Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Αληθεια????????? Κοιτα βλακεια που τοσο καιρο δεν ρωτουσα και ειχα μεινει στα λογια του γιατρου!!!! :evil:

Και πρεπει να το παρω κι εγω και ο συζυγος........για να δω πως θα τον ψησω!!!

Σε ευχαριστω παρα πολυ Πιπη!!! :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και πρεπει να το παρω κι εγω και ο συζυγος........για να δω πως θα τον ψησω!!!

Ανησυχεί κι εκείνος μήπως περνάει στο γάλα του; :lol::lol:

Νομίζω ότι μόνο ένα επιχείρημα πείθει σε αυτές τις περιπτώσεις :roll:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πιστευει πως οτι δεν βλεπει και δεν....τσουζει δεν ειναι δικο του προβλημα!!!!

Ασε...εχουμε ριξει ομηρικους καυγαδες για θεμα φαρμακων......ουτε βιταμινες δεν παιρνει........ετσι τον εμαθε η μανα του......"αυτα ειναι για αρρωστους!" ( Η ιδια δεν εκανε καν εξετασεις γιατι δεν ηταν αρρωστη οπως ελεγε.......μεχρι που εμαθε τυχαια οτι ειχε καρκινο και ηταν πλεον αργα για θεραπεια....)

Του το πα πριν και δεν φανηκε αρνητικος.......εθεσα το θεμα 'επομενη εγκυμοσυνη" και "μη βλαψουμε το μωρο". για να δω πως θα παιρνει τωρα δυο χαπια την μερα για μια βδομαδα.......πρεπει να τον κυνηγαω απο πισω λες και ειναι κανα ξεχασιαρικο γεροραμολιμεντο!!! :lol: Κανει την παπια μπας και ξεχασω κανα χαπι του....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κοριτσια θελω να με βοηθησετε. Πηγα στην παθολογο γιατι εχω πονολαιμο και παω για αιχμοριο. Μου εδωσε ενα αποσυμφοριτικο με θαλασσινο νερο και καραμελες για το λαιμο.

Οι καραμελες λεγονται trachisan. Στις αντενδειξεις λεει οτι δεν επιτρεπετε η χρηση σε κυηση και γαλουχια. Ειπα στην γιατρο οτι θυλαζω και εκεινη μου το εδωσε να το παρώ;

Λοιπόν, έβαλα και τα τρία συστατικά του φαρμάκου που ανέφερες στο e-lactancia και τα έβγαλε και τα 3 safe. Τα συστατικά τα λέει εδώ http://www.farmasyn.gr/greek/trachisaninstr.php

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Η μικρή μου ζουζουνίτσα είναι άρρωστη με ιωση με πυρετό και λαιμό και μάλλον κόλλησα και εγώ.

Πήρα ντεπόν, αλλά δεν μου κάνει τίποτα :( Είπα στον άντρα μου να πάρει παναντόλ και η φαρμακοποιός του είπε ότι έχει καφείνη και δεν κάνει αφού θηλάζω και δεν μου πήρε :evil:

Ισχύει αυτό ρε κορίτσια; Δεν έχω ιδέα, γιατί γενικά έχω τσακωθεί με τα φάρμακα και δεν παίρνω παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη...

kr3fp2.png

Και το παναντόλ ασφαλές είναι. Παρακεταμόλη είναι κι αυτό όπως το ντεπόν. Τώρα για την καφείνη τι πρόβλημα να υπάρχει; Εδώ εμείς πίνουμε καφέ και δεν καταλαβαίνουν τίποτα τα μωρά. Βλακείες της φαρμακοποιού.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Η μικρή μου ζουζουνίτσα είναι άρρωστη με ιωση με πυρετό και λαιμό και μάλλον κόλλησα και εγώ.

Πήρα ντεπόν, αλλά δεν μου κάνει τίποτα :( Είπα στον άντρα μου να πάρει παναντόλ και η φαρμακοποιός του είπε ότι έχει καφείνη και δεν κάνει αφού θηλάζω και δεν μου πήρε :evil:

Ισχύει αυτό ρε κορίτσια; Δεν έχω ιδέα, γιατί γενικά έχω τσακωθεί με τα φάρμακα και δεν παίρνω παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη...

Τα κόκκινα παναντολ εχουν καφεΐνη, τα μπλε όχι, γιατί δεν έδωσε μπλε;

όπως είπε και η πίπι τα ντεπόν και τα παναντόλ έχουν την ίδια φαρμακευτική ουσία, την παρακεταμόλη

Η καφεΐνη είναι ίδια με του καφέ (δεν είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει... πιες ντεπόν με καφέ!!!)

Πάντως στην ίωση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα κανένα από τα δύο φάρμακα, έχουν ελαφρά αντιφλεγμονώδη δράση, είναι παυσίπονα, ρίχνουν και λίγο τον πυρετό (που δεν πρέπει γιατί εσύ τον χρειάζεσαι για να καταπολεμήσεις τον ιό).

Πάντως τα περισσότερα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό. Όλα τα φάρμακα που χορηγούνται στα παιδιά μπορείς να τα πάρεις κι εσύ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Περαστικά! :)

Διαφημίσεις

Γεια σας, κορίτσια! Πρόκειται να κάνω ένα σφράγισμα στον οδοντίατρο και ανησυχώ μήπως η αναισθησία περάσει στο γάλα. Η οδοντίατρος μου είπε ότι αυτού του είδους η αναισθησία περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και μου πρότεινε να το κάνουμε χωρίς αναισθησία, πράγμα που μου φαίνεται όμως, πολύ τρομακτικό. Τι να κάνω;

Γεια σας, κορίτσια! Πρόκειται να κάνω ένα σφράγισμα στον οδοντίατρο και ανησυχώ μήπως η αναισθησία περάσει στο γάλα. Η οδοντίατρος μου είπε ότι αυτού του είδους η αναισθησία περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και μου πρότεινε να το κάνουμε χωρίς αναισθησία, πράγμα που μου φαίνεται όμως, πολύ τρομακτικό. Τι να κάνω;

Ρίξε μια ματιά στα υπάρχοντα θέματα για σφραγίσματα και οδοντιάτρους στο υπόμνημα:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7833

Τώρα δεν αντέχω, είναι η σειρά μου να ρωτήσω:

Η επισκληρίδιος δεν περνάει;;;;... η ολική αναισθησία δεν περνάει;;;...

Μα καθόλου δεν μπορούν να σκεφτούν αυτοί οι οδοντίατροι που λένε τόσο μεγάλες ανοησίες; Ούτε που τους περνάει από το μυαλό το πόσο πολύ ρεζίλι γίνονται;

Μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν γιατρό που ούτε του κόβει τόσο δα, ούτε είναι ικανός να ψάξει και να βρει αν και ποια αναισθησία είναι κατάλληλη;

Διαφημίσεις

το χειροτερο δεν ειναι πως δεν παραδεχονται πως δεν ξερουν αλλα τρομοκρατουν κιολας!!!

Ε, βέβαια, πώς θα αποκτήσει νόημα η ζωή τους αν δεν κάνουν τη δική μας τη ζωή δύσκολη... :twisted:

μου ειπε μετα το τριμηνο να τα αρχισω πιπι μου!!!

εδω οι γιατροι τα δινουν εχεις δεν εχεις ελλειψη σιδηρου.

στην αλλη εγκυμοσυνη μου αλλαξα 2 γιατρους οι οποιοι μου εδωσαν ακριβως τα ιδια και χωρις εξετασεις!!!

τωρα αυτη που εχω με βαση τις εξετασεις αιματος που εκανα πριν 1 εβδομαδα ειχα χαμηλο σιδηρο οπως παντα!

να τα παρω τωρα που θηλαζω ή ακομη???

9a7bp2.pngIm47p2.png

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα γαστρεντερίτιδα και η παιδίατρος μου είπε να βγάζω και να πετάω το γάλα μου.Πήγε να μου προτείνει ένα υποαλλεργικό γάλα και όταν της είπα οτι είχα τράπεζα μητρικού μου είπε ακόμα καλύτερα.Έτσι και έκανα για λίγες μέρες. δεν είχα και ιντερνετ εκείνες τις μέρες να μπώ στο φόρουμ να το τσεκάρω.Δίκιο είχε ή τσάμπα η ταλαιπωρία μου;

Και κάτι άλλο:επειδή έχω τρομερό συνάχι το clarityne-d επιτρέπεται;Γιατί στο e-lactancia δεν μπορώ να βγάλω άκρη... :oops: .Ευχαριστώ πολύ

cceXp3.png

pcTFp3.png

mama xrysa, το γάλα σου τις μέρες που είχες γαστρεντερίτιδα, είχε αντισώματα για τη γαστρεντερίτιδα! Δίνοντάς το στο μωρό σου θα του έδινες και τα αντισώματα. Σπάνια έχει αρρωστήσει κάποιο μωρό μου από ίωση που έχω πάθει εγώ όσο θηλάζω!

Για το φάρμακο που λες, γράψε μας τη δραστική ουσία για να το τσεκάρουμε.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μαμώτο και το φαντάστηκα οτι μου έλεγε βλακειες γιατί το είχα διαβάσει και στο βιβλίο της Πατσούρου αλλά θεώρησα οτι εννοούσε πως είναι καλύτερα να θηλάζεις απο το να δώσεις ξένο γάλα!Και δεν είναι πως είναι εναντίον του θηλασμού, ίσα ίσα, που με ενθαρύνει απλά προφανώς είναι εξίσου άσχετη με όλους τους υπόλοιπους!!!

Οσο για το φάρμακο γράφει:Loratadine, pseudoephedrine sulfate. Το έψαξα,αλλα δεν το ξέρω καλά το site δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Ευχαριστώ εκ το προτέρων.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Για τη δραστική ουσία loratadine, γράφει στο http://www.e-lactancia.org/ ότι έχει επίπεδο ρίσκου μηδέν, δηλ. είναι απόλυτα συμβατή με το θηλασμό!

Για την pseudoefedrine, λέει επίπεδο ρίσκου 1, χαμηλό και δίνει ως εναλλακτική την loratadine! Tις ουσίες αυτές τις έχει και τις δύο το clarityne;

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μαμώτο και το φαντάστηκα οτι μου έλεγε βλακειες γιατί το είχα διαβάσει και στο βιβλίο της Πατσούρου αλλά θεώρησα οτι εννοούσε πως είναι καλύτερα να θηλάζεις απο το να δώσεις ξένο γάλα!

το γάλα της μαμάς που έχει γαστρεντερίτιδα δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με το γάλα της μαμάς που δεν έχει γαστρεντερίτιδα... Το αντίθετο, προσφέρει επιπλέον αντισώματα!

Και δεν είναι πως είναι εναντίον του θηλασμού, ίσα ίσα, που με ενθαρύνει απλά προφανώς είναι εξίσου άσχετη με όλους τους υπόλοιπους!!!

Επιτρέψτε μου να εκφράσω κι εγώ μερικές απορίες...

Είναι γιατρός και υποθέτει ότι δεν έχει μελετηθεί ή δεν μπορεί να μελετηθεί το μικροβιακό φορτίο του γάλακτος; Αγνοεί ότι έχει μελετηθεί η παρουσία ιών στο μητρικό γάλα; Αγνοεί ότι έχει μελετηθεί η παρουσία μικροβίων (ακόμη και θανατηφόρων) και τοξικών ουσιών στο ξένο γάλα;

Τα αγνοεί και τα δύο αλλα προτείνει με ευκολία το ξένο γάλα και αποτρέπει με την ίδια ευκολία το θηλασμό

Υπάρχουν οδηγίες που λένε σε ποιες ασθένειες δεν επιτρέπεται το μωρό να θηλάζει. Είναι ανεπίτρεπτο να μην το γνωρίζει.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

τύπωσέ το και χάρισέ της ένα αντίτυπο, είναι ντροπή να είναι γιατρός και να αγνοεί τέτοιες δημοσιεύσεις...

Ωχ..δεν κάνει να παίρνουμε συμπληρώματα σιδήρου ή βιταμινών με τον θηλασμό;;;

Εγω παίρνω κανονικότατα αυτά που έπαιρνα και στην εγκυμοσύνη, μετά απο σύσταση του γυναικολόγου μου...Αν και θα τα συνέχιζα ούτως ή άλλως γιατί στην εγκυμοσύνη δεν είχα πάρει σωστά το ασβέστιο...

Δεν κάνει; Και να φανταστείς οτι η αιματολόγος μου είπε να πάρω το διπλάσιο συμπλήρωμα σιδήρου για να τσεκάρουν μετά τον μπέμπη...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...