Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καλλιέργεια ούρων σε μωρό(πως παίρνουμε ούρα)

Recommended Posts

ΒΑΡΒΑΡΑ, ίσως να έχει να κάνει και με την ηλικία δεν ξέρω.....

Μας το επιβεβαίωσε και η παιδίατρος μετά, ότι σωστά έπραξαν και έδωσαν αντιβίωση τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση.

Πάντως και με το σακουλάκι αν το παιδί πλυθεί σχλαστικά και σωστά τα αποτελέσματα βγαίνουν σωστά.

Στη Ζάκυνθο που πήγαμε το καλοκαίρι και η μικρή έπαθε γαστρεντερίτιδα και ανέβασε 40αρι, την πήγα στο νοσοκομείο εκεί.Φυσικά όταν τους ανέφερα για την ουρολοίμωξη που ειχε περάσει πρόσφατα ζήτησαν να γίνει εξέταση ούρων.Η νοσηλεύτρια που την ανέλαβε ήταν εκπληκτική.Την έπλυνε μπροστά μας τοσο σχολαστικά και τόσο τρυφερά που το παιδί πρώτη φορά δεν έκλαψε παρά το ότι καιγόταν στον πυρετο και είχε υποστεί τρομερή ταλαιπωρία.Της τοποθέτησε άψογα το σακουλάκι και ναι η μικρή ούρησε μέσα στα 40 λεπτά χωρίς να χαθεί σταγόνα ούρα.Και μιλάμε για κρατικό νοσοκομείο....η γενική βγήκε σε μία ωρίτσα και φυσικά πεντακάθαρη...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τοσες απαντησεις, ΤΟΣΑ ΠΟΣΤΣ...

καμια σας δε σκεφτηκε να μου πει πως το ανοιγμα απο το αυτοκολλητο απο το σακουλακι, μπαινει προς τα πανω, οχι προς τα κατω....

μετα την 6η αποτυχημενη προσπαθεια, τωρα καταλαβα τι κανω λαθος και χυνονται τα τσισα στη πανα καθε φορα...

αχ!! αχ!!!!!!! ποσο βλακας ειμαι!!!

κοριτσια,δεν καταλαβαινω, γιατι μπαινεται σε τετοια διαδικασία με τα σακουλάκια?εφόσον μπορεί καθε παιδίατρος με ενα καθετηρακι να παρει ουρα σε ενα λεπτο και ειναι ασφαλεις τα αποτελέσματα χωρις κινδυνο επιμόλυνσης.και το μωρο δεν πονάει.

Συγνώμη κιόλας αλλά ο καθετήρας πονάει!έχω βάλει γιατί θα έκανα καισαρική και το ξέρω!ποσο μάλλον σε ενα μικρό παιδάκι!το σακουλάκι ειναι το μόνο που δεν πονάει!αν πας σε ενα σοβαρό μικροβιολογικό και θα το αναλάβουν αυτοί και αξιοπιστα αποτελέσματα θα έχεις!μην ακούω τωρα με το παραμικρό καθετήρες και παρακεντήσεις στα βρέφη!:mad:

Τελικα μονο εμεις την πλυναμε καλα, την σκουπισαμε με πετσετα που βγηκε κατευθειαν απο το στεγνωτηριο και την κρατουσαμε αγκαλια (ευτυχως μονο 30 λεπτα) χωρις να ακουμπαει πουθενα μεχρι να ουρησει... Ημασταν 3 ατομα! Φοβερη η ιδεα της μαμας μου.... Για τα σακουλακια φοβομασταν να μην δειξει κατι που δεν εχει και για τον καθετηρα ουτε λογος! Την επομενη φορα δεν νομιζω να το ξανακανω...

Η Αναστασια μου γεννηθηκε 07/08/08...

ο Μιχαλης επαθε ουρολοιμοξη οταν ηταν 17ημερων ,τωρα ειναι 15μηνων,νοσηλευτηκε στο παιδων 10 ημερες.Οταν του πηραν εκει ουρα ηταν με παρακεντηση δεν με αφησαν φυσικα να δω αλλα τον ακουγα που εκλαιγε με λυγμους.Μετα στο σπιτι του μαζευα εγω τα ουρα σε σακουλακι με τον ιδιο τροπο που εχει αναφεθει πιο πανω.Αν το παιδι περπατα η μπουσουλαει δεν ειναι ευκολη διαδικασια με το σακουλακι.Περαστικα στο παιδακι σου,η εξεταση αυτη πολλες φορες γινετε για προληπτικους λογους μην ανυσηχεις να δεις που ολα θα ειναι οκ.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και από μένα,

Η μικρή μου είναι 14 μηνών και η γιατρός μας βλέποντας πως έχασε 400 γραμμάρια τον τελευταίο μήνα μετά από μια ίωση που την ταλαιπωρεί εδώ και 10 μέρες, μας πρότεινε να κάνουμε μία εξέταση ούρων μήπως υπάρχει ή συνυπάρχει και ουρολοίμωξη.

Μήπως γνωρίζετε κάποιο μικροβιολογικό στη Θεσσαλονίκη, κατά προτίμηση στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που αναλαμβάνει να κάνει και την συλλογή των ούρων; Είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε και από ό,τι ακούω είναι εύκολο να συμβεί κάποιο λάθος.

Σας ευχαριστώ και όλα τα μωράκια σας να είναι γερά και να μην χρειαστούν κανενός είδους εξέταση.

Ετσι γίνεται με ειδικά σακουλάκια που τα κολάνε στο πιπι τους.Καλό είναι να πάς σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και να πλύνουν την περιοχή και να τοποθετήσουν το σακουλάκι αυτοί εκεί.Εμείς είχαμε πάει ΒΙΟΙΑΤΡΙΚη και περιμέναμε μέχρι να κάνει τσισα του το μωρό

Ειδικα αν εχετε υποψιες ουρολοιμωξης καλό ειναι να γινει σε μικροβιολογικο εργαστηριο η συλλογη για να μην υπαρχουν επαναληπτικες , ταλαιπωρηθειτε και καθυστερησει η θεραπεια (που ευχομαι να βγουν πεντακάθαρες).

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ο Μιχαλης επαθε ουρολοιμοξη οταν ηταν 17ημερων ,τωρα ειναι 15μηνων,νοσηλευτηκε στο παιδων 10 ημερες.Οταν του πηραν εκει ουρα ηταν με παρακεντηση δεν με αφησαν φυσικα να δω αλλα τον ακουγα που εκλαιγε με λυγμους.

Στο παιδων θελαν ουρα αμεσα χωρις να περιμενουν οποτε.....

Αν πας σε μικροβιολογικο εργαστηριο γινεται με σακουλακι (τουλαχιστον στην Βιοιατρική) .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 χρόνο μετά...

καλημερα σε ολους και ολες.θα ηθελα να ρωτησω επειδη με εχει μπερδεψει λιγο η παιδιατρος πως παιρνω δειγμα απο τα ουρα της μπεμπας για να κανω την καλλιεργεια.ποσο αντεχουν τα ουρα μεχρι να τα παω για εξεταση;

Καλημερα και χρονια πολλα!Επειδη τυχαινει να δουλευω σε μικροβιολογικο που κανει καλλιεργειες, θα πας σε ενα φαρμακειο και θα ζητησεις ενα ειδικο ουροσυλλεκτη για μωρα. Ειναι ενα μικρο σακκουλακι που προσαρμοζεται στο σημειο της ουρησης και συγκρατει τα ουρα του μωρου. Θα προσεξεις μονο οταν θα το ανοιξεις να μην ερθουν καθολου τα χερια σου σε επαφη με το εσωτερικο του γιατι υπρχει κινδυνος μολυνσης. σημειωτεον, να πλυνεις καλα την συγκεκριμενη περιοχη του μωρου κατα προτιμηση με αντισηπτικο σαπουνακι και να την σκουπισεις με πετσετουλα απολυτως καθαρη. Τα ουρα απο τη στιγμη που θα τα συλλεξεις μπορεισ να τα πας μεσα σε 3-4 ωρες στο εργαστηριο οπου θα γινει και η αναλυση τους. Τι περιοχη εισαι? Εγω ειμαι Καλλιθεα σε περιπτωση που σ εξυπηρετει

Διαφημίσεις

περιστερι μενω δυστυχως .ποση ωρα αντεχει το σακουλακι;γιατι δε ξερω αν θα ουρησει αμεσως η μπεμπα.

Δεν εχει προβλημα το σακκουλακι. Καλο ειναι πριν την συλλογη να εχει πιει καποια υγρα που θα βοηθησουν στην ουρηση.

καλημερα σε ολους και ολες.θα ηθελα να ρωτησω επειδη με εχει μπερδεψει λιγο η παιδιατρος πως παιρνω δειγμα απο τα ουρα της μπεμπας για να κανω την καλλιεργεια.ποσο αντεχουν τα ουρα μεχρι να τα παω για εξεταση;

Το κάναμε και δεινοπαθήσαμε μέχρι να τα καταφέρουμε... Πρωινά ούρα κατά προτίμηση με ένα ειδικό σακουλάκι το οποίο βάζεις μέσα σε ουροσυλλέκτή. Προσέχεις να έχεις καθαρά χέρια για να μην επιμολυνθεί το δείγμα. Πόσο είναι μπέμπα;

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

Καλημερα και χρονια πολλα!

Τα εχω γραψει κι αλλου, αλλα θα στα γραψω και εδω: Ειναι ο τροπος που καταφερα να παρω εγω ουρα απο την κορη μου, σε μια ηλικια που ειναι πολυ δυσκολο (ηταν 9 μηνων τοτε). Εγω χρησιμοποιησα οσα θα σου παραθεσω και ακολουθησα αυτον τον τροπο.

Πηρα απο το φαρμακειο:

Σακουλακια για ουρα (αυτο που το κολλας στη γενετικη περιοχη). Πηρα 3 καθως αν δεν ουρησει μεσα σε 45 λεπτα, πρεπει να το αντικαταστησεις και να ξεκινησεις απο την αρχη τη διαδικασια.

Φυσιολογικο ορο (αμπουλες), γαζες

Λευκοπλαστ, γαντια μιας χρησεως

Ουροσυλλεκτη

Φορεσα γαντια και επλυνα τη μικρη πολυ σχολαστικα στο πιπι της και την ξεπλυνα απο τις σαπουναδες ακομα πιο σχολαστικα. Την ακουμπησα σε σιδερωμενη πετσετα, και τη σκουπισα με επισης σιδερωμενη πετσετα. Αλλαξα γαντια και εριξα επανω στο πιπι της δυο αμπουλες φυσιολογικο ορο και τη σκουπισα με αποστειρωμενη γαζα. Επειτα κολλησα το αυτοκολλητο συλλογης ουρων πανω στο πιπι της προσεχοντας να μην ακουμπησω καθολου το αυτοκολλητο. Για να στερεωθει καλυτερα, εβαλα λιγο λευκοπλαστ και σηκωσα το παιδι ορθιο. Την αφησα στον αντρα μου να την κραταει ορθια και της εδινα να πιει με το μπιμπερο λιγο νερακι. Μετα απο 5 λεπτα εκανε. Αλλαξα παλι γαντια και αφαιρεσα προσεκτικα το αυτοκολλητο προσεχοντας ακομα περισσοτερο να μην ακουμπησω το αυτοκολλητο. Μολις το αφαιρεσα, το εβαλα μεσα στον ουροσυλλεκτη (το σακουλακι εβαλα μεσα στον ουροσυλλεκτη, δεν αδειασα τα ουρα), εντυσα το παιδι και το πηγα κατευθειαν στο εργαστηριο. Αν δεν εκανε τσισα μεσα σε 45 λεπτα απο την ωρα που της το εβαλα, θα επρεπε να επαναλαβω οοοοολη τη διαδικασια απο την αρχη (πλυσιμο, σκουπισμα, φυσιολογικο ορο και παει λεγοντας).

Να ξερεις πως δεν χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα ουρων, ενα δαχτυλο -οριζοντιως- ειναι υπεραρκετο.

Με αυτο τον τροπο καταφερα να βγαλω γενικη και καλλιεργεια ουρων στειρες ενω στο εργαστηριο που την προσπαθουσαν (συγκεκριμενα στη Βιοιατρικη), εβγαιναν συνεχεια ακυρες και μου ζητουσαν να της επαναλαβω :mad:

Αυτα και ελπιζω να βοηθησα! Καλα αποτελεσματα να εχετε! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Καλημερα και χρονια πολλα!

Τα εχω γραψει κι αλλου, αλλα θα στα γραψω και εδω: Ειναι ο τροπος που καταφερα να παρω εγω ουρα απο την κορη μου, σε μια ηλικια που ειναι πολυ δυσκολο (ηταν 9 μηνων τοτε). Εγω χρησιμοποιησα οσα θα σου παραθεσω και ακολουθησα αυτον τον τροπο.

Πηρα απο το φαρμακειο:

Σακουλακια για ουρα (αυτο που το κολλας στη γενετικη περιοχη). Πηρα 3 καθως αν δεν ουρησει μεσα σε 45 λεπτα, πρεπει να το αντικαταστησεις και να ξεκινησεις απο την αρχη τη διαδικασια.

Φυσιολογικο ορο (αμπουλες), γαζες

Λευκοπλαστ, γαντια μιας χρησεως

Ουροσυλλεκτη

Φορεσα γαντια και επλυνα τη μικρη πολυ σχολαστικα στο πιπι της και την ξεπλυνα απο τις σαπουναδες ακομα πιο σχολαστικα. Την ακουμπησα σε σιδερωμενη πετσετα, και τη σκουπισα με επισης σιδερωμενη πετσετα. Αλλαξα γαντια και εριξα επανω στο πιπι της δυο αμπουλες φυσιολογικο ορο και τη σκουπισα με αποστειρωμενη γαζα. Επειτα κολλησα το αυτοκολλητο συλλογης ουρων πανω στο πιπι της προσεχοντας να μην ακουμπησω καθολου το αυτοκολλητο. Για να στερεωθει καλυτερα, εβαλα λιγο λευκοπλαστ και σηκωσα το παιδι ορθιο. Την αφησα στον αντρα μου να την κραταει ορθια και της εδινα να πιει με το μπιμπερο λιγο νερακι. Μετα απο 5 λεπτα εκανε. Αλλαξα παλι γαντια και αφαιρεσα προσεκτικα το αυτοκολλητο προσεχοντας ακομα περισσοτερο να μην ακουμπησω το αυτοκολλητο. Μολις το αφαιρεσα, το εβαλα μεσα στον ουροσυλλεκτη (το σακουλακι εβαλα μεσα στον ουροσυλλεκτη, δεν αδειασα τα ουρα), εντυσα το παιδι και το πηγα κατευθειαν στο εργαστηριο. Αν δεν εκανε τσισα μεσα σε 45 λεπτα απο την ωρα που της το εβαλα, θα επρεπε να επαναλαβω οοοοολη τη διαδικασια απο την αρχη (πλυσιμο, σκουπισμα, φυσιολογικο ορο και παει λεγοντας).

Να ξερεις πως δεν χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα ουρων, ενα δαχτυλο -οριζοντιως- ειναι υπεραρκετο.

Με αυτο τον τροπο καταφερα να βγαλω γενικη και καλλιεργεια ουρων στειρες ενω στο εργαστηριο που την προσπαθουσαν (συγκεκριμενα στη Βιοιατρικη), εβγαιναν συνεχεια ακυρες και μου ζητουσαν να της επαναλαβω :mad:

Αυτα και ελπιζω να βοηθησα! Καλα αποτελεσματα να εχετε! :D

Ακριβώς έτσι είχα πάρει και εγώ ούρα (για καλλιέργεια και γενική και βγήκαν στείρα) από τον γιό μου. Ακουμπάμε σε αποστειρωμένη πάνα η πετσέτα τέλοσπάντων και σκουπίζουμε με αποστειρωμένη πετσέτα. Πολύ καλό πλύσιμο των χεριών και ας φοράμε τα γάντια και προσοχή μην ακουπήσουμε τίποτα την ώρα που τοποθετούμε το σακουλάκι.

Και ένα κόλπο που είχα σκεφτεί για να κάνει γρήγορα τσίσα ο μικρός: τον έβαλα προσεκτικά στην μπανιέρα και του έβρεχα τα ποδαράκια! σε 2 λεπτά είχε κάνει! δοκιμάστε το!!

η μπεμπα τη παρασκευη θα γινει4 μηνων. Βασικα η παιδιατρος μου ειπε να της κανω προληπτικα καλλιεργεια επειδη εχει μειωσει την ποσοτητα γαλακτος που πινει και δε ξερω αν πρεπει να βαλω το μωρο σε τετοια διαδικασια για την καλλιεργεια ουρων.

Καλημέρα, χρόνια πολλά!

Μην απογοητευτείς αν δεν πετύχει με τη μία! Χάλασα πολλά σακουλάκια για να το καταφέρω... (μια κακά, μια να ξεκολλάει, άσε, αλλά τελικά γίνεται δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, πολύ λιγα ml).

Καλή επιτυχία και προπάντων καλά αποτελέσματα!

Λοιπόν τα σακουλάκια ειναι μεγάλη βλακεία! Πρέπει να έχω χαλάσει καμια 20αριά χωρίς αποτέλεσμα!

εγω παιδεύτηκα κάτι μήνες αλλά τα κατάφερα ως εξής....γυμνό το μωρό στο πλυντήριο επάνω ή στην μπανιέρα (πλυμένο πιπι) και περιμένω με το κυπελάκι σε ετοιμότητα ανοίγοντας βρύσες και τραγουδώντας "στην ταβέρνα του Θωμά, έπεσε μια ντουφεκιά, και τρυπήσαν τα βαρέλια, και χυθήκαν τα κρασιά σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ" :)

Και τις 2 έπιασε μια χαρά γιατί όταν τα έχεις γυμνά στο μπάνιο θες από κρύο ή με το νερό θέλουν να κάνουν τσίσα. Επίσης την δεύτερη φορά που του έκανα και καλλιέργεια δεν είχα προλάβει να τον πλύνω και κατούρησε αμέσως αλλά και πάλι καθαρά βγήκαν τα αποτελέσματα οπότε δεν νομίζω η υπερβολική αποστείρωση γάντια κτλ να παίζει μεγάλο ρόλο αν δεν έχει μικρόβιο το παιδί.

Λοιπόν τα σακουλάκια ειναι μεγάλη βλακεία! Πρέπει να έχω χαλάσει καμια 20αριά χωρίς αποτέλεσμα!

εγω παιδεύτηκα κάτι μήνες αλλά τα κατάφερα ως εξής....γυμνό το μωρό στο πλυντήριο επάνω ή στην μπανιέρα (πλυμένο πιπι) και περιμένω με το κυπελάκι σε ετοιμότητα ανοίγοντας βρύσες και τραγουδώντας "στην ταβέρνα του Θωμά, έπεσε μια ντουφεκιά, και τρυπήσαν τα βαρέλια, και χυθήκαν τα κρασιά σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ" :)

Και τις 2 έπιασε μια χαρά γιατί όταν τα έχεις γυμνά στο μπάνιο θες από κρύο ή με το νερό θέλουν να κάνουν τσίσα. Επίσης την δεύτερη φορά που του έκανα και καλλιέργεια δεν είχα προλάβει να τον πλύνω και κατούρησε αμέσως αλλά και πάλι καθαρά βγήκαν τα αποτελέσματα οπότε δεν νομίζω η υπερβολική αποστείρωση γάντια κτλ να παίζει μεγάλο ρόλο αν δεν έχει μικρόβιο το παιδί.

χαχαχα σε βρισκω καταπληκτικη .εγω παλι σκεφτομαι να τη παω σε μικροβιολογικο και να παρουν αυτοι το δειγμα να τελειωνει η υποθεση.υποτιθεται οτι ειναι ειδικοι

για τα αγοράκια καλά τα λέει η yogini, δεν χρειάζεται και τόση αποστείρωση με αυτόν τον τρόπο, όμως για τα κοριτσάκια που (πώς να το θέσω) τα ούρα ακουμπούν στο δέρμα και μετά φεύγουν, χρειάζεται πιο πολλή διαδικασία.

• 2 months later...

καλησπερα κ απο μενα.

τι συμπτώματα εχει η ουρολοίμωξη.διαβασα που γράψατε για πυρετό.

κανει ομος μΟνο πυρετό????

ρωταω γιατι η μικρη μου εχει διάρροιες,εμετο κ πυρετό(δεκατα) κ ο παιδίατρος φοβάται για ουρολοίμωξη κ μας έστειλε για γενικη κ καλλιέργεια.

σημερα προσπάθησα να της παρω ουρα αλλα δεν τα κατάφερα.

ταλαιπωρηθήκαμε κ οι 2 πολυ χωρις αποτελεσμα.

κ ρωταω... ολα αυτα τα συμπτώματα μαζι μπορει να ειναι ουρολοίμωξης??!??

Γιατι εχω την εντύπωση οτι ειναι λιγο υπερβολικό..

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...