Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι (δεν) λέτε στα παιδιά σας για το Θεό;

Recommended Posts

Όμως αν κάποιος θέτει ότι απαραίτητα πρέπει υπάρχει κάποιος για να φτιάξει τον χώρο και την ύλη και ότι δεν μπορούν να φτιαχτούν μόνα τους, τότε αυτομάτως δέχεται ότι και ο θεός δε μπορεί να φτιαχτεί μόνος του. Αλλιώς απλά κάνει λογικές αυθαιρεσίες.

υποτίθεται ότι στο θεό παίζουν άλλοι νόμοι ....

και σταμάτα απελεύθερε μη μου το χαλάς γιατί όπως σου είπα χριάζομαι πολύ την πίστη και αυτό είναι το τελευταίο μου κάστρο....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 821
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

άρα πιστεύεις στον άγιο βασίλη. δεν είσαι πραγματική α-βασιλική.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχει ο θεός με το ότι ξέρουμε τη μάζα του πρωτονίου (κλπ) με 10-15 δεκαδικά ψηφία ακρίβεια, και όχι με άπειρα. Όσο προχωράς στα δεκαδικά ψηφία η ασημαντότητα της επιπλέον πληροφορίας δεκαπλασιάζεται ανά ψηφίο. Αν πράγματι θέλεις να επιμείνεις σε αυτό τον ισχυρισμό, εμμέσως παραδέχεσαι ότι ο θεός σου είναι ιδιαίτερα ασήμαντος. Είναι τελείως άτοπο και άνευ νοήματος αυτό που ισχυρίζεσαι.

οκ αν το βλεπεις ετσι, δεν ειμαι , τι σχεση εχει?

Δεν ειναι ατοπο αυτο που οχι ισχυριζομαι αλλα συμβαινει....η επιστημη δεν φτανει....δεν αρκει....υπαρχει κατι παραπανω απο αυτο. βεβαια επειδη δεν μπορεις παρα να αποδεχτεις οτι οντως η επιστημη δεν φτανει στο απολυτο, ταυτιζεις τον Θεο με το πυπολοιπο της επιστημης. ξερεις καλα ομως οτι η προσεγιση αυτη δεν ειναι αντικειμενικη, οποτε μειωνεις ετσι τα επιχειρηματα σου. :wink:

Ο Θεος δεν ειναι το υπολοιπο, ειναι το απολυτο!

Σε συνδιασμό με το προηγούμενο που λες για τα δεκαδικά, δεν είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε έννοιες που σας φαίνονται εσάς «εξωτικές» για να περιγράψετε πράγματα που δεν κατανοείτε.

Αν ήταν κάποια ενέργεια που αλληλεπιδρούσε με την ύλη του εγκεφάλου η του σώματος, θα αλληλεπιδρούσε και με τα όργανα που υπάρχουν δίπλα στον εγκέφαλο όταν αυτή φεύγει. Είναι σαν να ισχυρίζεται (για τα περι ψυχής) κάποιος ότι υπάρχει ένας παράδεισος υπολογιστών που η ενέργεια του υπολογιστή πάει όταν πατάμε το off, και κατόπιν επανέρχεται όταν πατάμε το on. Ρομαντικό, δε λέω, αλλά δεν παίζει.

ΓιατΙ θεωρεις οτι δεν καταλαβαινουμε τις ενοιες η οτι τις θεωρουμε εξωτικες? Εγω σεβομαι και ασπαζομαι την επιστημη, αλλα αυτο δεν σημαινει κατι. μια χαρα γνωριζω και τις εννοιες και τα μεγεθη.....και επειδη γνωριζω μεχρι που φτανουν αυτα τα μεγεθη, για αυτο δεν τα εχω ως Θεο.

πάντως νομίζω ότι ακόμα η επιστήμη δεν είναι σε θέση να πει πως φτιάχτηκε η πρώτη ύλη....

τι γινόταν πριν από το μπιγκ μπανγκ δηλαδή.

και εφοσων είναι γνωστό ότι η ύλη δεν γενιέται από το μηδέν παρά μόνο αλλάζει μορφή (σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής)...

χωράει κάπου κάποιος θεός που πέταξε τα πρώτα σωματίδια της ύλης...

εγώ εκεί ελπίζω ακόμα και αυτό μου κρατα τα τελευταία ψίγματα πίστης που μου απέμειναν....

Φυσικα και δεν ειναι σε θεση και το εγραψα παραπανω....

Δεν πάει έτσι. Είναι μεγάλη συζήτηση.

Όμως αν κάποιος θέτει ότι απαραίτητα πρέπει υπάρχει κάποιος για να φτιάξει τον χώρο και την ύλη και ότι δεν μπορούν να φτιαχτούν μόνα τους, τότε αυτομάτως δέχεται ότι και ο θεός δε μπορεί να φτιαχτεί μόνος του. Αλλιώς απλά κάνει λογικές αυθαιρεσίες.

niki81, μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις. Από τη μεριά μου μπορώ απλώς να ενημερώνω ότι δεν συμπεριφέρομαι όπως νομίζεις.

Αν νομιζεις οτι ο Θεος ειναι υλη, ναι τοτε εχεις δικιο...δεν υπαρχει τετοιος Θεος.

υποτίθεται ότι στο θεό παίζουν άλλοι νόμοι ....

και σταμάτα απελεύθερε μη μου το χαλάς γιατί όπως σου είπα χριάζομαι πολύ την πίστη και αυτό είναι το τελευταίο μου κάστρο....

Αν την χρειαζεσαι στα αληθεια θα την βρεις.....ειναι μονοδρομος! :)

Το ότι η επιστήμη δεν αρκεί, είναι ισχυρισμός, και προέρχεται από την επιθυμία σας να υπάρχει θεός. δεν αποτελεί επιχείρημα όμως.

Δεν είπα ότι είναι ύλη. Εγώ λέω ότι είτε (το σύμπαν, ο θεός με ότι ιδιότητες θέλεις) μπορούν να φτιάχνονται μόνα τους, είτε απαιτούν δημιουργό. Αν φτιάχνονται μόνα τους, τότε το σύμπαν φτιάχτηκε μόνο του (δε χρειάζεται δημιουργό). Αν απαιτούν δημιουργό, τότε και ο δημιουργός απαιτεί δημιουργό για τον ίδιο, αλλιώς κάνεις λογικά άλματα γιατί έτσι επιθυμείς.

ΓιατΙ θεωρεις οτι δεν καταλαβαινουμε τις ενοιες η οτι τις θεωρουμε εξωτικες?

δεν το είπα υποτιμητικά. χρησιμοποίησες την έκφραση η ψυχή είναι ενέργεια. η ενέργεια έχει συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως ότι αλληλεπιδρά με την ύλη (το παραδέχεσαι, εφόσον υποθέτεις ότι κάνει τον άνθρωπο να «λειτουργεί»). Αν αλληλεπιδρά με την ύλη, τότε γιατί δεν μπορούμε να την ανιχνεύσουμε, παρ όλες τις προσπάθειες μας; Τι γίνεται σε περιπτώσεις εγκεφαλικών παθήσεων που παθαίνει ο άνθρωπος και ξεχνά εντελώς ποιος είναι, αλλάζει συμπεριφορά και χίλια δυο μύρια; αλλάζει και ψυχή;

νομιζω πως κανεις δεν μπορει να τεκμυριωσει αν υπαρχει θεος(η οτι αλλο θελετε πεστε το)η οχι,οπως και κανεις δεν μπορει να απορριψει την εξελιξη της επιστημης και οσα εχουν αποδειχτει μεσω αυτης..υπαρχουν βεβαια θεματα που κατα τη γνωμη μου,ουτε η θρησκεια,ουτε η επιστημη μπορει να αποδειξει,οχι ακομα τουλαχιστον!αν σκεφτειτε λιγακι απλα η θρησκεια μπορει να ονομασει καποιον "δαιμοσνισμενο" και η επιστημη το ιδιο ατομο να το αναφερει ως "ψυχικα αρρωστο"(με προφανως καποια πιο επιστημονικη ονομασια που δεν γνωριζω)και να το αντιμετωπισουν με 2 διαφορετικους τροπους...οκ!και τονιζω τη λεξη "ψυχικα" γιατι κανενα παρακλαδι της επιστημης δεν ξερει τι ειναι αυτο το "ψυχικα".......μεχρι λοιπον να μας πουν τι ακριβως ειναι(που δεν νομιζω οτι θα μπορεσουν και ποτε)ας αφησουμε οσους επιθυμουν να ελπιζουν και να πιστευουν (χωρις απαραιτητα να χρειαζονται τις αποδειξεις) σε οτι ανακουφιζει τη ψυχη τους!εμενα προσωπικα δεν με χαλαει η ιδεα οτι καποιος με προστατευει.....στη τελικη οπως το νιωθει κανεις,

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Το ότι η επιστήμη δεν αρκεί, είναι ισχυρισμός, και προέρχεται από την επιθυμία σας να υπάρχει θεός. δεν αποτελεί επιχείρημα όμως.

Δεν είπα ότι είναι ύλη. Εγώ λέω ότι είτε (το σύμπαν, ο θεός με ότι ιδιότητες θέλεις) μπορούν να φτιάχνονται μόνα τους, είτε απαιτούν δημιουργό. Αν φτιάχνονται μόνα τους, τότε το σύμπαν φτιάχτηκε μόνο του (δε χρειάζεται δημιουργό). Αν απαιτούν δημιουργό, τότε και ο δημιουργός απαιτεί δημιουργό για τον ίδιο, αλλιώς κάνεις λογικά άλματα γιατί έτσι επιθυμείς.

δεν το είπα υποτιμητικά. χρησιμοποίησες την έκφραση η ψυχή είναι ενέργεια. η ενέργεια έχει συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως ότι αλληλεπιδρά με την ύλη (το παραδέχεσαι, εφόσον υποθέτεις ότι κάνει τον άνθρωπο να «λειτουργεί»). Αν αλληλεπιδρά με την ύλη, τότε γιατί δεν μπορούμε να την ανιχνεύσουμε, παρ όλες τις προσπάθειες μας; Τι γίνεται σε περιπτώσεις εγκεφαλικών παθήσεων που παθαίνει ο άνθρωπος και ξεχνά εντελώς ποιος είναι, αλλάζει συμπεριφορά και χίλια δυο μύρια; αλλάζει και ψυχή;

Οι επιστήμονες μιλούν για την άγνωστη σκοτεινή ύλη που αποτελεί κύριο συστατικό του σύμπαντος. Κανείς δεν έχει ξεκλειδώσει τα μυστικά της ύλης ούτε της ενέργειας.

Αλήθεια, υπάρχει ψυχή; Πώς δημιουργήθηκε;

Και σε σχέση με τη νόηση, πώς αποσπάστηκε μία οικογένεια πιθήκων από το σύνολο και διαφοροποιήθηκε μόνο σε αυτήν, το DNA, η νόηση, η ενσυναίσθηση;

Αφ΄εαυτης; Να περιμένουμε ότι και άλλα ζώα θα εξανθρωπισθούν;

Διαφημίσεις

πάντως νομίζω ότι ακόμα η επιστήμη δεν είναι σε θέση να πει πως.....

....

Αλήθεια, υπάρχει ψυχή; Πώς δημιουργήθηκε;

Και σε σχέση με τη νόηση, πώς αποσπάστηκε μία οικογένεια πιθήκων από το σύνολο και διαφοροποιήθηκε μόνο σε αυτήν, το DNA, η νόηση, η ενσυναίσθηση;

Αφ΄εαυτης; Να περιμένουμε ότι και άλλα ζώα θα εξανθρωπισθούν;

Με αφορμή αυτά τα σχόλια και χωρίς να αναφέρομαι μόνο στις κοπέλες που τα έγραψαν αλλά γενικά:

Η επιστήμη δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως μπορεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα του κόσμου ετούτου. Γνωρίζει τις πεπερασμένες δυνάμεις της και τους περιορισμούς των οργάνων της καθώς και των αισθήσεών μας.

Εκεί που υπάρχουν ερωτήματα γιατί θα πρέπει να υπάρχουν "εδώ και τώρα" απαντήσεις; Δηλαδή, δε μπορούν κάποια πράγματα να μείνουν αναπάντητα μέχρις ότου ωριμάσουν οι συνθήκες και απαντηθούν (αν αυτό είναι δυνατό);

Γιατί συχνά η πεπερασμένη δυνατότητα της επιστήμης γίνεται -και με ποιο τρόπο άραγε- συνεργός στην ύπαρξη του θεού;

Δηλαδή...

"δε μπορείς να βρεις τι είναι... άρα το έκανε ο θεός!" Δεν έχει ένα απίστευτα μεγάλο λογικό χάσμα;

Επίσης, κάποιος ανέφερε το θέμα ψυχής και δαιμονισμένους ή ψυχικά ασθενείς (ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας). Το επικίνδυνο όμως εδώ είναι πως ... πολλές ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίστηκαν ως δαίμονες... :? Και αντί να ληφθεί μέριμνα για θεραπεία... άρχισαν οι εξορκισμοί...

Για να μην αναφέρω το ατελείωτο ενοχικό στοιχείο με το οποίο εμποτίζονται από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά μέσω κατηχητικών και σχετικών θρησκευτικών ομάδων. Σύμφωνα με τις διδαχές τους, ο δαιμονισμένος έχει κάνει κάτι "κακό" και για αυτό επέτρεψε στο δαίμονα να έρθει στην ψυχή του και να την κυριεύσει. Συντηρείται λοιπόν μια φοβία και μια καχυποψία ως προς τον ψυχικά ασθενή, που εμποδίζει τους γύρω του να δραστηριοποιηθούν προς τη δέουσα κατεύθυνση.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κανίνα... ένας ψυχίατρος... το πρώτο πράγμα που μαθαίνει είναι, τα όσα λίγα γνωρίζουμε, για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις λειτουργίες του. Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; ;)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κανίνα... ένας ψυχίατρος... το πρώτο πράγμα που μαθαίνει είναι, τα όσα λίγα γνωρίζουμε, για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις λειτουργίες του. Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; ;)

Εντελως πληροφοριακα να αναφερουμε οτι η πλειοψηφια των ιατρων που χειροτονουνται κληρικοι ειναι ψυχιατροι.

Εντελως πληροφοριακα να αναφερουμε οτι η πλειοψηφια των ιατρων που χειροτονουνται κληρικοι ειναι ψυχιατροι.

Αυτό από πού προκύπτει; Μήπως γενικεύεις κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις; Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή ή είναι από στόμα σε στόμα; :?:

Δηλαδή... από τους γιατρούς, κάποιοι αφήνουν το επάγγελμά τους. Πόσοι να είναι αυτοί; (ελάχιστοι; ) Από αυτούς που αφήνουν το επάγγελμά τους προς άλλες ενασχολήσεις κάποιοι γίνονται κληρικοί (δηλαδή ακόμα πιο μικρό το συνολικό ποσοστό). Και από αυτούς λοιπόν που κάνουν το συγκεκριμένο άλμα ιατρική -> κληρικός... και πάλι όχι όλοι, αλλά μέρος από αυτούς... ήταν ειδικευμένοι ψυχίατροι; Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί;;

Αυτό από πού προκύπτει; Μήπως γενικεύεις κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις; Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή ή είναι από στόμα σε στόμα; :?:

Δηλαδή... από τους γιατρούς, κάποιοι αφήνουν το επάγγελμά τους. Πόσοι να είναι αυτοί; (ελάχιστοι; ) Από αυτούς που αφήνουν το επάγγελμά τους προς άλλες ενασχολήσεις κάποιοι γίνονται κληρικοί (δηλαδή ακόμα πιο μικρό το συνολικό ποσοστό). Και από αυτούς λοιπόν που κάνουν το συγκεκριμένο άλμα ιατρική -> κληρικός... και πάλι όχι όλοι, αλλά μέρος από αυτούς... ήταν ειδικευμένοι ψυχίατροι; Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί;;

Oχι βεβαια δεν αφηνουν το επαγγελμα τους,οπως και οι αλλοι συναδελφοι τους υπηρετουν κανονικα οπου ειναι διορισμενοι η σε ιδιωτικα ιατρεια και διακονουν ως κληρικοι αμισθοι.Ο πολυς κοσμος δεν το γνωριζει αλλα οι περισσοτερες πλεον χειροτονιες αφορουν αμισθους διακονους.Βεβαια και ειναι ειδικευμενοι ψυχιατροι και μαλιστα με διεθνη αναγνωριση,ενδεικτικα να αναφερω τους π.Θερμο,π.Φαρο,π.Καρπαθιου και παρα πολλοι ακομη.Πανευκολα μπορειτε να τους βρειτε κι εσεις απο τα σαιτ των αντιστοιχων Μητροπολεων τους.

Διαφημίσεις

Νομίζω πως κάποιοι από αυτούς εκ των υστέρων ασχολήθηκαν με την ειδικότητα.

Ο Φάρος αν δεν κάνω λάθος δεν είναι γιατρός.

edit: (για Φάρο) Σπούδασε πολιτικὲς ἐπιστῆμες, νομικὰ καὶ θεολογία. Ἔγινε κληρικὸς τὸ 1962 καὶ συνέχισε σπουδὲς στὴν ποιμαντική ψυχολογία καὶ τὴν ποιμαντικὴ συμβουλευτικὴ στὸ Πανεπιστήμιο τῆς Βοστώνης στὶς ΗΠΑ.

Y.Γ. Άλλο ψυχιατρική και άλλο ψυχολογία και συμβουλευτική.

"ο Θεος σε βλεπει, που πηγες να πατησεις την ουρα του σκυλου με το ποδηλατο σου!!!"

αυτο..

:lol:

Πεθαίνω να μάθω τι απαντάει το φυστικόπαιδο!! :-P

'κ σενα σε βλεπει ο Φεος που μου λες πφεμματα οτι φα πας να κοιμηφεις κ συ, κ μετα πας κ βλεπεις κρυφα, τηλεοραση με τον μπαμπα, ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ' :rolleyes:

Έεεετσι !!

:lol: :lol: :lol:

(Μου έλλειψες φυστικάκι μου).

Διαφημίσεις

Νομίζω πως κάποιοι από αυτούς εκ των υστέρων ασχολήθηκαν με την ειδικότητα.

Ο Φάρος αν δεν κάνω λάθος δεν είναι γιατρός.

edit: (για Φάρο) Σπούδασε πολιτικὲς ἐπιστῆμες, νομικὰ καὶ θεολογία. Ἔγινε κληρικὸς τὸ 1962 καὶ συνέχισε σπουδὲς στὴν ποιμαντική ψυχολογία καὶ τὴν ποιμαντικὴ συμβουλευτικὴ στὸ Πανεπιστήμιο τῆς Βοστώνης στὶς ΗΠΑ.

Y.Γ. Άλλο ψυχιατρική και άλλο ψυχολογία και συμβουλευτική.

Γνωριζω πολυ καλα τα βιογραφικα τους.Ο σκοπος μου δεν ειναι να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν.Εξ αλλου απο οσο συμπερανα ειχες μια θρησκοληπτη διαπεδαγωγηση και κατα συνεπεια αυτα τα τραυματα ειναι το μεγαλο εμποδιο στο να πλησιασεις τον Θεο.Δυστυχως η θρησκοληψια και ο ευσεβισμος ειναι μεγαλες πληγες και εκφραζονται ειτε απο μερος του κληρου με συγκεκριμενη ψυχοπαθολογια ειτε απο μερος του ποιμνιου με αντιστοιχα θεματα.Ομως να ξεκαθαρισουμε πως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι εξ ισου δεκτικοι στο μηνυμα του Ευαγγελιου.Αυτο ειναι απολυτα κατανοητο κι ο Κυριος το περιεγραψε πολυ ομορφα με την παραβολη του σπορεως.

Σας αφηνω με την ευχη του αγιου Εφραιμ του Συρου (κι οποιος δεν πιστευει ας την απευθυνει στην συνειδηση του).Καλη Μεγαλοβδομαδα σε ολους!

Κύριε καὶ Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργείας, φιλαρχίας καὶ ἀργολογίας μή μοι δῷς.

Πνεῦμα δὲ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονῆς καὶ ἀγάπης, χάρισαί μοι τῷ σῷ δούλῳ.

Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁρᾶν τὰ ἐμὰ πταίσματα, καὶ μὴ κατακρίνειν τὸν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητὸς εἶ, εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

Καλησπερα σε ολους...

Ενα ενα λοιπον....:-)

Το οτι η επιστημη δεν αρκει ειναι ενα γεγονος....δεν ειναι ισχυρισμος.

Για εμενα υπαρχει η δυναμη της δημιουργιας που απο εκει ξεκινησαν ολα. Για εσενα μπορει να λεγεται σωματιδιο, αν αποδειχτει, για εμενα Θεος.

η ψυχη ειναι ενεργεια για εμενα......δεν εχει να κανει με το μυαλο του ανθρωπυ, δεν ειναι εγκεφαλος........ειναι η ενεργεια του, οποια προσωπικοτητα και αν εχει ο ανθρωπος. δεν χανεται αυτη η ενεργεια.....

"δε μπορείς να βρεις τι είναι... άρα το έκανε ο θεός!" Δεν έχει ένα απίστευτα μεγάλο λογικό χάσμα;

Επίσης, κάποιος ανέφερε το θέμα ψυχής και δαιμονισμένους ή ψυχικά ασθενείς (ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας). Το επικίνδυνο όμως εδώ είναι πως ... πολλές ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίστηκαν ως δαίμονες... :? Και αντί να ληφθεί μέριμνα για θεραπεία... άρχισαν οι εξορκισμοί...

Για να μην αναφέρω το ατελείωτο ενοχικό στοιχείο με το οποίο εμποτίζονται από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά μέσω κατηχητικών και σχετικών θρησκευτικών ομάδων. Σύμφωνα με τις διδαχές τους, ο δαιμονισμένος έχει κάνει κάτι "κακό" και για αυτό επέτρεψε στο δαίμονα να έρθει στην ψυχή του και να την κυριεύσει. Συντηρείται λοιπόν μια φοβία και μια καχυποψία ως προς τον ψυχικά ασθενή, που εμποδίζει τους γύρω του να δραστηριοποιηθούν προς τη δέουσα κατεύθυνση.

Δεν ειπα οτι εκανε κατι ο Θεος......ειπα οτι υπαρχει ο Θεος, το καλο, η θετικη ενεργιεα, η δημιουργια, η αγαπη αν θες........Ο θεος δεν κανει ο,τι δεν μπορει Η επιστημη....ο Θεος προσφερει...προσφερει και η επιστημη. γιατι να δεχτω μονο τα καλα της επιστημης και οχι του Θεου.?..

για τα υπολοιπα δεν θα διαφωνησω, μισω να μαθαινουν στα παιδια οτι ο Θεος ειναι τιμωρος, παρατηρητης η εστω τσεκαδορος.....

"ο Θεος σε βλεπει, που πηγες να πατησεις την ουρα του σκυλου με το ποδηλατο σου!!!"

αυτο..

??? Ο θεος βλεπει? ακουει? αισθανεται??? Για εμενα οχι.......Για εμενα ο Θεος προσφερεται.....αν το καλο που μας δινει το μεταρεπουμε θετικα, ΄ειμαστε στον δρομο τού ΄ :-D

Δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης, ειλικρινά.

Ούτε μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς πως έχω μια θρησκόληπτη διαπαιδαγώγηση.

Το να βλέπει κανείς με ειλικρίνεια το τι συμβαίνει γύρω του το θεωρείς θρησκοληψία; Ή πιστεύεις πως όταν κάποιος βρίσκεται τις Κυριακές στην εκκλησία δε συναναστρέφεται με τέτοιους ανθρώπους;

Ανέφερες κάποια πληροφορία. Επειδή στους θρησκευτικούς κύκλους τέτοιου είδους ευνοϊκές πληροφορίες πραγματικά ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια και δεν έχουν και τόσο σταθερές βάσεις στην πραγματικότητα, γι' αυτό ρωτάω. Αν είναι πραγματική τότε ειλικρινά θα χαρώ να έχω τη δυνατότητα να την επιβεβαιώσω και να μπορώ να την αναπαράγω. Αν δεν είναι όμως... δε θα ήθελα να την αναπαράγω, ούτε άθελά μου να παραπληροφορώ.

αμα της ελεγα, 'ο θεος προσφερεται που πας να πατησεις το σκυλο' θα παθαινε κοκομπλοκο, ας ειμαστε ρεαλιστες... :lol:

:lol: δεν καταλαβα οτι λες για το παιδι σου.......και σκεφτηκα.....αντε να τεκμηριωσω αποψη εναντια στο ενοχικο στοιχειο που η θρησκοληψια ποτιζει τα παιδια, αλλα να αρχισω τωρα να εξηγω οτι ο θΕος δεν ΄μαλωνεί ΄ που πατησες μια φορα το σκυλο....ε, παει πολυ! Χαχαχααχ

αμα της ελεγα, 'ο θεος προσφερεται που πας να πατησεις το σκυλο' θα παθαινε κοκομπλοκο, ας ειμαστε ρεαλιστες... :lol:

Επίσης... ποια πιστεύεις πως θα ήταν η αντίδρασή της αν της έλεγες πως:

"ο Θεός σε αφήνει ελεύθερη να επιλέξεις αν θα πατήσεις την ουρά του σκύλου ή όχι;"

:P

edit: Λαίδα με πρόλαβες!! :lol:

Επίσης... ποια πιστεύεις πως θα ήταν η αντίδρασή της αν της έλεγες πως:

"ο Θεός σε αφήνει ελεύθερη να επιλέξεις αν θα πατήσεις την ουρά του σκύλου ή όχι;"

:P

Κι ομως.....αν του πεις του παιδιου ΄ο Θεος ξερει οτι θα κανεις το καλο....΄, δεν θ την πατησει. :-D

Εμεις μαθαινουμε τα παιδια μας να ειναι θεοφοβουμενα. ο Χριστος ομως μιλησε μονο για αγαπη......για τιποτα αλλο.

τα παιδια μας παιρνουν ερεθισματα απο παντου, οχι μονο απο μας....

αρα, δεν εχει κ πααααααρα πολυ μεγαλη σημασια τι θα πουμε ή δεν θα πουμε εμεις.... ή μαλλον, εχει τοση σημασια, οση εχει κ αυτο που θα ακουσουν απο το σχολειο/λοιπους συγγενεις/μιντια κλπ κλπ..

ας πουμε η δικη μου, πιστευει οτι πρεπει να ειμαστε 'καλα παιβακια, γιατι ετσι φχαριστιεται ο φεουλης, η παναγιτσα, ο αη βασιλης κ τα μονσουνο'

κ αν τα μονσουνο, κανουν την κορη μου να ειναι καλο 'παιβακι' τοτε, μονσουνο ιτ ιζ......

fistikaki original !! soooo simple! :D

Εμενα ρε παιδια, εφτα και τεσσαρων χρονων,δεν σκεφτονται τι ευχαριστει τον Θεο...ισως επειδη προς το παρον στο σπιτι σημασια εχει τι ευχαριστει εμενα χαχαχαχαχ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...