Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καντιντίαση: διάγνωση και θεραπεία.

Recommended Posts

ωραια θα γινω χουχουλιαρα λοιπον!

κακη τοποθετηση δε νομιζω να ειναι γιατι γενικα παιδευτηκαμε πολυ με το μικρο μεχρι να πιασει σωστα και να θηλασει(λογω μενν και πληγωμενων θηλων ξεκινησαμε με αντλησεις).οποτε εφοσον τωρα τρωει και δεν ποναω ειμαστε σε καλο δρομο.το θεμα ειναι οτι μετα το γευμα εχω αυτη τη χαζομαρα.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ! σκεφτομουν οτι με το κρυο με ενοχλει περισσοτερο αλλα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει αυτο το φαινομενο και μπορει να ειναι κατι τετοιο.

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 238
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ωραια θα γινω χουχουλιαρα λοιπον!

κακη τοποθετηση δε νομιζω να ειναι γιατι γενικα παιδευτηκαμε πολυ με το μικρο μεχρι να πιασει σωστα και να θηλασει(λογω μενν και πληγωμενων θηλων ξεκινησαμε με αντλησεις).οποτε εφοσον τωρα τρωει και δεν ποναω ειμαστε σε καλο δρομο.το θεμα ειναι οτι μετα το γευμα εχω αυτη τη χαζομαρα.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ! σκεφτομουν οτι με το κρυο με ενοχλει περισσοτερο αλλα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει αυτο το φαινομενο και μπορει να ειναι κατι τετοιο.

Ναι, υπάρχει... πιο συνηθισμένο στα χέρια και σχετικά σπάνιο στις θηλές. Είδες πόσα μαθαίνεις με το θηλασμό :mrgreen:

Αγαπητά μέλη,

Υπενθυμίζουμε ότι το forum της ΕΕΓΓ δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την

επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις

συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου

προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση.

Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου/εκπομπής/συμβουλής που διαβάσατε.

Δυστυχώς δεν είναι εφικτό για τεχνικούς λόγους να παρεμβαίνουμε και να προσθέτουμε αυτόματα το παραπάνω κείμενο σε κάθε αναφορά ιατρικού θέματος ή πρόσληψης κάποιου φυτικού ή μη σκευάσματος σε όλο το φόρουμ.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 3 months later...

Λοιπόν έχω κι εγώ καντιντίαση που διαγνωσθηκε από συμβουλο θηλασμού, Το ανακαλύψαμε από τα ασπρα κομματάκια στο στόμα του μωρού. Πήραμε το nystamycin ή κάπως έτσι και σε συνδυασμό με λίγη διατροφή υποχώρησσε. Όμως δυστυχώς επανήλθε γιατί σταμάτησα να προσέχω τη διατροφή. Για την ακρίβεια έπεσα με τα μούτρα στα γλυκά..

Το θέμα μου είναι τι να τρώω. Διάβασα όσα παρέθεσε και η Αγλαϊα αλλά θέλω κάτι πιο πρακτικό. Για παράδειγμα τι να φάω για πρωινό; Γάλα δεν πίνω γιατι η Πατσουρου έχει πει ότι σε αυτο μπορεί να οφείλεται η αλλεργία στο αγελαδινό. Μαρμελάδα, μέλι κ ψωμί απαγορεύονται. Αλήθεια μηπως το μαύρο ψωμι κια γενικά τα προϊόντα ολικής άλεσης επιτρέπονται; Όταν θέλω κάτι γλυκό τι να φάω; Τα τυριά επιυρέπονται; Για σνακ τι να φάω; Για μεσημεριανό; Αφού δεν κάνει πατάτες και ρύζι και δεν τρωω όσπρια για να μην έχει αερια το μωρό. Απ'ότι καταλάβατε το νου μου το έχω στο φαγητό! :oops:

Καμιά πρακτική ιδέα βρε κορίτσια; Καμιά συνταγή;

8noIp2.pngjOU4p3.png

Λοιπόν έχω κι εγώ καντιντίαση που διαγνωσθηκε από συμβουλο θηλασμού, Το ανακαλύψαμε από τα ασπρα κομματάκια στο στόμα του μωρού. Πήραμε το nystamycin ή κάπως έτσι και σε συνδυασμό με λίγη διατροφή υποχώρησσε. Όμως δυστυχώς επανήλθε γιατί σταμάτησα να προσέχω τη διατροφή. Για την ακρίβεια έπεσα με τα μούτρα στα γλυκά..

Το θέμα μου είναι τι να τρώω. Διάβασα όσα παρέθεσε και η Αγλαϊα αλλά θέλω κάτι πιο πρακτικό. Για παράδειγμα τι να φάω για πρωινό; Γάλα δεν πίνω γιατι η Πατσουρου έχει πει ότι σε αυτο μπορεί να οφείλεται η αλλεργία στο αγελαδινό. Μαρμελάδα, μέλι κ ψωμί απαγορεύονται. Αλήθεια μηπως το μαύρο ψωμι κια γενικά τα προϊόντα ολικής άλεσης επιτρέπονται; Όταν θέλω κάτι γλυκό τι να φάω; Τα τυριά επιυρέπονται; Για σνακ τι να φάω; Για μεσημεριανό; Αφού δεν κάνει πατάτες και ρύζι και δεν τρωω όσπρια για να μην έχει αερια το μωρό. Απ'ότι καταλάβατε το νου μου το έχω στο φαγητό! :oops:

Μπορείς να τρως ξηρούς καρπούς, σύκα ξερά, ξερά βερίκοκα, σταφίδες για σνακ.

Για πρωινό βρώμη, νιφάδες καλαμποκιου χωρίς ζαχαρη, νιφαδες απο κεχρι ή φαγοπυρο με γάλα αμυγδαλου.

Μπορείς να φτιάξεις πραγματάκια με αλεύρι αμυγδαλου!

Για τα ολικής δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλα μήπως να τα αποφύγεις για λίγο διάστημα καθώς πχ το ψωμι θα έχει ζαχαρη.

Τυριά επιτρέπονται όπως και γιαούρτι και αυγά.

Για τα όσπρια ειναι μύθος! ΑΝ φας και το μωρο ενοχληθεί ΤΌΤΕ μόνο θα κόψεις τροφές!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Αν θες συνταγές διάβασε εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=106615

Είναι όλες συμβατές με anti-candida διατροφή. Εσύ μπορείς να μειώσεις κ το μέλι αν θες...

Yugup3.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις. Δεν είχα δει ότι υπάρχουν θέματα με διατροφή. Το θέμα είναι ότι μάλλον τα αποξηραμένα φρούτα, το μέλι, οι σταφίδες δεν επιτρέπονται γιατί έχουν ζάχαρη ή φρουκτόζη ή κάπως έτσι..

Δεν ξέρω πάντως έχω μπερδευτεί. Τι είναι η gaps diet κι εγώ που έχω κάντιντα θα παρουσιάσει το μωρό μου αλλεργίες;:confused:

8noIp2.pngjOU4p3.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις. Δεν είχα δει ότι υπάρχουν θέματα με διατροφή. Το θέμα είναι ότι μάλλον τα αποξηραμένα φρούτα, το μέλι, οι σταφίδες δεν επιτρέπονται γιατί έχουν ζάχαρη ή φρουκτόζη ή κάπως έτσι..

Δεν ξέρω πάντως έχω μπερδευτεί. Τι είναι η gaps diet κι εγώ που έχω κάντιντα θα παρουσιάσει το μωρό μου αλλεργίες;:confused:

Για αρχη μπορεις να τα αποφευγεις ή να τρως μειωμένη ποσοτητα αλλα να ξέρεις πως η φυσικη φρουκτοζη ειναι τελειως διαφορετικά αξιοποιησιμη απο τον οργανισμο απο την κοινή ζάχαρη γί αυτο κ επιτρέπεται στη διατροφη. Στην αρχη βέβαια όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα συνίσταται να μην καταναλώνονται οι ομάδες που ανεφερες..

Υπάρχει μεγάλη συσχέτιση της καντίνα με τις αλλεργιες, εκζεματα κ.α αλλα παίζουν πολλα αλλα πραγματα επισης ρόλο. Οτι θες μπορεις να ρωτήσεις κ στο αλλο θέμα για να μην βγαίνουμε κ εκτός θέματος αλλα κ για να σου απαντούν κ οι υπόλοιποι που εχουν πιο μεγάλη εμπειρία στο θέμα..

Yugup3.png

• 1 month later...

Καλημέρα! Θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη μέρα τον 11 μηνών γιο μου χωρίς κανένα πρόβλημα!

Όμως τώρα νομίζω ότι μπήκα κι εγώ στο club των παθώντων....

Εδώ και αρκετές μέρες έχω στην άκρη της δεξιάς θηλής ένα λευκό σημαδάκι, το οποίο γίνεται πιο έντονο μετά τον θηλασμό. Παράλληλα έχω και πόνο (ευτυχώς όχι ανυπόφορο) κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά πολλές φορές και σε άσχετες στιγμές. Δεν έχω προσέξει να υπάρχουν αντίστοιχα λευκά σημαδάκια ή ο,τιδήποτε άλλο στο στόμα του παιδιού. Δε νομίζω ότι πρόκειται για φραγμένο πόρο γιατί δε βλέπω διαφορά στην ποσότητα του γαλακτός που πίνει. Και επίσης ο πόνος μοιάζει με αυτόν που περιγράφετε σε προηγούμενα posts, σα σπασμένα γυαλιά. Σκέφτομαι να ξεκινήσω ειδική διατροφή (το έχω καθυστερήσει γιατί είμαι ιδιαιτέρως λιχούδα...) και να χρησιμοποιήσω και το grapefruit seed extract. Ήθελα όμως να ρωτήσω τη γνώμη σας και σχετικά με κάτι που, από όσο διάβασα στο topic, δεν αναφέρεται. Σχεδόν ταυτόχρονα με τον πόνο στο στήθος, ίσως και λίγο νωρίτερα, άρχισα να έχω βλεννώδεις εκκρίσεις άοσμες και άχρωμες (όπως αυτές της ωορρηξίας) και έντονη φαγούρα στον κόλπο αλλά εξωτερικά. Παρότι συνεχίζουν και τα δύο, η ένταση δεν είναι πάντα ίδια. Μπορεί δηλαδή να περάσει και μέρα χωρίς ενόχληση. Να σημειώσω ότι πριν 2 μήνες περίπου έκανα γυναικολογική εξέταση και τεστ παπ και δεν είχα τίποτα απολύτως. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν μπορεί να είναι κι αυτό σύμπτωμα της καντιντίασης ή να ψαχτώ για τίποτα άλλο;

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ψαχνω επειγοντως ενα διαγνωστικο καλο εξειδικευμενο κεντρο ειδικα στη μυκητολογια κ μιλαω για εξειδικευμενες εξετασεις αιματος επανω στους μυκητες.εχω ταλαιπωριθει πολυ με ασχετους μικροβιολογους ,παθολογους,γαστρεντερολογους που δε παραδεχονται οτι η καντιντιαση μπορει να φερει κ αλλα προβληματα πχ αρτ πιεση κοπωση ζαλη.Στειλτε μου εμαιλ ευχαριστω ειναι μεγαλη αναγκη

Έτσι για την ιστορία να πω ότι ύστερα από αυστηρή δίαιτα (χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, άμυλο κτλ) έφυγε η παλιοκάντιντα!!:D Επίσης έκανε δουλεια και η dactarin! Στην αρχή έβαζα νιστατίνη (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) αλλά μάλλον δεν βοηθούσε γιατί εξακολουθούσα να βλέπω τα άσπρα σημαδάκια στο στόμα του μωρού. Με τη dactarin τα σημαδάκια εξαφανίστηκαν μέσα σε 2-3 μέρες!

Δυστυχώς έχασα απευθείας 3-4 κιλά και μετά τπτ. Έτρωγα ό,τι επιτρεπόταν και με το παραπάνω..;)

8noIp2.pngjOU4p3.png

Βρε κοριτσια διαβασα τυχαια για την κατιντιαση ουτε ηξερα καν τι ειναι.....

Και εγω ποναει η θηλη μου αρκετες φορες σαν τσιμπηματα λες και με τρυπανε με καρφιτσες κυριως στα πρωτα 2 λεπτα του θηλασμου.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Επισης επειδη ειδα το ανεφεραν αλλες στην γλωσσα του μωρου υπαρχουν παντα ασπρα σαν κομματακια λες και εχει ξεραθει γαλατακι πχ εκει....

Συγχωρεστε με αλλα δεν προλαβαινω να διαβασω αναλυτικα αυτη την στιγμη το θεμα...υπαρχει περιπτωση να ειναι μυκητες που διαβασα πανω κτλ???

Ευχαριστωωω!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα...έχω καντιντίαση εδω και 1 1/2 μήνα , δηλαδή απο τότε που βγήκα απο το νοσοκομείο και πιθανότατα προκλήθηκε απο την αντιβιωση που έπαιρνα λόγω καισαρικής.Εχω επισκεφθεί σύμβουλο θηλασμού που μου έδωσε dactarin γέλη 3/ημερα και bactropan 2/ημερα, είδα κάποια βελτίωση ,σταμάτησα την θεραπεία στις 5 ημέρες για να αρχίσω ομοιοπαθητικη και αφού δεν είδα βελτίωση μετά απο 10 ημέρες, αντιθέτως ξαναφούντωσε το στήθος, άρχισα την θεραπεία που μου έδωσε η δερματολόγος που αντικατέστησε την bactropan με daktador για 15 ημέρες.Βρίσκομαι ήδη στο μισο της θεραπείας αλλα βελτ'ίωση δεν είδα καμια.

και οι τρεις ιατροί μου είπαν πως δεν παίζει ρόλο η διατροφή, αφου δεν εχω πρόβλημα με ΄ζαχαρο και δεν καταναλώνω ιδιαίτερα γλυκα.

Ο μόνος που μου είπε για την ζάχαρη-αλλά οχι απο αλέυρι σίτου και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει η anticandida diet, μόνο ζάχαρη, γλυκά και φρούτα ήταν ο ομοιοπαθητικός της μητέρας μου.Επίσης μου είπε να βάζω λάδι πρόπολης και οξυζενέ.

Θέλω να ρωτήσω αν όντως έχετε δει βελτίωση με αλλαγή διατροφής στη ζάχαρη και αν γνωρίζετε για το λάδι πρόπολης.Σημειωτέον πως όπως ανέφερα γλυκά και ζάχαρη δεν τρώω, εκτος απο 1-2 σοκολάτακια, και αν, και ψωμί επίσης ζήτημα να τρώω μιση φέτα την ημέρα.Μόνο δημητριακα με γάλα που είναι το πρωινό μου, συνηθως.Τί έχετε να μου προτείνετε???Ο πόνος πια είναι αφόρητος...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα...έχω καντιντίαση εδω και 1 1/2 μήνα , δηλαδή απο τότε που βγήκα απο το νοσοκομείο και πιθανότατα προκλήθηκε απο την αντιβιωση που έπαιρνα λόγω καισαρικής.Εχω επισκεφθεί σύμβουλο θηλασμού που μου έδωσε dactarin γέλη 3/ημερα και bactropan 2/ημερα, είδα κάποια βελτίωση ,σταμάτησα την θεραπεία στις 5 ημέρες για να αρχίσω ομοιοπαθητικη και αφού δεν είδα βελτίωση μετά απο 10 ημέρες, αντιθέτως ξαναφούντωσε το στήθος, άρχισα την θεραπεία που μου έδωσε η δερματολόγος που αντικατέστησε την bactropan με daktador για 15 ημέρες.Βρίσκομαι ήδη στο μισο της θεραπείας αλλα βελτ'ίωση δεν είδα καμια.

και οι τρεις ιατροί μου είπαν πως δεν παίζει ρόλο η διατροφή, αφου δεν εχω πρόβλημα με ΄ζαχαρο και δεν καταναλώνω ιδιαίτερα γλυκα.

Ο μόνος που μου είπε για την ζάχαρη-αλλά οχι απο αλέυρι σίτου και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει η anticandida diet, μόνο ζάχαρη, γλυκά και φρούτα ήταν ο ομοιοπαθητικός της μητέρας μου.Επίσης μου είπε να βάζω λάδι πρόπολης και οξυζενέ.

Θέλω να ρωτήσω αν όντως έχετε δει βελτίωση με αλλαγή διατροφής στη ζάχαρη και αν γνωρίζετε για το λάδι πρόπολης.Σημειωτέον πως όπως ανέφερα γλυκά και ζάχαρη δεν τρώω, εκτος απο 1-2 σοκολάτακια, και αν, και ψωμί επίσης ζήτημα να τρώω μιση φέτα την ημέρα.Μόνο δημητριακα με γάλα που είναι το πρωινό μου, συνηθως.Τί έχετε να μου προτείνετε???Ο πόνος πια είναι αφόρητος...

Η διατροφη παίζει ρόλο αφου τα άλευρα και η ζάχαρη τρέφουν τους μύκητες. Πως εισαι;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 εβδομάδες μετά...
Η διατροφη παίζει ρόλο αφου τα άλευρα και η ζάχαρη τρέφουν τους μύκητες. Πως εισαι;

προχωρήσαμε σε θεραπεία με φλουκοναζόλη χάπια, που είναι συμβατα με τον θηλασμό, καθώς με τις κρέμες βελτιωνόταν εξωτερικά το στήθος αλλά συνέχιζε να πονά πολύ εσωτερικά.βάζω και τις κρέμες( bactropan + dactarin), έχω ελαττώσει ζάχαρη, παίρνω και achidophilus,και πίνω και λάδι καρύδας , όπως συνιστά η anticandida diet.Λέω να δοκιμάσω και το grapefrut seed extra, αλλά στην παραπάνω ιστοσελίδα της anticadida έλεγε πως καλό είναι να αποφεύγεται κατά τη γαλουχία...

Τώρα είναι τρίτη μέρα , θα συνεχίσω θεραπεία για 14 ημέρες και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα...πιστεύω να φύγει ο μύκητας , αλλιως δεν ξέρω τί να πω, ούτε εγώ ούτε ο γιατρός....

• 3 εβδομάδες μετά...
προχωρήσαμε σε θεραπεία με φλουκοναζόλη χάπια, που είναι συμβατα με τον θηλασμό, καθώς με τις κρέμες βελτιωνόταν εξωτερικά το στήθος αλλά συνέχιζε να πονά πολύ εσωτερικά.βάζω και τις κρέμες( bactropan + dactarin), έχω ελαττώσει ζάχαρη, παίρνω και achidophilus,και πίνω και λάδι καρύδας , όπως συνιστά η anticandida diet.Λέω να δοκιμάσω και το grapefrut seed extra, αλλά στην παραπάνω ιστοσελίδα της anticadida έλεγε πως καλό είναι να αποφεύγεται κατά τη γαλουχία...

Τώρα είναι τρίτη μέρα , θα συνεχίσω θεραπεία για 14 ημέρες και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα...πιστεύω να φύγει ο μύκητας , αλλιως δεν ξέρω τί να πω, ούτε εγώ ούτε ο γιατρός....

Τελικά τι έγινε;

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα κοριτσια,

θηλαζω (δινοντας παραλληλα και συμπληρωμα τον 3 μηνων γιο μου)

εδω και δυο εβδομαδες επαιρνα μαγια η οποια αυξησε πολυ το γαλα μου

απο εχθες με βελονιζει το στηθος,και το ενιωθα πρησμενο σαν γρουμπαλακι σε καποιο σημειο εσωτερικα το οποιο πρηξιμο ομως μπορει να υπηρχε και πιο παλια .το βελονισμα παραμενει ειδικα οταν ΔΕΝ θηλαζω,δηλαδη το νιωθω τωρα που σας γραφω.πυρετο δεν εχω αλλα περασα ενα 3ημερο με καταρροη και λαιμο το οποιο και αυτο περασε.

α, εχω μυκητες στα αυτια στανταρ γιατι με φαγουριζουνε και ο παθολογος μου ειχε πει να προσεχω γενικα γιατι εχω ευαισθησια (το παθαινω σχεδον καθε χρονο )

παιζει να εχω και κανενα μυκητα στον κολπο γιατι φαγουριζομαι και εκει χωρις υγρα μυρωδατα κλπ.

θελω να ρωτησω το εξης (θα παρω και τη γυναικολογο αυριο)

λετε η μαγια να εκανε την καντιντα?η εχω μαστιτιδα?το σιγουρο συμπτωμα ειναι το βελονισμα στο στηθος ακριβως κατω απο το δερμα

αν εχετε περασε κατι παρομοιο φωτιστε με βρε κοριτσια να παρω εγκαιρως τα μετρα μου.

να κοψω ζαχαρες και ψωμια?

ευχαριστω

Κόψε αλεύρι, ζάχαρη και μαγια.

Γέμισε ενα φλιτζάνι με νερό και ξύδι σε ίσες ποσότητες και να βουτας το στηθος μεσα. Να αφήνεις τις θηλες να στεγνώνουν στον αέρα.

Το μωρο εχει ασπρα σημάδια στο στόμα του;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Τελικά τι έγινε;

συγνώμη για την καθυστέρηση.Λοιπόν, πήρα 10 ημέρες τα χάπια, 1 χαπι 100mg/ημέρα και ως δόση εφόδου 300 mg, στην αρχή δεν έβλεπα διαφορά , εντέλει μετά το πέρας 12 ημερών εξαφανίστηκε το άσπρο σημαδάκι που είχα στη μια θηλή και σταμάτησε ο πονος.Βέβαια, η δόση που συνιστούν οι αμερικάνικες εταιριες θηλασμού, είναι 100mg 2 φορές/ημερα και 400mg΄δόση εφόδου για 2 εβδομάδες.

Κρέμες δεν έβαζα καθόλου εκείνη την περίοδο.Τώρα μου επανεμφανίστηκε το πρόβλημα,ή δεν είχε καταπολεμηθεί επαρκώς ή μου το ξανακόλλησε ο μικρός, ο οποίος όμως συνεχίζει να μην έχει συμπτώματα στοματίτιδας.Ξεκίνησα grapefruit seed extrat, oral και στο στήθος, γιατί δεν ήθελα να ξαναπάρω χάπια τόσο σύντομα.Μου έρχεται να κόψω το στήθος!!!!!!Τέσπα, ελπίζω να το ξεφορτωθώ μια και καλή!!!Ήταν τόσο ωραίες οι 3 εβδομάδες χωρίς την κάντιντα.Θηλάζαμε και παίζαμε ταυτόχρονα...

συγνώμη για την καθυστέρηση.Λοιπόν, πήρα 10 ημέρες τα χάπια, 1 χαπι 100mg/ημέρα και ως δόση εφόδου 300 mg, στην αρχή δεν έβλεπα διαφορά , εντέλει μετά το πέρας 12 ημερών εξαφανίστηκε το άσπρο σημαδάκι που είχα στη μια θηλή και σταμάτησε ο πονος.Βέβαια, η δόση που συνιστούν οι αμερικάνικες εταιριες θηλασμού, είναι 100mg 2 φορές/ημερα και 400mg΄δόση εφόδου για 2 εβδομάδες.

Κρέμες δεν έβαζα καθόλου εκείνη την περίοδο.Τώρα μου επανεμφανίστηκε το πρόβλημα,ή δεν είχε καταπολεμηθεί επαρκώς ή μου το ξανακόλλησε ο μικρός, ο οποίος όμως συνεχίζει να μην έχει συμπτώματα στοματίτιδας.Ξεκίνησα grapefruit seed extrat, oral και στο στήθος, γιατί δεν ήθελα να ξαναπάρω χάπια τόσο σύντομα.Μου έρχεται να κόψω το στήθος!!!!!!Τέσπα, ελπίζω να το ξεφορτωθώ μια και καλή!!!Ήταν τόσο ωραίες οι 3 εβδομάδες χωρίς την κάντιντα.Θηλάζαμε και παίζαμε ταυτόχρονα...

Το μωρο εχει συγκαμα μήπως;

Εισαι σιγουρη οτι δεν εχει στοματιτιδα; Καλο ειναι να κάνετε θεραπεία και οι δυο για να μην κολλάει ο ένας τον άλλον. Επίσης σχολαστικό πλύσιμο οτι βάζει στο στόμα πχ παιχνιδια, πιπιλες. Συζήτησε με τον παιδιατρο μήπως επιτρέπει ντακταριν στο μωρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

ευχαριστω για τη συμβουλη,τελικα υποχωρησαν τα συμπτωματα ,μηπως ηταν φραγμενος πορος?παντως ειχα κοψει για λιγες μερες ζαχαρη ψωμια και μαγια.το μωρο ευτυχως κανενα συμπτωμα.

ευχαριστω για τη συμβουλη,τελικα υποχωρησαν τα συμπτωματα ,μηπως ηταν φραγμενος πορος?παντως ειχα κοψει για λιγες μερες ζαχαρη ψωμια και μαγια.το μωρο ευτυχως κανενα συμπτωμα.

Ωραία, καλη συνέχεια!!!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το μωρο εχει συγκαμα μήπως;

Εισαι σιγουρη οτι δεν εχει στοματιτιδα; Καλο ειναι να κάνετε θεραπεία και οι δυο για να μην κολλάει ο ένας τον άλλον. Επίσης σχολαστικό πλύσιμο οτι βάζει στο στόμα πχ παιχνιδια, πιπιλες. Συζήτησε με τον παιδιατρο μήπως επιτρέπει ντακταριν στο μωρο.

δεν έχει σύγκαμα, προσέχω πολύ στις αλλαγές να έχω πάντα πλυμένα χέρια.Ο παιδίατρος μου και ο συμβουλος θηλασμού/παιδίατρος

επιτρέπουν και το ντακταριν (γέλη), και τώρα το χρησιμοποιώ βάζοντας στο στηθος πριν απο κάθε θηλασμό και αφήνοντας το να το ρουφήξει.Πλένω την πιπίλα και την αποστειρώνω καθημερινά.εγώ εδω και 5 ημέρες πίνω GSE, και βάζω και τοπικά, μετά απο κάθε θηλασμό.

προς το παρόν δεν είδα βελτίωση.θα επιμείνω "φυσικά" και θα σας ενημερώσω.Αλλιώς πάμε για θεραπεία με φλουκοναζόλη πάλι, αυτη τη φορά για 14 ημέρες , διπλή δόση.

Πάντως και οι 2 γιατροί επιμένουν πως μπροστά στο όφελος του θηλασμού, η οποιαδήποτε συμβατή φαρμακευτική αγωγή επιτρέπεται,με μέτρο πέραν ελαχίστων "βαρέων" εξαιρέσεων(αντικαταθλιπτικα, αλκοόλ, ναρκωτικά, κλπ),καθώς στο γάλα περνά ελάχιστα εως καθόλου.

απλά στην Ελλάδα είμαστε ακόμη πίσω όσον αφορα την ενημέρωση ιατρών/φαρμακοποιών.Παράδειγμα ?και οι 2 δερματολόγοι που πήγα μου είπαν να αποθηλάσω για να πάρω αγωγή.

Απλά το αναφέρω για να δουν οι συμπάσχουσες και να το ψάξουν πριν τις συμβουλέψουν για αποθηλασμό.Στην ελληνική σελίδα για τον μητρικό θηλασμό μπορούν να βρουν ειδικους θηλασμου και να μεταβούν στη διεθνη ιστοσελίδα που αναφέρει ποια φαρμακα είναι συμβατα με τον θηλασμό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...