Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ?

Recommended Posts

αλλα και αυτη παιδι μου να μην ακουει με τιποτα,ο κοσμος να χαλασει!!!!! δεκα φορες να την φωναζεις για φαγητο,δεκα φορες να της λες να διαβαζει,να της λες οχι ετσι αλλα ετσι,οχι αυτη τα δικα της θα κανει,μα τιποτα να μην ακουει,και αυτος να ειναι ψειρας ανησυχει υπερβολικά πολύ,πος θα ειναι αυτη αυριο,μου λεει προτιμαω να με μισει παρα να γινει ενα τιποτα με το χαρακτηρα που εχει.,που να ταιριαξουν,και ειδικοι τι να μας κανουν??...... να μας βαλουν κανονες?? πιος να τους ακουσει ο αντρας μου η κορη μου??????

Η συμπεριφορά του παιδιού σου ειναι απόλυτος φυσιολογική!!η ψυχική κακοποίηση ειναι καμία φορά χειρότερη απο τη σωματική!η Γιαγια μου έλεγε ότι αν λες σε έναν άνθρωπο απο το πρωι μέχρι το βράδυ ότι ειναι σκύλος κάποια στιγμή θα γαυγισει!!αυτο ΕΧΕΤΕ πετύχει ακριβώς!!και λέω ΕΧΕΤΕ επειδή εχεις πολυ μεγάλο μερίδιο ευθύνης που αφήνεις να κακοποιητε η κόρη σου με αυτον τον τροπο!Τουλαχιστον εσυ προσπάθησε να την επαινεις συνεχώς ακόμα κι αν ειναι μέτρια!!η αυτοπεπιθεση του παιδιού εχει πιάσει πάτο!!!επειγων σε καπιον ειδικό να σώσεις ότι μπορείς!Να τα ακούσει και ο άντρας σου όμως!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγαπητή θεματοθέτρια διάβασα και τα προηγούμενα ποστ σου και αυτά εδώ.Πρέπει να σου πω πως σαφώς κάθε παιδί έχει τον χαρακτήρα του,αλλά αυτά εδώ που περιγράφεις είναι ακραία πράγματα και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον χαρακτήρα της κόρης σου.Η κόρη σου συμπεριφέρεται έτσι γιατί απλά πρώτα ο μπαμπάς της της συμπεριφέρθηκε έτσι.Είναι δράση και αντίδραση τα πράγματα αυτά.Πρέπει επειγόντως να αλλάξετε συμπεριφορά απέναντι στο παιδί.Μην λες τι θα κάνει ο ειδικός γιατί είσαι λάθος σε αυτό.Αν θέλετε πραγματικά να αλλάξει συμπεριφορά η κόρη σας θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε εσείς τη δική σας απέναντί της και σ'αυτό ένας ειδικός θα σας βοηθήσει πάρα πολύ.Θα σας δείξει τις τεχνικές και τον τρόπο που ίσως εσείς δεν γνωρίζετε.Μιλάω σε πρώτο πληθυντικό γιατί σε θεωρώ εξίσου υπεύθυνη για την ανατροφή της κόρης σου με τον άντρα σου.Μπορεί εσύ να μην της συμπεριφέρεσαι το ίδιο,όμως ανέχεσαι αυτή τη συμπεριφορά και πραγματικά δεν ξέρω ποιό από τα δύο είναι χειρότερο.Να ξέρεις ότι το παιδί σου φωνάζει "βοήθεια" οπως μπορεί και να ξέρεις ότι μεγαλώνοντας θα κατηγορεί και εσένα για όσα βίωσε γιατί ενώ ήξερες ότι δεν ήταν σωστά,τα ανεχόσουν και ίσως εσένα να σε κατηγορήσει περισσότερο και από τον πατέρα της για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ελπίζω να πάρετε σα γονείς άμεσα τις αποφάσεις σας και να λυθούν τα προβλήματά σας.

δεν θα φτιαχτει αυτος ποτε,δεν την θελει ετσι πως ειναι,την θελει να τον ακουει,πραγμα που εκεινη δεν το κανει,....αλλα ετσι ειναι το παιδι,και αυτος δεν μπορει να το χονεψει

Aυτό είναι πάρα πολύ άσχημο! Ο γονιός να μην θέλει το παιδί του όπως είναι. Για ποια αγάπη να μιλήσουμε και ποια αποδοχή; Και στην τελική το παιδί έγινε όπως έγινε, επειδή ΕΣΕΙΣ συντελέσατε σ΄αυτό. Ο άντρας σου με την λεκτική κακοποίηση κι εσύ με την ανοχή σου. Είσαι συνυπεύθυνη!

Κάνε κάτι δραστικό άμεσα.Το παιδάκι σου σου φωνάζει βοήθεια και αν τώρα γράφει στο χέρι του μισώ τη ζωή μου δεν θέλω να σκεφτώ τι θα κάνει αύριο για να σου δώσει να καταλάβεις οτι σε χρειάζεται.

Συμφωνώ απολύτως. Το παιδί είναι σε πολύ κρίσιμη ηλικία. Κάντε κάτι όσο είναι καιρός ακόμα, γιατί σε λίγο θα το ψάχνετε. Μόνον ένας ειδικός θα μπορέσει να βοηθήσει πραγματικά.

Απ΄όσα διάβασα πάντως, εκείνος που χρειάζεται παρακολούθηση είναι κυρίως ο άντρας σου. Εντελώς ψυχάκιας βρε κοπέλα μου. Είναι δυνατόν να λέει στο παιδί του τέτοια πράγματα; Ξέρεις τι γίνεται; Στο παιδί όταν αποδίδεις χαρακτηρισμούς, θα κάνει τα πάντα για να τους επιβεβαιώσει. Έχετε κάνει κι οι δυο τραγικά λάθη και πρέπει οπωσδήποτε να σώσετε το παιδί. Να σώσετε ό,τι προλαβαίνετε δλδ, γιατί οι πληγές στην ψυχή του είναι ήδη πολύ βαθειές.

εγώ προτείνω το εξείς:

συνηδιτοποίηση ότι δεν είναι μόνο ο άνδρας σου το πρόβλημα

τα πρόβληματα είναι:

ό άσχημος και ευέξαπτος χαραχτήρα του άνδρα σου

ή έλειψη στήριξης του άνδρα σου από σένα (συνέχεια του κάνεις παρατηρήσεις και δεν του δίνεις ποτέ δίκιο)

η ανυπακοή της μικρής

οι έυθραστες μεταξύ σας σχέσεις

πρέπει σε κάθε τομέα να δουλέψετε και ομαδικά και ατομικά

να προτείνω για την ομαδική δουλειά το "νταντάδες πρώτων βοηθείών" πολλά κολπάκια όμορφα δωσμένα

άλλη ιδέα είναι η εξείς

κάθε βδομάδα ο κέθε ένας θα θέτει ένα στόχο για τον εαυτό του και θα τον γράφει σε ένα πίνακα ορατό από όλους

πχ.

(εβδομάδα νο 1)

μπαμπάς

θα δινω ένα φιλί κάθε πρωί πριν φύγει η μικρή για το σχολείο

κόρη

θα έρχομαι αμέσως για φαγητό

μαμά

δεν θα κάνω παρατηρήσεις στο μπαμά

όταν όλη η οικογένεια επιτύχει τους στόχους της προχοράτε

εβδομάδα νο 2

μπαμπάς

θα χαιδέυω το κεφαλάκι της μικρής κάθε βράδυ για δέκα λεπτά

κόρη

θα έρχομαι αμέσως για διάβασμα

μαμά

δεν διαφωνούμε με το μπαμπά μπροστά στο παιδί

εβδομάδα νο 3

μπαμπάς

κόβω τους χαραχτηρισμούς

κόρη

......

δοκιμαστε αυτη τη μεθοδο

εγώ προτείνω το εξείς:

τα πρόβληματα είναι:

ή έλειψη στήριξης του άνδρα σου από σένα (συνέχεια του κάνεις παρατηρήσεις και δεν του δίνεις ποτέ δίκιο)

η ανυπακοή της μικρής

Και εγω συμφωνω σε αυτο.....δεν μου αρεσει που δικαιολογουμε πλεον τα παντα σε ενα παιδι...σΦως ο ενηλικας εχει την ευθυνη η μαλλον οι ενηλικες. Αλλα το παιδι ειναι σε μια ηλικια που θα επρεπε ηδη να ξερει οτι υπαρχουν καποια ορια...

Διαφημίσεις

Μαριαλ, μου αρεσε παρα πολυ το μηνυμα σου και η προταση σου για να δουλεψουν ολοι μεσα στην οικογενεια. Μπραβο.

Ευχομαι η κοπελα να βρει λυση και η οικογενεια ηρεμια

εγώ προτείνω το εξείς:

τα πρόβληματα είναι:

η ανυπακοή της μικρής

να προτείνω για την ομαδική δουλειά το "νταντάδες πρώτων βοηθείών" πολλά κολπάκια όμορφα δωσμένα

άλλη ιδέα είναι η εξείς

κάθε βδομάδα ο κέθε ένας θα θέτει ένα στόχο για τον εαυτό του και θα τον γράφει σε ένα πίνακα ορατό από όλους

πχ.

(εβδομάδα νο 1)

μπαμπάς

κόρη

μαμά

εβδομάδα νο 2

μπαμπάς

κόρη

μαμά

εβδομάδα νο 3

μπαμπάς

κόβω τους χαραχτηρισμούς

κόρη

......

δοκιμαστε αυτη τη μεθοδο

ευχαριστω παρα πολυ,

πραγματικα αυτες σφαλιαρες εδω δεν με βοηθανε, ξερω οτι υπαρχει προβλημα,γιαυτο και γραφω ....αλλα και ολοι μας σε αυτή την ηλικία δεν ειμασταν καπος ετσι???:-)= δεν τα πηγαιναμε καλά με τους γονείς μας !!...

Λίγο η εφηβεία,νευρα,χάσμα γενεών ...υπάρχουν κόντρες ........

ηδη ξεκινησαμε να φτιαχνουμε τα πραγματα,βρηκαμε μια καλη λιση το να διαβαζει πιο ευκολα τα μαθηματα της,πολυ συμαντικο για την μικρη,.....δυσκολευοταν αρκετα,....οποτε και ο μπαμπας εχει ηρεμησει παρα πολυ,θα δουμε τωρα απο εδω και περα πως θα ειναι,τελικα εφταιγε το σχολειο για ολα????:?

εγώ προτείνω το εξείς:

τα πρόβληματα είναι:

η ανυπακοή της μικρής

άλλη ιδέα είναι η εξείς

πχ.

(εβδομάδα νο 1)

μπαμπάς

κόρη

μαμά

εβδομάδα νο 2

μπαμπάς

κόρη

μαμά

εβδομάδα νο 3

μπαμπάς

κόβω τους χαραχτηρισμούς

κόρη

......

δοκιμαστε αυτη τη μεθοδο

Θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό τη στιγμή που εδώ και τόσα χρόνια ο μπαμπάς κακοποιεί λεκτικά την κόρη του; Σ' έναν άνθρωπο που δεν έχει τη στοιχειώδη λογική να μην της μιλάει άσχημα τουλάχιστον, βάζουμε ως στόχο να της δίνει ένα φιλί και να της χαϊδεύει το κεφάλι; Υπάρχει περίπτωση να κάτσει το παιδί αυτό να το φιλήσει ο πατέρας του; Και δε νομίζω ότι φταίει το παιδί σε τίποτα για τη σημερινή συμπεριφορά του, όταν έχει βιώσει τέτοια απόρριψη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Έμαθε να φέρεται και να μιλάει όπως ακριβώς της φέρονταν και της μιλούσαν.

ευχαριστω παρα πολυ,

πραγματικα αυτες σφαλιαρες εδω δεν με βοηθανε, ξερω οτι υπαρχει προβλημα,γιαυτο και γραφω ....αλλα και ολοι μας σε αυτή την ηλικία δεν ειμασταν καπος ετσι???:-)= δεν τα πηγαιναμε καλά με τους γονείς μας !!...

ηδη ξεκινησαμε να φτιαχνουμε τα πραγματα,βρηκαμε μια καλη λιση το να διαβαζει πιο ευκολα τα μαθηματα της,πολυ συμαντικο για την μικρη,.....δυσκολευοταν αρκετα,....οποτε και ο μπαμπας εχει ηρεμησει παρα πολυ:D,θα δουμε τωρα απο εδω και περα πως θα ειναι,τελικα εφταιγε το σχολειο για ολα????:?

Αυτό που λες δεν έχει καμία σχέση με την κατάστασή σας. Άλλο να είναι ο έφηβος αντιδραστικός γιατί έτσι, κι άλλο γιατί εδώ και πόσο καιρό τον κακοποιούν ψυχολογικά. Δε νομίζω πως έχεις συνηδειτοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, εκτός κι αν απλώς μας τα περιγράφεις υπερβολικά.

Εργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια σε σχολείο. Τα προβλήματα που έχουν τα παιδιά συνήθως προέρχονται από το σπίτι κι εκδηλώνονται στο σχολείο και όχι το αντίθετο. Αν το παιδί δυσκολεύεται στο σχολείο και στο σπίτι αντί να το βοηθήσουν, επιδεινώνουν την κατάσταση, δεν φταίει το παιδί, ούτε το σχολείο, αλλά οι γονείς που δεν δημιουργούν περιβάλλον ασφάλειας κι ενθάρρυνσης.

Θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό τη στιγμή που εδώ και τόσα χρόνια ο μπαμπάς κακοποιεί λεκτικά την κόρη του; Σ' έναν άνθρωπο που δεν έχει τη στοιχειώδη λογική να μην της μιλάει άσχημα τουλάχιστον, βάζουμε ως στόχο να της δίνει ένα φιλί και να της χαϊδεύει το κεφάλι; Υπάρχει περίπτωση να κάτσει το παιδί αυτό να το φιλήσει ο πατέρας του; Και δε νομίζω ότι φταίει το παιδί σε τίποτα για τη σημερινή συμπεριφορά του, όταν έχει βιώσει τέτοια απόρριψη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Έμαθε να φέρεται και να μιλάει όπως ακριβώς της φέρονταν και της μιλούσαν.

Συμφωνώ απόλυτα. Τόσο σοβαρά και ουσιώδη προβλήματα χρειάζονται άλλου είδους αντιμετώπιση κατά τη γνώμη μου. Για να βρείτε τις λύσεις πρέπει να βρείτε τις αιτίες που τα προκαλούν αυτά και γι'αυτό χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω παρα πολυ,

ηδη ξεκινησαμε να φτιαχνουμε τα πραγματα,βρηκαμε μια καλη λιση το να διαβαζει πιο ευκολα τα μαθηματα της,πολυ συμαντικο για την μικρη,.....δυσκολευοταν αρκετα,....οποτε και ο μπαμπας εχει ηρεμησει παρα πολυ:D,θα δουμε τωρα απο εδω και περα πως θα ειναι,τελικα εφταιγε το σχολειο για ολα????:?

Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι εστιάζεις στην επιφάνεια και όχι στο ουσιαστικό πρόβλημα που υπάρχει. Στο προηγούμενο σου θέμα έλεγες πως ότι και αν κάνει η κόρη σου ο άντρας σου της κάνει παρατηρήσεις, ότι κάνει διακρίσεις υπέρ του γιού σας, ότι μιλάει άσχημα στην μικρή.. άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σχολείο. Ειλικρινά εύχομαι να δείς καθαρά και να δράσεις ώστε σε μερικούς μήνες να μην γράφεις πάλι εδώ για το ίδιο πρόβλημα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

ναι, θελει να ειναι υπακουει γενικα,πραγμα που μικρη δεν κανει!!!

το βασικο ηταν με τα μαθηματα,ψεματα οτι δεν εχει τιποτα να διαβαζει,γκρινια,..κτλ..............σημερα τα πηγαν πολυ καλα:P,καναμε μια (πολλες μαλλον)συζητηση και τωρα νομιζω οτι καταλαβε ο μπαμπας κατι....

μακαρι........

Θα συμφωνησω με την Izaki. Ο λογος που μιλησα αποτομα στα προηγουμενα μηνυματα μου ήταν γιατί καθισα και διαβασα το παλιοτερο θεμα στο οποιο φαινεται ξεκαθαρα οτι πριν 2 χρονια υπηρχε πανω κατω η ιδια κατασταση. Ισως τοτε να βοηθούσε η πρόταση σου ΜΑΡΙΑΛ αλλά εγώ βλεπω ενα παιδί συναισθηματικα κακοποιημενο που εχει φτασει στο σημειο να μη θελει τη ζωή του

μου λεει μισω την ζωη μου,το γραφει και στα χερια της,

Εφοσον κυριαρχει στο σπιτι 2 χρονια και παραπανω η ιδια κατασταση θεωρω οτι ο ειδικος επιβαλλεται και δεν μπορει να λυθει μεταξυ σας.

Εκτος κι αν η θεματοθετρια υπερεβαλλε τοτε και τωρα λογω φορτισης συναισθηματων. Νομιζω ομως οτι η ψυχολογικη κατασταση του παιδιου τα λεει ολα.Δε γινεται ενα παιδακι 10 χρονων να κακοποιειται ψυχολογικα γιατί περι αυτού προκειται και να περιμενουμε να ειναι υπακουο στην εφηβεια και να λεμε κι απο πανω οτι πρεπει να έχει ορια.Ετσι αμυνεται.Γνωμη μου.

Ναι.....αλλα λεγοντας οτι ειναι λαθος του πατερα θα ρωτησει καποιος ΄οκ ο πατερας ειναι σκαρτος...η μητερα δεν ηξερε να βαλει μια ταξη σε ολο αυτο?΄

Εγω πιστευω οτι το παιδι και ο μπαμπας εχουν τον ιδιο χαρακτηρα και κοντραρονται....αλλα αγαπιουνται κατα βαθος. οι εκφρασεις τους, και των δυο, ειναι υπερβολικες.....δεν νομιζω ομως οτι ο πατερας του νοιαζεται για αυτο λιγοτερο απο την καθε μια μας εδω.

Σε μια τετοια χημικη ενωση λοιπον χρειαζεται ενας καταλυτης....η μητερα...να οριοθετησει και τους δυο.....

Φιλη μου, για εμενα εσυ εχεις τη μεγαλυτερη ευθυνη. Εσυ διαλεξες τον μπαμπα της και επρεπε ηδη να ειχες βρει τροπο να προστατευσεις και τους δυο απο τη συγχιση που νιωθουν.

Το να τον διωξεις, να τον βριζεις, να του καταλογιςεις Ευθυνες δεν ειναι λυση ....ειναι ενας τροπος για να δικαιολογηθεις στον εαυτο σου πρωτα.

Δεν ειναι αργα ομως......βρες τον τροπο! η μονη σου, η με ειδικο!

Συμφωνω με τη Λαιδα.

Χρειαζεστε αμεσα εναν ειδικο να σας βοηθησει να βρειτε τις ισοροπιες σας και να καταλαβει ο καθενας τη θεση του και τα δικαιωματα του.

Καταλαβαινω οτι λυπασαι το παιδι σου αλλα ταυτοχρονα βλεπω οτι κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου. Ανοιγεις δυο φορες το ιδιο θεμα για να πεις τον πονο σου και να ακουσεις συμβουλες ταυτοχρονα ομως δηλωνεις ανημπορη να αντιδρασεις και τωρα βιαζεσαι να βαλεις γελαστες φατσουλες και να πεις οτι ολα πανε καλα.

Δεν θα γινει μαγικα. Ο αντρας σου δεν θα γινει ηρεμος και στοργικος μαζι της, εκεινη δεν θα γινει υπακουο μελετηρο αρνακι και εσυ δεν εισαι η κακομοιρα που κανει οτι μπορει.

Ενας παιδοψυχολογος κανει ακριβως αυτη τη δουλεια. Καθε μερα μιλαει με οικογενειες και παιδια και τους βοηθαει να βελτιωσουν τις σχεσεις τους.

Πηγαινε με τον αντρα σου.

Ειναι απαραδεκτο το παιδι σας, σε ηλικια μολις 12 ετων να γραφει στα χερια του οτι μισει τη ζωη του. Μισει τη ζωη του γιατι ο ιδιος ο πατερας της την εχει κανει να νιωθει αχρηστη και ανεπιθυμητη. Και η μαμα της δεν την βοηθαει. Μια τετοια κατασταση για τοσα χρονια?? Επιλεγεις τιτλο πως αντεχει το παιδι και μισει την κορη μας, κατα τα αλλα πως το αντιμετωπιζεις?

Σε λιγο θα μπει στην εφηβεια και θα κανει την επανασταση της. Τι μαντευεις οτι θα κανει? Προλαβε την. Προλαβε την κατασταση, μην την κουκουλωνεις,μην κανεις τα στραβα ματια. Δειτε ειδικο. Τι φοβασαι και δεν πας μονη σου στην τελικη?

Δεν σε επικρινω, ελπιζω μονο να σε ταρακουνησω, οπως και ολες οι αλλες αγνωστες γυναικες και μαμαδες που θλιβονται οταν ακουν για πληγωμενα παιδακια.

Διαφημίσεις

δηλαδή όλες εσείς πιστεύεται ότι το κοριτσάκι επειδή γράφει στα χέρια του "μισώ τη ζωή μου" το ενοεί κι όλας...

ή είστε πολύυυυυ μεγάλες και ξεχάσατε την εφηβεία σας ή δεν είχατε καθόλου ξεσπάματα...

έχω μεγαλώσει σε πολύ καλές συνθήκες με πολύ καλούς και υποστηριχτικούς γονείς...

στην εφηβεία γέμιζα τα τετράδιά μου με γκράφιτι όπως: "death" ή "ελέυθερία από τα δεσμά " ή "θάνατος" (το θάνατος δεν έβγαινε καλά στη σύνθεση του γκράφιτι :-) ) , το έσκασα από το σπίτι μου μια φορά, είχα ελεφρείς αυτοτραματισμούς, κάπνιζα περιστασιακά (γονείς μη καπνιστές) , φώναζα στο μπαμπά μου "ΣΕ ΜΙΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ" (επειδή με μάζεψε στα 14 από ένα μπιλιαρδάδικο που είχα πάει κρυφά ) και άλλα....

που τώρα τα βλέπω απλά χαριτωμένα και φυσικά κανένα ίχνος αντιπάθειας δεν έχω για τους γονείς μου

οπότε με συγχωρείς που δεν αξιολογώ τα γραμμένα χέρια της μικρής ώς κύνδινο... έτσι;

α και άλλη μια ιδέα είναι το κουτί παραπόνων

σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού υπάρχει ένα κουτί με σχισμή (σα μικρή κάλπη) ένα μπλοκάκι και ένα στυλό, εκεί όταν κάποιος θλιφτεί με τη συμπεριφορά του άλλου το γράφει

πχ

"μπαμπά δεν έπρεπε να μου πεις, καλά χαζή είσαι κορίτσι μου; με στεναχώρησες "

ή

"κόρη μου δεν έπρεπε να βαρέσεις την πόρτα στα μούτρα μου όταν τσαντίστηκες, με στεναχώρησες"

το βράδυ μπορείτε να τα διαβάζετε όλοι μαζί και να ζητάτε συγνώμη με φιλί ο ένας από τον άλλο

στην αρχή όλα θα είναι τυπικά θέλει καιρό για να ξαναχτιστεί μια σχέση αγάπης

ακόμα μια ιδέα είναι ο κύκλος της αγάπης, σε αυτό το παιχνίδι απαγορεύεται οτιδήποτε επικριτικό

κάθεστε όλοι μαζί σε κύκλο και λετε ο ένας στον άλλο τι σας αρέσει σε εκείνον

πχ

"μπαμπά μου αρέσει το χρώμα των ματιών σου"

ή

"κόρη μου μου αρέσει που είσαι τόσο τρυφερή με τον αδερφό σου"

α και οι οικογενειακές δραστηρίοτητες ίσως βοηθήσουν

επιτραπέζια, εκδρομές, βόλτες, ταινία όλοι μαζί, χορό ή καραόκε όλοι μαζί (είναι το αγαπημένο μας το συστήνω)

α και κάτι ακόμα

χρειάζεστε κανόνες και ποινολόγιο

ορίζεται κάποιους κανόνες που η μικρή δεν μπορεί να παραπατά

πχ

- γυρνάς από την βόλτα στις 8

- δεν λες ψέματα

- όταν λες τωρα έρχεσαι τώρα, αν δε έχεις σκποό να έρθεις το λες ξεκάθαρα "δε θα φάω μαζί σας γιατί με νευρίασε ο μπαμπάς"

όταν η μικρή αποφασίσει να κάνει τα δικά της θα δεχτεί ποινές

(η ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται φασιστικά, αλλά σε συνεργασία με το παιδί και αφού το βάλετε στη δική σας οπτική μεριά)

πχ: "βλέπεις κορίτσι μου τι γίνεται με την ανεργεία; θα ήθελες η κόρη σου να μη σπουδάσει τίποτα να είναι σίγουρα άνεργη και να καταντήσει ζητιάνα; ", " ο μπαμπάς και εγώ δε θέλουμε κάτι τέτοιο για σένα άλλά θέλουμε να έχεις στη ζωή σου επιλογές, να σπουδάσεις, επείδή θέλουμε να σε προστατεύσουμε από τέτοιο ζωφερό μέλλον θα σε τιμωρούμε (πχ δε θα κάθεσαι στο υπολογιστή) όταν μένεις αδιάβαστη"

ευχαριστω MAΡIAΛ,νιωθω πολυ καλυτερα διαβαζοντας αυτα που γραφεις,θα προσπαθισουμε να κανουμε και αυτα,....

goody το να βαζω φατσουλες χαμογελαστες ειναι καλο συμαδι,δεν ξερω γιατι το βρικες εσυ κακο?,η κορη μου και ο μπαμας της τα πηγανε πολυ καλα σημερα και για μενα αυτο ειναι αξιο να βαλω χαμογελαστες φατσουλες,..........................................................................

μερικες φορες βγαζω συμπερασμα ότι στα forum δεν μπορείς να έχεις μια σωστή επικοινωνία με τους υπολυπους,εγώ άλλα έγραψα οι περισσότερες αλλου επικεντρωθήκατε,το τι εγραψε η μικρη στο χερι,...τελικα θελετε να βοηθησετε η κατι αλλο σας θυμιζει η ιστορια μου?

Έχω καλυφθεί πλήρως από τις προτάσεις των ΜΑΡΙΑΛ, Λαιδα και Goody.

... Υπάρχει περίπτωση να κάτσει το παιδί αυτό να το φιλήσει ο πατέρας του;... .

Υπάρχει. Αν ο μπαμπάς ξυπνάει την κόρη του το πρωί με ένα φιλί...

Η σωματική επαφή είναι αναγκαία για να υπάρχει σχέση. Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς φιλί...

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ο τρόπος που η μαμά αντιλαμβάνεται τα πράγματα.

Αγελ2: Ο άντρας σου μισεί την κόρη σας (όπως γράφεις);

Αν ναι, αυτό ΔΕΝ λύνεται. Το διαζύγιο είναι μονόδρομος.

Αν όχι, δεν φταίει μόνο ο μπαμπάς, εκτός κι αν μόνο ο μπαμπάς ασχολείται με την ανατροφή του παιδιού και εσύ είσαι η "φίλη" της κόρης σου. Δηλαδή, πώς λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα τόσο εύκολα κι απλά; Λες "καναμε μια (πολλες μαλλον)συζητηση και τωρα νομιζω οτι καταλαβε ο μπαμπας κατι...". Εσύ τι κατάλαβες από την κουβέντα; Τι πρόκειται να κάνεις για να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι; Γιατί όπως καταλαβαίνεις το να αναλαμβάνεις το ρόλο δικηγόρου της κόρης ή διαιτητή δεν είναι λύση.

Μαριαλ για μία ακόμη φορά μου αρέσανε οι ιδέες σου.

Η δική μου εντύπωση είναι ότι όχι ο μπαμπάς δεν μισεί την κόρη του, αλλά επειδη η κόρη αντιδρά και επειδή κι εκείνος είναι εγωιστής, πιστευει ότι με αυτόν τον τρόπο (βάζοντας φωνές και προσπαθώντας να την μειώνε) θα την κάνει να προσπαθήσει περισσότερο για να ανέβει στα μάτια του πατέρα της. Λ΄'αθος για μένα να το πιστευεί αυτό ο μπαμπάς και εκεί πρέπει να δουλε΄ψει η Αγελ2, να τον κάνει να καταλάβει ότι έτσι η μικρή θα αντιδράει ακόμη περισσότερο. Αυτό πρέπει να γίνει πόλλες φορές συζήτηση μεταξύ σας ώστε να αρχίσει να το δουλευει ο σύζυγος.

Από την άλλη η μικρή αντιδράει έτσι στην συμπεριφορά του πατέρα γιατί ζηλέυει που δεν έχει την αποδοχή του πατέρα και την έχει μόνον ο μικρός αδερφός. προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του και να τον κάνει να γυρίσει να την δει κι αυτήν λίγο. Εκεί ίσως θα πρέπει να βρουν κάποιες ασχολίες οι δυο τους (μόνον οι δυό τους) ώστε να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά.

Και πάλι Αγελ2 πρέπει να μιλήσεις με τον άντρα σου και να του δώσεις να καταλάβει ότι πρέπει να έρθει λίιιιιιγο πιο κοντά με το παιδί του ώστε να νιώσει ότι είναι αποδεκτό από αυτόν.

>Πρέπει επίσης ο άντρτας σου να καταλάβει ότι δεν μπορούμε όλοι να είμαστε φωστήρες, υπάρχουν και μέτριοι μαθητές, αν και πιστέυω πως αν νιώσει η κόρη σας ότι την αποδεχετε ο πατέρας της, θα προσπαθήσει από μόνη της περισσότερο.

Πιστέυω ότι το κλείδι στην όλη υπόθεση είσαι ε΄συ Αγελ2 και πρέπει να προσπαθήσεις με κουβέντα και στους δύο ώστε να τους φέρεις πιο κοντά.

Μπορεί και να λέω βλακείες βέβαια, όμως εγώ αυτό κατάλαβα από ότι διάβασα.

Κασι για να πω και τα δικά μου όπως η Μαριαλ, έτσι κι ε΄γω ήμουν πολύ αντιδραστική με την μητέρα μου, η οποία είναι πάαααααρα πολύ γλυκειά και δοτίκη, όμως στην εφηβεια μου της εβγαλα το λάδι. Πολλές φορές την έκανα να κλαίει και μάλιστα μου είχε γίνει έμμονη ιδέα ότι ήμουν υιοθετιμένη. Φυσικά τώρα τα θυμάμαι και γελάω με τις ανοησίες μου η μητέρα μου δεν ξέρω αμα γελάει με ότι την τραβούσα όταν τα θυμάται.

Ευχομαι γρήγορα να βρεθούν οι ισορροπίες μέσα στο σπίτι σας Αγελ2, Πρέπει να καταλάβετε ποιοι είναι οι ρόλοι του καθενός σας.

Συμφωνώ απόλυτα. Τόσο σοβαρά και ουσιώδη προβλήματα χρειάζονται άλλου είδους αντιμετώπιση κατά τη γνώμη μου. Για να βρείτε τις λύσεις πρέπει να βρείτε τις αιτίες που τα προκαλούν αυτά και γι'αυτό χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού.

συμφωνώ με την ιζάκι και την NEWBE G...

εγώ βλέπω πως το παιδι σου παρακαλάει για βοηθεια εδω και 2 χρονια..

βλεπω εναν πατέρα που το κακοποιει ψυχολογικά και μια μάνα που εθελοτυφλει!!

δοιαβασα προσεχτικά και τα 2 θεματα!!

γράφεις το τι να σε κάνουν οι ειδικοι.. σόρρυ ρε κοπελια αλλά οι ανθρωποι τι τα έχουν τα πτυχια για να τα βλέπουν?? ή πιστευεις πως εσυ ξέρεις καλυτερα απο αυτους..

γράφεις πως σημερα τα πήγανε καλά.. φυσικά μια μέρα στις 365 που εχει ο χρόνος ειναι ολη η ουσια σας ετσι??? το ότι τις υπολοιπες 364 το παιδι παιρνάει ψυχολογική κακοποιηση είναι οκ..

ριχνεις μερίδιο στην κόρη σου.. και ρωτώ ειμαστε με τα καλά μας??? το παιδί σου εχει αυτή την συμπεριφορά και σε αυτό φταιτε εσεις!! επρεπε να ειχες κάνει κάτι τότε ,.. να εφευγες.. να πήγαινες σε ειδικό να έκανες κάτι ! τωρα μην ριχνεις ευθυνες στο παιδί σου

λετε δεν υπακουει.. και ρωτώ τι ειναι το παιδι σκυλι??? να του δινουμε μια εντολή και αν την εκτελεί??? ΟΧΙ ειναι ενα ατομο με δικό του χαρακτήρα και αποψη και το μονο που μπορεί να κάνει ο γονιός ειναι με ΩΡΑΙΟ τροπο να το βοηθησει να διαμορφωση ένα καλό χαρακτήρα!

εγραψες στο προηγουμενο θεμα σου πως εκανες πολυ μεγαλο ψυχολογικό πολεμο στον αντρα σου .. καπου εκεί αναρωτηθηκα οταν ξανανοιξες θεμα για το ΊΔΙΟ ΛΟΓΟ μηπως κάνεις και εσυ ψυχολογικό πολεμο στο παιδί σου περαν του αντρα σου...

γραφεις σε ενα δημοσιο φορουμ και εμείς εδώ δεν είμαστε εδώ για να σου χαιδεψουμε τα αυτια!!

επίσης ΜΙΡΙΑΛ ωραιες οι ιδεες σου αλλά για παιδια κάτω των 10 ετων μην πω και πιο μικρά.. εδώ μιλάμε για ένα παιδι που ειναι στην εφηβεια και που για χρονια του ασκουν ψυχολογικο πόλεμο!! και εγω ειχα ξεσπασματα στην εφηβεια και σε πληροφορώ πως ειχα και τάσεις αυτοκτονιας!! για αυτο επείδη εσυ μιριαλ μου ήσουν ας το πω ευγενικά ενα ατιθασο παιδι δεν σημαίνει πως το κοριτσι αυτό που έχει περάσει τόσα και τόσα ειναι σαν εσένα ή σαν εμένα αλλά αυτο που βλέπω είναι ενα παιδι που κλίνει οχι μονο να αποκτήσει ασχημη συμπεριφορα λογω της ανευθυνοτητας των γονιων του αλλα και να κανει και κακό στον ευατο του..

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ!!

δες τα λάθη σου .. λάθη που εκανες τοσα χρονια και μην ταλαιπωρεις αυτο το πλάσμα του λέγεται παιδί σου!!

και φυσικα αν θες πραγματικές λύσεις ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!

δηλαδή όλες εσείς πιστεύεται ότι το κοριτσάκι επειδή γράφει στα χέρια του "μισώ τη ζωή μου" το ενοεί κι όλας...

ή είστε πολύυυυυ μεγάλες και ξεχάσατε την εφηβεία σας ή δεν είχατε καθόλου ξεσπάματα...

έχω μεγαλώσει σε πολύ καλές συνθήκες με πολύ καλούς και υποστηριχτικούς γονείς...

στην εφηβεία γέμιζα τα τετράδιά μου με γκράφιτι όπως: "death" ή "ελέυθερία από τα δεσμά " ή "θάνατος" (το θάνατος δεν έβγαινε καλά στη σύνθεση του γκράφιτι :-) ) , το έσκασα από το σπίτι μου μια φορά, είχα ελεφρείς αυτοτραματισμούς, κάπνιζα περιστασιακά (γονείς μη καπνιστές) , φώναζα στο μπαμπά μου "ΣΕ ΜΙΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ" (επειδή με μάζεψε στα 14 από ένα μπιλιαρδάδικο που είχα πάει κρυφά ) και άλλα....

που τώρα τα βλέπω απλά χαριτωμένα και φυσικά κανένα ίχνος αντιπάθειας δεν έχω για τους γονείς μου

οπότε με συγχωρείς που δεν αξιολογώ τα γραμμένα χέρια της μικρής ώς κύνδινο... έτσι;

Οπως λες, εσυ τα εκανες αυτα χωρις λογο, αρα εισαι μια αλλη τελειως διαφορετικη περιπτωση. Εδω το κοριτσακι δεχεται πολυ μεγαλη πιεση απο μικρη ηλικια και προφανως βλεπει οτι δεν προκειται να αλλαξει κατι, αρα νομιζω δεν ειναι ενα εφηβικο ξεσπασμα.

Αγελ δεν υποτιμω τις προσπαθειες σας και μακαρι να βελτιωθει κατι με τη συζητηση που κανατε. Ωστοσο αν εγω σου ελεγα, ξερεις εδω και 2 χρονια (και μαλλον και περισσοτερα) ο αντρας μου με δερνει καθε μερα αλλα οκ χθες τα ειπαμε και κατι καταλαβε :P:p:p, πως σου φαινεται??

Απλα νομιζω οτι το προβλημα σας θα λυθει σε βαθος χρονου και με καθημερινη προσπαθεια απο ολους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...