Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδιώτικά νηπιαγωγεία.

Recommended Posts

Μήπως γνωρίζει κάποις τι γίνεται με το νέ νόμο για τα ιδιώτικα νηπιαγωγεία;

Ογι'ος μου πηγαίνει σε παιδικό σταθμό που είχα πάει και το μεγαλύτερο.

Πρέπει να τον πάω σε δημόσιο;

Διαφημίσεις

Δεν το εχω μελετησει το θεμα ιδιαιτερα, αλλα μου φαινεται υπερβολικο. Εχει το κρατος τοσα νηπιαγωγεια για να πανε τα παιδια μας? Αποκλείεται!

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

οχι δεν χρειαζεται να τον πας σε δημόσιο,

βγαίνουν τώρα οι άδειες για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ρώτα στον ιδιωτικό που σε ενδιαφέρει αν πληρούν τις προυποθέσεις για άδεια και αν θα την πάρουν.

ο νόμος πάντως θα ισχύσει απο φέτος και πρέπει τα παιδιά που πηγάινουν σε νηπιαγωγεία να πάνε σε

ή σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό με άδεια.

για να βγεί η άδεια χρειάζονται κάποια απλά πράγματα, δεν είναι κατι πολύπλοκο κ μέσα σε αυτά

και άδεια πολεοδομίας.

Κάποιοι παιδικοί που είναι δηλαδή σε τοποθεσίες που δεν βγαίνουν άδειες για επιχειρήσεις δεν δίνονται και άδειες για νηπιαγωγείο, κάπως έτσι.

Θα πρέπει δηλαδή να ανοίξουν παράρτημα αλλού.

Αν δεν έχει άδεια ο ιδιωτικός ή αν δεν την πάρει, το παιδί που θα φοιτήσει σε τέτοιιο νηπιαγωγείο δεν θα πάρει ένα χαρτί που χρειάζεται για την εγγραφή στο δημοτικό.

αυτά ειναι όσα ξέρω, δεν εχω ασχοληθεί όμως η ίδια με το θέμα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αν δεν έχει άδεια ο ιδιωτικός ή αν δεν την πάρει, το παιδί που θα φοιτήσει σε τέτοιιο νηπιαγωγείο δεν θα πάρει ένα χαρτί που χρειάζεται για την εγγραφή στο δημοτικό.

Συγνώμη ίσως η ερωτηση μου ακουγεται χαζη! Αλλα αν δεν υπαρχει αυτο το χαρτι το παιδι δεν μπορει να φοιτησει στο δημοτικό????

Επιτρέπεται αυτο??

Χριστίνα με τα ζουζουνάκια

Μυρτώ 5 ετών

Αναστασία-Θωμαΐς 3 ετών

Νικόλας 20.04.2007

Ισχύει και φέτος το παλιό σύστημα. Από την επόμενη χρονιά θα ισχύσει το ιδιωτικό ή δημόσιο νηπιαγωγείο, αλλά όχι σταθμός χωρίς άδεια. Αν δεν πάει το παιδάκι, θα πρέπει ο γονιός να πληρώσει πρόστιμο εξήντα ευρώ για να γραφτεί στην πρώτη δημοτικού.

Διαφημίσεις

Να κάνω και γώ μια ερώτηση.Μια φίλη μου θα πάει την κόρη της στον παιδικό σταθμό Βίλλα Αιμιλία στο Ψυχικό,ρώτησε αν έχουνε άδεια και της είπανε ναι.Μαρία Στυλιανάκη μήπως ξέρεις κάτι σχετικά?Γιατί έίδα ότι στον Πειραιά κλείσανε σταθμό χωρίς άδεια και μη βρεθεί η κοπέλα ξεκράμαστη ξαφνικά. :?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

δεν ισχύει αυτό που λες Scorpina και ξέρω γιατί επικοινώνησε απευθείας με υπουργείο γνωστή μου.

απο φέτος πρέπει όλα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να έχουν άδεια (να περάσει επιτροπή) για να λέγονται νηπιαγωγεία.

Αυτό όμως άλλαξε μόλις τώρα, μέχρι τον Αύγουστο έπνεε αέρας ότι μπορεί να δοθεί νέα παράταση.

Τώρα όμως,τέλος Αυγούστου έδωσε την οδηγία το υπουργείο ότι θα τηρηθεί ο νόμος και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

η επίπτωση είναι αυτή που λές με το πρόστιμο, αλλά το χαρτί θα χρειαστεί και αργότερα.

Κατά την γνώμη μου αυτή η αλλαγή θα διασφαλίσει ότι όντως θα υπάρχουν νηπιαγωγοί,και όχι άλλες ειδικότητες,

και για πρώτη φορά θα ελεγχθούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, γενικότερα!

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποια επαφή! Αυτός ο έλεγχος δεν είναι ότι θα καταφέρει πολλά πράγματα αλλά είναι μια αρχή και πιστεύω ότι πρέπει να υποστηριχτεί και απο τους γονείς.

Δεν νομίζω ότι φτιάχτηκε δηλαδή το πρόστιμο για να βλάψει τους γονείς αλλά για να δείξει ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συνέχεια και επαφή κ έλεγχος του κράτους.

R.I.P. Michael Jackson.

οχ τώρα είδα την ερώτησή σου.

χμ!!! :roll:

αυτό μου φαίνεται πρέπει να σου πω πολύ περίεργο, γιατί,

γνωρίζω ότι στην περιοχή αυτή (π.ψυχικό) ΔΕΝ δίνεται άδεια απο την πολεοδομία για νηπιαγωγείο με καμία απολύτως δύναμη.

οπότε χωρίς έγκριση πολεοδομίας αποκλείεται κατηγορηματικά να έχουν πάρει άδεια - και αν λένε οτι την έχουν πάρει μπορεί να σχεδιάζουν να αλλάξουν τοποθεσία - ? αλλά χλωμό μου φαίνεται αυτό.

Κρίμα όμως είναι να μην λένε την αλήθεια στους γονείς. Ποιός ξέρει μπορεί να έχουν κανέναν κρυφό άσσο στο μανίκι?

το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει ένα τηλέφωνο στο υπουργείο απευθείας ή στον δήμο.... χμ , θα βάλω αύριο ένα τηλέφωνο μήπως και υπάρχει κάποιο που να μπορεί κανείς να μάθει αν κάποιο νηπιαγωγείο έχει πάρει όντως άδεια ή όχι.

R.I.P. Michael Jackson.

:?:?:? Δεν αναφέρανε τίποτα για μετακόμιση στην κοπέλα.Αν μπορείς να δώσεις τηλ. θα μου έκανες μεγάλη χάρη.Και να της πώ να επιμείνει να δεί την άδεια ίσως?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

ε τώρα εγώ δεν νομίζω ότι θα πήγαινα σε χώρο να ζητήσω να δώ τα χαρτιά, γιατί μάλλον θα έβαζα τον εαυτό μου σε δύσκολη θέση.

θα προτιμούσα να πάρω τηλέφωνο στην υπηρεσία / δήμο να μάθω.

που το είδες αυτό με τον Πειραια, δεν το ξερα!

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

λοιπον

να ζητήσω συγνώμη για την παραπληροφόρηση αυτού του σχολίου που έκανα

για να βγεί η άδεια χρειάζονται κάποια απλά πράγματα, δεν είναι κατι πολύπλοκο κ μέσα σε αυτά

και άδεια πολεοδομίας.

είναι πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα οι προυποθέσεις δηλαδή για να ανοίξει κάποιος νηπιαγωγείο όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή.

άδεια για νηπιαγωγείο ΔΕΝ θα πάρει κανένας παιδικός σταθμός που

βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο

ή κοντά σε βενζινάδικο (δεν γνωρίζω όμως την αποσταση)

βρίσκεται σε όροφο δηλαδή δεν είναι ισόγειο

δεν έχει κήπο

είναι πολλά άλλα,

απλώς τα λέω για να μην σας κοροιδέψει κάποιος σταθμός ότι δήθεν θα πάρει άδεια ενώ δεν μπορεί εκ των πραγμάτων.

Επίσης, έμαθα οτι αυτό που λένε ότι δεν υπάρχουν θέσεις δεν ισχύει

γιατί

θα υπάρχει διαφορετική διαχείριση των θέσεων απο τα δημόσια νηπιαγωγεία.

υπάρχει εντολή ότι μέχρι τις .... 15 Σεπτεμβρίου περίπου δεν θα γίνονται εγγραφές για προνήπια, θα γίνονται δεκτά μόνο τα νήπια.

δηλαδή

ενώ πέρσυ είχε θέσεις 100

και οι 50 πήγαιναν σε νήπια και οι 50 σε προνήπια,

φέτος θα εξαντληθούν οι θέσεις πρώτα με το να δεχτούν νήπια,

και μετά θα πάρουν προνήπια.

Με αυτό το τρόπο τα νήπια όλα θα καλυφθούν. (θεωρητικά με αυτά που άκουσα έτσι?)

αυτά που μένουν απ έξω - μπορεί να μην βρούν θέση - είναι τα πρόνήπια.

Πάντως όλα αυτά ηταν γνωστά εδώ και πολύ πολύ καιρό,

όσοι πήραν προκαταβολές απο γονείς πρίν το καλόκαίρι γνωρίζοντας ότι αν δεν αλλάξουν κτήριο δεν θα μπορουν να πάρουν άδεια,

υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο - την εφαρμογή δηλαδή του νόμου μετά την περίοδο χάριτος/προσαρμογής που είχε δοθεί.

Τώρα βγαίνουν στα κανάλια και κλαίγονται και πανικοβάλλουν τους γονείς.

Για να δούμε - έχουν δίκιο ή άδικο ?

Το κάνουν για να πάρουν χάρη?

καθώς και να δουμε στο μέλλον τι συνθήκες θα υπάρχουν στα νηπιαγωγεία.

Το σίγουρο είναι ότι ΜΟΝΟ έτσι θα μπορέσει να μπει ένας έλεγχος στο τι συμβαίνει στα νηπιαγωγεία. Μέχρι τώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι.

Θα εκμεταλλευτεί αυτή η αλλαγή?...

εγώ θα παρακαλέσω όσους θα πάνε φέτος σε δημόσιο νηπιαγωγείο,

να μας στείλουν την εμπειρία τους. ΟΛΑ . με λεπτομέρειες όσο είναι αυτό δυνατόν.

Μην το ξεχάσετε... είτε θετικά είτε αρνητικά.

R.I.P. Michael Jackson.

Η απαντηση που μας εχουν δωσει εμας καθως καναμε αιτηση για να παει το παιδι σε προνηπιο ειναι αυτη που ειπες..Αν υπαρχει θεση απο τα νηπια μονο τοτε θα μπει..Για δημοσιο μιλαω τωρα και μαλιστα για νηπιαγωγειο ολοημερο

Αλλα μας εχουν ξεκρεμαστους ετσι..Ακομα περιμενουμε μια απαντηση..Ας μας πουν οτι δεν θα μπει,απλα να ξερουμε τι να κανουμε..Αν ειναι να συνεχισουμε εκει που ειμασταν 3 χρονια..

Επειδή το έζησα κι εγώ αυτό εχω την εξής εμπειρία. Αυτή η ιστορία με τους παιδικούς είχε ξεκινήσει από πέρσι. Υποχρέωσαν λοιπον τους παιδικούς σταθμούς να έχουν νηπιαγωγό απόφοιτη ΑΕΙ για να μπορούν να έχουν νηπιαγωγείο. Κι έτσι κι έγινε. Φέτος όμως άλλαξαν τα πράγματα και είπαν ότι πλέον οι παιδικοί σταθμοί δεν θα φιλοξενούν το νηπιαγωγείο και ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σε κανονικό νηπιαγωγείο. Δηλαδή ή σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό, αυτά δηλαδή που έχουν και δημοτικό μετά :wink: Πολλές γνώστες μου που πήγαν και ρώτησαν στα ιδιωτικά ζητούσαν τρελά λεφτά και όχι μέχρι τις 6 όπως ήταν ο παιδικός. Όλοι είπαν ότι θέλουν ενισχύσουν τα ιδιωτικά με αυτό τον τρόπο!

Επειδή το έζησα κι εγώ αυτό εχω την εξής εμπειρία. Αυτή η ιστορία με τους παιδικούς είχε ξεκινήσει από πέρσι. Υποχρέωσαν λοιπον τους παιδικούς σταθμούς να έχουν νηπιαγωγό απόφοιτη ΑΕΙ για να μπορούν να έχουν νηπιαγωγείο. Κι έτσι κι έγινε. Φέτος όμως άλλαξαν τα πράγματα και είπαν ότι πλέον οι παιδικοί σταθμοί δεν θα φιλοξενούν το νηπιαγωγείο και ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σε κανονικό νηπιαγωγείο. Δηλαδή ή σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό, αυτά δηλαδή που έχουν και δημοτικό μετά :wink: Πολλές γνώστες μου που πήγαν και ρώτησαν στα ιδιωτικά ζητούσαν τρελά λεφτά και όχι μέχρι τις 6 όπως ήταν ο παιδικός. Όλοι είπαν ότι θέλουν ενισχύσουν τα ιδιωτικά με αυτό τον τρόπο!

Maryp έγραψε

Από το σχολείο μας μου δώσανε τα τηλέφωνα του υπουργείου για να ρωτήσω ποιοι σταθμοί έχουν άδεια λειτουργίας νηπιαγωγείου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οχι άδεια ιδρύσεως, αλλά ΑΔΕΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

Οι περισσότεροι σταθμοί κάνανε τις αιτήσεις τους τέλος Ιουλίου και δεν έχουν περάσει ακόμα οι επιτροπές ελέγχων. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άδεια και δεν εννοώ θέματα καθαριότητας κλπ αλλά θέματα πολεοδομικά.

Οι μόνοι που έχουν άδεια νηπιαγωγείου, είναι αυτοί που τις πήραν πρίν το 2006, που ο νόμος ήταν άλλος και άλλες οι απαιτήσεις του.

Τα τηλ του Γραφείου Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου -αν κάποια απο εσάς ενδιαφέρεται να ρωτήσει- είναι:

210-34 42 112

210-34 42 747

210-34 42 733

απο αυτό το τόπικ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4566

όπου υπάρχει παράλληλη συζήτηση για το ίδιο θέμα.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπορώ να σας αναφέρω πώς έχει η κατάσταση για να πάρετε μία εικόνα.

1. Το Υπουργείο Παιδείας κάνει το σχολικό έτος 2007-2008 υποχρεωτική την εκπαίδευση νηπίων και δίνει άδεια λειτουργίας νηπιαγωγείου σε όλους τους παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία προϋπόθεση. Δηλώνει όμως ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να έχουν άδεια για να λειτουργήσουν (από όσο ξέρω δεν δηλώνει και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις για να πάρουν άδεια).

2. Τον Δεκέμβριο του 2007 ο κ. Λυκουρέτζος (υφυπουργός Παιδείας) καθησυχάζει τον σύλλογο των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών ότι θα πάρουν παράταση για έναν ακόμα χρόνο.

3. Τους δύο πρώτους μήνες του 2008 το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (στο οποίο ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί) δίνει άδεια λειτουργίας για παιδιά μέχρι ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (μάλλον από συνήθεια αφού δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει).

4. Τον Απρίλιο του 2008 το υπουργείο Παιδείας ζητάει από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς να συμπληρώσουν και να στείλουν στοιχεία για τα παιδιά που την σχολική χρονιά 2008-2009 θα πάνε στο νηπιαγωγείο.

5. Στα τέλη Μαϊου του 2008 το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι όποιος παιδικός σταθμός δεν ζητήσει να αδειοδοτηθεί από το υπουργείο παιδείας δεν θα έχει την δυνατότητα να δεχτεί νήπια.

6. Την 1η Αυγούστου το υπουργείο παιδείας περνάει νόμο που λέει ότι το χαρτί του νηπιαγωγείου θα είναι απαραίτητο για την εγγραφή στην πρώτη δημοτικού. Μέχρι τότε υπήρχε ένα διοικητικό πρόστιμο στον γονιό 59 ευρώ.

Αυτή είναι η ιστορία. Και μην ακούτε την μισή αλήθεια που λένε οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνηθίζουν να γράφουν και να λένε ότι ακούνε χωρίς να ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει.

Ας πάμε όμως και στις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας νηπιαγωγείου κάποιος.

1. Να έχει νηπιαγωγό. Απόλυτα λογικό και σωστό.

2. Να έχει 50 τμ για κάθε 25 παιδιά. Λογικό είναι αλλά μήπως θα έπρεπε να συμπληρωθεί και από άλλα πράγματα; Μία άδεια αίθουσα των 50 τμ είναι χειρότερη από μία αίθουσα των 40 τμ με παιχνίδια, κουκλοθέατρο κλπ.

3. Να έχει κοινή αίθουσα 60 τμ για εκδηλώσεις (φαντάζομαι). Και αυτό καλό μου φαίνεται, αλλά είναι τόσο απαραίτητο; Δεν το καταλαβαίνω.

4. Δεν πρέπει το νήπιο να ανεβαίνει σκαλιά. Αρχίζω να τα χάνω. Γιατί όταν ήταν 2 ετών μπορούσε να ανεβαίνει σκαλιά και στα 5 χάνει αυτήν την ικανότητα; Μήπως στα 8 θα πρέπει να τον ξαναβάλω σε καρότσι;

5. Να έχει ξεχωριστό προαύλιο για τα νήπια από ότι για τα υπόλοιπα παιδιά. ΟΥΠΣ κάτι αρχίζει να πάει λάθος. Γιατί το νήπιο των 5 ετών δεν μπορεί να παίξει με τους φίλους του που είναι 4 ή 3 ετών; Μήπως το υπουργείο Παιδείας δεν σκέφτεται ότι είναι άλλο ο παιδικός σταθμός και άλλο το σχολείο; Μήπως κάποιος έβγαλε τις προϋποθέσεις στο πόδι;

6. Να έχει ξεχωριστή πόρτα για τα νήπια από αυτήν για τα άλλα παιδάκια. ΞΑΝΑ ΟΥΠΣ. Δηλαδή εγώ θα πρέπει να πηγαίνω τα δύο μου παιδιά στον ίδιο παιδικό σταθμό και να μπαίνουν ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΤΑ;;!!!!! Αυτός που έβαλε αυτήν την προϋπόθεση πρέπει να είχε μυαλό ΞΟΥΡΑΦΙ.

Αυτές τις προϋποθέσεις ξέρω εγώ ότι έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας.

Θέλετε να δούμε και λίγο την πραγματικότητα. Εγώ είχα αποφασίσει να στείλω τον γιο μου στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό φέτος, αλλά τελικά τον πήγα στο δημόσιο σχολείο για να μην έχω μπλεξίματα.

Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα.

Πάω με το παιδί βόλτα για να δει τον χώρο που θα είναι το σχολείο του (βασικά μόνο το προαύλιο γιατί ήταν κλειστά). Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε το 5 ετών παιδί μου όταν είδε το μεγάλο ενιαίο τσιμεντένιο προαύλιο ήταν: Και με τι θα παίζω εδώ μπαμπά; Εγώ δεν ξέρω να παίζω μπάσκετ. Δεν έχει άλλα παιχνίδια; Δεν έχει ούτε λίγο χώμα ή δέντρα για να κυνηγάω μπαλίτσες; (δεν ξέρω τι είναι οι μπαλίτσες, υποψιάζομαι ότι είναι έντομα αλλά δεν είμαι σίγουρος).

Περιττό να αναφέρω βέβαια ότι τις προϋποθέσεις 5 και 6 δεν τις πληρεί το δημόσιο σχολείο. Γιατί άραγε του δώσαν άδεια; Θα βγαίνουν στο προαύλιο μαζί με τα παιδιά του δημοτικού; Ρώτησα και μου είπαν όχι θα βγαίνουν 30 λεπτά την ώρα που τα παιδιά του δημοτικού κάνουν μάθημα για να μην χτυπήσουν. Τώρα κατάλαβα. Και γιατί αυτή η δυνατότητα του ξεχωριστού διαλείμματος δεν δίνεται και στους κακούς και κερδοσκόπους ιδιώτες. Μάλλον γιατί είναι κακοί και πλούσιοι φαντάζομαι.

Την πρώτη μέρα κιόλας στο δημόσιο νηπιαγωγείο φάνηκε το "δωρεάν" της εκπαίδευσης. Μου ζήτησαν να αγοράσω μικρότερο τάπερ για να βάζω στο παιδί το φαγητό του (έτσι ώστε να χωρούν πολλά μαζί στο φουρνάκι που έχουν) και μου ζήτησαν επίσης να δώσω 8 ευρώ για να πηγαίνει κάποια γυναίκα να ζεσταίνει το φαγητό των παιδιών. Και πάλι ευτυχισμένος αισθάνομαι γιατί είχα ακούσει ότι η ταρίφα πάει 2 με 4 ευρώ τον μήνα.

Και βέβαια νομίζω ότι η δωρεάν εκπαίδευση δεν θα σταματήσει εδώ. Φαντάζομαι ότι όπως και σε άλλα σχολεία θα μας ζητήσουν λεφτά για να αγοράσουν παραμύθια και παιχνίδια και ποιος ξέρει τι άλλο.

Αλήθεια ο άνθρωπος αυτός που έβγαλε τις προϋποθέσεις αδειοδότησης για ποιον λόγο δεν συμπεριέλαβε και κανόνες όπως:

1. Πρέπει να υπάρχουν τόσες τουαλέττες για τα 25 νήπια.

2. Πρέπει να έχει αυτά τα παιχνίδια η κάθε τάξη

3. Πρέπει να έχει αυτά τα παραμύθια η κάθε τάξη

4. Πρέπει να υπάρχει αίθουσα για να μπορούν να κοιμούνται τα παιδιά που πάνε στο ολοήμερο

5. Πρέπει να υπάρχει στεγασμένος χώρος ώστε να μπορούν να κάνουν διάλειμμα και όταν βρέχει ή έχει πολλή ζέστη.

6. Πρέπει οι νηπιαγωγοί να αφιερώνουν κάποιον χρόνο ώστε να μιλούν τηλεφωνικά (έστω) με τους γονείς. (Στο κάτω κάτω 4 ώρες την ημέρα δουλεύουν).

7. Πρέπει να υπάρχει υποδομή για να μπορούν να ζεστάνουν το φαί των παιδιών.

Και ένα σωρό άλλους κανόνες που το χαζό μυαλό μου τους βλέπει πιο χρήσιμους από αυτούς που έχει βάλει το υπουργείο.

Τέλος, υπάρχει μία δημόσια ψηφοφορία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Αν θέλετε ψηφίζετε και εσείς.

http://www.petitiononline.com/nipia/petition.html

• 1 χρόνο μετά...

Είμαι πολύ προβληματισμένη με το θέμα γιατί ο γιος μου γίνεται φέτος το Σεπτέμβρη 5 ετών και πρέπει να παρακολουθήσει νηπιαγωγείο. Ο παιδικός σταθμός που πηγαίνει δεν έχει μέχρι τώρα σχετική άδεια λειτουργίας από το ΥΠΕΠΘ, παρά το ότι λειτουργεί τμήμα νηπιαγωγείου, γνωρίζω την νηπιαγωγό και γίνεται εξαιρετική δουλειά. Επίσης, έχει υποβάλλει σχετική αίτηση για έγκρισση η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί. Το δημόσιο νηπιαγωγείο της περιοχής λειτουργεί ως ολοήμερο σε χώρο καταστήματος και επιπρόσθετα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα αρχίσει η λειτουργία του ως ολοήμερο (πάντως όχι με την έναρξη της χρονιάς, μας είπανε). Επικοινώνησα σήμερα με τον ΠΑΣΙΠΣ και το ΥΠΕΠΘ και δεν έχουν κάτι νεότερο να μας πουν. Δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει και εάν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η βεβαίωση παρακολούθησης εγκεκριμένου ιδιωτικού ή δημόσιου νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο δημοτικό την επόμενη σχολική χρονιά. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα για το θέμα; Μήπως κάποιος έχει πρόσβαση ή γνωρίζει που μπορούμε να βρούμε την ενημερωμένη λίστα με τα εγκεκριμένα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2010-2011; Ευχαριστώ.

Sotiria :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...