Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τελικά οι παππάδες έχουν ξεφύγει!!

Recommended Posts

Αυτό δεν είναι θέμα ρατσισμού. Είναι σοβαρή υπόθεση να εντάξεις ένα ανήλικο άτομο σε μια θρησκεία, και πρέπει να σιγουρευτείς ότι όλα τα θέματα κηδεμονίας είναι 100% λυμένα πριν προχωρήσεις. Πού ξέρει ο ιερέας ότι δεν θα εμφανιστεί ένας πατέρας από το πουθενά να του κάνει μήνυση που βάφτισε το παιδί του χωρίς συγκατάθεση;

Για την πληρωμή των ιερέων συμφωνώ, αλλά οι νεωκόροι και οι ψάλτες δεν πληρώνονται από το κράτος για τη δουλειά τους και συνήθως είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την αμοιβή τους (εντάξει, όλοι έχουμε ακούσει για το χωριό του παππού που ο ψάλτης ψάλλει από μεράκι χωρίς αμοιβή, αλλά ένας νέος άνεργος οικογενειάρχης που ψάλλει στην Αθήνα έχει άλλες ανάγκες).

εδω στο χωρίο ο πρώτος ψάλτης παίρνει 1200 ευρω απο την εκκλησία.. το ξέρω διότι το έχει πει ο ίδιος. επίσης για το θεμα κηδεμονίας ξέρω κοπέλα που την ταλαιπώρησαν πάρα πολύ μέχρι να βαφτίσει το παιδάκι της γιατί ήταν ανύπαντρη μητέρα και ενώ πήγε χαρτιά στην εκκλησία ( της είχαν ζητήσει ένα σωρό) ο πατερ τελικά αρνήθηκε να κάνει την βάφτιση γιατί έλεγε ότι χρειάζετε και η συγκατάθεση του πατέρα . άλλαξε εκκλησία έδωσε τα ίδια χαρτιά και τελικά το βάφτισε το παιδάκι αλλά μιλάμε η κοπέλα έτρεξε πάρα πολύ

Διαφημίσεις

OK δεν διάβασα όλα τα σχόλια πριν απαντήσω, γι' αυτό.

Πάντως χαρά στο κουράγιο σου να ετοιμάζεις βάφτιση τόσο κοντά στη γέννα, εγώ τους πρώτους 6 μήνες ούτε να το σκεφτώ δεν ήθελα!

Μην σκας αν έχεις ήδη μοιράσει τα προσκλητήρια, απλά θα πάρεις τηλέφωνο τους καλεσμένους και θα ενημερώσεις για αλλαγή εκκλησίας/ημερομηνίας. Αυτό εφόσον θελήσεις να αλλάξεις εκκλησία για να βρεις ένα πιο λογικό και συνεργάσιμο παππά.

ναι θα πάω να ρωτήσω και στην εκκλησία του δίπλα χωριού να δούμε τι θα μας πει.. βλέποντας και κάνοντας λοιπον

εγω να δεις κόλλημα που έφαγα χώρια που ζήτησε άλλα 40 για τον νεοκορο και την καντηλαναυτρα σύνολο δηλαδή 190

Άρα τα 150 είναι μόνο για την πάρτη του; Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά να αλλάξω εκκλησία. Δεν είμαι υπέρ του να μη δίνεις τίποτα (για τους λόγους που είπε και η Pax πιο πάνω) αλλά 150 ευρώ θα πρέπει να φτάνουν να πληρωθούν παππάδες, ψάλτες κ.λπ. και να μείνει και κάτι για την εκκλησία!

Πες μου κιόλας ότι θα κάνετε τα βαφτίσια σε καμιά μικρή εκκλησία σε χωριό για να λιποθυμήσω!!!!!

Άρα τα 150 είναι μόνο για την πάρτη του; Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά να αλλάξω εκκλησία. Δεν είμαι υπέρ του να μη δίνεις τίποτα (για τους λόγους που είπε και η Pax πιο πάνω) αλλά 150 ευρώ θα πρέπει να φτάνουν να πληρωθούν παππάδες, ψάλτες κ.λπ. και να μείνει και κάτι για την εκκλησία!

Πες μου κιόλας ότι θα κάνετε τα βαφτίσια σε καμιά μικρή εκκλησία σε χωριό για να λιποθυμήσω!!!!!

ελπίζω να κάθεσαι... γιατι η απάντηση είναι ναι

Αχ το είχα φανταστεί ότι η απάντηση θα ήταν θετική...

Τι να σου πω άλλο. Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά να πάω αλλού. Αν αυτή η προοπτική δεν παίζει, τηλέφωνο στην αντίστοιχη αρχιεπισκοπή μήπως μπορούν να παρέμβουν (τουλάχιστον στο θέμα του ονόματος) και αν κι αυτό δεν πιάσει, βαθειές ανάσες!!

Διαφημίσεις

εδω στο χωρίο ο πρώτος ψάλτης παίρνει 1200 ευρω απο την εκκλησία.

!!! Βρε μήπως να μιλήσεις στη μητρόπολη; Και να ενημερώσεις τους καλεσμένους για την αλλαγή εκκλησίας; Στην εκκλησία υπάρχουν πατρίκιοι και πλήβειοι, αλλά φανταζόμουν ότι οι πατρίκιοι θα ήταν μόνο στις εκκλησίες-φίρμες των μεγάλων πόλεων...

Αχ το είχα φανταστεί ότι η απάντηση θα ήταν θετική...

Τι να σου πω άλλο. Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά να πάω αλλού. Αν αυτή η προοπτική δεν παίζει, τηλέφωνο στην αντίστοιχη αρχιεπισκοπή μήπως μπορούν να παρέμβουν (τουλάχιστον στο θέμα του ονόματος) και αν κι αυτό δεν πιάσει, βαθειές ανάσες!!

να σου πω δεν έχω να χάσω τίποτα να παρω τηλεφωνο

Ναι, πάρε τουλάχιστον να ξέρεις τι ισχύει για το όνομα. Για τον αριθμό των νονών, την ηλικία, το θρήσκευμα και τον πολιτικό γάμο ξέρω ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος, αλλά για το όνομα δεν ξέρω να υπάρχει κάτι που να απαγορεύει τα δύο ονόματα.

Και με την ευκαιρία ρώτα και για τα χρήματα τι επιτρέπεται και τι όχι.

Ναι, πάρε τουλάχιστον να ξέρεις τι ισχύει για το όνομα. Για τον αριθμό των νονών, την ηλικία, το θρήσκευμα και τον πολιτικό γάμο ξέρω ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος, αλλά για το όνομα δεν ξέρω να υπάρχει κάτι που να απαγορεύει τα δύο ονόματα.

Και με την ευκαιρία ρώτα και για τα χρήματα τι επιτρέπεται και τι όχι.

Σίγουρα θα ρωτήσω για τα λεφτά ... όταν παντρεύτηκα πλήρωσα και πάλι 150ευρώ αλλά ήταν μικρή εκκλησία ήταν καταχείμωνο οπότε είχε πετρέλαιο και η εκκλησία ήξερα ότι δεν είχε εισόδημα.. τώρα όμως επειδή είναι κεντρική εκκλησία μου φάνηκε κουλό το ποσό των 190 ευρώ δηλαδή έλεος... θα πω στον παππά ότι δεν μπορώ να πληρώσω να δω τι θα πει.. θα ρωτήσω αύριο και σε άλλες εκκλησιες και θα παρω και τηλ και θα σας ενημερώσω για το τι μου είπανε

Καλε.. το πετραλαιο και το ρευμα.. δεν το πληρωνουν οι ιερεις απο την τσεπη τους αλλα εμεις απο την δικη μας και επισης και οι νονοι!Παιδια οι παπαδες εχουν ξεφυγει και ζητανε οτι θελουν!Ο αδελφος μου βαφτισε τον Ιουλιο στην Εκαλη.. ζητησε ο παπας 150 ευρω απο την κουμπαρα και μετα ζητησε να δει και τον αδελφο μου..αλλα εκεινος δεν πηγε ποτε!Εγω βαφτισα 3 Σεπτεμβρη στο Πικερμι.. ο παπας δεν ζητησε τπτ.. οι νονοι δωσαν απο μονοι τους 50 και τους εκοψε και αποδειξη και ειχε και ανοιχτο τον κλιματισμο!Ο καθενας οτι θελει κανει!Εδω στον σαραντισμο εμενα δεν μου ζητησαν τπτ (και λογικο για 5 λογακια) και στη νυφη μου ζητησαν 50 ευρω και μαλιστα γνωστος παπας και γειτονας τους!!!!!!!

FvxMp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...