Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σπασιμο νευρων απο συναδελφους

Recommended Posts

Το ότι απαγορεύεται να κάθεται ο/η ταμίας σε καρέκλα αγγίζει τα όρια του παρανόμου, δεν είναι δυνατόν να το δεχόμαστε ως "πρακτική" της επιχείρησης που "έτσι είναι και τί να κάνουμε".

Ασχολούμαι με το εργατικό δίκαιο χρόνια και το λέω μετά λόγου γνώσεως, είτε έγκυος είτε όχι, το να δέχεσαι αρνητική κρητική επειδή έκατσες στην καρέκλα του ταμείου δεν είναι νόμιμο.

Η συμβουλή μου στην κοπέλα είναι να συνεχίσει κανονικά την δουλειά της, εντός των ορίων των αντοχών της, ούτε να λουφάρει έναντι των συναδέλφων λόγω εγκυμοσύνης (συμφωνώ ότι γίνεται από πολλές κοπέλες), ούτε να πιέζει τον εαυτό της. Όσο η ίδια είναι σωστή, είναι προστατευμένη από το νόμο.

Όσον αφορά στην αναρρωτική και την επιδότησή της , ούτε εκεί πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πολύ περιορισμένους πόρους και καλό είναι να τους αξιοποιούν εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη και όχι σε μούφα αναρρωτικές. Υπάρχουν κλάδοι (π.χ. ο τραπεζικός) όπου τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία επιδοτούν 6 μήνες τον χρόνο αναρρωτική άδεια. Δυστυχώς οι περισσότερες άδειες αφορούν εγκύους που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα, αλλά είτε φοβούνται, είτε βαριούνται να δουλέψουν και καταχρώνται αυτής της διευκόλυνσης.

Είσαι πιο ειδική από εμάς, εγώ προσωπικά δεν ξέρω τι σημαίνουν αυτά τα "απαγορεύεται" να κάθεται κάποιος σε καρέκλα οπότε αυτό είναι θέμα του εργαζόμενου να το ψάξει νομικά τι ισχύει..

από εκεί και πέρα δυστυχώς πολλές φορές γίνεται κατάχρηση των προνομίων που μας δίδονται (δεν μιλάω για την συγκεκριμένη κοπέλα) αλλά γενικότερα με αποτέλεσμα αντί να προστατέψουμε αυτά που μας δίδονται να γίνονται αντικείμενο για έριδες!!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Το ότι απαγορεύεται να κάθεται ο/η ταμίας σε καρέκλα αγγίζει τα όρια του παρανόμου, δεν είναι δυνατόν να το δεχόμαστε ως "πρακτική" της επιχείρησης που "έτσι είναι και τί να κάνουμε".

Πολύ σωστά, καλά έκανες και το σημείωσες! Έχουμε φτάσει να τα περνάμε στο ντούκου αυτά δυστυχώς...

Πολύ σωστά, καλά έκανες και το σημείωσες! Έχουμε φτάσει να τα περνάμε στο ντούκου αυτά δυστυχώς...

Να προσθέσω ότι συνήθως δουλεύω με /συμβουλεύω/ εκπροσωπώ εργοδότες, δεν συγκαταλέγομαι δηλαδή στους λεγόμενους "εργατοπατέρες - εργατολόγους". Το επισημαίνω για να καταστήσω σαφές ότι η άποψή μου δεν έχει κανέναν συναισθηματισμό του τύπου "οι εργοδότες μας πίνουν το αίμα κ.λπ.", είναι καθαρά νομική και θα το ίδιο θα έλεγα και στον οποιονδήποτε πελάτη μου εργοδότη.

Να προσθέσω ότι συνήθως δουλεύω με /συμβουλεύω/ εκπροσωπώ εργοδότες, δεν συγκαταλέγομαι δηλαδή στους λεγόμενους "εργατοπατέρες - εργατολόγους". Το επισημαίνω για να καταστήσω σαφές ότι η άποψή μου δεν έχει κανέναν συναισθηματισμό του τύπου "οι εργοδότες μας πίνουν το αίμα κ.λπ.", είναι καθαρά νομική και θα το ίδιο θα έλεγα και στον οποιονδήποτε πελάτη μου εργοδότη.

άσχετο αλλα ο Νόμος λέει κάτι ξεκάθαρα? σε ρωτάω γιατί είχα μία γνωστή που δούλευε σε εργοστάσιο (μονάδα παραγωγής) και εκεί δεν είχαν καθόλου καρέκλες.. η κοπέλα αυτή βέβαια όταν ήταν έγκυος της είχαν φερει καρέκλα και καθόταν δεν τέθηκε θέμα.. επίσης και κάποια άμα κουραζόταν δεν ήταν καλά (όχι έγκυος) πάλι έπαιρναν καρέκλα... αλλα νομικά μπορεί μία επιχείρηση να το κάνει αυτό??

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Ποτέ δε σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Αν και υπάλληλος, όχι εργοδότης, η δική μου άποψη ήταν πάντα ότι αν θέλω ο εργοδότης να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, πρέπει να είμαι και εγώ στις δικές μου. Προσωπικά με εξοργίζουν όσοι κάνουν κατάχρηση δικαιωμάτων ακριβώς γιατί μετά απαξιώνονται τα όποια δικαιώματά μας.

Σε μία εταιρία που δούλευα, μπορούσες να παίρνεις άτυπα αναρρωτική σε συννενόηση με τον προϊστάμενό σου, μια φορά το μήνα. Δεν είχε χρειαστεί να πάρω ποτέ. Είχα συναδέλφους που για ψήλου πήδημα, έπαιρναν άδεια. Ε τελικά καταργήθηκε από τη διεύθυνση, όταν άρχισαν οι "ταυτόχρονες" αναρρωτικές Δευτέρες και Παρασκευές. Καταφέραμε μόνοι μας να καταργήσουμε μια ευνοϊκή ρύθμιση.

Διαφημίσεις

άσχετο αλλα ο Νόμος λέει κάτι ξεκάθαρα? σε ρωτάω γιατί είχα μία γνωστή που δούλευε σε εργοστάσιο (μονάδα παραγωγής) και εκεί δεν είχαν καθόλου καρέκλες.. η κοπέλα αυτή βέβαια όταν ήταν έγκυος της είχαν φερει καρέκλα και καθόταν δεν τέθηκε θέμα.. επίσης και κάποια άμα κουραζόταν δεν ήταν καλά (όχι έγκυος) πάλι έπαιρναν καρέκλα... αλλα νομικά μπορεί μία επιχείρηση να το κάνει αυτό??

Συνοπτικά και απλά να πω ότι υπάρχει το λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, η ελευθερία του δηλαδή να ορίζει τα της επιχείρησής του όπως επιθυμεί. Το δικαίωμα αυτό σε καμία έννομη τάξη του κόσμου δεν είναι ανεξέλεγκτο. Ταυτόχρονα συνυπάρχουν και ορισμένες υποχρεώσεις του εργοδότη, κυρίως η υποχρέωση πρόνοιας προς τον εργαζόμενο, η οποία οριοθετείται και εξειδικεύεται αναλόγως με τις συνθήκες και εντέλει η κρίση εναπόκειται στον δικαστή που τυχόν θα κληθεί να αποφασίσει επί μιας διαφοράς. Για παράδειγμα, ο πορτιέρης σε ένα ξενοδοχείο σαφώς και είναι θεμιτό να μην έχει καρέκλα, δεν είναι σύμφυτο με τις αρμοδιότητές του. Εκεί η υποχρέωση πρόνοιας πρέπει να εκδηλώνεται με άλλους τρόπους, π.χ. στην πρόβλεψη συχνών διαλειμάτων. Το ίδιο θα μπορούσε να υποστηριχθεί και για το παράδειγμα που δίνεις εσύ, δεν ξέρω τις ειδικότερες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο.

Αντίθετα, το να απαγορεύεις σε έναν ταμία σούπερ μάρκετ να κάθεται στην καρέκλα δεν έχει καμία βάση, δεν δικαιολογείται από την εργασία του. Και άντε και να δεχθώ ότι για οποιονδήποτε λόγο ορίζεις ότι οι ταμίες θα είναι όρθιοι, να δυσανασχετείς ή/και να επιβάλεις συνέπειες εάν κάποιος έχει κάποιο θέμα και κάτσει κάποια στιγμή είναι πέρα για πέρα παράνομο.

Σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας οι κοπέλες στην reception δεν έχουν καρέκλες, όχι απλά πρέπει να είναι όρθιες, δεν υπάρχουν καν καρέκλες στον χώρο, δεν υπάρχει καν ένα υποπόδιο να στηρίξουν καπως το ένα τους πόδι κάποια στιγμή για να ανακουφίσουν την μέση τους, περνάνε την βάρδιά τους όρθιες δικαιούμενες μόνο ένα διάλειμα 30'. Καμία δεν έχει προβεί σε καταγγελία (εύλογα γιατί φοβούνται), αλλά η πρακτική της επιχείρησης ειναι προφανώς παράνομη (κατά την γνώμη μου). Αλλιώς θα ήταν τα πράγματα, εάν είχαν περισσότερα διαλείματα ή εάν υπήρχε έστω ένα κάθισμα για να κάθονται όταν δεν είχαν μπροστά πελάτη κ.λπ.

Κατάλαβα.. άρα όπως είπες τελικά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη :P

για την συγκεκριμένη κοπέλα πάντως στο σουπερμαρκετ δεν νομίζω ότι θα της πει κάτι κάποιος... ούτως ή άλλως παλιότερα νομίζω πάντα κάθονταν σε καρέκλες οι ταμίες.. τώρα τελευταία βέβαια το έχω δει να συμβαίνει συχνά να κάθονται όρθιοι.. τι να πω.. ελπίζω για την συγκεκριμένη κοπέλα να γίνει... γιατί οι συνάδελφοί της δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αφού την φροντίζουν ήδη (πρόλαβε και έτρεξε η άλλη και της έβαλε φυτιλιές για το τι ειπώθηκε εάν ειπώθηκε) :P

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Κορίτσια είναι τρίτη φορά που προσπαθώ να στείλω μήνυμα. Τα νεύρα μου έξω από το κεφάλι. Τέλος πάντων.

Θα ήθελα να πω πως ναι είμαι έγκυος κ σίγουρα δεν μπορώ να κάνω τα πράγματα που εκάνα πριν την εγκυμοσυνη.

Πρώτον είμαι αρκετά στα ράφια, απλά δεν βάζω βαριά πράγματα. Ειμαι τόσο πολύ στα ράφια που τα κορίτσια μου λένε πάνε ταμείο κουράστηκες!!!!!

Δεύτερον ούτε θέλω να εκμεταλλευτώ την αναρρωτική, πολύ απλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάθομαι κ να μην πληρώνομαι. Κ παρόλο που στην αρχή ήμουν χάλια(ναυτία, φούσκωμα που δεν μπορούσα ούτε όρθια ούτε καθιστή, κ απίστευτα κακή διάθεση πού ο άντρας μου κ οι γονείς μου φοβήθηκαν για κατάθλιψη!!) Δεν είπα στον εαυτό μου πάρε 15 ή 30 μέρες αναρρωτική παρόλο που ήξερα ότι τον πρώτο μήνα πληρώνεσαι κανονικά!

Τρίτον δεν βλέπω μια εγκυο γυναίκα Βάρος προς εμένα. Είχαμε εγκυο στην βαρδια μου κ έβαζε λίγα κ ελαφριά πραγματα της έλεγα να είναι συνεχώς ταμείο. Κ όταν είχε βαρύνει ήταν συνεχώς ταμείο χωρίς να με πειράζει. 4 ταμίες είμαστε εναλαξ στο ταμείο κ οι άλλες βάζουν πράγματα. Σίγουρα κάποια θα κάτσει λίγο παραπάνω ταμείο σαν πρώτη ταμίας. Όταν το Κοριτσι βαρυνε ήταν πάντα πρώτη στο ταμείο.

Κορίτσια είναι τρίτη φορά που προσπαθώ να στείλω μήνυμα. Τα νεύρα μου έξω από το κεφάλι. Τέλος πάντων.

Θα ήθελα να πω πως ναι είμαι έγκυος κ σίγουρα δεν μπορώ να κάνω τα πράγματα που εκάνα πριν την εγκυμοσυνη.

Πρώτον είμαι αρκετά στα ράφια, απλά δεν βάζω βαριά πράγματα. Ειμαι τόσο πολύ στα ράφια που τα κορίτσια μου λένε πάνε ταμείο κουράστηκες!!!!!

Δεύτερον ούτε θέλω να εκμεταλλευτώ την αναρρωτική, πολύ απλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάθομαι κ να μην πληρώνομαι. Κ παρόλο που στην αρχή ήμουν χάλια(ναυτία, φούσκωμα που δεν μπορούσα ούτε όρθια ούτε καθιστή, κ απίστευτα κακή διάθεση πού ο άντρας μου κ οι γονείς μου φοβήθηκαν για κατάθλιψη!!) Δεν είπα στον εαυτό μου πάρε 15 ή 30 μέρες αναρρωτική παρόλο που ήξερα ότι τον πρώτο μήνα πληρώνεσαι κανονικά!

Τρίτον δεν βλέπω μια εγκυο γυναίκα Βάρος προς εμένα. Είχαμε εγκυο στην βαρδια μου κ έβαζε λίγα κ ελαφριά πραγματα της έλεγα να είναι συνεχώς ταμείο. Κ όταν είχε βαρύνει ήταν συνεχώς ταμείο χωρίς να με πειράζει. 4 ταμίες είμαστε εναλαξ στο ταμείο κ οι άλλες βάζουν πράγματα. Σίγουρα κάποια θα κάτσει λίγο παραπάνω ταμείο σαν πρώτη ταμίας. Όταν το Κοριτσι βαρυνε ήταν πάντα πρώτη στο ταμείο.

γιατί το λες αυτό? έχεις ρωτήσει? δεν ξέρω τι σύμβαση έχεις κλπ αλλά όταν κάποιος παίρνει αναρρωτική πληρώνεται κανονικά από την εταιρεία.. από ένα σημείο και μετά νομίζω πληρώνει μόνο το ΙΚΑ αλλά δεν ξέρω πως και τι .. έχεις μιλήσει με λογιστή? δηλ. το έχεις ψάξει? σε ρωτώ μήπως σου έχουν μεταφέρει λάθος πληροφορίες..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Εγω καλοπροαίρετα θα πώ ότι μιλάμε για εγκυμοσύνη μόλις 7 βδομάδων!

Μιλάμε λοιπόν με το καλημέρα για αλλαγές , άδειες , εργοδότη και συναδέλφους.... που δεν στέκουν σε μια ομαλή εγκυμοσύνη.

Εγω δεν το λέω και καλή αρχή αυτό.

Πρέπει εαν μας ενδιαφέρει η εργασία μας γενικά και δεν έχουμε σκοπο να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις καλώς -κακώς να προστατευούμε και εμείς τον εαυτό μας.

Πολύ νωρίς για τέτοια θέματα , 'έπρεπε διακριτικά να περάσεις τον πρώτο καιρό και τα πρώτα συμπτώματα και μετά σιγά σιγά όλα γίνονται.

Σίγουρα πάντως οι συνάδελφοι δεν είναι αυτόι που θα αποφασίσουν αν θα κάτσεις εδώ ή εκεί και αν θα κάνεις αυτό ή το άλλο πόσο και πότε.Αυτά είναι δική σου δουλειά με τον εργοδότη σου.

Διαφημίσεις

Εγω καλοπροαίρετα θα πώ ότι μιλάμε για εγκυμοσύνη μόλις 7 βδομάδων!

Μιλάμε λοιπόν με το καλημέρα για αλλαγές , άδειες , εργοδότη και συναδέλφους.... που δεν στέκουν σε μια ομαλή εγκυμοσύνη.

Εγω δεν το λέω και καλή αρχή αυτό.

Πρέπει εαν μας ενδιαφέρει η εργασία μας γενικά και δεν έχουμε σκοπο να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις καλώς -κακώς να προστατευούμε και εμείς τον εαυτό μας.

Πολύ νωρίς για τέτοια θέματα , 'έπρεπε διακριτικά να περάσεις τον πρώτο καιρό και τα πρώτα συμπτώματα και μετά σιγά σιγά όλα γίνονται.

Σίγουρα πάντως οι συνάδελφοι δεν είναι αυτόι που θα αποφασίσουν αν θα κάτσεις εδώ ή εκεί και αν θα κάνεις αυτό ή το άλλο πόσο και πότε.Αυτά είναι δική σου δουλειά με τον εργοδότη σου.

Θα ήθελα να πω πως στα πρώτα συπτωματα που είχα κ τώρα ευτυχώς δεν τα έχω δεν τα κατάλαβαν στην δουλειά μου!!! Δεν ήξεραν καν ότι είμαι έγκυος κ σήκωσα και βαρος 5 κ 10 κιλά! Έλεγα υπομονή κ έπνιξα τον πόνο μου. Οπότε πιο διακριτικά δεν γινόταν.

Και ούτε με ενδιαφέρει να βγω αναρρωτική. Φοβάμαι όμως εάν με την συμπεριφορά υπεύθυνου αναγκαστώ. Κ δεν το λέω έτσι τυχαία. Έκαναν κάτι παρόμοιο. Πίεσαν κοπέλα (έγκυος) να βγει αναρρωτική. Ψυχολογικό πόλεμο την είχαν κάνει. Γιαυτό με το που άκουσα να λένε για εμένα καλά από τώρα κάθεται στην καρέκλα φοβήθηκα.

Εντελώς καλοπροαίρετα, συνηθίζεται να μην ανακοινώνεις την εγκυμοσύνη σου πριν το 1ο τρίμηνο. Οι λόγοι είναι πολύ και όχι εθιμοτυπικοί. Καταλαβαίνω την χαρά σου, ειδικά αν είναι το πρώτο αλλά είναι σοφότερο να έκανες υπομονή.

Κανείς δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει σε αναρρωτική. Την αναρρωτική την ζητάς εσύ από τον ασφαλιστικό σου φορέα προσκομίζοντας δικαιολογητικά γιατρού και ο φορέας την εγκρίνει μόνο αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας. Είναι πραγματικά σχεδόν αδύνατο να σου εγκρίνουν πια άδεια αν δεν υπάρχει αποδεδειγμένα πρόβλημα. Σου ξαναλέω, μην ακούς τι λέει η μία και η άλλη. Εάν και μόνο αν σου γίνει προσωπική παρατήρηση από ανώτερο, τότε αντέδρασε ανάλογα. Με το να εκνευρίζεσαι και να προδιαθέτεις ότι θα έχεις πρόβλημα, μπαίνεις σε θέση άμυνας χωρίς λόγο και κακό στη ψυχολογία σου κάνεις.

Αν σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο όπως πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει, εκεί ζεν. Ψυχραιμία, μάθε τα δικαιώματά σου και πράξε ήρεμα. Αν δεν κάνω λάθος, από τη στιγμή που έχεις ανακοινώσει την εγκυμοσύνη σου, ο εργοδότης δεν μπορεί να σε απολύσει επειδή δεν κάνεις δουλειά που σου αναθέτει, όταν αυτή μπορεί να επιβαρύνει την κύηση. Επίσης δεν έχει δικαίωμα απόλυσης για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά τη γέννα. Η deena μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα νομίζω.

Θα ήθελα να πω πως στα πρώτα συπτωματα που είχα κ τώρα ευτυχώς δεν τα έχω δεν τα κατάλαβαν στην δουλειά μου!!! Δεν ήξεραν καν ότι είμαι έγκυος κ σήκωσα και βαρος 5 κ 10 κιλά! Έλεγα υπομονή κ έπνιξα τον πόνο μου. Οπότε πιο διακριτικά δεν γινόταν.

Και ούτε με ενδιαφέρει να βγω αναρρωτική. Φοβάμαι όμως εάν με την συμπεριφορά υπεύθυνου αναγκαστώ. Κ δεν το λέω έτσι τυχαία. Έκαναν κάτι παρόμοιο. Πίεσαν κοπέλα (έγκυος) να βγει αναρρωτική. Ψυχολογικό πόλεμο την είχαν κάνει. Γιαυτό με το που άκουσα να λένε για εμένα καλά από τώρα κάθεται στην καρέκλα φοβήθηκα.

Με όλη μου την αγάπη, ως προισταμένη σε υπηρεσίες, θελω να σου πω ότι μην ακούς τα κουτσομπολιά κλπ κλπ που γίνονται γύρω σου... ότι ειπώνεται ειπωνεται μεταξύ εσού και του προισταμένου σου... όλα τα άλλα είναι κατινιές, sorry κιόλας.. και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά, οι αγαπημένες συνάδελφοί σου που τόσο σε φροντίζουν εάν ειπώθηκε αυτό που λένε γιατί τρέξανε και στο προλάβανε?? για ποιο λόγο ακριβώς πέρα από το κουτσομπολιό?? το τι έγινε με την άλλη κοπέλα δεν το ξέρεις...

φέρσου εσύ σωστά στη δουλειά σου και άσε τους άλλους να λένε (τους συναδέλφους εννοώ) .. εγώ είχα άτομο στην δουλειά που όντας έγκυος, ερχόταν και ξυνόταν γιατί είχε άγχος η δουλειά (γραφείου) και δεν μπορούσε να πιεστεί οπότε καθόταν.. όταν την ρώτησα πως και δεν έχει κόψει το κάπνισμα γιατί στην κατάστασή της από την μία να προστατεύεται από το άγχος αλλά από την άλλη να κάνει 1 πακέτο τσιγάρα και καφεδάκι, βγήκε και έσουρε ένα σωρό και καλά ότι της την είπα ότι δεν δουλεύει (που δεν δούλευε) :P:p

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Με όλη μου την αγάπη, ως προισταμένη σε υπηρεσίες, θελω να σου πω ότι μην ακούς τα κουτσομπολιά κλπ κλπ που γίνονται γύρω σου... ότι ειπώνεται ειπωνεται μεταξύ εσού και του προισταμένου σου... όλα τα άλλα είναι κατινιές, sorry κιόλας.. και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά, οι αγαπημένες συνάδελφοί σου που τόσο σε φροντίζουν εάν ειπώθηκε αυτό που λένε γιατί τρέξανε και στο προλάβανε?? για ποιο λόγο ακριβώς πέρα από το κουτσομπολιό?? το τι έγινε με την άλλη κοπέλα δεν το ξέρεις...

φέρσου εσύ σωστά στη δουλειά σου και άσε τους άλλους να λένε (τους συναδέλφους εννοώ) .. εγώ είχα άτομο στην δουλειά που όντας έγκυος, ερχόταν και ξυνόταν γιατί είχε άγχος η δουλειά (γραφείου) και δεν μπορούσε να πιεστεί οπότε καθόταν.. όταν την ρώτησα πως και δεν έχει κόψει το κάπνισμα γιατί στην κατάστασή της από την μία να προστατεύεται από το άγχος αλλά από την άλλη να κάνει 1 πακέτο τσιγάρα και καφεδάκι, βγήκε και έσουρε ένα σωρό και καλά ότι της την είπα ότι δεν δουλεύει (που δεν δούλευε) :P:p

Αμάν κ εσύ βρε mama_3 από το άγχος της κάπνιζε η κοπέλα. Έγκυο κοπέλα της την λες κ από πάνω! Έλεος!

Αμάν κ εσύ βρε mama_3 από το άγχος της κάπνιζε η κοπέλα. Έγκυο κοπέλα της την λες κ από πάνω! Έλεος!

Ναι είχε πολύ άγχος, ποιον συνάδελφο να χώσω σήμερα αυτόν ή τον άλλον? :P:p

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά, οι αγαπημένες συνάδελφοί σου που τόσο σε φροντίζουν εάν ειπώθηκε αυτό που λένε γιατί τρέξανε και στο προλάβανε?? για ποιο λόγο ακριβώς πέρα από το κουτσομπολιό??

Αχ αυτές οι αγαπημένες συνάδελφοι... Πως τυχαίνει τελικά και αυτές οι αγαπημένες είναι που γκρινιάζουν και κουτσομπολεύουν :rolleyes:

Αυτά να φοβάσαι περισσότερο Λίλουμ, τα "εγώ στα λέω για να ξέρεις" της μιας και της άλλης.

Αχ αυτές οι αγαπημένες συνάδελφοι... Πως τυχαίνει τελικά και αυτές οι αγαπημένες είναι που γκρινιάζουν και κουτσομπολεύουν :rolleyes:

Αυτά να φοβάσαι περισσότερο Λίλουμ, τα "εγώ στα λέω για να ξέρεις" της μιας και της άλλης.

αχχχχχχ εγώ κάποια στιγμή πρέπει να βγάλω βιβλίο για τα εργασιακά.. να βλέπεις μεταξύ τους στο γραφείο όλο γλύκες και τι ωραία και τι καλά και τι χα χα χα και τι χα χα χου και πόσο ωραίο το εκανες και μπράβο βρε και άμα δεν είχα και εσένα να βοηθήσεις τι θα έκανα και γλυκούλα μου και γλυκούλια μου.. και σε περιόδους αξιολογήσεων που γίνονται κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον καθέναν και εμένα πως ο γλυκούλης γίνεται ξαφνικά ο κακός συνάδελφος που δεν βοηθάει, που αργεί στην βάρδια που όλο βολοδέρνει :shock::shock::shock:

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Μην ακούς τι λένε γύρω γύρω οι άλλοι. Ότι έχεις να πεις με τον προϊστάμενό σου μόνο. Και όσο για την αναρρωτική, αποζημιώνεται ανάλογα και με το πόσα χρόνια έχεις προϋπηρεσία, πόσο καιρό λείπεις κλπ. Ρώτα στον ασφαλιστικό σου φορέα.

Προσωπικά, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα προβλήματα και πήγα στην δουλειά μέχρι τέλους κανονικά εκτός από μια φορά που με είχε πιάσει η μέση μου (έχω κήλη) και ήμουν ξάπλα στο κρεββάτι. Ένα μήνα πριν σταματήσω είχα ζητήσει να πηγαίνω μόνο πρωί (δούλευα βάρδιες σε μηχανογράφηση τράπεζας) γιατί έκανα ινσουλίνη λόγω διαβήτη και δυσκολευόμουν. Κανένας από τους 4 συναδέλφους δεν είχε αντίρρηση. Στο δεύτερο που είχα προβλήματα με την εγκυμοσύνη μου βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι βρήκα ευκαιρία να λουφάρω επειδή έλειπα από τον τρίτο μήνα μέχρι τον πέμπτο... Μεταξύ σοβαρού και αστείου τάχα μου, τα έλεγαν και μπροστά στον άντρα μου (είναι συνάδελφος). Όταν το χάσαμε το βουλώσανε βέβαια αλλά εμένα δεν μ'απασχολούσε ούτως ή άλλως...

Πάντως, αυτό για την αναρρωτική ρε κορίτσια... Οκ, αν έχεις πρόβλημα να πάρεις, δεν λέω... Αλλά όχι γιατί κάποια πράγματα μπορεί να μην μπορείς να τα κάνεις. Και τι πάει να πει φορτώνονται οι άλλοι τη δουλειά μου? Η αλληλεγγύη μας που πήγε? Άλλωστε αυτός που λουφάρει, φαίνεται. Και να σας πω και κάτι... Πολλοί άντρες - μου το έχουν πει κατάμουτρα αυτό - θεωρούν ότι εφόσον γινόμαστε μητέρες δεν αποδίδουμε το ίδιο στη δουλειά μας άρα δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν και το ίδιο. :shock: Το ότι αυτούς τους αναγνωρίζουν τα 2 χρόνια του στρατού είναι γιατί θεωρούν ότι λόγω αυτού βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στην δουλειά?? Ήμαρτον δηλαδή... :rolleyes:

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Μην ακούς τι λένε γύρω γύρω οι άλλοι. Ότι έχεις να πεις με τον προϊστάμενό σου μόνο. Και όσο για την αναρρωτική, αποζημιώνεται ανάλογα και με το πόσα χρόνια έχεις προϋπηρεσία, πόσο καιρό λείπεις κλπ. Ρώτα στον ασφαλιστικό σου φορέα.

Προσωπικά, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα προβλήματα και πήγα στην δουλειά μέχρι τέλους κανονικά εκτός από μια φορά που με είχε πιάσει η μέση μου (έχω κήλη) και ήμουν ξάπλα στο κρεββάτι. Ένα μήνα πριν σταματήσω είχα ζητήσει να πηγαίνω μόνο πρωί (δούλευα βάρδιες σε μηχανογράφηση τράπεζας) γιατί έκανα ινσουλίνη λόγω διαβήτη και δυσκολευόμουν. Κανένας από τους 4 συναδέλφους δεν είχε αντίρρηση. Στο δεύτερο που είχα προβλήματα με την εγκυμοσύνη μου βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι βρήκα ευκαιρία να λουφάρω επειδή έλειπα από τον τρίτο μήνα μέχρι τον πέμπτο... Μεταξύ σοβαρού και αστείου τάχα μου, τα έλεγαν και μπροστά στον άντρα μου (είναι συνάδελφος). Όταν το χάσαμε το βουλώσανε βέβαια αλλά εμένα δεν μ'απασχολούσε ούτως ή άλλως...

Πάντως, αυτό για την αναρρωτική ρε κορίτσια... Οκ, αν έχεις πρόβλημα να πάρεις, δεν λέω... Αλλά όχι γιατί κάποια πράγματα μπορεί να μην μπορείς να τα κάνεις. Και τι πάει να πει φορτώνονται οι άλλοι τη δουλειά μου? Η αλληλεγγύη μας που πήγε? Άλλωστε αυτός που λουφάρει, φαίνεται. Και να σας πω και κάτι... Πολλοί άντρες - μου το έχουν πει κατάμουτρα αυτό - θεωρούν ότι εφόσον γινόμαστε μητέρες δεν αποδίδουμε το ίδιο στη δουλειά μας άρα δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν και το ίδιο. :shock: Το ότι αυτούς τους αναγνωρίζουν τα 2 χρόνια του στρατού είναι γιατί θεωρούν ότι λόγω αυτού βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στην δουλειά?? Ήμαρτον δηλαδή... :rolleyes:

εγώ είμαι μαζί σου αλλά όταν σαν εταιρεία δείχνεις κατανόηση προς μία έγκυο και μετά οι ίδιοι οι συνάδελφοι λένε: και εμένα με πονάει το χέρι μου, και εμένα με πονάει η μέση μου, και εγώ έχω πρόβλημα με τον αυχένα και εγώ το ένα και εγώ το άλλο ποία η θέση της εταιρείας οεοοο??? εγώ πιστεύω πως όπου υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ εργαζομένου - εργοδότη δεν υπάρχουν προβλήματα.. γιατί σέβεται ο ένας τον άλλον.. όπου όμως αρχίζουν τα σου μου τότε ο καθένας κοιτά να οχυρωθεί νομικά!!

πχ. η έγκυος που σας λέω την δουλειά για ένα χρόνο δεν την είχε μάθει, όταν βγήκε θετικό το τεστ όλα τα δικαιώματα - προνόμια - πληρωμές τα είχε μάθει φαρσί :P:p

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

εγώ είμαι μαζί σου αλλά όταν σαν εταιρεία δείχνεις κατανόηση προς μία έγκυο και μετά οι ίδιοι οι συνάδελφοι λένε: και εμένα με πονάει το χέρι μου, και εμένα με πονάει η μέση μου, και εγώ έχω πρόβλημα με τον αυχένα και εγώ το ένα και εγώ το άλλο ποία η θέση της εταιρείας οεοοο??? εγώ πιστεύω πως όπου υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ εργαζομένου - εργοδότη δεν υπάρχουν προβλήματα.. γιατί σέβεται ο ένας τον άλλον.. όπου όμως αρχίζουν τα σου μου τότε ο καθένας κοιτά να οχυρωθεί νομικά!!

πχ. η έγκυος που σας λέω την δουλειά για ένα χρόνο δεν την είχε μάθει, όταν βγήκε θετικό το τεστ όλα τα δικαιώματα - προνόμια - πληρωμές τα είχε μάθει φαρσί :P:p

Όχι που θα της ξεφεύγανε!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κοίτα, πιστεύω πως όπως υπάρχει τρόπος να κόψεις τον αέρα σ'αυτόν που έρχεται και σου κουτσομπολεύει τον έναν και τον άλλο, έτσι υπάρχει τρόπος να τους κόψεις τον αέρα και με τα άλλα. Άσε που για τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας, εφόσον υπάρχουν, μπορούν να προσκομίσουν δικαιολογητικά από δημόσιο νοσοκομείο που να αναφέρει την πάθηση που δημιουργεί το πρόβλημα (πονεμένο χέρι, πόδι, αυτί, ποπός :lol: κοκ) και να απαλλαχθούν.

Αλλά αυτό κανείς δεν το κάνει.

Διότι είτε ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα σοβαρό είτε καταλαβαίνουν ότι είναι άλλο να φέρεις ένα χαρτί που πιστοποιεί ένα μόνιμο πρόβλημα υγείας που θα σε συνοδεύει για τον εργασιακό σου βίο και φυσικά δεν συγκρίνεται με κάτι προσωρινό και φυσιολογικό όπως η εγκυμοσύνη.

Μια εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση πεπερασμένης διάρκειας, όχι εφ' όρου ζωής. Αν λοιπόν υπάρχουν κάποιες - εκ των ων ουκ άνευ για μένα - διευκολύνσεις που θα γίνουν σε μια έγκυο θα είναι για πολύ λίγο. Είναι τόσο τραγικό - για την επιχείρηση και για τους συναδέλφους της - να μην σηκώνει βάρος μια έγκυος για τους 7 μήνες που θα δουλεύει? Ή να μπορεί να κάνει τη δουλειά της καθιστή εφόσον αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τα καθήκοντά της?

Τώρα, αν μια έγκυος είναι τόσο ολιγόμυαλη που δεν καταλαβαίνει ότι αν λουφάρει θα γίνει αντιληπτό και θα το βρει μπροστά της στο μέλλον, τότε τι να πω. Ο καθένας όπως στρώνει, κοιμάται.

Κορίτσια εγώ κοιτάζω να προσπαθώ τώρα αν αυτό εκτιμηθεί ή όχι θα φανεί. Όσο για τα κουτσομπολιά θα πω πάλι το ίδιο. Θα φανεί τι αν είναι αλήθεια ή όχι. Ελπίζω να είναι ψέμα, και να συνεχίσω να δουλεύω.

Κορίτσια εγώ κοιτάζω να προσπαθώ τώρα αν αυτό εκτιμηθεί ή όχι θα φανεί. Όσο για τα κουτσομπολιά θα πω πάλι το ίδιο. Θα φανεί τι αν είναι αλήθεια ή όχι. Ελπίζω να είναι ψέμα, και να συνεχίσω να δουλεύω.

να εκτιμηθεί?:confused::confused::confused:

Μια απορια την εχω βρε κοριτσια. πως γινεται οι εγκυμονουσες που εργαζονται στον δημοσιο τομεα να εχουν προβληματα και να κουραζονται περισσοτερο απο τις εγκυμονουσες στον ιδιωτικο τομεα..

Μια απορια την εχω βρε κοριτσια. πως γινεται οι εγκυμονουσες που εργαζονται στον δημοσιο τομεα να εχουν προβληματα και να κουραζονται περισσοτερο απο τις εγκυμονουσες στον ιδιωτικο τομεα..

Κοίταξε να δεις στον δημόσιο τομέα είναι πιο εύκολο να πάρεις άδεια καθώς ούτε η δουλειά σου κινδυνεύει, ούτε θα επηρεάσεις τόσο πολύ τους άλλους... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εάν σε μία υπηρεσία λείψουν ταυτόχρονα 2-3 δεν θα πέσει η δουλειά στους άλλους... π.χ. σε ένα σχολείο άμα μία δασκάλα μείνει έγκυος θα φέρουν άλλη.. οπότε δεν έγινε και κάτι...τώρα στον ιδιωτικό τομέα είναι αλλιώς γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες.. π.χ πες ότι μία κοπέλα είναι υπάλληλος σε ένα κατάστημα ρούχων και είναι η μοναδική υπάλληλος ή άντε δουλεύουν άλλες 2 -3 .. αυτή σίγουρα θα προσπαθήσει να μην λείψει πολύ γιατί μπορεί να θεωρεί ότι εάν μείνει εκτός για πολύ καιρό εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί...

το θέμα είναι πως όλες οι έγκυες θα έπρεπε να είχαν τα ίδια δικαιώματα είτε δουλεύουν στον ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Μπα ZWH, μη νομίζεις, και στον ιδιωτικό έχουμε κάτι καμάρια που με αφορμή της εγκυμοσύνη, όχι απλά δεν κάνουν τη δουλειά τους αλλά μόνο στο γραφείο τους δεν τις βρίσκεις.

Είχα συνάδελφο που συνειδητά έβαζε όλα της τα ραντεβού πρωι για να έρχεται αργότερα αλλά να μη χρεώνεται άδεια. Σε ιδιώτη γιατρό πήγαινε και μια χαρά μπορούσε να κλείσει απόγευμα αλλά γιατί να το κάνει. Ενώ εγώ η τρελή στηνόμουν στο Έλενα από τις 8 το πρωί για υπέρηχο, μπας και ξεμπερδέψω νωρίς και είμαι στο γραφείο στις 10 αντί τις 9 και να καθίσω και κανονικά το ωράριό μου.

Δημόσιο, ιδιωτικό, αν δεν έχεις εργασιακή συνείδηση, τα ίδια θα κάνεις.

Βρε Λίλουμ, τι να εκτιμηθεί; ότι εφόσον είσαι ικανή συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει; :confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...