Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώην εργαζόμενη, νυν νοικοκυρά

Recommended Posts

Δε ξέρω ακριβώς γιατί έκανες quote το μήνυμα μου αλλά να διευκρινίσω οτι απαντούσα στην Iosifina.Κάπως έτσι είμαστε και μεις με τον άντρα μου πλέον:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τεμπέλα είναι όποια με τη δικαιολογία των παιδιών κάθεται σπίτι αιωνίως και περιμένει από τον άντρα της να την θρέφει εφ' όρου ζωής.

Τουλάχιστον αν είναι πλούσιος μαγκιά της, αλλά με τον μεροκαματιάρη κιόλας.... εκεί κι αν είναι!

Και οι 2 λοιπον τεμπελες απλα της πλουσιας μαγκια της..αλλα η τεμπελια τεμπελια.Πες μας λοιπον ξεκαθαρα πως θεωρεις οσες δεν εργαζονται τεμπελες να τελειωνει το θεμα και ασε τις δικαιολογιες του τυπου...αν γινεται μακροχρονια και αν τα παιδια ειναι μεγαλα και αν...και αν...και αν...

Κριμα να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.

Ας κοιταει ο καθενας τα του οικου του κι ας αφηνουμε την κριτικη στα σπιτια των αλλων...γιατι το τι συζηταει ακι τι αποφασιζει το καθε ζευγαρι οταν κλεινει η πορτα του σπιτιου του εσυ κι εγω δε το γνωριζουμε...περιορισου λοιπον στα του σπιτιου σου και στο τι κανεις εσυ και ασε το ποια ειναι τεμπελα και ποια οχι...

Δε ξέρω ακριβώς γιατί έκανες quote το μήνυμα μου αλλά να διευκρινίσω οτι απαντούσα στην Iosifina.Κάπως έτσι είμαστε και μεις με τον άντρα μου πλέον:)

Ηθελα να πω κατι σχετικο με αυτο, γι αυτο. Δεν καταλαβα να απαντας σε εμενα ουτε θιχτηκα. Τεσπα, ολα καλα. Συγνωμη επισης εαν ειπα κατι που σε ενοχλησε.

Αν αυτή με τον άντρα της τα βρίσκουν με αυτή την κατάσταση εσύ τι ζόρι τραβάς?Μπορεί και ο άντρας της να προτιμάει να την έχει στο σπίτι να ξεκουράζεται και να στρώνει επιδερμίδα.Εσένα τι σε χαλάει?:rolleyes:

Ε καλά συνήθως οι γυναίκες που το κάνουν αυτό εις βάθος χρόνου βρίσκουν και το κάνουν :cool:

Και οι 2 λοιπον τεμπελες απλα της πλουσιας μαγκια της..αλλα η τεμπελια τεμπελια.Πες μας λοιπον ξεκαθαρα πως θεωρεις οσες δεν εργαζονται τεμπελες να τελειωνει το θεμα και ασε τις δικαιολογιες του τυπου...αν γινεται μακροχρονια και αν τα παιδια ειναι μεγαλα και αν...και αν...και αν...

Κριμα να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.

Ας κοιταει ο καθενας τα του οικου του κι ας αφηνουμε την κριτικη στα σπιτια των αλλων...γιατι το τι συζηταει ακι τι αποφασιζει το καθε ζευγαρι οταν κλεινει η πορτα του σπιτιου του εσυ κι εγω δε το γνωριζουμε...περιορισου λοιπον στα του σπιτιου σου και στο τι κανεις εσυ και ασε το ποια ειναι τεμπελα και ποια οχι...

Ξαναλέω ότι όταν το να κάθεσαι σπίτι με δικαιολογία τα παιδιά, ακόμη κι ότάν αυτά μεγαλώνουν, το θεωρώ τεμπελιά. Ναι, το λέω ξεκάθαρα. Δεν βάζω μέσα τις κοπέλες που έχουν μωρά ή ψάχνουν για δουλειά και δεν βρίσκουν.

Διαφημίσεις

Ηθελα να πω κατι σχετικο με αυτο, γι αυτο. Τι σημασια εχει-ο,τι παραθετεις εδω, μπορει να σχολιαστει ή να γινει quote, διαφορετικα, το στελνεις με πμ αν θελεις να το δει/σχολιασει μονο ενας συγκεκριμενος. Δεν καταλαβα να απαντας σε εμενα ουτε θιχτηκα. Τεσπα, ολα καλα. Συγνωμη επισης εαν ειπα κατι που σε ενοχλησε.

Δεν εννοώ φυσικά οτι μ'ενόχλησε, για όνομα:-)Δεν κατάλαβα απλώς αν συμφωνείς ή μου τη λές με κάποιον τρόπο:-)

Ε καλά συνήθως οι γυναίκες που το κάνουν αυτό εις βάθος χρόνου βρίσκουν και το κάνουν :cool:

Υπονοείς κάτι για τους συζύγους ή είναι η ιδέα μου?

Υπονοείς κάτι για τους συζύγους ή είναι η ιδέα μου?

Όταν η άλλη έχει 14 ετών παιδί και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά αυτή κάνει τον Κινέζο και κάθεται? Και αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται? Εκεί ναι, έχει ευθύνη κι ο σύζυγος.

Αν αυτή με τον άντρα της τα βρίσκουν με αυτή την κατάσταση εσύ τι ζόρι τραβάς?Μπορεί και ο άντρας της να προτιμάει να την έχει στο σπίτι να ξεκουράζεται και να στρώνει επιδερμίδα.Εσένα τι σε χαλάει?:rolleyes:

Τραβάω ζόρι όταν κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτά και ζητάει βοήθεια. Αλλιώς δεν με νοιάζει. Ας κάνει ό,τι νομίζει. Πρόβλημά της.

Όταν η άλλη έχει 14 ετών παιδί και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά αυτή κάνει τον Κινέζο και κάθεται? Και αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται? Εκεί ναι, έχει ευθύνη κι ο σύζυγος.

Συμφωνώ.

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί παρεξηγείστε κάποιες. Δεν υπάρχουν δηλαδή τέτοια περιστατικά? Που διαφωνούμε ακριβώς?

Δεν είπε κανείς ότι όποιος είναι στο σπίτι είναι τεμπέλης. Καμία σχέση.

Αυτό που λέω εγώ είναι πως όταν κάποιος φεύγει για 8 ώρες από το σπίτι καθημερινά, ακόμη και να τα ξύνει όλη μέρα, είναι 8 ώρες (τουλάχιστον) εκτός σπιτιού. Οπότε όλες οι δουλειές είναι εκεί και περιμένουν να γίνουν σε στενό χρονικό περιθώριο. Διαφωνεί κανείς με αυτό?

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Συμφωνήσαμε όλες προς αυτό.Εσείς δεν καταλαβαίνετε οτι δεν απευθύνεστε αυτή τη στιγμή στις τεμπέλες που αναφέρετε.

Μα φυσικά το ξέρω ότι δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αλλιώς δεν θα άνοιγα κουβέντα.:D

Απλώς διαβάζω ότι μετράμε ποιος κουράζεται παραπάνω και ξαναλέω ότι όταν κάποιος λείπει υποχρεωτικά 8-10 ώρες από το σπίτι του κάθε μέρα, ακόμα και τίποτα να μην κάνει, ο χρόνος για να κάνει όλα τα άλλα περιορίζεται σημαντικά.

Όταν όμως έχεις ένα 24ωρο στη διάθεσή σου να οργανώσεις τις δουλειές του σπιτιού και τα μωρά/παιδιά, τότε επαφύεται σε εσένα (ως ένα βαθμό) το πόσο θα κουραστείς. Ειδικά εάν τα παιδιά λείπουν στο σχολείο μέχρι το μεσημέρι, νομίζω τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο απλά. Κάποιες τα κάνουν πιο περίπλοκα από μόνες τους (δεν εννοώ κάποιον από εδώ μέσα. Γενικά μιλάω)

εχω δυο μπουμπουκακια

ωπ.. σ'επιασα!

μωρε αν ηταν και το δικο μου μονο ενα διαλειμμα εγγυημενα, δεν θα μιλουσα για αγχος και χαμηλη αυτοεκτιμηση και οσα ειπα πριν.

αλλά οταν βλεπεις το μελλον να διαγραφεται καπως ετσι εκτος κι αν δεν αποφασισεις γενναιες κινησεις... ε, σε παιρνει απο κατω...

δηλ αν ηταν αδεια ανευ αποδοχων, θα εψαχνα κι εγω τα χομπυ μου και τα μουσεια με μεγαλη χαρα!

εχει διαφορα ποιος το αποφασισε να μεινεις στο σπιτι και ποιος αποφασιζει αν και ποτε θα επιστρεψεις.

τουλαχιστον εγω ετσι νιωθω.

κι εγώ σε αυτή τη φάση είμαι, από τη μία χαιρομαι που λόγω συνθηκών μεγαλώνω μόνη το παιδί μου, από την άλλη είμαι σχεδόν 36, έκανα ένα τεράστιο διάλειμμα λόγω κρίσης και αν οι δουλειές στον τομέα μου, είμαι μηχανικός, ανοίξουν σε 4-5 χρόνια, ποιος θα με παίρνει εμένα στα 40, τι θα έχω να δείξω? εμπειρία και ξεπερασμένες γνώσεις?

1FdQp2.png

Όταν άνοιξα αυτό το θέμα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου.Περίμενα ν'απαντήσουν κάποιες ομοιοπαθούσες και να γράψουν το πώς περνάνε αυτές και στον οικονομικό κομάτι αλλά και στο ψυχολογικό.Αυτό που δεν περίμενα είναι οτι θα γινόντουσαν σχόλια για τεμπελιά και ενας ανταγωνισμός για το ποια κουράζεται πιο πολύ,ποια είναι πιο άξια...Δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον νομίζω.Αν θα ήθελε κάποια απο τις κοπέλες που είναι πανω κάτω στην ίδια κατάσταση με μένα να γράψει κάτι θα χαρώ να συνεχίσουμε.

Εντάξει, τώρα θα εκφραζόμαστε με υπερβολές?

Δηλαδή μια γυναίκα που εργάζεται 8ωρο και έχει και το σπίτι τί κάνει?

μοιράζεται τις δουλειές με τον άντρα της για να περνάνε δημιουργικό χρόνο ολοι μαζί σαν οικογένεια, ή προσλαμβάνουν βοηθό, αυτό το παίρνουν γυναίκα μου σπάει τα νεύρα, και είναι όλοι ήρεμοι

αυτή η λούμπα που πέσαμε πάντως δεν έχε όρια, πόσοι ρόλοι σε μία γυναίκα?????

1FdQp2.png

Klouzeau είχα απαντήσει στο αρχικό σου μήνυμα (παραθέτω την απάντηση). Δεν είχες διευκρινήσει ότι ψάχνεις για ομοιποαθούσες.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά νιώθεις έτσι τώρα που δεν δουλεύεις μετά από 10 χρόνια συνεχούς εργασίας. Έτσι ένιωθα και εγώ τον πρώτο καιρό. Μετά μου έλειπε η εργασία μου απίστευτα. Είναι και το οικονομικό στη μέση. Πως είναι δυνατόν να ζήσει μια οικογένεια με έναν μόνο μισθό? Εδώ 2 και δεν φθάνουν...

Ήμουν και εγώ για ένα διάστημα ομοιοπαθούσα και στην αρχή ένιωθα υπέροχα, σαν να κάνω διακοπές. Ήμουν με τα μωρά μου, ξεκουράστηκα ψυχολογικά και όλα καλά... Πάνω στο χρόνο όμως μου γύρισε μπούμερανγκ. Άρχισα να κουράζομαι και ψυχολογικά και σωματικά, όχι τόσο από τον όγκο των δουλειών που είχα, αλλά επειδή όλο αυτό το διάστημα είχα αδρανήσει και όλα πλέον μου φαίνονταν βουνό.

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι ματσο τεμπελα με δικα μου λεφτα....που τα εβγαλα και μονη μου απο χρονια εργασιας, σε ποια κατηγορια ανηκω? Αποδοχης ή στα σκουπιδια?......παντως εχει φαση η συζυτηση, αρκει να μην την παρεις σοβαρα......ελα λεγετε τωρα ΕΓΩ που ανηκω?.......δεχομαι προτασεις....και στο τελος θα κανουμε και δημοψηφισμα αν θελετε να με κανετε αρχηγο σας οι υπολοιπες αχρηστες......

ΥΓ: ΚΑΤΣΕ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ....ΠΕΡΙΜΕΝΕ.....ειμαι χωρις αντρα, και οι γονεις μου εχουν πεθανει.......:P

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Lucy δεν αποκλείω καμία απο αυτή τη συζήτηση.Απλώς η συζήτηση είχε γίνει ανούσια για μένα όπως είπα και άλλες φορές ένας διαγωνισμός.Σ'ευχαριστώ που γράφεις για την εμπειρία σου.Ακόμα δεν έχω φτάσει σ΄αυτό το σημείο.Δε ξέρω αργότερα.Φιλικά:-)

Εγω ειμαι ματσο τεμπελα με δικα μου λεφτα....που τα εβγαλα και μονη μου απο χρονια εργασιας, σε ποια κατηγορια ανηκω? Αποδοχης ή στα σκουπιδια?......παντως εχει φαση η συζυτηση, αρκει να μην την παρεις σοβαρα......ελα λεγετε τωρα ΕΓΩ που ανηκω?.......δεχομαι προτασεις....και στο τελος θα κανουμε και δημοψηφισμα αν θελετε να με κανετε αρχηγο σας οι υπολοιπες αχρηστες......

Εξαρτάται! Πόσα χρόνια κάθεσαι? Πόσο ετών είναι το παιδί σου/παιδιά σου?

Απάντησε αν θες για να σου βγάλουμε ποσοστό τεμπελίτιδας :cool::lol:

Lucy δεν αποκλείω καμία απο αυτή τη συζήτηση.Απλώς η συζήτηση είχε γίνει ανούσια για μένα όπως είπα και άλλες φορές ένας διαγωνισμός.Σ'ευχαριστώ που γράφεις για την εμπειρία σου.Ακόμα δεν έχω φτάσει σ΄αυτό το σημείο.Δε ξέρω αργότερα.Φιλικά:-)

Και εγώ φιλικά τα λέω. Συζήτηση κάνω, τη γνώμη μου λέω και δεν έχω καμιά όρεξη για αντιπαράθεση.

Κοίτα να χαρείς τώρα τα παιδάκια σου! Εύχομαι να μην φθάσεις σε αυτό το σημείο και να τα βγάζετε πέρα οικονομικά.

Σαν συμβουλή και εφόσον δούλευες 10 χρόνια, μην αποκλειστείς τελείως από την αγορά. Όταν νιώσεις ότι έχεις τη δυνατότητα (τώρα είσαι στο ταμείο ανεργίας αν δεν κάνω λάθος), στείλε κανένα βιογραφικό, προσπάθησε κάπως να τα βολέψεις να βρεις κάποια απασχόληση έστω και μερική, για να έχεις κάποιες πόρτες αργότερα. Δυστυχώς οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες.

εχω δυο μπουμπουκακια

Εξαρτάται! Πόσα χρόνια κάθεσαι? Πόσο ετών είναι το παιδί σου/παιδιά σου?

Απάντησε αν θες για να σου βγάλουμε ποσοστό τεμπελίτιδας :cool::lol:

χχεχεχεχεχε.......ενταξει 3.5 η μικρη. Τοσα χρονια καθομαι, και εργαζομουν 17......:P Θελω ποσοστα αλλα απο το 50% και πανω θελω να μου δοκεις επιδοματα νταξ?.....:D

Όταν άνοιξα αυτό το θέμα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου.Περίμενα ν'απαντήσουν κάποιες ομοιοπαθούσες και να γράψουν το πώς περνάνε αυτές και στον οικονομικό κομάτι αλλά και στο ψυχολογικό.Αυτό που δεν περίμενα είναι οτι θα γινόντουσαν σχόλια για τεμπελιά και ενας ανταγωνισμός για το ποια κουράζεται πιο πολύ,ποια είναι πιο άξια...Δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον νομίζω.Αν θα ήθελε κάποια απο τις κοπέλες που είναι πανω κάτω στην ίδια κατάσταση με μένα να γράψει κάτι θα χαρώ να συνεχίσουμε.

έχεις δίκιο, προσωπικά δεν ξέρω αν ποτέ θα το επέλεγα, απλά μου έκατσε, πραγματικά δεν έχω δει την άλλη πλευρά γιατί δεν πρόλαβα να υπάρξω εργαζόμενη μαμά, θυμάμαι όμως τη δική μου να τρέχει και να μην φτάνει, αλλά είχα τη γιαγιά μου που με μεγάλωνε και δεν μου έλειψε ούτε αγάπη ούτε φροντίδα

το να μένεις σπίτι είναι πολύ ψυχοφθόρο, ξυπνάς μεν αργότερα και δεν αρχίζεις να τρέχεις αλλά ξέρεις ότι σε περιμένουν τα ίδια και τα ίδια και κανενας δε θα σε επιβραβεύσει για τη δουλειά σου, δεν έχεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις πέρα από τα μωρουδονηπιακά, πλάκα έχει κι αυτό αλλά για πόσο?, χαίρομαι που είμαι κοντά στο παιδι μου, αλλά το ότι δεν έχω χρήματα δικά μου να πάρω ένα ρούχο, ένα καλλυντικό, και πρέπει να ζητάω μου τη δίνει, δεν είχα μάθει έτσι, έχω περιορίσει πάρα πολύ τα προσωπικά μου έξοδα για το λόγο αυτό, τα δικά σου δικά μας ποτέ δεν το είχα και αισθάνομαι άσχημα, από την άλλη φτάνει το βράδυ, τα έχω φτύσει και έχω απίστευτα νεύρα γιατί περιμένω την ίδια επόμενη μέρα και βλέπω ανταγωνιστικά το σύζυγο που με άλλοθι ότι δε δουλεύω κάνει πολύ λίγα μέσα στο σπίτι, άρα δεν είναι όλα ρόδινα όταν μένεις σπίτι!

1FdQp2.png

δυστυχώς όπως πάντα "κάποιες" πρέπει να χαλάνε την παρέα. Το θέμα τους δεν είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεών, αλλά να "αποδείξουν" (μέσα σε ένα forum) πόσο πιο ικανές και καλύτερες είναι..........:( Μάλλον δεν έχουν που να ξεσπάσουν.........

Εγώ πάντως χαίρομαι που άνοιξες αυτό το θέμα, γιατί με απασχολούσε μιας και μετά από 12 χρόνια εργασίας θεώρησα σωστό για εμένα να σταματήσω προσωρινά, και να μεγαλώσω το μωράκι μου.:lol:

Εγώ το είπα αυτό. Οι άντρες τους ναι τις πιέζουν να βρουν δουλειά γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα και οι άλλες κάνουν λες και τους ζητάει ο άντρας τους να βγουν στο κλαρί. Στη μία περίπτωση της έχει βρει και δουλειά κάνα δυο φορές από γνωστούς, αλλά αρνήθηκε να πάει.

Ουπς, συγγνώμη έχω μπερδευτεί!

Σε αυτή την περίπτωση είναι τεμπέλες με περικεφαλαία!!!!!!Και της βρήκε και δουλειά και δεν πήγε!!!!Έλεος!!!!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

χχεχεχεχεχε.......ενταξει 3.5 η μικρη. Τοσα χρονια καθομαι, και εργαζομουν 17......:P Θελω ποσοστα αλλα απο το 50% και πανω θελω να μου δοκεις επιδοματα νταξ?.....:D

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν σε βάζω καν στην κατηγορία της τεμπέλας με τα δεδομένα που παραθέτεις... Είσαι μέσα στα φυσιολογικά όρια! Προς το παρόν ποσοστό τεμπελιάς 0,5% (γιατί το 0% δεν το παίρνει κανένας μας) :lol::lol:

Σε μερικά χρονάκια, όταν το παιδάκι σου πάει σχολείο με το καλό θα κάνουμε αναθεώρηση του ποσοστού :lol: Ναι, πάνω από 50% θα παίξει επίδομα στάνταρ :lol::lol::lol:

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν σε βάζω καν στην κατηγορία της τεμπέλας με τα δεδομένα που παραθέτεις... Είσαι μέσα στα φυσιολογικά όρια! Προς το παρόν ποσοστό τεμπελιάς 0,5% (γιατί το 0% δεν το παίρνει κανένας μας) :lol::lol:

Σε μερικά χρονάκια, όταν το παιδάκι σου πάει σχολείο με το καλό θα κάνουμε αναθεώρηση του ποσοστού :lol: Ναι, πάνω από 50% θα παίξει επίδομα στάνταρ :lol::lol::lol:

Λιγο ειναι, με τετοιο ποσοστο δεν παιζω για αρχηγος. Απογοητευτηκα ρε Ιωσιφινα....ελεος.......:D.....

Το επιδομα ηθελα....εννοειτε....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...