεση στη βάση της θηλής με τον αντίχειρα και το δείκτη και απαλό τράβηγμα προς τα έξω και πάνω-κάτω. Όταν πιάνει η γυναίκα στη βάση της θηλής, νιώθει τα όρια που ξεχωρίζουν τη θηλή από τον υπόλοιπο μαστό. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητη αυτή η άσκηση.

Μια άλλη πρόταση είναι τα κοχύλια θηλασμού, που φοριούνται για μισή ώρα πριν τον θηλασμό και λειτουργούν σαν βεντουζα που τραβάει τις θηλές προς τα έξω.

Προσωπικά, πιστεύω ότι όταν αποκαταστήσετε τη σχέση του μωρού με το στήθος, δεν θα χρειάζεται καμιά τέτοια τεχνική.

Για να το επαναφέρουμε στο στήθος, προσπαθούμε το το φέρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε επαφή με το γυμνό στήθος, όταν δεν είναι πολύ πεινασμένο αλλά έχει κάποιο ενδιαφέρον. Αν το μωρό αντιδρά έντονα, όταν είναι ξύπνιο, μπορούμε να δοκιμάσουμε πριν καλοξυπνήσει ή όταν είναι πολύ νυσταγμένο ή όταν επικρατεί σκοτάδι. Απόπειρα θηλασμού εν κινήσει (περπατώντας, κουνώντας κτλ) μπορεί να βοηθήσει να ηρεμεί το μωρό.

Το μωρό έχει "καλομάθει" με το μπιμπερό και τις ψευδοθηλές. Περιμένει να βρει καλή ροή και νόστιμο γαλατάκι. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να αντλούμε λίγο, πριν το θηλασμό, ώστε να κατέβει το γάλα και το μωρό να το βρει άμεσα. Δεν επιδιώκουμε ένα φουσκωμένο στήθος, γιατί αυτό δυσκολεύει το καλό πιάσιμο. Η άντληση επιμηκύνει ελαφρά τις θηλές διευκολύντας το μωρό στο καλό πιάσιμο.

Ένα άλλο κόλπο είναι, πριν το θηλασμό, να δώσουμε να πιπιλίσει το μωρό το μικρό δαχτυλάκι μας για λίγο. Αυτό το εξασκεί στο σωστό ρούφηγμα και είναι πιθανότερο να συνεχίσει να ρουφάει σωστά, μόλις πιάσει το στήθος.

Πριν προσφέρουμε το στήθος, μπορούμε να αλείψουμε τη θηλή και τη θηλαία άλω (ή τις ψευδοθηλές, αν έχει αρχίσει να αντιδρά γενικώς στο γυμνό στήθος) με λίγες σταγόνες γάλα . Ή μπορούμε να στάξουμε λίγο γάλα την ώρα που το μωρό πιάνει το στήθος, ώστε να του δείξουμε τι υπάρχει αυτού.

Είτε με ψευδοθηλές, είτε χωρίς, προσέχουμε τα παρακάτω, όταν βάζουμε το μωρό στο στήθος:

Κρατάμε το μωρό κοιλιά με κοιλιά προσέχοντας το μωρό να μη στρέφει μακρυά από το στήθος. Μια χρήσιμη οδηγία είναι το αυτάκι, ο ώμος και ο πωπός του μωρού να είναι στην ίδια ευθεία.

Για να πιάσει το μωρό καλά, το προκαλούμε να ανοίξει το στόμα του πολύ πολύ καλά. Για να το πετύχουμε, "γαργαλάμε" με τη θηλή με μια κίνηση από τη μύτη προς το σαγόνι ή ανάποδα και μόλις το μωρό ανοίξει καλά το στόμα του σαν να χασμουριέται, φέρνουμε το μωρό στο στήθος (δεν σκύβουμε εμείς για να φτάσουμε το μωρό, θα μας κουράσει πάρα πολύ).

Αν το μωρό θηλάζοντας γλυστράει το στόμα του και καταλήγει να πιάνει μόνο τη θηλή, το βγάζουμε μαλακά βάζοντας το δαχτυλάκι μας στη γωνία του στόματος του, ώστε να "σπάσουμε" τη βεντούζα που δημιουργεί, και ξαναπροσπαθούμε. Μερικές φορές τα μωρά μιμούνται τη μαμά, οπότε βοηθάει να κάνει κι εκείνη ταυτόχρονα το άνοιγμα με το στόμα, μαζί με τον αντίστοιχο ήχο (αααα, άνοιξε κτλ).

Βοηθάει αν κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο στήθος, ώστε να ρέει το γάλα και να μην κοπιάζει το μωρό που εκνευρίζεται εύκολα.

Εφόσον καταφέρει να θηλάσει για λίγα λεπτά και αρχίσει το γάλα να ρέει (η μαμά μπορεί να νιώθει ένα τσίμπημα/τράβηγμα κτλ), δοκιμάζουμε να βγάλουμε την ψευδοθηλή. Ή τη βγάζουμε στο δεύτερο στήθος.

Αν το μωρό αναστατώνεται με την προσπάθεια, το ηρεμούμε πριν ξαναδοκιμάσουμε (γι'αυτό έχει σημασία να μην είναι πολύ πεινασμένο). Δεν πρέπει να ταράζεται το μωρό στο στήθος. Έχει πιο πολύ σημασία το μωρό αν πιεί το γάλα, παρά ο τρόπος που θα το πιει. Βοηθάει να κρατάμε το μωρό αγκαλιά με γυμνό στήθος, έστω και αν δεν είναι ώρα θηλασμού. Μερικές μαμάδες γυμνώνουν το στήθος την ώρα που δίνουν το μπιμπερό, και κρατούν το μωρό πολύ όμοια με τη στάση του θηλασμού και κρατούν το μπιμπερό πολύ κοντά στο στήθος, ώστε το μωρό να εξοικειώνεται και να συνδυάζει το φαΐ με το στήθος. Βοηθάει να αλείφει την άλω με γάλα της, ώστε να είναι πιο έντονη η μυρωδιά.

Η μαμά μπορεί να δοκιμάζει την επαφή με το γυμνό στήθος σε κάθε γεύμα ή μόνο στα γεύματα που θεωρεί ότι το μωρό θα είναι πιο δεκτικό. Δεν χρειάζεται να αγχώνεται, αν το μωρό δεν ανταποκρίνεται, με επιμονή θα έρθει και το ποθητό.

Αν το μωρό θηλάζει καλά με τις ψευδοθηλές, τότε είναι προτιμότερο από το να αντλεί η μαμά και να προσθέτει επιπλέον κούραση. Οι βρεγμένες πάνες είναι πάντοτε η ένδειξη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα και φυσικά η καλή ανάπτυξη του μωρού.

Πιο πολλές λεπτομέρειες στα αγγλικά για την κατάργηση των ψευδοθηλών:

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/wean-shield.html#weaning

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

και εμείς μια από τα ίδια....τις φορέσαμε στο μαιευτήριο όταν πρήστηκε το στήθος και δεν μπορούσε να πιάσει, τις συνεχίσαμε στο σπίτι όταν μάτωσε η θηλή και έτσι 3,5 μήνες τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά με θηλές σιλικόνης. έχω κάνει μερικές προσπάθειες να του τις κόψω, αλλά πάντα γλιστράει το στήθος από το στόμα του, κουράζεται να φάει, τσαντίζεται και κλαίει. Έτσι έχω αποφασίσει να μην τις βγάλω, αφού και τον μπέμπη βολεύουν και εμένα (ειδικά τώρα που αρχίζει και κοιτάζει όλη την ώρα γύρω-γύρω και αφήνει συνεχώς το στήθος και να το ξαναπιάνει). Ίσως και να κάνω λάθος που δεν προσπαθώ να του τις κόψω, αλλά βολευτήκαμε έτσι...ελπίζω στο δεύτερο μωρό να τα καταφέρω καλύτερα με τον θηλασμό....

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Ποιες ψευδοθηλες χρησιμοποιείς;

Αν είναι μεγάλου πάχουν ή λάθος τοποθετημένες, το μωρό δεν μπορεί να πιει αρκετό γάλα.

Για να σε βοηθήσουμε στο θηλασμό θα πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα

δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

και εμείς μια από τα ίδια....τις φορέσαμε στο μαιευτήριο όταν πρήστηκε το στήθος και δεν μπορούσε να πιάσει, τις συνεχίσαμε στο σπίτι όταν μάτωσε η θηλή και έτσι 3,5 μήνες τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά με θηλές σιλικόνης. έχω κάνει μερικές προσπάθειες να του τις κόψω, αλλά πάντα γλιστράει το στήθος από το στόμα του, κουράζεται να φάει, τσαντίζεται και κλαίει. Έτσι έχω αποφασίσει να μην τις βγάλω, αφού και τον μπέμπη βολεύουν και εμένα (ειδικά τώρα που αρχίζει και κοιτάζει όλη την ώρα γύρω-γύρω και αφήνει συνεχώς το στήθος και να το ξαναπιάνει). Ίσως και να κάνω λάθος που δεν προσπαθώ να του τις κόψω, αλλά βολευτήκαμε έτσι...ελπίζω στο δεύτερο μωρό να τα καταφέρω καλύτερα με τον θηλασμό....

Αφού βλευτήκατε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς! :wink:

Καλή συνέχεια! :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...