Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H πρώην σύζυγος μεταναστεύει μαζί με το παιδί μας

altiport

Recommended Posts

τελικα καταληξαμε να ξεκοψω και απο τους δυο :?...με τον εναν γιατι 'με εχασε' και με τον αλλον γιατι με τον τροπο του με εκανε να ΄χασω' τον αλλο γονιο.

To reζουμε για εμένα είναι εδώ.

Το παιδάκι του θεματοθέτη έχει φύγει ήδη.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 133
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντα πάντα πάντα μέλημά μας πρέπει να είναι τα παιδιά!!

Όσο πικραμένοι κ να είμαστε, όσο αδικημένοι κ να νιώθουμε!! Είναι πολύ βαρύ το φορτίο της κατηγόριας για να το δωρίσουμε σε ένα παιδί!

Ούτε εμένα μου αρέσει που το παιδί θα φύγει από τις σταθερές του: την χώρα του, τους φίλους του, την γλώσσα που έχει μάθει να μιλάει, τον μπαμπά του, την ευρύτερη οικογένειά του... Δεν μου αρέσει καθόλου!

Δεν έγραφα όμως τόσο καιρό διότι πραγματικά δεν ξέρω τι να του πω του ανθρώπου! Τον καταλαβαίνω που έστω κάποιες φορές τον μήνα θέλει να βλέπει το παιδί του, θέλει να το νιώθει κοντά του, άμα γίνει κάτι να πεταχτεί στο σπίτι που μένει το παιδί. Καταλαβαίνω που έχει σκάσει...

Από την άλλη δεν μπορώ να κατηγορήσω μία γυναίκα που στην Ελλάδα του 2012 αποφάσισε να κάνει μία καινούρια αρχή σε άλλη χώρα... Βρήκε κ στήριγμα εκεί τον φίλο της που θα την ακολουθήσει, τι να κάνει. Δεν μπορώ να της καταρρίψω ευθύνες...

Απλά ο λόγος που έγραψα αρχικά ήταν αυτή η ακραία περίπτωση που έγραψες Λαΐδα, που μετά εξήγησες βέβαια γιατί την έγραψες με αυτό τον τρόπο... Επειδή η πλειοψηφία δεν είναι τόσο μεγαλόψυχοι πατεράδες, γι' αυτό έγραψα...

Μακάρι να είναι έτσι αυτός ο μπαμπάς, τέτοιους πατεράδες θα έπρεπε να είχαν όλα τα παιδιά του κόσμου....

Πέρα από αυτό όμως δεν μπορώ να γράψω κάτι για αυτή την κατάσταση...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Ξερω κι απο αυτους τους μπαμπαδες τους αδιαφορους...τους κακους.Ο βαφτισιμιος μου εχει να δει τον μπαμπα του 13 χρονια!Αλλα αν κοιταξω γυρω μου βλεπω μπαμπαδες που ζουν και αναπνεουν για τα παιδια τους!

Μην τα ισοπεδωνουμε ολα!Δεν μπορω να φανταστω ποιος δινει στο δικαιωμα σε μια γυναικα να στερησει απο το παιδι τον μπαμπα του?!

Επι του προκειμενου ευχομαι να βρεθει μια λυση να μην χασεις το παιδακι σου!Τα παιχνιδια τα σπιτια και τα ιδιωτικα σχολεια μου φαινονται αστεια μπροστα στο κενο που θα νιωθει το παιδι μεγαλωνοντας.

Εσυ πιστευεις μπορεις να συντηρησεις μητερα και παιδι αν μεινουν εδω?Εστω προσωρινα?Αν ειναι λογικη θα δεχτει γιατι ουτε κι αυτη πιστευω δεν ποναει μεσα της!

Και η λυση να τους ακολουθησεις δεν την θεωρω καθολου γελοια!Ακολουθεις το παιδι σου...μονο οι μανες ειναι ικανες για θυσιες δηλαδη?

ευχομαι μεσα απο τη καρδια μου να βρεθει η πιο ανωδυνη λυση για το παιδακι σας!Κι μενα οι γονεις χωρισμενοι ειναι και οσο και να θελουμε να αποφυγουμε τον χαρακτηρισμο¨παιδι χωρισμενων γονιων"παντα θα υπαρχει και θα μας στιγματιζει γιατι σε καθε περιπτωση το παιδι πληρωνει τα σπασμενα ειτε ειναι ενα φλυτζανακι ειτε σερβιτσια ολοκληρα και παντα υπαρχει ενα πληγωμενο παιδι και αυτο δεν φευγει ποτε απο μεσα του και ειναι στο χερι μας πλεον να κανουμε τα αδυνατα δυνατα να προστατευουμε τα παιδια μας απο τετοιες καταστασεις.Οποιοις θελει να χωρισει ας χωρισει αλλα τις μαγκιες να τις κρατησει για παρτη του και να αφησει τα παιδια απ εξω!

Τελος να σου πω συγχαρητηρια για το ηθος σου γιατι φαινεται οτι σεβεσαι την πρωην σου.αλλος στηνν θεση σου φανταζομαι θα ειχε να πει πολλα¨καλα¨!

To reζουμε για εμένα είναι εδώ.

Το παιδάκι του θεματοθέτη έχει φύγει ήδη.

Αυτο ακριβως εννοουσε κι ο μπαμπας μου. Οτι απο τη στιγμη που ο ενας γονιος (πατερας η μανα) φευγει απο το σπιτι ουσιαστικα το χανει γιατι μη κοροιδευομαστε αλλο να το βλεπεις καθε μερα κι αλλο δυο φορες το μηνα. Δεν ειναι αρκετο. Το παιδι εχασε τον ενα γονιο ηδη και το ξερει.

Αν αυτος που εφυγε ηταν η μανα το ιδιο θα ελεγα κι ας θεωρω τη σχεση με τη μανα σημαντικοτερη για ενα παιδι. Κι αυτος που εφυγε ειτε φταιει ειτε οχι, ειτε ειναι σωστο ειτε λαθος δεν μπορει να οριζει πλεον τη μοιρα των αλλων δυο. Μπορει να το συζητησει, να προσφερει λυσεις και βοηθεια αλλα οχι να αποφασιζει μονος για το μελλον τους. Ειδικα οταν δεν υπαρχει θεμα τιμωριας κι εκδικησης αλλα τα προβληματα ειναι οντως σοβαρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το θέμα είναι ότι κατά 99% ο πατέρας και να θέλει δεν μπορεί να ζήσει με το παιδί του, το οποίο το αναλαμβάνει σχεδόν πάντα η μάνα. Κι αυτό εξ ορισμού βάζει τον πατέρα σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς είναι μια κατάσταση πολύ άδικη για τους πατεράδες (μιλάω πάντα για αυτούς που ενδιαφέρονται).

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την συμβουλή! Από την μέρα που του έδωσα την παρακάτω απάντηση δεν με ξαναρώτησε. (απάντηση που φυσικά την εννοώ. δεν το είπα απλώς για να σταματήσει τις ερωτήσεις)

πολυ σωστα μου ακουγονται αυτα που γραφεις. Σε τετοιου ειδους ερωτησεις απο τον μικρο να απαντας απλως "επειδη σε αγαπαω παιδι μου". Θα καταλαβει σιγα σιγα...Ο,τι αλλο και να πεις θα ειναι μια απλη δικαιολογια στα αυτια του.

Παρε και μια δευτερη γνωμη. Εγω στα διαβατηρια των παιδιων μου , μας ζητησαν και τους δυο γονεις εκει και μας ρωτησαν ποιος υπογραφει αντ' αυτων στο διαβατηριο. Και δεχτηκαμε και οι δυο οτι μπορω να υπογραφω εγω. Αν δεν εχει διαβατηριο ο μικρος θα περασετε και εσεις απο την ιδια διαδικασια φανταζομαι οποτε θα ζητησεις να υπαρχει η υπογραφη και των δυο σας.

Στην εκδοση βιζας σιγουρα απαιτειται η συγκαταθεση και των δυο γονιων.

Εγω, στη θεση σου θα πηγαινα αμεσα σε ενα αστυνομικο τμημα και θα ελυνα αυτες μου τις αποριες. Και αν γινονταν άμεσα θα δηλωνα και επισημα την αρνηση μου να ταξιδεψει το παιδι μου εκτος χωρας. Αυτα τα στοιχεια φαινονται στο ηλεκτρονικο συστημα την ωρα ελεγχου διαβατηριων.

Φανταζομαι οτι εχεις καλη σχεση με τη πρωην γυναικα σου και καλα κανεις. Εξηγησε της λοιπον οτι δεν δεχεσαι κατι τετοιο και δεν θα αλλαξεις γνωμη, μηπως και το παρει αποφαση και κοιταξει τις αλλες εναλλακτικες που εχει.

Και όμως συμβαίνει! Δίπλα σου! Στην Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη του 2012!

Σε ποια ταινία το έχεις δει αυτό? Διότι στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.

Κ γενικότερα ό,τι έγραψες δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα.

Όσο καλές σχέσεις κ να έχουν κρατήσει 2 διαζευγμένοι, αυτά που έγραψες ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, πολύ απλά: δεν γίνονται!

απο οτι εχω καταλαβει, ο ανθρωπος που ανοιξε το θεμα εχει καλες σχεσεις με την πρωην και δεν τιθεται θεμα τιμωριας απο καποια πλευρα.

δεν διαφωνω στο να φυγουν αλλα στο να χασει το παιδι εναν απο τους δυο γονεις του.

για τα μεριδια ευθυνης.....για ενα παιδι πιστευω δεν εχει σημασια ποιος ηταν καλυτερος συζυγος απο τους δυο αλλα το να ειναι καλοι γονεις.

Τουλαχιστον δεν θα πρεπει ουτε να ξερει ουτε να το νοιαζει.

οπως και να εχει, την αποψη μου λεω και μονο μια που και οι δικοι μου οι γονεις χωρισαν ....

μεσα μου λοιπον εχω δυο 'θεσεις'.....τη μαμα, που δεν ειχε μεγαλο μεριδιο ευθυνης αλλα παντα ηθελε να αναγνωρισουμε το μεγαλο μεριδιο του μπαμπα και εμμεσα να τον τιμωρησουμε, και του μπαμπα που παντα ειχε παραπονο γιατι η μαμα προσπαθουσε και καταφερνε να μας πεισει οτι ο μπαμπας ηταν ο φταιχτης και ετσι 'μας εχασε'....κουλουβαχατα!!!!!

Και οι δυο εφταιγαν, δεν με νοιαζει ποιος, επρεπε να κανουν τα παντα για να μας μεγαλωσουν μαζι.;)

τελικα καταληξαμε να ξεκοψω και απο τους δυο :?...με τον εναν γιατι 'με εχασε' και με τον αλλον γιατι με τον τροπο του με εκανε να ΄χασω' τον αλλο γονιο.

αχ αχ ειμαι και σε περιεγη φαση

συμφωνω μαζι σου σε οσα λες επι του θεματος αλλα κυριως συμπασχω

200? διατροφή;;;;;;; χαχαχαχαχαχα!!!!! Μακάρι να σε είχα πρόεδρο στο δικαστήριο όταν εκδικαζόταν :-) Πάρτυ θα έκανα! Και θα έδινα και άλλα τόσα επειδή μου έφτιαξες τη μέρα :P

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η διατροφή που δίνω πληρώνει το ιδιωτικό προνήπιο, στο οποίο αναγκαστικά πάμε επειδή η μαμά, χαμένη στα όνειρά της για χώρες μακρυνές αποφάσισε να μην κάνει αίτηση σε δημόσιο όταν έπρεπε. Βέβαια, τότε είχε φροντίσει και είχε βρει παιδικό σταθμό εκεί που ήθελε να πάει. Καλύπτει και το ντύσιμό του και τις αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ο μπαμπάς έχει αναλάβει να καλύψει επιπλέον ό,τι έχει σχέση με υγεία. Στο τέλος τέλος, της μαμάς τι της μένει να κάνει; Να φτιάξει λίγο παραπάνω φαί για να φάνε και οι δύο και να του πάρει κανένα τοστάκι και καμία πορτοκαλάδα όταν πάνε βόλτα. Και η ψυχαγωγία είναι μισή μισή, αφού κάθε δεύτερο ΠΣΚ είναι με τον μπαμπά. Not bad, δεν νομίζεις;

Επίσης, ο "συγκεκριμένος κύριος" δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει να κάνει η μαμά "τη ζωή της" όπου θέλει. Το παιδί όμως γιατί θα πρέπει να γίνει νομάδας και τυχοδιώκτης; Αφού δεν πεινάμε, δεν είμαστε ρακέντυτοι, έχουμε δικά μας σπίτια. Και έπειτα, εκεί που θα πάει ολομόναχη, τι καλό θα κάνει στο παιδί; Τους τρομερούς μισθούς δεν τους δίνουν για να δουλεύεις 9 με 5 και μετά να ξεγνοιάζεις. Δουλεύεις μέχρι τις 8-9-10 το βράδυ αν χρειαστεί. Πας και σαββατοκύριακο αν σου πει το boss. Αν κάνεις και καμία μαλακία, πας σαββατοκύριακο να την καλύψεις, πριν στο ζητήσει το boss. Αν δεν μπορείς, δεν πειράζει. Υπάρχει στρατός λυσασμένων τυχοδιωκτών από πίσω σου που θα δουλέψουν για ένα παξιμάδι μέχρι το άλλο πρωί. Οπότε, το παιδί θα μεγαλώνει στο σχολείο και μετα με νταντάδες. Τι ωραία, ε; κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα να περιμένει τη μάνα του να γυρίσει πτώμα από τη δουλεια για να το βάλει για ύπνο. Και όταν παίρνει άδεια η μαμά, να του κάνει το disneyland tour, και να τον πηγαίνει σε ένα 5* resort στην Goa και στις Μαλδιβες για να ισοφαρίσει τις χαμένες μέρες.

Επίσης, ο "εγωιστής" "συγκεκριμένος κύριος" είχε και αυτός τις ευκαιρίες του να φύγει και να ξαναπιάσει την καριέρα που κάποτε είχε στο εξωτερικό. Απλώς οι επιλογή του ήταν να μείνει εντός Ευρώπης, γιατί δεν του αρέσουν ούτε το αμερικάνικο όνειρο, ούτε τα ολοκληρωτικά χαλιφάτα, ούτε οι στρατιωτικές δικτατορίες, ούτε οι δικτατορίες του προλεταριάτου (δεν λέμε ονόματα χωρών), μέρη στα οποία οι μισθοί είναι πραγματικά καλοί. Η μαμά όμως δεν ήθελε να μεταναστεύσει στην βαρετή Ευρώπη. Ο μπαμπάς λοιπόν, παράτησε τα σχέδια του και έμεινε και αυτός Ελλάδα, κοντά στο παιδί του. Πολύ εγωιστικό λες ακόμα;

Λοιπόν, μην τα βλέπουμε όλα τόσο κοντόφθαλμα. Σίγουρα εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, αλλά ξέρεις κάτι; Από την ημέρα που έχασα την δουλειά μου και είμαι πλέον υπο-απασχολούμενος με το 1/4 σχεδόν των αποδοχών μου, περνάω με το παιδί μου τα καλύτερά μου χρόνια. Δεν έχω άγχος. Δεν έχω κούραση. Παίρνω τον μικρό το μεσημέρι της Παρασκευής και ποτέ δεν αργώ επειδή μου έτυχε ένα meeting στη δουλειά. Δεν κόπηκαν τα meeting, κόπηκαν οι δουλειές :) Όλο το ΠΣΚ δεν με νοιάζει να κοιτάξω το email μου, ούτε να προετοιμάσω πράγματα για τη δουλειά. Είναι όλο αφιερωμένο στον μικρό. Δεν τρέχει τίποτα που δεν μπορώ να τον πάω στο Disney on ice με τα 30 ευρώ εισιτήριο. Έχουμε βρει άλλες ασχολίες, TZAMΠΑ! έχουμε οργώσει Πάρνηθα και Υμμητό, όλες τις παραλίες της Αττικής, το ιστορικό κέντρο, πάρκα, κήπους, ποδήλατο όλο το παραλιακό μέτωπο. Παιχνίδι με άλλα παιδάκια. Όχι στους άθλιους παιδότοπους που πήγαιναν οι νεόπλουτοι να παρκάρουν τα παιδιά τους. Στο σπίτι μας, στο σπίτι τους, στο πάρκο, στο βουνό. Κάναμε φοβερές διακοπες φέτος! Όχι σε 5* resort. Στο εξοχικό του κουμπάρου μου με τα παιδάκια του. Στο πατρικό της μάνας μου στο χωριό . Στο χωριό του πατέρα του κολλητού μου. Ωραία, εκεί στην ξενιτιά η μάνα του θα βγάζει 4-5 χιλιάρικα το μήνα. Θα του δώσουν ποιότητα ζωής όμως; Εγώ προσωπικά δεν θέλω να ξαναβγάλω τόσα! αρκετά χρόνια μου στέρησαν από τη ζωή μου. Ο μικρός μεγαλώνοντας ας αποφασίσει μόνος του πως θέλει να ζήσει την ζωή του. Εγώ, αυτό που θέλω να του δώσω είναι την ευκαιρία να ζήσει πραγματικά παιδικά χρόνια. Μόνο στο μέρος που είναι οι ρίζες του και οι δικοί του άνθρωποι θα μπορεί να τα έχει αυτά.

Συμφωνω μαζι σου!!!!!

Το 98% των περιπτωσεων οι χωρισμενοι πατεραδες απλα δεν υπαρχουν στην ζωη των παιδιων τους. Προσωπικα με ενδιαφερει η ευτυχια του παιδιου. Ενα παιδι που δεν εχει τα απαραιτητα δεν ειναι ευτυχισμενο. Ας κατεβουμε λιγο απο το ροζ συννεφακι μας, το συννεφακι που λεει οτι ενα παιδι χρειαζεται μονο την μανα και τον πατερα του και τιποτα αλλο. Οχι, ενα παιδι χρειαζεται και αλλα πραγματα για να μεγαλωσει σωστα και να ειναι ευτυχισμενο.

Ναι συνεχιζω να πιστευω οτι ο πατερας φερεται εγωιστικα. Η μανα στην συγκεκριμενη περιπτωση απλα ψαχνει να δει πως θα ζησει. Βρηκε την ευκαιρια στο εξωτερικο, γιατι ο συγκεκριμενος κυριος θα πρεπει να της στερησει την ζωη της? με την δικαιολογια οτι θελει να βλεπει το παιδι του 2 φορες τον μηνα (και αν?). Και τι σημαινει οτι η διατροφη ειναι βασιλικη (ή κατι τετοιο) για τα δεδομενα της Ελλαδας?

Υπαρχουν μπαμπαδες που δεν την δινουν καν γιατι οπως ξαναειπα εχουν την λανθασμενη εντυπωση οτι οι μαναδες την χρησιμοποιουν για παρτι τους ή δινοντας 200-300 ευρω νομιζουν οτι καλυπτουν ή μαλλον υπερκαλυπτουν τις αναγκες του παιδιου. Και λεω και παλι εχουν σκεφτει τα καθημερινα εξοδοα?

Και να τα δουμε τα πραγματα και αριθμητικα? Μια γυναικα που θα δουλεψει το σημερον ημερα, με το ζορι θα παρει 600 ευρω, ναι? Αντε και 200 η διατροφη για ενα παιδι. Συνολο 800 ευρω. Ενα ενοικιο 300 ευρω δεν θα το εχει? Ρευμα? Νερο? Τηλεφωνο? Σουπερ μαρκετ? Ρουχισμος, σχολικα του παιδιου? Οχι μονο δεν φτανουν τα λεφτα αλλα θα πρεπει να κανει διπλη δουλεια για να ανταπεξελθει!!!! Φανταστειτε λοιπον να ειναι ανεργη, να ψαχνει δουλεια στην χωρα της, να μην βρισκει και να κοιταει στο εξωτερικο. με ποιο δικαιωμα θα της στερησει καποιος την εξοδο της απο την χωρα μαζι με το παιδι της?

Τί ήταν αυτό που φρέναρε την απόφασή της?

Είναι οριστικό? Δεν θέλει να φύγει πιά?

Θέλεις να μας πείς?

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Δεν έχει φύγει? Εγώ κατάλαβα από το προηγούμενό σου ποστ tzini ότι τελικά έφυγαν...

edit: ναι κατάλαβα... Για να πληρώνει ιδιωτικό σταθμό επειδή δεν έκανε αίτηση η πρώην, εδώ έμειναν. Ξανθιάαααααα είμαι

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Λοιπόν, μην τα βλέπουμε όλα τόσο κοντόφθαλμα. Σίγουρα εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, αλλά ξέρεις κάτι; Από την ημέρα που έχασα την δουλειά μου και είμαι πλέον υπο-απασχολούμενος με το 1/4 σχεδόν των αποδοχών μου, περνάω με το παιδί μου τα καλύτερά μου χρόνια. Δεν έχω άγχος. Δεν έχω κούραση. Παίρνω τον μικρό το μεσημέρι της Παρασκευής και ποτέ δεν αργώ επειδή μου έτυχε ένα meeting στη δουλειά. Δεν κόπηκαν τα meeting, κόπηκαν οι δουλειές :) Όλο το ΠΣΚ δεν με νοιάζει να κοιτάξω το email μου, ούτε να προετοιμάσω πράγματα για τη δουλειά. Είναι όλο αφιερωμένο στον μικρό. Δεν τρέχει τίποτα που δεν μπορώ να τον πάω στο Disney on ice με τα 30 ευρώ εισιτήριο. Έχουμε βρει άλλες ασχολίες, TZAMΠΑ! έχουμε οργώσει Πάρνηθα και Υμμητό, όλες τις παραλίες της Αττικής, το ιστορικό κέντρο, πάρκα, κήπους, ποδήλατο όλο το παραλιακό μέτωπο. Παιχνίδι με άλλα παιδάκια. Όχι στους άθλιους παιδότοπους που πήγαιναν οι νεόπλουτοι να παρκάρουν τα παιδιά τους. Στο σπίτι μας, στο σπίτι τους, στο πάρκο, στο βουνό. Κάναμε φοβερές διακοπες φέτος! Όχι σε 5* resort. Στο εξοχικό του κουμπάρου μου με τα παιδάκια του. Στο πατρικό της μάνας μου στο χωριό . Στο χωριό του πατέρα του κολλητού μου. Ωραία, εκεί στην ξενιτιά η μάνα του θα βγάζει 4-5 χιλιάρικα το μήνα. Θα του δώσουν ποιότητα ζωής όμως; Εγώ προσωπικά δεν θέλω να ξαναβγάλω τόσα! αρκετά χρόνια μου στέρησαν από τη ζωή μου. Ο μικρός μεγαλώνοντας ας αποφασίσει μόνος του πως θέλει να ζήσει την ζωή του. Εγώ, αυτό που θέλω να του δώσω είναι την ευκαιρία να ζήσει πραγματικά παιδικά χρόνια. Μόνο στο μέρος που είναι οι ρίζες του και οι δικοί του άνθρωποι θα μπορεί να τα έχει αυτά.

Respect. Αυτό μόνο.

εγω παλι εχω πεσει συχνα πανω στη διαστρεβλωμενη εννοια της ανατροφης με της διατροφης, εχω συναντησει και αντρες αλλα και γυναικες που οταν χωριζουν νομιζουν οτι η συμμετοχη στο μεγαλωμα ενος παιδιου εξαντλειται στην διατροφη,,κι επειδη σχεδον παντα την επιμελεια την κρατανε οι γυναικες, κακως αρκετες φορες, το θεμα τους σε καποιες απο αυτες ειναι η διατροφη του παιδιου και μονον

ειναι καλος χωρισμενος μπαμπας? ναι, συμμετεχει στα εξοδα του παιδου το βλεπει καθε δευτερο σκ και καθε τεταρτη απογευμα και κυριως δεν εχει λογο ουσιαστικο στο μεγαλωμα του, στην ανατροφη του,,,αφου χωρισαν τι λογο να εχει???:confused:

ειναι κακος χωρισμενος μπαμπας? δεν συμμετεχει στα εξοδα του παιδιου και η ιστορια τελειωνει εκει

για μενα ειναι απλο αν δεν συμφωνεις δεν πρεπει να το κανει,,νομικα δεν ξερω πως γινεται η λαιδα καλα τα λεει,,,για να εχει διαβατηριο πρεπει να υπογραψουν παντως και οι δυο

altiport, κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε και εσύ και η πρώην σύζυγός σου. Δεν εχω συμβουλές να δώσω, απλώς κάτι πρακτικό να σου πω:

Μάλλον γνωρίζεις ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες δέχονται παιδιά από 5 χρονών ασυνόδευτα, με μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση βέβαια λόγω του ότι οι αεροσυνοδοί έχουν την επίβλεψή τους. Γνωρίζω μια γυναίκα που οι γονείς της είχαν χωρίσει νωρίς, η μητέρα στην Ευρώπη και ο πατέρας στην Αμερική, και ταξίδευε από 5 χρονών έτσι. Καθόταν αρκετές εβδομάδες το χρόνο με τον πατέρα της. Λεπτομέρειες δεν θυμόταν, αλλά τα πολύωρα ασυνόδευτα αεροπορικά ταξίδια της έχουν μείνει ως ευχάριστη ανάμνηση. Αν μπορέσεις να βρεις έναν συμβιβασμό με την πρώην σου, ότι μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά το παιδί θα περνά π.χ. δυο-τρεις μήνες από τις διακοπές του με σένα, τότε σκέψου το.

ΥΓ: Συμμερίζομαι τις απόψεις σου για την ανατροφή και τι σημαίνουν πραγματικά παιδικά χρόνια.

Επεξεργάστηκαν by pax
Προσθήκη

Διαφημίσεις

Τί ήταν αυτό που φρέναρε την απόφασή της?

Είναι οριστικό? Δεν θέλει να φύγει πιά?

Θέλεις να μας πείς?

εξακολουθει να θελει να φυγει. Επειδή δεν υπογραφώ την βίζα του παιδιού δεν την δέχονται εκεί όμως. Προσπαθεί με μεταφράσεις μιας ασαφούς απόφασης επιμέλειας να με παρακάμψει.

Αλλος ενας μπαμπας που βλεπει τα πραγματα οπως θελει αυτος και οχι οπως ειναι η πραγματικοτητα!!!!!

Βρε ΖWH, συγνώμη κιόλας μιας και δεν είσαι εσύ το θέμα, αλλά από τις απαντήσεις σου καταλαβαίνω ότι τους έχεις τσουβαλιάσει όλους τους χωρισμένους πατεράδες και τους κατηγορείς αβέρτα.

Δεν είναι όλοι ίδιοι, πάρτε το χαμπάρι.

Ο altiport δείχνει πολύ συνειδητοποιημένος, και θέλει απλώς να μη στερηθεί το παιδί του. Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.

Εκτός του ότι βρίσκω ελεεινό και ποταπό το ότι η μητέρα χειραγωγεί το παιδί και το χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης εις βάρος του πατέρα. Αυτό δεν το μετράμε όμως γιατί αυτή είναι η μάνα...ότι μας βολεύει.

Εγώ, ως γονιός, δε θα επέτρεπα ποτέ να μου πάρουν το παιδί μου μακριά (και μάλιστα σε άλλη ήπειρο!!!) όπου θα το έβλεπα ΣΠΑΝΙΩΣ.

8OgYp3.png

Βρε ΖWH, συγνώμη κιόλας μιας και δεν είσαι εσύ το θέμα, αλλά από τις απαντήσεις σου καταλαβαίνω ότι τους έχεις τσουβαλιάσει όλους τους χωρισμένους πατεράδες και τους κατηγορείς αβέρτα.

Δεν είναι όλοι ίδιοι, πάρτε το χαμπάρι.

Ο altiport δείχνει πολύ συνειδητοποιημένος, και θέλει απλώς να μη στερηθεί το παιδί του. Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.

Εκτός του ότι βρίσκω ελεεινό και ποταπό το ότι η μητέρα χειραγωγεί το παιδί και το χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης εις βάρος του πατέρα. Αυτό δεν το μετράμε όμως γιατί αυτή είναι η μάνα...ότι μας βολεύει.

Εγώ, ως γονιός, δε θα επέτρεπα ποτέ να μου πάρουν το παιδί μου μακριά (και μάλιστα σε άλλη ήπειρο!!!) όπου θα το έβλεπα ΣΠΑΝΙΩΣ.

Μολις διαβασα το προβλημα του φιλου μας και συμφωνω απολυτα με το μαρακι....................

Κι εγώ συμφωνώ με Μαράκι & Σαράντος.

Και οι δύο γονείς να έφευγαν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, θα εξέφραζα επιφυλάξεις σχετικά με το τι είναι καλό για το παιδί, όχι να φεύγει ο ένας μόνο...........

Και έπειτα, εκεί που θα πάει ολομόναχη, τι καλό θα κάνει στο παιδί; Τους τρομερούς μισθούς δεν τους δίνουν για να δουλεύεις 9 με 5 και μετά να ξεγνοιάζεις. Δουλεύεις μέχρι τις 8-9-10 το βράδυ αν χρειαστεί. Οπότε, το παιδί θα μεγαλώνει στο σχολείο και μετα με νταντάδες. Τι ωραία, ε; κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα να περιμένει τη μάνα του να γυρίσει πτώμα από τη δουλεια για να το βάλει για ύπνο. Και όταν παίρνει άδεια η μαμά, να του κάνει το disneyland tour, και να τον πηγαίνει σε ένα 5* resort στην Goa και στις Μαλδιβες για να ισοφαρίσει τις χαμένες μέρες.

Αυτό είναι όντως το βασικότερο θέμα που πρέπει να αναλογιστεί η μητέρα. Επειδή όπως σωστά αναφέρεις τα καλά χρήματα για να ζήσει το παιδί αξιοπρεπώς και να έχει και όλα αυτά που υποτίθεται ότι θα στερηθεί εδώ λόγω κρίσης, δεν δίνονται σε μητέρες που δουλεύουν 9-5, πολύ φοβάμαι ότι θα γίνεται αυτό που λες, το παιδί θα ξημεροβραδιάζεται στα σχολεία (τα έβλεπα που τα έπαιρναν στις 8 το βράδυ από τον παιδικό δίπλα μας) και με νταντάδες... Τι να το κάνεις μετά κι αν πηγαίνει στο καλύτερο σχολείο του κόσμου και κάνει τις σούπερ δραστηριότητες κλπ. :-(

Η κατάσταση σαφώς παραμένει δύσκολη, ειδικά αφού όπως λες δεν έχετε και ιδιαίτερο βιοποριστικό πρόβλημα... προσπάθησε μήπως καταφέρεις να τη μεταπείσεις με κάποιο τρόπο...

Πάντως μπράβο σου που ανησυχείς και προσπαθείς!

Εχετε αναρωτηθει τι συμβαινει ουσιαστικα σε ενα ζευγαρι που χωριζει?

Το ερωτημα εδω ειναι αλλο!Εχεις αναρωτηθει τι συμβαινει ουσιαστικα σε ενα ΠΑΙΔΙ που χωριζουν οι γονεις του???Γκρεμιζεται ο κοσμος του!Κι αν χωρισουν σε ηλικια που δεν καταλαβαινει ακομη μεγαλωνοντας βλεπει πως υπαρχουν και οικογενειες με 2 γονεις...και παλι συμβαινει το ιδιο!Γκρεμιζεται ο κοσμος του!

Και σαν να μη φτανει αυτο να αναγκαστει να φυγει μακρια απο ολους τους οικειους του...Μπαμπα,γιαγιαδες,παπουδες θειοι φιλοι κτλ.

Για να παει καπου που θα ναι μονο του με τη μαμα να δουλευει ολη μερα,με ανθρωπους που δεν μιλανε τη γλωσσα του και δεν ξερει κανεναν και να του λειπουν και οσοι αγαπαει!ειναι σωστο?

Αλλος ενας μπαμπας που βλεπει τα πραγματα οπως θελει αυτος και οχι οπως ειναι η πραγματικοτητα!!!!!

:shock:Εσυ δηλαδη στη θεση αυτου του παιδιου θα ησουν ενα ευτυχισμενο παιδακι?

Μαλλον εσυ δεν βλεπεις την πραγματικοτητα...ή μαλλον βλεπεις μια αλλη πραγματικοτητα απο την πλευρα μιας χωρισμενης μητερας!

αχ, μακαρι να μη μπορεσει να παρει το παιδακι σου μακρυα, με θυμωνει παρα πολυ ολη αυτη η κατασταση που η μανα αποφασιζει και διαταζει και ο πατερας πρεπει να υπακουει αλλιως ερχεται ο βουρδουλας και η απειλη ειτε με χειραγωγηση του παιδιου εναντιον του πατερα, ειτε βρισκοντας η μανα χιλιες προφασεις για να μειωσει το χρονο που περναν τα παιδια με τον πατερα τους (ετσι, για εκδικηση...Ποιον εκδικουνται δεν ξερω....).

Καποτε ειχα δουλεψει εθελοντικα για το families need father, ειναι κατι σαν το ΓΟΝΙΣ, και ειχα ακουσει τρελλες ιστοριες.

Οι συνειδητοποιημενοι πατεραδες που αγαπαν τα παιδια τους ειναι πολυ περισσοτεροι απ'οσοι νομιζουμε. Επισης δυστυχως πολυ περισσοτερες ειναι και οι μαναδες που βγαζουν τα απωθημενα ενος επωδυνου διαζυγιου στη σχεση πατερα-παιδιου, ετσι για να αισθανονται οτι εχουν το πανω χερι. Φυσικα (και δε μιλαω για ολους τους χωρισμενους γονεις, ετσι, απλως καποια πραγματα που ειδα τοτε και προσπαθω να τα θυμαμαι πριν κατηγορησω ανθρωπους για οτιδηποτε, ολα εχουν δυο οψεις) αυτες οι μανες-θυματα που μενουν να μεγαλωνουν μονες τα παιδια εκτος απο καθε δευτερο σαββατοκυριακο και θα πουν το παραπονο τους για τον αχρηστο πρωην συζυγο οπου σταθουν και οπου βρεθουν, αν τους ζητουσες ν'αλλαξουν ρολο μαζι του (αφου η δικη του ζωη ειναι υποτιθεται καλυτερη) θα πεσουν να σε φανε. Ο πατερας ομως πρεπει, λογω φυλου και μονο να τα ανεχεται ολα αυτα.

Πισω στο θεμα μας. Φιλε μου, κανε τον αγωνα σου, το παιδακι σου τον αξιζει. Πολυ φοβαμαι οτι μια μητερα που βαζει την καριερα της πανω απο το καλο του παιδιου της (γιατι περι αυτου προκειται απ'ο,τι καταλαβαινω- αν κανω λαθος συγγνωμη, δε θελω να δειξω ελλειψη συμπονοιας στη δικη της αγωνια και πονο) και χειραγωγει το παιδι εναντιων σου, μπορει αν φυγει, προκειμενου να καλυψει το φταιξιμο της οταν το παιδι μεγαλωσει και ρωτησει, να το ριξει σε σενα. Θα ειναι πολυ ευκολο τοτε να σε παρουσιασει σε ενα παιδι που δε θα σε θυμαται παρον στη ζωη του, σαν τον αδιαφορο πατερα που εκανε τη ζωη του ενω αυτη αγωνιζοταν μονη να το αναστησει.

Επειδη βλεπω οτι ουτως η αλλως τα εξοδα του παιδιου εσυ τα τραβας και χρονο μαζι του περνας πολυ και τον ευχαριστιεσαι, γιατι δεν την λες να αφησει το παιδι και να φυγει δοκιμαστικα για λιγους μηνες, να δει αν θα της αρεσει εκει που θα παει και βλεπετε (το "αλλο η μανα αλλο ο πατερας" δεν ειναι επιχειρημα btw)

Το ερωτημα εδω ειναι αλλο!Εχεις αναρωτηθει τι συμβαινει ουσιαστικα σε ενα ΠΑΙΔΙ που χωριζουν οι γονεις του???Γκρεμιζεται ο κοσμος του!Κι αν χωρισουν σε ηλικια που δεν καταλαβαινει ακομη μεγαλωνοντας βλεπει πως υπαρχουν και οικογενειες με 2 γονεις...και παλι συμβαινει το ιδιο!Γκρεμιζεται ο κοσμος του!

Και σαν να μη φτανει αυτο να αναγκαστει να φυγει μακρια απο ολους τους οικειους του...Μπαμπα' date='γιαγιαδες,παπουδες θειοι φιλοι κτλ.

Για να παει καπου που θα ναι μονο του με τη μαμα να δουλευει ολη μερα,με ανθρωπους που δεν μιλανε τη γλωσσα του και δεν ξερει κανεναν και να του λειπουν και οσοι αγαπαει!ειναι σωστο?

:shock:Εσυ δηλαδη στη θεση αυτου του παιδιου θα ησουν ενα ευτυχισμενο παιδακι?

Μαλλον εσυ δεν βλεπεις την πραγματικοτητα...ή μαλλον βλεπεις μια αλλη πραγματικοτητα απο την πλευρα μιας χωρισμενης μητερας![/quote']

Ενω θα ειναι ενα ευτυχισμενο παιδι οταν δεν εχει ουτε τα απαραιτητα...

Ναι τσουβαλιαζω ολους του χωρισμενους αντρες γιατι σκεφτονται ακριβως το ιδιο. Ο φιλος μας ειπε κατι περι δημοσιου παιδικου σταθμου... οτι ετσι βολευτηκε η μανα. Ωραια ειναι να ριχνουμε ευθυνες σε μια μανα και να μην βλεπουμε την πραγματικοτητα. Και αν ο ιδιος ειναι τοσο υπευθυνος πατερας γιατι δεν φροντισε ο ιδιος να κανει την αιτηση?

Αλλα απο μακρια μια χαρα ξερουμε να τα λεμε...

Ενω θα ειναι ενα ευτυχισμενο παιδι οταν δεν εχει ουτε τα απαραιτητα...

Μα το διευκρινίζει ο πατέρας ότι δεν τίθεται θέμα ότι το παιδί δεν θα έχει ούτε τα απαραίτητα, αλλά ότι η μητέρα επιδιώκει τον καλύτερο μισθό, αυτό όμως μοιραία θα αποβεί εις βάρος του παιδιού, αφού θα είναι σε μια ξένη χώρα και θα περνάει τον περισσότερο χρόνο του μόνο του ή με ξένους ανθρώπους, αφού η μητέρα θα δουλεύει. Αν το σημαντικό ήταν οι δραστηριότητες και τα λούσα, θα τα στέλναμε όλοι εσώκλειστα στα καλύτερα οικοτροφεία της Ελβετίας και θα τα παίρναμε έτοιμα και ολοκληρωμένα στα 18 (πολλές φορές το έχω σκεφτεί :lol:).

Τέλος πάντων, είναι λίγο άδικο να θεωρούμε ότι εξ ορισμού μια χωρισμένη μητέρα είναι κατατρεγμένη και αδικημένη κι ότι ο χωρισμένος πατέρας είναι καλοπερασάκιας και ανεύθυνος. Και είναι και κρίμα δλδ να βλέπουμε έναν πατέρα που το εξετάζει πολύπλευρα το ζήτημα για το τι είναι καλύτερο για το παιδί του κι εμείς να του την πέφτουμε ότι ξέρουμε καλύτερα τα δεδομένα από αυτόν και είναι εκτός πραγματικότητας, αντί να τον επαινέσουμε που ενδιαφέρεται για το παιδί του..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...