Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

Δεν ξερω αν σας ενδιαφερουν βιβλια θρησκευτικου χαρακτηρα αλλα εγω εχω διαβασει ολα τα βιβλια που εχουν γραφτει για τον Γεροντα Παισιο και τον Γεροντα Πορφυριο.Τα πιο ωραια απο αυτα ειναι Ανθολογιο συμβουλων του γεροντα Πορφυριου και ο βιος του γεροντα Παισιου.

Βεβαια μου αρεσουν και ολα της Ροζαμουντ Πιλτσερ και μετα ψαχνω να βρω αστυνομικα και οτι εχει σχεση με ψυχολογια των παιδιων. :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

"Η άλλη πλευρά του νομίσματος"

Συγγραφέας...Λένα Μαντά

Το έχει διαβάσει καμμιά?.

καμιά σχέση με το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, εγώ ξενέρωσα απίστευτα, διαβασέ το αν θέλεις κάτι έξυπνο, ευκολοδιάβαστο, αλλά ειδικά αν είχες δια΄βασει το προηγούμενο της μη περιμένεις δυνατές συγκινήσεις.

διστάζω να πάρω προηγούμενα της Μαντά, ακρίβώς επειδή δεν μου άρεσε το τελευταίο, πείτε μου αν έχετε διαβάσει άλλα της Μαντά, εκτός από αυτά!

θα επανέρθω γιατί είμαι κια εγω βιβλιοφάγος! :wink:

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Συμφωνώ ότι δεν είναι τόσο καλό σαν Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι.Εγώ πάντως το διάβασα σχετικά ευχάριστα.Πολύ καλό δικό της επίσης είναι το Βαλς των 12 θεών(αν δεν κάνω λάθος :? )

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ

Συγγραφέας...Λένα Μαντά

Το έχει διαβάσει καμμιά?.

καμιά σχέση με το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, εγώ ξενέρωσα απίστευτα, διαβασέ το αν θέλεις κάτι έξυπνο, ευκολοδιάβαστο, αλλά ειδικά αν είχες δια΄βασει το προηγούμενο της μη περιμένεις δυνατές συγκινήσεις.

διστάζω να πάρω προηγούμενα της Μαντά, ακρίβώς επειδή δεν μου άρεσε το τελευταίο, πείτε μου αν έχετε διαβάσει άλλα της Μαντά, εκτός από αυτά!

θα επανέρθω γιατί είμαι κια εγω βιβλιοφάγος! :wink:

" Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" ήτανε ένα πάρα πολύ ωραίο βιβλίο κ επειδή μου άρεσε ο τρόπος που γράφει η συγκεκριμένη συγγραφέας, είπα να πάρω κ το "Η άλλη πλευρά του νομίσματος". Θα το σκεφτώ...έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

Μαρια μην το παρεις,συμφωνω πως δεν εχει καμμια σχεση με το "σπιτι διπλα στο ποταμι".Το "Θεανω,η λυκαινα της Πολης"της Μαντα νομιζω και αυτο,ηταν καλο.Παρε το "ηθελα μονο ενα αντιο".Εκδοσεις Ψυχογιος ειναι αλλα ξεχναω τωρα την συγγραφεα :oops:

Διαφημίσεις

.Παρε το "ηθελα μονο ενα αντιο".Εκδοσεις Ψυχογιος ειναι αλλα ξεχναω τωρα την συγγραφεα :oops:

ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ

GOODBYE IS ALL I EVER WANTED

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

εκδόσεις Ψυχογιός

Σπασμένη γέφυρα ο χρόνος, αφότου ο άγριος πόλεμος χώρισε τον Οσμάν και την Ισμήνη. Ο απαγορευμένος τους έρωτας γεννήθηκε στη Σμύρνη και ήταν γραφτό να σβήσει το Σεπτέμβρη του 1922. Τότε που η Ισμήνη έφυγε για την Ελλάδα με το παράπονο ενός αντίο που δεν ειπώθηκε και ένα δαχτυλίδι, κειμήλιο της αγάπης που εναπόθεσε στα σπλάχνα της ένα μυστικό. Της αγάπης που απόμεινε μέσα της σαν ματωμένη σκιά που την έκαιγε παρότι η ζωή της γέμισε ανθρώπους και εμπειρίες που τη σημάδεψαν. Κατοχή, Αντίσταση, Μεταπολίτευση, το μελάνωμα της Κύπρου. Και μέσα σε όλα αυτά άλλες σκιές ανθρώπων, ο Χριστόφορος, η Ρεβέκκα, ο Φραντς, η Ειρήνη. Ο νέος της κόσμος. Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, η εγγονή της η Άννα μαθαίνει την αλήθεια την ώρα που προσπαθεί να βγει από τον προσωπικό της λαβύρινθο. Μόνο που το μυστικό της Ισμήνης της στήνει μιαν αναπόδραστη παγίδα που, αντί για την κάθαρση, την οδηγεί σε μια οδυνηρή αυτογνωσία.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Βρέ "γριές" κ οι δυό...

Sam, διάβασα την περιγραφή...

maria70, το έχεις διαβάσει?

Εχμμμ...μου φάνηκε κομματάκι δύσκολο...κ η αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσουνε τα βιβλία που μιλάνε με χρονολογίες, πολέμους, κατοχή κλπ...καλό μου φανηκε από την περιγραφή, αλλά σόρυ κιόλας που ρωτάω, είναι κατανοητή η γραφή της συγκεκριμένης συγγραφέα? Ξανθιά δεν είμαι, αλλά έχω πάρει βιβλία συγγραφέων, πχ Θέμελης, κ τα διάβασα αλλά τελικά δεν τα κατάλαβα, δεν μπορούσα δλδ να έχω στο μυαλό μου μια εικόνα από όλα αυτά που είχα διαβάσει...δεν ξέρω αν με νοείτε τί εννοώ...

Μαρακι ειναι ευκολο πιστεψε με...δεν αναλυει ιστορικα γεγονοτα,καμμια σχεση...θα σου αρεσει.Πες μου αν το διαβασεις....

εγω δυστυχως κατι παραμυθια διαβαζω στα ισπανικα μπας και μαθω τη γλωσσα...και μην νομιζετε,για παιδακια 6 χρονων ειναι...και εχω και αγνωστες λεξεις :lol::lol:

Τα τελευταία βιβλία που διάβασα και προτείνω είναι

της Χρύσας Δημουλιδου

α)το φιλί του Δράκου και

β) τα δάκρυα του Θεου..

Το δεύτερο μου άρεσε πιο πολύ οπότε προτεινω πρώτα να διαβάσετε το πρώτο και μετά το άλλο....

Διαφημίσεις

Δεν ξερω αν τον εχει αναφερει καποιος αλλα εμενα μου αρεσαν Όλα του Πολυρακη.Το ενα ειναι πιο ωραιο απο το προηγουμενο.

Για τους λατρεις των μυθηστορηματων.Ξεκινηστε απο το "Η Κορη της ανεμωνης" και θα σας παει μονο του.

ααα...καλα..δεν το πιστευω οτι τωρα ανακαλυψα αυτο το τοπικ :shock:

τεσπα...

αυτη την εποχη διαβαζω "ΤΟ ΣΜΗΝΟΣ" του ΣΕΤΣΙΝΓΚ ΦΡΑΝΚ.

πολυ ενδιαφερον, πολυ μεγαλο (1020 σελιδες).

η περιληψη λεει τα εξης..:

Τσουνάμι καταστρέφει τις πόλεις της βόρειας Ευρώπης, φονικές μέδουσες ερημώνουν τις παραλίες της Αυστραλίας, μολυσμένα καβούρια -φορείς μιας ανίατης αρρώστιας- κατακλύζουν το υδροδοτικό σύστημα της Νέας Υόρκης αποδεκατίζοντας τον πληθυσμό, εκατομμύρια τερατώδη σκουλήκια αποσταθεροποιούν τον βυθό στις ακτές της Νορβηγίας, φάλαινες επιτίθενται σε πλοία και τα βυθίζουν. Η ανθρωπότητα δέχεται μια συντονισμένη και μαζική επίθεση. Η βασική διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και ζώων έχει χαθεί: τα ζώα έχουν αποκτήσει ξαφνικά συνείδηση του εαυτού τους και στρέφονται εναντίον του ανθρώπινου είδους με σκοπό την εξόντωσή του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μήπως υπάρχει κάποιος σκοτεινός Νους που οργανώνει και συντονίζει τον εφιάλτη; Οι επιστήμονες αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι ο άνθρωπος τελικά ξέρει για τον πλανήτη Γη πολύ πιο λίγα πράγματα από όσα ξέρει για το Διάστημα. Ένα εκπληκτικό οικολογικό θρίλερ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μπεστ σέλερ της τελευταίας δεκαετίας, που πούλησε στη Γερμανία μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 2.000.000 αντίτυπα.

σε 1020 σελιδες βεβαια, ε καπου ειναι λιγο κουραστικο, και οπως διαβασα και σε μια κριτικη, ωρες ωρες νομιζεις πως διαβαζεις το national geographic..

οταν το τελειωσω θα σας πω εντυπωσεις.. :wink:

.. το ένα από αυτά ήταν "Οι αλήθειες των άλλων" του Νίκου Θέμελη, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, ..

Μου το εστειλε η αδερφη μου και ειχα τοσο λυσσα για διαβασμα που το τελειωσα σε 3 μερες και μετα εσκασα γιατι δεν ειχα αλλο να διαβάσω :lol::lol:

Αυτο μου λειπει πολυ εδω ....η βολτα στα βιβλιοπωλεια ..... :(

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Μπραβο σε ολες που διαβαζετε, αν και ειμαι βιβλιοφαγος δυστυχως τωρα τελευταια το εχω κοψει λογω ελλειψης χρονου το τελευταιο που διαβασα μαζι με το γιο μου και το βρηκα καταπληκτικο ειναι ο Σπερματουλης το τελειο βιβλιο για παιδια να μαθουν μεσω μιας ομορφης ιστοριας πως γινονται τα παιδια. Σας το προτινω ανεπιφιλακτα ο συγγραφεας ειναι ο NICOLLAS ALLAN :P:roll::lol:

31-10-2003

31-10-2006

Μαρακι ειναι ευκολο πιστεψε με...δεν αναλυει ιστορικα γεγονοτα,καμμια σχεση...θα σου αρεσει.Πες μου αν το διαβασεις....

εγω δυστυχως κατι παραμυθια διαβαζω στα ισπανικα μπας και μαθω τη γλωσσα...και μην νομιζετε,για παιδακια 6 χρονων ειναι...και εχω και αγνωστες λεξεις :lol::lol:

Αποφάσισα να το πάρω...

Θα ρωτήσω αν το έχει το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς...

Πάντα διάβαζα τα βιβλία σε 3-5 μέρες...

Τώρα με την μικρή...δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει να το τελειώσω, πάντως θα σε ενημερώσω για τις εντυπώσεις...

Φιλιά ξενιτεμένη μου...

Αυτο μου λειπει πολυ εδω ....η βολτα στα βιβλιοπωλεια ..... :(

και μενα Λαμπρινη...

για πειτε και αλλα βιβλια,θα ερθει η πεθερα μου το Πασχα να μου φερει καμμια δεκαρια να εχω..

φιλια Μαρακι μου :D

καλησπέρα σε όλες τις βιβλιοφάγες!!! εγώ ψηφίζω "μικρά Αγγλία" της Καριστιανη. Ύμνος στον έρωτα.

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Η τριλογία (κορυφαία και πολύ χορταστική) του Γιώργου Μιχαηλίδη...

Της επανάστασης, της μοναξιάς και της λαγνείας.

ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!!!!!!!!!! και το " Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη του Καρακάση

Συγγραφέας...Λένα Μαντά

Το έχει διαβάσει καμμιά?

Λέω να το πάρω κ να το διαβάσω, αν το έχει διαβάσει καμμιά ας γράψει εντυπώσεις, διάβασα την περιγραφή κ μου φάνηκε καλό.

Το καλοκαίρι το είδα κ δεν το πήρα γιατί δεν μου άρεσε το θέμα.

Τελικά μου το έφεραν δώρο γενεθλίων κι έτσι το διάβασα.

Κοίτα καλό ήτανε εντάξει, αλλά καμία σχέση με τα άλλα.

Δηλαδή αν θες να διαβάσεις Μαντά που κι εμένα μου αρέσει πολύ το ύφος γραφής

διάβασε πρώτα τα υπόλοιπα κι αυτό άστο τελευταίο.

Γιατί η γυναίκα έχει χάρισμα λέμε και μεταμορφώνει ακόμη κι αυτή την κοινότυπη ιστορία σε απολαυτικό ταξίδι αγκαλιά μ' ένα βιβλίο.

(μα πως τα λέω έτσι..) :lol:

Χθες μου έφερε μια φίλη "Το νησί" της Victoria Hislop, θα το διαβάσω και θα σας πω εντυπώσεις.

''ΤΟ ΝΗΣΙ'' συμπτωση!!!

και εγώ γι αυτό θα γραφα, είμαι στις πρώτες σελίδες, λόγω νετ(!!!!!) και έχω ακούσει τα καλύτερα, αντιγράφω κάποια από το οπισθόφυλλο:

< ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας -την πρώην αποικία των λεπρών....>

Σπιναλόγκα στην Κρήτη, μου χει κινήσει την περιέργεια, ομολογώ, κυρίως γιατί όταν πήγαμε Κρήτη διακοπές πριν δεκα χρόνια, ενώ απο τις πιο ζωηρές εντυπώσεις έιναι η επισκεψη στο νησί, μιλάμε καμιά σχέση εγώ, μόνο τη θέα και τη θαλασσα χάζευα, ούτε που έβαζα στο νου μου ότι εκεί ζούσαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Θα σας πω και γω.

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

το Νησί είναι πολύ καλό είδικα απο τη μέση και μετά δεν θα θέλετε να το αφήσετε. Μου άρεσε αρκετά. Όμως με αυτό που έπαθα πλάκα είναι το σπίτι δίπλα στο ποτάμι της Λένα Μαντά. Έχω και το τελευταίο της όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα να το διαβάσω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...