Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ?

Recommended Posts

προφανως εχει κ ο αντρας σου ενα θεμα,κ η σχεση σας....κανε κατι,φτιαξε τη σχεση σου,μιληστε ανοιχτα,κ δες τι μπορει να παει κ τι οχι...μετα αποφασιζεις τι αξιζει περισσοτερο κ τι οχι...αν τον αγαπας,κ αν καπου εχεις φταικει κ συ,απλα δες το,ψαξτο,μιλα κ με τη κορη σου,πως νιωθει,προσπαθησε να καταλαβεις,μην εχεις αλλο παθητικη σταση,ειδες που σας οδηγησε,ο,τι κ να σου πουμε εμεις,εσυ εχεις το προβλημα,εσυ μπορεις να κανεις κατι,εσυ πρεπει να ανοιξεις τα ματια σου...αν δε μπορεις μονη σου,ζητα βοηθεια,τωρα...μονο ετσι θα αλλαξει οτι μας ενοχλει,αλλιως ειμαστε θεατες της καταστροφης κ συνυπευθυνες ακομα κ αν δε μας αρεσει η κατασταση...αυτο πρεπει να καταλαβεις πρωτα κ μετα ολα τα υπολοιπα....δυστυχως,μερικες απο εμας πρεπει πρωτα να νιωσουμε τη καταστροφη κ μετα να αδραξουμε τη μερα....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ολα θα ηταν πιο ευκολα εαν ειχα τους γονεις μου εδω κοντα,αλλα ετσι και χωρισω ,τα παιδια μου θα χασουν το μπαμπα τους για τα καλα,...........

μιας και ειμαι απο εξωτερικο.......!

ολα θα ηταν πιο ευκολα εαν ειχα τους γονεις μου εδω κοντα,αλλα ετσι και χωρισω ,τα παιδια μου θα χασουν το μπαμπα τους για τα καλα,...........

μια και ειμαι απο εξωτερικο.......!

Δηλαδή είναι τόσο αδιόρθωτος που το διαζύγιο είναι η μόνη λύση;Το να πάει σε έναν ειδικό για να λύσει τα θέματα του παίζει ως πιθανότητα;

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

μια και ειμαι απο εξωτερικο.......!

Εάν δεν χωρίζεις γι' αυτό (δεν μπάινω στη διαδικασία να σου πω χώρισε ή όχι) ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχει σεβασμός και υπάρχει βία αποκτά πολύ περισσότερα προβλήματα 9ή αν θέλετε κατάλοιπα).

Από ό,τι διάβασα η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΑ. Καθίστε οι μεγάλοι και "νοήμονες" και κάντε μαι μεγάαααααλη συζήτηση. Αποφασ΄σιτε τι θέλετε, ποιό είναι το καλύτερο για όλους (και βάλτε στην εξίσωση και τα παιδιά). Αλλά κάντε το ΑΜΕΣΑ

Δηλαδή είναι τόσο αδιόρθωτος που το διαζύγιο είναι η μόνη λύση;Το να πάει σε έναν ειδικό για να λύσει τα θέματα του παίζει ως πιθανότητα;

δεν ξερω πια τιποτα!!!μπορει,.....αλλα αποσταση θα ειναι μεγαλη,...πως και ποτε θα βλεπει τα παιδια του? μια φορα το χρονο??:?

Διαφημίσεις

δεν ξερω πια τιποτα!!!μπορει,.....αλλα αποσταση θα ειναι μεγαλη,...πως και ποτε θα βλεπει τα παιδια του? μια φορα το χρονο??:?

Αν δεν λύσει τα ψυχολογικά του θέματα, τότε μπορεί αυτό να αποδειχθεί ό,τι καλύτερο για την κόρη σου....

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

μιας και ειμαι απο εξωτερικο.......!

Δεν κατάλαβα. Πως σχετίζεται το αν θα χωρίσετε με το που θα μένει ο καθένας μετά. Στη χώρα που μένετε τώρα αλλά σε διαφορετικά σπίτια. Δεν γίνεται αυτό?:confused:

Και τέλος πάντων, πριν από αυτό... άλλες λύσεις δεν υπάρχουν? Έχετε μιλήσει οι δυο σας για το πρόβλημα? Δέχετε να πάτε μαζί σε κάποιον ειδικό? Έχεις πάει εσύ μόνη σου μιας κι όπως είπες θεωρείς ότι από παλιά είσαι η αιτία για όλα αυτά?

• 3 εβδομάδες μετά...

το θεμα δεν ειναι αν θα χωρισετε κλαι που θα μενετε..γιατι και να χωρισετε παλι το παιδι σου θα τα πληρωσει..γιατι ειναι βαρετο και για χαρη της τον σουταρες απο το σπιτι...το θεμα ειναι να το συρεις απο το μαλλι σε καποιον ειδικο..και αν μπορεις ηχογραφησε και τις χοντραδες του να τις ακουσει..που ξερεις ακουγοντας τι λεει το στομα του μπορει κ να βαλει μυαλο..

Μετα από πολλά :shock::shock::shock::shock::shock::shock: και ακόμα περισσότερα :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

θα πω

ότι λυπάμαι τα παιδάκια σας...

ότι συμφωνώ με την συμforumίτισσα που ανέφερε κάτι για αναπαραγωγή τομαριών...

και θα πω κάτι εγωιστικό ότι στενοχωριέμαι για το δικό μου το παιδάκι που φροντίζω με όλες μου τις δυνάμεις σωματικές και πνευματικές, διαβάζοντας βιβλία παιδοψυχολογίας, αφιερώνοντας του σχεδόν όλο μου τον χρόνο, προσέχοντας πως μιλάω, πως συμπεριφέρομαι αισθανόμενη φοβερές τύψεις για κάποια λάθη μου ( ασήμαντα τελικά μπροστά σε αυτά άλλων γονιών ) και όλα αυτά προκειμένου να τον κάνω έναν ισορροπημένο άνθρωπο γιατί?....για να αντιμετωπίσει αύριο μεθαύριο συνομήλικους του ανισόρροπους και προβληματικούς που θα του δυσκολέψουν την ζωή του. Πραγματικά ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΛΥ...

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Μετα από πολλά :shock::shock::shock::shock::shock::shock: και ακόμα περισσότερα :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

θα πω

ότι λυπάμαι τα παιδάκια σας...

ότι συμφωνώ με την συμforumίτισσα που ανέφερε κάτι για αναπαραγωγή τομαριών...

και θα πω κάτι εγωιστικό ότι στενοχωριέμαι για το δικό μου το παιδάκι που φροντίζω με όλες μου τις δυνάμεις σωματικές και πνευματικές, διαβάζοντας βιβλία παιδοψυχολογίας, αφιερώνοντας του σχεδόν όλο μου τον χρόνο, προσέχοντας πως μιλάω, πως συμπεριφέρομαι αισθανόμενη φοβερές τύψεις για κάποια λάθη μου ( ασήμαντα τελικά μπροστά σε αυτά άλλων γονιών ) και όλα αυτά προκειμένου να τον κάνω έναν ισορροπημένο άνθρωπο γιατί?....για να αντιμετωπίσει αύριο μεθαύριο συνομήλικους του ανισόρροπους και προβληματικούς που θα του δυσκολέψουν την ζωή του. Πραγματικά ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΛΥ...

Οπως λεει κ η υπογραφη μιας συμφορουμιτισσας "ο,τι σπερνεις θεριζεις και εγω το προωθησα οσο μπορω"..ακριβως αυτο κανουμε και ελπιζουμε!!!

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

νομιζω οτι ο ανδρας μου μιση την κορη μας,(12 χρονων)

ναι ετσι εστανομαι,εχω ξαναγραψει για αυτο το θεμα και παλιοτερα..edit admin [λόγω συγχώνευσης] τα πραγματα δεν εχουν φιαχτει καθολου,...και παλι απο το πρωι εως το βραδυ την φωναζει και της μουρμουραει συνεχως,ουτε μια καλη λεξη ,ουτε ενα χαμογιελο,μια αγαλια,τιποτα...:-(η συζητηση μαζι του και χωρις φωνες και καυγαδες δεν γινοντε,δεν καταλαβαινει και ολο μου λεει ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΤΣΙ!!!!!!!!! να μην ακουει,να μην διαβαζει,να με λεει ηλιθιε!!!!σκασε κτλ..............

ολη την ωρα ετσι(ελαχιστες φορες να ειναι ενταξι μαζι της και τοτε μου μιαζουν ψευτηκα αυτα,σαν και αυτα να ειναι με το ζορι!!,..................

σημερα πιγαμε μια βολτα ,σε τσακομο κατεληξε και παλι,αυτη σαν παιδι το τσιγλαει,του πιανει το χερι,η κανει κατι σαν παιδι,=της λεει ενα φυγε ασε με!!!ποναει η καρδια μου............μικρη .μου λεει μισω την ζωη μου,το γραφει και στα χερια της,δεν αντεχω το μπαμπα κτλ..............

νομιζω οτι και η μικρη για αυτο το λογο ειναι ετσι επιθετικη και αυτη

δεν ξερω πως να το αντιμετωπίσω ,του εχω απαγορεψει να της μιλαει ετσι κραταει αυτο τρεις μερες και το ξεχναει,μετα παλι τα ιδια,του φοναζω παλι ,ξανα .ξανα,....

τι να κανω παιδια ...........δεν αντεχω αλλο να τους βλεπω ετσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!να τον πνιξω,δεν ξερω πραγματικα..........

Συγνώμη βρε κοπέλα μου μετά από τόσο καιρό που έχει περάσει από τότε που τα είχες ξαναγράψει ακόμα δεν έχεις κάνει τίποτα? Εδώ τι παραπάνω περιμένεις να σου πούνε? Δεν καταλαβαίνεις πόσο κρίμα είναι για το παιδάκι σου να τραβάει όλα αυτά από τον πατέρα του και εσύ να στέκεσαι θεατής? Προστάτεψε την, ειδικά τώρα που μπαίνει στην εφηβεία τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα για αυτήν. Είναι πολύ άσχημο να εισπράττει την απόρριψη σε τόσο μεγάλο βαθμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι...

Μίλα με κάποιον ειδικό. Εστω πάρε τηλ. στη γραμμή που υπάρχει εδω.

δεν θα φτιαχτει αυτος ποτε,δεν την θελει ετσι πως ειναι,την θελει να τον ακουει,πραγμα που εκεινη δεν το κανει,....αλλα ετσι ειναι το παιδι,και αυτος δεν μπορει να το χονεψει

Δεν έχω διαβάσει το προηγούμενο θέμα σου αλλά μες στις άκρες πήρα μια γεύση από δω και όλο αυτό μου θύμισε την ιστορία της κολλητής μου! Τα πήγαιναν τέλεια μέχρι τα 11-12 κ μετά σκέτο μίσος! Αυτός ήθελε να τον ακούει ή καλύτερα να υπακούει, όλο καυγάδες, όλο τσακωμοί κ τελικά κατέληξαν τώρα να είναι αυτή 26 κ να έχουν τελείως τυπική σχέση! Τον αγαπάει πολύ αλλά πολλές φορές την έχει πιάσει αυτό το παράπονο ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι σαν κόρη και πατέρας. Είναι απαράδεκτο να ζει ο γονίος σου να είναι μια χαρά και να μην τον νιώθεις, να μην σε αγκαλιάζει, να μην σε φροντίζει. Γδέρνει την παιδική ψυχούλα του παιδιού για πάντα! Είναι χρέος σου να συνεφέρεις τον άντρα σου!

Διαφημίσεις

νομιζω οτι ο ανδρας μου μιση την κορη μας,(12 χρονων)

ναι ετσι εστανομαι,εχω ξαναγραψει για αυτο το θεμα και παλιοτερα..http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=116901..τα πραγματα δεν εχουν φιαχτει καθολου,...και παλι απο το πρωι εως το βραδυ την φωναζει και της μουρμουραει συνεχως,ουτε μια καλη λεξη ,ουτε ενα χαμογιελο,μια αγαλια,τιποτα...:-(η συζητηση μαζι του και χωρις φωνες και καυγαδες δεν γινοντε,δεν καταλαβαινει και ολο μου λεει ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΤΣΙ!!!!!!!!! να μην ακουει,να μην διαβαζει,να με λεει ηλιθιε!!!!σκασε κτλ..............

ολη την ωρα ετσι(ελαχιστες φορες να ειναι ενταξι μαζι της και τοτε μου μιαζουν ψευτηκα αυτα,σαν και αυτα να ειναι με το ζορι!!,..................

σημερα πιγαμε μια βολτα ,σε τσακομο κατεληξε και παλι,αυτη σαν παιδι το τσιγλαει,του πιανει το χερι,η κανει κατι σαν παιδι,=της λεει ενα φυγε ασε με!!!ποναει η καρδια μου............μικρη .μου λεει μισω την ζωη μου,το γραφει και στα χερια της,δεν αντεχω το μπαμπα κτλ..............

νομιζω οτι και η μικρη για αυτο το λογο ειναι ετσι επιθετικη και αυτη

δεν ξερω πως να το αντιμετωπίσω ,του εχω απαγορεψει να της μιλαει ετσι κραταει αυτο τρεις μερες και το ξεχναει,μετα παλι τα ιδια,του φοναζω παλι ,ξανα .ξανα,....

τι να κανω παιδια ...........δεν αντεχω αλλο να τους βλεπω ετσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!να τον πνιξω,δεν ξερω πραγματικα..........

δεν διαβασα ολα τα προηγουμενα μηνυματα, μονο το αρχικο σου τοτε....διαβαζοντας ομως εδω, θελω να ρωτησω κατι.

Η κορη σου λεει τον μπαμπα της ΄ηλιθιο ΄ και ΄σκασε ΄?

Σαφως υπαρχουν προβληματα στο σπιτι σας.....αν τα αφησετε αλυτα θα σας στοιχειωσουν τη ζωη.

Καταλαβαινω οτι η μικρη ειναι πικραμενη αλλα διαβαζοντας τους χαρακτηρισμους της καταλαβαινω και λιιιιιγο τον μπαμπα. Να μου πεις αυτος ειναι μεγαλος και ωφειλει να ξερει πως να φερθει. δεν ξερουν ομως ολοι....αρα θα πρεπει να δουλεψετε και αυτο εχοντας στο μυαλο σας οτι ισως απλα δεν ξερει ο ανθρωπος πως να φερθει.

Εν παση περιπτωση , για ο,τι κακο συμβαινει στο μικρο σας εισαστε υπευθυνοι και οι δυο, οχι μονο εκεινος. Αναλαβετε τις ευθυνες σας.

Αν δεν μπορειτε να τα καταφερετε, ζητηστε βοηθεια απο ειδικο.

Η κορη σου λεει τον μπαμπα της ΄ηλιθιο ΄ και ΄σκασε ΄?

Και εμένα αυτό μου χτύπησε πολύ άσχημα. Είναι σαν να έχουν χαθεί οι ισορροπίες στην οικόγενεια σας. Νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό όσο είναι ακόμη καιρός γιατί όταν μπει το παιδί στην εφηβεία τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο.

S02fp3.png

LnVyp3.png

δυσκολες πραγματι καταστασεις αλλα δεν λυνονται απο μονες τους...νομιζω οτι χρειαζεσαι αμεσα εναν ειδικο για να βοηθησει αλλιως η αυτοπεποιθηση του παιδιου μεγαλωνοντας θα παει στα ταρταρα!

Καλησπερα. Διαβαζοντας το προηγουμενο θεμα που ανοιξες λιγα χρονια πριν καταλαβαινω πολυ καλα την συμπεριφορα της κορης σου.Αυτος ειναι ο τροπος της να αμυνθει μετα απο τοσα χρονια ψυχολογικου πολεμου.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι:

1)δεν απευθυνθηκες σε καποιον ειδικο για να βοηθησεις την οικογενεια σου εστω και μεσω τηλ.γραμμης δωρεαν.

2)επιτρεπεις στον πατερα να συμπεριφερεται τοσα χρονια ετσι.Στην ουσια τωρα με το νεο θεμα που ανοιξες θα ακουσεις τα ιδια πραγματα με αυτα που σε συμβουλευαν στο παλιο μονο που τωρα η ψυχουλα της κορης σου εχει ηδη σημαδευτει για παντα απο αυτες τις συμπεριφορες.

Κατα τη γνωμη μου επρεπε ηδη να εχεις κανει κατι δραστικο απο τοτε.Εγω σαν παιδι ειχα εναν πατερα που δυσκολευοταν να εκφρασει αισθηματα αγαπης απεναντι στα παιδια του και θυμωνε πολυ ευκολα. Παρολο που η μητερα μου του εναντιωννταν παντα και ηταν διπλα μας ξερεις ποσο με επηρεασε αυτο;;Και δεν θα επηρεαστει η κορη σου;;

Σταματα να εθελοτυφλεις οτι θα βρεις την λυση μεσα σε αυτο το φορουμ και μαζεψε θαρρος και κουραγιο να ζητησεις βοηθεια απο καποιον ειδικο.

Καλο κουραγιο και καλη φωτιση.

Συμφωνώ απόλυτα με την Zerzebini. Τώρα που διάβασα και εγώ το προηγούμενο θέμα σου πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί προσπαθείς να πετύχεις με το να ξαναγράφεις εδώ αφού από μόνη σου δεν κινητοποιείσαι..τί διαφορετικό θα σου γράψουμε που να σου δώσει λύση;

Εάν ενδιαφέρεσαι για το καλό των παιδιών σου θα δράσεις τώρα αλλιώς για ότι συνέπειες έχουν όλα αυτά στον ψυχισμό και στο μέλλον τους θα είσαι αποκλειστικά υπεύθυνη αφού βλέπεις ότι μεγαλώνουν μέσα σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση και μένεις αμέτοχη..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Κάνε κάτι δραστικό άμεσα.Το παιδάκι σου σου φωνάζει βοήθεια και αν τώρα γράφει στο χέρι του μισώ τη ζωή μου δεν θέλω να σκεφτώ τι θα κάνει αύριο για να σου δώσει να καταλάβεις οτι σε χρειάζεται.

αλλα και αυτη παιδι μου να μην ακουει με τιποτα,ο κοσμος να χαλασει!!!!! δεκα φορες να την φωναζεις για φαγητο,δεκα φορες να της λες να διαβαζει,να της λες οχι ετσι αλλα ετσι,οχι αυτη τα δικα της θα κανει,μα τιποτα να μην ακουει,και αυτος να ειναι ψειρας ανησυχει υπερβολικά πολύ,πος θα ειναι αυτη αυριο,μου λεει προτιμαω να με μισει παρα να γινει ενα τιποτα με το χαρακτηρα που εχει.,που να ταιριαξουν,και ειδικοι τι να μας κανουν??...... να μας βαλουν κανονες?? πιος να τους ακουσει ο αντρας μου η κορη μου??????

ok....θα μιλησεις με τον αντρα σου....να κανει υποχωρηση για ενα μηνα και να μην της φωναζει...θα βαλεις κανονες για το παιδι σου που θα πρεπει να τους ακολουθει. Αν δεν τους τηρει, θα χανει καποιο προνομιο...

Κανε αυτο για αρχη και βλεπουμε πως θα παει....απλα πραγματα δηλαδη..απο το μηδεν !

Συγνωμη

τι περιμενες απο ενα κοριτσι που απο τα 10 της φωναζει και της μουρμουραει συνεχως και της λεει οτι τη βαριεται και δεν τη συμπαθει;;;;;;;;;;;;;;;;

Οτι θα ηταν υπακουο παιδι;;;;;;;;;;;;:shock:

Ανοιξες το θεμα για ποιον λογο;Για να ακουσεις οτι φταιει και αυτη για την συμπεριφορα του πατερα της;Το παιδι αυτον τον τροπο βρηκε να αμυνθει απο τον συνεχη ψυχολογικο πολεμο!Εδω γραφει στα χερια της οτι μισει τη ζωη της και ακομα να τρομοκρατηθεις για το τι περναει η ψυχουλα της;;;;;;;;;;;;;;;

αλλα και αυτη παιδι μου να μην ακουει με τιποτα,ο κοσμος να χαλασει!!!!! δεκα φορες να την φωναζεις για φαγητο,δεκα φορες να της λες να διαβαζει,να της λες οχι ετσι αλλα ετσι,οχι αυτη τα δικα της θα κανει,μα τιποτα να μην ακουει,και αυτος να ειναι ψειρας ανησυχει υπερβολικά πολύ,πος θα ειναι αυτη αυριο,μου λεει προτιμαω να με μισει παρα να γινει ενα τιποτα με το χαρακτηρα που εχει.,που να ταιριαξουν,και ειδικοι τι να μας κανουν??...... να μας βαλουν κανονες?? πιος να τους ακουσει ο αντρας μου η κορη μου??????

Ενώ ο δικός του χαρακτήρας είναι διαμάντι...τί να πω!!

Το παιδάκι κακοποιείται ψυχολογικά τόσα χρόνια από τη συμπεριφορά του "πατέρα" της και την αδιαφορία σου και αναρωτιέσαι γιατί αντιδρά; :shock:

Τί ήθελες να κάνει να τα ανέχεται όλα και να σκύβει το κεφάλι; Αυτά που γράφει στα χέρια της είναι κραυγή βοήθειας και εσύ δυστυχώς συνεχίζεις να εθελοτυφλείς..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...