Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θερμαντήρας Μπιμπερό

Recommended Posts

Βρε κορίτσια εσεις οι παλιές να μου λύσετε κάποιες απορίες

1.Το βράδυ που σηκώνομαι να της ετοιμάσω το γάλα της πολλές φορές επειδή το νερό το έχω στο θερμός είναι καυτό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το κρυώσω γρήγορα και εκείνη να ωρύεται και να δυσανασχετεί και σκέφτηκα να το έχω κρύο και να το ζεσταίνω στον θερμαντήρα αν επιτρέπεται επίσης

2.Η μπέμπα μου κάνει γυμνάσια με το γάλα της δηλαδή πίνει και το αφήνει το μισό έλα μου όμως που σε 15 λεπτά το πολύ θέλει να ξαναφάει και εγώ έχω ήδη πετάξει το γάλα... Και η κυρία δεν το πίνει κρύο παρακαλώ το θέλει ζεστό το έχω τσεκάρει αυτό! Τώρα το γάλα αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μπορώ εγώ να μην το πετάξω να το ζεστάνω σε ενα θερμαντήρα μπιμπερό και να της το δώσω? Γιατί πήρα την τετάρτη ένα κουτί των 400γρ και χωρις να έχει φάει πάνω από 600γρ συμπλήρωμα μέσα σε 2 μέρες σήμερα το κουτί είχε τελειώσει από το γάλα που πετάω συνέχεια!

3. και αν το κρατάω σε θερμοκρασία δωματίου το γάλα πόση ώρα μπορώ να το κρατήσω?

Γιατι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω να αγορασω εναν θερμαντήρα και θέλω τα φώτα σας γιατί εχω ψιλοχαζέψει!!

Διαφημίσεις

Νομιζω δεν κανει πανω απο μια ωρα εκτος ψυγειου.Ειδικα με αυτες τις ζεστες πολυ φοβαμαι οτι δεν κανει καθολου.Ή ψυγειο ή πεταμα. Εδω το πρωι που της δινω το γαλα αυτο που περισευει μεχρι να κατεβω στην κουζινα να το πεταξω βρωμοκοπαει...Οι μυκητες, τα βακτηρια και ολα τα συναφη εχουν αρχισει το παρτυ.Ρωτα και την γιατρο κατι θαχει να προτεινει...Παντως τον χειμων εγω με τον θερμαντηρα βολευτηκα πολυ καλα.

Καλημερα kalamaraki

1.εγω εχω ενα κατσαρολακι που βαζω νερο κ καμια 4-5 παγακια με το μπιμπερο μεσα,το κρυωνει αμεσως κ το γαλα ειναι ετοιμο 2-3λεπτα.

2.το γαλα του εμποριου που ρωτησα την παιδιατρο μου δεν ξαναζεσταινετε

3.αφου το ετοιμασεις μπορεις μεσα σε 30λεπτα το πολυ να της το δωσεις.

Εγω τα τηρω αυτα,η νυφη μου οχι μπορει το γαλα να το δωσει κ 2-3 ωρες μετα.Οπως βολευεται ο καθενας.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Άρα έχουμε και λέμε να κρατάω το αποστειρωμένο νερό σε θερμοκρασία δωματίου μπορώ και μόλις φτιάχνω το γάλα που θέλω να το βάζω στον θερμαντήρα ή να ζεσταίνω στον θερμαντήρα το νερό και μετά να βάζω την σκόνη??? Ή αυτο που περισεύει να το κρατάω ζεστό στον θερμαντήρα? Είμαι ξάγρυπνη και ψιλοέχω λαλήσει σόρυ και το μυαλό μου δεν λειτουργεί κανονικά! Σόρυ για τις χαζές ερωτήσεις αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί :(:(:(

Να κρατας το νερο σκετο μεσα στον θερμαντηρα και οταν το χρειαζεσαι να κανεις το γαλα. Μεχρι μιση ωρα να της το ξαναδινεις αλλιως πεταμα. Απο εκει και περα αν ειναι μεγαλο το διαστημα μεταξυ των "γαλατων" κανε μια μικρη δοση και μετα απο λιγο κανε και την δευτερη.Εσυ ξερεις τις ποσοτητες που πινει το μπεμπακι.Βεβαια ειναι πιο μπελαλιδικο αλλα αν πετας μεγαλη ποσοτητα συμεφερει.Παντως σημασια εχει η ποιοτητα του γαλακτος οποτε θελει προσοχη.Το χειμωνα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα.Διατηρειται πιο καλα το γαλα.Ευχομαι να βοηθησαμε.

Διαφημίσεις

Λοιπόν επειδή κι εγώ λόγω μεζονέτας σκέφτομαι διάφορους πρακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρούμαι την άλλη μέρα, είχα ρωτήσει τη μαία, σε περίπτωση που δεν καταφέρω να θηλάσω τι μπορώ να κάνω για να διευκολυνθώ με τα νυχτερινά γεύματα. Είχα προτείνει κι εγώ να βάζω βραστό νερό στο θερμός και να φτιάχνω αμέσως το γάλα και μου το απαγόρευσε καθώς στο θερμός λέει δεν παραμένει αποστειρωμένο το νερό... Μου πρότεινε να βάζω έτοιμα μπουκάλια στο ψυγείο και να χρησιμοποιώ θερμαντήρα...

age.png

Μου πρότεινε να βάζω έτοιμα μπουκάλια στο ψυγείο και να χρησιμοποιώ θερμαντήρα...

Κ αυτο σωστο! Να ειναι μονο σκετο νερο κ αφου ζεσταθει το νερο μετα βαζεις την σκονη.

Με τα μπουκάλια στο ψυγείο το έκανα και εγώ.

Τώρα μπορείς και να μην αγοράσεις θερμαντήρα.

Δηλαδή, μπιμπερό αποστειρωμένο στο ψυγείο και βράζεις σε βραστήρα λίγο νεράκι και το συμπληρώνεις στο ήδη κρύο, η διαδικασία αυτή είναι περίπου 2 λεπτά.

Ακόμη για να γλυτώσω χρόνο τα γεύματα τα βραδυνά μπορείς να αγοράσεις δοχείο δοσομετρή και να έχεις έτοιμες τις δόσεις ώστε να χρειάζεσαι να μετράς της κουταλιές.... έχω πετάξει εγώ γάλα ουκ λίγες φορές αφού μέσα στην νύστα μου δεν θυμώμουν πόσες κουταλιές.

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

sorry εννοούσα να μην χρειάζεται να μετράς κουταλιές.

Τώρα ο Θερμαντήρας βοηθά πολύ στο μητρικό γάλα ή πολύ αγρότερα στο φρέσκο γάλα. Διότι στο μπρικάκι μπορεί να το βράσουμε πολύ και να καούν τα βασικά συστατικά του. Ενώ με το θερμαντήρα είναι σταθερή η θερμοκρασία που πρέπει να πίνει το παιδί, δηλαδή σώματος μητέρας!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Εγώ έχω ζεστό νερό στο θερμό, βάζω και από το ίδιο το βρασμένο σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι το κλείνω και κρυώνει. Όταν χρειαστεί να ετοιμάσω γάλα και δεν έχει υπομονή βάζω και από τα δύο ώστε να το φέρω στην θερμοκρασία που θέλω.

Έχω θερμαντήρα και τον χρησιμοποιώ για το γάλα που έχει αφήσει (συνήθως τα τελευταία 30ml) αλλά δεν της το δίνω μετά του μισάωρου.

Επίσης και η λύση του δοσομετρητή είναι πολύ βολική για την νύχτα.

Διαφημίσεις

Μου πρότεινε να βάζω έτοιμα μπουκάλια στο ψυγείο και να χρησιμοποιώ θερμαντήρα...

Κ αυτο σωστο! Να ειναι μονο σκετο νερο κ αφου ζεσταθει το νερο μετα βαζεις την σκονη.

Βρε κορίτσια πάλι μπερδεύτηκα Δηλαδή για να δω αν κατάλαβα καλα....

Να βράζω το νερό να το αποστειρώνω δηλαδή,μετά να το αφήνω να κρυώνει, να το βάζω στα μπιμπερό,τα μπιμπερό στο ψυγείο έτοιμα με τις δόσεις νερού εννοώ και όταν πεινάει και δίνω συμπληρωμα να το παίρνω το μπιμπερό πρώτα να το βάζω στον θερμαντήρα για να μου ζεστάνει το νερό και μετά να βάζω την σκόνη ουφφ... Σωστά???

Και αν τα κατάλαβα σωστά για πείτε μου ποιον θερμαντήρα να αγοράσω? Πήγα σήμερα και είδα έναν της Nuk με 20ευρώ έναν της Chicco με 30ευρώ και έναν Avent με 90ευρώ!!! Βέβαια της Avent ψήνει και ελληνικό καφέ από οτι είδα...Για πείτε μου εμπειρίες σας γιατί κάπου είχα διαβάσει οτι της Chicco το καίει το γάλα

Σωστα τα λες....Το νερο μπορεις να το εχεις και εξω σενα θερμος δεν χρειαζεται ψυγειο...Αλλα αν αυτο σε βολευει καλυτερα κανε αυτο που νομιζεις.Το νοημα ειναι οτι μπορεις ναχεις βρασμενο νερο και λιγο πριν το ταισεις το μωρο να βαζεις την δοση και να το ζεσταινεις. Απο αποψη θερμαντηρα ειχα εναν της Nuk και εκανε μια χαρα την δουλεια του.Μην φανταστεις μπεν-μαρι με πιο πρακτικο τροπο κανεις. :lol:

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια πάλι μπερδεύτηκα Δηλαδή για να δω αν κατάλαβα καλα....

Να βράζω το νερό να το αποστειρώνω δηλαδή,μετά να το αφήνω να κρυώνει, να το βάζω στα μπιμπερό,τα μπιμπερό στο ψυγείο έτοιμα με τις δόσεις νερού εννοώ και όταν πεινάει και δίνω συμπληρωμα να το παίρνω το μπιμπερό πρώτα να το βάζω στον θερμαντήρα για να μου ζεστάνει το νερό και μετά να βάζω την σκόνη ουφφ... Σωστά???

Και αν τα κατάλαβα σωστά για πείτε μου ποιον θερμαντήρα να αγοράσω? Πήγα σήμερα και είδα έναν της Nuk με 20ευρώ έναν της Chicco με 30ευρώ και έναν Avent με 90ευρώ!!! Βέβαια της Avent ψήνει και ελληνικό καφέ από οτι είδα...Για πείτε μου εμπειρίες σας γιατί κάπου είχα διαβάσει οτι της Chicco το καίει το γάλα

Κ γω της nuk εχω,καλως ειναι.

Μονο μην αγχωνεσαι,ειναι πολυ ευκολο

αν ηρεμησεις θα βρεις τον τροπο που εξυπηρετη εσενα πιο καλα.

• 3 months later...

Έχω της Tomee Tipee και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Έχει τρεις βαθμίδες θέρμανσης και κοστίζει 45 ευρώ. Το καλό είναι οτι ποτέ δεν θα ζεστάνει το νερό περισσότερο από την θερμοκρασία που θα έχεις επιλέξει.

Εγώ τελικά μετά από το μπέρδεμα που πέρασα πήρα της Avent το ηλεκτρονικό που ζεστάινει και το φαγητό και από ψύξη και από κατάψυξη αλλά τον πήρα από Ιταλία, εδώ έκανε 85 ευρώ και εγώ τον πήρα 45!! Και μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένη :D

Ποιον απ' τους δυο πήρες?

Αυτόν http://www.letoshop.gr/files/photos/UNIKUAV.BRE.00061large.jpg

ή αυτόν? http://www.letoshop.gr/files/photos/UNIKUAV.BRE.00246large.jpg

Εγώ θέλω να πάρω τον δεύτερο και από τα ιταλικά σαιτ (φαντάζομαι εννοείς bimbomarket ή ebaby) δεν τον βρήκα φθηνότερα απο εδώ γιατί είναι πολλά τα μεταφορικά. Τελικά τον βρήκα από γερμανικά σαιτ 65 ευρώ με τα μεταφορικά.

age.png

Ποιον απ' τους δυο πήρες?

Αυτόν http://www.letoshop.gr/files/photos/UNIKUAV.BRE.00061large.jpg

ή αυτόν? http://www.letoshop.gr/files/photos/UNIKUAV.BRE.00246large.jpg

Εγώ θέλω να πάρω τον δεύτερο και από τα ιταλικά σαιτ (φαντάζομαι εννοείς bimbomarket ή ebaby) δεν τον βρήκα φθηνότερα απο εδώ γιατί είναι πολλά τα μεταφορικά. Τελικά τον βρήκα από γερμανικά σαιτ 65 ευρώ με τα μεταφορικά.

Τον δεύτερο πήρα από το bimbomarket γιατί ο πρώτος είναι τσάμπα το έξοδο αφού ο δεύτερος ζεσταίνει και φαγητό από ψύξη(δεν σκοπεύω να μαγειρέυω κάθε μέρα δεν έχω την δυνατότητα άλλωστε) αλλά τον πήρα με πολλά αλλα και έτσι δεν σκέφτηκα τα μεταφορικά γιατί στο σύνολο μου βγηκαν 120 ευρώ φθηνότερα (μείον τα 30 των μεταφορικών) αξίζει μόνο αν πάρεις πολλά πράγματα! :D

Οκ κατάλαβα.. Και για πες πώς τον χρησιμοποιείς? Έχεις τα μπιμπερό με το νερό στο ψυγείο ή με το γάλα? Και πόση ώρα ζεσταίνει μια ποσότητα των 150 μλ?

age.png

Μέχρι τώρα είχα τα μπιμπερό στο ψυγείο και το νερό αποστειρωμένο μεν αλλά σε θερμοκρασία δωματίου στο θερμός έβγαζα το μπιμπερό έβαζα το νερό το ζέσταινα στο θερμαντήρα και μετά έβαζα την σκόνη. Δεν ξέρω τα 150 γιατί εγώ τον ξεκίνησα όταν τα γεύματα της ήταν 210 και τώρα 240 με 270 θέλει 3 λεπτά! Βέβαια με κρύο νερό ή κρύο μπιμπερό θέλει περισσότερο αλλά εμένα με ικανοποιεί γιατί η μπέμπα μας δεν το θέλει το γάλα και πολύ ζεστό ποιο πολύ χλιαρό της αρέσει , και βασικότερα τον πήρα για το φαγητό αργότερα όχι τόσο πολύ για το γάλα μιας και μια βδομάδα τώρα έχουμε σταματήσει την αποστείρωση :D:D:D

Το αποστειρωμένο νερό, στο θερμός παύει πια να είναι αποστειρωμένο, εκτός κι αν έχεις αποστειρώσει και το θερμός. Η μόνη λύση είναι να βάλεις αποστειρωμένο νερό σε αποστειρωμένο μπιμπερό, να το κλείσεις, και όταν έρθει η ώρα του γεύματος να το ζεστάνεις με το μπιμπερό, και να προσθέσεις τη σκόνη.

Μια ακόμη λύση ειδικά για έξω είναι οι θήκες σαν τσαντάκι με επένδυση από φελιζόλ για 2 μπιμπερό. (βρήκα στο jumbo). Βάζεις στα αποστειρωμένα μπιμπερό αποστειρωμένο καυτό νερό, και μέσα στη θήκη διατηρούνται καυτά για πολλές ώρες. Έτσι έχεις το νερό έτοιμο για 2 γεύματα. Αν όταν έρθει η ώρα για το γεύμα το νερό είναι ακόμα πολύ καυτό, το κρυώνεις βυθίζοντας το μπιμπερό μέσα σε μια κανάτα ή ποτύρι με κρύο νερό. Αν πάλι έχει κρυώσει πιο πολύ από όσο πρέπει, το ζεσταίνεις βυθίζοντας σε καυτό νερό (και σε καφετέρια να είσαι, αν ζητήσεις να σου φέρουν ένα κανατάκι βραστό νερό, το κάνουν).

Η σωστή θερμοκρασία για το γάλα είναι η θερμοκρασία σώματος, όπως θα ήταν και το μητρικό αν έπινε. Για να το δοκιμάσεις (αν δεν έχεις τον θερμαντήρα που καθορίζεις την θερμοκρασία εκ των προτέρων) ρίχνεις λίγο στον καρπό σου. Αν έχει τη σωστή θερμοκρασία δεν το νιώθεις ούτε κρύο ούτε ζεστό - σαν να μην έπεσε.

Δείτε λίγο και εδω στη σελίδα 2 ιδιαίτερα τις απαντησεις της Αγλαϊας:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9703&highlight=

αφορά τη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιούμε για το γάλα σε σκόνη το οποίο είναι πολύ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...