Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες δραστηριότητες για 6χρονο?

VASILIKI

Recommended Posts

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου έχουμε μία μόνιμη διαμάχη για τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνει τα απογεύματα ο μεγάλος. Θα πάει κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα, αγγλικά, μία φορά, και μουσική άλλη μία. Νομίζω πως όλα αυτά είναι πάρα πολλα για έναν 6χρονο, αλλά ο άντρας μου δεν με καταλαβαίνει. Το πιο σημαντικό όμως νομίζω ότι είναι πως από όλα αυτά, δεν πηγαίνει με ευχαρίστηση σε κανένα. Ψάχνω στο ίντερνετ αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο άρθρο που να λέει κάτι σχετικό. Νομίζω πως το παιδί πρέπει να διασκεδάζει κι όλας, ή να πάει σε κάποια δραστηριότητα που του αρέσει πολύ. Ποδόσφαιρο μπάσκετ κ.τ.λ. Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί τον λυπάμαι να τον φορτώσουμε από τώρα με τόσο πολλά.

Διαφημίσεις

Αμα ειναι μια φορα την εβδομαδα το καθενα καλα ειναι......εγω που σκεφτομαι διαφορα, για 5 χρονο, για φετος η του χρονου ειναι τουλαχιστον 2 φορες την εβδομαδα εκαστο και προβληματιζομαι. Που να πρωτοπαει? Ηθελα τζουντο και μουσικη. Αλλα με δυο φορες την εβδομαδα θα πηξει κι αυτος κι εγω!

Πρεπει σιγουρα να αρεσουν οι δραστηριοτητες στα παιδια αλλιως θα αισθανονται δυστυχισμενα, εγω τουλαχιστον που εξαναγκαζομουν να κανω πιανο και δε με αφηναν ποτε να κανω αυτα που μου αρεσαν ημουν μεσα στην πικρα και την τυραννια. Να ταλαιπωρηθεις για κατι που σου αρεσει αξιζει τον κοπο.

Φετος θα παει σιγουρα μια μερα την εβδομδα ζωγραφικη και πολυ ηθελα να δοκιμασει το τζουντο, να βγει λιγο απο το καβουκι του. Αλλα πεφτουν να με φανε, θεωρουν οτι ειναι νωρις. Κι ομως του χρονου στο δημοτικο θα ειναι τα δυσκολα οχι στο νηπιο που δεν εχουν διαβασμα. Γλωσσα θα το αφησω αργοτερα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

καλημερα!!!

Γνωμη μου εινιανα ρωτησετε το παιδι τι θελει και να μη βαζετε ο καθενας το τι θα ηθελα εγω να κανει το παιδι,,,,Απο τη στιγμη που το παιδι δε θελει να συμμετασχει σε καμια απο αυτες τις δραστηριοτητες ποιος ο λογος να πηγαινει??Επισης και εγω θεωρω οτι ειναι παρα πολλα αυτα που τον τρεχετε,,,αυτη τη στιγμη εινια πρωτη δημοτικου σωστα???Ας δωσετε βαση στο να μαθει να διαβαζει σωστα και να βαλει σωστες βασεις για μετεπειτα και για ολα τα υπολοιπα εχει χρονο,,,ειδικα η γλωσσα η ξενη θεωρω παντα εγω οτι ειναι πολυ νωρις,,,Αφηστε τους τσακωμους και ρωτηστε το παιδι τι θελει και τι προτιμαει,,,,Το να πηγαινουμε καποιον με το ζορι δεν ειναι οτι καλυτερο,,,εσεις θα μπορουσατε να πατε καπου με το ζορι???Και εγω θα ηθελα η κορη μου να παει πολεμικη τεχνη,και να μαθει κιθαρα,,,,αυτη διαλεξε ρυθμικη ,,,,και τρεχει με ευχαριστηση,,,συζητηστε με το παιδι δειτε τι και ΑΝ θελει να παει καπου,,,και ακομη και να μην θελει να συμμετασχει αφηστε το να κανει αυτο που θελει και σεβαστειτε τις επιθυμιες τους,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου έχουμε μία μόνιμη διαμάχη για τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνει τα απογεύματα ο μεγάλος. Θα πάει κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα, αγγλικά, μία φορά, και μουσική άλλη μία. Νομίζω πως όλα αυτά είναι πάρα πολλα για έναν 6χρονο, αλλά ο άντρας μου δεν με καταλαβαίνει. Το πιο σημαντικό όμως νομίζω ότι είναι πως από όλα αυτά, δεν πηγαίνει με ευχαρίστηση σε κανένα. Ψάχνω στο ίντερνετ αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο άρθρο που να λέει κάτι σχετικό. Νομίζω πως το παιδί πρέπει να διασκεδάζει κι όλας, ή να πάει σε κάποια δραστηριότητα που του αρέσει πολύ. Ποδόσφαιρο μπάσκετ κ.τ.λ. Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί τον λυπάμαι να τον φορτώσουμε από τώρα με τόσο πολλά.

Πολλά μου φαίνονται για 6 χρονών. Τις δραστηριότητες ποιος τις διάλεξε? Ειδικά το κολυμβητήριο μπορεί να αποβεί πολύ κουραστικό. Καλό θα ήταν να πήγαινε Αγγλικά και να διάλεγε μόνο του μια δεύτερη χαλαρή δραστηριότητα (εάν και εφόσον θέλει).

Ακόμα και να βρεις κανένα σχετικό άρθρο από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από το καθημερινό σας πρόγραμμα, από την ιδιοσυγκρασία του παιδιού κτλ...

πχ όλα αυτά που κάνετε είναι σχετικά κοντά στο σπίτι? Αν σπαταλάτε και χρόνο σε μετακινήσεις, μπορεί να κουραστεί ακόμα περισσότερο το παιδί.

εχω δυο μπουμπουκακια

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ άρθρα που ίσως περιέχουν πληροφορίες

που μπορούν να σας είναι χρήσιμες:

Γιατί φορτώνουμε τα παιδιά μας

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30974

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Δες το www.vita.gr στο θέμα ΠΑΙΔΙ. Εχει 4 σελίδες με θέματα. Διάλεξε αυτά που σου χρειάζονται.

Όπως είπαν και άλλες κοπέλες καλύτερα να πηγαίνει σε δραστηριότητες που του αρέσουν.Θα έλεγα μια αθλητική και μια θεωρητική.Όμως οχι παραπάνω απο 2 η καθεμιά τη βδομάδα.Εμείς πάμε μπάσκετ το ΣΚ.Νομίζω οτι τις καθημερινές που έχουμε διαβάσματα θα ήταν πολύ κουραστικό.Πάντως και γω θεωρώ οτι είναι νωρίς για ξένη γλώσσα.

Γνωμη μου εινιανα ρωτησετε το παιδι τι θελει και να μη βαζετε ο καθενας το τι θα ηθελα εγω να κανει το παιδι,,,,Απο τη στιγμη που το παιδι δε θελει να συμμετασχει σε καμια απο αυτες τις δραστηριοτητες ποιος ο λογος να πηγαινει??Επισης και εγω θεωρω οτι ειναι παρα πολλα αυτα που τον τρεχετε,,,αυτη τη στιγμη εινια πρωτη δημοτικου σωστα???Ας δωσετε βαση στο να μαθει να διαβαζει σωστα και να βαλει σωστες βασεις για μετεπειτα και για ολα τα υπολοιπα εχει χρονο,,,ειδικα η γλωσσα η ξενη θεωρω παντα εγω οτι ειναι πολυ νωρις,,,Αφηστε τους τσακωμους και ρωτηστε το παιδι τι θελει και τι προτιμαει,,,,Το να πηγαινουμε καποιον με το ζορι δεν ειναι οτι καλυτερο,,,εσεις θα μπορουσατε να πατε καπου με το ζορι???Και εγω θα ηθελα η κορη μου να παει πολεμικη τεχνη,και να μαθει κιθαρα,,,,αυτη διαλεξε ρυθμικη ,,,,και τρεχει με ευχαριστηση,,,συζητηστε με το παιδι δειτε τι και ΑΝ θελει να παει καπου,,,και ακομη και να μην θελει να συμμετασχει αφηστε το να κανει αυτο που θελει και σεβαστειτε τις επιθυμιες τους,,,,

Συμφωνώ με το παραπάνω...

Αδιανόητο για'μένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία να πηγαίνει οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς να την έχει επιλέξει το ίδιο...δώρον άδωρο.

Τα χόμπυ είναι για να περνάμε καλά.

Πότε έχει ελευθερο χρονο το παιδί ?

Ο δικός μου είναι σχεδόν 7 και πηγαίνει προς το παρόν μόνο ποδόσφαιρο..2 προπονήσεις την εβδομάδα και αγώνα σάββατο ή κυριακή...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Θα πεσετε να με φατε αλλα θα σας πω και το δικο μας προγραμμα :D:D

Δυο φορές την εβδομαδα μπαλετο (τριτη χρονια)

1 φορα αγγλικα ιδιαιτερο (2η χρονια, λατρευει δασκαλα και ουσιαστικα παιζουν μιλωντας αγγλικα)

Σαββατο πρωι τεννις (στο δημο, διπλα μας, 2η χρονια)

Μετα το τέννις 2 ωρες ζωγραφικη στο δημο (πρωτη χρονια λυσσαξε να παει):D:D:D

Και επειδη λυσσαγε και για κολυμβηση θα πηγαινουμε και μια φορα την εβδομαδα διπλα μας στην πισινα:D:D:D

Καμμια πιεση...ισα ισα εγω πιστευω οτι θα κλαταρει ενω αυτη υποστηριζει οτι δεν κουραζεται...και μεχρι τωρα δεν κουραζεται ειναι η αληθεια αλλα και η αρχη του σχολειου...Φυσικα και αν δω οτι δεν προλαβαινει ή οτι κουραζεται (για το να μην της αρεσουν δεν παιζει με τιποτα) θα σταματησουμε.

Αυτο που λεω ειναι οτι φυσικα σε ολα μας καθοδηγει το παιδι..αλλα και οι δικες μας αντοχες. Εγω διαλεξα ολες οι δραστηριοτητες της να ειναι στα 5 λεπτα απο το σπιτι, εκτός απο το μπαλετο που ειναι στο τέταρτο για να μην κουραζεται κανεις παραπανω.Οσο για το διαβασμα και την πρωτη ταξη σιγουρα δεν μπορω να εκφερω γνωμη ακομα γιατι ειναι νωρις αλλα τουλαχιστον εμεις δεν εχουμε και τοση πολυ ωρα διαβασμα και γυρναει και στο σπιτι νωρρις. Για μενα όλα ειναι θεμα παιδιου και φυσικα δεν υπαρχει κανεις λογος να κανει κατι αν δεν του αρεσει.

Αδιανόητο για'μένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία να πηγαίνει οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς να την έχει επιλέξει το ίδιο...δώρον άδωρο.

Τα χόμπυ είναι για να περνάμε καλά.

Πότε έχει ελευθερο χρονο το παιδί ?

Ο δικός μου είναι σχεδόν 7 και πηγαίνει προς το παρόν μόνο ποδόσφαιρο..2 προπονήσεις την εβδομάδα και αγώνα σάββατο ή κυριακή...

Συμφωνώ... βέβαια ο δικός σου, Ντάλια, έχει την πολυτέλεια της αλάνας και προφανώς δεν χρειάζεται πολλές "δραστηριότητες" για να ξεκολλήσει από τον καναπέ. Παρόλ΄αυτά, και για όσους δεν έχουν αλάνα υπάρχουν παιδικές χαρές ή απλώς πλατείες που μπορούν να τρέχουν τα παιδάκια αυθόρμητα και χωρίς πολύ προγραμματισμό.

Η μεγάλη μου πέρυσι πήγαινε δυο απογεύματα την εβδομάδα στο ελληνικό νηπιαγωγείο, αλλά μου φαίνονταν πάλι πολλά. Φέτος ξεκίνησε μπαλέτο μια φορά την εβδομάδα και είναι κατενθουσιασμένη, οπότε σκέφτομαι να περιορίσω το ελληνικό νημιαγωγείο στο ένα απόγευμα (αν λειτουργήσει φέτος, ακόμη δεν το ξέρουμε :cry: ).

αν το παιδι κανει τις δραστηριότητες ευχαριστα, δεν κουράζεται εστω και αν ειναι καθημερινα.

για το σχολειο προλαβαίνουν να διαβάζουν αλλα και να παίξουν οταν υπάρχει πρόγραμμα.

age.png

θα πω κι εγώ την γνώμη μου.για μένα στην ηλικία των έξη, μία δραστηριότητα που την έχει διαλέξει το παιδί είναι υπερ αρκετή..και αν υπάρχει δυνατότητα, πχ παιδάκια κοντά ή κούνιες..παιχνίδι καθημερινά..θα μου πεις μιλάς εκ του ασφαλους επειδή έχεις κοντά τα ξαδέλφια.ίσως..σκέφτομαι και τον εαυτό μου όμως, που έκανα απεριόριστες ώρες γαλλικά που τα σιχαινομουν.και δεν πήγα ποτέ μπαλέτο που ήθελα..το ίδιο το παιδί στην ηλικία αυτή μπορεί να μας καθοδηγήσει..

Εγώ νομίζω ότι είστε μέσα στα όρια, αρκεί να αρέσει αυτό στο παιδί. Προφανώς έχεις δίκιο ότι το παιδί πρέπει να πηγαίνει σε δραστηριότητες που του αρέσουν. Ακόμα και τα αγγλικά, πρέπει να είναι ευχάριστα στην ηλικία αυτή. Ακόμα και αν τα δέχεται αυτά αδιαμαρτύρητα, δεν είναι σωστό να ασχολείται με πράγματα που δεν τα αγαπάει.

Τώρα το 'φόρτωμα' είναι σχετικό. Έξαρτάται από το τί δραστηριότητες κάνουν στο σχολείο, πόσο θέλει το παιδί, πόσο μπορείς εσύ να το πηγαίνεις, πόσο μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του σχολείου (καθημερινό διάβασμα) κλπ. Ξέρω παιδιά στην α δημοτικού που δεν έχουν χρόνο για εξωσχολικά γιατί χρειάζονται χρόνο για το σχολείο.

Διαφημίσεις

αναρωτιεμαι, μηπως εχουμε ξεχασει οτι τα παιδια μας, πρεπει σε αυτες τις ηλικιες,απλα να παιζουν??στις πλατειες,στις παιδικες χαρες,στα γηπεδα,να παιζουν ομως...μια δραστηριοτητα και αυτη,αν την επιλεξει και την θελει πραγματικα το ιδιο,παραπερα,για εκεινα το παιχνιδι ειναι η καλυτερη δραστηριοτητα...γιατι τα φορτωνουμε με τοσες δραστηριοτητες απο τετοιες ηλικιες??σχολειο τα πρωινα,διαβασμα και μετα τρεξιμο για τις δραστηριοτητες...παιχνιδι ποτε??ξεγνοισια ποτε??πραγματικα αναρωτιεμαι,χωρις να ασκω κριτικη σε οσες μανουλες επιλεγουν τις δραστηριοτητες για τα παιδακια τους...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

αναρωτιεμαι, μηπως εχουμε ξεχασει οτι τα παιδια μας, πρεπει σε αυτες τις ηλικιες,απλα να παιζουν??στις πλατειες,στις παιδικες χαρες,στα γηπεδα,να παιζουν ομως...μια δραστηριοτητα και αυτη,αν την επιλεξει και την θελει πραγματικα το ιδιο,παραπερα,για εκεινα το παιχνιδι ειναι η καλυτερη δραστηριοτητα...γιατι τα φορτωνουμε με τοσες δραστηριοτητες απο τετοιες ηλικιες??σχολειο τα πρωινα,διαβασμα και μετα τρεξιμο για τις δραστηριοτητες...παιχνιδι ποτε??ξεγνοισια ποτε??πραγματικα αναρωτιεμαι,χωρις να ασκω κριτικη σε οσες μανουλες επιλεγουν τις δραστηριοτητες για τα παιδακια τους...

Έλα ντε...

Και μετά που θα αρχίσουν να διαβάζουν και μόνα τους, πότε θα βρουν χρόνο να διαβάσουν ένα εξωσχολικό βιβλίο που θα το έχουν επιλέξει μόνα τους, χωρίς να είναι στην ύλη του σχολείου ή του φροντιστηρίου;

Οὐτε κι εγώ θέλω να κατηγορήσω τις επιλογές κανενός. Απλά βλέπω π.χ. ότι ενήλικες φοιτητές, που υποτίθεται ότι έχουν περάσει και τις πανελλήνιες, δεν είναι σε θέση να διαβάσουν μόνοι τους και χρειάζονται πανεπιστημιακά φροντιστήρια, ή ότι πτυχιούχοι κάνουν φροντιστήρια για τον ΑΣΕΠ, και προσπαθώ να καταλάβω πού οφείλεται το φαινόμενο...

λοιπον να πω εγω το σκεπτικο μου,,,μιας και εχω δυο κορες η μια 3 και η αλλη 5,,,θελαμε να κανουνε κατι που τους αρεσει παντα και να εχει και γυμναστικη μεσα γιατι θελουμε να αθλουνται,,,δυστυχως το χειμωνα οι κουνιες και τα παρκα δεν ειναι τοσο προσβασιμα γιατι νυχτωνει νωρις πρωτον και δευτερον κανει και πολυ κρυο,,,και ειδικα εδω που μενω εγω κουνιες ειναι κατεστραμμενες και βραδυ δε πατας,,,,οποτε αντε σαββατοκυριακο μονο,,,το παιχνιδι το εχουμε ομως εστω στο σπιτι,,,,αλλα δεν ειναι και γυμναστικη οπως το καλοκαιρι που κανουμε ποδηλατο,τρεχουμε σκαρφαλωνουμε παιζουμε μπαλα,,,,οποτε θελαμε κατι να αθλουντε να μπουνε σε ενα πιο υγιεινο τροπο ζωης,,μαλλον ναμαθουνε σε αυτο,,,και αυτο που διαλεξανε οι δυο τους και πηγαμε δοκιμαστικα και τους αρεσει τελικα ειναι η ρυθμικη γυμναστικη,,,,και δεν ειναι οτι τα πιεζουνε,,,αθλουνται και μαθαινουνε μεσα απο το παιχνιδι,,,,απο εκει και υστερα στο σπιτι γυρναμε και παιζουμε,,,δοξα τω θεο δε κολλαμε στη τηλεοραση,,,,τωρα για παραπανω δραστηριοτητες οχι ευχαριστω δε θα παρω,,,μια και καλη,,,,και οχι σε βαρος κατι αλλου οπως ξεκουρασης και παιχνιδιου,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Πιέζεις ενα παιδί σημαίνει ότι το κατευθύνεις να κάνει κάτι που δεν θέλει...σίγουρα δεν το πιέζεις όταν το παιδί από μονο του σου ζητάει να κάνει πράγμτα και εσύ ακολουθείς.Σίγουρα η ζωή στην επαρχία με γονείς που δεν δουλεύουν μπορεί να είναι τελείως διαφορετική και σε επιλογές και σε χρόνους αλλά στην αθήνα τουλάχιστον το χειμώνα όταν εγώ μπαίνω στο σπίτι στις 6 δεν έχω και πολλές επιλογές για κούνιες:D:D:D. Τα παιδιά παίζουν όταν γυρίζουν από το σχολείο ελεύθερα και μετά για μένα παίζουν ξανά στην οργανωμένες δραστηριότητες που τα ΙΔΙΑ έχουν επιλέξει...δεν συζητάμε για κάτεργα:cool:..για απλά σπορ συζητάμε βρε κορίτσια. 'Οταν η κόρη μου ξυπνάει καθε σάββατο στις 8 και ξέρει ότι σε μιά ωρα που θα χουζουρέψει στο κρεβάτι μας μετά θα πάει στο γήπεδο του τέννις και θα λυσάξει και δεν θα κολήσει στην τηλεόραση χαζεύοντας παιδικά ε sorry αλλά χαίρομαι πολύ περισοτερο με αυτή την επιλογή...και ανέφερα μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά που μπορώ να αναφέρω. Η δική μου ένσταση έχει να κάνει με το τι θέλει το παιδί και ποσο χαρούμενο είναι και όχι με την ποσότητα των δραστηριοτήτων της θεματοθέτριας, εκείνη ανέφερε ότι το παιδί σε καμία δραστηριότητα δεν είναι ευχαριστημένο.

Εγω προσωπικα θα ηθελα να κανει καποια πραγματα γιατι βλεπω οτι εχει αναγκη απο δραστηριοτητες. Δεν εχει παει πουθενα ως τωρα, ουτε παιδικο ουτε προνηπιο και ειναι πισω σε δεξιοτητες. Μονο σε ενα θεατρικο παιχνιδι τον πηγαινα περσι και του αρεσε πολυ αν και δυσκολευοταν να ενταχθει.

Εχει προβλημα στην κοινωνικοποιηση και ηδη εχει θεμα να κανει φιλους στα νηπια. Οσο περισσοτερο ερχεται σε επαφη με παιδια τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες να ανοιχτει. Παμε σε κλασικο νηπιο και ειναι πολυ ευχαριστημενος με τις δραστηριοτητες ανυπομονει να ξαναπαει την αλλη μερα.

Ζωγραφικη του αρεσει παρα πολυ και θα πηγαινει μια ωρα την εβδομαδα στο δημο, δεν θεωρω οτι ειναι κατι που θα τον κουρασει. Αντιθετα θα κανει κατι παραπανω απο αυτα που κανουν στο σχολειο.

Πολεμικη τεχνη θα ηθελα να κανει γιατι χρειαζεται καποια εκγυμναση, ειναι ατσουμπαλος, αργησε πολυ να περπατησει και με αυτα που ακουω οτι γινονται στα σχολεια θα ειμαι πιο σιγουρη οτι δεν θα καθεται να τρωει ξυλο, θα αποκτησει αυτοπεποιθηση και θα ειναι σε θεση να αμυνθει αν χρειαστει. Επισης ελπιζω οτι θα χουμε καποια προοδο στο θεμα πειθαρχιας και δεν θα χτυπα τον αδερφο του. Εννοειται οτι θελει πολυ να παει.

Μουσικη τωρα ειναι νωρις ακομα αν και τον πηγα σε κατι θερινα προπαρασκευαστικα. Το βλεπω για του χρονου κι αν. Κανουμε μουσικη ολοι στην οικογενεια απο παιδια και ξερω πολυ καλα οτι η μουσικη εκπαιδευει το μυαλο και βοηθαει πολυ στην αφομοιωση των μαθηματων. Μαθαινεις πολυ πιο ευκολα μαθηματικα ας πουμε. Εγω δεν διαβαζα ποτε στο σχολειο, δεν ελυνα ποτε μια ασκηση μονη αλλα χαρη στη μουσικη εγραφα παντα αριστα στις εξετασεις, μαθαινα την υλη σε δυο μερες. Και δεν ειμαι κανα μαθηματικο μυαλο. Οποτε πιστευω οτι καποια χαλαρα μαθηματα θα τον βοηθησουν πολυ με το σχολειο που με ανησυχει γιατι δεν δειχνει το παραμικρο ενδιαφερον για να διαβασει, ειναι αντιθετα πολυ αντιδραστικος. Κι επειδη ανησυχω μη μας προκυψει καμμια δυσλεξια θεωρω απαραιτητα τα μαθηματα μουσικης. Παντα σε χαλαρο ρυθμο κανοντας οτι οργανο του αρεσει. Σε καμμια περιπτωση καταπιεση και οσο τραβηξει.

Γλωσσα δεν ξεκινω τοσο νωρις, θεωρω σημαντικοτερα τα αλλα. Μετα με το σχολειο βλεπουμε τι κανουμε.

Ως τωρα καθοταν ολη μερα και βαριοταν. Δεν εχουμε αλλα παιδια κοντα μας, δεν εχει παρεες και οταν παμε κουνιες βαριεται αυτο το μοναχικο παιχνιδι και ολο τα ιδια. Βλεπω οτι εχει αναγκη ενα προγραμμα δραστηριοτητων οπου θα κανει συγκεκριμενα πραγματα. Οποτε οχι, δεν θεωρω καλυτερο να τον εχω να καθεται ολη μερα και να ξυνεται, η να πηγαινουμε καθε μερα κουνιες και να βαριεται που ζει. Αρκετα καθοταν μεχρι σημερα, ας διασκεδασει και λιγο. Και καθε μερα δραστηριοτητα να ειχαμε δεν θα χε προβλημα, εγω δεν θελω να τρεχω ολη μερα και να αφηνω τον μικρο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

magdoulini η μεγάλη μου πάει πρώτη δημοτικού φέτος και ο μικρός μου είανι 21 μηνών. Λόγω του μικρού όποτε έχει καλό καιρό (όπως σημερα το απόγευμα ) θα πάμε και καμμία ώρα κούνιες αλλά η μεγάλη ας πούμε θέλει πάντα και κάποια φίλη της εκεί γιατί διαφορετικά δεν κάθεται με τα μικρά :D:D. Θα συμφωνήσω με την βέρα και η δικιά μου η κόρη αρκετά συχνά βαριέται στο σπίτι, ιδίως από τότε που γεννήθηκε ο μικρός γιατί πιά έχει χάσει την αποκλείστικότητα και είναι δύσκολο να παίζουμε κάποια παιζχνίδια που της αρέσουν (μπάρμπι:D). Επίσης η κόρη μου λατρεύει οτιδήποτε με κίνηση γιαυτό και ξετρελένεται με μπαλέτο/τεννις/ κολύμβηση.Το θέμα για μένα είναι να μην μπαίνουν ταμπέλες στο τι μπορύν να καταφέρουν τα παιδιά και πόσ κουράζονται. Αλοίμονο αν δεν καταλαβαίνουμε πότε το παιδί μας κουράζεται βαριέται κτλ.Αν ξαναλέω το παιδί ειναι ευχαριστημένο τότε δεν υπάρχει θέμα για μένα. Όσο για το σχολείο επαναλαμβάνω ότι είναι ακόμα αρχη αλλα εως τώρα διάβασμα πάνω από μισάωρο δεν έχουμε . Ακόμα και 1 ώρα διάβασμα να γίνει (που μεταξύμας για παιδιά α δημοτικού το θεωρώ πάρα πολύ) και πάλι προλαβαίνει το παιδί. Προσωπικά θεωρώ ότι σαυτές τις ηλικίες με τον πολύ ελευθερο χρόνο αν το παιδί θέλει μπορεί να πάει σε ότι αντέχει ο καθένας γονιός, αντίθετα όσο οι τάξεις αύξανονται ο χρόνος για εξωσχολικά μειώνεται και θα φτάσουν τελικά να ακολουθήσουν τα 1-2 χόμπυ που τους αρέσουν περισότερο

Κορίτσια αν τις δραστηριότητες τις έχουν διαλέξει τα ίδια τα παιδιά και πάνε με ευχαρίστηση σε ΟΟΟΟΟΛΑ οκ συμφωνώ...

vera όσο και αν σου φανεί χαζό εγώ θα σου πρότεινα και εφόσον θέλει και το παιδί να τον πας ποδόσφαιρο. Θα τον βοηθήσει πολύ στο χαρακτήρα που έχει, στην μοναχικότητα συν το ότι αν ξέρει λίγο ποδόσφαιρο θα τον προσκαλούνε άλλα παιδιά για παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί εκείνος να ζητήσει την παρέα τους :wink:.

rQGhp3.png

Το ξερω Νταλια, το ποδοσφαιρο ειναι ιδανικο για το προβλημα μας......και παιζει με μας καθε μερα. Αλλα εχω ενα κολλημα με τις πολεμικες τεχνες και θα ηθελα πολυ να τις δοκιμασει. Και μετα αν θελει ποδοσφαιρο θα παει. Εχω τετοιο απωθημενο με την καταπιεση που δεχομουν μικρη σε αυτα τα θεματα που σαφως δεν θα καταπιεσω τα παιδια μου. Αλλα φαινεται να μοιραζεται την αγαπη μου για τις πολεμικες τεχνες προς το παρον :)

Το θέμα για μένα είναι να μην μπαίνουν ταμπέλες στο τι μπορύν να καταφέρουν τα παιδιά και πόσ κουράζονται. Αλοίμονο αν δεν καταλαβαίνουμε πότε το παιδί μας κουράζεται βαριέται κτλ.

Σ΄αυτό συμφωνώ απόλυτα, κάθε παιδί είναι διαφορετικό, κάθε οικογένεια λειτουργεί διαφορετικά, και οι γονείς ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τι θέλει και τι μπορεί το παιδί τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...