Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μηχανικός με ΔΠΥ - τι δικαιούται

Recommended Posts

Εκτός από την κατηγορία των μισθωτών μηχανικών ιδιωτικού τομέα υπάρχει και μία χειρότερη: αυτή των μηχανικών με δελτίο παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ), όπου ουσιαστικά είναι μισθωτοί αλλά τυπικά είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ανοίγω καινούριο θέμα γιατί από όσο το έχω ψάξει, ό,τι αναφέρεται ήδη στο forum αφορά μηχανικούς του δημοσίου ή μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων όλα είναι ρευστά...

Η συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στις μελετητικές - εργοληπτικές και κατασκευαστικές τεχνικές επιχειρήσεις όλης της χώρας δηλώνει ότι η άδεια μητρότητας ορίζεται στις 17 εβδομάδες. Ωστόσο υπάρχει το ερώτημα: τηρεί η εταιρία που εργαζόμαστε την συλλογική σύμβαση και αποδέχεται ότι οι μηχανικοί που εργάζονται σε αυτήν με ΔΠΥ υπάγονται σε αυτήν; Σε αυτό το ερώτημα η κάθε ιδιωτική εταιρία κάνει τα δικά της, προφανώς γιατί δεν υπάρχει σαφής και περιοριστικός νόμος. Θα μου απαντούσε κάποια ότι μπορείς να κάνεις καταγγελία. Αυτό νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν είναι η καλύτερη λύση για το μέλλον σου σε αυτήν την εταιρία αλλά και σε άλλες - γιατί ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Στην δική μου προσωπική περίπτωση αποδέχτηκαν το αίτημά μου και πήρα αυτή την άδεια. Γνωρίζω όμως άλλες που δεν την αποδέχτηκαν και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Τώρα στο θέμα της ειδικής άδειας μητρότητας των 6μηνών που έχει δημοσιευθεί, προσωπικά έχω καταλάβει ότι δεν την δικαιούμαστε αφού δεν είμαστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Αν έχει κάποια μηχανικός, άλλη πληροφόρηση θα ήταν πολύ χρήσιμο να την μοιραστεί.

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι καινούριο που ισχύει για τις εισφορές και με έχουν ενημερώσει από το ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη): Δικαιούμαστε έκπτωση 50% σύμφωνα με τον καινούριο νόμο από την άδεια λοχείας και μετά για ένα χρόνο αλλά μόνο στους κλάδους της κύριας σύνταξης και της ειδικής προσαύξησης (ο κος Τσεκούρας μου έδωσε τηλεφωνικά αυτή την πληροφορία).

Όποια μηχανικός γνωρίζει περισσότερα πράγματα σε αυτά τα θέματα, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να τα μοιραστεί με τις υπόλοιπες. Επίσης πιστεύω ότι οι προσωπικές εμπερίες της κάθε μίας για το τι έχει αντιμετωπίσει και με ποιο τρόπο, θα βοηθούσε πολύ τις υπόλοιπες.

Συγγνώμη για την φλυαρία, αλλά έχω αυπνία, το παιδί μου δεν λέει να πάρει θέση και να βγει, και κουνιέται σαν να έχει πιει φραπέ! :lol:

4MLyp3.pngsJbbp3.png

Διαφημίσεις

Όταν δούλευα με ΔΠΥ η αρχική συμφωνία ήταν ότι θα δικαιούμαι ό,τι θα δικαιούμουν αν ήμουν μιθωτή με ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ. Ήταν κάτι που το συμφωνήσαμε από την ημέρα της συνέντευξης. Δυστυχώς αυτό είναι μια προφορική συμφωνία και δεν κατοχυρώνεται.

Για την έκπτωση δεν το ήξερα, είναι ένα θετικό βήμα, όχι βέβαια αρκετό...

Σε περίπτωση γνωστής μου, έκανε συμφωνία με τον εργοδότη να δουλεύει μέχρι τελευταία στιγμή και να πάρει συνολικά 4 μήνες μετά τον τοκετό. Δεν έχει γεννήσει ακόμη.

Δεν γνωρίζω περισσότερα για αυτό το θέμα.

Καλή λευτεριά!

Εγώ γέννησα πριν από ένα χρόνο (7/9), αλλά δεν έκανα χρήση του δικαιώματος μειωμένων εισφορών. Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να τις ζητήσω εκ των υστέρων? (σαν π.χ. αχρεωστήτως καταβληθέντες?)

Εγώ γέννησα πριν από ένα χρόνο (7/9), αλλά δεν έκανα χρήση του δικαιώματος μειωμένων εισφορών. Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να τις ζητήσω εκ των υστέρων? (σαν π.χ. αχρεωστήτως καταβληθέντες?)

Δεν το γνωρίζω katrin. Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με το ΤΣΜΕΔΕ (διεύθυνση εισφορών). Στη διεύθυνση http://www.tsmede.gr/indexx.asp?page=6 αναγράφονται στοιχεία επικοινωνίας των διευθύνσεων. Συγκεκριμένα για τη διεύθυνση εισφορών γράφει: Εισφορές, τηλ 210 3740 115-121, φαξ 210 3311 153, [email protected]. Εγώ, τους είχα στείλει mail με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και μου απάντησε τηλεφωνικώς ο κος Τσεκούρας. Φαντάζομαι ότι ανάλογες πληροφορίες θα δίνονται από το ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης.

4MLyp3.pngsJbbp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα στις 9/7/07 που δεν ίσχυε ακόμα η διάταξη περί μειωμένων εισφορών. Με ενημέρωσαν όμως από το ΤΣΜΕΔΕ ότι από την έναρξη ισχύος του νόμου μέχρι και τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από τη γέννα, δικαιούμαι έκπτωση στις εισφορές. Το ΤΣΜΕΔΕ ενημέρωσε εγγράφως και τον εργοδότη (Δημόσιο) και τώρα είναι στη φάση που ψάχνουν να βρουν πως θα επιστραφεί το 50% από τις καταβληθείσες εισφορές.

Μόλις επικοινώνησα με το ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης. Μου είπαν ότι το δεύτερο εξάμηνο θα πάω να το πληρώσω σ'αυτούς ώστε να υπολογιστεί η έκπτωση των τριών μηνών που πρέπει να έχω.

Για τους 3 μήνες όμως που έχω ήδη πληρώσει, ζητάω με αίτηση την επιστροφή τους, η οποία θα κάνει να μου έρθει περίπου........3 χρόνια! :roll::roll::roll:

Απίστευτο????

Για τους 3 μήνες όμως που έχω ήδη πληρώσει, ζητάω με αίτηση την επιστροφή τους, η οποία θα κάνει να μου έρθει περίπου........3 χρόνια! :roll::roll::roll:

Απίστευτο????

Καλά κρασιά! Και εγώ είχα ήδη σκεφτεί που θα τα ξοδέψω :lol::lol:

• 4 εβδομάδες μετά...

η αναφορα που γινεται στις 17 εβδομαδες Η' 4 μήνες αφορα άδεια με αποδοχές?

μακαρι να ισχυει αυτο και στη δικη μου περιπτωση γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι ανευ αποδοχών!!!

γνωριζει καποια/ος τι γινεται με την πληρωμη του τσμεδε την περιοδο της αδειας. πληρωνεται απο τον εργοδότη?

Διαφημίσεις

Δυστυχώς, είναι στη διακριτική ευχέρια του εργοδότη σου, εφόσον δεν είσαι υπάλληλος αλλά με ΔΠΥ. Όπως και οποιαδήποτε άλλη ευνοϊκή ρύθμιση για τις μητέρες :evil::evil:

Νομίζω ότι οι περισσότεροι σου δίνουν άδεια άνευ αποδοχών κατά βούληση ή απλά σου δείχνουν την πόρτα. :mad:

Δικαστικά θα το κέρδιζες, αλλά..... :?:?

KbCJp2.pngEYukp3.png

η αναφορα που γινεται στις 17 εβδομαδες Η' 4 μήνες αφορα άδεια με αποδοχές?

μακαρι να ισχυει αυτο και στη δικη μου περιπτωση γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι ανευ αποδοχών!!!

γνωριζει καποια/ος τι γινεται με την πληρωμη του τσμεδε την περιοδο της αδειας. πληρωνεται απο τον εργοδότη?

Όταν μιλάμε για άδεια, μιλάμε για άδεια ΜΕ αποδοχές. Αλλά είναι θέμα της εταιρείας που εργάζεσαι αν αποδέχεται την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στις τεχνικές εταιρίες ή όχι.

Η ερώτηση που κάνεις για το ΤΣΜΕΔΕ είναι πολύ σωστή... Την ίδια απορία έχω κι εγώ...

4MLyp3.pngsJbbp3.png

• 1 month later...

μηπως ειναι σκοπιμο -εμεις με ΔΠΥ- ΜΟΝΟ για την περιοδο εγκυμοσυνης να ασφαλιζομαστε στο ικα (εφοσον βεβαια το δεχτει ο εργοδοτης?)

τι γινεται στην περιπτωση αυτη? πληρωνουμε μονο ικα? με το τσεμεδε τι γινεται? αν δεν πληρωθει για εκεινη την περιοδο δεν παιρνουμε τα Ε2000?

Lial, όταν στο ΔΠΥ έχεις έσοδα από μία εταιρεία, μπορείς να θεωρηθείς σαν "μισθωτή" και να διεκδικήσεις κάποια πράγματα. Όπως παίρνεις το δώρο Χριστουγέννων, κανονικές άδειες, σου πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ...

Θα απευθυνθείς στο ΤΕΕ. Θέλει λίγο ψάξιμο. Το έκανε μία γνωστή του άντρα μου, αλλά έχουμε χάσει επαφή για να σε ενημέρωνα περισσότερο.

Lial, όταν στο ΔΠΥ έχεις έσοδα από μία εταιρεία, μπορείς να θεωρηθείς σαν "μισθωτή" και να διεκδικήσεις κάποια πράγματα. Όπως παίρνεις το δώρο Χριστουγέννων, κανονικές άδειες, σου πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ...

Θα απευθυνθείς στο ΤΕΕ. Θέλει λίγο ψάξιμο. Το έκανε μία γνωστή του άντρα μου, αλλά έχουμε χάσει επαφή για να σε ενημέρωνα περισσότερο.

Ανεξάρτητα αν σου πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ, αν σου δίνουν άδειες ή αν παίρνεις δώρο Χριστουγέννων μισθωτή δεν μπορείς να θεωρηθείς... Χρειάστηκε να μείνω στο σπίτι σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ήμουν σε άδεια άνευ αποδοχών!!!

Στο ΙΚΑ θα πρέπει να έχεις ασφαλιστεί περίπου 10 μήνες πριν την εγκυμοσύνη. Χρειάζεται να έχεις νομιζω 220 ένσημα...

Γενικά η κατάσταση με ΔΠΥ είναι άθλια... Δουλεύουμε σαν μισθωτοι με ωράριο και όλα τα υπόλοιπα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν καλυπτόμαστε καθόλου. Και με το νέο έτος θα πληρώσουμε και 1050 ευρω παραπάνω φόρο!!!! Αστα να πάνε...

Διαφημίσεις

Γενικά η κατάσταση με ΔΠΥ είναι άθλια... Δουλεύουμε σαν μισθωτοι με ωράριο και όλα τα υπόλοιπα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν καλυπτόμαστε καθόλου. Και με το νέο έτος θα πληρώσουμε και 1050 ευρω παραπάνω φόρο!!!! Αστα να πάνε...

Έχεις δίκιο. Και εγώ μέχρι πριν 1.5 χρόνο με ΔΠΥ ήμουνα. Απλά εγώ δεν χρειάστηκε να πολυψάξω τα πράγματα, για άσχετους λόγους.

Όμως, κάντε μία ερώτηση στο ΤΕΕ. Θα προσπαθήσω να μάθω και θα επανέλθω.

σχετικα με την ασφαλιση στο ικα προκειμενου να εκμεταλλευτουμε την αδεια πριν και μετα τον τοκετο, εμαθα οτι πρεπει να γινει τουλαχιστον 2 χρονια πριν ετσι ωστε να εχεις τα απαραιτητα ενσημα(δεν θυμαμαι ποσα).

αρα.... δυσκολα τα πραγματα...

απλα ειναι στην καλη θεληση του εργοδοτη σου εφοσον πρακτικα εισαι μισθωτος, αν και φαινεσαι συνεργατης να σου δωσει κατι για την περιοδο που καθεσαι!!!

μηπως ειναι σκοπιμο -εμεις με ΔΠΥ- ΜΟΝΟ για την περιοδο εγκυμοσυνης να ασφαλιζομαστε στο ικα (εφοσον βεβαια το δεχτει ο εργοδοτης?)

τι γινεται στην περιπτωση αυτη? πληρωνουμε μονο ικα? με το τσεμεδε τι γινεται? αν δεν πληρωθει για εκεινη την περιοδο δεν παιρνουμε τα Ε2000?

Σαν μισθωτή μηχανικός είμαι ασφαλισμένη και στο ΙΚΑ.

Πληρώνεις κανονικά το ΤΣΜΕΔΕ και μία μικρή εισφορά στο ΙΚΑ για άδειες ασθένειας ΜΟΝΟ και όχι για συνταξιοδοτικό κλπ.

Τα επιδόματα του ΤΣΜΕΔΕ τα παίρνεις κανονικά. Από το ΙΚΑ παίρνεις επιδόματα που σου αφαιρούνται από το μισθό σου (τοκετού & λοχείας) και ένα επιπλέον επίδομα 830€ αν θυμάμαι καλά (δεν ξέρω, μπορεί και να έχει αλλάξει).

Δεν παίρνεις ένα άλλο επίδομα από το ΙΚΑ που το παίρνουν αυτές που είναι μόνιμα ασφαλισμένες εκεί.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

• 1 month later...

Καλημέρα,

Οι μισθωτές μηχανικοί μλελη του ΤΣΜΕΔΕ δικαιούνται κανονικά την εξάμηνη άδεια με καταβολή 700 Ευρώ το μήνα από τον ΟΑΕΔ.

Έχω σκανάρει τη σχετική διευκρινιστική αλλά δεν μπορώ να την ανεβάσω εδώ...

Μπορείτε όμως να δείτε τη δημοσίευση μου σε άλλο φόρουμ εδώ

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?s=602d79cd718b558bf90e8ce0e73b5db0&showtopic=58816&st=100&start=100

Καλημέρα,

Οι μισθωτές μηχανικοί μλελη του ΤΣΜΕΔΕ δικαιούνται κανονικά την εξάμηνη άδεια με καταβολή 700 Ευρώ το μήνα από τον ΟΑΕΔ.

Έχω σκανάρει τη σχετική διευκρινιστική αλλά δεν μπορώ να την ανεβάσω εδώ...

Μπορείτε όμως να δείτε τη δημοσίευση μου σε άλλο φόρουμ εδώ

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?s=602d79cd718b558bf90e8ce0e73b5db0&showtopic=58816&st=100&start=100

Η επισήμανσή σου για την εξάμηνη άδεια θα πρέπει να μπει στην ενότητα http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3523 που αφορά τις μισθωτές μηχανικούς. Αυτή η ενότητα αφορά τις μηχανικούς με ΔΠΥ, για τις οποίες δεν ισχύει το παραπάνω.

4MLyp3.pngsJbbp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

δυστυχώς ανήκω κι εγώ στην παραπάνω κατηγορία, ξέρετε ποιες απί τις εξετάσεις που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλύπτει το ταμείο?

1FdQp2.png

δυστυχώς ανήκω κι εγώ στην παραπάνω κατηγορία, ξέρετε ποιες απί τις εξετάσεις που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλύπτει το ταμείο?

eleanax σου απάντησα στο http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=453586#453586 όπου έχεις ανοίξει νέο θέμα.

4MLyp3.pngsJbbp3.png

σχετικα με την ασφαλιση στο ικα προκειμενου να εκμεταλλευτουμε την αδεια πριν και μετα τον τοκετο, εμαθα οτι πρεπει να γινει τουλαχιστον 2 χρονια πριν ετσι ωστε να εχεις τα απαραιτητα ενσημα(δεν θυμαμαι ποσα).

αρα.... δυσκολα τα πραγματα...

απλα ειναι στην καλη θεληση του εργοδοτη σου εφοσον πρακτικα εισαι μισθωτος, αν και φαινεσαι συνεργατης να σου δωσει κατι για την περιοδο που καθεσαι!!!

Η δική μου και αν ειναι "ιδανική" περίπτωση....

εργαζομαι σε τεχνικη εταιρεια του θείου μου- με εχει βαλει στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 2005- ενω πριν ημουν ΙΚΑ- δουλευω κανονικα 8ωρα και 5νθημερα και καθόλη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου με πληρωνε κανονικα σαν να δουλευα-σημειωση δεν εχω δελτιο παροχης υπηρεσιων-και δεν φαινομαι πουθενα στο υπαλληλικο προσωπικο της εταιρειας-αφου με εβαλε μελος σε μια ΟΕ- πηρα κανονικα τις μερες αδειας εγκυμοσυνης σαν να ημουν στο ΙΚΑ-το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν φαινεται να εχω εισοδηματα και ευχομαι να μην χρειαστει στο μελλον να παρω κανα δανειο....οσον αφορα τη δουλεια, εχω αποκτησει 3 δισκοκήλες απο τις επιμετρησεις και προχωραω ακαθεκτη.....

ξερω οτι ημουν τυχερη στο θεμα εργοδοτη και εγκυμοσυνης, αλλα στο θεμα αδειών μετράει ακομα και τις ωρες που λειπω...

ειπα φετος να κανω χριστουγεννα και πρωτοχρονια με το παιδι μου 3,5 μηνων, αλλα οπως και περσυ και προπερσυ με εβαλε να δουλευω μαζι με τον αντρα μου (λογιστης της εταιρειας) και μονον οι 2 μας δουλευουμε χωρις να εχουμε δουλεια τετοιες μερες....όλοι οι αλλοι πληρωθηκανε και κανουν διακοπες τωρα....μεχρι τις 12 ιανουαριου, εμεις θα ειμαστε εδω ολες τις εργασιμες και θα το "ξυνουμε" κανονικα .... και θα πληρωθούμε και μετα τις γιορτες....

τουλαχιστον ομως θα πληρωθούμε...καποια στιγμη, του χρονου.

σορρυ αν σας κουρασα, αλλα δεν εχω δουλεια και καπως "γεμιζω" τον χρονο μου....

....σορρυ αν σας κουρασα, αλλα δεν εχω δουλεια και καπως "γεμιζω" τον χρονο μου....

:lol::lol::lol:

κούκλα μου είμαστε ακριβώς στην ίδια φάση. Νιώθω σαν να είναι κλειστή η εταιρεία για γιορτές και κάποιος ξέχασε να μου το πει :lol::lol: Είμαστε ελάχιστοι και ΒΑΡΙΕΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙ

• 8 months later...
Εκτός από την κατηγορία των μισθωτών μηχανικών ιδιωτικού τομέα υπάρχει και μία χειρότερη: αυτή των μηχανικών με δελτίο παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ), όπου ουσιαστικά είναι μισθωτοί αλλά τυπικά είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ανοίγω καινούριο θέμα γιατί από όσο το έχω ψάξει, ό,τι αναφέρεται ήδη στο forum αφορά μηχανικούς του δημοσίου ή μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων όλα είναι ρευστά...

Η συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στις μελετητικές - εργοληπτικές και κατασκευαστικές τεχνικές επιχειρήσεις όλης της χώρας δηλώνει ότι η άδεια μητρότητας ορίζεται στις 17 εβδομάδες. Ωστόσο υπάρχει το ερώτημα: τηρεί η εταιρία που εργαζόμαστε την συλλογική σύμβαση και αποδέχεται ότι οι μηχανικοί που εργάζονται σε αυτήν με ΔΠΥ υπάγονται σε αυτήν; Σε αυτό το ερώτημα η κάθε ιδιωτική εταιρία κάνει τα δικά της, προφανώς γιατί δεν υπάρχει σαφής και περιοριστικός νόμος. Θα μου απαντούσε κάποια ότι μπορείς να κάνεις καταγγελία. Αυτό νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν είναι η καλύτερη λύση για το μέλλον σου σε αυτήν την εταιρία αλλά και σε άλλες - γιατί ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Στην δική μου προσωπική περίπτωση αποδέχτηκαν το αίτημά μου και πήρα αυτή την άδεια. Γνωρίζω όμως άλλες που δεν την αποδέχτηκαν και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Τώρα στο θέμα της ειδικής άδειας μητρότητας των 6μηνών που έχει δημοσιευθεί, προσωπικά έχω καταλάβει ότι δεν την δικαιούμαστε αφού δεν είμαστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Αν έχει κάποια μηχανικός, άλλη πληροφόρηση θα ήταν πολύ χρήσιμο να την μοιραστεί.

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι καινούριο που ισχύει για τις εισφορές και με έχουν ενημερώσει από το ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη): Δικαιούμαστε έκπτωση 50% σύμφωνα με τον καινούριο νόμο από την άδεια λοχείας και μετά για ένα χρόνο αλλά μόνο στους κλάδους της κύριας σύνταξης και της ειδικής προσαύξησης (ο κος Τσεκούρας μου έδωσε τηλεφωνικά αυτή την πληροφορία).

Όποια μηχανικός γνωρίζει περισσότερα πράγματα σε αυτά τα θέματα, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να τα μοιραστεί με τις υπόλοιπες. Επίσης πιστεύω ότι οι προσωπικές εμπερίες της κάθε μίας για το τι έχει αντιμετωπίσει και με ποιο τρόπο, θα βοηθούσε πολύ τις υπόλοιπες.

Συγγνώμη για την φλυαρία, αλλά έχω αυπνία, το παιδί μου δεν λέει να πάρει θέση και να βγει, και κουνιέται σαν να έχει πιει φραπέ! :lol:

Την έκπτωση στις εισφορές τη δικαιούσαι μόνο αν εχεις κλείσει 5ετία στο ΤΣΜΕΔΕ ή είσαι πάνω από 35 χρονών

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...