Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικά οι παππάδες έχουν ξεφύγει!!

Recommended Posts

Kαλημέρα σας

Σε λίγο καιρό βαφτίζω την κόρη μου αλλά κάποια πράγματα απο μέρους τις εκκλησίας με έχουν εκνευρίσει πάρα πολύ και κάπου θέλω να τα πω για να ξεσπάσω γιατί πραγματικά έχω αγανακτήσει!!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή πήγα έκλεισα ημερομηνία και με ρώτησε ο πάτερ το όνομα του λέω γερακίνα-δέσποινα και άρχισε να μου κάνει κύρηγμα ότι δεν υπάρχουν αγίες με 2 ονόματα και να αποφασίσουμε ένα και άλλα πολλά φυσικά αγρίεψα εκείνη την ώρα και μετα μου το γύρισε και μου λέει εσείς είστε οι γονείς αλλα σκεφτείτε αυτά που σας ειπα (ναι ρε φίλε εμείς είμαστε οι γονείς και δεν σου πέφτει κανένας λόγος) , μετά μας λέει για τα χαρτιά που χρειάζονται και μας είπε ότι η νονα θα πρέπει να μας δώσει μια λιξιαρχικη πράξη βαπτήσεως:confused: δεύτερο σοκ εγώ δηλαδή άμα δεν είναι η άλλη χριστιανή της απαγορεύεις να βαπτίσει.. τι πράγματα είναι αυτα δηλαδή ποιοι νομίζουν πως είναι. τρίτο σοκ μας λεει εγώ θέλω απο την νονά 150 ευρώ και εσεις θα δώσετε απο 20 ευρώ στον νεοκόρο και την καντηλαναυτρά .. :confused::confused::confused: δηλάδή τι δεν παίρνετε μισθό... η δουλεια σας ποια είναι???

το έψαξα λοιπόν και βρήκα απο το σαιτ της μητρόπολης τα ΕΞΉΣ

Πνευματικές Προϋποθέσεις

και Δικαιολογητικά για την τέλεση Βαπτίσεως

1. Για να γίνει κάποιος Ανάδοχος πρέπει να είναι βαπτισμένος κατά το Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα.

2. Δεν μπορεί να γίνει Ανάδοχος όποιος παραμένει παντρεμένος μόνο με πολιτικό Γάμου.

3. Ο Ανάδοχος δεν πρέπει να έχει ηλικία μικρότερη των 13 ετών (Καλό θα ήταν να έχει Αστυνομική Ταυτότητα).

4. Δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί περισσότεροι των δύο Αναδόχων στην Βάπτιση.

5. Προτρέπουμε τούς Αναδόχους να μην δίδουν δύο ονόματα σε αναδεκτούς τους. Τα αποδεχόμαστε κατʼ οικονομία προκειμένου να αποφευχθεί παρεξήγηση.

6. Ο Ανάδοχος πρέπει να έχει συνείδηση των υποχρεώσεών του.

Οι Γονείς χρειάζεται να προσκομίσουν:

1. Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως του παιδιού.

 Σε περίπτωση τέκνου εκτός γάμου απαιτείται αναγνώριση πατρότητος ή δικαστική απόφαση επιμέλειας τέκνου.

 Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων απαιτείται η δικαστική απόφαση διαζευκτηρίου και επιμέλειας τέκνων.

Ο Ανάδοχος χρειάζεται να προσκομίσει:

1. Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως ή Πιστοποιητικό Βαπτίσεως του Αναδόχου που να βεβαιώνει ότι είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος. (Δεν μπορεί να γίνει Ανάδοχος όποιος δεν είναι βαπτισμένος σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα)

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως ή Ληξιαρχική Πράξη Γάμου του Αναδόχου για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι παντρεμένος μόνο με πολιτικό γάμο (σε περίπτωση τελέσεως και θρησκευτικού γάμου επιτρέπεται κανείς να γίνει ανάδοχος).

Παρατήρηση: Στην Ιερά Μητρόπολη καταβάλλεται για την έγκρισηκαι την τέλεση Βαπτίσεως α) Παράβολο Ιεροπραξιών 100,00 ? και β) υπερ χαρτοσήμου του Δημοσίου (ΤΠΟΕΚΕ) 7,00 ?. Πέραν των 107,00 ? ουδεμία άλλη οφειλή υπάρχει προς τους Ιερούς Ναούς ή οπουδήποτε αλλού.

Κορίτσια όταν τα δοιάβασα φρίκαρα... είμαι άκρως θρησκευόμενο άτομο αλλα πραγματικά νομίζω πως η εκκλησία και οι παππάδες έχουν ξεφύγει παντελώς!! είναι πολύ ρατσιστικό το ότι δεν αφήνουν να έχεις νονό άτομο με άλλο θρήσκευμα είναι απαράδεκτο που ταλαιπωρούν μια ανύπαντρη μητέρα ή μια διαζευμένη να βαφτίση το παιδί της και θεώρώ ακόμα πιο απαράδεκτο να πληρώσω για κάτι που είναι υποχρεωμένοι να μου παρέχουν. Εγώ ξέρω πως ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις και ότι κάποτε βαφτιζόμασταν στα ποτάμια.. Μήπως οι παππάδες τελικά πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα και να γίνουν πολιτικοί διότι κάνουν ότι τους γουστάρει??? μήπως το έχουν δει αυτοί θεόι και ότι μπορούν να ορίζουν και να κάνουν ότι θέλουν..???

σορρυ για το μεγάλο ποστ άλλα έχω συγχυστεί πάρα πολύ!! :evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

μετά μας λέει για τα χαρτιά που χρειάζονται και μας είπε ότι η νονα θα πρέπει να μας δώσει μια λιξιαρχικη πράξη βαπτήσεως:confused: δεύτερο σοκ εγώ δηλαδή άμα δεν είναι η άλλη χριστιανή της απαγορεύεις να βαπτίσει.. τι πράγματα είναι αυτα δηλαδή ποιοι νομίζουν πως είναι.

Κορίτσια όταν τα δοιάβασα φρίκαρα... είμαι άκρως θρησκευόμενο άτομο αλλα πραγματικά νομίζω πως η εκκλησία και οι παππάδες έχουν ξεφύγει παντελώς!! είναι πολύ ρατσιστικό το ότι δεν αφήνουν να έχεις νονό άτομο με άλλο θρήσκευμα σορρυ για το μεγάλο ποστ άλλα έχω συγχυστεί πάρα πολύ!! :evil::evil::evil:

ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα κακώς συγχίζεσαι. δηλαδή πώς ένας, πχ Μωαμεθανός, θα πει το Πιστεύω??? το να βαφτιστεί κάποιος δε σημαίνει ότι παίρνει ένα όνομα (αυτό γίνεται και με απλή ονοματοδοσία στο Ληξιαρχείο). σημαίνει ότι εντάσσεται στους κόλπους της Ορθοδοξίας. ε, πώς θα ενταχθεί μα ανάδοχο έναν αλλόθρησκο???

στο οικονομικό, συμφωνώ μαζί σου.

ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα κακώς συγχίζεσαι. δηλαδή πώς ένας, πχ Μωαμεθανός, θα πει το Πιστεύω??? το να βαφτιστεί κάποιος δε σημαίνει ότι παίρνει ένα όνομα (αυτό γίνεται και με απλή ονοματοδοσία στο Ληξιαρχείο). σημαίνει ότι εντάσσεται στους κόλπους της Ορθοδοξίας. ε, πώς θα ενταχθεί μα ανάδοχο έναν αλλόθρησκο???

στο οικονομικό, συμφωνώ μαζί σου.

μα και πάλι δεν είναι ρατσιστικό??? και ο μωαμεθανός για να θέλει να βαφτίσει πχ το παιδι μου σημαίνει ότι δέχεται την θρησκεία μου και δεν θα έχει θέμα να πει το πιστεύω μιας και όλοι κάτω απο ένα θεό ζούμε... αλλά αποκλείετε όυτως η άλλως να γίνει κάτι τέτοιο;) απλά αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτό το θέμα είναι για ποιο λόγο πρέπει να αποδείξει ο άλλος το που πιστεύει... :confused:

μετά μας λέει για τα χαρτιά που χρειάζονται και μας είπε ότι η νονα θα πρέπει να μας δώσει μια λιξιαρχικη πράξη βαπτήσεως:confused: δεύτερο σοκ εγώ δηλαδή άμα δεν είναι η άλλη χριστιανή της απαγορεύεις να βαπτίσει.. τι πράγματα είναι αυτα δηλαδή ποιοι νομίζουν πως είναι.

το έψαξα λοιπόν και βρήκα απο το σαιτ της μητρόπολης τα ΕΞΉΣ

Πνευματικές Προϋποθέσεις

και Δικαιολογητικά για την τέλεση Βαπτίσεως

1. Για να γίνει κάποιος Ανάδοχος πρέπει να είναι βαπτισμένος κατά το Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα.

2. Δεν μπορεί να γίνει Ανάδοχος όποιος παραμένει παντρεμένος μόνο με πολιτικό Γάμου.

6. Ο Ανάδοχος πρέπει να έχει συνείδηση των υποχρεώσεών του.

Ο Ανάδοχος χρειάζεται να προσκομίσει:

1. Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως ή Πιστοποιητικό Βαπτίσεως του Αναδόχου που να βεβαιώνει ότι είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος. (Δεν μπορεί να γίνει Ανάδοχος όποιος δεν είναι βαπτισμένος σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα)

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως ή Ληξιαρχική Πράξη Γάμου του Αναδόχου για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι παντρεμένος μόνο με πολιτικό γάμο (σε περίπτωση τελέσεως και θρησκευτικού γάμου επιτρέπεται κανείς να γίνει ανάδοχος).

Κορίτσια όταν τα δοιάβασα φρίκαρα... είμαι άκρως θρησκευόμενο άτομο αλλα πραγματικά νομίζω πως η εκκλησία και οι παππάδες έχουν ξεφύγει παντελώς!! είναι πολύ ρατσιστικό το ότι δεν αφήνουν να έχεις νονό άτομο με άλλο θρήσκευμα είναι απαράδεκτο που ταλαιπωρούν μια ανύπαντρη μητέρα ή μια διαζευμένη να βαφτίση το παιδί της και θεώρώ ακόμα πιο απαράδεκτο να πληρώσω για κάτι που είναι υποχρεωμένοι να μου παρέχουν. Εγώ ξέρω πως ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις και ότι κάποτε βαφτιζόμασταν στα ποτάμια.. Μήπως οι παππάδες τελικά πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα και να γίνουν πολιτικοί διότι κάνουν ότι τους γουστάρει??? μήπως το έχουν δει αυτοί θεόι και ότι μπορούν να ορίζουν και να κάνουν ότι θέλουν..???

σορρυ για το μεγάλο ποστ άλλα έχω συγχυστεί πάρα πολύ!! :evil::evil::evil:

Διαβασα προσεκτικα το ποστ σου... Φανταζομαι κατανοεις οτι η βαπτιση ειναι μυστηριο της εκκλησιας και διεπεται απο καποιους κανονες..

Σε αυτα που σου τονισα με εντονα γραμματα δεν βλεπω το λογο εχεις αντιρρηση και ενστασεις σε αυτα που λεει η εκκλησια... Ο νονος φυσικα και πρεπει να ειναι Ορθοδοξος και βαπτισμενος, εννοειται οτι ειναι ο πνευματικος καθοδηγητης του παιδιου και οτι θα τον μυησει στην Ορθοδοξια (αυτη ειναι η πραγματικη εννοια του νονου αλλωστε)... Επισης αν ειναι παντρεμενος, πρεπει να εχει παντρευτει με θρησκευτικο γαμο, γιατι ετσι δειχνει οτι αποδεχεται ολα τα μυστηρια της εκκλησιας... Κι εμας εκατσε και μας τα εξηγησε ο παπας που μας βαφτισε το μικρο και ειχε απολυτο δικιο... Η βαφτιση ειναι μυστηριο, οχι παρτυ...

Σχετικα με τα υπολοιπα περι αμοιβων κλπ, εννοειται οτι δεν συμφωνω με τις ταριφες, εμας μας ειπε να δωσουμε ο,τι θελουμε....

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Νομίζω ότι μόνο στο οικονομικό έχεις δίκιο. Όλα τα άλλα μου φαίνονται νόμιμα και λογικά.

Κατ' αρχάς, δεν είναι ταλαιπωρία για την ανύπαντρη μητέρα. Εφ' όσον υπάρχει δηλωμένος πατέρας, προφανώς πρέπει να υπάρχει και η συγκατάθεσή του. Νομικά είναι απολύτως σωστό. Εάν η μητέρα δεν ήθελε τη συμμετοχή του πατέρα δεν θα επρεπε να τον δηλώσει στο πιστοποιητικό γεννήσεως.

Καλά, το θέμα του θρησκεύματος του νονού δεν το συζητώ. Προφανώς πρέπει να είναι Χ.Ο. Οτιδήποτε άλλο είναι παράλογο. Έχει ξανασυζητηθεί στο forum.

Επίσης, εφόσον η εκκλησία δεν αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο, λογικό είναι και να μην δέχεται νονό που είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο.

Για το θέμα των χρημάτων βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ δεν θα τα έδινα εάν μου τα ζήταγαν έτσι. Αυτό ΕΙΝΑΙ παράνομο και ανήθικο.

Διαφημίσεις

Διαβασα προσεκτικα το ποστ σου... Φανταζομαι κατανοεις οτι η βαπτιση ειναι μυστηριο της εκκλησιας και διεπεται απο καποιους κανονες..

Σε αυτα που σου τονισα με εντονα γραμματα δεν βλεπω το λογο εχεις αντιρρηση και ενστασεις σε αυτα που λεει η εκκλησια... Ο νονος φυσικα και πρεπει να ειναι Ορθοδοξος και βαπτισμενος, εννοειται οτι ειναι ο πνευματικος καθοδηγητης του παιδιου και οτι θα τον μυησει στην Ορθοδοξια (αυτη ειναι η πραγματικη εννοια του νονου αλλωστε)... Επισης αν ειναι παντρεμενος, πρεπει να εχει παντρευτει με θρησκευτικο γαμο, γιατι ετσι δειχνει οτι αποδεχεται ολα τα μυστηρια της εκκλησιας... Κι εμας εκατσε και μας τα εξηγησε ο παπας που μας βαφτισε το μικρο και ειχε απολυτο δικιο... Η βαφτιση ειναι μυστηριο, οχι παρτυ...

Σχετικα με τα υπολοιπα περι αμοιβων κλπ, εννοειται οτι δεν συμφωνω με τις ταριφες, εμας μας ειπε να δωσουμε ο,τι θελουμε....

οκ μετά απο αυτή την εξήγηση κατανόησα τον λόγο που θέλουν το χαρτί της ληξιαρχικής πράξης βάπτισης του νονού.. . βλεπεις εμάς ο παππάς ούτε που μας εξήγησε (ενώ τον ρώτησα απλά με αγνόησε ) κοίταξε μόνο να φέρει αντίρηση για το όνομα και να μας την πει και απο πάνω και να μας πει ποσα θέλει να πάρει.. τεσπα τι να πω.. ευχαριστώ για την εξήγηση έτσι συμφωνό ότι όντως πρέπει να είναι βαφτισμενός χριστιανός ορθόδοξος...

οκ μετά απο αυτή την εξήγηση κατανόησα τον λόγο που θέλουν το χαρτί της ληξιαρχικής πράξης βάπτισης του νονού.. . βλεπεις εμάς ο παππάς ούτε που μας εξήγησε (ενώ τον ρώτησα απλά με αγνόησε ) κοίταξε μόνο να φέρει αντίρηση για το όνομα και να μας την πει και απο πάνω και να μας πει ποσα θέλει να πάρει.. τεσπα τι να πω.. ευχαριστώ για την εξήγηση έτσι συμφωνό ότι όντως πρέπει να είναι βαφτισμενός χριστιανός ορθόδοξος...

Το καταλαβαινω, αν αφιερωναν λιγο χρονο να εξηγησουν στους γονεις ολα αυτα, δεν θα τα θεωρουσαμε παραλογα, αλλα δυστυχως σπανια γινεται :rolleyes:

Παντως εντυπωση μου εκανε και το να μην δινονται δυο ονοματα.. Κι εγω δυο ονοματα εδωσα στον μικρο μου (το δευτερο λογω ταματος) και το δεχτηκε κανονικα.. Καθε Μητροπολη βεβαια εχει δικο της κανονα, εσεις υπαγεστε στον Ανθιμο?? :lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

μα και πάλι δεν είναι ρατσιστικό??? και ο μωαμεθανός για να θέλει να βαφτίσει πχ το παιδι μου σημαίνει ότι δέχεται την θρησκεία μου και δεν θα έχει θέμα να πει το πιστεύω μιας και όλοι κάτω απο ένα θεό ζούμε... αλλά αποκλείετε όυτως η άλλως να γίνει κάτι τέτοιο;) απλά αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτό το θέμα είναι για ποιο λόγο πρέπει να αποδείξει ο άλλος το που πιστεύει... :confused:

αν ο μωαμεθανός αποδέχεται την πίστη σου, θα είχε βαφτιστεί χριστιανός. αν δεν την αποδέχεται θα είναι υποκρισία να βαφτίσει κάποιον χριστιανό. ε, μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα στο όνομα του ρατσισμού....

κι εγώ δεν είμαι καν θρησκευόμενο άτομο...

Το καταλαβαινω, αν αφιερωναν λιγο χρονο να εξηγησουν στους γονεις ολα αυτα, δεν θα τα θεωρουσαμε παραλογα, αλλα δυστυχως σπανια γινεται :rolleyes:

Παντως εντυπωση μου εκανε και το να μην δινονται δυο ονοματα.. Κι εγω δυο ονοματα εδωσα στον μικρο μου (το δευτερο λογω ταματος) και το δεχτηκε κανονικα.. Καθε Μητροπολη βεβαια εχει δικο της κανονα, εσεις υπαγεστε στον Ανθιμο?? :lol:

που υπαγόμαστε θα σε γελάσω στην θεσσαλονίκη είμαστε οπότε στην μητρόπολη της θεσσαλονίκης λογικά.. και εγώ το δεύτερο όνομα απο τάμα το έχω... απλά μιλάμε πως όταν ανέφερα τα 2 ονόματα μιλάμε άλλαξε χίλια χρώματα νευρίασε και άρχισε να μας κάνει κατήχηση για ποιο λόγο δεν πρέπει το παιδί να έχει 2 ονόματα και αν θέλουμε να βάλουμε μόνο το όνομα του τάματος μας την μπήκε πολύ άσχημα ο πάτερ... δεν ξέρω ίσως αυτό ήταν αυτό που με σταναχώρησε ποιο πολυ απο όλα και μετά νευρίασα με όλα ( εχω που έχω ορμόνες τρελαμενες μιας και μόλις 40ντισα δεν θέλω και πολύ) :rolleyes:

.. ο πατερ είναι περίεργος σκέψου πως ο πατέρας αυτού δεν άφηνε να μπεις στην εκκλησία αν δεν ήσουν ντυμένη σεμνά και με φούστα (αν φορούσες παντελόνι δεν σε κοινωνούσε) και δεν έκανε γάμο επειδή θεώρησε ότι το ντεκολτέ της νύφης ήταν πολύ προκλητικό :rolleyes::rolleyes::rolleyes: δηλαδή με λίγα λόγια ότι του φανεί του λολοστεφανή

Ενταξει ειναι και μερικες νυφες ομως που ειναι τελειως γυμνες ρε αδερφε, εχουν δικιο και σ'αυτο, στη εκκλησια πας, οχι στα μπουζουκια..

Και στα λεω εγω που παταω στην εκκλησια 3 φορες το χρονο

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Ενταξει ειναι και μερικες νυφες ομως που ειναι τελειως γυμνες ρε αδερφε, εχουν δικιο και σ'αυτο, στη εκκλησια πας, οχι στα μπουζουκια..

συμφωνώ γιατί και εγώ εχω δει και έχω δει αλλα πραγματικά το ντεκολτέ της κοπελίτσας ήταν εντάξει απλά το φόρεμα είχε ένα μικρό v μπροστά διότι η κόπελα ήξερε πως ο πατερ είναι περίεργος αλλα δεν ήξερε τελικά ότι είναι τόσο περίεργος... :rolleyes:

έλα ντε.... έχει χαθεί η μπάλα.

Εγώ έχω γινει νονά, μου φαίνεται ότι είχα δώσει υπεύθυνη δήλωση γιατι πραγματικά... πιστοποιητικό βαπτίσεως;;; Δεν είναι έυκολο και να βρεθεί.

Εγώ έχω γινει νονά, μου φαίνεται ότι είχα δώσει υπεύθυνη δήλωση γιατι πραγματικά... πιστοποιητικό βαπτίσεως;;; Δεν είναι έυκολο και να βρεθεί.

να σε ρωτήσω για αυτό λίγο... υπευθηνη δήλωση πως και που την έκανες. .. γιατί και μένα η κουμπάρα μου που θα βαφτίσει το παιδάκι μου έχει το ίδιο θέμα.. ευχαριστώ

Πολινα να πας στη Μητρόπολη που βάφτισε ο τεως βασιλεύς της Ελλάδος τα εγγόνια του.

2 ονόματα και από 4-5 νονούς το κάθε παιδάκι.

Μη συζητήσω τους στολισμούς σε κολυμπήθρες κλπ.

Σε συμβουλεύω ν'αλλάξεις εκκλησία για τη βάφτιση μη βρεθείς προ άλλων εκπλήξεων στην διάρκεια του μυστηρίου.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Πολινα να πας στη Μητρόπολη που βάφτισε ο τεως βασιλεύς της Ελλάδος τα εγγόνια του.

2 ονόματα και από 4-5 νονούς το κάθε παιδάκι.

Μη συζητήσω τους στολισμούς σε κολυμπήθρες κλπ.

Σε συμβουλεύω ν'αλλάξεις εκκλησία για τη βάφτιση μη βρεθείς προ άλλων εκπλήξεων στην διάρκεια του μυστηρίου.

ωχ λες??? μην μου λες τέτοια γιατί ήδη έκλεισα προσκλητήρια.. ωχ ωχ ωχ..

να σε ρωτήσω για αυτό λίγο... υπευθηνη δήλωση πως και που την έκανες. .. γιατί και μένα η κουμπάρα μου που θα βαφτίσει το παιδάκι μου έχει το ίδιο θέμα.. ευχαριστώ

Νομίζω επί τόπου, λίγο πριν τη βάφτιση - ο πάτερ όμως ήταν πολύ χαλαρος. Συζήτησέ το με το δικό σας, ή καλύτερα ακόμα, άλλαξε εκκλησία και συζήτησέ το με άλλον ιερέα.

Παντως ουτε σε μας ζητησε απο τον νονο κανενα χαρτι απλως τον διαβεβαιωσαμε προφορικα και τελειωσε... Ειναι θεμα παπα, πηγαινε και σε καμια αλλη εκκλησια, καλα σου λενε οι κοπελες...

Εξαλλου χωρις παρεξηγηση υπαρχει λογος βιασυνης?? Μπορει να βρεις καποιον αλλο παπα πιο διαλλακτικο... Δεν ειπες οτι μολις σαραντησες ή καταλαβα λαθος?

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Καθόλου ρατσιστικό δεν είναι. Κι αν ακόμα υπήρχε μωαμεθανός που θα δεχόταν να διαβάσει το Πιστεύω, πραγματικά θα αναρωτιόμουν αν ο άνθρωπος αυτός κάνει για νονός του παιδιού μου.

Στην τελική αν δεν πιστεύεις και δεν αναγνωρίζεις τη σημασία και το ρόλο του νονού, γιατί να το βαφτίσεις; Άστο αβάφτιστο. Αν πιστεύεις και το βαφτίζεις για να μπει στην ορθόδοξη εκκλησία, με ποιο σκεπτικό να κάνεις νονό έναν μωαμεθανό - ή και έναν καθολικό ακόμα;

Και τα υπόλοιπα λογικά μου ακούγονται, εκτός από τα δύο ονόματα, για το οποίο διατηρώ μια επιφύλαξη.

Πάντως συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι να πας σε άλλη εκκλησία, που ο παππάς είναι πιο διαλακτικός.

Εγώ κόλλησα στα 150 ευρώ ταρίφα. Αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο? Αμα πάρουμε τηλέφωνο την μητρόπολη τι θα μας πεί?

Εγώ που βάπτισα την Κυριακή την κόρη μου, ο παππάς είπε στην νονά να δώσει ό,τι εκείνη επιθυμεί και έδωσε 70 ευρώ. Κατά την γνώμη μου και αυτά πολλά είναι αλλά επειδή είναι πολύ της εκκλησίας το κορίτσι το άφησα.

είναι απαράδεκτο που ταλαιπωρούν μια ανύπαντρη μητέρα ή μια διαζευμένη να βαφτίση το παιδί της

Αυτό δεν είναι θέμα ρατσισμού. Είναι σοβαρή υπόθεση να εντάξεις ένα ανήλικο άτομο σε μια θρησκεία, και πρέπει να σιγουρευτείς ότι όλα τα θέματα κηδεμονίας είναι 100% λυμένα πριν προχωρήσεις. Πού ξέρει ο ιερέας ότι δεν θα εμφανιστεί ένας πατέρας από το πουθενά να του κάνει μήνυση που βάφτισε το παιδί του χωρίς συγκατάθεση;

Για την πληρωμή των ιερέων συμφωνώ, αλλά οι νεωκόροι και οι ψάλτες δεν πληρώνονται από το κράτος για τη δουλειά τους και συνήθως είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την αμοιβή τους (εντάξει, όλοι έχουμε ακούσει για το χωριό του παππού που ο ψάλτης ψάλλει από μεράκι χωρίς αμοιβή, αλλά ένας νέος άνεργος οικογενειάρχης που ψάλλει στην Αθήνα έχει άλλες ανάγκες).

Παντως ουτε σε μας ζητησε απο τον νονο κανενα χαρτι απλως τον διαβεβαιωσαμε προφορικα και τελειωσε... Ειναι θεμα παπα, πηγαινε και σε καμια αλλη εκκλησια, καλα σου λενε οι κοπελες...

Εξαλλου χωρις παρεξηγηση υπαρχει λογος βιασυνης?? Μπορει να βρεις καποιον αλλο παπα πιο διαλλακτικο... Δεν ειπες οτι μολις σαραντησες ή καταλαβα λαθος?

ναι μόλις σαραντίσαμε και την ημερα που πήραμε ευχη κλεισαμε και ημερομηνια και την επομενη κλεισαμε και προσκλητηρια γιατι η βαφτιση ειναι σε ενα μηνα ήδη εχω αρχισει να κανω μπομπονιερες και όλα τα διαδικαστικα γλυκα κλπ.

η βάφτιση θα γίνει έτσι νωρίς για 2 λόγους πρώτον γιατί ο πεθερός μου είναι άρρωστος και δευτερον ούτως η άλλως 4-5 μηνων θα την βάφτιζα απλα το επισπευσαμε

Καθόλου ρατσιστικό δεν είναι. Κι αν ακόμα υπήρχε μωαμεθανός που θα δεχόταν να διαβάσει το Πιστεύω, πραγματικά θα αναρωτιόμουν αν ο άνθρωπος αυτός κάνει για νονός του παιδιού μου.

Στην τελική αν δεν πιστεύεις και δεν αναγνωρίζεις τη σημασία και το ρόλο του νονού, γιατί να το βαφτίσεις; Άστο αβάφτιστο. Αν πιστεύεις και το βαφτίζεις για να μπει στην ορθόδοξη εκκλησία, με ποιο σκεπτικό να κάνεις νονό έναν μωαμεθανό - ή και έναν καθολικό ακόμα;

Και τα υπόλοιπα λογικά μου ακούγονται, εκτός από τα δύο ονόματα, για το οποίο διατηρώ μια επιφύλαξη.

Πάντως συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι να πας σε άλλη εκκλησία, που ο παππάς είναι πιο διαλακτικός.

για το σχόλιο αυτό που είχα κανεί πιο πάνω μια κοπέλα μου έξήγησε για πιο λόγο ο νονος πρέπει να είναι της ίδιας θρησκείας και τότε το κατάλαβα γιατί το είχα απορία.. αλλά πρώτα έγραψα αυτό το σχόλιο και μετά είδα την απάντηση της κοπέλας ... που μου έλεγε ότι ο νονος είναι ο πνευματικος πατέρας που καθοδηγει το παιδί στην ορθοδοξία...

Εγώ κόλλησα στα 150 ευρώ ταρίφα. Αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο? Αμα πάρουμε τηλέφωνο την μητρόπολη τι θα μας πεί?

Εγώ που βάπτισα την Κυριακή την κόρη μου, ο παππάς είπε στην νονά να δώσει ό,τι εκείνη επιθυμεί και έδωσε 70 ευρώ. Κατά την γνώμη μου και αυτά πολλά είναι αλλά επειδή είναι πολύ της εκκλησίας το κορίτσι το άφησα.

εγω να δεις κόλλημα που έφαγα χώρια που ζήτησε άλλα 40 για τον νεοκορο και την καντηλαναυτρα σύνολο δηλαδή 190

για το σχόλιο αυτό που είχα κανεί πιο πάνω μια κοπέλα μου έξήγησε για πιο λόγο ο νονος πρέπει να είναι της ίδιας θρησκείας και τότε το κατάλαβα γιατί το είχα απορία.. αλλά πρώτα έγραψα αυτό το σχόλιο και μετά είδα την απάντηση της κοπέλας ... που μου έλεγε ότι ο νονος είναι ο πνευματικος πατέρας που καθοδηγει το παιδί στην ορθοδοξία...

OK δεν διάβασα όλα τα σχόλια πριν απαντήσω, γι' αυτό.

Πάντως χαρά στο κουράγιο σου να ετοιμάζεις βάφτιση τόσο κοντά στη γέννα, εγώ τους πρώτους 6 μήνες ούτε να το σκεφτώ δεν ήθελα!

Μην σκας αν έχεις ήδη μοιράσει τα προσκλητήρια, απλά θα πάρεις τηλέφωνο τους καλεσμένους και θα ενημερώσεις για αλλαγή εκκλησίας/ημερομηνίας. Αυτό εφόσον θελήσεις να αλλάξεις εκκλησία για να βρεις ένα πιο λογικό και συνεργάσιμο παππά.