Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νυχτερινός ύπνος-[απο]θηλασμός [διπλός προβληματισμός]

Recommended Posts

Εγώ κράτησα την κόρη μου μέχρι ενός έτους στο δωμάτιο μας στο κρεβατάκι της για να μπορώ να τη σκεπάζω, δίνω πιπίλα, θηλάζω, χωρίς να σηκώνομαι. Τα πρώτα γενέθλια της ήταν Ιούνιο οπότε δεν χρειάζονταν σκέπασμα και την πήγα στο δικό της. Η καλή συγκυρία ήταν ότι μόλις είχε αρχίσει να περπατάει και την έβγαζα κάθε μέρα στο πάρκο 7-9 το απόγευμα. Αυτό ήταν. Γύρναγε ξερή. Με το ζόρι προλαβαίναμε ένα μπάνιο, τάισμα, δέκα η ώρα ύπνο μέχρι τις 6 το πρωί που τη θήλαζα. Επιτέλους. Μέχρι τότε την κουνάγαμε τα βράδια μέχρι τις 12 για να κοιμηθεί.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 187
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειχα παραβρεθει σε μια συναντηση της LLL οπου το βασικο θεμα ηταν ο νυχτερινος θηλασμος..

βρεθηκα αναμεσα σε 30 γυναικες απο τις οποιες οι 20 θηλαζαν πανω απο χρονο και ΟΛΕΣ ΜΑΣ ειχαμε το ιδιο θεμα..οτι τα μωρα μας ξυπνανε να θηλασουν ειτε απο πεινα ειτε απο αναγκη για πιπιλισμα πανω απο 1-2 φορες την νυχτα..και οτι σαφως εμεις οι μαμαδες ψοφαμε..

prosperous αν λες για την συνάντηση στα νοτια προαστεια στο Friends Corner ήμουν και εγώ εκεί με το μωρό μου αλλά ήμουν όρθια και έτρεχα από πίσω του.

Σ' αυτή τη συνάντηση λες?

Φοβερό δεν είναι να επικοινωνούμε γραπτώς, να βλεπόμαστε και να μην γνωριζόμαστε?

P5orp3.png fGvTp3.png

Κοριτσια καλησπερα. Ειναι το πρωτο μνμ που στελνω. Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω κ εγω. Ουτε πιπιλα ουτε υπνος. επειδη ομως τα ιδια ειχα περασει κ με το πρωτο μου παιδακι (5 χρωνων τωρα)το εχω παρει αποφαση. Δεν θελω να σας απογοητευσω αλλα πηγε μεχρι 18 μηνων ετσι. :confused:Εκει ξεκινησε φαγητο κ μετα γαλα κ υπνος μεχρι το πρωι. Αρα πιστευω οτι ειναι θεμα πεινας. Θηλαζω αποκλειστικα κ το μωρο μου ειναι 5 μηνων σχεδον.

"No cry sleep solution" & "No cry nap solution" (http://www.pantley.com/elizabeth/index.html). Υπάρχει και το "No cry Sleep for Toddlers and Preschoolers"

Έχω πάρει τα δύο πρώτα βιβλία και μετά από 2 εβδομάδες περίπου είδα κάποια αποτελέσματα. Έχει πραγματικά ΠΟΛΛΕΣ πρακτικές ιδεες, Διαβάστε το όλο. Μην ανατρέξετε μόνο στο κεφάλαιο που σας ενδιαφέρει. Όπως λέει και η συγγραφέας ο ύπνος είναι ένα θέμα με πολλές διαστάσεις και τελικά ένα μπλέντερ λύσεων. Διαβάστε το ξανά και ξανά. Κάτι μπορεί να σας ξέφυγε στο πρώτο πέρασμα. Δοκιμάστε, πειραματιστείτε, αυτοσχεδιάστε! Δεν υπάρχει μια λύση να ισχύει για όλους καθώς κάθε παιδί είναι μοναδικό.

Θα σας περιγράψω με συντομία το θέμα μου, τη μέθοδο που ακολούθησα και την πρόοδο που είχαμε (...έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας βέβαια).

Το κοριτσάκι μας είναι τώρα 6 μηνών, θηλάζει αποκλειστικά και δεν παίρνει πιπίλα. Από 2 μηνών περίπου ξυπνούσε 2 φορές για να φάει και κοιμόταν αμέσως στην κούνια της δίπλα στο κρεβάτι μας. Τις περισσότερες φορές ούτε που θυμόμουν τα ξυπνήματα. Την ημέρα έκανε κάποιους μικρο-ύπνους του μισάωρου αλλά επειδή το βράδυ κοιμόταν καλά δεν το πολυέψαχνα καθώς θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό με 2 δεκάλεπτα ξυπνήματα το βράδυ για φαγητό. Αυτά μέχρι τον 5ο μήνα. Τότε εμφανίστηκαν τα εξής:

- Άρχισε να ξυπνάει 5 και 6 φορές το βράδυ (πράγμα που σημαίνει κάθε 1 1/2 - 2 ώρες)

- Κοιμόταν μόνο στην αγκαλιά - βασικά στο στήθος - και ξυπνούσε αμέσως μόλις την έβαζα στην κούνια. Αυτό συνέβαινε στους ύπνους της ημέρας και μετά τα πρωινά ξυπνήματα (μετά τις 4-5 το πρωί δηλαδή).

- Προς το τέλος της ημέρας ήταν πολυ γκρινιάρα

Διαβάζοντας και τα δύο βιβλία και συνδιάζοντας διάφορες ιδέες βρήκα τα ακόλουθα χρήσιμα:

- Φροντίζω πριν τον ύπνο να έχει φάει καλά. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 5 το απόγευμα θηλάζω κάθε 1 - 1 1/2 ώρα και όχι κάθε 2

- Ρουτίνα για το βραδυνό ύπνο

- Μικρο - Ρουτίνα για τους ύπνους τους ημέρας (κλείνουμε το παράθυρο, υπνόσακος, cd με νανουρίσματα, θηλασμός, κρεβατάκι)

- Απόλυτο σκοτάδι το βράδυ (ούτε φωτάκι στο δωμάτια. Τυφλό σύστημα στο θηλασμό!)

- Ημίφως για τους ύπνους της ημέρας

- Μουσική υπόκρουση την ημέρα με νανουρίσματα ή εναλλακτικά white noises (κύματα, αέρας, βροχή κτλ)

- Το σημαντικότερο -> Θηλάζω σε μια θέση έτσι ώστε να μην είναι χωμένη στην αγκαλία ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται να προσπάθήσει για να φτάσει το στήθος. Βασικά την ξαπλώνω στα πόδια μου και βάζω το στήθος μου από πάνω. (δεν ξέρω εάν αυτή η στάση είναι σωστή! Ειδικά εάν έχετε πρόβλημα στην πλάτη/μέση. Καλό θα ήταν να έχουμε την άποψη κάποιου ειδικού....)

- Έχω αρχίσει το πρόγραμμα όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας, λίγο πριν από το μισάωρο πηγαίνω στο δωμάτιο και ξύνω σιγά-σιγά ήσυχα τα νύχια μου στο στρώμα (όσο ανατριχιαστικό και εάν ακούγεται βρήκα ότι τη νανουρίζει!).

- Σημαντικό επίσης -> κοιτάω το ρολόι! Η συγγραφέας παρέχει πίνακα με πόσο ύπνο χρειάζονται τα παιδιά στις διάφορες ήλικίες και πόση ώρα μπορούν να μείνουν ξύπνια. Έτσι έαν πλησιάζει το maximum του χρόνου όπου είναι ξύπνια τη βάζω για ύπνο έστω και έαν φαίνεται να μη νυστάζει

- κοιτάω το μωρό για σημάδια νύστας (σε αυτό το κομμάτι δεν τα πάμε ακόμα πολύ καλά....Τρίβει τα μάτια και χασμουρίεται σε άσχετες φάσεις)

- βάζω ένα αρκουδάκι στα πόδια της να την ακουμπάει (δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο ενδείκνυται για νεογέννητα)

Και η πρόοδος:

- κοιμάται στο κρεβατάκι της και όχι στο στήθος, την αγκαλιά ή το κρεβάτι μας.

- κάνει 2 ύπνους κατά τη διάρκεια της ημέρας γύρω στη 1 - 1 1/2 ώρα ο καθένας (ακολουθώντας τη μέθοδο του ξύσιματος που ανέφερα νωρίτερα. Θεωρητικά, σύμφωνα με το βιβλίο, μετά από 10 μέρες το μωρό θα μπορεί να φτάνει σε αυτό το σημείο χωρίς τη βοήθεια του νανουρίσματος-ξυσίματος. Δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο).

- ξυπνάει 3 φορές το βράδυ για να φάει (ε καλα....καμιά φορά και 4)

- το βράδυ κάνει έναν 11ωρο ύπνο (με τις μίνι διακοπές που ανέφερα)

Αυτά που αναφέρω είναι ενδεικτικά, δε σημαίνει ότι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για όλα τα μωράκια. Και βέβαια απέχουμε αρκετά ακόμα από τον ήσυχο και συνεχή ύπνο αλλά είδα κάποια πρόοδο χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσω τη γνωστή συμβουλή "ασ'το να κλάψει".

Υ.Γ. Εάν κάποιος που παρακολουθεί το φόρουμ δουλεύει σε εκδοτικό οίκο ας τα προτείνει για μετάφραση! Σίγουρη δουλειά!

Υ.Γ. Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ....

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Βρε Αρχοντούλα....όντως σε ματιάξαμε κοριτσάκι μου :oops:

Υ.Γ. Εάν κάποιος που παρακολουθεί το φόρουμ δουλεύει σε εκδοτικό οίκο ας τα προτείνει για μετάφραση! Σίγουρη δουλειά!

Πόσο δίκιο έχεις! Ένας λόγος που δεν ασχολούμαι πολύ σοβαρά είναι λόγω αγγλικών, τα οποία ναι μεν γνωρίζω καλά, αλλά με την κούραση που τραβάω δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ούτε σε ελληνικό βιβλίο.... ταξιδεύει ο εγκέφαλός μου. Οπότε στο ξενόγλωσσο είμαι για κλάματα!

Όσο για το "εκπαιδευτικό" "άστο να κλάψει", άστο να πάει! Έχω παρεξηγηθεί με το μισό φόρουμ γι' αυτό το θέμα...! Μια καλή απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο: Η ανατροφή του παιδιού βήμα-βήμα (M. Sunderland - εκδ. ισορροπον). Αξίζει αν κάποιος έχει κουράγιο να το διαβάσει!

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Όσες έχετε μωράκια μεγαλύτερα απ' τα δικά μας, παρακαλώ να μας παραμυθιάζετε με ψεματούρες ότι:

1ον_ Μετά το χρόνο θα κοιμούνται όλο το βράδυ, χωρίς να ξυπνάνε ούτε για ν' αλλάξουν πλευρό!

2ον_ Θα ξαπλώνουν στις 21.00 (μόνα τους αν γίνεται) και θα ξυπνάνε στις 8.00!

3ον_ Τα επόμενα δόντια δεν πονάνε και δεν ενοχλούν τόσο όσο να τους διαταράσσουν τον ύπνο!

...... και άλλα τέτοια ενθαρυντικά!:-D:grin::-D:grin:

Διαφημίσεις

η γενικη αποψη ηταν οτι αυτο συμβαινει επειδη το παιδι μετα τους 6-7 μηνες γινεται πιο κινητικο αρα πιο δραστηριο και πιο κοινωνικο αυξανοντας παραλληλα τις αναγκες του ειτε διατροφικες ειτε ψυχολογικες..μαλιστα λεχθηκε πολλακις οτι το διαστημα 12-18 μηνων ειναι και το ζενιθ αυτου του φαινομενου ενω μετα καπως καταλαγιαζει..

Αλλοι 5 μηνες δηλ μεχρι να γινει 18,γιατι δεν αντεχω τωρα τελευταια εχει αρχισει να ξυπναει πιο συχνα και να μην κοιματε αμεσως:mad: και οταν ειμαι πρωινη,κουτουλαω απο τοιχο σε τοιχο στη δουλεια:(.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλές μου κοπέλες...καταρρέω.... άλλη μια νύχτα κόλαση! Έχω αρχίσει να απελπίζομαι, οι δυνάμεις μου μ' εγκαταλείπουν,το σώμα μου πονάει, το ίδιο και οι θηλές μου. Έχω μονίμως πονοκέφαλο και δεν έχω διάθεση για τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Φοβάμαι ότι του έγινε συνήθεια να ξυπνάει για φαγητό κάθε 1μιση-2 ώρες. Στην αρχή θήλαζε 2-3 λεπτά και κοιμόταν. Τώρα μπορεί να μας πάρει από 20-40 λεπτά.

Προσπάθησα κάθε φορά που τον ακούω να ξυπνάει να μην πετάγομαι αμέσως να περιμένω 2 λεπτά, μήπως και κοιμηθεί πάλι μόνος του (διάβασα κάπου στο φόρουμ ότι πέτυχε σε μια κοπέλα), αλλά στα 10 δευτερόλεπτα αν δεν τον πάρω να τον βάλω στο στήθος κλαίει σπαρακτικά και δεν το αντέχω.

Κάποιες νύχτες προσπάθησα να πετάγομαι στο πρώτο κούνημά του και να του χαϊδεύω την πλάτη. Χειρότερα.... κοιμόταν εκείνη την ώρα για κάνα 30λεπτο και ξαναξύπναγε κανονικότατα μετά. Αποτέλεσμα; Δεν κοιμήθηκα ούτε μία ώρα....

Περισσότερο ντρέπομαι που μες την κούρασή μου χάνω την υπομονή μου και μου 'ρχεται να τον παρατήσω και να πάω σε άλλο δωμάτιο να κοιμηθώ...

κι εγω στο κλαμπ :(

υποθετω οτι δεν το γλιτώνω το διαβασμα οποτε παω κατευθειαν στο Αμαζον!

εμενα ο μαγκας αρχισε και εκβιασμους....τον θηλαζω αποκοιμιεται και μολις παω να τον ακουμπησω στην κουνια κλαιει για να τον παρω στο κρεβατι! θελω κι εγω επιτελους να αποθηλάσει το βραδυ ή εστω να μην ξυπναει τοσο συχνα και να παει στο δωματιο του γιατι το διαζύγιο πλησιάζει :)

Καλές μου κοπέλες...καταρρέω.... άλλη μια νύχτα κόλαση! Έχω αρχίσει να απελπίζομαι, οι δυνάμεις μου μ' εγκαταλείπουν,το σώμα μου πονάει, το ίδιο και οι θηλές μου. Έχω μονίμως πονοκέφαλο και δεν έχω διάθεση για τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Φοβάμαι ότι του έγινε συνήθεια να ξυπνάει για φαγητό κάθε 1μιση-2 ώρες. Στην αρχή θήλαζε 2-3 λεπτά και κοιμόταν. Τώρα μπορεί να μας πάρει από 20-40 λεπτά.

Προσπάθησα κάθε φορά που τον ακούω να ξυπνάει να μην πετάγομαι αμέσως να περιμένω 2 λεπτά, μήπως και κοιμηθεί πάλι μόνος του (διάβασα κάπου στο φόρουμ ότι πέτυχε σε μια κοπέλα), αλλά στα 10 δευτερόλεπτα αν δεν τον πάρω να τον βάλω στο στήθος κλαίει σπαρακτικά και δεν το αντέχω.

Κάποιες νύχτες προσπάθησα να πετάγομαι στο πρώτο κούνημά του και να του χαϊδεύω την πλάτη. Χειρότερα.... κοιμόταν εκείνη την ώρα για κάνα 30λεπτο και ξαναξύπναγε κανονικότατα μετά. Αποτέλεσμα; Δεν κοιμήθηκα ούτε μία ώρα....

Περισσότερο ντρέπομαι που μες την κούρασή μου χάνω την υπομονή μου και μου 'ρχεται να τον παρατήσω και να πάω σε άλλο δωμάτιο να κοιμηθώ...

Αχ σε νιώθω δεν ξέρεις πόσο!Οσο και να δίνω κουράγιο στον εαυτό μου πάλι απελπίζομαι!!!Και'μεις τα ίδια,ακριβώς!!!!Δεν έχω κοιμηθεί συνεχόμενο δίωρο και εγώ έχω προσπαθήσει να τον αφήσω κανένα λεπτό να κλάψει αλλα τίποτα,τον κουνάω λίγο κοιμάται και σε 20 λεπτά ξάνα κλάμα.Δεν νομίζω ότι τα βλαστάρια μας πεινάνε θέλουν να κάνουν πιπίλα.Δήλαδή εγώ νιώθω ότι δεν τρώει.Αχ κορίτσια χθές ξύπνησε στις 4 και ως τις 6 είχαμε πανυγύρι!!!Και μετά που διάθεση για οτιδήποτε άλλο!!!Τι να πω;;;Θα μεγαλώσουν και θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε προς το παρόν μόνο κλαίμε!!!Αντε εύχομαι η νέα χρονιά να μας φέρει Υ Π Ν Ο!!!!!

z3Ehp3.png

παντως τελικα διαπιστωνω αλλη μια φορα οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις θηλασμου τα μωρα μας απο ενα διαστημα και μετα καταληγουν στο κρεβατι μας..

εγω να σκεφθειτε στην αρχη το εβλεπα πολυ τρυφερα το ολο θεμα αλλα πλεον με εχει κουραση και οχι επειδη δεν μπορω να χω προσωπικη επαφη με τον συζυγο (αυτο δεν με αφορα, μπορουμε και αλλιως και αλλου να την εχουμε) αλλα επειδη δεν κοιμαμαι καλα εγω (βεβαια κοιμαμαι πολυ καλυτερα απο οσο να χρειαζομουν να σηκωνομαι ορθια καθε 1-2 ωρες για να θηλαζω)

πλεον η μικρη τις νυχτες μονο την κουνια δεν την θελει καθολου και εγω βεβαια δεν ειμαι ανθρωπος που θα την αφηνει να σπαραξει στο κλαμα..

μια συνπαθουσα στην προηγουμενη σελιδα( sorry δεν θυμαμαι το Nick name) εγραψε ενα κατεβατο τροπους που εφαρμοσε για να κοιμιζει αποτελεσματικοτερα το παιδι της..μονο μπραβο εχω να πω και οτι στην μικρη μου κανα δυο πραγματα μονο απο αυτα λειτουργουν..

τελος να πω οτι εγω αν κοψω τον νυχτερινο θηλασμο και επειδη δεν θηλαζω για 8-9 ωρες την ημερα λογω δουλειας θα οδηγηθω σε αποθηλασμο και προσωπικα με επιασε μια κριση αποριας αν πρεπει να αποθηλασω τωρα η να περιμενω να παρελθει το 18μηνο γιατι δεν ξερω ποτε θα ειναι ευκολοτερο...ειμαι και τοσο κουρασμενη που ειλικρινα δεν ξερω πως θα με επηρεασει ο αποθηλασμος..μεσα μου δεν θελω να αποθηλασω αλλα φοβαμαι και τις δυσκολιες της προσπαθειας αποθηλασμου..ζω μονιμα σε ενα χαος μεσα μου τελευταια οσον αφορα το θεμα αυτο..

ουσιαστικα φοβαμαι τον εαυτο μου και την προσαρμογη στις νεες συνθηκες γιατι πολυ απλα κατα βαθος δε

Διαφημίσεις

Αντε εύχομαι η νέα χρονιά να μας φέρει Υ Π Ν Ο!!!!!

ΑΜΗΝ! Γιατί απ' την κούραση την πληρώνουν όλοι γύρω μου...:oops: Ούτε με τον άντρα μου έχω την σχέση που θα 'θελα, ούτε διάθεση έχω να κάνω το επιπλέον για το μωρό. Μόνο τα βασικά, ίσα-ίσα να λειτουργούμε καθημερινά...

τελος να πω οτι εγω αν κοψω τον νυχτερινο θηλασμο και επειδη δεν θηλαζω για 8-9 ωρες την ημερα λογω δουλειας θα οδηγηθω σε αποθηλασμο και προσωπικα με επιασε μια κριση αποριας αν πρεπει να αποθηλασω τωρα η να περιμενω να παρελθει το 18μηνο γιατι δεν ξερω ποτε θα ειναι ευκολοτερο...ειμαι και τοσο κουρασμενη που ειλικρινα δεν ξερω πως θα με επηρεασει ο αποθηλασμος..μεσα μου δεν θελω να αποθηλασω αλλα φοβαμαι και τις δυσκολιες της προσπαθειας αποθηλασμου..ζω μονιμα σε ενα χαος μεσα μου τελευταια οσον αφορα το θεμα αυτο..

Δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη στο θέμα γιατί είναι μια πολύ προσωπική απόφαση. Έχω όμως μια απορία: αν αποθηλάσεις τώρα θεωρητικά το μωρό σου είναι μικρό και δεν θα "συνεργαστεί", οπότε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα του βραδινού ύπνου. Αν μπορεί να κοιμάται χωρίς να θηλάσει, ΟΚ. Αλλά αν δεν μπορεί, μήπως χειροτερέψουν τα πράγματα;

Κορίτσια καλά κουράγια εύχομαι σε όλες μας , και μένα με έχει κουράσει το καθημερινό νυχτερινό ξύπνημα , δεν υπαρχει ούτε ένα βράδυ εδώ και 6 μήνες που να μην έχει ξυπνήσει τη νύχτα ή που να έχω κοιμηθεί καλά .

Τι φάση είναι αυτή ; Πότε σταματάει ; Κι εγώ σωματικά είμαι πολύ εξαντλημένη κι έχω πονοκεφάλους λόγω αυπνίας .

Αυτές τις μέρες τον παίρνω στο κρεβάτι μου , με έχει κουράσει και το πήγαινε και το έλα , κάποιες φορές τον αφήνω όλα τη νύχτα και κάποιες φορές τον ξανά πηγαίνω . Μερικές φορές μπερδεύομαι κι εγώ κι ο μπαμπάς του για το που είναι ; Στο κρεβάτι μας ή στο δικό του:lol::lol::lol:

Δεν έχω καταλάβει πως μπορούμε να αποθηλάσουμε τη νύχτα ; Ξέρει καμία; Τα έχει καταφέρει;

καλημέρα σας

και εμείς μία από τα ίδια έχω να κοιμηθώ όλο το βράδυ από τότε που χρόνισε η κόρη μου...........:shock::shock: δηλαδή από τον ΙΟΥΝΙΟ :shock::shock: ,παρότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί μέχρι τότε ελάχιστες φορές ξυπνούσε την νύχτα, οπότε, την θήλαζα και την ξαναέβαζα στην κούνια, τώρα έχω αρχίσει να ζορίζομαι και κοιμόμαστε αγκαλίτσα κάθε βράδυ, ο έρμος ο άντρας μου έχει μετακομίσει στον καναπέ ροχαλίζει και σαν τραίνο και η μικρή δυσκολεύεται να κοιμηθεί .............

Έχω αρχίσει να διαβάζω το παρακάτω η μητέρα που το έγραψε θήλαζε και αυτή οπότε έχει και πρακτικές συμβουλές για τον βραδινό αποθηλασμό (αν και δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί):lol::lol:

http://www.scribd.com/doc/20327514/The-No-Cry-Sleep-Solution-Gentle-Ways-to-Help-Your-Baby-Sleep-Through-the-Night-2

υπομονή και καλό κουράγιο σε όλες μας.......και ελπίζω ο νέος χρόνος να μας φέρει περισσότερο ΥΠΝΟΟΟΟΟ :lol::lol:

α....... το έχω κατεβάσει σε pdf όποια το θέλει μπορώ να της το στείλω

[quote name='sonar;1427767

Δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη στο θέμα γιατί είναι μια πολύ προσωπική απόφαση. Έχω όμως μια απορία: αν αποθηλάσεις τώρα θεωρητικά το μωρό σου είναι μικρό και δεν θα "συνεργαστεί"' date=' οπότε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το θέμα του βραδινού ύπνου. Αν μπορεί να κοιμάται χωρίς να θηλάσει, ΟΚ. Αλλά αν δεν μπορεί, μήπως χειροτερέψουν τα πράγματα;[/font']

εχεις απολυτο δικιο διοτι πολυ απλα η κορη μου δεν εχιε παρει και ποτε πιπιλα...ασε δε που κανεις δεν εγγυειται οτι αν αποθηλασει και πινει ξενο γαλα που πιθανοτατα θα τη χορταινει περισσοτερο δεν θα ξυπναει μεσα στη νυχτα..ξερω και παιδακια που δεν θηλασαν ποτε κια ομως ετσι λειτουργουν τις νυχτες..

υπομονη κοριτσια..δεν θα κρατησει και αιωνια αυτη η φαση αλλωστε..

Αποθήλασα τα βράδια με πιπίλα στο ένα μωρό και με δάχτυλο που πήρε μόνο του 5 μηνών στο άλλο. Με την πιπίλα είχα δυό τρεις στο κομοδίνο και όταν ανησυχούσε της δίναμε μία πριν κλάψει. Όταν μεγάλωσε τις έβρισκε μόνη της στην κούνια της μέχρι δύο χρονών που την έκοψα. Το δάχτυλο απείρως βολικότερο στην αρχή κόβεται πολύ πολύ δύσκολα (6 χρονών). Αυτά φυσικά μετά που έγιναν οχτώ μηνών και χωρίς προβλήματα βάρους.

Την πιπίλα την ξεκίνησα στον τρίτο μήνα αλλά τα βράδια θήλαζα τακτικά ανά 2.5-3 ώρες χωρίς να ζητήσει.

Τι να πω; Δοκιμάστε πιπίλα και στα μεγάλα μωρά.

Διαφημίσεις

Κοριτσακια υπομονη.Σας το λεω εγω που ειχα να κοιμηθω 2 χρονια συνεχομενα το βραδυ.Καταρχην να σας πω οτι θηλαζω ακομα.Ειχα κανει πολλες προσπαθειες για να μην ξυπναμε το βραδυ αλλα δεν ειχα βγαλει ακρη.Πιπιλα δεν εχουμε παρει ποτε. Οταν γυρισα στην δουλεια στο 1 χρονο βαρεθηκα να πηγαινοερχομαι στην κουνια και την πηρα στο κρεβατι μου.Οχι οτι δεν ξυπναγε αλλα τουλαχιστον δεν πηγαινοερχομουν.Πριν δυο μηνες ειχα διαβασει για την Κα Πατσουρου που ειναι εξπερ στον θηλασμο και ειχε συμβουλεψει καποια κοπελα που ζηταγε την συμβουλη της για νυχτερινο αποθηλασμο και της ειπε να λεει την ιστοριουλα οτι το βραδυ πινουμε γαλα πριν κοιμηθουμε και μετα πινουμε παλι το πρωι οταν βγαινει ο ηλιος. Λεω τι εχω να χασω ας το δοκιμασω.Τις ειπα λοιπον οτι τωρα εισαι μεγαλη και θα πινεις το γαλατακι της μαμας πριν κοιμηθεις και μετα δεν θα ξυπνας και θα κλαις θα πινεις παλι το πρωι οταν βγει ο ηλιος.Βεβαια παιζει σημαντικο ρολο το οτι ειναι δυο χρονων πλεον και μπορουμε να το συζηταμε το θεμα.Η πρωτη εβδομαδα ηταν δυσκολη ειδικα το πρωτο βραδυ που εκλαιγε πολυ.Οταν γινοταν αυτο την ειχα αγκαλια τις μιλουσα ηρεμα και τις ελεγα σταθερα την ιδια ιστορια με τον ηλιο στα πολυ δυσκολα την επαιρνε ο αντρας μου και τις χαιδευε το κεφαλακι και την ξαναεπαιρνε ο υπνος.Καποιες μερες που την ειχε ο αντρας μου αναγκαστηκα να φυγω απο το δωματιο και καλα οτι παω να πιω νερο γιατι οσο με εβλεπε εκλαιγε πιο πολυ και μολις καταλαβαινε οτι εφευγα μετα απο 1 λεπτο ξανακοιμοταν.Αυτα εγιναν μονο την πρωτη εβδομαδα με φθινουσα ομως συχνοτητα.Και τελικα επιασε.Ειμαι πολυ χαρουμενη εχουμε 2 μηνες που κοιμομαστε απο τις 9 μεχρι τις 6-7 το πρωι.Τωρα μου λεει απο μονη της ''μαμα εγω ατο οταν βγει ηλιος και δεν κλαιω".Σημαντικο επισης ηταν οτι το ειχα παρει και εγω αποφαση και νομιζω οτι και αυτη ηταν πιο ετοιμη απο αλλες φορες. Ελπιζω να βοηθησα καπως.Α! Συνεχίζουμε και θηλαζουμε το πρωι οταν ξυπναμε και το βραδυ πριν κοιμηθουμε και φυσικα οταν επιστρεφω απο την δουλεια μου.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Τι να πω; Δοκιμάστε πιπίλα και στα μεγάλα μωρά.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα :)! Πιπίλες έχουμε όλα τα μεγέθη και όλες τις μάρκες... δεν τις θέλει με τίποτα....

Κοριτσακια υπομονη.Σας το λεω εγω που ειχα να κοιμηθω 2 χρονια συνεχομενα το βραδυ.

:shock::shock: 2 χρόνια;;;;????..... να σου ζήσει κι όλας..... 2 χρόνια;;; :-(

Κοριτσακια υπομονη.Σας το λεω εγω που ειχα να κοιμηθω 2 χρονια συνεχομενα το βραδυ.Καταρχην να σας πω οτι θηλαζω ακομα.Ειχα κανει πολλες προσπαθειες για να μην ξυπναμε το βραδυ αλλα δεν ειχα βγαλει ακρη.Πιπιλα δεν εχουμε παρει ποτε. Οταν γυρισα στην δουλεια στο 1 χρονο βαρεθηκα να πηγαινοερχομαι στην κουνια και την πηρα στο κρεβατι μου.Οχι οτι δεν ξυπναγε αλλα τουλαχιστον δεν πηγαινοερχομουν.Πριν δυο μηνες ειχα διαβασει για την Κα Πατσουρου που ειναι εξπερ στον θηλασμο και ειχε συμβουλεψει καποια κοπελα που ζηταγε την συμβουλη της για νυχτερινο αποθηλασμο και της ειπε να λεει την ιστοριουλα οτι το βραδυ πινουμε γαλα πριν κοιμηθουμε και μετα πινουμε παλι το πρωι οταν βγαινει ο ηλιος. Λεω τι εχω να χασω ας το δοκιμασω.Τις ειπα λοιπον οτι τωρα εισαι μεγαλη και θα πινεις το γαλατακι της μαμας πριν κοιμηθεις και μετα δεν θα ξυπνας και θα κλαις θα πινεις παλι το πρωι οταν βγει ο ηλιος.Βεβαια παιζει σημαντικο ρολο το οτι ειναι δυο χρονων πλεον και μπορουμε να το συζηταμε το θεμα.Η πρωτη εβδομαδα ηταν δυσκολη ειδικα το πρωτο βραδυ που εκλαιγε πολυ.Οταν γινοταν αυτο την ειχα αγκαλια τις μιλουσα ηρεμα και τις ελεγα σταθερα την ιδια ιστορια με τον ηλιο στα πολυ δυσκολα την επαιρνε ο αντρας μου και τις χαιδευε το κεφαλακι και την ξαναεπαιρνε ο υπνος.Καποιες μερες που την ειχε ο αντρας μου αναγκαστηκα να φυγω απο το δωματιο και καλα οτι παω να πιω νερο γιατι οσο με εβλεπε εκλαιγε πιο πολυ και μολις καταλαβαινε οτι εφευγα μετα απο 1 λεπτο ξανακοιμοταν.Αυτα εγιναν μονο την πρωτη εβδομαδα με φθινουσα ομως συχνοτητα.Και τελικα επιασε.Ειμαι πολυ χαρουμενη εχουμε 2 μηνες που κοιμομαστε απο τις 9 μεχρι τις 6-7 το πρωι.Τωρα μου λεει απο μονη της ''μαμα εγω ατο οταν βγει ηλιος και δεν κλαιω".Σημαντικο επισης ηταν οτι το ειχα παρει και εγω αποφαση και νομιζω οτι και αυτη ηταν πιο ετοιμη απο αλλες φορες. Ελπιζω να βοηθησα καπως.Α! Συνεχίζουμε και θηλαζουμε το πρωι οταν ξυπναμε και το βραδυ πριν κοιμηθουμε και φυσικα οταν επιστρεφω απο την δουλεια μου.

γιούπι!!!!!!!!!!

επιτελους θα κοιμηθουμε δηλαδη κι εμεις του χρονου τα χριστούγεννα!

οπως καταλαβατε κι εγω ομοιοπαθουσα...

τωρα ειμαστε στη φαση που την εχω παρει στο κρεββατι μας μπας κ κοιμηθω κ εγω λιγο...

Eμεις κοιμομαστε μαζι απο 3 μηνων,ομολογω οτι αν την κοιμιζα στην κουνια της το πηγαινελα θα με ειχε τσακισει γιατι δουλευω κιολας απο τον 4ο μηνα.

Παντως δεν σκοπευω να την αποθηλασω το βραδυ γιατι φοβαμαι για την παραγωγη μου και θελω να την θηλασω τουλαχιστον αλλον ενα χρονο.

Υπομονη δηλ τι αλλο να κανουμε,ξεχασα να σας πω οτι εγω αν δεν ξυπνησει αυτη στο 2ωρο πρωτοξυπναω εγω και την θηλαζω στον υπνο της...τι σου ειναι η συνηθεια ομως ε???

6Qyip2.pngKvUzp2.png

ξεχασα να σας πω οτι εγω αν δεν ξυπνησει αυτη στο 2ωρο πρωτοξυπναω εγω και την θηλαζω στον υπνο της...τι σου ειναι η συνηθεια ομως ε???

κι εγω ξυπναω, δεν την θηλαζω ομως καθως δεν εχω θεμα μειωσης παραγωγης

να σας πω ομως λιγο πως το φιλοσοφησα εγω

στην φυση τα μωρα ειναι μαζι με τις μαμαδες αγκαλια, οχι στην καλαθουνα και μετα στην κουνια οπως κανουμε εμεις

και επισης οταν ξυπνησουν το βραδυ θηλαζουν την μαμα τους και ξανακοιμουνται κατευθειαν....οχι οπως λενε καποιοι παιδιατροι οτι στην φυση τα ζωα δεν ξυπνουν το βραδυ

εχω δει εγω ντοκιμαντερ.....μεχρι και τα λονταρια που κυνηγουν το βραδυ εχω δει :P

Κοριτσάκια, να σας πω κάτι επειδή τα έκανα όλα και τον νυχτερινό αποθηλασμό κλπ...(εσύ Λαμπρινή μάλλον τα ξέρεις ηδη)

Αυτός πέτυχε για λίγο σε εμάς αλλά όταν τα δεδομένα άλλαξαν (γύρισα δουλειά, τελείωσαν οι διακοπές) ξανάρχισε να ξυπνάει και επειδή ήμουν τοσο κομμάτια δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι αλλο από το να την θηλάσω...

Εγώ κοιμηθηκα ικανοποιητικά μετά τους 18 μήνες. Η άννα σταμάτησε να ξυπνάει νύχτα από τον μαρτιο νομίζω, φέτος...και πάλι κάποιες φορές ξυπνάει αλλά είναι μερικά δευτερόλεπτα... (εφιάλτες, δόντια κλπ) συνήθως όμως κάνει ένα 22.30-8.00... το οποίο όπως καταλαβαίνετε ήταν τρελό όνειρο παλιά... Όταν ήταν ενός ουτε κατά διάνοια δεν κοιμόταν όλη νύχτα...ξύπναγε 2-3-4 φορές.

Εχω καταλάβει τελικά ότι τα παιδιά κοιμούνται όλη νύχτα όταν είναι έτοιμα (ο εγκέφαλος τους) και σε αυτό δεν παίζει ρόλο ούτε ο θηλασμός, ούτε το cosleeping (εμείς κοιμόμαστε μαζί, αλλάζουμε πλευρό μαζί, ανστενάζουμε μέσα στον ύπνο μας μαζί---μουταχει πει ο άντρας μου αυτά) αλλά δεν με ενοχλεί, δεν την ενοχλώ...η απόλυτη συμβίωση... κιας έχουμε αποθηλάσει...

Μου αρεσε πολύ αυτό το πόστ (απο άλλο τόπικ) και σας το παραθετω:P

Παντως μην απογοητευεστε. Ειναι και στο παιδι.Αλλα παιδια κοιμουνται απο πολυ μικρα ολο το βραδυ αλλα οχι.Και εγω παντως πιστευω οτι δεν εχει να κανει με τον θηλασμο.Επισης οι αναγκες τους αλλαζουν οσο μεγαλωνουν. Αν μου ελεγε κανεις πριν λιγο καιρο οτι θα ερχοταν η ωρα που δεν θα ξυπνουσε το βραδυ θα ελεγα οτι μου κανει πλακα. Ενα ειναι σιγουρο,αυτο σημερα που σου φαινεται βουνο καποια στιγμη περναει και μετα σου φαινετε πολυ μακρινο οπως με τους κολικους,με τα δοντια ετσι και με τον ύπνο.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Εμένα δεν με νοιάζει που ξυπνάει το βράδυ, ούτε που πηγαίνω πάνω κάτω στο κρεβάτι το μισό βράδυ για αριστερό δεξί ούτε το λελάκι (νεράκι) που ζητάει ανάμεσα στο αριστερό δεξί, με αυτά έχω συμβιβαστεί πλέον,:?:-? αυτό που θέλω να εξαλείψω έστω να περιορίσω είναι να ξυπνάει εντελώς και να θέλει να ανάψει τα φώτα, να κάνει την μαϊμού στα σίδερα του κρεβατιού και να κατέβει κάτω για να παίξει μέσα στην άγρια νύχτα. :?:???:

Αυτό θέλω μπορώωωωω.:cry::cry:

(είχαμε ένα παρόμοιο ματς το βράδυ)

Με τον θηλασμό δεν έχει να κάνει σίγουρα, γιατί ο δικός μου όσο θήλαζε αποκλειστικά κοιμόταν στις 9.30 και ξύπναγε στις 7.30 το πρωί (με ένα θηλασμό μισοκοιμισμένος γύρω στις 5.00)!

Από τότε που ξεκινήσαμε τις στερεές (6 μηνών δηλαδή), άρχισε σταδιακά να ξυπνάει περισσότερες φορές και μέχρι να μπει στον 8ο φτάσαμε τις 4-5...! Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι τα δόντια..., βγήκαν κι αυτά αλλά και πάλι δεν διορθώθηκε ο ύπνος. Και ναι όντως, είναι στη φύση τους να ξυπνάνε νύχτα και είναι και στο παιδί, αλλά αν σ' έχει "κακομάθει" από 40 ημερών, μετά σου κακοφαίνεται :?

αρα παιδια καταλαβαινω σωστα το παρακατω η ειναι τελειως σχετικο με το εκαστοτε παιδι?

συμπεραινω οτι ο αποθηλασμος στο ετος επανω (εφοσον λενε οτι το ετος ειναι ιδανικο χρονικο διαστημα θηλασμου) ειναι δυσκολα εφικτος (μαλλον ενεχει περισσοτερα προβληματα) σε σχεση με τον αποθηλασμο σε μικροτερους μηνες πχ στους εξι..και οτι μαλλον στους 18-22 μηνες ενδεικνυται καλυτερα..

η εγω καταλαβαινω λαθος απο αυτα που μεχρι στιγμης εχω διαβασει???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...