Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Εχω απο χθες ενα φρικτό πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, σαν να έχω ενα σφυρί και να μου ανοίγει το κεφάλι σε εκείνο το σημείο, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, μίλησα με το γιατρό και μου είπε να μην πάρω χάπια επειδή θηλάζω και να κάνω εντριβές στον αυχένα με κάποιες σταγόνες, γιατί μάλλον είναι μυικός πόνος απο τον αυχένα. Εγώ μπήκα στο site που αναφέρετε και απο τα συστατικά που περιέχουν αυτές οι σταγόνες μόνο μια ουσία θεωρείται ασφαλής και όλες οι υπόλοιπες εμπεριέχουν πιθανό κίνδυνο και άρα δεν πρόκειται να τις πάρω.το θέμα όμως είναι οτι πονάω ΦΡΙΚΤΑ είναι σαν να με χτυπάει ρεύμα και το χειρότερο είναι οτι το μωρό λες και το έχει καταλάβει και είναι και αυτό εκνευρισμένο ακόμη και κατά τη διάρκεια του θηλασμού... συν τις άλλοις έχω και περίοδο!!!!!!!! τέλος πάντων, ξέρει κάποια απο εσάς αν μπορώ να κάνω άφοβα εντριβές με voltaren και μέχρι πόσα panadol μπορώ να πάρω; Αγλαία, πες μου όταν μπορέσεις σε παρακαλώ τη γνώμη σου γιατί μονο εσένα εμπιστευόμαστε, οι γιατροί μας στην πλειοψηφία τους είναι τελείως άσχετοι στα θέματα ασφάλειας των φαρμάκων για το θηλασμό...περιμένω....ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ, Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Για το βολταρεν ξερω απο νεφρολογο οτι επηρρεαζει τα νεφρα στους ενηλικες δλδ που τα παιρνουν......θελει προσοχη.......για μωρα τωρα δεν ξερω αν και ποσο περναει στο γαλα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Για το βολταρεν ξερω απο νεφρολογο οτι επηρρεαζει τα νεφρα στους ενηλικες δλδ που τα παιρνουν......θελει προσοχη.......για μωρα τωρα δεν ξερω αν και ποσο περναει στο γαλα....

Γραψε λαθος.......το μπερδεψα με το mesulid που παιρνω εγω σε τετοιους πονους.......

Σε τι οφειλεται ο πονος?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Το Voltaren περιέχει την ουσία diclofenac sodium και είναι συμβατό με το θηλασμό.

Μπορείς για επιβεβαίωση να δεις κι εδώ:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

"Risk level 0-safe,not risky for BF or child"

μακάρι να ήξερα που οφείλεται!! πιθανόν στο αυχενικό μου, πρέπει να πάρω σβάρνα τους γιατρούς μου φαίνεται να βρω τι φταίει για να δω πως θα το αντιμετωπίσω..gerakina σ ευχαριστώ, είσαι πολύ κατατοπιστική. :lol:

Σόρυ αν έχει ξαναγραφτεί, η αλήθεια είναι ότι δεν έψαξα.

Ακτινογραφίες επιτρέπονται στη μητέρα όταν θηλάζει? Και συγκεκριμένα θώρακος, ή σπονδυλικής στήλης.

'Η δε βλέπω καλά ή κάτι κοιτάω λάθος.. Δεν βρίσκω την παρακεταμόλη στον κατάλογο (της Πατσούρου), ούτε την ασπιρίνη.. Τελικά τα παυσίπονα ντεπόν και παναντολ είναι συμβατά; το nurofen είναι κι αυτό παυσίπονο αλλά με άλλα συστατικά (κάποιο που είπε η αγλαϊα, δεν θυμάμαι) και ενδείκνειται στο θηλασμό; καλύτερα αυτό δηλαδή άπό τα άλλα;.. μπερδεύτηκα... :roll:

Διαφημίσεις

'Η δε βλέπω καλά ή κάτι κοιτάω λάθος.. Δεν βρίσκω την παρακεταμόλη στον κατάλογο (της Πατσούρου), ούτε την ασπιρίνη.. Τελικά τα παυσίπονα ντεπόν και παναντολ είναι συμβατά; το nurofen είναι κι αυτό παυσίπονο αλλά με άλλα συστατικά (κάποιο που είπε η αγλαϊα, δεν θυμάμαι) και ενδείκνειται στο θηλασμό; καλύτερα αυτό δηλαδή άπό τα άλλα;.. μπερδεύτηκα... :roll:

η ασπιρίνη δεν επιτρέπεται γιατί αν το μωρό έχει έλλειψη του ενζύμου G6PD μπορεί να πάθει αιμοραγία

η παρακεταμόλη είναι συμβατή

η ασπιρίνη δεν επιτρέπεται γιατί αν το μωρό έχει έλλειψη του ενζύμου G6PD μπορεί να πάθει αιμοραγία

η παρακεταμόλη είναι συμβατή

ibuprofen ή παρακεταμόλη; ή είναι το ίδιο ασφαλή και τα δύο;

ibuprofen ή

αυτό είναι αντιφλεγμονώδες

παρακεταμόλη;

αυτό είναι παυσίπονο

ή είναι το ίδιο ασφαλή και τα δύο;

το ότι είναι το ίδιο ασφαλή δεν σημαίνει τίποτα, δεν έχει νόημα να πάρεις παυσίπονο στη θέση αντιφλεγμονώδους, ούτε αντιφλεγμονώδες στη θέση του παυσίπονου

Γειά σας, ξέρετε αν επιτρέπετε η χρήση των εμπλάστρων Salonpas κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Στις οδηγίες γράφει ότι αντενδείκνυται, ισχύει αυτό; επίσης μπορώ να πάρω mesulid; μ' έχει πεθάνει η μέση μου, δεν μπορώ ούτε να περπατήσω :(

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια sos .

Μάλλον πάω για ουρολοίμωξη γιατί έχω ένα

φοβερό πόνο χαμηλά και δεν μπορώ να ουρήσω .

Πήρα το γυναικολόγο μου και μου είπε να πάρω κάτι

χάπια απόψε μέχρι αύριο που θα κάνω καλλιέργια

Τα λένε xefo και περιέχουν μια ουσία που λέγεται Lornoxican.

Αν ξέρει κάποια να μου πει γιατί δεν βρίσκω τίποτα.Θέλω να είμαι

σίγουρη ότι είναι εντάξει .

.png.png

Κορίτσια sos .

Μάλλον πάω για ουρολοίμωξη γιατί έχω ένα

φοβερό πόνο χαμηλά και δεν μπορώ να ουρήσω .

Πήρα το γυναικολόγο μου και μου είπε να πάρω κάτι

χάπια απόψε μέχρι αύριο που θα κάνω καλλιέργια

Τα λένε xefo και περιέχουν μια ουσία που λέγεται Lornoxican.

Αν ξέρει κάποια να μου πει γιατί δεν βρίσκω τίποτα.Θέλω να είμαι

σίγουρη ότι είναι εντάξει .

To φάρμακο είναι αντιφλεγμονώδες, μη στεροειδές και δεν χορηγείται για ουρολοίμωμη από όσα μπορώ να διαβάσω

http://www.epgonline.org/viewdrug.cfm/letter/X/language/LG0001/drugId/DR003085/drugName/XEFO

Short-term treatment of moderate postoperative pain, such as pain after dental surgery. Treatment of pain associated wih acute lumbo-sciatia. Symptomatic treatment of pain and inflammation in osteoarthritis and rheumatoid arthritis.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω αν είναι συμβατό ή όχι με το θηλασμό

υπάρχουν άπειρα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη τα οποία δίνονται και στα παιδιά και μπορεί να τα επιλέξει ο γιατρός σου (αν κάτι τέτοιο μπορεί να σε βοηθήσει στην περίπτωσή σου...)

Το μόνο που βρήκα μέχρι στιγμής είναι ότι έχει χρόνο ημίσειας ζωής 3-4 ώρες.

http://home.intekom.com/pharm/pharmaca/xefo-t.html

Α, βρήκα και αυτό:

Lactation

There are no data on the excretion of lornoxicam in human breast milk.

Lornoxicam is excreted in milk of lactating rats in relatively high concentrations.

Therefore lornoxicam should not be used in breastfeeding women

πηγή:

http://www.health.gov.il/units//pharmacy/trufot/alonim/4049.pdf

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ πολύ , θα δω τι θα κάνω .Μάλλον θα πάρω κάτι άλλο

για απόψε ,τουλάχιστον να σταματήσει ο πόνος και αύριο θα δω.

Εγώ απ'ότι διάβασα κάπου λέει ότι είναι νέας γενιάς παυσίπονα.

Ευχαριστώ και πάλι.

.png.png

Να ρωτησω κι εγω κατι........πριν γεννησω ακομα μου χαν βρει ενα μικροβιο στον κολπο (gardenela) το οποιο δεν μπορουσα να διωξω τοτε, δεν επιτρεποταν το φαρμακο.......μου δωσε συνταγη να παρω το flagyl οταν θα τελειωνα με το θηλασμο.........εγω βεβαια θηλαζω ακομα κι εχω σκοπο να συνεχισω οσο μπορω......αν μεινω ομως εγκυος παλι δεν θα μπορω να παρω το φαρμακο........

Δεν ξερω την δραστικη του ουσια και δεν το βρισκω στο λακτανσια......ξερετε αν επιτρεπετε να το παρω τωρα που θηλαζω? Δεν ξερω ιτ να κανω...... :roll: Σκεφτομαι οτι τοσος καιρος που περασε ακομα εχω το μικροβιο και ποιος ξερει ποση ζημια εχει κανει.....

Η δραστικη ουσία είναι η metronidazole. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το πάρεις είναι ασφαλές. Στο e-lactancia λέει ότι μπορεί να χρωματιστούν λίγο κόκκινα τα υγρά αλλά να μην ανησυχείς. Το χρησιμοποιούν και στα μωρά σαν θεραπεία.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...