Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δοκιμάσαμε γιαούρτι (είμαστε τα τρια κουταλάκια του γλυκού τη μέρα). Λυσσάει ο καημένος να του δώσω παραπάνω. Βγάζει μια ελάχιστη μικρή κοκκινίλα όταν το τρώει, αλλά δε συγκαίγεται όπως παλιά. Όμως τον έχει βρει μια δυσκοιλιότητα άλλο πράγμα, οπότε μάλλον θα το διακόψω.

Λοιπόν το έκζεμα νομίζω ότι σχετίζεται με το σχολείο του. Μου γυρνάει φουντωμένος και μετά το μεσημεριανό ύπνο δεν υπάρχει τίποτα (ξέρω πλαστικούρα και κλιματισμός χμμμμμ). Σήμερα το πρωί πάντως δεν υπήρχε τίποτα.

Επίσης έκανα διακοπή μία μέρα από το βουβάλι και σήμερα του ξαναέβαλα, να δούμε αν ήταν από εκεί το έκζεμα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Koρίτσια να ρωτήσω κάτι επείγον???

Ισχύει πως όταν τα μωρα έχουν φλέγματα τα βγάζουν στις κενώσεις επειδή δεν μπορούν από το στόμα?? Είδα σήμερα την πάνα της μικρής γεμάτη βλέννη αλλά σαν φλέμμα ένα πράγμα όχι η συνηθισμένη. Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει περίπτωση να την έχει πειράξει κάτι γιατί δεν τρώει τίποτα εδώ κ δύο μέρες λόγω της ίωσης.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Θελω να κανω δοκιμή στο μοσχάρι στη μικρη. Συμφωνήσαμε με δυο γιατρούς πως μπορούμε να δοκιμάσουμε αρκεί να ειναι άριστης ποιότητας κλπ.

Πήρα τον κρεοπωλη κ με ρώτησε αν θελω μοσχάρι γάλακτος ή απογαλακτισμενο.

Τι λέτε εσείς;;; Παίζει ρόλο αυτο;; Δεν το είχα σκεφτεί.

Επισης λεω να της δοκιμάσω πρώτα ζωμο κ μετα κρέας.

Yugup3.png

Εγώ θα έλεγα απογαλακτισμένο. Για να μη σου πω βοδινό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεν είναι εκείνες που συνήθως ενοχλούν;

Συμφωνώ για το ζωμό.

Εμείς έχουμε ένα ελάχιστο σύγκαμα, αλλά δε σταματώ το γιαούρτι. Για τη δυσκολιότητα ήταν παρεξήγηση απλά δε μου είπαν στον παιδικό ότι είχαμε εξερχόμενα....

Νομίζω όμως ότι το βουβάλι,,, μας έκατσε στραβά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

a medical doctor who cured herself of MS (σκληρυνση κατά πλάκας). Please watch this video' date=' its fascinating.

Λέτε η λύση σε ένα τόσο δυσνόητο και δύσκολο νευρολογικό πρόβλημα να ήταν τόσο απλή;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

δεν ειναι απλη. οπως κ η ιδια η γκαπς δεν ειναι απλη- καθολου μαλιστα! δεν μπορω να ξερω τι εγινε ακριβως, αλλα επειδη ο ιδιος ο ανθρωπος δεν ειναι 'απλος' οργανισμος, αλλα πολυσυνθετος, υποθετω οτι η διατροφη επαιξε ενα πολυ σημαντικο ρολο, αλλα προφανως οχι τον μονο που εφερε την ιαση.

η γκαπς δεν εινα μια διατροφη που αποκλειεις καποιες τροφες και (προσπαθεις να ) τρως βιολογικα. αργησα πολυ να το καταλαβω αυτο... ειναι ενα σωρο αλλα πραγματα (καθαρισμος εντερου με αυτα τα περιβοητα κλισματα, αποτοξινωτικα μπανια, ορισμενα συμπληρωματα χορηγημενα με προσοχη, και προσεκτικο ελεγχο της καντιντα, πολλη πολλη παρατηρηση του συνολου των συμπτωματων και , εαν θα θελαμε καλα κ συντομα αποτελεσματα, επισης προσεκτικη επιλογητων υλικων που χρησιμοποιουμε στην κουζινα) που σκοπο εχουν ολα την αποτοξινωση και την επουλωση του εντερου.... Δεν φτανει μονο να τρως οτι ειναι στη διαιτα. κ μην ξεχναμε το οτι η διαιτα αυτη δεν μπορει να ειναι για ολους το ιδιο, κατι που την κανει , νομιζω, ακομα πιο πολυπλοκη......και δεν μου προκαλει τοση εκπληξη η ιαση απο μια σοβαρη ασθενεια..υπαρχουν πολλοι τροποι ιασης κ η πολυπλοκοτητα του καθενος μας μπορει και να βρισκει απαντηση σε καποιον απο αυτους.....

Διαφημίσεις

Κανένας δεν έχει ιαθεί από νευρολογική πάθηση μέχρι στιγμής, είτε αυτή λέγεται σκλήρυνση, είτε αλτσχάιμερ, είτε αμυοτροφική σκλήρυνση. Από τη στιγμή που ξεκινάει ο εκφυλισμός του ΚΝΣ, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη στην καλύτερη περίπτωση, αλλά πάντα μη αναστρέψιμη.

Και ο πατέρας μου και η μητέρα του μεγάλωσαν με ψωμί με προζύμι, γιαούρτι και τυρί με πυτιά, φτιαγμένο στο σπίτι από απαστερίωτο γάλα προβάτων και κατσικιών ελευθέρας βοσκής που μεγάλωναν χωρίς ζωοτροφές και φάρμακα, μικρή κατανάλωση κρέατος, πολλούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα και καρύδια) κατευθείαν από άγρια δέντρα που δεν είναι να πεις ότι είχαν φάρμακα κλπ, τηγανητά δεν έτρωγαν για να πεις ότι κατανάλωναν λάδι που είχε υποστεί θερμική αλλοίωση... πολλά από αυτά που ενσωματώνονται και στη γκαπς δλδ... αυτό δεν εμπόδισε κανέναν από τους δυο τους να αρρωστήσει από νευρολογικό, διαφορετικό για τον καθένα...

Καλή η διατροφή, αλλά μέχρι ένα σημείο... ό,τι υπάρχει στο DNA θα εκδηλωθεί αργά ή γρήγορα και κυρίως θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες..

δεν ξερω, δεν εχω διαβασει τιποτα για αυτες τις ασθενειες και οι γνωσεις μου περι βιολογιας περιοριζονται στη βιολογια της γ'λυκειου:)

αλλα αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι εκτος απο τη δικη μας δυτικη ματια για την ασθενεια κ την ιαση, υπαρχουν αιωνες αλλης εμπειριας , διαφορετικης, που λειτουργει κ διαφορετικα , οσο διαφορετικες δλδ ειναι κ οι κουλτουρες κ οι ανθρωποι..και αν η διατροφη προσεγγιζει οσο περισσοτερο γινεται την 'παραδοσιακη κουζινα' , εμενα μου πηγαινει πολυ να σκεφτω οτι συντελει στην ιαση.

δεν ξερω, δεν εχω διαβασει τιποτα για αυτες τις ασθενειες και οι γνωσεις μου περι βιολογιας περιοριζονται στη βιολογια της γ'λυκειου:)

αλλα αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι εκτος απο τη δικη μας δυτικη ματια για την ασθενεια κ την ιαση, υπαρχουν αιωνες αλλης εμπειριας , διαφορετικης, που λειτουργει κ διαφορετικα , οσο διαφορετικες δλδ ειναι κ οι κουλτουρες κ οι ανθρωποι..και αν η διατροφη προσεγγιζει οσο περισσοτερο γινεται την 'παραδοσιακη κουζινα' , εμενα μου πηγαινει πολυ να σκεφτω οτι συντελει στην ιαση.

Ναι αλλά στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα περάσαμε στη δυτική αντίληψη περί τροφής και ιατρικής... μέχρι και λίγες δεκαετίες νωρίτερα, ο κόσμος ακολουθούσε μια πολύ πιο φυσική διατροφή, πολύ πιο κοντά σε αυτό που του παρείχε ο τόπος του. Και αυτό που βλέπω στη γκαπς και σε άλλες παρόμοιες διατροφικές προτάσεις ειναι ότι πολύ αμερικανοποιημένες. Δλδ το βρίσκω λίγο παράλογο να ζεις στην Ελλάδα, με τόσο πλούσια παραγωγή σε ελαιόλαδο, και να στηρίζεσαι στο λάδι καρύδας που θα έρθει επεξεργασμένο από την Αμερική... και γενικά να ζεις στην Ελλάδα, να αγνοείς τις διατροφικές παραδόσεις της χώρας σου και να ακολουθείς μια θεωρητικά ιδανική διατροφή που απευθύνεται σε ένα πολύ διαφορετικό κοινό...

Κι ένα άλλο σημείο είναι ότι η δυτική ιατρική (η σοβαρή τουλάχιστον), δεν αποκλείει ποτέ τον ασθενή από εναλλακτικές μορφές θεραπείας ή διατροφής, αντίθετα τον ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει όποια τον κάνει να νιώθει καλύτερα (εκτός από περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών). Αλλά κανένας γιατρός δεν μπορεί να σου πει "ακολούθησε αυτή τη διατροφή κατά γράμμα" γιατί καμία διατροφή δεν μπορεί να εφαρμοστεί καρμπόν σε όλους. Οπότε εσφαλμένα κατηγορούμε τη δυτική ιατρική για παρωπίδες κλπ. στο θέμα αυτό.

Δεν είναι ότι κατακρίνω τη γκαπς αυτή καθ' εαυτή, κι αν κάτι έχει αποτέλεσμα για τον οποιονδήποτε δεν υπάρχει και λόγος να το αμφισβητήσεις στην τελική. Απλά όταν ακούω για διάφορα θαυματουργά που αποτελούν τη λύση για μακροχρόνια προβλήματα υγείας που κανένας ειδικός δεν τα κατανοεί πλήρως, γίνομαι πολύ επιφυλακτική.

Σας παρακολουθώ κι εγώ καιρό κυρίως στην προσπάθειά μου να ''τσακώσω'' κάποια υγιεινή συνταγή.

Κι ενώως ένα σημείο, αρκετά από αυτά που γράφεται μου φαίνονται λογικά, κάποια άλλα είναι όχι απλά παράλογα, είναι παραπληροφόρηση.

Συμφωνώ απόλυτα πως είμαστε ότι τρώμε. Και σε αρκετά σημεία βρίσκω τη γκαπς σωστή. Σε άλλα πάλι εξαιρετικά λάθος.

Όπως λέει και η κίνκα, κανείς δε μπορεί να με πείσει ότι ο σολωμός αλάσκας κονσερβοποιημένος που έρχεται από Αμερική ή όπου είναι πιο θρεπτικός από την πτωχή πλην τίμια σαρδελίτσα. Και καμμία διατροφή, στην οποία προτείνονται συμπληρώματα δε μπορεί να είναι αλάνθαστη. Αλάνθαστη είναι αυτή για την οποία δε χρειάζεσαι κανένα συμπλήρωμα!

Αυτό όμως που αναφέρεται, ότι η Κάμπελ θεράπευσε το αυτιστικό παιδάκι της με τη γκαπς, απλά δεν μπορεί να είναι αλήθεια.

Διατηρώ βεβαίως μια επιφύλαξη, αν αυτό όντως το λέει η Κάμπελ, ή απλά μεταφέρεται έτσι από συμφορουμίτισσες χωρίς να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Καθώς πολλές φορές έχω δει να παραποιούνται ακόμη και οδηγίες του ΠΟΥ στην προσπάθεια στήριξης των επιλογών μας.

Ένα αυτιστικό παιδάκι δε μπορεί να θεραπευτεί. Τα αυτιστικά συνήθως έχουν εντερικά προβλήματα με κύριο τη δυσκιλιότητα. Αν λοιπόν κάνουν μια διατροφή που θα τα ανακουφίσει σε αυτόν τον τομέα, επόμενο είναι να αλλάξει προς το καλύτερο η διάθεσή τους.

Αυτό όμως δεν είναι κάτι περίεργο. Κι ένας μη αυτιστικός άνθρωπος όταν είναι δυσκοίλιος και ανακουφίζεται, κι αυτός μες στη χαρά είναι μετά!

Djccp2.png

67KIp2.png

Δεν είναι ότι κατακρίνω τη γκαπς αυτή καθ' εαυτή, κι αν κάτι έχει αποτέλεσμα για τον οποιονδήποτε δεν υπάρχει και λόγος να το αμφισβητήσεις στην τελική. Απλά όταν ακούω για διάφορα θαυματουργά που αποτελούν τη λύση για μακροχρόνια προβλήματα υγείας που κανένας ειδικός δεν τα κατανοεί πλήρως, γίνομαι πολύ επιφυλακτική.

Αγλαια θα μου επιτρεψεις να κανω quote το μηνυμα σου

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2294423&postcount=5922

Δεν πρόκειται για θεωρία.

Η ιστορία ξεκινάει από το γιατρό Sidney Haas που αφιέρωσε περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας σε σοβαρά προβλήματα του πεπτικού: κοιλιοκάκη, ελκώδη κολίτιδα, χρόνιες διάρροιες κλπ.

Εξέδωσε ένα βιβλίο με το γιο του, το Management of Celiac Disease

όπου ανέλυε της επιδράσεις της SCD (Specific Carbohydrate Diet) στην ίαση του πεπτικού

Αργότερα, η Elaine Gottschall, της οποίας η κόρη σώθηκε με τη θεραπεία του Haas, δύο χρόνια πριν αυτός πεθάνει, αποφάσισε διασώσει και να διαδόσει αυτή τη θεραπευτική προσέγγιση. Μάζεψε επιπλέον υλικό από την έρευνα που έγινε μετά την έκδοση του βιβλίου του Haas και από την έρευνα που έκανε και η ίδια και έγραψε ένα βιβλίο, το Breaking the Vicious Cycle

Σε αυτό το βιβλίο αναφέρεται η σύνδεση του αυτισμού με τα προβλήματα του πεπτικού.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία θεωρία ή για μια υπόθεση, αλλά για τεκμηριωμένη έρευνα που βρήκε επιτυχημένη εφαρμογή για έναν σχεδόν αιώνα.

H Cambell ως νευρολόγος, διαπίστωσε ότι από τα νευρολογικά προβλήματα δεν είναι μόνο ο αυτισμός που συνδέεται με την υγεία του εντέρου.

Διαφημίσεις

ρε κορίτσια έλεος παντου βλέπετε αρρώστια, έκζεμα, αλλεργείες.....

χαλαρώστε λίγο και απολαύστε τη ζωή.....

μερικά πράγματα είναι απλά τυχαία ή δεν έχουν βλαπτική επίδραση στο παιδί τι σε νοιάζει αν κοκκινίζουν τα μαγουλάκια του μωρού από το κρύο ;

αφού λες είναι από το σχολείο τι του δοκιμάζεις τροφές (μα βουβάλι βρε μιρίκι μου;)

Tη διάγνωση δεν την έκανα εγώ στο έκζεμα αλλά δύο παιδίατροι και δύο αλλεργιολόγοι.

Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και οι τροφές και η επαφή με ουσίες του περιβάλλοντος. Με νοιάζει όταν έχει φαγούρα, εκνευρισμό και ναι δε μου αρέσει να έχει σπυράκια στο προσωπάκια του. Εσένα σου αρέσει;

Το βουβάλι είναι εξαιρετικό κρέας, ψάξε λίγο ίσως να βρεις ενδιαφέρον.

Μου αρέσει πολύ το πάθος με το οποίο υπερασπίζεσαι τα δικά σου δεδομένα, αλλά είναι αρκετές οι φορές που νιώθω ότι θα έπρεπε να αφήνεις περισσότερα περιθώρια για καινούρια ή διαφορετικά δεδομένα και αντιλήψεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Σε παρακαλώ ρίξε τους τόνους. Υποθέτω ότι έχεις σημαντικές πληροφορίες που θέλεις να μοιραστείς, αλλά μας εκνευρίζεις όλους και χάνουμε την ουσία.

Για την ιστορία σε αλλεργιολογικό τμήμα μεγάλου νοσοκομείου, η υπεύθυνη μίλησε για το θέμα του διαπερατού εντέρου και τη συσχέτισή του με τις αντιδράσεις (για να μην πω αλλεργίες, δυσανεξίες κλπ καθώς δε γνωρίζω τους όρους) σε τροφές σε περιπτώσεις όπως του παιδιού μου, αλλά και παιδιού με πολύ πιο δύσκολα συμπτώματα, όπως στασιμότητα στην ανάπτυξη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το βουβάλι είναι εξαιρετικό κρέας, ψάξε λίγο ίσως να βρεις ενδιαφέρον.

πιθανόν αλλά ασ το φάνε οι χώρες που το εκτρέφουν εγώ βολέυομαι με κοτόπουλο και αρνάκι εγχώριο....

το γεγονός ότι τα βατραχοπόδαρα είναι σούπερ νόστιμα δεν με κάνει να τα φέρω από κίνα με κούριερ ας τα φάνε οι κινέζοι εγώ τρώω το γαύρο μου....

πιθανόν αλλά ασ το φάνε οι χώρες που το εκτρέφουν εγώ βολέυομαι με κοτόπουλο και αρνάκι εγχώριο....

το γεγονός ότι τα βατραχοπόδαρα είναι σούπερ νόστιμα δεν με κάνει να τα φέρω από κίνα με κούριερ ας τα φάνε οι κινέζοι εγώ τρώω το γαύρο μου....

Καλε το βουβαλι ειναι απο την Κερκινη. Εμείς το τρώμε φανατικα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

http://www.vouvali.com/

Ενδεικτικά μόνο υπάρχουν κι άλλες φάρμες στην ίδια περιοχή. Πρόσεξε τη λέξη αυτόχθονες ράτσες.

Επίσης για βατραχοπόδαρα απευθύνσου στα Γιάννενα και στο Μεσολόγγι.

Δε μου αρέσει αυτό που γίνεται, αισθάνομαι κατηγορούμενη και ότι βάλλεται η αξιοπρέπειά μου με την τροπή της συζήτησης. Καταθέστε τις απόψεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας με καλύτερο τρόπο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Tη διάγνωση δεν την έκανα εγώ στο έκζεμα αλλά δύο παιδίατροι και δύο αλλεργιολόγοι.

ε τότε γνωρίζεις ότι το έκζεμα περνα μόνο του.... μετά από κάποια χρόνια

κάνε του συντηρική θεραπεία (ενυδάτωση αποφυγή των ερεθιστικών τροφών) να μη ταλαιπωρήται το μωρό και να μην το ταίζεις με κρεατόζουμα....

Εγώ να καταθέσω την εμπειρία μου μόνο.

Η μικρή επιτέλους τρώει κάποια γαλακτοκομικά (κεφίρ, γιαούρτι, κίτρινα τυριά) χωρίς να την πειράζουν. Να υπενθυμίσω ότι στο ιστορικό της είχαμε έντονες διάρροιες κ.α. από αυτές τις τροφές.

Ο άντρας μου δεν άντεξε άλλο χωρίς ψωμάκι. Του έφτιαξα από ντίνκελ με μαγιά. Το έφαγε 3 μέρες. Σήμερα η 3η μέρα έχει αέρια, φουσκώματα και πόνο στην κοιλιά. 2 μήνες στην φουλ gaps ήτανε τέλεια σε όλο το πεπτικό του.

Αν τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η διατροφή λειτουργεί σε εμάς, τότε δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Τι να κάνω τις επιστημονικές μελέτες (παρότι είμαι υπέρμαχος αυτών) όταν στην πράξη βλέπω αποτελέσματα;

Αλήθεια Νεραιδομαμά, πώς πάτε;

Όσο για τα κρεατόζουμα, να πω ότι η σουπίτσα παραδοσιακά θεωρείται άριστη τροφή όταν είσαι άρρωστος, αν αυτό λέει κάτι.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόση επίθεση;

Παρακαλώ προσπαθείστε να μην κλειδωθεί το θέμα γιατί ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ το έχουμε μεγάλη ανάγκη καθώς βλέπουμε καθημερινά τα οφέλη.

Οι υπόλοιποι αν θέλουν να μιλήσουν γενικότερα παρακαλώ ας ανοίξουν άλλο θέμα και τα συζητάμε εκεί. Αυτό το θέμα είναι καθαρά χρηστικό για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται και ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

ε τότε γνωρίζεις ότι το έκζεμα περνα μόνο του.... μετά από κάποια χρόνια

κάνε του συντηρική θεραπεία (ενυδάτωση αποφυγή των ερεθιστικών τροφών) να μη ταλαιπωρήται το μωρό και να μην το ταίζεις με κρεατόζουμα....

Κορίτσια, ειλικρινά θα το εκτιμούσα αν μου διευκρινιζατε το θέμα της Κάμπελ.

Προσωπικά δεν το είπα με καμμία ειρωνία.

Κοριτσια εχετε καμια ενδειξη/ανησυχια να το πω οτι θα επρεπε να ακολουθησετε τη διαιτα εσεις ή τα παιδια σας; Αν οχι, δεν νομιζω οτι τα γραφομενα βοηθανε καποιον και σιγουρα οχι εμας που την ακολουθουμε (και φυσικα οπως ειπε και η Κατερινα εχουμε διαβασει πολυ περισσοτερο απο οτι καποια τυχαια ποστς). Οποια θελει ας διαβασει το βιβλιο (υπαρχει και ηλεκτρονικα καποια παλαιοτερη εκδοση του) και μετα ας κρινει τι θα κανει στο παιδι της. Στο κατω κατω και λαθος να ειναι το σιγουρο ειναι οτι δεν βλαπτει. Τελοσπαντων αν εχετε καποια εμπεριστατωμενη αποψη που να προσθετει κατι, παρακαλω συνεχιστε. Προσωπικα θα αγνοησω τετοια σχολια απο δω και περα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...