Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας, με έχει πιάσει αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο και πεθαίνω στον πόνο 4 ημέρες τώρα πέρα απο έμπλαστρα και αλοιφές δεν έχω πάρει τίποτα αλλο και νομίζω οτι θα πεθάνω απο τον πόνο .Σήμερα με είδε ενας ορθοπεδικός του ικα.....

του ζήτησα κάποιο φάρμακο- πέρα απο ντεπόν και κάτι αλοιφόμενες σταγόνες δεν μου έδωσε τίποτα άλλο.

Υπάρχουν αρκετά φάρμακα που είναι απολύτως ασφαλή στο θηλασμό.

Το ότι δεν τα γνωρίζει ο συγκεκριμένος γιατρός δεν σημαίνει τίποτε.

Του είπα για το lactancia κτλ, αλλά με απέτρεψε και μου είπε οτι εκείνος δεν θα μου το συνιστούσε.Πονάω και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, υποφέρω..

οι πληροφορίες που περιέχονται στο e-lactancia είναι γραμμένες από τους γιατρούς ενός νοσοκομείου στην Ισπανία τα ονόματα των οποίων είναι εμφανή όπως και η έρευνα στην οποία βασίστηκαν για να δώσουν τις πληροφορίες

Ο γιατρός σε απέτρεψε να βασιστείς σε πληροφορίες υπεύθυνων συναδέλφων του που δουλεύουν ειδικά γι αυτό το σκοπό και σου πρότεινε να ακολουθήσεις τις δικές του με ποιο σκεπτικό; Του πιο σχετικού; Αυτού που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διευκόλυνση της μητέρας και την υγεία του παιδιού; :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχουν αρκετά φάρμακα που είναι απολύτως ασφαλή στο θηλασμό.

Το ότι δεν τα γνωρίζει ο συγκεκριμένος γιατρός δεν σημαίνει τίποτε.

οι πληροφορίες που περιέχονται στο e-lactancia είναι γραμμένες από τους γιατρούς ενός νοσοκομείου στην Ισπανία τα ονόματα των οποίων είναι εμφανή όπως και η έρευνα στην οποία βασίστηκαν για να δώσουν τις πληροφορίες

Ο γιατρός σε απέτρεψε να βασιστείς σε πληροφορίες υπεύθυνων συναδέλφων του που δουλεύουν ειδικά γι αυτό το σκοπό και σου πρότεινε να ακολουθήσεις τις δικές του με ποιο σκεπτικό; Του πιο σχετικού; Αυτού που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διευκόλυνση της μητέρας και την υγεία του παιδιού; :roll:

Εσύ καλά τα λες , αλλά όταν ρωτάς 4 ορθοπεδικούς + 1 παιδίατρο και σου λένε το ίδιο , τότε μπαίνεις στο τριπάκι και λές τι να κάνω , θα το αντέξω. . .

Αν στο e-lactancia λέει ότι τα φάρμακα είναι οκ με το θηλασμό, τοτε αυτό ισχύει. Οι οδηγίες του ΕΟφ σε κάθε φάρμακο είναι απαρχαιωμένες κι οι γιατροί δεν γνωρίζουν περισσότερα από αυτά που λέει ο ΕΟΦ. Τι φάρμακα θα σου έδινε;

Δεν μου είπε καν :|

Καλημέρα σας έχω ένα τρελό μπούκωμα από γρίπη ξέρει καμιά σας εκτός από φυσιολογικό ορό (που δεν μου κάνει τίποτα) τι άλλο μπορώ να βάλω τύπου odrivin μπας και καταφέρω να βγάλω την μέρα στο γραφείο???

Διαφημίσεις

το ξέρω βρε Pipi μου αλλά το φυσιομερ δεν μου κάνει τίποτα γιαυτό λέω μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο με το otrivin στην ελληνική αγορά που να επιτρέπετε γιατί στο γραφείο με κοιτάνε σαν να έχω μόλις έρθει από το Μεξικό .........

Σωστά το κάνω Pipi μου (έχω κάνει διατριβή με τη μπέμπα από την ημέρα που αρχίσαμε τον βρεφικό). :D :D

Τελικά μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε να πάρω το Nasonex που είδα και εδώ ότι είναι ασφαλές και επιτέλους ΑΝΑΠΝΕΩ ................:D

έχω μια απορία έψαξα στην λίστα φάρμακων για αντιφλεγμονοδη που μπορώ να πάρω μίας και δεν μπορώ να πάρω ναπροζιν και μαλοξ που έπαιρνα και είδα ότι μπορώ να πάρω αντιφλεγμονοδη με δραστική ουσία ντικλοφενακ αλλά στο χαρτί του φάρμακου(βολταρεν) λέει ότι δεν ενδεικνιετε σε περίπτωση θηλασμού .οποιοδήποτε φάρμακο εκτός του ντεπον λέει ότι δεν κάνει για θηλασμό ,το έχω παρατηρήσει αυτό .τι συμβαίνει τι να πιστέψω ?

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Διαφημίσεις

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι τα χαρτάκια του ΕΟΦ μέσα στα φάρμακα είναι απαρχαιωμένα. Το e-lactancia είναι ότι πιο ενημερωμένο υπάρχει σε θέματα φαρμάκων και θηλασμού γιατί γίνονται συνέχεια έρευνες από γιατρούς και παιδιάτρους μεγάλου νοσοκομείου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εγώ που παίρνω το Τ4 των 75 mg λόγω θυρεοειδούς να υποθέσω ότι είναι ασφαλή έτσι? Η ενδοκρινολόγος μου πάντως είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό....υπάρχει κάποια που να το παίρνει? Aκόμα μου είπε όταν περάσουν 2 μήνες από τον τοκετό να ξανακάνω εξετάσεις και να πάω να με δει....

ευχαριστώ δεν το είχα πετύχει ότι το είπατε ...τόσες σελίδες τι να πρώτο διαβάσεις

Σωστό κι αυτό!

Εγώ που παίρνω το Τ4 των 75 mg λόγω θυρεοειδούς να υποθέσω ότι είναι ασφαλή έτσι? Η ενδοκρινολόγος μου πάντως είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό....υπάρχει κάποια που να το παίρνει? Aκόμα μου είπε όταν περάσουν 2 μήνες από τον τοκετό να ξανακάνω εξετάσεις και να πάω να με δει....

Αυτά τα παίρνει και μια εγκυμονούσα οπότε είναι ασφαλή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Και να μαι παλι εδω να ζηταω τη συμβουλη σας!

Αυτη τη φορα ερχομαι απο αγγειολογο

Η φλεβες στο δεξι μου ποδι ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση

Μου ειπε λοιπον να παρω Daflon( http://www.druger.gr/daflon.html )και σε 20 μερες να παω να κανω ενα τριπλεξ και αναλογα θα δομε τι θα κανουμε

Ισως να χρειαστω επεμβαση....

Περριτο να σας πω την αντιδραση του οταν του ειπα οτι θηλαζω,τα γνωστα σε ολες μας!

Οποια κοπελα μπορεσει ας μου πει για το Daflon ( DAFLON f.c.tablets (450+50)mg/diosmin+hesperidine ) να δω αν ειναι να τα ξεκινησω αυριο....ενα μεσημερι,ενα βραδυ μου ειπε

Ευχαριστω

4

Διαφημίσεις

Hλιάννα, το φάρμακο αυτό έχει μοριακό βάρος πάνω από 500 και πρακτικά δεν περνάει στο μητρικό γάλα, οπότε είναι ασφαλές για το μωρό σε όποια δοσολογία καινα το παίρνεις.

Περαστικά και καλή συνέχεια.

Να ειστε καλα ολες σας

Αυριο θα παρω τηλεφωνο τον αγγειολογο να του το πω γιατι με εφαγε να κοψω τον θηλασμο

Και του ειπα "θα μαθω και θα σε παρω ωστε να σταματησετε εσεις οι γιατροι αμεσως μολις ειναι να παρουμε φαρμακο να κοψουμε το γαλα,ολο παραπληροφορηση ειστε!!"

4

Να ειστε καλα ολες σας

Αυριο θα παρω τηλεφωνο τον αγγειολογο να του το πω γιατι με εφαγε να κοψω τον θηλασμο

Και του ειπα "θα μαθω και θα σε παρω ωστε να σταματησετε εσεις οι γιατροι αμεσως μολις ειναι να παρουμε φαρμακο να κοψουμε το γαλα,ολο παραπληροφορηση ειστε!!"

Σωστήηηηηηηη!!!!!!!

Pipi μου σ'ευχαριστώ για την απάντηση!

Κι εγώ τα έπαιρνα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης απλά να τώρα που θηλάζω δεν ξέρω αν περνάνε στο γάλα....πάντως για καλό και για κακό τα παίρνω μετά που θα θηλάσω....

Τα φάρμακα που παιρνεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης περνούν κατευθείαν στο παιδί μέσω του πλακούντα.

Τα φάρμακα που παίρνεις στη διάρκεια της γαλουχίας δεν περνούν σε τόση ποσότητα στο γάλα. Μετά από λίγες ώρες δεν ανιχνεύονται καν στο γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κυριακή, ο αρύθμιστος θυροειδής δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο θηλασμό, ο ρυθμισμένος όχι.

Εσύ προφανώς έχεις υποθυροειδισμό. Η θεραπεία που κάνεις δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...