Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μου τη δίνουν οι έγκυες που "χαϊδεύονται"....

livinath

Recommended Posts

Και να εξηγήσω ευθής αμέσως τι εννοώ.

Πάντα θεωρούσα πως η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Φυσικά υπάρχουν και απρόοπτα όμως πιστευώ πως όταν τελικά όλα ξεπεραστούν και πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά όλα φαίνονται τόσο μακρινά. Ότι κι αν περνά μια γυναίκα για το παιδί της λέει πάντα "χαλάλι του" έτσι δεν είναι; Είμαι λοιπόν της άποψης ότι η εγκυμοσύνη εκτός από όμορφη είναι και κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Όταν λοιπόν ακούω ή βλέπω έγκυες να τους "μυρίζουν" πράγματα πχ. στις 3 το μεσημέρι που πας να κοιμηθείς και να απαιτούν να πας να τους τα φέρεις, το λιγότερο που σκέφτομαι είναι ότι επιζητούν την προσοχή των γύρω τους. Οι "λιγούρες" της εγκυμοσύνης άλλωστε είναι κάτι που δεν παραδέχονται ούτε οι γιατροί και τις αποδίδουν μόνο στην ψυχολογική ανάγκη της εγκύου να ασχοληθεί περισσότερο ο περίγυρος της μαζί της. Περιττό να σχολιάσω βέβαια τις επιπτώσεις που επικαλούνται οι εν λόγω κυρίες ότι έχει στο έμβρυο η στέρηση αυτού που επιθυμούν. Ο ψυγολογικός εκβιασμός σε όλο του το μεγαλείο...! Χώρια που θρονιάζονται σε μια καρέκλα, απολύτως ανύμπορες, ακόμα κι όταν έχουν μια πολύ καλή και υγιή εγκυμοσύνη και τα θέλουν όλα στο χέρι.

Φυσικά μιλάω έχοντας συγκεκριμένη περίπτωση στο μυαλό μου απλά δεν θέλω να προσωποποιήσω.

Την Κυριακή που μας πέρασε μου έφυγε η ούγια κυριολεκτικά, υπηρετώντας μια έγκυο ενώ είχα να περιποιηθώ ακόμα 6 καλεσμένους. Η κυρία δεν σήκωσε ούτε ένα ποτήρι νερό και είναι μόλις στον τέταρτο μήνα μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Αφου λοιπόν μου έφυγε ο - να μην πω ποίος! - και ενώ ετοιμαζόμουν μετά το γεύμα να κάνω ένα μπάνιο και να ξαπλώσω τι μου λέει: "Αχ, μην κάθεσαι, βάλε μου λίγο καρπούζι που το ζήλεψα!!". Μου ήρθε να της πω "Αν το ζήλεψες, βάλε και φάε, στο ψυγείο είναι κομμένο και έτοιμο!". Αλλά δεν μίλησα. Πήγα και της το έφερα της κυρίας ενώ έβλεπε ότι ούτε να περπατήσω δεν μπορούσα από τον πόνο της μέσης μου. Και αφού ντερλίκωσε, δεν έκανε κάν τον κόπο να σηκώσει το πιάτο από το τραπέζι! Φυσικά, εννοείται πως όλη την ώρα ζήταγε διάφορα να της τα φέρω στο χέρι, όπως νερό, μια οδοντογλυφίδα, μια χαρτοπετσέτα, λίγο αλουμινόχαρτο κοκ. Μέχρι που ο άντρας μου "τα πήρε" και της είπε όταν ξαναζήτησε κάτι "είναι εκεί, πήγαινε πάρτο!".

Αν δεν ήταν συγγενής που να έχει πολύ οικειότητα δεν θα μου φαινόταν περίεργο να μου ζητάει πράγματα και να της τα δίνω αλλά δεν μπορεί την μια στιγμή να φέρεσαι σαν στο σπίτι σου και μόλις μείνεις έγκυος να το παίζεις ξένη. Και καλά, αφού θες να το παίξεις ξένη, παίξτο αλλά όχι μόνο σε ότι αφορά τις δουλειές αλλά και στα άλλα. Δεν πας πχ όποτε σου γουστάρει σε ένα ξένο σπίτι, πας όποτε σε καλέσουν, έτσι δεν είναι;;

Τέλος πάντων. Δεν πρόκειτε να πω τίποτα γιατί επ'ουδενί δεν θα ήθελα να συγχίσω μια εγκυμονούσα ακόμα κι αν η συμπεριφορά της είναι άσχημη. Άπλα θα κοιτάξω να την αποφύγω και θα αποδώσω την κακή συμπεριφορά στις ορμόνες της. Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν αντέχει τόσο τρέξιμο η μεσούλα μου. Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσάκι μου δεν μου εχει ξανατύχει κάτι τέτοιο και φέτος που είμαστε πολλές εγκυούλες καμια μας δεν φέρθηκε έτσι. Μάλλον η συγκεκριμένη το είχε το κουσουρι απο πριν και τα ρίχνει όλα εκει για να το απολαυσει όσο μπορεί.

Εγω ίσα ίσα που προσπαθώ να τα κάνω όλα μονη μου και θυμώνω όταν με παραχαιδευουν...σιγα λεω έγκυος ειμαι οχι άρρωστη. Κάποια πράγματα που ίσως δεν θα μπορώ να κάνω σε λίγο μιας και εχει αρχίσει να ζορίζει το θέμα εννοείται οτι θα πω "μαμά, μπαμπα θέλω να με βοηθήσεις γιατί δεν μπορώ μόνη μου"

....εδω ακόμα σκαρφαλώνω στον πάγκο της κουζίνας με μια δρασκελιά για να φτάσω την γαστρα :lol:

α και μια φορά ήθελα όντως καρπόυζι πάρα πολύ στην αρχή και έστειλα τον καλό μου να φέρει αλλά μονο γιατι ήξερα ότι είχε η μαμα του στο άλλο στενό!

yogini μου, ούτε εγώ ξέρω καμία άλλη έγκυο που να έχει τέτοια συμπεριφορά, εκτός από μια θεία μου η οποία όμως ήταν διαπιστωμένα γαϊδουρα πριν μείνει έγκυος...!! Έχω πολλές φίλες αλλά και συγγενείς που έχουν παιδιά αλλά δεν έκαναν τέτοια στην περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Το καταλαβαίνω να το κάνει μια γυναίκα που γενικώς παραμελήται αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Σίγουρα πάντως δεν θα την άφηνα ούτε αυτήν ούτε καμία άλλη να κάνει κάτι παρακινδυνευμένο, να σηκώσει βάρος, να σκήψει ή να σταθεί πολύ ώρα όρθια αλλά ένα ποτήρι νερό ή 3 κομμάτια καρπούζι πια, νομίζω πως μπορεί να τα κάνει.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι το μεσημέρι που ήθελε να ξαπλώσει αυτή και ο άντρας της, δεν είχε καν προνοήσει να φέρει μαζί της ένα σεντονάκι. Άφου ξέρεις ότι θα θες να κοιμηθείς το μεσημέρι γιατί δεν μπορείς, πάρε ένα σεντονάκι μαζί σου! Δεν θα σε αφήσω να το στρώσεις φυσικά, αλλά δείξε μου ότι με σκέφτεσαι κι ότι δεν θεωρείς δεδομένο ότι θα πρέπει να σε υπηρετώ. Είμαι υπερβολική;

Υπερολική δεν μπορώ να πω πως είσαι. Απλα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν και εμάς... Η κοπέλα προφανώς θέλει να νοιώθει ότι είναι το επίκεντρο της προσοχής και τώρα τα καταφέρνει. Δεν εξετάζει το αν θα την κακοχαρακτηρίσει κάποιος γιατί έχει την δικαιολογία έτοιμη: είμαι έγκυος. Είναι αποθυμένο που τώρα που μπορεί να βγει με μεγαλοπρέπεια στην επιφάνεια!!! :mad:

Αν μπορείς προσπάθησε να μην συναναστρεφεσαι πολύ μαζί της γιατί σίγουρα αποτελεί πηγή βλακείας και θα σου κάνει τα νεύρα τσατάλια!!!

Οι "λιγούρες" της εγκυμοσύνης άλλωστε είναι κάτι που δεν παραδέχονται ούτε οι γιατροί και τις αποδίδουν μόνο στην ψυχολογική ανάγκη της εγκύου να ασχοληθεί περισσότερο ο περίγυρος της μαζί της.

Σε αυτό αγαπητή μου livinath θα διαφωνήσω μαζί σου........οι περισσότεροι γιατροί αποδίδουν την λιγούρα σε σήμα που μας στέλνει ο οργανισμός μας για να καλύψουμε κάποια ουσία που του λείπει και είναι απαραίτητη για το έμβρυο...

.....και μπορεί να υπάρχουν και κάποιες έγκυες που υπερβάλλουν για να καλύψουν αυτή την ανάγκη που νιώθουν ή που να θέλουν να τραβήξουν την προσοχή για κάποιο λόγο (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου)...όπως και η εξωφρενικά κακομαθημένη έγκυος καλεσμένη σου! :wink:

.png.png

Διαφημίσεις

Και κάτι άλλο που εμένα μου τη δίνει τρελά είναι ότι με το που θα μάθουν τέτοιου είδους κοπέλες ότι εγκυμονούν, από την 5η εβδομάδα π.χ. αρχίζουν και "τουρλώνουν" και χαϊδεύουν την κοιλιά τους... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρελά τα παίρνω :twisted::twisted::twisted:

Δεν ξέρω για τις λιγούρες, αλλά το πρόσφατο παράδειγμα της ξαδέλφης μου τα λέει όλα... Τώρα μπήκε στον 3ο μήνα, πρώτο παιδί, έχει καλή εγκυμοσύνη αν εξαιρέσουμε κάποιες ναυτίες το πρωί (λογικό κι αναμενόμενο)...

Με το που έμαθε ότι είναι έγκυος, έπαψε να μαγειρεύει γιατί "κουράζεται πολύ" και έχει βάλει τη μητέρα της να παίρνει υπεραστικό λεωφορείο κάθε μέρα για να πηγαίνει να της μαγειρεύει! Το κορυφαίο ήταν η ατάκα "βάζω τον άντρα μου και μου κόβει τα νύχια των ποδιών γιατί με ενοχλεί η κοιλιά μου"!!! Ποιά κοιλιά ρε παιδιά; Στον 3ο μήνα δεν υπάρχει κοιλιά!!!

Μήπως είμαι εγώ η αναίσθητη της παρέας, που κάνω όλες τις δουλειές μου όπως και προ εγκυμοσύνης; (και πεντικιούρ μόνη μου κάνω, όχι παίζουμε)

Δεν ξέρω για τις λιγούρες, αλλά το πρόσφατο παράδειγμα της ξαδέλφης μου τα λέει όλα... Τώρα μπήκε στον 3ο μήνα, πρώτο παιδί, έχει καλή εγκυμοσύνη αν εξαιρέσουμε κάποιες ναυτίες το πρωί (λογικό κι αναμενόμενο)...

Με το που έμαθε ότι είναι έγκυος, έπαψε να μαγειρεύει γιατί "κουράζεται πολύ" και έχει βάλει τη μητέρα της να παίρνει υπεραστικό λεωφορείο κάθε μέρα για να πηγαίνει να της μαγειρεύει! Το κορυφαίο ήταν η ατάκα "βάζω τον άντρα μου και μου κόβει τα νύχια των ποδιών γιατί με ενοχλεί η κοιλιά μου"!!! Ποιά κοιλιά ρε παιδιά; Στον 3ο μήνα δεν υπάρχει κοιλιά!!!

Μήπως είμαι εγώ η αναίσθητη της παρέας, που κάνω όλες τις δουλειές μου όπως και προ εγκυμοσύνης; (και πεντικιούρ μόνη μου κάνω, όχι παίζουμε)

Και κάτι άλλο που εμένα μου τη δίνει τρελά είναι ότι με το που θα μάθουν τέτοιου είδους κοπέλες ότι εγκυμονούν, από την 5η εβδομάδα π.χ. αρχίζουν και "τουρλώνουν" και χαϊδεύουν την κοιλιά τους... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρελά τα παίρνω

Λοιπόν ακούστε γελοιότητα: στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της, η συγκεκριμένη έγκυος, έβαζε τον άντρα της να ακουμπάει το αυτί του στην κοιλιά της για να ακούει το μωρό!! :shock: Ο κακομοίρης κάτι άκουγε και νόμιζε πως ήταν το μωρο. Όταν μας το είπαν, ήταν και ο σύζυγος μου μπροστά ο οποίος έσκασε στα γέλια, τους εξήγησα ότι ήταν πολύ νωρίς να το ακούσουν και να το αισθανθούν γιατί είναι ακόμα πολύ μικρό. Η κυρία πήρε ύφος και μου είπε: "Τι λές καλέ, κι ο γιατρός πως το ακούει στον υπέρηχο;;". :shock::shock: Αφού της εξήγησα τι είναι ο υπέρηχος και γιατί λέγεται έτσι, ο σύζυγος μου είπε στον δικό της ότι αυτό το ίδιο που άκουγε μάλλον θα το άκουγε εκείνη τη στιγμή και στη δική του κοιλιά μια και είχε φάει μελιτζάνες το μεσημέρι με μπόλικο σκόρδο!! :lol: Κοινώς ότι άκουγε αέρια του εντέρου της...!! Ο σύζυγος της έσκασε στα γέλια αλλά της ίδιας μάλλον δεν της άρεσε αυτό...!

Η κοπέλα προφανώς θέλει να νοιώθει ότι είναι το επίκεντρο της προσοχής και τώρα τα καταφέρνει. Δεν εξετάζει το αν θα την κακοχαρακτηρίσει κάποιος γιατί έχει την δικαιολογία έτοιμη: είμαι έγκυος. Είναι αποθυμένο που τώρα που μπορεί να βγει με μεγαλοπρέπεια στην επιφάνεια!!! :mad:

Αν μπορείς προσπάθησε να μην συναναστρεφεσαι πολύ μαζί της γιατί σίγουρα αποτελεί πηγή βλακείας και θα σου κάνει τα νεύρα τσατάλια!!!

Συμφωνω........απορω πως την αντεχεις......αυτη στον ενατο θα βαζει να την μετακινουν σε φορειο αλα Κλεοπατρα!!!! :lol:

Μακριαααααααααααααα............να κοβετε παρεες σιγα σιγα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κοίτα, δίκιο έχεις, δεν υπάρχει θέμα, και από τη δική μου εμπειρία αυτές οι περιπτώσεις είναι όντως εκνευριστικές.

Αλλά εμένα με προβληματίζει πιο πολύ η άλλη περίπτωση, που νομίζω ότι είναι και πιο συνηθισμένη: ο ανταγωνισμός "ποιά θα είναι πιο άνετη και κουλ με την εγκυμοσύνη της". Υπάρχει δηλαδή ένας υποβόσκων έστω ανταγωνισμός, σαν τουρνουά, ποιά πέρασε την εγκυμοσύνη της χωρίς να αλλάξει τίποτα στη ζωή της. Εκδρομές, δουλειές σπιτιού, πέρα δώθε στα μαγαζιά κουβαλώντας διάφορα, όλα τα κάνουμε όπως πριν γιατί, τςςςςς, σιγά δεν έγινε και τίποτα.

Και αυτό να πω την αλήθεια μου τη δίνει ελαφρώς. Μου τη δίνει κατ'αρχήν γιατί δε μένουν σε αυτό αλλά προφανώς δίνουν άλλες προεκτάσεις, του τύπου "άνετη εγκυμοσύνη έχουν όσες είναι πιο υγιείς ή πιο δυνατές, ενώ δυσκολίες έχουν οι κλαψιάρες και οι ασθενικές". Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Και ο υγιέστερος άνθρωπος να είσαι δεν ξέρεις πώς θα σου βγει η εγκυμοσύνη.

Επίσης, είναι κάπως αλαζονικό να αγνοείς τους κινδύνους, κουβαλάς έναν άνθρωπο. Καλά, δε λέω ρε παιδί μου, θα κάνεις και τις δουλειές σου. Αλλά τώρα να οργώνεις την Ελλάδα στον τρίτο μήνα... δεν ξέρω

Διαφημίσεις

Τις χαϊδεμένες τις έχω συναντήσει κι εγώ, αλλά πιστεύω οτι η όλη κατάσταση δεν έχει καμμία σχέση με την εγκυμοσύνη.

Θέλω να πω, ο άνθρωπος που είναι πριν την εγκυμοσύνη μα@@@ας, εξακολουθεί να είναι το ίδιο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οπως επίσης υπάρχουν πολλές γυναίκες, με ένα σωρό προβλήματα στη σύλληψη και στην εγκυμοσύνη, που διατηρούν την ηρεμία τους και αντιμετωπίζουν με γενναιότητα τις δυσκολίες.

χμ....

δεν ξέρω πως να το θέσω κομψά... θα προσπαθήσω όμως

μην κρίνεις για να μην κριθείς

η κάθε εγκυμοσύνη είναι εξαιρετικά μοναδική και η κάθε γυναίκα επίσης

Ναι, συμφωνώ ότι υπάρχουν γυναίκες που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εγκυμοσύνη τους για να τρέχει κάποιος από πίσω τους... (Δεν φταίνε όμως αυτές... αλλά αυτοί που τα ανέχονται... βρίσκουν και τα κάνουν)

υπάρχουν όμως κι αυτές που πραγματικά μπορεί κάποια πράγματα να μην μπορούν όντως να τα κάνουν...

και ναι... στον 3ο μήνα μιας τέλειας εγκυμοσύνης μου, δεν είχα καν αναγούλες, δεν μπορούσα να κόψω τα νύχια των ποδιών μου

ΝΑΙ με ενοχλούσε η κοιλιά... αυτή που δεν είχα! με ενοχλούσε όμως, ένιωθα το σφίξιμο και την πίεση

(βέβαια εγώ κουβαλούσα την κολλητή που είναι μανικιουρίστα και μου τα έκανε... αλλά η ουσία παραμένει.. εγώ δεν μπορούσα!)

και ναι... υπήρξαν φορές που είχα τέτοια λιγούρα, που σηκώθηκα μόνη μου μέσα στην άγρια νύχτα να βρω περίπτερο ανοιχτό να πάρω τη σοκολάτα που ήθελα...

ναι, δεν έστειλα τον άντρα μου.... πήγε όμως άλλες φορές από μόνος του να μου φέρει το κάτι τις μου...

έτσι... για να με χαϊδολογήσει γιατί οι ορμόνες μου ήταν τσίτα και ήθελα στοργή και προδέρμ... και τον λάτρεψα κάθε φορά... και κάθε φορά που γύριζε με πρόσωπο που έλαμπε με τη σοκολάτα μου στα χέρια, εγώ έκλαιγα από συγκίνηση και χαρά (καταραμένες ορμόνες ... πάρε 20 κιλά που ήθελες σοκολατίτσες :lol: )

Δε με άφησε σε όλη την εγκυμοσύνη να σηκώσω ούτε μισό κιλό...γιατί ήξερε ότι η απώλεια της προηγούμενης εγκυμοσύνης μου, μου είχε στοιχίσει περισσότερο απ ότι σε αυτόν και δεν ήθελε να ρισκάρει το παραμικρό...

Τον εκμεταλλεύτηκα? όχι... συνειδητά τουλάχιστον, όχι!

Ισως κάποιοι τρίτοι που δε μας ήξεραν, που δεν ήξεραν πως νοιώσαμε όταν κλαίγαμε αγκαλιασμένοι για μέρες για την απώλεια του μωρού μας, να το πίστεψαν αυτό... να είπαν από μέσα τους... "βρε δες τη γαϊδούρα... ξαφνικά δεν σηκώνει ούτε μια σακουλίτσα"

Συγγνώμη αλλά δεν ήταν καθόλου "ξαφνικά"... ήταν η συνέχεια ενός δράματος που είχαμε ήδη ζήσει

Ξέρω ότι η δική μου περίπτωση μπορεί να είναι η μία... της άλλης η περίπτωση όμως είναι επίσης "μία"

Θεωρώ και με όλο το σεβασμό ότι κανένας δε μπορεί να σε εκμεταλλευθεί αν δεν του το επιτρέψεις... τα όρια τα βάζεις εσύ

Αν πιστεύεις ότι κάποιος σκόπιμα σου κάνει γυμνάσια.. του κόβεις τον αέρα

Αν πιστεύεις ότι το κάνει χωρίς να το θέλει, ΑΝ σου κάνει κέφι, του κάνεις τα χατίρια.. αν όχι, δεν του τα κάνεις! Τόσο απλά...

Μη με παρεξηγήσετε... :oops:

Kι εγώ μια απ' τα ίδια έχω να πω.

Φίλες μου θα εκπλαγείτε όταν με το καλό έρθει ο καιρός να απολαύσετε τη δική σας εγκυμοσύνη πόσα από αυτά που τώρα σας φαίνονται αξιοπερίεργα θα τα αντιμετωπίσετε κι εσείς... Ίσως όχι τις υπερβολές, μιας και είναι όντως θέμα χαρακτήρα -αν είσαι παραχαϊδεμένος θα το επιδεικνύεις μονίμως και ασχέτως εγκυμοσύνης- αλλά η εγκυμοσύνη σε κάνει να σκέφτεσαι και να αντιδράς διαφορετικά. Ας πούμε κι εγώ δε θέλω βοήθεια από κανέναν, παρότι αισθάνομαι μονιμως κουρασμένη και νυστάζω. Να όμως μου κονόμισα μια αποκόληση υμενίων με το βαθύ κάθισμα (είμαι και μπαλαρίνα τρομάρα μου) που έκανα για να βγάλω τα ρούχα απ' το πλυντήριο. Από τότε μαζευτηκα και προσέχω τις κινήσεις μου. Παρ' ότι η κοιλιά δεν είναι εμφανής ακόμα, αισθάνομαι κι εγώ δυσκολία σε συγκεκριμένες κινήσεις, νιώθω κάτι "απροσδιόριστο" να με περιορίζει. Αφηστε τις μυρωδιές... Εκεί που κάθομαι μου μυρίζουν ΤΑ ασχετα, πχ γαριδάκια, κουλουράκια κλπ κλπ απλά δεν τρέχω να βρω κάθε τι μου μυρίζει εκείνη τη στιγμή, το προσπερνάω... δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλες, αλλά για μένα οι μυρωδιές είναι γεγονός!

Όσον αφορά τα χάδια στην κοιλιά... νομίζω είναι κάτι που αυθόρμητα όλες οι εγκυμονούσες το κάνουν από την πρώτη στιγμή που μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη. Ακόμα κι αν η εγκυμοσύνη δεν είναι εμφανής, ξέρεις ότι κάτι μεγαλώνει εκεί μέσα σου, η τρυφερότητα βγαίνει αυθόρμητα. Εγώ τρελλαίνομαι τα βράδια που ξαπλώνω και έρχεται ο άντρας μου και μου χαϊδεύει και μου φιλάει την κοιλιά, ασε που διαβασα ότι τα έμβρυα μετά την 7η εβδομάδα αντιδρούν σε ερεθίσματα... Γιατί να είναι περίεργο και να ενοχλεί κάποιους δε μπορώ να καταλάβω...

Το "μην κρίνεις για να μην κριθείς" με εκφράζει απόλυτα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Τελικα ειναι ειρωνικο.

Εγω που τα ειχα ολα στο χερι γιατι ημουν στο κρεββατι για τρεις μηνες ζηλευα αυτες που μπορουσαν και τα εκαναν ολα μονες τους. :cry:

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη, από τη στιγμή που το έμαθα, δεν ανεχόμουν να ακουμπήσει τίποτα πάνω στην κοιλιά μου. Μέχρι και ρούχα εγκυμόσύνης αγόρασα :oops: .Και σας ενημερώνω ότι ούτε κακό προηγούμενο είχα, ούτε άργησα να μείνω έγκυος. Έτσι μου βγήκε. Κατά τα άλλα η συμπεριφορά μου ήταν εντελώς μετρημένη. Γενικά μου άρεσε το προφίλ, 'είμαι έγκυος και παρόλ' αυτά τα κάνω όλα'. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη είμαι πιο προσεκτική. Μάλλον γιατί ξέρω τί κουβαλάω μέσα μου και πόσο σημαντικό είναι να το προσέχω. Καταλαβαίνω όμως τί εννοεί η livinath. Το έχει πει και΄ο λαός: Άλλος δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Συμφωνώ με την άποψη "μην κρίνεις..." αλλά εδώ έχουμε το αξιοπερίεργο. Μια γυναίκα που έχει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της είναι απόλυτα σεβαστό ότι δεν θα κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Τουλάχιστον όσο αφορά το σπίτι μου, θα την καθηλώσω σε μια καρέκλα και θα της τα πάω όλα στο χέρι. Αλλά μια γυναίκα που έχει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της δεν θα πάει ημερήσια εκδρομή στο εξοχικό του άλλου 180χλμ πήγαινε-έλα, ούτε θα κανονίζει Σαββατοκύριακα στο Ναύπλιο. Και γενικώς όχι όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη...! Έτσι νομίζω....

Επίσης άλλο χαϊδεύω την κοιλιά μου, κι άλλο ακούω το έμβρυο στον τρίτο μήνα. Δηλαδή ή το βιονικό αυτί έχεις ή το βιονικό παιδί. Στον 8ο μήνα θα κάνει και χαιρετούρες με το βρέφος;; Νομίζω ότι μπερδεύουμε την τρυφερότητα με την αφέλεια (ας το πω ευγενικά) εδώ. Φυσικά και χαϊδεύεις την κοιλιά σου από την πρώτη κιόλας στιγμή που μαθαίνεις για την εγκυμοσύνη σου (πίστεψε με, δυστυχώς ξέρω...) και είναι πολύ όμορφο όλο αυτό το συναίσθημα που βγαίνει, αλλά να λες ότι ακούς το έμβρυο (γιατί αυτό σχολίασα και πριν) ακούγεται κάπως... (δεν θα πω πως...! ).

Και τέλος θα επαναλάβω την γνωστη ρήση: "Άλλος δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!"

Το έχει πει και΄ο λαός: Άλλος δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!

Κι έγω αυτό εννοώ. Δεν μιλάω από την safe side και εμάς παλλινδρόμησε η εγκυμοσύνη απο την 9η εβδομαδα και εμεις κλαιγαμε αγκαλιασμενοι με τον αντρα μου 15 μερες που ταλαιπωρηθηκα εξαιρετικα λογω αποξεσης (αιμοραγια και Αγιος ο Θεος)!!!. Μπορω να καταλαβω επομενως την σοβαροτητα της καταστασης αλλα δεν δεχομαι σε καμια περιπτωση αυτου του ειδους συμπεριφορα απο εγκυες γυναικες! Η πεθερα μου οταν γεννηθηκε πριν 65 χρονια (δυστυχως δεν ειναι ειδος προς εξαφανιση ακομη) δεν υπηρχε λυχναρι να αναψουν στο σπιτι (ηλεκτρικο; τι ειναι αυτο; :lol: ) και η γιαγια προσεχε αλλα 6 παιδια και τα ζωντανα στο υπογειο, οντας εγκυος. Πες σε μια τετοια εγκυο σαν της φιλεναδας να πλυνει τα πιατα ή να καθαρισει φασολακια. Παλια :? . Η υπερβολη σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλο πραγμα. Ολα με μετρο και ολα καλα θα πανε!!! :lol::lol::lol:

εγω πιστευω πως οτι ησουν πριν εισαι και στην εγκυμοσυνη αλλα σε μεγαλυτερο βαθμο γιατι σε "παιρνει".

η γυναικα του θειου μου ειχε πεταξει μια θεικη ατακα προ εγκυμοσυνης. εκανε τραπεζι για τη γιορτη του θειου μου και ειχε φωναξει τη μανα της τις δυο αδερφες της, εμενα και τη μανα μου να τη βοηθησουμε. αυτη τριγυριζε χαμενη και ολες τις δουλειες τις καναμε οι υπολοιποι. μεχρι που σε καποια στιγμη γυρναει και λεει εγω δεν ειμαι φτιαγμενη για να κουραζομαι...! :shock::shock::shock:

καλα εχει πεταξει κατι θεικα που μενεις κοκαλο...

ε εννοειται οτι αυτη η κοπελα την εγκυμοσυνη τη περναει λες και ειναι ετοιμοθανατη!

εγω θυμαμαι δεν ειχα λιγουρες απλα μεγαλη ορεξη. παντως για τη τιμη των οπλων και για να εχω να λεω οτι εστειλα κ εγω τον αντρα μου να μου παρει κατι ενα βραδυ κατα τις 12,30!! το κατι ηταν ψητο! σχετικα ευκολο!!!

παντως για τη τιμη των οπλων και για να εχω να λεω οτι εστειλα κ εγω τον αντρα μου να μου παρει κατι ενα βραδυ κατα τις 12,30!! το κατι ηταν ψητο! σχετικα ευκολο!!!

:lol::lol::lol:

Καλημέρα! Συμφωνώ με την άποψη "μην κρίνεις..." αλλά εδώ έχουμε το αξιοπερίεργο. Μια γυναίκα που έχει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της είναι απόλυτα σεβαστό ότι δεν θα κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Τουλάχιστον όσο αφορά το σπίτι μου, θα την καθηλώσω σε μια καρέκλα και θα της τα πάω όλα στο χέρι. Αλλά μια γυναίκα που έχει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της δεν θα πάει ημερήσια εκδρομή στο εξοχικό του άλλου 180χλμ πήγαινε-έλα, ούτε θα κανονίζει Σαββατοκύριακα στο Ναύπλιο. Και γενικώς όχι όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη...! Έτσι νομίζω....

Επίσης άλλο χαϊδεύω την κοιλιά μου, κι άλλο ακούω το έμβρυο στον τρίτο μήνα. Δηλαδή ή το βιονικό αυτί έχεις ή το βιονικό παιδί. Στον 8ο μήνα θα κάνει και χαιρετούρες με το βρέφος;; Νομίζω ότι μπερδεύουμε την τρυφερότητα με την αφέλεια (ας το πω ευγενικά) εδώ. Φυσικά και χαϊδεύεις την κοιλιά σου από την πρώτη κιόλας στιγμή που μαθαίνεις για την εγκυμοσύνη σου (πίστεψε με, δυστυχώς ξέρω...) και είναι πολύ όμορφο όλο αυτό το συναίσθημα που βγαίνει, αλλά να λες ότι ακούς το έμβρυο (γιατί αυτό σχολίασα και πριν) ακούγεται κάπως... (δεν θα πω πως...! ).

Και τέλος θα επαναλάβω την γνωστη ρήση: "Άλλος δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!"

Συμφωνώ με τα παραπάνω.. Δεν ήθελα να προσβάλλω κάποια απ' τις κοπέλες του φόρουμ, αναφέρθηκα συγκεκριμένα στην ξαδέρφη μου, η οποία δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, απλώς αρέσκεται στο να την περιποιούνται και τώρα με την εγκυμοσύνη το έχει παραξηλώσει. Δεν θα υποχρέωνα ποτέ τη μητέρα μου να παρατάει το σπίτι της και να κάνει κάθε μέρα 1 ώρα δρομολόγιο με ΚΤΕΛ για να έρθει να μου μαγειρέψει!

Ίσως είμαι τυχερή που όλα πάνε καλά με τη δική μου εγκυμοσύνη, ίσως φταίω λιγάκι που υποστηρίζω την άποψη "μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου γιατί δεν θέλω να υποχρεώνομαι σε κανέναν".

Μήπως πρέπει ν' αρχίσω να ταλαιπωρώ λιγάκι τον άντρα μου; :P

Lilly ξεκίνα από τώρα με εντατικούς ρυθμούς για να αναπληρώσεις τα κενά...!! :lol::lol:

(Παρεπιπτώντως αν έτρεχε κι εκείνη τον άντρα της μόνο θα έλεγα, τέλος πάντων... Αλλά να τρέχει κι εμένα κι όλους τους υπόλοιπους;;; Γιατί; Μαζί το κάναμε το μωρό;!)

livinath η γαϊδουριά των ανθρώπων δεν έχει όριο. Και εμένα μου συμβαίνει και μου συναίβει το ίδιο πράγμα μόνο που η διαφορά ήταν ότι η έγκυος ήμουν εγώ. Κάθε φορά που έρχονται διανυκτερεύουν (εννοείται χωρίς σεντόνι) στρώνω-ξεστρώνω τον καναπέ στο σαλόνι γιατί δεν υπάρχει αλλού χώρος τρέχω σαν την δούλα καφέδες, μεσημεριανά, πρωϊνά και ότι άλλο προκύψει. Βλέπεις όταν πάμε εμείς στα μέρη τους (τελευταία φορά πριν 3,5 χρόνια) πηγαίνουμε έξω για φαγητό και φυσικά ο καθένας πληρώνει τα δικά του. Δυστηχώς δεν μπορώ να βγαίνω κάθε φορά που έρχονται εδώ έξω για φαγητό διότι εμείς είμαστε και 4μελής οικογένεια. Να σημειώσω ότι αυτοί δεν έχουν παιδιά και δεν σκέφτονται ότι είμασταν ήδη 4 άτομα στο σπίτι. Σκέφτομαι από εδώ και πέρα πως να τους αποφύγω μιας και θα έρθουν κάποια στιγμή για το βαφτιστήρι τους. Η ειρωνεία είναι πως ενώ έχουν και άλλους κουμπάρους εδώ, αυτοί κοιμούνται μόνο σε εμένα και την Κυριακή πηγαίνουν από εκεί δωρίζουν και έπειτα φεύγουν. Φαίνεται έφαγαν πόρτα. Sorry που έγραψα ενώ το τόπικ αναφέρονταν για έγκυες αλλά τα θυμήθηκα φούντωσα και ήθελα να τα πω!!!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε τα θύματα.

Υ.Γ Ξέχασα να σας πω, πριν λίγο καιρό που ήρθε να δει την μπέμπα δεν έφερε στο βαφτισημιό της τίποτα ούτε μια σοκολάτα (και καμιά άλλη φορά φυσικά) ήταν όμως η πρώτη φορά που ο μικρό ενοχλήθηκε και με ρώτησε αν τον έφερε κάτι η νονά του και αναγκάστηκα και του έδωσα μια σοκολάτα που είχα και είπα πως του την έφεραν εκείνοι.

Έχετε δίκιο. Νομίζω πως μερικές κοπέλες το παραξηλώνουν πια. Βρέθηκα σε παρέα στην οποία ήταν και μια έγκυος. Όλο το βράδυ είχε τον άντρα της όρθιο να της φέρνει διαφορετικές καρέκλες γιατί δεν βολευόταν, να της φέρνει νερό, να την κάνει μασάζ στους ώμους και στην πλάτη γιατί πιάστηκε. Και καθε φορά αυτό που ζητούσε το ζητούσε με τέτοιο τρόπο ώστε να διακόπτεται η συζήτηση στην παρέα.

Κατα διαστήματα έβγαζε και μια φωνή "Αχ".

Γυρνούσαμε όλοι έντρομοι και την ρωτούσαμε τι έγινε.

"Τίποτα ένα πονάκι είχα στην κοιλιά"

Κάποια στιγμή μου ήρθε να της πω

"Καλά βρε κοπέλα μου αφού ταλαιπωρείσαι τόσο γιατί δεν πας στο σπίτι σου να ησυχάσεις και εσύ, να ησυχάσουμε και εμείς, να ησυχάσει και αυτός ο δόλιος ο άντρας σου που τον έχει κάνει μπαλάκι του πιγκ - πογκ."

dev277pr___.png

και μετα παρεξηγιομαστε οταν μας λενε καργιες.. :lol::lol::lol:

ή ότι ζηλεύουμε... Αν είναι ποτέ δυνατόν να πεις σε γυναίκα που δεν έχει παιδιά (και δεν ξέρεις για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα!) τέτοια χοντράδα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...