Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυτικές λοσιόν κρέμες λάδια για νεογνά/μωρά (πχ weleda)

Recommended Posts

H αλήθεια είναι ότι η κρέμα για την πάνα δεν μυρίζει πολύ έντονα και θα την κρατήσω μάλλον...

Μήπως χρησιμοποιείτε άλλο προιόν?Εγώ πήρα το αφρόλουτρο καλέντουλας (calendula bad). Το περιεχόμενο του είναι καφέ . Το χρησιμοποιεί καμιά σας? Γιατί ενδεχομένως τα άλλα προιόντα να μυρίζουν πιο ελαφριά...

ΦΕΗ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 407
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ωχωχωχ άλλο πηρες!!

Ασπρο ειναι το περιεχομενο του.Ειναι αυτο εδω:

http://www.bce-europe.com/product_info.php?products_id=4051&osCsid=29ddce7b83899229f5e6f36ac3a3fc50

Βεβαια στην Ελλαδα,ειπαμε,η τιμη ειναι σχεδον διπλασια :?

H αλήθεια είναι ότι η κρέμα για την πάνα δεν μυρίζει πολύ έντονα και θα την κρατήσω μάλλον...

Μήπως χρησιμοποιείτε άλλο προιόν?Εγώ πήρα το αφρόλουτρο καλέντουλας (calendula bad). Το περιεχόμενο του είναι καφέ . Το χρησιμοποιεί καμιά σας? Γιατί ενδεχομένως τα άλλα προιόντα να μυρίζουν πιο ελαφριά...

Κι αυτό αφρόλλουτρο είναι, απλά είναι νομίζω για νεογέννητα. Κι εγώ το έχω κ είναι καφέ. Είναι αυτό που τα κορίτσια λένε βοτανόλουτρο αν τα λέω σωστά.

Iwz1p2.png 

Δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν απλά μου έκανε εντύπωση που τα εκθειάζετε τόσο....Εκτός εάν εγώ έχω πολύ ευαίσθητη μύτη. Αλλά με το που το άνοιξα το αφρόλουτρο μύρισε όλο το αυτοκίνητο...Όχι και ουδέτερη μυρωδιά!!!!!!!!(το κουνουπέλαιο το καλοκαίρι πιο ελαφριά μυρίζει!!!!!!!!)

Σε κάθε περίπτωση δεν το είπα για να προσβάλω αλλά γιατί χτυπάω το κεφάλι μου που δεν μύρισα πριν τα αγοράσω ( και τώρα κλαίω τα λεφτά μου)..Προειδοποίηση προς άλλες ανυποψίαστες μαμάδες με ευαίσθητη μύτη...

Φεη μου το ειχα γραψει πιο πανω ομως!!Στην αρχη αρχη του post.Εχω παρει και αυτο το καφε που λες και το λαδακι και την κρεμα σωματος!!Και εμενα ολα μου μυριζουν πολυ εντονα και γιαυτο δεν εγινα τελικα fun της weleda!Εψαξα και βρηκα αλλα προϊόντα βιολογικα!Που και εδω να σημειωσω οτι και αυτα απο μυρωδια δεν πανε πολυ καλα!Αλλα δεν ειναι και τοσο εντονη.

Διαφημίσεις

ωχωχωχ άλλο πηρες!!

Ασπρο ειναι το περιεχομενο του.Ειναι αυτο εδω:

http://www.bce-europe.com/product_info.php?products_id=4051&osCsid=29ddce7b83899229f5e6f36ac3a3fc50

Βεβαια στην Ελλαδα,ειπαμε,η τιμη ειναι σχεδον διπλασια :?

Aυτό είχα ζητήσει αρχικά αλλά δεν το είχε και πήρα το Calendula Bad.

Το δικό σου είναι και σαμπουάν και μπορεί να μυρίζει πιο ελαφριά...

Και μια ερώτηση για την κρέμα αλλαγής πάνας : Είναι συμπαγές το περιεχόμενο της ? Γιατί την πίεσα να βγάλει λίγο να την δοκιμάσω και βγάζει πρώτα υγρό (κάτι σαν νερό) και η κρέμα βγαίνει σαν σβολάκια.

Δεν έχει λήξει το ήλεγξα αλλά έχει υφή ληγμένου αντιηλιακού...

Η δική σας είναι συμπαγής? Βγαίνει σαν κρεμούλα???

ΦΕΗ

[quote name="th@lia

Φεη μου το ειχα γραψει πιο πανω ομως!!Στην αρχη αρχη του post.Εχω παρει και αυτο το καφε που λες και το λαδακι και την κρεμα σωματος!!Και εμενα ολα μου μυριζουν πολυ εντονα και γιαυτο δεν εγινα τελικα fun της weleda!Εψαξα και βρηκα αλλα προϊόντα βιολογικα!Που και εδω να σημειωσω οτι και αυτα απο μυρωδια δεν πανε πολυ καλα!Αλλα δεν ειναι και τοσο εντονη.[/quote]

Ποιά πήρες τελικά? Εγώ χθες αγόρασα και ένα πακέτα βιολογικά μωρομάντηλα έτσι για ώρα ανάγκης από μια ιταλική εταιρεία που λέγεται LINEA BIMBI, και έλεγα να γυρίσω το αφρόλουτρο βελεντα, και να πάρω το δικό τους που είναι σαμπουάν και αφρόλουτρο μαζί. Αυτή τη φορά θα το μυρίσω!!!!!!!!!!!

Μου είπαν ότι και τα logona είναι καλά.

Γενικότερα πάντως τα βιολογικά τα φοβάμαι λίγο γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ελέγχονται δερματολογικά........Είπα ωστόσο να δοκιμάσω για να αποφύγουμε τα χημικα

ΦΕΗ

Φεη έχεις δίκιο. Κι εγώ χθες αγόρασα το βοτανόλουτρο χωρίς να το ξέρω και όταν το μύρισα κόντεψα να λιποθυμίσω. Άσε που δεν κάνει καθόλου αφρό. Διάβασα όμως τις πληροφορίες του forum και το άλλαξα και πήρα αυτό που είναι αφρόλουτρο και σαμπουάν μαζί, το οποίο δεν μυρίζει καθόλου άσχημα. Το calendula Bad λένε ότι ηρεμεί τα μωρά, μάλλον γιατί λιποθυμούν από τη βρόμα!!!! Τελικά ίσως έπρεπε να το κρατήσω, μπας και ηρεμήσω λίγο.

εγώ πάλι μόλις χρησιμοποίησα το calendula Bad (γιατί πήρα και αυτό για τις πρώτες μέρες του μωρού που δεν ειναι εύκολο το ξεβγαλμα) σε κάποια πράγματα ευαίσθητα που έπρεπε να καθαρισω για το μωρό και μου άρεσε...τι να πω...άλλα γούστα έχει ο καθένας... :D

gwggp2.png ISWTp2.png

To βοτανόλουτρο έχει τόσο έντονη μυρωδιά γιατί περιέχει θυμάρι (αυτό το συστατικό θεωρείται χαλαρωτικό) και άλλα βότανα επίσης δεν κάνει καθόλου αφρό και το χρώμα του είναι σκούρο.

Υπάρχει αντίστοιχο του που είναι το κρεμόλουτρο είναι άσπρο και μυρίζει χαμομήλι επίσης δεν κάνει αφρό. Τα χρησιμοποιείται πάντα αφού ανακινήσετε καλά την συσκευασία, διαλυμένα πάντα σε νερό και μπορείτε και να μην τα ξεβγάλετε γιατί η συνθεσή τους θρέφει το δέρμα.

Το αφρόλουτρο -σαμπουάν μυρίζει χαμομήλι και κάνει κανονικά αφρό, το χρώμα του είναι άσπρο και θέλει ξέβγαλμά μετά την χρήση.

'Αλλες εταιρίες με αντίστοιχα καλά προιόντα είναι η lavera και η logona και μάλιστα μέσα στο μήνα θα έχουμε με καλύτερη τιμή.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

To βοτανόλουτρο έχει τόσο έντονη μυρωδιά γιατί περιέχει θυμάρι (αυτό το συστατικό θεωρείται χαλαρωτικό) και άλλα βότανα επίσης δεν κάνει καθόλου αφρό και το χρώμα του είναι σκούρο.

Υπάρχει αντίστοιχο του που είναι το κρεμόλουτρο είναι άσπρο και μυρίζει χαμομήλι επίσης δεν κάνει αφρό.

Τελικά μαλλον καμια μας δεν εχει μυρίσει αυτο που λεει η Φεη !

Εγω εχω το καλεντουλα bad αλλα το λευκο ..δεν ειδα αλλο ...Δην ήξερα οτι υπάρχει και αλλο σε χρωμα καφέ !

Δεν διαφέρει η μυρωδιά του απο αυτο που εχουν η Φρυνη και η γερακίνα , το wasch lotion -shampoo .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Το σιγουρο ειναι οτι κανενα βιολογικό προιον δεν μυρίζει τόσο ωραια όσο τα χημικά προδέρμ αλλα τι να κανουμε....

Εγω ειμαι ευχαριστημένη παντως και απο την κρέμα αλλαγης και απο το αφρόλουτρο.

Φεη έχεις δίκιο. Κι εγώ χθες αγόρασα το βοτανόλουτρο χωρίς να το ξέρω και όταν το μύρισα κόντεψα να λιποθυμίσω. Άσε που δεν κάνει καθόλου αφρό. Διάβασα όμως τις πληροφορίες του forum και το άλλαξα και πήρα αυτό που είναι αφρόλουτρο και σαμπουάν μαζί, το οποίο δεν μυρίζει καθόλου άσχημα. Το calendula Bad λένε ότι ηρεμεί τα μωρά, μάλλον γιατί λιποθυμούν από τη βρόμα!!!! Τελικά ίσως έπρεπε να το κρατήσω, μπας και ηρεμήσω λίγο.

Καλά Rosoulita είσαι απίστευτη!! Έχω ρίξει γέλιο με το σχόλιό σου... Πολύ πετυχημένο.. Έτυχε να το διαβάσει και μαμά μου και αμέσως τρέξαμε στο μπάνιο να το μυρίσουμε.. Λοιπόν μόλις σήμερα παρέλαβα από τη medraterra

το βοτανόλουτρο. Πριν χρησιμοποιούσα το αφρολουτρο σαμπουάν. Η άποψή μου είναι η εξής. Ωραίο το αφρόλουτρο σαμπουάν, αλλά ήθελε ξέβγαλμα και ο μπέμπης μου απεχθάνεται να είναι πολύ ώρα στο μπάνιο.. Είναι λοιπόν λίγο μπελαλίδικο.. Εκτός αυτού ήθελα κάτι πιο μυρωδάτο. Το αφρόλουτρο σαμπουάν μύριζε ελάχιστα στο δερματάκι του.. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω το βοτανόλουτρο που δε θέλει ξέβγαλμα και είναι πιο μυρωδάτο. Σαν πρώτη εντύπωση όντως απογοητεύεσαι.. Μυρίζει αρκετά έντονα.. Είμαι όμως σίγουρη πως στο δερματάκι του θα μυρίζει πολύ όμορφα! Αύριο θα δοκιμάσω και θα σας πω.. Μακάρι πάντως να είναι αρκετά ηρεμιστικό το άρωμά του και να γίνει το μπάνιο πιο αρεστό στο μπεμπούλή..

age.png

Με μπερδέψατε παλι ....Εγω το καλεντουλα bad το λευκο χρωμα εχω και δεν την ξεβγαζω την μωρουλινιτσα . Βεβαια βαζω ελάχιστο ...

Λε μαδερ για πες και συ που τα ξέρεις ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Αυτό που έχεις Λαμπρινή

είναι το calendula cremebad (100% δες το μπουκάλι σου) που εδώ στην Ελλάδα αναφέρεται ώς κρεμόλουτρο. Είναι άσπρο και μυρίζει χαμομήλι δεν κάνει αφρό, δεν θέλει ξέβγαλμα και χρησιμοποιείται διαλυμένο στο νερό (μέσα στο μπανάκι). Εχει μυρωδιά ίδια με το αφρόλουτρο- σαμπουάν

Ομως υπάρχει και το calendula bad που είναι το βοτανόλουτρο, το χρώμα του είναι καφέ σκούρο και μυρίζει θυμάρι επίσης δεν κάνει αφρό, δεν θέλει ξέβγαλμα και χρησιμοποιείται και αυτό διαλυμένο στο νερό (μέσα στο μπανάκι).

Επίσης ήθελα να πω πως η προστατευτική κρέμα για την αλλάγη της πάνας

επειδή έχει μεγάλη περιεκτηκότητα σε έλαια (σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο, εκχύλισμα καλέντουλας κ.α.) μπορεί στην 1η-2η χρήση να φανεί λίγο υδαρής αλλά σαν κρέμα είναι πηκτή, παχιά και άκρως προστατευτική.

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω παρει το βοτανολουτρο που΄λέτε με το καφέ χρώμα κ όντως μυρίζει έντονα, αλλά δεν με ενοχλεί. Ενας φίλος μου που το μύρισε μάλιστα ξετρελάθηκε κ έλεγε ότι μυρίζει βουνό!

Iwz1p2.png 

Ομως υπάρχει και το calendula bad που είναι το βοτανόλουτρο, το χρώμα του είναι καφέ σκούρο και μυρίζει θυμάρι επίσης δεν κάνει αφρό, δεν θέλει ξέβγαλμα και χρησιμοποιείται και αυτό διαλυμένο στο νερό (μέσα στο μπανάκι).

Αυτο εχω και δεν αντεχεις την μυρωδια!!Ομως η αληθεια ειναι και απο το λαδακι εχει εντονη μυρωδια!!!

Αυτό που έχεις Λαμπρινή

είναι το calendula cremebad (100% δες το μπουκάλι σου) που εδώ στην Ελλάδα αναφέρεται ώς κρεμόλουτρο. Είναι άσπρο και μυρίζει χαμομήλι δεν κάνει αφρό, δεν θέλει ξέβγαλμα και χρησιμοποιείται διαλυμένο στο νερό (μέσα στο μπανάκι). Εχει μυρωδιά ίδια με το αφρόλουτρο- σαμπουάν

Επίσης ήθελα να πω πως η προστατευτική κρέμα για την αλλάγη της πάνας

επειδή έχει μεγάλη περιεκτηκότητα σε έλαια (σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο, εκχύλισμα καλέντουλας κ.α.) μπορεί στην 1η-2η χρήση να φανεί λίγο υδαρής αλλά σαν κρέμα είναι πηκτή, παχιά και άκρως προστατευτική.

H κρέμα αλλαγής πάνας που πήρα εγώ δεν ήταν υδαρής απλώς. Έβγαζε πρώτα νερό και μετά το συμπαγές της τμήμα έβγαινε σε σβωλάκια σαν χαλασμένο αντιηλιάκό. Έτσι είναι στην αρχή? Γιατί την επέστρεψα...Νόμιζα ότι ήταν χαλασμένη.......

Όσο για τα υπόλοιπα μάλλον αυτό το καφέ βοτανόλουτρο καλέντουλας που αγόρασα εγώ έχει την πιο έντονη μυρώδιά...

Δυστηχώς το αφρόλουτρο σαμπουάν δεν το φέρνει το κατάστημα με τα βιολογικά που έχουμε εδώ.

Πώς θα μπορούσα να το παραγγείλω?

ΦΕΗ

Και μια ακόμη ερώτηση : To κρεμόλουτρο Καλέντουλας ( αυτό δηλαδή που είναι άσπρο - και κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ από ότι είδα), κάνει και για το κεφαλάκι τους ή είναι μόνο για το σώμα????

ΦΕΗ

Λοιπόν απόψε μπανιαριστήκαμε με το βοτανόλουτρο..

Το δερματάκι του μπέμπη μύριζε πολύ όμορφα μετά... Καμία σχέση

με το πως μυρίζει σκέτο... Και φυσικά καμία σχέση με το αφρόλουτρο-σαμπουάν που δε μυρίζει καθόλου! Αλλά βρε κορίτσια, περίμενα να δω και τις ηρεμιστικές του δυνατότητες, αλλά δε μας πιάνει τίποτα.. Γκρίνια και πάλι γκρίνια κάθε φορά στο μπάνιο!!!!

Επίσης σε όσες αρέσουν οι μυρωδιές, δοκιμάστε και το sebamed από τα φαρμακεία. Αυτό χρησιμοποιούσαν στο μαιευτήριο που γέννησα και κάθε πρωί που έκαναν μπάνιο στο μωρό και μου τον έφερναν μύριζε σαν

καραμέλα! Τέλειο άρωμααααααα!!!!!!!

age.png

Καλα ρε σεις περιμενατε να ηρεμουν έτσι εύκολα;;;;;;;

Μα εισαστε στα καλά σας;;;;;;

Εδω αλλοι κάνουν γιογκα χρόνια και δεν χαλαρώνουν και θα σταματουσαν τα μωρα την γκρίνια με ενα αφρολουτρο; :lol::lol::lol::lol:

Ετσι λιγο χαλαρωνει το σωματάκι και ξεπιάνονται αλλα μην περιμενετε τιποτα το φοβερο για τη γκρίνια!

Και μια ακόμη ερώτηση : To κρεμόλουτρο Καλέντουλας ( αυτό δηλαδή που είναι άσπρο - και κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ από ότι είδα), κάνει και για το κεφαλάκι τους ή είναι μόνο για το σώμα????

το κρεμόλουτρο κάνει για όλο το σώμα, κάνει καλό στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθάει στην ξηροδερμία ή στην νινίδα που κάνουν καμιά φορά τα μωράκια.

Αν όμως έχετε πολύ μαλλί δεν θα σας βολέψει γιατί είναι γενικά ελαιώδες και αφήνει μια λιπαρότητα στο κεφαλάκι οπότε προτιμήστε το αφρολουτρο και σαμπουάν (στο σωληνάριο 200ml)

(Επίσης υπάρχει καλύτερη τιμή από 20€ και είναι 12€ καθώς επίσης και το αφρόλουτρο και σαμπουάν αντί για 14,50 μπορείτε να το βρείτε 8€ ζητώντας κατάλογο στο [email protected] )

Εδω αλλοι κάνουν γιογκα χρόνια και δεν χαλαρώνουν και θα σταματουσαν τα μωρα την γκρίνια με ενα αφρολουτρο; :lol::lol::lol::lol:

Ετσι λιγο χαλαρωνει το σωματάκι και ξεπιάνονται αλλα μην περιμενετε τιποτα το φοβερο για τη γκρίνια!

Εννοείται βρε yogini πως δεν περίμενα να ταβλιαστεί το μωρό με το που θα

έμπαινε στη μπανιέρα... Και ούτε πιστεύω στις ηρεμιστικές δυνατότητες των αφρόλουτρων.. Το έγραψα χαριτωμένα ως απάντηση για τα σχόλια ότι τα μωρά από τη μυρωδιά λιποθυμούν και γι αυτό ηρεμούν...

Η αλήθεια είναι ότι ο λατρεμένος μου μπέμπης μου έχει παρει τα μυαλά

αλλά κάποια λογική τη διαθέτουμε ακόμα... :D

age.png

Εννοείται βρε yogini πως δεν περίμενα να ταβλιαστεί το μωρό με το που θα

έμπαινε στη μπανιέρα... Και ούτε πιστεύω στις ηρεμιστικές δυνατότητες των αφρόλουτρων.. Το έγραψα χαριτωμένα ως απάντηση για τα σχόλια ότι τα μωρά από τη μυρωδιά λιποθυμούν και γι αυτό ηρεμούν...

Η αλήθεια είναι ότι ο λατρεμένος μου μπέμπης μου έχει παρει τα μυαλά

αλλά κάποια λογική τη διαθέτουμε ακόμα... :D

μωρε καμια φορα κι εγω το διαβάζω για κάποιο προιον και τα χάβω αλλα αμα το καλοσκεφτώ λεω ναι η λεβάντα θα μας σώσει και οι αλλοι ειναι ηλιθιοι και τραβιουνται! :lol::lol::lol::lol:

Εμενα πάντως άρχισε να στρώνει...μεγαλώνουν μωρε και επικοινωνουν καλυτερα...εκπαιδευόμαστε κι εμεις....

Καλημέρα σε όλους και όλες!!

Ονομάζομαι Αγγελική και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι (κοριτσάκι) στις αρχές του Απρίλη!

Θα ήθελα τα φώτα σας...

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι για το μωρό και ειδικά το νεογέννητο θα ήταν ό,τι καλύτερο να χρησιμοποιώ φυσικά-βιολογικά προϊόντα και όχι του εμπορίου γιατί δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου!!

Θα ήθελα να δοκιμάσω τη σειρά Weleda για τη μπουμπούκα μου αλλά επειδή δεν έχω ιδέα τι πρέπει να αγοράσω θα ήθελα τη βοήθειά σας όσον αφορά τη ρουτίνα καθαρισμού του μωρού..

Δηλ. ξέρω ότι θα την κάνω κάθε μέρα μπάνιο και θα χρειαστώ αφρόλουτρο σαμπουάν.

Κάθε φορά που θα της αλλάζω πάνα θα πρέπει να χρησιμοποιώ: 1)κρέμα αλλαγής πάνας (που λέει ότι είναι κατά του συγκάματος) ακόμα κι αν δεν έχει συγκαεί ή 2) ένα λαδάκι σώματος που συνίσταται κατά την αλλαγή πάνας ή 3)δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιώ τίποτα;;

Και άλλη μια απορία έχω : θα πρέπει να χρησιμοποιώ κάποια κρέμα ή λοσιόν ενυδατική για το πρόσωπο ή το σώμα της κατά τη διάρκεια της μέρας;;

Εσείς που χρησιμοποιείτε Weleda είστε ευχαριστημένες;;

Whenever you fall, pick something up...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...