Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Kαλος ο γιατρος μου οντως αλλα αν δεν ημουν στο Αλεξανδρας δεν θα τα ειχαμε καταφερει. Γιατι ο γυναικολογος απο μονος του δεν μπορει να κανει τιποτα οταν χρειαζεσαι σοβαρη περιθαλψη και μοναδα εντατικης θεραπειας. Αν δεν υπηρχαν οι εμπειροι αιματολογοι γιατροι, πνευμονολογοι και οι γιατροι της ΜΕΘ τοτε τα πραγματα θα ηταν τελεσιδικα για εμας. Γιατι στα σοβαρα περιστατικα μετραει η εμπειρια των γιατρων ενος νοσοκομειου και οχι μονο του γυναικολογου. Αρα για να εισαι σιγουρος πρεπει να ξερεις αν το νοσοκομειο που επιλεγεις μπορει να ανταπεξελθει στα χειροτερα σεναρια που μπορουν να σου τυχουν. Και το Ιασω μετα απο γνωμες πολλων ειδικων που πηρα δεν πληρει τις προυποθεσεις μιας απροβλεπτης εξελιξης.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω γεννησα στο ΙΑΣΩ που ήταν ο γιατρός μου και τις δυο φορες και ημουν ευχαριστημενη. Παρ΄όλα αυτα και εγω ξερω ότι σε περιοτωση επιπλοκης πάνε τα μωρούλια στο δημοσιο. δεν ξερω αν αυτό είναι μυθος πάντως ακουγεται.

Επίσης ξερω ότι το παιδιατρικό του ΙΑΣΩ ειναι πολύ καλό...

Από την άλλη, μια φιλη μου γεννησε στο Ελενας και ήταν και εκει σουπερ. Αλλα της φιλης μου ο πατερας ήταν γιατρός και φροντισε την κορουλα του αναλογα. Αν δεν καταφερεις να έχεις καλη θέση στο δημόσιο πιστευω ότι είναι λίγο 'σκιαχτικό' Αν και επιφυλασσομαι για αυτό που σκεφτομαι μια που δεν έχω γεννησει σε δημόσιο.

Kαλος ο γιατρος μου οντως αλλα αν δεν ημουν στο Αλεξανδρας δεν θα τα ειχαμε καταφερει. Γιατι ο γυναικολογος απο μονος του δεν μπορει να κανει τιποτα οταν χρειαζεσαι σοβαρη περιθαλψη και μοναδα εντατικης θεραπειας. Αν δεν υπηρχαν οι εμπειροι αιματολογοι γιατροι, πνευμονολογοι και οι γιατροι της ΜΕΘ τοτε τα πραγματα θα ηταν τελεσιδικα για εμας. Γιατι στα σοβαρα περιστατικα μετραει η εμπειρια των γιατρων ενος νοσοκομειου και οχι μονο του γυναικολογου. Αρα για να εισαι σιγουρος πρεπει να ξερεις αν το νοσοκομειο που επιλεγεις μπορει να ανταπεξελθει στα χειροτερα σεναρια που μπορουν να σου τυχουν. Και το Ιασω μετα απο γνωμες πολλων ειδικων που πηρα δεν πληρει τις προυποθεσεις μιας απροβλεπτης εξελιξης.

δεν εχω να πω κατι αλλο..απλα δεν μπορω να πιστεψω οτι μονο τα δημοσια ειναι καλα..δεν ειναι ετσι, υπαρχουν κ καλα κ ασχημα παντου...δεν εχω αναλογη εμπειρια με την δικη σου, οποτε δεν μπορω να κρινω στο θεμα σου...παντως μπραβο στο γιατρο σου για μενα...

Εχει νοσηλευτει κ η μητερα μου στο αλεξανδρας κ ηταν οι χειροτερες μερες της ζωης της κ να φανταστειτε με μεσον κιολας κ δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο μια ολικη αφαιρεση ειχε.

ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Η Ο ΞΕΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΥΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΕΚΕΙ Κ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.....?ΘΑ ΕΙΧΕ Κ ΧΛΙΔΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ...ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ...ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ....

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 3 ΑΠΟΒΟΛΛΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ?

Έχω γεννήσει και στο Ιασώ και στο Αλεξάνδρα χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το Ιασώ είχε χλίδα σε όλα(φαγητό, καθαριότητα κτλ), έμεινα στον 5ο όροφο και οι μαίες ήταν πολύ καλές και εξυπηρετικές σε αντίθεση με το Αλεξάνδρα. Σίγουρα πάντως δεν αξίζει τα λεφτά του. Ωστόσο ξέρω από τον κουμπάρο μου που είναι πλέον γυναικολόγος και αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με το παιδάκι του που νοσηλεύτηκε στην εντατική στο Ιασώ ότι οι γιατροί εκεί δεν είναι καλοί και μάλιστα αυτός αντιλήφθηκε τους σπασμούς που έκανε το μωρό του στο επισκεπτήριο κάτι που έπρεπε να το αντιληφθούν οι γιατροί. και πολλά άλλα έγιναν που δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω. είπε χαρακτηριστικά έχοντας ΄γνώση από δημόσια νοσοκομεία όπου και δουλεύει πως την επόμενη φορά θα προτιμήσει η γυναίκα του να γεννήσει μαζί με τις γύφτισσες στο δημόσιο και να μείνει μαζί τους από το να την στείλει στο Ιασώ. Άν ξαναγεννήσω θα επιλέξω το Αλεξάνδρα γιατί αυτό που πρέπει να πληρώνεις σε ένα τοκετό είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι η ξενοδοχειακή υποστήριξη. Επιπλέον στο Αλεξάνδρα υπάρχει το μεγάλο θετικό ότι το μωρό είναι συνεχώς μαζί σου και όχι μακριά από τη μαμά του που την αισθανόταν 9 μήνες.΄Τί πιο σπουδαίο? Το μωρό είναι καλά όπου και αν βρίσκεται αρκεί να έχει τη μαμά μαζί του. Επίσης στα ιδιωτικά τις δύσκολες περιπτώσεις τις διώχνουν ώστε αν πάει κάτι στραβά να μην δυσφημιστούν.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και είναι να μην σου τύχει το κακό.

Τα ζουζούνια μου είναι γλύκα, είναι τρέλα!

Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ, όχι από επιλογή ή ψώνιο, αλλά γιατί ο γιατρός μου μόνο εκεί ξεγεννάει. Στον 6ο όροφο με είχαν, γενικά έμεινα ευχαριστημένη αν και περίμενα κάτι περισσότερο. Τα επείγοντα περιστατικά με τα μωρά όντως τα στέλνουν στο Παίδων. Έκανα δίδυμα, το ένα μωρό το στείλαν αμέσως Παίδων και χειρουργήθηκε το ίδιο βράδυ.

Για το Παίδων, να μην αρχίσω να μιλάω. Ο παιδοχειρούργος καταπληκτικός και του χρωστάω το παιδί μου, αλλά όλα τ'άλλα άθλια. Και υποτίθεται πως είναι νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ, για τα παιδιά μας. Μέχρι που κυριολεκτικά με κράτησε ο άντρας μου για να μην χτυπήσω έναν ειδικευόμενο. Και αυτή μας η εμπειρία ήταν που μας έκανε να "κόψουμε" από αλλού και να ασφαλίσουμε ιδιωτικά τα μωρά, ώστε να μην ξαναχρειαστεί να ξαναζήσουμε την εμπειρία που λέγεται Παίδων.

Για το Έλενας έχω ακούσει τα χειρότερα. Προσωπική εμπειρία δεν έχω, άρα και δεν μπορώ να μιλήσω. Στο Αλεξάνδρας έχω κάνει την εκπαίδευσή μου και αυτό που είδα να κάνουν σε άλλες γυναίκες στο όνομα της επιστήμης δε θα ήθελα να το κάνουν σε εμένα. Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι απ'τις καλύτερες μαιευτικές κλινικές είναι αυτή του Αρεταίειου. Πανεπιστημιακή κλινική, απ'τους καλύτερους και εμπειρότερους γιατρούς. Μπορεί να μην έχουν πολύ προσωπικό (μαίες, νοσηλεύτριες, κλπ), αλλά τουλάχιστον τα μωρά είναι σε πολύ καλά χέρια. Αν έκανα κι άλλο παιδί και είχα τη δυνατότητα επιλογής, θα επέλεγα να γεννήσω εκεί. Α! κι επειδή μια κοπέλα ανέφερε το όνομα του κου Χασιάκου, στο Αρεταίειο είναι κι όχι στο Αλεξάνδρας (το ξέρω γιατί είναι φίλος του άντρα μου).

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Και να έχω τους συγγενείς της άλλης απέναντι, να μπαίνουν στο μπάνιο μας, το οποίο δεν κλειδωνε (λόγω χαλασμένης κλειδαριάς όπως είπα στο προηγούμενο post) και να μην με αφήνουν να κάνω το μπάνιο μου με την ησυχία μου!

Ειλικρινά με όλα αυτά μου είχε ανέβει η πίεση (χωρίς υπερβολές)

Το πιστεύεις ότι για τους ίδιους λόγους (νοσηλευόμουν κι εγώ σε 3κλινο στον 3ο όροφο) μεταφέρθηκα με εντολή γιατρού σε μονόκλινο στον 5ο; Εφτασε 20 η πίεσή μου από τα νεύρα και όταν τελικά γέννησα με ξαναπήγαν εκεί για να συνεχίσουν την παρακολούθηση (ρουφιάνα πίεση!)

Τι κακή συμπεριφορά κι αυτή από τους επισκέπτες, δεν ξέρουν να διαβάσουν την ταμπελίτσα που λέει ότι το μπάνιο είναι για τις ασθενείς;;;

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Η καθεμία μας έχει την άποψη της για το νοσοκομείο που γέννησε και είναι απόλυτα φυσιολογικό!Αλλά ας μην θεοποιούμαι νοσοκομεία και γιατρούς...Δηλαδή αν πηγαίναμε σε κανένα φοβερό νοσοκομείο της Ευρώπης όπου όλα λειτουργούν τέλεια και δεν χρειάζεσαι ούτε φακελάκι ούτε να σκάσεις 5000 ευρώ για ξενοδοχείο, τι θα λέγαμε τότε;;;;

Παντού υπάρχουν τα καλά και τα άσχημα, και στα ιδιωτικά και στα δημόσια νοσοκομεία!Ο γιατρός και το νοσοκομείο για μένα φαίνεται στα δύσκολα για αυτό και δε μπορώ να εκφέρω αντικειμενική γνώμη για τον γιατρό μου και το νοσοκομείο.Όλα πήγαν καλά, ο γιατρός δεδομένου τις καταστάσεις ήταν πολύ καλός και στο νοσοκομείο πέρασα τέλεια! Και τι έγινε...;Δηλαδή μαι γέννα κάνουμε ..ας είμαστε λίγο σοβαρές...δεν κάνουμε και εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς....Περιπτώσεις σαν αυτή της MarcoPolo κάνουν τη διαφορά για μένα...Χρειαζόταν ειδική βοηθεία και την είχε!Άρα εκεί γιατρός και νοσοκομείο λειτούργησε τέλεια!Τι να της πει οποιαδήποτε κοπέλα τώρα για το νοσοκομείο της;Η περίπτωσή της τα λέει όλα...

Όσο για το Ιασω.... έχω εκφραστεί και παλιότερα οπότε....ας μη το κάνω...Πείτε για το Μητέρα αλλα για τέλειο το ΙΑΣΩ απλά δεν το δέχομαι...Άποψη μου πάντα...Θα την χάναμε την ανιψιά μου εκεί οπότε ό,τι και να μου πείτε ...απλά δεν με πείθετε!

Σίγουρα ο κάθε ένας έχει την δική του ιστορία.

Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ και ήμουν στον 3ο όροφο σε τρίκλινο.Έμεινα ευχαριστημένη.Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις νοσηλεύτριες.Τωρα στο 2ο παλι εκει θα γεννησω επειδη ο ιατρός μου είναι εκεί,κι ας μην έχω ακόμη τα λεφτά.Απο τώρα τα μαζεύω.Αλλα έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον ιατρό μου γιατί είναι πάνω απ όλα άνθρωπος.

Βέβαια να τονίσω ότι δεν είχα επιπλοκές και ήμουν απ τα εύκολα περιστατικά,αφού δε χρειάστηκα κ πολλά πράγματα.Γι αυτό πιστεύω είναι και θέμα περιστατικού.

Άλλη φροντίδα χρειάστηκα εγώ που σηκώθηκα μετα απο 2,5 ώρες,και άλλη φροντίδα κάποια άλλη που γέννησε π.χ με καισαρική κ σηκώθηκε μετα απο 2 μέρες.Και το βρίσκω απόλυτα λογικό.Όσο για το νοσηλευτικό προσωπικό πιστεύω είναι θέμα ανθρώπου.Έχω δουλέψει 6 χρόνια σε ιδιωτικό κ γνωρίζω πως είναι οι καταστάσεις.Δύσκολες αλλά οι ασθενείς είναι πάντα ασθενείς και πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι δικοί μας άνθρωποι....

Ελπίζω να μη σας κούρασα!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

και καλα αυτος ηρθε να κοιταξει βυζι στο μαιυτηριο...δηλαδη ΕΛΕΟΣ...εμενα νοσηλευτικε στο παιδων το μωρο μου κ επειδη το θηλαζα τους ελεγα να βγουν εξω κ δεν βγαιναν κ ντρεπομουν αλλα επρεπε να ταισω το μωρο...και γυρνουσα πλατη....ασε επερνα κ οτι εβρισκα κ το σκεπαζα το βυζι...αλλα μιλαμε για μεγαλη ξεφτιλα...κ οι νοσοκομες μου ειπαν να δωσω ξενο για να μην θηλαζω ειναι ντροπη μου ειπαν....πραγμα που στο ιασω δεν μου το ειπαν μιας που τους βγαζαν εξω...

εγραψα για παραπληροφορηση οχι για το δικο σου για καποια που διαβασα κ μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι......

ΡΑΦΑΕΛΑ καλημερα καλη μου παντου υπαρχουν τα περιεργα αλλα και στο ιασω θα σου πω τι επαθε η αδελφη μου απο σουπερ γιατρο του ιασω . ειχε ενα προβλημα με θερωιδη τον ρηθμησε οκ, εχει πολυκιστηκες ωθικες οκ και μια μικρη κιστη οκ. ενταξη της σταματαει η περιοδο στης 25/08/09 για τρεις μηνες τιποτα παει στον γιατρο γιατι θεωρει οτι ειναι εγκυος ομως εκεινος της λεει ΟΧΙ και οτι εχει αλλη μια κιστη η οποια ειναι 6cm και χριαζεται αφαιρεση και πρεπει να γινει λαπαροσκοπηση κλπ. η αδερφη μου με το ακουσμα παθενει σοκ. Ερχεται σπιτι μεσα στα κλαματα εχουμε διαφορετικο γιατρο και της λεω να παρει και μια δευτερη γνωμη γιατι τα πραγματα δεν ειναι ευκολα . οκ δεχεται παμε στον γιατρο μου του λεμε ολη την ιστορια την εξεταζει και το αποτελεσμα ειναι οτι εχει ενα ΜΩΡΑΚΙ το οποιο ηταν 12 εβομαδων οταν πηγε και σε εκεινον του ιασω.ΑΝ πεις την λεξη ιασω στην αδερφη μου αυτο που θα σου πει ειναι οτι ειναι σφαγιο και παραδοπιστη οι γιατροι τους. το ποσο για το χειρουργιο ηταν 5000 ευρω ετσι για το τιπικο .την ειχε παρει 20 φορες τηλε για να κανει την επεβμαση μεσα σε διαστη 5 ημερων .φιλακια καλη μου

Καλημέρα κορίτσια , πιστεύω ότι είναι άναλογα την περίπτωση της κάθε κοπέλας, είναι θέμα τύχης και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο γιατρός. Και εγώ στο ΙΑΣΩ γεννησα Σεπτέμβριο 2007, στον 3ο όροφο ήμουν (301) δεν είχα πρόβλημα. Οι νοσηλεύτριες, μαίες πολύ εξυπηρετικές. Οταν έφερναν τα μωρά θήλαζε μόνο μια κοπέλα και οι επισκέπτες έβγαιναν έξω μόνοι τους όμως. Η αλήθεια είναι οτι δεν θυμάμαι να τους είχαν πει οι ίδιες να βγουν έξω. Το μόνο μου παράπονο είναι οτι την ημέρα που βγαίναμε γινόταν πανικός 30 εξιτήρια μαζί με το δικό μας και η προϊσταμένη που ήρθε να μας παραδώσει τον μικρό μόνο τον έντυσε ούτε μας είπε τίποτε για την φρόντίδα του. Ενώ όταν είχε γεννήσει η αδελφή μου και αυτή στον 3ο την ημέρα του εξιτηρίου τους έδειξαν πως να την ντύνουν, να την αλλάζουν, τι κάνουν σε περίπτωση πνιγμου κ.λ.π. Εγώ εντάξει όταν θα γύριζα σπίτι είχα την μάνα μου και την αδελφή μου να με βοηθήσει υπήρχαν όμως κοριτσια που δεν είχαν κανέναν και ήταν και το πρώτο τους.

Διαφημίσεις

Κλημερα κοριτσια. Εχω μια εμπειρια και θα ηθελα να σας την περιγραψω γιατι τελικα ολα λειτουργουν στο ''μη σου κατσει''.Πριν 6 χρονια η πρωτη μου εξαδελφη γεννησε πολυ καλα στο ΙΑΣΩ. Εμεινε παρα πολυ ευχαριστημενη και απο το προσωπικο και βεβαια απο το γιατρο της.Πριν 4 χρονια η γυναικα του ξαδελφου μου γεννησε κι εκεινη στι ΙΑΣΩμε αλλο γιατρο και εμεινε ικανοποιημενη απο το γιατρο ενω δεν εμεινε καθολου ευχαριστημενη απο το προσωπικο (μαιες καθαριοτητα κ.τ.λ.).Ηαδελφη της κουμπαρας μου γεννησε κατα λαθος εδω ,της εσπασαν τα νερα μια μερα πριν φυγει απο το νησι για ΙΑΣΩ κι αυτη.Και δεν της φερθηκαν καθολου καλα γιατι οπως μπορειτε να καταλαβεται δεν ειχε καποιο γιατρο στο νοσοκομειο του νησιου και στην κυριολεξια γεννησε μονη της με τη μαμα της.Δεν κατεβηκε κανενας γιατρος ολα τη νυχτα και το εκανε μονη της. Οι μαιες του νοσοκομειου δεν τις εδωσαν προσοχη και στην ουσια μονο που δεν την εδειραν που τους χαλασε τη μπιριμπα νυχτιατικο.Εγω οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυουλα επρεπε να αποφασησω σε ποιο νοσοκομειο θα παω να γεννησω.Ο γιατρος μου μου πρωτεινε να παω σε ολα τα ιδιωτικα και οπου νιωθω καλα να γεννησω.Εκανα ερευνα αγορας δηλαδη και επελεξα το ΜΗΤΕΡΑ. και ολα ηταν τελεια!!!!!!!! Σιγουρα αν με αξιωσει ο θεος να κανω κι αλλο παιδακι θα παω στο Μητερα σιγουρα

Για τα κοριτσια που γεννανε στο Αλεξανδρας θελω να πω οτι τα πραγματα δεν ειναι χαλια οπως ακουγεται. Εγω περασα σχεδον απο ολες τις κλινικες και δεν ηταν πουθενα ασχημα. Εμεινα πολλους μηνες της εγκυμοσυνης μεσα και εχω σαφη εικονα. Η πτερυγα Βενιζελου που πανε τις εγκυουλες με προβληματα ειναι μια χαρα και η Πετσαλη που πηγαινουν τις λεχωνες ειναι οκευ. Η μοναδα εντατικης απλα αψογη και η μοναδα νεογνων πολυ εμπειρη. Ακομα και η παθολογικη τους ειναι καλη σε σχεση με αλλα νοσοκομεια.Τωρα το φαγητο ναι δεν λεει πολλα πραγματα, οι μαιες οι περισσοτερες ειναι καλες και τα ωραρια τηρουνται αυστηρα.Οσο για το οτι στελνουν νυχτα τα περιστατικα απο το Ιασω αυτο ειναι αληθεια το ειδα με τα ματια μου.

Και εμενα μου αρεσουν οι ανεσεις και η πολυτελεια αλλα για τις διακοπες μου και οχι για θεματα υγειας. Πανω απο ολα πρεπει να νιωθεις ασφαλεια στο νοσοκομειο που εισαι γιατι μια εγκυμοσυνη ποτε δεν ξερεις τι θα σου βγαλει.

Κατ'αρχήν, μην τρελαινόμαστε με τους γιατρούς. Οι γιατροί δεν κάνουν τα νοσοκομεία. Στο κάτω-κάτω, ένας γιατρός που είναι σε μια ιδιωτική κλινική, πολλές φορές είναι και σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Το θέμα είναι η γυναίκα να επιλέξει που θα γεννήσει ανάλογα με τις ανάγκες της και τις ανάγκες που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο (δημόσιο ή ιδιωτικό). Και η κάθε μία μας κρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες της. Σαφώς και η απόψεις θα έχουν απόκλιση. Καλό είναι να τα λέμε, προς χάρη της συζήτησης, και ίσως έτσι βοηθηθεί και κάποια άλλη κοπέλα που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το παιδάκι της και είναι μπερδεμένη (βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, ή θα βοηθηθεί ή θα μπερδευτεί ακόμη περισσότερο... :P:rolleyes: )

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Εγω δεν εχω ΨΩΝΙΟ αλλα με αυτα που ακουω μονο σημερα ακουσα κατι ασχημο για το ΙΑΣΩ ενω καθε μερα ακουω 1002 για αλλα....εχω χασει κ μωρο απο βλακεια γιατρου που ο ιδιος ηταν κ στο αλεξανδρας κ στο ιασω...οποτε το νοσοκομειο δεν κανει το γιατρο....

οσο αφορα το τζανειο πηγε φιλη μου πριν 2 μηνες κ τις καναν υπερηχο κ δεν βλεπαν μωρο...8 εβδομαδων...γιατι δεν βλεπαν δεν υπήρχε αραγε?ή ο γιατρος ηταν γκαβος ή ο υπερηχος ειχε χαλασει...

να σημειωσω οτι το σακο τον ειχε δει στις 5 εβδομαδες.

τις λεει λοιπον ο εφημερευον γιατρος πηγαινε κ στο αττικο να δεις αλλα δεν εισαι εγκυος...παει κ στο αττικο κ εκει τιποτα....βεβαια της ειπε ο γιατρος ελα αυριο να το βγαλουμε....τις ειπε κιολας ο γιατρος του αττικου εδω τα μηχανηματα δεν ειναι κ πολυ καλα κ αμα κανουμε αποξεση δεν ξαναμπαινει το μωρο....τεσπα...με αυτα που εχω ακουσει δεν εχω εμπισοσυνη σε τιποτα πια..

Ευτυχως που πηγε μολις ξημερωσε στο ιασω κ μωρο υπήρχε αλλα με βραδυκαρδια. στο ιασω ο γιατρος της ειπε δεν θα προχωρησει η εγκυμοσυνη κ να την δει ξανα σε λιγες μερες....εκεινη επελλεξε του αττικου γιατι της ειπε δεν πειραζε απο το αγχος σου δεν χτυπαει σωστα η καρδια του μωρου.

τελικα ο γιατρος ο κορυφαιος αυτος του αττικου...της ειπε ολα καλα κατσε ξαπλα γιατι ειχε αιμοραγια κ της ειπε να την δει μετα στην 12 εβδομαδα αφου θα εκανε κ πρωτα τη ν αυχενικη αλλα της προτεινε το ιασω...πηγε κ αυτη την 12 εβδομαδα κ ειχε σταματησει η καρδια του...ευτυχως που ο γιατρος την παρακολουθοσε κ ενω ειχε αιμοραγια δεν της εκανε υπερηχο για 4 εβδομαδες κ δεν επαθε κ σηψαιμια.

ραφαελ δεν μπορω να εκφρασω γνωμη για αυτο που συνεβει στην φιλη σου κ τι εφταιξε.εχω να πω οτι ολα τα νοσοκομεια απαρτιζονται απο πολλους γιατρους που φυσικα δεν ειναι ολοι καλοι.ο δικος μου προηγουμενοσ γιατρος{μετοχος του ιασω}κ απο τουσ καλους εψαχνε ενα χρονο να καταλαβει γιατι δεν μενω εγκυος κ στην διαρκεια αυτου του χρονου με ειχε κανει πειραματοζωο απο τα φαρμακα.με εστελνε για ολες τις εξετασεις στο ιασω κ στο παραπεντε γλιτωσα την λαπαροσκοπηση οχι γιατι την χρειαζομουν αλλα για να καταλαβει αυτος τι δεν παει καλα!!!!εφαγα κ μερικες ενεσεις εξωσωματικες κ γεμισα κυστες.επισης διεγνωσε μια ανυπαρκτη εγκυμοσυνη που εφτασε να δει μεχρι κ σακο!κ οταν φυσικα αδιαθετησα υποτυθεται οτι απεβαλλα.το διανοησε τι ψυχολογικο περασα?οταν τελικα βρηκα την λυση με εναν γιατρο στο αττικο πυ καταλαβε απο τα χαρτια μου κ μονο τι εφταιγε κ ξαναπηγα πλεον εγκυος στον παλιο για εναν υπερυχο κ καταλαβε οτι δεν θελω να γεννησω στο ιασω ,με ΕΔΙΩΞΕ!

Θελω να πω με ολα αυτα οτι αν εχεις την ατυχια να πεσεισ σε μ@λ@κα γιατρο δεν εχει να κανει με το αν ανοικει στο δημοσιο η στον ιδωτικο τομεα η μονη διαφορα ειναι οτι στο δημοσιο σου στοιχιζει λιγοτερα!

περα ομως απο τους γιατρους αυτο που με ενοχλει κ με το ιασω κ με το μητερα που εχω προσωπικη εικονα κ αποψη ειναι οτι τα αντιμετωπιζουν ολα χαλαρα για να μην στεναχωρησουν το πελατη.δηλ ανεξελεκτα επισκεπτηρια .απειρος αριθμος επισκεπτων κ παιδιων στα δωματια.πολυωρη απομακρυνση του βρεφους απο την μητερα.ξενο γαλα την νυχτα κτλ μας εξηγουσε μια μαια στο αττικο ποσο σοκαριστικο ειναι για ενα μωρο που 9 μηνες εχει μαθει μεσα στην κοιλια της μητερασ του κ το μονο που αναγνωριζει οταν βγαινει ειναι την μυρωδια κ την φωνη της ,να βρισκεται σε ενα δωματιο με αλλα 30 βρεφη που κλαινε κ κανεις δεν δινει σημασια κ τρεφεται με συμπληρωματικο γαλα αλλου ειδους{δηλ αγελαδινο}αυτο γινεται μονο στην ελλαδα.

τελος αυτο που ειπες για τους υπερυχους δεν ισχυει.δεν ξερω τι συμφερον ειχε ο γιαρος κ το ειπε {γιατι καποιοι ειναι συμβεβλημενοι με καποια ιατρικα κεντρα τυπου βιοιατρικη}αλλα τα μηχανηματα ειναι καινουργια κ αξιοπιστα κ μαλιστα αυτη που τους κανει ειναι κ μια απο τισ καλυτερες στην ελλαδα αυτη την στιγμη.

μαλλον ησουν ατυχη...αλλα να πω κατι που ξεχασα...στον 3ο οροφο του ιασω ειναι ΚΟΛΑΣΗ απλα εχω παθε ενα αλτσχαιμερ....εγω τους ειπα δεν μπαινω ουτε με σφαιρες,..ειναι μεγαλες καρ@@@ οι νοσηλευτριες εκει..μηπως ησουν σε αυτο τον οροφο...?γιατι οταν γεννησε η αδελφη μου το πρωτο της παιδι κοντεψαμε να ξεμαλιαστουμε με τιε νοσηλευτριες....εγω μολις γεννησα με πηγαν εκει κ ζητησα αλλαγη οροφου κ ολα καλα....

συγνωμη κοριτσια αλλα εχω αλτσχαιμερ μετα απο αυτο που εχω παθει....τεσπα...ζητω ΣΥΓΝΩΜΗ αλλα την γνωμη μου δεν την αλλαζω οτι ειναι το καλυτερο στην Αθηνα....εκτος 3ου οροφου....

Τι να πω βρω κορίτσια εδώ οι γνώμες διίστανται! Και εγώ γέννησα στο Ιάσω και μάλιστα στον 3 όροφο!! όλες οι κοπέλες ήταν άψογες.. ευχάριστες όποτε τις χρειαζόμουν με εξυπηρετούσαν.. κάναμε και την πλακά μας δεν είχα κανένα παράπονο!!! Το μονό που πείραξε ήταν ότι την ώρα του θηλασμού δεν έλεγαν στους επισκέπτες να βγουν έξω από το δωμάτιο ..Αυτό ναι με πείραξε πολύ! Αλλά όλα τα υπόλοιπα ήταν άψογα!!

Διαφημίσεις

κ

περα ομως απο τους γιατρους αυτο που με ενοχλει κ με το ιασω κ με το μητερα που εχω προσωπικη εικονα κ αποψη ειναι οτι τα αντιμετωπιζουν ολα χαλαρα για να μην στεναχωρησουν το πελατη.δηλ ανεξελεκτα επισκεπτηρια .απειρος αριθμος επισκεπτων κ παιδιων στα δωματια.πολυωρη απομακρυνση του βρεφους απο την μητερα.ξενο γαλα την νυχτα κτλ μας εξηγουσε μια μαια στο αττικο ποσο σοκαριστικο ειναι για ενα μωρο που 9 μηνες εχει μαθει μεσα στην κοιλια της μητερασ του κ το μονο που αναγνωριζει οταν βγαινει ειναι την μυρωδια κ την φωνη της ,να βρισκεται σε ενα δωματιο με αλλα 30 βρεφη που κλαινε κ κανεις δεν δινει σημασια κ τρεφεται με συμπληρωματικο γαλα αλλου ειδους{δηλ αγελαδινο}αυτο γινεται μονο στην ελλαδα.

.

Αυτό δεν το αλλάζω με όλο το χρυσάφι του κόσμου!!!Δεν πάει να πόναγα, δεν πάει να νύσταζα....το μωρό μου το ήθελα δίπλα μου!Είναι αδιανόητο για μένα τώρα που έχω γίνει μανούλα, να μην το είχα μαζί μου!Μία μαία μου έλεγε στο νοσοκομείο ότι το μωρό αυτές τις πρώτες μέρες τρέφεται με την αγκαλιά της μάνας! Και όταν κάποια στιγμή έκλαιγε και τη πήρα αγκαλίτσα αμέσως μου λέει ένας φίλος μας που ήταν εκεί:φαντάζεσαι να ήταν στο ιδιωτικό στο θάλαμο με τα υπόλοιπα και να έκλαιγε;;Δεν θα μπορούσες να το πάρεις αγκαλίτσα! Εκείνη τη στιγμή που το είπα συγκλονίστηκα!Ήταν η πρώτη μέρα που γέννησα και δεν το είχα συνηδειτοποιήσει!

Αυτό που λέτε για τα μωρά μαζί με τη μητέρα, ισχύουν βέβαια όταν δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το παιδάκι ή τη μητέρα του. Και στα ιδιωτικά επιτρέπεται, όταν η μητέρα είναι σε μονόκλινο (θα μου πεις, πρέπει οι γονείς να σκάσουν μια ολόκληρη περιουσία για να έχουν το μωρό κοντά στη μάνα; Αυτό είναι άλλο θέμα). Απλά, δεν ξέρω κατά πόσο υγιεινό είναι για ένα μωρό νεογέννητο να βρίσκεται μέσα σε ένα θάλαμο με 3 ή 4 ή 5 μεγάλες γυναίκες όλη μέρα και οι επισκέπτες να μπαίνουν και να βγαίνουν ό,τι ώρα γουστάρουν. Πολύ φασαριόζικο και ανθυιγεινό μου ακούγεται. Μάλλον θα έπρεπε το νοσοκομείο να αλλάξει εξ'ολοκλήρου το σύστημά του.

Επειδή δεν ξέρω, υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία που τα μωρά είναι μαζί με τις μητέρες ανεξαρτήτου αριθμού κλινών στο δωμάτιο;

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Επειδή δεν ξέρω, υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία που τα μωρά είναι μαζί με τις μητέρες ανεξαρτήτου αριθμού κλινών στο δωμάτιο;

Η κουνιαδα μου γεννησε στο Ελενα και ηταν σε εξακλινο.

6 γυναικες λεχωνες + 6 νεογεννητα + απο 1 συζυγο να βαλεις . . . . .

Αλλα το μωρο επεστρεψε υγιεστατο στο σπιτι του!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

εγω ειπα ο γιατρος να ειναι καλος κ ας γεννησω στο χωραφι.

εγραψα την εμπειρια που ειχα στο ιασω κ ηταν αψογη κ καποιες δεν το δεχοντε αυτο....αλλα δεν με νοιαζει κιολας..αυτα που γνωριζω τα κραταω για τον ευατο μου..οποιος καταλαβε καταλαβε...

ΕΓΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΚΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ....ΑΛΛΑ ΛΙΓΑ....ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΦΟΣΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ....

εγω ειχα το μωρο μου μαζι μου την νυχτα στο 6κλινο γιατι το ζητουσα απο τις μαιες κ μου το εφερναν κοιμομασταν αγκαλια....δεν θα ηθελα το μωρο μου να το εχω ολη μερα μαζι κ ο κοσμος να παρελαυνει στο δωματιο....φυσικα οταν γεννησα εγω στο 6κλινο μονο εγω ειχα μωρο τα αλλα ηταν στην εντατικη του ιασω κ ολες φερναν επισκεπτες...και τους ειπα χυμα να τσακιστουν κ να πανε στο σαλονι...κ οντως ετσι εγινε.....

παρεπιπτωντος οι 5 κοπελες περναν μηνχανημα για να βγαζουν γαλα κ να το δινουν στα μωρακια....κ τους φωναζαν οι μαιες οταν δεν το καναν...

Εγω προσωπικα πιστευω οτι ολα ειναι ιδια....απλα υπαρχουν καποιες διαφορες που τα κανουν λιγο καλυτερα καποια...αλλα μονο εξωτερικο αξιζει...

Τι να σας πω, βρε παιδιά. Εγώ όταν γέννησα ήμουν τόσο εξασθενησμένη και πονούσα τόσο πολύ που θα μου ήταν αδύνατον να μπορέσω να προσέξω ένα μωράκι. Αφού ακόμη και όταν επέστρεψα στο σπίτι, έπρεπε να με σηκώσει ο άντρας μου από την καρέκλα γιατί δεν είχα καθόλου δύναμη στο κορμί μου. Αλλά αυτό, πάλι, δεν είναι ο κανόνας.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

tarshoo μου εκτιμω πως εχεις απολυτο δικιο .Το θεωρω δεδομενο οτι ειναι σπαζοκεφαλια που θα γενησεις.Εγω ας πουμε εφερα βολτα πολλα νοσοκομεια και ιδιωτικα και δημοσια για να αποφασισω που θα παω(μεσω ιντερνετ βεβαια).Αλλα επειδη ο γιατρος μου ειχε επαφες μονο με ιδιωτικα αναγκαστηκα επελεξα το Μητερα.Και η ξαδελφη μου που γενησε πριν μερες διδυμακια στο Μητερα εμεινε πολυ ευχαριστημενη.Ειχε κι αυτη κακη γνωμη για το Λητω και το Αρεταιειο λογω αποβολων, αποτυχημενων εξωσωματικων και μ΄'[/.,κα γιατρου!!Υποστηριζω οτι η ερευνα αγορας εχει καλα αποτελεσματα γιατι βλεπεις συγκρινεις και μετα αποφασιζεις που θα απευθυνθεις. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Μιλαω παντα για τη γνωμη μου δεν παροτρινω καμια μανουλα να ακολουθησει τις συμβουλες μου...

.Εγω ημουν σε τρικλινο και ο μωρακι μου το ειχα διπλα μου οση ωρα ηθελα τις ωρες που δεν ειχε επισκεπτηρειο γιατι το θηλαζα. Οταν ομως ειχε κοσμο το δωματιο τα εφερναν μονο να θηλασουν και μετα στο θαλαμο τους γιατι μαζευοταν μια θαλασσα κοσμος.Αυτο που εκτιμησα ειναι οτι την ωρα που θηλαζαμε και οι 3 κοπελεσ οι συζυγοι μας ειχαν αγκαλια και δεν εφεραν ποτε σε δυσκολη θεση τις αλλες μανουλες.Το τονιζω διοτι στο διπλανο μας θαλαμο απο οσο εμαθα ηταν σχηματιστηκαν εντασεις μεταξυ των μπαμπαδων

Αυτό που λέτε για τα μωρά μαζί με τη μητέρα, ισχύουν βέβαια όταν δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το παιδάκι ή τη μητέρα του. Και στα ιδιωτικά επιτρέπεται, όταν η μητέρα είναι σε μονόκλινο (θα μου πεις, πρέπει οι γονείς να σκάσουν μια ολόκληρη περιουσία για να έχουν το μωρό κοντά στη μάνα; Αυτό είναι άλλο θέμα). Απλά, δεν ξέρω κατά πόσο υγιεινό είναι για ένα μωρό νεογέννητο να βρίσκεται μέσα σε ένα θάλαμο με 3 ή 4 ή 5 μεγάλες γυναίκες όλη μέρα και οι επισκέπτες να μπαίνουν και να βγαίνουν ό,τι ώρα γουστάρουν. Πολύ φασαριόζικο και ανθυιγεινό μου ακούγεται. Μάλλον θα έπρεπε το νοσοκομείο να αλλάξει εξ'ολοκλήρου το σύστημά του.

αυτο που λες ειναι σωστο.δεν ξερω τι γινεται σε αλλα δημοσια αλλα για το αττικο που ξερω τα δωματια ειναι το ανωτερο 4κλινα κ αυτη την στιγμη εχουν απαγορευσει {και ενοψει της γριππης}αυστηρα το επισκεπτηριο εκτος του συνοδου που πρεπει να τον δηλωσεις.κ το κρατανε υπαρχει ασφαλεια.δινουν μαχη καθε απογευμα με τους συγγενεις που δεν θελουν να καταλαβουν την σοβαροτητα της καταστασης αλλα το αποτελεσμα ειναι η προστασια των νεογνων!

αυτο που λες ειναι σωστο.δεν ξερω τι γινεται σε αλλα δημοσια αλλα για το αττικο που ξερω τα δωματια ειναι το ανωτερο 4κλινα κ αυτη την στιγμη εχουν απαγορευσει {και ενωψυ της γριππης}αυστηρα το επισκεπτηριο εκτος του συνοδου που πρεπει να τον δηλωσεις.κ το κρατανε υπαρχει ασφαλεια.δινουν μαχη καθε απογευμα με τους συγγενεις που δεν θελουν να καταλαβουν την σοβαροτητα της καταστασης αλλα το αποτελεσμα ειναι η προστασια των νεογνων!

Υπαρχει ασφαλεια αλλα για τις ωρες που δεν επιτρεπεται το επισκεπτηριο.Οταν ειναι ωρα επισκεπτηριου θα μπουν 2 ατομα μεσα.Μεχρι 2 επιτρεπεται στον καθε ασθενη.

Αυτο το λεω λογω επαγγελματος αν κανω λαθος διορθωσε με.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Και επίσης( επειδή κάποια κοπέλα το αναφέρει) Στο Ιάσω δεν δίνουν ξένο γάλα στα Μωρά το βραδύ !Εμένα μου το έφερναν το μωρό την νύχτα να το ταΐσω αν πεινούσε άσχετα με τις ώρες που στάνταρ μας τα έφερναν. Με ξυπνούσαν και μου έλεγαν το μωρό πειναει ταΐστε το .Και κάποια στιγμή που δεν είχα πολύ γάλα ζήτησα συμπλήρωμα και δεν μου έδωσαν μου έφεραν θήλαστρο για να βγάλω το γάλα μου! και επίσης η μαία ότι την ζητούσα ερχόταν να με βοηθήσει με τον θηλασμό αλλά και οι κοπέλες επίσης που μας έφερναν τα μωρά!

Οπως εσυ εχεις μια εμπειρια και κρινεις ετσι κρινουν και οι υπολοιπες κοπελες, αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει εσυ να ασπαστεις κατι οι υπολοιπες να ταυτιστουν με την γνωμη σου. Δεν υπαρχει λογος να ενοχλεισαι. Ο καθενας κρινει απο οτι εχει περασει. Απλα οι κοπελες που ετοιμαζονται να επιλεξουν καλο ειναι να ακουσουν ολες τις αποψεις.

Εγω το εχω ξαναγραψει, το φακελακι που πηρε ο γιατρος μου δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα που μου παρειχε. Πηρε 1300 ευρω γιατι εγω τον επελεξα για γιατρο και δεν πηγα σε εναν εφημερευοντα. Απο την αρχη ηταν εκει ανα πασα ωρα τον χρειαζομουνα και οχι μια φορα τον μηνα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης. Σε ολες μου τις νοσηλειες ηταν παρων ακομα και αν δεν εφημερευε. Τρεις το πρωι οταν υπηρχε προβλημα ερχονταν, Κυριακες που δεν δουλευε ερχοταν στην εντατικη να με δει. Ηταν παρων 7 μιση μηνες που κρατησε η εγκυμοσυνη. Εκανε παραπανω απο αυτα που κανει ενας γιατρος και γιαυτο αξιζε το φακελακι. Αν ημουν στο ΙΑΣΩ θα κοστιζε πανω απο 30.000 ευρω μπορει και παραπανω η εγκυμοσυνη. Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα προσωπικα για μενα, το θεμα ειναι οτι δεν θα ενιωθα ασφαλεια και πιθανοτατα δεν θα πηγαιναν καλα τα πραγματα.

Γιατι μπορει να υπολογιζεις ενα χ ποσο για την γεννα αλλα ποτε δεν ξερεις τι προκυπτει. Στο νοσοκομειο γνωρισα πολλες κοπελες χωρις προβληματα υγειας σαν εμενα αλλα με επιπλοκες στην εγκυμοσυνη. Και επρεπε να μεινουν στο νοσοκομειο μεχρι να γεννησουν και ενα μηνα και δυο μηνες ειτε γιατι εχαναν αμνιακο υγρο και επρεπε να ειναι ξαπλα με παρακολουθηση ειτε για αλλους λογους. Φανταστειτε να ηταν στο ΙΑΣΩ και να επρεπε να βρουν πληρωσουν νοσηλεια δυο μηνων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...