Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός

Recommended Posts

[Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly

Ημουν πολυ ευχαριστημενη απο το γιατρο μου και τη μαια η οποια με υποστηριξε πολυ με το θηλασμο ομως ειλικρινα δεν θα ηθελα να γεννησω το επομενο παιδι μου με αυτες τις συνθηκες.!

Το ιδιο και εγώ. Ειμαι ευχαριστημένη με τον γιατρο - γυναικολόγο μου στο ΜΗΤΕΡΑ.

Από εκεί και πέρα όσο αφορά στο παιδί και στο θηλασμό έχω να πω τα χειρότερα για το ΜΗΤΕΡΑ (στον 4ο όροφο-το διευκρινίζω γιατί γνωστές μου σε διαφορετικούς ορόφους δεν έμειναν τόσο δυσαρεστημένες)

Αφού το σκέφτομαι από τώρα τί θα γίνει με το δεύτερο παιδί...

P5orp3.png fGvTp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 332
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατά την ταπεινή μου γνώμη αν δεν θέλεις να ξαναγεννήσεις στο Μητέρα να αλλάξεις από τώρα γιατρό, εγώ άλλαξα πριν από 10 ημέρες και σε 3 εβδομάδες θα μπω με καισαρική να γεννήσω... γιατί δεν θέλω να αντιμετωπίσω πάλι τα ίδια .... στο μητέρα

Κατά την ταπεινή μου γνώμη αν δεν θέλεις να ξαναγεννήσεις στο Μητέρα να αλλάξεις από τώρα γιατρό, εγώ άλλαξα πριν από 10 ημέρες και σε 3 εβδομάδες θα μπω με καισαρική να γεννήσω... γιατί δεν θέλω να αντιμετωπίσω πάλι τα ίδια .... στο μητέρα

Το έχω σκεφτεί, μην νομίζεις.

Εχω αλλάξει πολλούς γυναικολόγους για διάφορα θέματα και πήγα σε αυτόν στον 5ο μήνα όταν ο προηγούμενος γυναικολόγος(που του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη) όταν έπαθα αποκόλληση με αντιμετώπισε απαράδεκτα.

Σε αυτόν που είμαι τώρα ξέρω τα μειονεκτήματά του, γαι μένα όμως είμαι σημαντικό ότι είναι υποστηρικτής του φυσιολογικού τοκετού(τον έχω τσεκάρει και με φίλη μου παρότι δυσκολη περίπτωση το προσπάθησε μέχρι τέλους εκεί που άλλοι θα την είχαν βάλει για καισαρική με τη μία).

Εγώ έχω παρα πολύ υψηλή μυωπία πράγμα που δεν σημαίνει τίποτα το ξέρω, έλα που τόσοι γιατροί κάνουν καισαρική, αυτός μου είπε ότι δεν θα με βάλει να πιέσω πολύ όπως και το έκανε, και τελικά γέννησα φυσιολογικά.

P5orp3.png fGvTp3.png

Αγλαΐα θα΄θελα κι εγώ τη βοήθειά σου. Γέννησα τον γιο μου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ με φυσιολογικό τοκετό αλλά 24 ώρες αφότου έσπασαν τα νερά. Τον κράτησαν για εξετάσεις και μου τον έφεραν μετά από 12 ώρες. Πρωτάρα εγώ, οι μαίες άφαντες, έκανα μια προσπάθεια να τον θηλάσω αλλά ήταν άκαρπη. Προφανώς τον είχαν καλοταΐσει τόσες ώρες. Η αριστερή μου θηλή εντωμεταξύ είναι κωνική, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είχε δυσκολία να την πιάσει το μωρό. Λίγο μετά παθαίνω μαστίτιδα. Πυρετός, πόνοι κλπ. Πέρασα όλη τη νύχτα να βγάζω γάλα και να το πετάω! Εν τέλει, αν και το μωρό έπινε πλέον το γάλα που έφερναν άφθονο και το άφηναν στο κομοδίνο, κατάφερα να βγάζω το δικό μου με θήλαστρο και τον τάιζα αποκλειστικά μ΄αυτό για 3 μήνες όπου ενώ είχα πάρα πολύ γάλα, κόπηκε απότομα. Φυσικά ήταν επώδυνη και δύσκολη κατάσταση και δε θέλω να την ξαναπεράσω τώρα με το δεύτερο μωρό, αλλά είμαι άσχετη και δεν ξέρω ούτε πως να το κρατήσω για να θηλάζει σωστά. Περνάω όλη την εγκυμοσύνη σε μερική ακινησία και δε μπορώ να ζητήσω βοήθεια εξωτερικά. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να διαβάσω για να με βοηθήσει;

Αν είσαι ευχαριστημένη με τον γιατρό σου, τότε θα υποστείς δυστυχώς και την τακτική του μαιευτηρίου, εγώ τα ζύγισα και παρόλο που είχα τον γιατρό μου 8 χρόνια και είχαμε εκπληκτική σχέση (μέχρι και στη βάπτιση του γιου μου ήρθε) αποφάσισα έστω και τελευταία στιγμή να τον αλλάξω... ο καθένας πράττει ανάλογα με τα θέλω του... άρα προετοίμασε από τώρα τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά...

Διαφημίσεις

Ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα είσαι. Μόνο που εγώ έβγαζα 1 μήνα μόνο με το θήλαστρο. Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι "ναι, το φόρουμ". Εγώ αυτό διάβασα, το ξεκκοκάλισα, όλα τα λινκ (ακόμα κι αυτά που παρέπεμπαν εκτός φόρουμ) τα πάντα.

Υπάρχουν και τα βιβλία της Α. Πατσούρου "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση". Πάρτα κι αυτά. Αυτά θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

Με το καλό το μωράκι σου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ. Όταν ήμουν έγκυος δεν ήξερα ότι μπορείς να ζητήσεις σε ιδιωτικό μαιευτήριο αποκλειστικό θηλασμό. Το έμαθα -και αυτό- μέσα από το φόρουμ όταν ήμουν περίπου 7 μηνών. Πήρα τηλ. στο ΙΑΣΩ, το εξακρίβωσα και όταν γέννησα, το δήλωσε ο άντρας μου στην προισταμένη του ορόφου. Έτσι μου έφερναν συνεχώς το μωρό να θηλάσει και την νύχτα το έφερναν συνεχώς....δεν πιστεύω ότι θα του έδωσαν ξένο γάλα, γιατί όταν μου τον έφερναν ήταν πάντα πεινασμένος. Πιστεύω ότι έχουν θετική στάση απέναντι στο θηλασμό, απλά δεν έχουν πολλές μαίες προσωπικό για να σε βοηθήσουν. όποτε ζήτησα βοήθεια πάντως για το θηλασμο, ήρθε μαία και με βοήθησε, έστω και λίγο καθυστερημένα...και όταν έφυγα από το μαιευτηριο μας είπαν ότι μπορούμε να τηλ. για ότι προβλημα έχουμε σχετικά με το θηλασμό για να μιλήσουμε με μαίες και να μας λύσουν τις απορίες.Πήρα τηλ. 2 φορές και με εξυπηρέτησαν αμέσως. Σε αντίθεση με το ΈΛΕΝΑ που πήρα τηλ. και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπαν αν θέλω να πάω από εκεί, να πάρω κάτι τυπωμένα φυλλάδια που είχαν.Πώς θα πήγαινα, με το μωρό 10 ημερών?????

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Για το ΜΗΤΕΡΑ -μάλλον το πιο baby-unfriendly μαιευτήριο σας παραπέμπω σ'αυτή τη συζήτηση.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13794

Έκανα κι εγώ μια παρόμοια κίνηση -πριν τα Χριστούγεννα και επανάληψη πριν ~10 μέρες- αλλά απάντηση ΚΑΜΙΑ!! :evil::evil::evil::evil:

Το Μητέρα δεν είναι καθόλου baby ή breastfeeding friendy... :?

Δηλώνω κι εγώ παρουσία για το Μητέρα!

Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!!!

Επιεικώς!!!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Οσο για την Θεσ/νικη το Παπαγεωργίου ειναι το καλυτερο νοσοκομειο σε αφηναν να εχεις το μωρο οση ωρα ηθελες και το επαιρναν μονο τις ωρες του επισκεπτηριου.Επειτα υπήρχε και η ωρα του πατερα με το μωρο.Ειμαι πραγματικα πολυ ευχαριστημενη γιατι και οι μαιες με βοηθησαν πολυ και ειχαμε τα παιδια σχεδον ολο το 24ωρο.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα είσαι. Μόνο που εγώ έβγαζα 1 μήνα μόνο με το θήλαστρο. Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι "ναι, το φόρουμ". Εγώ αυτό διάβασα, το ξεκκοκάλισα, όλα τα λινκ (ακόμα κι αυτά που παρέπεμπαν εκτός φόρουμ) τα πάντα.

Υπάρχουν και τα βιβλία της Α. Πατσούρου "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση". Πάρτα κι αυτά. Αυτά θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

Με το καλό το μωράκι σου.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μια φίλη μου πολύτεκνη θα μου φέρει και φωτοτυπίες από σεμινάρια από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος για να τα μελετήσω τώρα που έχω χρόνο κι ελπίζω η πράξη να ανταποκριθεί στη θεωρία!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα

Και εγώ στο Λητώ γέννησα και μπορώ να πώ ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.

Φέρνανε τα μωράκια όποτε έκλαιγαν και αν δεν είχαν τελειώσει το φαγάκι τους απλά καθυστερούσαν το επισκεπτήριο.

οι κοπέλες πάρα πολύ εξυπηρετικές και περνούσαν από τα δωμάτια αρκετές φορές και μας δείχνανε πως να θυλάσουμε σωστά.

Επίσης κάθε μέρα είχε σεμινάρια για το θυλασμό!!

Μόνο με την παιδίατρο μπορώ να πω είδα παραπληροφόρηση.

Είπε ότι αν το μωρό πεινάει κάθε 1 ώρα δεν χορταίνει και να του δώσουμε ξένο. ( και την πάτησα το πρώτο βράδυ που η μπεμπούλα έτρωγε κάθε ώρα)

Αλλά ευτυχώς διάβασα εδώ και πήρα κουράγιο

Πάντως αν μπορώ να διαλέξω πάλι στο Λητώ θα γεννήσω

Σε άλλα μαιευτήρια σου φέρνουβ το μωρό και το μπιμπερό μαζί....

και καλά αν δεν τα καταφέρεις.

:twisted::twisted:

Δεν κοιτάνε πως να τα καταφέρεις....

.png

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΥΠΟΨΗ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ( ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΑΚΟΜΗ) .

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 8ΜΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ( ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ) ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ......

ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚΑΝΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΕΝΝΗΣΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

1189975.png

1189977.png

ΕΠΙΣΗΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Π.Χ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΠΙΤΙ, ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕ !!!

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ!!

ΟΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ( ΑΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ).

1189975.png

1189977.png

• 5 months later...

Γεια σας κορίτσια! Σε 2 μήνες γεννάω την δεύτερη κορούλα μου στο ΙΑΣΩ. Οσες πρόσφατα γεννήσατε εκεί θέλω τα φώτα σας ως προς την αντιμετώπιση που είχαν οι μαίες στο θέμα του θηλασμού γιατί στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πριν 4 χρόνια κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές ήταν. Απειρη και γω δεν ήξερα τί να κάνω και τί να ζητήσω, μου έφερναν το μωρό κάθε 3 ώρες και με το μπιμπερό με το ξένο γάλα δίπλα της στην ουσία χορτασμένο και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη να πιάσει το στήθος. Να σημειώσω βέβαια ότι την είχαν και 3 μέρες στην εντατική λόγω αναπνευστικού προβλήματος και σε όλη αυτή τη διάρκεια ούτε ήξερα τί να κάνω με το δικό μου γάλα το οποίο στην ουσία μειώθηκε δραματικά γιατί υποτίθεται ότι δεν μπορούσα να το βγάζω αφού δεν είχα το μωρό. Καμία δεν με ενημέρωσε επαρκώς και ακόμα και όταν βγήκαμε και η μαία που με παρακολουθούσε και ο παιδίατρος θεωρούσαν αυτονόητο να θηλάζω για 10 λεπτά από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα με ξένο. Τελικά θήλασα μόνο για 2 μήνες και στην ουσία αυτό οφείλεται στη μη σωστή ενημέρωση που είχα από το ίδιο το μαιευτήριο. Σήμερα τί γίνεται εκεί? Ακουσα ότι πλέον ισχύει και το rooming-in. Ενημερώστε με σας παρακαλώ αν κάποια γνωρίζει.

Εγώ γέννησα το Φεβρουάριο στο ΙΑΣΩ κ με βοηθησαν ολες οι κοπελες απ το προσωπικο για να θηλασω.Η προισταμενη ερχοταν καθε πρωι για επισκεψη κ μας εβλεπε πως ειμαστε.Όταν λοιπόν κατέβηκε το γάλα απο κει κ έπειτα δε μου εφερναν ξενο γάλα παρά μόνο το μωρό κ το θήλαζα.Είχε τυχει ο μικρος να ειναι πολυ λαιμαργος κ να μην μπορει να πιασει τη θηλα για να φαει κ χτυπουσα το κουδουνακι κ ερχοντουσαν νοσηλευτριες να με βοηθησουν πως να πιασω το μωρο για να μπορεσει να πιασει τη θηλη.Και αν δεν κανω κ λαθος εχει κ σεμινάρια για λεχωνες καθημερινα που μπορεις να παρακολουθησεις.Για το rooming-in δε γνωριζω.Πάντως με βοηθησαν πολυ στο να θηλασω.Σου εύχομαι με το καλό το μωράκι σου!!!!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Καλημερα.Εγω γεννησα στο Ιασω πριν 2 χρονια με καισαρικη και δηλωσα αποκλειστικο θηλασμο ααπο την αρχη.Δεν του εδωσαν καθολου ξενο γαλα και μαλιστα οταν ειπα να του δωσω γιατι δεν ηξερα, ο παιδιατρος μου ειπε να μην του δωσω αν θελω να διατηρησω αποκλειστικο.Οι κοπελες ηταν κατατπληκτικες , με βοηθησαν πολυ και κυριως που ο μικρος μου ηταν πολυ μικρος και δεν ξυπνουσε και καθονταν μαζι μου οσο τις χρειαζομουν.

Με το καλο να ερθει το μωρακι σου και ολα να πανε καλα

hGbPp3.png

Εγώ γέννησα πέρυσι στο Ιασώ και πρέπει να πω ότι ενώ οι κοπέλες ενθάρρυναν το θηλασμό, πολλές φορές λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσαν να βοηθήσουν (Πχ στις 5 το πρωί, όταν η μικρή δεν μπορούσε να πιάσει στήθος, ούτε εγώ ήξερα να την κάνω να πιάσει, δεν ερχόταν καμία και το μωρό πλάνταζε). Τελικα, όλα πήγαν καλά, αλλά νομίζω ότι εκεί η μικρή άρχισε να θηλάζει καλά όταν πια γυρίσαμε σπ΄΄ιτι - κι ήμουν κι εγώ πιο ήρεμη.

Επίσης, υπήρχε μια μαία που ήταν υπεύθυνη για τα θήλαστρα η οποία τα προωθούσε συνεχώς. Μάλιστα την τελευταία μου νύχτα εκεί, όταν πάλι το μωρό έκλαιγε, αντί να με βοηθήσει να τη βάλω στο στήθος, τόλμησε να μου πεί "αύριο φεύγετε, και πρέπει να επιλύσετε το πρόβλημα της διατροφής. Να πάρετε θήλαστρο!":evil::evil:

Ευτυχώς δεν τη συμμερίστηκα.

Χαίρετε. Είμαι μαμά εδώ και 13,5 μήνες. Τον γιό μου τον θηλάζω ακόμα με μεγάλη επιτυχία από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι με βοηθήσατε πάρα πολύ όχι μόνο στο θηλασμό αλλά σε ότι προβληματισμούς είχα και σας ευχαριστώ πολύ!

Το πρόβλημα αυτή την φορά το έχει μια φίλη μου που γέννησε πριν 8 ημέρες. Γέννησε σε ιδιωτική κλινική, με καισαρική τομή. Ο γιατρός της της είπε ότι δεν κάνει να το θηλάσει την 1η μέρα γιατί της είχαν χορηγήσει πολλά φάρμακα. Επίσης της είπε ότι όταν ξεκινήσει να την θηλάζει να της δίνει ένα τέταρτο το ένα στήθος και ένα το άλλο και αν θέλει η μικρή κι' άλλο να της συμπληρώσει από ξένο που θα της είχαν στο πυρέξ του μωρού. Την 2η ημέρα έβαλε την μικρή της να θηλάσει και από ότι μου είπε θήλασε αλλά πόναγε πολύ. Έκανε ότι της είπε ο γυναικολόγος της.

Λάθος για μένα βέβαια!

Όταν πήγα από εκεί της είπα ότι ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος όποτε και όσο θέλει το μωρό χωρίς χρονοδιαγράμματα. Και προς θεού όχι ξένο, αλλιώς παύει να είναι αποκλειστικός ο θηλασμός. Το μωρό όταν το έφεραν εκείνη την ώρα δεν πείναγε και κοιμόταν. Την ρώτησα μήπως την τάϊσαν οι μαίες κι εκείνες το αρνήθηκαν και μας είπαν ότι μόνο με εντολή της μάνας τα ταϊζουν. Το ίδιο έγινε και μετά από 4 ώρες που της το ξανάφεραν. Το μωρό τελικά έφαγε στις 5 το πρωί, από τις 5 το προηγούμενο απόγευμα. Δηλαδή το μωρό ήταν νηστικό 12 ώρες. Δεν πίστεψε της μαίες τελικά και τσακώθηκαν. Πως είναι δυνατόν ένα βρέφος να πεινάει τις συγκεκριμένες ώρες που φέρνα οι μαίες τα μωρά σε όλες τις λεχώνες; Όλα τα μωρά είχαν το ίδιο πρόγραμμα φαγητού;

Τελικά πέρασαν οι μέρες καλού κακού κι έφυγε απ' το μαιευτήριο. Κι όταν ήρθε ο παιδίατρος σπίτι της είπε να το θηλάζει 10' λεπτά από το ένα στήθος και 10' απ' το άλλο, γιατί αν το θηλάσει παραπάνω, θα καταπίνει αέρα το μωρό και θα το ενοχλούν τα εντεράκια του.

Εγώ δεν συμφωνώ αλλά, πως να της το εξηγήσω και να καταφέρει να θηλάσει χωρίς προβλήματα;

Γιατί να ακούσει εμένα και όχι τον γιατρό της που είναι επιστήμονας;

Συστησε της οπωσδηποτε το βιβλιο της Αννας Πατσουρου : θηλασμος μια υπεροχη σχεση τον πρωτο τομο . Πες της οτι οι περισσοτεροι παιδιατροι στην Ελλαδα δεν υποστηριζουν το θηλασμο για 2 λογους . Πρωτον δεν τους συμφερει οικονομικα για πολλους λογους και δευτερον δεν ξερουν τιποτα σωστο για το θηλασμο , γιατι δεν τον εχουν σπουδασει , δεν εχουν καταρτιση . Μονο ενας συμβουλος θηλασμου μπορει να τη βοηθησει , αν θελει ειναι ευκολο να βρει καποιον .

απο όσες μαμάδες που έχω μιλήσει μέχρι στιγμής του κύκλου μου και είναι αρκετές μόνο αυτές που πραγματικά ήθελαν να θηλάσουν άκουσαν την γνώμη μου οι άλλες “κρύφτηκαν” πίσω απο μη τεκμηριωμένες ιατρικές απόψεις (οι εξής καμία..... του λέω με μεγάλη απογοήτευση ...).Αν πραγματικά θέλει να σε ακούσει θα σε ακούσει γιατί το γεγονός ότι θηλάζεις με επιτυχία τον γιο σου και η ανάπτυξη του είναι απλά απόδειξη των όσων θα της πεις κατά τα άλλα μπορείς να τις εκτυπώσεις τα όσα έχουν γραφτεί εδώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ για να έχει και μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση να δώσει στον παιδίατρό της.

Φυσικά και δεν ξέρουν τα πάντα για τον θηλασμό.!!Θηλάζω αποκλειστικά την δέυτερη μου κόρη και ο παιδίατρος μου τώρα ενω απο την αρχή ήταν υπέρ του θηλασμού,τώρα μου τα γυρίζει.Σήμερα πήγαμε για το πρώτο μας εμβόλιο.Αργήσαμε να το κάνουμε επειδή η μικρή νοσηλέυτηκε με οξεία γαστρεντερίτιδα για 10 μέρες, όταν ήταν 40 ημερών

.Ο προηγούμενος παιδίατρος όταν του είπα για τις διάροιες, μου είπε (τηλεφωνικώς) οτι είναι διάροιες θηλασμου, και όταν του είπα οτι κλαίει συνέχεια και είναι ανύσηχη, μου απάντησε οτι δεν της φτάνει το γάλα μου και θα πρέπει να της δίνω για αρχή συμπλήρωμα 60-70μλ.Φυσικά δεν το έκανα και καλά που δεν τον άκουσα γιατί και απο το νοσοκομείο μου είπαν οτι στη φάση που ήταν το παιδί (γαστρεντερίτιδα) θα έκανα μεγάλο λάθος και τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα...

Άλλαξα παιδίατρο και σήμερα στο πρώτο μας εμβόλιο με ψιλορωτούσε πως είναι το γάλα μου,αν το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες κτλ.Του απάντησα οτι τρώει κανονικά και μάλιστα το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.Οταν βέβαια την ζύγισε δεν είπε τίποτε άλλο...η μικρούλα μου σε 26 μέρες έβαλε 1 κιλό!!

Μου είπε επίσης οτι δεν πρέπει να τρωω τηγανητά αυγά, και όταν τρωω αυγό να μην τρώω το ασπράδι.Πρώτη φορά το ακούω.Εγω μέχρι τώρα έτρωγα κανονικά τα αυγά...(στο βιβλίο της Πατσούρου υπάρχουν και συμβουλές για την διατροφή της μάνας???)

Κάτι άλλο.

Μου είπε οτι θα πρέπει να αρχίσω να της δίνω λίγο πορτοκαλάκι χυμό (3-4 κουταλάκια), καθώς επίσης και σταγόνες aquazol a+d για να ενισχύσουμε λέει τον μεταβολισμό της,και αργότερα προληπτικά θα πάρουμε και σίδηρο.

Εχει καμιά σας παρόμοια εμειρία με το παιδί της?Να σημειώσω οτι ο παιδίατρος αυτός είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε κι εμένα όταν ήμουν βρέφος και είχε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.Άλλοι λένε μόνο μητρικό γάλα για 6 μήνες και άλλοι εισάγουν και άλλα πράγματα απο τους 3 μήνες.

Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.

Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

4S7L.jpgjNXsp3.png

Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια να την πείσω και αν δεν εισακουστώ σημαίνει ότι δεν θέλει πραγματικά να θηλάσει.

Thiresia, νομίζω ότι η κόρη σου είναι πολύ μικρή για πορτοκάλι, και εκπλήσσομαι και με το γιατρό. Το πορτοκάλι είναι ύποπτο για αλλεργίες και η τάση πλέον είναι να εισάγεται στη διατροφή μετά τα υπόλοιπα φρούτα. Πρέπει να πω ότι η δική μας η γιατρός, ως της παλιάς σχολής, μας έδωσε το πορτοκάλι πρώτο, αλλά όταν η μπέμπα ήταν 5,5 μηνών, όχι 2!

Olympics, εμένα που ήμουν άσχετη μου έδωσε μια γειτόνισσα τα φυλλάδια της La Leche να διαβάσω .. και μετά ανακάλυψα και το φόρουμ. Αλλά ήμουν και θετικά διακείμενη στο θηλασμό και όλοι γύρω μου (οικογένεια, μαία, παιδιάτρος, ως κι ο γυναικολόγος) με υποστήριζαν. Όταν πήγα να κάνω το ίδιο για μια φίλη, δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα - μάλλον γιατί κι η ίδια δεν το ήθελε.

Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.

Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

Εγώ από όσα έχω διαβάσει, όπως και από αυτά που άκουσα στο σεμινάριο μητρικού θηλασμού που κάνουν στο Έλενα, θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να του δώσεις πορτοκάλι. Το πορτοκάλι είναι πολύ όξινο για το στομαχάκι του μωρού σου. Η παιδίατρος μας, μας το έβαλε στην διατροφή του γιού μας στον 8 μήνα, γιατί νωρίτερα είναι επικίνδυνο για αλλεργία. Σε μια ξαδέλφη μου ο παιδίατρός της, της είπε να του το δώσει στον 5 μήνα αλλά στραγγισμένο και μισό-μισό με νερό για να μην το ενοχλήσει το στομάχι του. Ο κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του, αλλά άντε να ξέρεις εσύ, πιο είναι το σωστό! Πάντως να ξέρεις ότι μέχρι τον 6 μήνα παύει να είναι αποκλειστικός ο θηλασμός, αν εισάγεις οποιαδήποτε τροφή ή υγρό στο μωρό σου. Καλό θα ήταν να απευθυνθείς και στην Αγλαϊα στο forum.

Ελπίζω να σε βοήθησα κι εγώ.

Να σου ζήσει το μωρό σου!

Eγω δεν εχω δωσε πορτοκαλι ακομα στο μωρο μου και ειναι 9 μηνων γιατι φοβαμαι για αλλεργιες και σενα σου ειπε απο τωρα ο αθεοφοβος???????

Ελεοςςςςςςςς τι αλλο θα ακουσουμε πια????

Μη δωσεις τιποτα κοριτσι μου συνεχισε το θηλασμο και κλεισε τ'αυτια σου σε αυτα που λεει ο παιδιατρος ή αλλαξε τον.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...