Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος μωρού και ταξίδι στο εξωτερικό

Zuzunaki

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα,

παρακαλώ τα φώτα σας. Σε λίγες μέρες πρόκειται να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για μία εβδομάδα. Το γεγονός αυτό με αγχώνει αφάνταστα. Αρχικά με το φαγητό του μωρού (που είναι 7 μηνών και τρώει τα αλεσμένα, το οποίο φυσικά θα είναι δύσκολο να γίνει τουλάχιστον την πρώτη και τελευταία μέρα) και δεύτερον ο ύπνος του. Θα μείνουμε σε 2 πόλεις σε 2 διαφορετικά σπίτια τα οποία δεν διαθέτουν παρκοκρέβατο. Σκεφτήκαμε να πάρουμε το δικό μας από εδώ. Ωστόσο το στρώμα του είναι πολύ ογκώδες, δεν χωράει στη βαλίτσα. Σκέφτηκα μήπως να πέρναμε το παρκοκρέβατο και αντί για στρώμα να της έβαζα τίποτα κουβέρτες μαλακές γιατί το στρώμα δεν γίνεται να ταξιδέψει με το αεροπλάνο, δεν μπορούμε δηλαδή να το κουβαλάμε. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε θέματα με τον ύπνο της γιατί το μωρό συνήθισε να κοιμάται μόνο του και τώρα θα βρεθούμε σε 2 διαφορετικά σπίτια, με άγνωστους ανθρώπους, θα πρέπει να κοιμηθούμε όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Δεν ξέρω αγχώνομαι πολύ. Έχετε να προτίνετε κάτι άλλο για τον ύπνο του μωρού;; Το άλλο που σκέφτηκα μήπως αγόραζα τίποτα στρωματάκια γυμναστικής και την έβαζα να κοιμηθεί στο πάτωμα για να μην κουβαλάω ούτε το παρκοκρέβατο. Σας παρακαλώ δώστε μου ιδέες από την εμπειρία σας. Μέχρι στιγμής το μωρό έχει πάει ένα ταξίδι εντός Ελλάδας στο χωριό μας και κοιμήθηκε στο παρκοκρέβατο πολύ καλά.

Διαφημίσεις

To καρότσι δεν θα το πάρετε? Δεν μπορεί να κοιμηθεί στο καρότσι αυτές τις μέρες? Ή αλλιώς αν της έφτιαχνες "φωλιά" με κουβέρτες και μαξιλάρια σε κάποιο κρεβάτι δίπλα στο δικό σας ή σε κάποιο καναπέ?

Α και για τα αλεσμένα που αγχώνεσαι για την πρώτη και την τελευταία ημέρα, υπάρχει πάντα η λύση από τα έτοιμα βαζάκια (για 2-3 φορές δεν θα πάθει τίποτα, κι εμείς με συντηρητικά μεγαλώσαμε) και επίσης ξέρω ότι τα επιτρέπουν στο αεροπλάνο.

κορίτσια καλησπέρα,

παρακαλώ τα φώτα σας. Σε λίγες μέρες πρόκειται να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για μία εβδομάδα. Το γεγονός αυτό με αγχώνει αφάνταστα. Αρχικά με το φαγητό του μωρού (που είναι 7 μηνών και τρώει τα αλεσμένα, το οποίο φυσικά θα είναι δύσκολο να γίνει τουλάχιστον την πρώτη και τελευταία μέρα) και δεύτερον ο ύπνος του. Θα μείνουμε σε 2 πόλεις σε 2 διαφορετικά σπίτια τα οποία δεν διαθέτουν παρκοκρέβατο. Σκεφτήκαμε να πάρουμε το δικό μας από εδώ. Ωστόσο το στρώμα του είναι πολύ ογκώδες, δεν χωράει στη βαλίτσα. Σκέφτηκα μήπως να πέρναμε το παρκοκρέβατο και αντί για στρώμα να της έβαζα τίποτα κουβέρτες μαλακές γιατί το στρώμα δεν γίνεται να ταξιδέψει με το αεροπλάνο, δεν μπορούμε δηλαδή να το κουβαλάμε. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε θέματα με τον ύπνο της γιατί το μωρό συνήθισε να κοιμάται μόνο του και τώρα θα βρεθούμε σε 2 διαφορετικά σπίτια, με άγνωστους ανθρώπους, θα πρέπει να κοιμηθούμε όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Δεν ξέρω αγχώνομαι πολύ. Έχετε να προτίνετε κάτι άλλο για τον ύπνο του μωρού;; Το άλλο που σκέφτηκα μήπως αγόραζα τίποτα στρωματάκια γυμναστικής και την έβαζα να κοιμηθεί στο πάτωμα για να μην κουβαλάω ούτε το παρκοκρέβατο. Σας παρακαλώ δώστε μου ιδέες από την εμπειρία σας. Μέχρι στιγμής το μωρό έχει πάει ένα ταξίδι εντός Ελλάδας στο χωριό μας και κοιμήθηκε στο παρκοκρέβατο πολύ καλά.

Κοίμιζα τα ανήψια μου συχνά στο σπίτι μου.Το δικό μου παρκοκρέβατο έχει ένα πολύ λεπτό στρωματάκι με σκληρό πάτο που τυλιγόταν γύρω από τον σκελετό,όταν ήταν μαζεμένο στην τσάντα του.Είναι έτσι και το δικό σου;Εάν ναι, εγώ έβαζα κουβέρτες ,όσο γίνεται τεντωμένες, πάνω από το στρωματάκι και μετά βέβαια σεντόνι και τα μωράκια κοιμόντουσαν μια χαρά.

NVVvp2.png

δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι καθολου...ειδικα με το φαγητο....τα βαζακια ειναι η τελειοτερη λυση...επισης σε ενα θερμο μικρο νερο και μπορεις να εχεις και γαλα η φαρινα αν του δινεις και βεβαια μπολακι κ κουταλακι αν δεν μπορεις να βρεις οπου εισαι και ετοιμη...παντως τα βαζακια ειναι τελεια σου λεω....οσο για τον υπνο και εγω ειχα το παρκοκρεβατο και εβαζα κουβερτες οπου ημουν η πετσετες να ειναι πιο μαλακο ...2 βραδια που ειμασταν με καραβι αναγκαστικα τον κοιμησα μαζι μου αν και ζοριστηκε λιγο γιατι και μενα κοιμαται μονος του στο δωματιο του στην κουνια του.το αλλο βραδυ τον κοιμησα μονο του και γω κατω στο πατωμα αλλα δεν εκλεισα ματι γιατι φοβομουν μην πεσει,ηταν ηδη 6 μηνων...σιγουρα το παιδι ισως να δυσκολευτει να προσπαρμοστει αλλα εσυ θα σκεφτεσαι οτι ειστε σπιτι και θα κανεις ακριβως τα ιδια πραγματα..πχ αν εχει πιπιλα η ενα κουκλακι,μαξιλαρακι να τα εχεις μαζι σου..εμενα αυτο που με βοηθησε ηταν οτι σκεφτομουν τη μερα μας εκτος σπιτιου σαν να ημουν σπιτι..αρα τα οργανωσα απο πριν πολυ καλα να μη μου λειψει τιποτα ,ααα και μια συμβουλη αν μπορεις οτι κρατας ..κρατα το επι 2..πχ....ενα βαζακι εδωσα σε μια καφετερια να μου το ζεστανουν και το βαλαν παραπανω στο μικροκυμ.το γευμα βεβαια πεταχτηκε ολο εξω και τωρα???ευτυχως πως μου ειχε κοψει και κρατουσα και αλλο ενα και εφαγε ο μικρος...στο θεμα φαγητου μπορει να συμβουν ατυχηματα αρα καλυτερα κρατα παραπανω να εισαι σιγουρη.γιατι ειναι κ 7 μηνων μονο αλεσμενα τωρα...μην αγχωνεσαι...σου μιλαω εγω που απο κρητη πηγα ιταλια*10 ωρες το πρωτο καραβι και 16 ωρες το δευτερο και μετα 2 ωρες με αμαξι*με ενα μωρο 6 μηνων,συνολικα 2 μιση μερες ταξιδι και λειψαμε 4 μηνες.....παντως μπραβο σου που πας για οποιο λογο και αν πας γιατι εγω εδω βλεπω τις φιλανδεζες με 3 παιδια και ερχονται και το μικροτερο 40 μερων...ειλικρινα.....ενω οι ελληνιδες δεν το κανουν τοσο ευκολα...

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σχετικά με τον ύπνο, θα έχουμε το καρότσι αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να κοιμηθεί εκεί, είναι αρκετά άβολο (έτσι μου φαίνεται εμένα δηλαδή). Μάλλον θα πάρω το παρκοκρέβατο με το λεπτο στρωματάκι ( δεν θα πάρω το κανονικό και ωραίο στρώμα) και θα βάλω κουβέρτες και πετσέτες που θα μου δώσουν εκεί που θα μείνουμε, να είναι πιο μαλακό. Όσο για το φαγητό του, θα του δώσω βαζάκια, ήδη έχω πάρει διάφορα και της δίνω για να δοκιμάζει να δω τι τρώει και τι όχι. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά όσες κάνουμε ταξίδια πρέπει να συνηθίζουμε κι εμείς και τα μωρά, γιατί αλλιώς θα περιοριστούμε πολύ. Αλλά επειδή θα είναι το πρώτο μας ταξίδι εξωτερικού για αυτό αγχώνομαι. Και για τα βαζάκια θα πάρω μερικά έξτρα να έχω μήπως και δεν της αρέσει καμια γεύση, ή μήπως σπάσει κανένα κλπ. Και το γάλα της επίσης, θα πάρω 2 εξτρά κουτιά, ξέρω εγώ τι γίνεται; Εγώ νόμιζα ότι θα πίνει όλα τα γάλατα, αλλά 2 φορές αναγκάστηκα να της δώσω άλλη σκόνη από αυτήν που πίνει συνήθως και αρνήθηκε να το πιεί, για αυτό πρέπει να έχω απόθεμα. Κι εγώ μια ζωή έβλεπα τις ξένες με τα μωρά ( θυμάμαι Ταϋλάνδη είχα πάει και έβλεπα Αγγλίδες και Σουηδέζες με μωρά λίγων μηνών) και πάντα μου έκανε εντύπωση. Όλα είναι θέμα συνήθειας.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σχετικά με τον ύπνο, θα έχουμε το καρότσι αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να κοιμηθεί εκεί, είναι αρκετά άβολο (έτσι μου φαίνεται εμένα δηλαδή). Μάλλον θα πάρω το παρκοκρέβατο με το λεπτο στρωματάκι ( δεν θα πάρω το κανονικό και ωραίο στρώμα) και θα βάλω κουβέρτες και πετσέτες που θα μου δώσουν εκεί που θα μείνουμε, να είναι πιο μαλακό. Όσο για το φαγητό του, θα του δώσω βαζάκια, ήδη έχω πάρει διάφορα και της δίνω για να δοκιμάζει να δω τι τρώει και τι όχι. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά όσες κάνουμε ταξίδια πρέπει να συνηθίζουμε κι εμείς και τα μωρά, γιατί αλλιώς θα περιοριστούμε πολύ. Αλλά επειδή θα είναι το πρώτο μας ταξίδι εξωτερικού για αυτό αγχώνομαι. Και για τα βαζάκια θα πάρω μερικά έξτρα να έχω μήπως και δεν της αρέσει καμια γεύση, ή μήπως σπάσει κανένα κλπ. Και το γάλα της επίσης, θα πάρω 2 εξτρά κουτιά, ξέρω εγώ τι γίνεται; Εγώ νόμιζα ότι θα πίνει όλα τα γάλατα, αλλά 2 φορές αναγκάστηκα να της δώσω άλλη σκόνη από αυτήν που πίνει συνήθως και αρνήθηκε να το πιεί, για αυτό πρέπει να έχω απόθεμα. Κι εγώ μια ζωή έβλεπα τις ξένες με τα μωρά ( θυμάμαι Ταϋλάνδη είχα πάει και έβλεπα Αγγλίδες και Σουηδέζες με μωρά λίγων μηνών) και πάντα μου έκανε εντύπωση. Όλα είναι θέμα συνήθειας.

Εμεις πήγαμε το Σεπτέμβρη 10 μέρες εξωτερικό και η μπέμπα μας ήταν 5.5 μηνων. Ετσι θέμα με φαι δεν ειχαμε αφού θηλαζε. Οσο για τον υπνο, εμεις ειχαμε κουβαλήσει το παρκοκρέβατο γιατι ειχε μάθει να κοιμάται μόνη της, αλλά σε πληροφορώ πως δεν κοιμηθηκε ουτε μια φορά σε αυτο. Καθ οτι αλλάζαμε κάθε 2-3 μέρες τόπο διαμονής, η μικρή αποσυντονιστηκε εντελώς και έτσι καταλήξαμε να κοιμόμαστε εγω η μικρη και ο άντρας μου μαζι στο διπλό.

Με όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσεις πάντως, θα σου έλεγα πως ειναι οτι καλύτερο να πηγαινεις κανονικα τις διακοπές σουτ και να μην περιορίζεσαι!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

σωστα...μπραβο σου...ολα ειναι θεμα συνηθειας...σιγουρα δεν ειναι οπως οταν ημασταν μονοι μας με τον αντρα μας....και κουραζονται τα μικρα μας πιο ευκολα και θα κλαψουν κτλ...αλλα αν αυτα μας περιοριζουν αστα να πανε....εγω προσωπικα τη μεταλοχεια δεν θα την ξεπερνουσα με τιποτα...καλα να περασετε και ολα θα πανε τελεια θα δεις.....

• 5 χρόνια μετά...

Συγνώμη που παρεμβαίνω για να ρωτήσω και όχι για να απαντήσω στις λογικές για μένα ανησυχίες σας σχετικά με τον ύπνο και το φαγητό του μωρου σας, αλλά αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα άγχους σχετικά με το ταξίδι του μέλιτος μας στην Αμερική μαζί με τον μπέμπη μας, που θα γινει φέτος τον  Οκτωβριο και τοτε ο μικρός θα είναι 18 μηνών. Προς το παρόν θυλάζουμε ακόμα (πρωι, μεσημερι, βραδυ) και τρωμε και στερεες τροφέ , αλλά σχετικα με τα  γευματα του δεν θα ξέρω που παν τα τέσσερα... βαζακια δεν θα μπορω να κραταω για 20 μερες λόγω υπέρβαρου ...  εδω εντος Ελλαδας που ταξιδεψαμε και με το νερο και μονο που ηταν διαφορετικο είχαμε θεματακια ... για το δε ταξιδι καθεαυτο διάρκειας 14 ωρών να πας και αλλες τοσες να γυρισεις χώρια η διαφορά ώρας φοβαμαι μην αναστατωθει τοσο που του κάνει κακο ολο αυτο...       

12 ώρες πρίν, Lady V. είπε:

Συγνώμη που παρεμβαίνω για να ρωτήσω και όχι για να απαντήσω στις λογικές για μένα ανησυχίες σας σχετικά με τον ύπνο και το φαγητό του μωρου σας, αλλά αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα άγχους σχετικά με το ταξίδι του μέλιτος μας στην Αμερική μαζί με τον μπέμπη μας, που θα γινει φέτος τον  Οκτωβριο και τοτε ο μικρός θα είναι 18 μηνών. Προς το παρόν θυλάζουμε ακόμα (πρωι, μεσημερι, βραδυ) και τρωμε και στερεες τροφέ , αλλά σχετικα με τα  γευματα του δεν θα ξέρω που παν τα τέσσερα... βαζακια δεν θα μπορω να κραταω για 20 μερες λόγω υπέρβαρου ...  εδω εντος Ελλαδας που ταξιδεψαμε και με το νερο και μονο που ηταν διαφορετικο είχαμε θεματακια ... για το δε ταξιδι καθεαυτο διάρκειας 14 ωρών να πας και αλλες τοσες να γυρισεις χώρια η διαφορά ώρας φοβαμαι μην αναστατωθει τοσο που του κάνει κακο ολο αυτο...       

Καλησπέρα! Σίγουρα ένα ταξίδι στο εξωτερικό με μωρό και πόσο μάλλον Αμερική πρέπει να οργανωθεί πολύ καλά. Σε σχέση με το φαγητό του εντός αεροπλάνου μπορείς να έχεις ψυγείο φύλαξης της τροφής του μωρού για να διατηρηθεί. Δεν ξέρω αν 18 μηνών θα τρώει αλεσμένο ακόμη αν όχι είναι ευκολότερα τα πράγματα. Όταν φτάσετε στον προορισμό ψωνίζεις από εκεί κανονικά και ετοιμάζεις το φαγητό του εκεί που μενεις. Ότι θα έκανες δηλαδή και εδω.

On 13/5/2012 at 12:55 ΜΜ, libera46 είπε:

σωστα...μπραβο σου...ολα ειναι θεμα συνηθειας...σιγουρα δεν ειναι οπως οταν ημασταν μονοι μας με τον αντρα μας....και κουραζονται τα μικρα μας πιο ευκολα και θα κλαψουν κτλ...αλλα αν αυτα μας περιοριζουν αστα να πανε....εγω προσωπικα τη μεταλοχεια δεν θα την ξεπερνουσα με τιποτα...καλα να περασετε και ολα θα πανε τελεια θα δεις.....

18 μηνών τα παιδάκια δεν έχουν κανένα περιορισμό στο φαγητό, περα από κοινή λογική για καθαριότητα κλπ, οπότε απλά τρώει ο,τι τρώτε.

Διαφημίσεις

18 μηνών ο δικός μου έτρωγε τα πάντα δεν είχαμε κάποιον περιορισμό οπότε φαντάζομαι όπως λέει και η αργκ μπορεί να τρώει το παιδί ότι και εσείς, οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Εμένα πιο πολύ θα με ανησυχούσε η διαφορά ώρας (μέρα - νύχτα) απο ότι το φαγητό.

• 2 εβδομάδες μετά...

τρωει στερεές τροφές οπότε λέτε ότι αυτο δεν θα μας προβληματίσει.. το πολύωρο ταξίδι με απασχολεί και ναι το θέμα με τη διαφορά ώρας.... νομίζω είναι πολύ προτιμότερο να επιλέξουμε έναν ευρωπαϊκό προορισμό με μικρότερες διαφορές ωρας ....θα μας ήταν πιο λειτουργική ως λύση και σοφότερη και ίσως να αφήναμε την Αμερική για αργότερα ...ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντησεις και συγνώμη για την παρέμβασή μου ...να είστε καλά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...