Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς βρε Βέρα μου... σκοπός της GAPS είναι η καταπολέμηση των παθογόνων και η κάντιτα είναι το βασικό παθογόνο σε ένα προβληματικό έντερο.

Άμα είναι να μην την κάνουμε την GAPS καθόλου!

Απλά δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει ίαση όσο και να κάνουμε αυστηρά την GAPS όταν έχουμε βαρέα μέταλλα στον οργανισμό μας.

Μια κοπέλα στα Yahoo Groups μετά από 5 χρόνια GAPS είχε μυκητιάσεις και της είπε η Campbell ότι θα εξακολουθεί να έχει εάν δεν αφαιρέσει τα μαύρα σφραγίσματα από το στόμα της.

Τώρα μας έκανες την καρδιά περιβόλι:cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

E MA nai, δεν μπορουμε να ξεφορτωθουμε τοσα μαυρα σφραγισματα, που να βρουμε τοσα λεφτα και χρειαζεται πολυς χρονος. Σαφως δεν μπορεις να σκοτωσεις ολη την καντιντα, οση σκοτωνεις ομως απελευθερωνει τον υδραργυρο στον οργανισμο μας. Αρα για οσο καιρο εχεις τα μαυρα σφραγισματα μηπως ειναι προτιμοτερο να την περιοριζεις απλα? Να μη της δινεις τροφη για να εξαπλωνεται?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Νεραιδομαμα οποτε εχεις χρονο μου απαντας εσυ.

Τι χυμους στιβεις?

Τι γνωμη εχεις για το beet kvass? Eχω σκοπο να φτιαξω αυτες τις μερες. Απορω ομως γιατι το λενε kvass. Ayto einai ενα αναψυκτικο που φτιαχνεται απο ψωμι (προιον ζυμωσης φυσκα) αλλα οχι τουρσι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

https://www.facebook.com/groups/63032745368/

Ροζι ενα γκρουπ στο φεις wild fermentation, αν δεν εισαι ηδη μελος.

Διαφημίσεις

ζΑΧΑΡΙΝΙ καταλαβα τωρα ποια εισαι στο φεις...χαχα! :)

Και περα απο τα χρηματα που δεν μπορω να διαθεσω σε οδοντιατρους (εχω πολλα μαυρα απο οτι βλεπω) δεν θελω να επιβαρυνω τα παιδια που θηλαζουν γιατι οσο να ναι θα επιβαρυνθουν περισσοτερο αν τα αφαιρεσω. Ουτως αλλως θα πρεπει να περιμενω. Οποτε η αφαιρεση αμαλγαματων τωρα isn't an option.:(

E MA nai, δεν μπορουμε να ξεφορτωθουμε τοσα μαυρα σφραγισματα, που να βρουμε τοσα λεφτα και χρειαζεται πολυς χρονος. Σαφως δεν μπορεις να σκοτωσεις ολη την καντιντα, οση σκοτωνεις ομως απελευθερωνει τον υδραργυρο στον οργανισμο μας. Αρα για οσο καιρο εχεις τα μαυρα σφραγισματα μηπως ειναι προτιμοτερο να την περιοριζεις απλα? Να μη της δινεις τροφη για να εξαπλωνεται?

Ιδανικά δεν θα πρέπει να κάνεις την GAPS αλλά ούτε και να θηλάζεις... δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια όμως, προσπαθούμε στο βαθμό που μπορούμε.

Όπως είπε και Fairy's Μοm ακόμη και ένα να αφαιρούμε το εξάμηνο κέρδος είναι, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε επ' αόριστον, είδες τι έπαθε ο άλλος με την κηλίδα στο μάτι :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

αι περα απο τα χρηματα που δεν μπορω να διαθεσω σε οδοντιατρους (εχω πολλα μαυρα απο οτι βλεπω) δεν θελω να επιβαρυνω τα παιδια που θηλαζουν γιατι οσο να ναι θα επιβαρυνθουν περισσοτερο αν τα αφαιρεσω. Ουτως αλλως θα πρεπει να περιμενω. Οποτε η αφαιρεση αμαλγαματων τωρα isn't an option.:(

Εδώ κάνεις λάθος, ήδη επιβαρύνονται σημαντικά μέσω του θηλασμού.

Αν τα αφαιρέσεις με ασφάλεια η έκθεση τους θα είναι ελάχιστη.

Διαφημίσεις

Αλλα προβληματιζομαι στο θεμα της καντιντα. κατα ποσο δλδ ειναι συνετο να την σκοτωσουμε αν οντως εξυπηρετει.

Τι χυμους στιβετε δλδ?

Αυτό που σου είπε η ζαχαρίνι. Σκοπός δεν είναι να την εξολοθρεύσουμε. Κάτι τέτοιο απλά δεν γίνεται, γιατί είναι μέρος του οργανισμού μας. Σκοπός μας είναι να την περιορίσουμε, η γνωστή ισορροπία.

Εγώ στίβω ό,τι έχω και βρίσκω σε καλή κατάσταση στην λαική κυρίως.

Από φρούτα τα πάντα αλλά κυρίως μήλο και από λαχανικά, μαινδανό, σέλερι, σέλινο, καρότο, λάχανο, ό,τι βρω και ό,τι μου έρθει. Απλά φροντίζω να είναι η αναλογία του φρούτου μεγαλύτερη.

Ετσι λεγονται στα ελληνικα? Λες να εχουν και τα αλλα φαρμακεια? Θα ρωτησω το ξαδερφο μου. Ποσο κοστιζουν εδω Ελλαδα? Εχει διαφορα σε σχεση με iherb?

Τα ζητησα άλατα epsom. Κοσος το ειχα ποσταρει αρκετα παλιότερα, αλλα δεν το θυμάμαι. Περίπου μία ή άλλη πρέπει να εβγαινε.

Τι γνωμη εχεις για το beet kvass? Eχω σκοπο να φτιαξω αυτες τις μερες. Απορω ομως γιατι το λενε kvass. Ayto einai ενα αναψυκτικο που φτιαχνεται απο ψωμι (προιον ζυμωσης φυσκα) αλλα οχι τουρσι.

Δεν το έχω ψαξει καθόλου Βερα. Ειχα δει την συνταγη της Φαλλον αλλά βαρέθηκα να το φτιάξω. Ελεγα να κάνω φέτος όμως γιατί μου αρέσει το παντζάρι. Εγω για τουρσί το ξέρω :confused:

Εχω καταλαβει ότι όσο έχουμε τον υδραργυρο κάνουμε μικρά βηματακια στη βελτιωση της υγείας μας. Σημαντική πρόοδο θα δούμε αν τον ξεφορτωθούμε. Εχω βαλει στοχο 2 δοντια τον χρόνο για τον καθένα μας (ο αντρας μου εχει επίσης πολλά). Αν μπορεσουμε και παραπάνω ακόμα καλύτερα! Βάλε μικρούς στόχους για να μπορείς να τους πετύχεις (πχ 2 δόντια τον χρόνο)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το ξερω βρε οτι δεν σκοτωνεται ολη η καντιντα.

Διαφωνω στο οτι δεν βλαπτεται το μωρο οταν αφαιρεις τα σφραγισματα......ολο και και κατι περναει. Ιδανικο ειναι να τα εχεις αφαιρεσει πολυ πριν μεινεις εγκυος αλλα δεν ειχαμε ιδεα τοτε.

Και δυο δοντια το χρονο να κανεις θελω χρονια να τελειωσω..... παλι θα μου παρει χρονια η γκαπς να ολοκληρωθει......

Απο τη στιγμη που θηλαζουμε ολη αυτη η αποτοξινωση βλαπτει τα παιδια αλλα τα εχουμε ηδη βλαψει πριν ακομα γεννηθουν, τουλαχιστον με το θηλασμο τους δινουμε καποια βοηθεια να ανταπεξερθουν. Τουλαχιστον δεν τα εμβολιαζουμε και δεν τα επιβαρυνουμε χειροτερα. Αλλες δεν τα θηλαζουν αλλα τους εχουν επιβαρυνει με υδραργυρο απο εμβρυα και συν τοις αλλοις τα εμβολιαζουν. Το ιδανικο το εχουμε απωλεσει εδω και χρονια οποτε δεν το ψαχνουμε καν.

Αυτα ας τα ακουνε οσες δεν σκεφτονται ακομα εγκυμοσυνη.

Ετσι οπως πανε τα πραγματα οικονομικα στην Ελλαδα, πολυ φοβαμαι θα γινουν πολυτελειες κι αυτα που τρωμε ποσο μαλλον να αλλαζουμε σφραγισματα χωριις να πεφτουν :(

Εδω χρειαζομαστε θεραπειες και σκεφτομαστε πως θα τις πληρωσουμε ...

Rosie οταν αφαιρεις σφραγισμα παιρνεις και ομοιοπαθητικα ή συμπληρωματα για την προστασια απο τον υδραργυρο;

Moυ δίνει διάφορα, το βασικό όμως είναι η χλωρέλλα που αποτοξινώνει τον υδράργυρο.

Τη ρώτησα από πού θα φύγει ο υδράργυρος γιατί αγχωνόμουνα μήπως φύγει από το μητρικό γάλα και μου είπε από τα κόπρανα.

Σε τακτική βάση όμως δεν παίρνω κάτι, γι' αυτό κάνω την GAPS.

Όταν με το καλό αποθηλάσει η μικρή θα κάνω τεστ βαρέων μετάλλων και τότε θα συζητήσουμε και για αποτοξίνωση αν χρειαστεί μου είπε (chelation) κάθως και για τα παιδιά (μια και πήρανε μπόλικο υδράργυρο από μένα κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό). Αλλά για τα παιδιά δεν το συστείνει πριν από τα 7 τους χρόνια.

Ελπίζω ότι με την GAPS δεν θα χρειαστούνε, και μου είπε να φροντίσω να μην τους δίνω χημικά φάρμακα.

Το βασικό που κάνουνε οι ολιστικοί οδοντίατροι όταν αφαιρούνε ένα μαύρο σφράγισμα είναι ότι αφήνουνε το δόντι ανοικτό με φυσική προστατευτική ουσία για ένα διάστημα μεταξύ τριών-έξι μηνών προκειμένου να αποτοξινωθεί από το inside-out.

Όταν αφαίρεσα ένα μαύρο σφράγισμα σε συμβατικό οδοντίατρο μου το έκλεισε αμέσως με ρητίνη :(

Διαφημίσεις

Πόσα μαύρα σφραγίσματα έχεις Βέρα και είναι τόσο απαγορευτικό το ποσό;

Μπορείς να συζητήσεις μαζί της και να σου κάνει καλύτερη τιμή, ήδη εμένα μου παίρνει 10 Ευρώ λιγότερα (70 ανά σφράγισμα δηλαδή) χωρίς καν να της ζητήσω, λόγω οικονομικής κρίσης μείωσε τις τιμές.

Γιατι παω στον ομοιοπαθητικο? Δεν παω.....μονο αν παρουσιαστει μεγαλη αναγκη.

Να ναι καλα τα εναλλακτικα μου που με κρατανε γερη και υγιη αλλιως θα την ειχα βαψει....ξερεις δα απο ποσα με εχουν γλυτωσει τα τελευταια 2 χρονια και με τι βαριες θεραπειες θα ειχα μπλεξει. 6-7 σφραγισματα ειναι αν τα ειδα καλα. 70 ευρω παιρνει να το βγαλει. Συν ποσα αλλα να κλεισει? θα σε χρεωσει κι αλλα μετα για το οριστικο κλεισιμο?

Αλλα οπως ειπα ανησυχω γιατι θηλαζουν πολυ ακομα και τα δυο.

Δε μου λες αυτη τη χλωρελλα δεν μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε γενικως? Αρκει λες η γκαπς? Ειναι δυνατον να πηγαινουν μονο στα κοπρανα? Μακαρι....

Συν 50 νομίζω για το μόνιμο λευκό.

Γενικά αποφεύγω να πάρω οποιδήποτε αποτοξινωτικό σκεύασμα, πχ oregano oil ή ένα σωρό άλλα που διαβάζω στα Yahoo Groups που τους δίνουνε οι GAPS practitioners τους, λόγω θηλασμού.

Η χλωρέλλα πώς θα μπορεί να σε αποτοξινώσει έτσι κι αλλιώς εάν έχεις μαύρα σφραγίσματα ακόμη στο στόμα σου;

Αν γίνει με ασφάλεια όπως σου είπα η αφαίρεση δεν πρέπει να ανησυχείς, ειδικά εφόσον κάνεις την GAPS.

Εγώ παρατηρώ την κόρη μου πολύ προσεκτικά τις μέρες μετά την αφαίρεση κάθε σφραγίσματος και δεν πρόσεξα την παραμικρή αντίδραση.

Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς υδράργυρο παίρνουνε από σένα κάθε φορά που θηλάζουνε.

Για απονεύρωση ρώτησε μια κοπέλα την Campbell και της είπε ότι είναι καλύτερα να αποθηλάσει το παιδί πριν την κάνει (ήτανε νήπιο, δεν θυμάμαι ηλικία, γύρω στα δύο).

Σκέψου ότι εγώ έκανα απονεύρωση όταν η μικρή ήτανε ακόμη 2 μηνών :(

Φωτιά πήρε το νήμα!!! Αυτή είναι η δύναμη της κοινότητας.

Με βάζετε σε σκεψεις μέ όλα αυτά που μου γράφετε για τα σφραγίσματα, σκεφτόμουνα να το ξεκινήσω, αλλά αργότερα, ίσως να το επισπεύσω. Ευτυχώς έχω μόνο 4 μικρά χωρίς άλλες εργασίες. Προς το παρόν πάντως βλέπω συνεχή βελτίωση με την Gaps αλλά ίσως βρώ αργότερα καποιο κόλλημα στην πρόοδο λόγω των σφραγισμάτων.

Beet Kvass πίνω κάθε μέρα χωρίς όμως να μπορώ να πω οτι παρατήρησα κάτι συγκλονιστικό. Αλλά από την άλλη είναι ένα λιθαράκι και αυτό που συμβάλει στην συνεχή βελτίωση. Παράλληλα με το kvass πίνω και μία κουταλία αφιλτράριστο μηλόξηδο και μπορώ να πω ότι αισθανεσαι άμεσα ενα "στρώσιμο" στο στομάχι και ενέργεια. (πρωί, άδειο στομάχι)

Στο βιβλίο σε μία σύντομη αναφορά η Campell γράφει ότι δεν είναι ενθουσιασμένη με το chelation therapy αλλά προτιμά τον πιο ήπιο τρόπο της κατανάλωσης λαχανοχυμών για την αποτοξίνωση απο τα βαρέα μέταλλα. Επίσης στο site της στο faq γράφει ότι spiroullina, chlorela και τα διαφόρα φύκια (algae) πρέπει να καταναλώνονται στο full gaps και μόνο κατόπιν δοκιμής. Το ζήτημα της αποτοξίνωσης απο τον υδράργυρο είναι καίριο όπως και αν το δεις.

Πυρετός. Ως πιτσιρίκος, για μαμά και παιδίατρο το νούμερο ήταν 38. Πιο πάνω απο εκεί ξεκινούσαν τα μεγάλα μέσα για να πέσει. Και η αρρώστια συνεχιζότανε για μέρες.

Όταν επιτέλους διάβασα τί είναι και γιατί έχεις πυρετό αυτό που μου συμβαίνει σε κάθε ίωση έιναι το εξής: Πρόδρομα συμπτώματα, δεύτερη μέρα ήπιος πυρετός ή αν είναι βαρβατη ίωση μπορεί να φτάσω και τους 40 βαθμούς για 12 με 15 ώρες. Μετά απο αυτό θαυματουργή ανάκαμψη και πλήρης ίαση εντός ωρών.

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζω και μία παραλλαγή που αγγίζει τα όρια του μαγικού. Μόλις αισθανθω κάτι να με τριγυρίζει ...καυτή σαουνα για να ανέβει η θερμοκρασία τεχνητά και συνήθως την γλιτώνω ή την περνάω στο πόδι την ίωση.

Τα απόλυτα λινκς για Sauerkraout, τα βρήκα τυχαία.

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/05/15/the-science-behind-sauerkraut-fermentation/

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/07/03/sauerkraut-survivor-final-report/

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/08/20/can-fido-jars-defy-science-can-they-provide-a-fail-safe-spoilage-free-ferment-with-no-brine-cover-find-out/

Περιληπτικά: Η κυρία δοκίμασε 19 διαφορετικά βάζα, με λήψη δειγμάτων και εξέταση σε μικροσκόπιο για την υπαρξη μούχλας, και για την ποιότητα των προβιοτικών. Καταλήγει ότι τα βαζα FIDO είναι απο τις καλύτερες λύσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάγκη ούτε για εμβαπτισμό του λαχάνου με πρόσθετο βάρος, ούτε την χρήση airlock, γιατί από μόνο του το λάστιχο με το ελατήριο λειτουργεί ως airlock.

Την μέθοδο της σακκούλας που χρησιμοποιούσα, την θάβει, όπως και με ερωτηματικό τα κεραμικά Γερμανικά βάζα. Επειδή έχω το συγκεκριμένο ειδικό βάζο μόνο θετικά σχόλια έχω να πω, όλες τις φορές το λάχανο βγήκε τέλειο. Μούχλα δεν υπήρχε απο πάνω. Απλά χρειάζεται διαρκές συμπλήρωμα το νερό στο σιφωνικό καπάκι ώστε να μην μπει αέρας.

Τελικά τα pickl-it δεν είναι απαραίτητα.

Τα απόλυτα λινκς για Sauerkraout, τα βρήκα τυχαία.

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/05/15/the-science-behind-sauerkraut-fermentation/

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/07/03/sauerkraut-survivor-final-report/

http://www.nourishingtreasures.com/index.php/2012/08/20/can-fido-jars-defy-science-can-they-provide-a-fail-safe-spoilage-free-ferment-with-no-brine-cover-find-out/

Περιληπτικά: Η κυρία δοκίμασε 19 διαφορετικά βάζα, με λήψη δειγμάτων και εξέταση σε μικροσκόπιο για την υπαρξη μούχλας, και για την ποιότητα των προβιοτικών. Καταλήγει ότι τα βαζα FIDO είναι απο τις καλύτερες λύσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάγκη ούτε για εμβαπτισμό του λαχάνου με πρόσθετο βάρος, ούτε την χρήση airlock, γιατί από μόνο του το λάστιχο με το ελατήριο λειτουργεί ως airlock.

Αυτό ακριβώς το blog είχα διαβάσει και σας έγραψα για τα Fido jars! ;)

Αλλά αν μου στέλνουνε το conversion kit από Αμερική θα το πάρω.

Αυτά που έγραψες για τον πυρετό μου θυμίζουνε αυτά που γράφει στο άρθρο για τον καρκίνο ο Tom Cowan, το ξανάβαλα αλλά σήμερα το διάβασα με προσοχή:

http://www.westonaprice.org/cancer/a-holistic-approach-to-cancer

Highly recommended!

Δεν είμαι σίγουρη όμως αν τα Fido jars κάνουνε 100% air lock γιατί σ' αυτά βάζω το water kefir μου και χάνεται το ανθρακικό του, αλλά αν το βάλω σε άλλο μπουκάλι και το κλείσω καλά παραμένει, πχ μπουκάλι από Ξινόνερό Φλώρινας.

In any case, για την ώρα είναι η καλύτερή μας λύση.

Πρόσθεσε στο κόστος και την μετακίνηση από επαρχία σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη....

ζΑΧΑΡΙΝΙ καταλαβα τωρα ποια εισαι στο φεις...χαχα! :)

Και περα απο τα χρηματα που δεν μπορω να διαθεσω σε οδοντιατρους (εχω πολλα μαυρα απο οτι βλεπω) δεν θελω να επιβαρυνω τα παιδια που θηλαζουν γιατι οσο να ναι θα επιβαρυνθουν περισσοτερο αν τα αφαιρεσω. Ουτως αλλως θα πρεπει να περιμενω. Οποτε η αφαιρεση αμαλγαματων τωρα isn't an option.:(

:lol:Με πρόδωσε ο κ.Wild Fermentation!!!

Σχετικά με τα σφραγίσματα θυμήθηκα και κάτι που το είχα διαγράψει εντελώς από την μνήμη μου.. Ούσα έγκυος μου είχε χαλάσει ένα σφράγισμα (μάλλον μαύρο) και με την ευκαιρία η γιατρός μου άλλαξε και άλλο ένα....:cry::cry: Πόσο υδράργυρο θα έχει πάρει το καϋμένο το παιδάκι μου....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...