Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Δεν ξέρω κατά πόσο θα εμφανιστεί το μήνυμα αλλά επειδή είναι επείγον θα ποστάρω.

Όλα αυτά που είπες είναι ασφαλή εκτός από το Dexa-rhinaspray (είναι risk level 1). Αντί γι' αυτό, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο φυσικό όπως το φυσιομέρ.

Το xeforapid λέει ότι είναι non-steroid οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα βάζω ορό αλλά τι να σου κάνει; Δεν είναι το ίδιο. Το nasonex ξέρει κανείς;;;

Αλήθεια ξέρει καμια άλλη αν το rapid xefo κάνει;;;

Είμαι να σκάσω εντομεταξύ γιατί ξέχασα να ρωτήσω το πρωι στο νοσοκομείο αν πειράζει η ακτινογραφία στον θηλασμό!!! Απαντήστε σας παρακαλώ αν ξέρετε

.png.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα!!!!Γέννησα 7 Απρίλη και εδώ και 5 μέρες μου έχουν παρουσιαστεί αιμορροϊδες....!!!!!αχ και βαχ....

ο φαρμακοποιός μου έδωσε την Proctosynalar N (αλοιφη)....υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί ο θηλασμός ή να έχει κάποια παρενέργεια στο μωρό????

Υπέφερε καμία από εσάς μετά τον τοκετό από αυτές τις αιμορροϊδες???Και αν ναι πήρε καμιά σας αυτήν την αλοιφή?

Αχ ας μου πει κάποιος....έχω αρχίσει και αγχώνομαι....δεν θέλω να επηρεστεί ο θηλασμός.....

ο φαρμακοποιός μου έδωσε την Proctosynalar N (αλοιφη)....

νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να επισκευθείς έναν γιατρό

και μπορείς να κάνεις κατάλληλη δίαιτα για άμεση ανακούφιση

Fluocinolone acetonide Lidocaine combination ... -

Τα συστατικά του φαρμάκου (fluocinolone acetonide & lidocaine)

είναι ασφαλή για το θηλασμό

http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

(για το συντονιστή θηλασμού: παρακαλώ μετακινείστε το θέμα στην ενότητα με τα φάρμακα και το θηλασμό)

Διαφημίσεις

Καλησπέρ κι από μενα!

Είναι η 5η μέρα που είμαι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας (ψέματα,την 1η μέρα έκανα εμετό και ύστερα είχα διάρροιες) και το μαρτύριο δεν έχει τελειωμό.

Θηλάζω κανονικά,δεν σταμάτησα ούτε για ένα γεύμα και ο μικρός-τουλάχιστον μέχρι στιγμής-είναι μια χαρά.Δεν μπορώ να πιω νερό γιατί το βγάζω ΑΜΕΣΩΣ και από φαί ελάχιστο.Πήρα χτες την παιδίατρο να ρωτήσω τι μπορώ να πάρω χωρίς να ενοχλήσει τον μικρό και μου πρότεινε Almora.Πήρα ένα φακελάκι και-θεωρητικά πάντα-θα έπρεπε να είχε τελειώσει το πανηγύρι μέχρι το βράδυ.Δεν ξέρω αν φταίει το νερό που εξακολουθώ να πίνω(σε γουλίτσες) γιατί με τον θηλασμό στεγνώνω αλλά ακόμα δεν με έχει αφήσει.

Αυτό το almora μου φαίνονται ακίνδυνα σχετικά.Πόσες δόσεις μπορώ να πάρω;(είναι σε φακελάκια).

Εχω σαστίσει και δεν ξέρω ούτε ποιον γιατρό να πάρω.Τον γυναικολόγο;την παιδίατρο;παθολόγο;

Φταίω βέβαια γιατί πέρασαν και αρκετές μέρες...

Μια γνώμη βοηθείας....

To almora είναι υδροδιαλυτοι ηλεκτρολύτες (αν θυμάμαι καλά) που πίνουν κι οι αθλητές για να αντικαταστήσουν άμεσα τα υγρά που χάνουν. Στο έδωσε για να μην αφυδατωθείς από τους εμετούς κι ιδιαίτερα αφού θηλάζεις κι έχεις μια παραπάνω ανάγκη για καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Δεν νομίζω να είναι επικίνδυνο για το θηλασμό αλλά καλύτερα να δούμε μήπως ξέρει κάτι παραπάνω κάποια άλλη κοπέλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

To almora είναι υδροδιαλυτοι ηλεκτρολύτες (αν θυμάμαι καλά) που πίνουν κι οι αθλητές για να αντικαταστήσουν άμεσα τα υγρά που χάνουν. Στο έδωσε για να μην αφυδατωθείς από τους εμετούς κι ιδιαίτερα αφού θηλάζεις κι έχεις μια παραπάνω ανάγκη για καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Δεν νομίζω να είναι επικίνδυνο για το θηλασμό αλλά καλύτερα να δούμε μήπως ξέρει κάτι παραπάνω κάποια άλλη κοπέλα.

Aκριβώς αυτό είναι το almora, όπως τα λες Πίπη. Εμένα το δίνει η παιδίατρος στα παιδιά όταν έχουν γαστρεντερίτιδα. Οι οδηγίες είναι να ξεκινήσουν να το πίνουν κουταλιά κουταλιά και όχι απότομα, μισή με μία ώρα μετά τον τελευταίο εμετό, γιατί αλλιώς το πιο πιθανό είναι να προκληθεί πάλι εμετός (όπως και αν βιαστείς να πιεις νερό ή να φας) οπότε ξεκινάει φαύλος κύκλος. Τώρα για τις διάρροιες δεν ξέρω, πάντως καλό είναι να πιεις για κάποιες ώρες απ' αυτό αντί για νερό, όπως πίνεις το νερό, σε γουλίτσες, για να αποκατασταθούν οι ηλεκτρολύτες στον οργανισμό. Το αλμόρα δεν κόβει τη γαστρεντερίτιδα, βοηθάει τον οργανισμό να επαναφέρει την ισορροπία στους ηλεκτρολύτες. Αν η διάρροια συνεχιστεί πρέπει να σε δει γιατρός πιστεύω!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλησπέρα

το almora είναι για την αφυδάτωση, όπως τα γράφεις, γιατί οι ηλεκτρολύτες χρειάζονται για όλες τις διαδικασίες του οργανισμού σου. Αν θυμάμαι καλά η συνιστόμενη δόση είναι αρκετά φακελάκια την ημέρα (6; νομίζω ) δες τις οδηγιες.... Δε θα σταματήσει όμως διάρροιες και εμετούς.

Για την διαρροια πολύ καλό είναι το imodium που το τσέκαρα και είναι risk 0 για τον θηλασμό, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα για να συνέλθεις.

Για τους εμετούς είναι το Primperan που είναι και αυτή ασφαλής από ότι είδα (έχει σιρόπι, χάπια, ενέσιμο και δεν θθυμάμαι αν υπάρχουν και υπόθετα.)

Περαστικά

Διαφημίσεις

Koριτσια ((((SOS))))

Με εχουν εδω και 15 μερες πιασει τα αλλεργικα μου

Δεν εχω παρει ακομα τιποτα γιατι ελεγα ποσο θα κρατησει αλλα πραγματικα δεν αντεχω αλλο

Σας παρακαλω αν μπορει καποια να με βοηθησει θα το εκτιμουσα γιατι οπως εχω ξαναπει τα Αγγλικα μου ειναι αθλια

Λοιπον αυτα που θα με βοηθησουν ειναι Claritine(Loratadine),Zirtec(Cetirizine),Aerius(δεσλοραταδινη)

Περιμενω την απαντηση σας

Ευχαριστω

4

Διαφημίσεις

Και εδώ αλλεργία μάς βρήκε. Ο δερματολόγος είπε Aerius.

Η ιστοσελίδα με τα φάρμακα λέει πως είναι ασφαλές για θηλασμό, αλλά το ίδιο το φάρμακο λέει πως η ουσάι εκκρίνεται στο γάλα και δεν συνίσταται.

Τελικά το πήρα γιατί έχω πρηστεί πο΄λύ. Θα το πάρψ όμως για πολύ λίγο.

Αλλά ποια πηγή είναι η σωστή;;;;

Δε ξέρω να σου πω ποια πηγή είναι πιο αξιόπιστη.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να γράφει ακόμα και την πιο απίθανη ανεπιθύμητη ενέργεια, ή πιθανότητα εμφάνισής της. Δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις μελέτη με χ αριθμό θηλαζουσων μητέρων ώστε να δουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες (ποια μητέρα θα έπαιρνε μέρος και γιατί να το κάνει και η εταιρεία, είμαστε μικρό target group) δεν μπορούν να συστήσουν να δωθεί. Ακόμα και αν βγει κάποια μελέτη ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) που εγκρίνει τι γράφεται και τι όχι στα χαρτιά των φαρμάκων, είναι αργός στις διαδικασίες ώστε να κάνει καποια ανανέωση...

Προσωπικά, θα εμπιστευόμουνα το site, αλλά αυτό είναι η προσωπική μου μόνο άποψη...

Μιλησα με τη γιατρο μου και μου ειπε να παρω και Singulair(montelukast sodioum,MSD)

kai spray Nasonex(mometasone furoate monohydrate)

Τι λεει το site για αυτα τα δυο κοριτσια;;;

και παλι ευχαριστω και περαστικα στις αλλεργιασμενες!!

4

Pipi, τι χρονο ημμισειας ζωης (t1/2) γράφει, γιατι δεν μπορω να το βρω...

Ο χρόνος απομάκρυνσης ενός φαρμάκου από τον οργανισμό θεωρείται ότι είναι 5 φορες ο χρόνος ημίσειας ζωής... Οποτε μήπως είναι παραπάνω από 4 ώρες..

Δεν θυμάμαι τι χρόνο ημίσιας ζωής γράφει και δεν προλαβαίνω να το δω, αλλά για να ξεκινήσει να καθαρίζει από τον οργανισμό, θέλει 4 ώρες. Λογικά θα πρέπει να θηλάσει μετά απο ένα 8ωρο για να έχει καθαρίσει πλήρως. Δεν το έκανα πολύ σαφές παραπάνω λόγω βιασύνης.

Το "5 φορές ο χρόνος ημίσιας ζωής" μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, δεν ξέρω να σου πω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Koριτσια και παλι χιλια ευχαριστω

Απο τον Αυγουστο που σας "γνωρισα" ολες ειστε διπλα μου σε οτι εχω χρειαστει

Να ειστε καλα κι εσεις και οι οικογενειες σας

Οσο για το singulair θα ρωτησω αυριο τη γιατρο μου και το πολυ πολυ να μην το παρω

4

Κορίτσια γειά σας, με έχει πιάσει αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο και πεθαίνω στον πόνο 4 ημέρες τώρα πέρα απο έμπλαστρα και αλοιφές δεν έχω πάρει τίποτα αλλο και νομίζω οτι θα πεθάνω απο τον πόνο .Σήμερα με είδε ενας ορθοπεδικός του ικα.....

του ζήτησα κάποιο φάρμακο- πέρα απο ντεπόν και κάτι αλοιφόμενες σταγόνες δεν μου έδωσε τίποτα άλλο.

Του είπα για το lactancia κτλ, αλλά με απέτρεψε και μου είπε οτι εκείνος δεν θα μου το συνιστούσε.Πονάω και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, υποφέρω..

Αν στο e-lactancia λέει ότι τα φάρμακα είναι οκ με το θηλασμό, τοτε αυτό ισχύει. Οι οδηγίες του ΕΟφ σε κάθε φάρμακο είναι απαρχαιωμένες κι οι γιατροί δεν γνωρίζουν περισσότερα από αυτά που λέει ο ΕΟΦ. Τι φάρμακα θα σου έδινε;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δεν θυμάμαι τι χρόνο ημίσιας ζωής γράφει και δεν προλαβαίνω να το δω, αλλά για να ξεκινήσει να καθαρίζει από τον οργανισμό, θέλει 4 ώρες. Λογικά θα πρέπει να θηλάσει μετά απο ένα 8ωρο για να έχει καθαρίσει πλήρως. Δεν το έκανα πολύ σαφές παραπάνω λόγω βιασύνης.

Το "5 φορές ο χρόνος ημίσιας ζωής" μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, δεν ξέρω να σου πω.

Δυστυχώς φαρμακολογικά έτσι είναι. Τώρα, αν για κάποιο λόγο δεν περνά στον θηλασμό αν είναι σε μικρή συγκέντρωση στο αίμα δεν γνωρίζω...

Θεωρητικά πάντα, ένα φάρμακο έχει απομακρυνθεί πλήρως από τον οργανισμό σε χρόνο ίσο με 5 φορές τον χρόνο ημίσειας ζωής του.

(Είναι από τις λιγες γνώσεις που μου έμειναν από τα φοιτητικά μου χρόνια...)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...