Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Παραθέτω και αυτό:

1/Διατροφή

Ο καρκίνος του παχέος είναι σπάνιος σε χώρες με χαμηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή σε χορτοφάγους πληθυσμούς. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι παράγοντες που ενοχοποιούνται, αλλά πιθανώς ευθύνεται το ζωικό λίπος ή καρκινογόνα που παράγονται κατά το μαγείρεμα ζωικών πρωτεϊνών σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα παρατηρήθηκε μια προστατευτική ιδιότητα των φυτικών ινών, όπως και των λαχανικών και των φρούτων. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) που βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά έχει επίσης μεγάλη προστατευτική δράση! Αντίθετα η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει την προδιάθεση για καρκίνο του παχέος.

 

Γενικές συστάσεις για την πρόληψη:

 

Τρώτε κόκκινο κρέας μια φορά την εβδομάδα. Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου.

Να έχετε ποικιλία στη διατροφή με τουλάχιστον 5 γεύματα πράσινων λαχανικών και φρούτων την ημέρα.

Καταναλώστε 2 φορές την εβδομάδα ψάρι και 2 φορές άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι).

Αποφεύγετε τα κατεργασμένα κρέατα όπως ζαμπόν, σαλάμι, μπέικον, λουκάνικα.

Να προσέχετε το βάρος σας! Σε περίπτωση που έχετε περιττά κιλά επιλέξτε μια υγιεινή διατροφή για να τα χάσετε η οποία θα σας καλύπτει πλήρως σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Μη ψήνετε υπερβολικά τα κρεατικά, και μην πίνετε πολύ αλκοόλ.

 

Από εδώhttp://cambridgeweightplan.gr/blog/2012/07/02/colorectal-cancer/

 

Kαι πάλι (χωρίς να είμαι καθόλου ειδικός ) πιστεύω σε αυτό που σου έγραψα αρχικά. Λογω της γενικότερης junk ζωής μας πολλοί ανθρωποι γύρω μας αναπτύσουν (ή έχουν την ταση) καρκινικά κύτταρα. Στην αρχη αρχη δεν το καταλαβαινεις και αν καταναλώνεις μεγαλες ποσότητες από κόκκινο κρεας και λίπος τότε θρέφεις τον καρκίνο. Πάντως αυτή η προτεινόμενη διατροφή μια χαρά μου φαίνεται βάζει 5 φορες την εβδομάδα πρωτεινη και απαγορεύει τα επεξεργασμένα που είναι φουλ στα χημικά, συντηρητικά. Ας μην ξεχνάμε οτί προκειται και για μία διατροφή που δεν θα την κάνουμε για πάντα! Είναι για ένα σύντομο χρονικό διαστημα. Αλλος ένας παράγοντας πιστεύω είναι και οτί ειδικά τα μοσχάρια παιρνουν πολλά φάρμακα και η τροφές τους περιέχουν πάρα πολλά χημικα. Ολα αυτά πάνε δυστυχώς στον οργανισμό μας και οι τοξίνες αποθηκεύονται στο λίπος τους... Επίσης αν το προσέξατε λέει και για την υψηλή θερμοκρασία. Το έχουμε ξαναπεί οτί καλό είναι να μαγειρεύεται το κρέας σε χασμηλή θερμοκρασία.

Και πάλι μόνο την γνώμη μου λέω...μπορεί να είναι και λανθασμένη.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα μας ενημερωσει η ροζι οταν γυρισει απο τις διακοπες της.

 

Σε μερικές μέρες φεύγουμε και εμείς, αν επιστρέψει στο ενδιάμεσο, θα την ρωτήσω, αλλιώς, μην ξεχάσετε να το κάνετε εσείς ε ; (παραγγελιά χαχα)!:P

----------------------

Link to comment
Share on other sites

Raw Apple Cider Vinegar ...... καμία ιδέα αν μπορεί να αγοραστεί από κάπου; Κατά προτίμηση εντός Ελλάδος.

Της Byodo σίγουρα και νομιζω υπάρχει και μια αλλη μάρκα που δεν θυμάμαι καθόλου. Ρώτα το μαγαζι με βιολογικά της γειτονιάς σου, αν δεν το έχει να στο παραγγείλει. Το βρίσκεις σχετικά εύκολα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το κρεας που συζητάτε κι εμείς μοσχάρι 1 φορά την βδομάδα, βία 2η (συνήθως σε μορφή κιμά. Τις υπόλοιπες χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί ή κατσίκι και φυσικά ψάρι υποχρεωτικά 1 φορά την βδομάδα, αν υπάρχει η δυνατότητα μπορεί και 2η. Και φυσικά υπάρχουν και τα όσπρια.

 

Θέλω να πω ότι η γκαπς δεν σε εγκλωβίζει σε μία κοκκινο-κρεατοφαγία. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλής ποιοτητας μπορείς να προσθέσεις και κουνέλι και πάπια ή χήνα. Ποικιλία υπάρχει και τονίζει μάλιστα η Κάμπελ ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία στο κρέας.

 

Για μένα πρόβλημα σε εισαγωγικά είναι το μαγείρεμα της μπριζόλας. Τις βάζω συνηθως στον φούρνο στους 150-160 και αν μπορώ βάζω και γάστρα. Αλλά ψηνονται αρκετή ώρα. Η Ρόζυ μου είπε για γκριλιέρα και προφανώς θα μαγειρεύονται πιο γρήγορα και πιο σωστά. Εσείς πώς κάνετε τις μπριζόλες, λουκάνικα, καλαμάκια, ωστε να ψηνονται σωστά και να είναι και νόστιμα (μαλακά)?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

απαγορεύει τα επεξεργασμένα που είναι φουλ στα χημικά, συντηρητικά.

Συμφωνώ ότι αυτά είναι η αιτία όλων των κακών (καρκίνος, καρδιά, κα ακόμα και ψυχολογικά).

 

Σκέψου Κατερινα ότι εσύ ψάχτηκες αρκετά νωρίς στη ζωή σου. Εγώ σκέφτομαι συνέχεια τι διατροφικές καταχρήσεις είχα κάνει στην δεκαετια των 20. Την διατροφή μου άρχισα να προσέχω μετά τα 29. Μέχρι τότε είχα χτίσει φαστφουνταδικα....!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για μένα πρόβλημα σε εισαγωγικά είναι το μαγείρεμα της μπριζόλας. Τις βάζω συνηθως στον φούρνο στους 150-160 και αν μπορώ βάζω και γάστρα. Αλλά ψηνονται αρκετή ώρα. Η Ρόζυ μου είπε για γκριλιέρα και προφανώς θα μαγειρεύονται πιο γρήγορα και πιο σωστά. Εσείς πώς κάνετε τις μπριζόλες' date=' λουκάνικα, καλαμάκια, ωστε να ψηνονται σωστά και να είναι και νόστιμα (μαλακά)?[/quote']

 

εγω τις κανω στο μεγαλο τηγανι με αρκετο νερο στην αρχη και χαμηλη φωτια, βραζουν πανω απο ωρα και στο τελος οταν φευγει το νερο μενουν στο λιπος τους. Βαζεις ακομα μπολικο κρεμμυδι-σκορδο-ριγανη-πιπερι-λεμονι, αν θες επιπλεον λαδι. Αφου γινουν πολυ μαλακες ανοιγω το καπακι να φυγει το πολυ νερο, βαζω και το αλατι. Ουσιαστικα ειναι βραστες. Δε ξερω αν ειναι πιο σωστα απο το φουρνο αλλα νομιζω γινονται το ιδιο νοστιμες και βασικα εμενα μου ειναι πιο ευκολο.

Link to comment
Share on other sites

Βέρα συμφωνώ με την Κατερινούλα! Κάτι πρέπει να κάνεις! Δεν γίνεται να σε πηγαίνουν πίσω και να μην ξέρεις και τι φταίει. Στην ίντρο ειδικά που ξεκινάς tabula rasa θα κάνεις εισαγωγή σε τροφή που δεν θα τον πειράζει, και θα νομίζεις ότι τον πείραξε η ασφαλής τροφή? Και η ίντρο δεν είναι παιχνιδάκι. Έχει ζόρι, το καταλαβαίνεις. Σκέψου φιλενάδα τρόπο να τους κόψεις τον βήχα!

 

Πραγματικά στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν ακούω για τόση παρέμβαση από συγγενείς!!! Και θυμώνω! Και να πεις ότι τους έδωσαν καμία πατάτα ή ρύζι να το καταλάβω...αλλά πίτσα???!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ τις έκανα έτσι παλιότερα, αλλά το σταμάτησα γιατί μου φαίνεται ότι ήθελαν περισσότερη ώρα από τον φούρνο.

Εγώ τις τσιγάριζα και λίγο στην αρχή. Εσύ φαντάζομαι δεν τσιγαρίζεις, μόνο σιγοβράζεις?

 

Πάντως το ελαφριά ψημένες τελικά μόνο σε γκριλιέρα μπορείς να το πετύχεις μου φαίνεται.

Όποτε έχω επιχειρήσει στο γκριλ του φούρνου ήταν μεγάλη αποτυχία πάντως!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον η Σαρα μου απαντησε με αυτο.

 

 

I think it is a good plan to the probiotics when you start intro. Just doing the intro can really trigger die-off, so you don't want to make that worse by taking probiotics at the same time. Then you can reintroduce the probiotics when you are past the first few weeks and can tell whether or not you are still having any die-off reaction.

 

The full dairy progression start with NO dairy whatsoever for 6 weeks, then you start slowly from there by doing a sensitivity test (placing some whey in a little place on your arm and check the next morning to see if there is any angry red reaction). If you don't react to the whey on your skin, then you introduce small amounts of whey into the diet, then working your way into yogurt, kefir, cheese, and butter. If you already did the full progression, then you should be fine to keep consuming the kefir and yogurt during intro. But if you didn't do the full progression, you may want to before you do intro.

 

 

6 βδομαδες να μεινω χωρις γαλακτοκομικα??????????? Θα σαλταρω! Ασε που υπολογιζα να ξεκινησουμε ιντρο τελη Αυγουστου.

 

Μου ρχεται ζορι τοσο καιρο χωρις κεφιρ και λιγο τυρακι. Εσεις εχετε περασει απο αυτη τη διαδικασια? Τα παιδια τα περασατε? Ο δικος μου βασικα δεν θελει τα γαλακτοκομικα ζητημα αν θα φαει λιγο τυρι στην πιτσα. Κι επειτα τι κανεις με το μαγειρεμα του φαγητου, αφου μαγειρευω με βουτυρο.

 

Προβληματιστηκα με το θεμα των γαλακτοκομικων. Τι με επιασε χθες το βραδυ κι εφαγα πολυ τσενταρ, δεν μπορουσα να σταματησω ενω συνηθως τρωω περιορισμενα. Σημερα το πρωι ειχα στομαχοπονο. Μου κανε εντυπωση, αρα υπαρχει θεμα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια ειναι μεγαλο προβλημα οι δικοι μου. Οταν εκανα αποχη απο γαλακτοκομικα λογω αλλεργιας που ειχαμε τραβηξει τοσα με τα πρασινα υδαρη κακα παλι δεν καταλαβαιναν. Επειδη αυτοι δεν μπορουν τους περιορισμους και δεν ειναι ικανοι να κλεισουν το ρημαδι το στομα τους στο φαι θελουν να νομιζουν οτι το φαι δεν φταιει για τιποτα. Για ολα τα κακα που μας βρισκουν φταιω κατα κανονα εγω γιατι δεν ειμαι καλη μαμα.(πεθερικα εχω για γονεις οπως καταλαβαινετε!)

 

Ειχαμε υποτιθεται αλλεργια και παλι προσπαθουσε η μητερα μου να μας χαλασει το προγραμμα. Του ειχε δωσει και γιαουρτι χωρις να με ρωτησει. Λετε να πειστουν τωρα που αυτοι δεν βρισκουν να υπαρχει κανενα προβλημα??? Εδω η παιδιατρος μαλωσε ανοιχτα το μπαμπα μου που εδινε στα παιδια τυροπιτες του φουρνου και μου ειπε μπροστα τους να τα πεταω οποτε φερνουν και παλι τους κεφαλιου τους κανουν. Ολα τα βρισκουν υπερβολικα, δεν συμφωνουσαν καν που επαιρνε αντιβιωση για την ουρολοιμωξη και χημειοπρφυλαξη για συντηρηση, κι αυτο το χρεωνουν σε μενα ως λαθος. Περιμενετε να παρουν σοβαρα αλλα θεματα?

 

Χθες μου την εδωσε πολυ γιατι ενω ορκιζεται οτι τιποτα απαγορευμενο δεν δινουν πηγε κι εχωσε την πιτσα στο στομα χωρις καν να ζητησει το παιδι. Τους εχω σκυλοβρισει, τους εχω απαγορευσει να δουν τα παιδια για βδομαδες, με εχει ακουσει ολη η γειτονια αλλα παλι τα ιδια κανουν. Ειναι αθεραπευτη περιπτωση. Η μονη λυση ειναι να κλειστω σπιτι και να μη τους παω το παιδι να το κρατησουν. Μαζι οταν παμε απλα θα στεκομαι κερβερος απο πανω. Αλλα ειναι προβλημα να μη μπορω να το αφησω να το κρατησουν καποια στιγμη.

 

Σημερα εκανα πλυση εγκεφαλου στον πατερα μου οτι για ολα τα προβληματα του μεγαλου (γιατι μονο προβληματα του βρισκουν!) φταιει η ζαχαρη που τον ταιζουν συνεχεια και παλι επεμενε οτι τα παιδια πρεπει να τρωνε απο ολα κι αυτοι οταν ηταν παιδια (στον εμφυλιο) τους εδιναν κομματακια ζαχαρη επειδη χρειαζοταν και δες τα παιδια στο χωριο που τρωνε ζαχαρη και δεν παθαινουν τιποτα και μπλα μπλα.......και μιλαμε τωρα για μορφωμενους ανθρωπους οχι για τον πεθερο μου που ειναι τσομπανος και δεν μπλεκεις καν σε τετοια συζητηση μαζι του.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ τις έκανα έτσι παλιότερα' date=' αλλά το σταμάτησα γιατί μου φαίνεται ότι ήθελαν περισσότερη ώρα από τον φούρνο.

Εγώ τις τσιγάριζα και λίγο στην αρχή. Εσύ φαντάζομαι δεν τσιγαρίζεις, μόνο σιγοβράζεις?

 

Πάντως το ελαφριά ψημένες τελικά μόνο σε γκριλιέρα μπορείς να το πετύχεις μου φαίνεται.

Όποτε έχω επιχειρήσει στο γκριλ του φούρνου ήταν μεγάλη αποτυχία πάντως![/quote']

 

Εγώ σώθηκα με το cast-iron skillet, το βάζω πρώτα στο μάτι να κάψει, τις βάζω μέσα στεγνές (χωρίς λάδι και αφού τις έχω περάσει με χαρτί για να μην έχουν νερά, τις γυρίζω μία φορά και μετά τις βάζω κατευθείαν φούρνο που τον έχω ζεστάνει παράλληλα. Μόνο έτσι κατάφερα να τις κάνω να μένουν μαλακές και ζουμερές και να ψήνονται μόνο με το λίπος τους και χωρίς επιπλέον λάδι/ λίπος. Και όχι μόνο τις χοιρινές, αλλά και τις μοσχαρίσιες, που όσες φορές είχα επιχειρήσει με άλλο τρόπο γινόντουσαν σόλα κρεπ.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πήρα αυτην την απάντηση:

 

intro and tandem? advice...

 

Congratulations on your friend starting GAPS.

 

It is okay for your friend to do the intro while breastfeeding because nursing

is not their main source of nourishment like it is in an infant who is not

eating food yet. If one of her kids was still under 6 months of age and not

eating food yet, the intro would be out of the question. But as they grow and

begin eating foods, breastfeeding is sort of like a "side dish" rather than the

main menu, so the intro is okay. I still wouldn't do intro with a 9 month old

baby for example, because nursing is not quite a side dish for that age group

yet.

I am assuming that the 2 year old is eating a full diet, and I shoudl not assume

that. My niece would not accept food until she was nearly 2 years old. She

nursed only for that whole time and it was so frustrating for her mom. She just

kept rejecting food. So, I am assuming that the 2 year old is eating food with

what I am saying!!

 

she will need to pay attention to her kids and see if they experience any

reactions to her doing the intro (i.e., toxins coming out of the breastmilk).

She definitely does not have to stop breastfeeding, just take note of if they

are having side effects from ingesting the breastmilk that might have toxins

coming out in it. With her 2 year old who is also doing GAPS, it would be hard

to tell if he is having his own die off from the diet or dealing with toxins

from the breast milk. since the 5 year old is not on GAPS, any change in his

behavior would be a result of the die off for sure. At their age, they can

handle this most likely, but if they do seem to have too much die off from the

breastmilk, then the mom could reduce the potency of the diet by not having as

many probiotics foods for instance. Or she could work her way backwards from

full GAPS which she is doing now, slowly removing full GAPS foods until she is

on stage 6, then keep going back until she is at stage 1, then go forward from

there. This will help keep the die off very progressive rather than the whammo

most people get from starting intro cold turkey. But this would take time, and

she may not want to wait for all that progressiveness.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σώθηκα με το cast-iron skillet, το βάζω πρώτα στο μάτι να κάψει, τις βάζω μέσα στεγνές (χωρίς λάδι και αφού τις έχω περάσει με χαρτί για να μην έχουν νερά, τις γυρίζω μία φορά και μετά τις βάζω κατευθείαν φούρνο που τον έχω ζεστάνει παράλληλα. Μόνο έτσι κατάφερα να τις κάνω να μένουν μαλακές και ζουμερές και να ψήνονται μόνο με το λίπος τους και χωρίς επιπλέον λάδι/ λίπος. Και όχι μόνο τις χοιρινές, αλλά και τις μοσχαρίσιες, που όσες φορές είχα επιχειρήσει με άλλο τρόπο γινόντουσαν σόλα κρεπ.

Ευχαριστώ για την πληροφορία!

 

Είναι μαντεμένιο αν καταλαβαίνω σωστά?

Πόση ώρα τις ψήνεις συνολικά?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πήρα αυτην την απάντηση:

 

intro and tandem? advice...

 

Congratulations on your friend starting GAPS.

 

 

 

 

Φιλεναδιτσα αγαπημενη σε ευχαριστω παρα πολύ! Μηπως μου στειλεις το λινκ που εβαλες την ερωτηση να το παρακολουθω? Θα το συζητησουμε μαζι τηλεφωνικα κιολας γιατι εχω μπερδευτει με τα σταδια που αναφερει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

6 βδομαδες να μεινω χωρις γαλακτοκομικα??????????? Θα σαλταρω! Ασε που υπολογιζα να ξεκινησουμε ιντρο τελη Αυγουστου.

 

Μου ρχεται ζορι τοσο καιρο χωρις κεφιρ και λιγο τυρακι. Εσεις εχετε περασει απο αυτη τη διαδικασια? Τα παιδια τα περασατε? Ο δικος μου βασικα δεν θελει τα γαλακτοκομικα ζητημα αν θα φαει λιγο τυρι στην πιτσα. Κι επειτα τι κανεις με το μαγειρεμα του φαγητου, αφου μαγειρευω με βουτυρο.

 

Προβληματιστηκα με το θεμα των γαλακτοκομικων. Τι με επιασε χθες το βραδυ κι εφαγα πολυ τσενταρ, δεν μπορουσα να σταματησω ενω συνηθως τρωω περιορισμενα. Σημερα το πρωι ειχα στομαχοπονο. Μου κανε εντυπωση, αρα υπαρχει θεμα.

Εγώ το έκαν στην φουλ και η μεγάλη μου κανονικά από την ίντρο. Τα τελευταία τις τα έκανα εισαγωγή σε πιο γρήγορους χρόνους με καλά αποτέλεσματα (βούτυρο και τσένταρ). Αν δεν τα είχα σταματήσει τα γαλ/κα ακόμα στην ίντρο θα είμασταν!

 

Πάντως όλα μία ιδέα είναι. Θα τα καταφέρεις, άλλωστε το έχεις ξανακάνει. Απλά μπορείς να κάνεις πιο γρήγορες εισαγωγές, αν βλέπεις ότι όλα πάνε καλά. Θα δεις ότι θα διαβάζεις καλύτερα το σώμα σου όταν καθαρίσει ο οργανισμός σου με την αποχή. Πραγματικά η αρχή είναι δύσκολη. Πάντως θα σε συμβούλευα να μην αρχίσεις όσο έχει ζέστη. καλό είναι την ίντρο να την αρχίσεις όταν πιάσουν τα κρύα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ τις έκανα έτσι παλιότερα' date=' αλλά το σταμάτησα γιατί μου φαίνεται ότι ήθελαν περισσότερη ώρα από τον φούρνο.

Εγώ τις τσιγάριζα και λίγο στην αρχή. Εσύ φαντάζομαι δεν τσιγαρίζεις, μόνο σιγοβράζεις?

 

Πάντως το ελαφριά ψημένες τελικά μόνο σε γκριλιέρα μπορείς να το πετύχεις μου φαίνεται.

Όποτε έχω επιχειρήσει στο γκριλ του φούρνου ήταν μεγάλη αποτυχία πάντως![/quote']

 

Εγώ τίς βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτες τελείως (εννοώ χωρίς πρόσθετο λίπος), σε χαμηλή φωτιά 4 ή 5 με κλίμακα το 9. Τις καπακώνω και βγάζουν το ζουμάκι τους. Υστερα μόλις μαλακώσουν χύνω το περρίσιο νερό και τις αφήνω να πάρουν λίγο χρώμα με ανοιχτό καπάκι. Τελειες, μαλακές και γρήγορες. Στο φούρνο μου ξεραίνονται πάρα πολύ και δεν τις βάζω. Τα καλαμάκια τα κάνω στην ψηστιέρα-τοστιέρα. Αλλά δεν μπορώ να πω οτί βγαίνουν και τέλεια... Μια φίλη μου είχε μια συσκευή "ρομποτάκι" την έλεγε και τα έκανε τελεια! Σαν αγοραστά!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Φιλεναδιτσα αγαπημενη σε ευχαριστω παρα πολύ! Μηπως μου στειλεις το λινκ που εβαλες την ερωτηση να το παρακολουθω? Θα το συζητησουμε μαζι τηλεφωνικα κιολας γιατι εχω μπερδευτει με τα σταδια που αναφερει.

Για σένα τα πάντα το ξέρεις! :-)

 

Θα σε παρω όταν επιστρέψει η δωρεάν σύνδεση στο σπίτι :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σημερα εκανα πλυση εγκεφαλου στον πατερα μου οτι για ολα τα προβληματα του μεγαλου (γιατι μονο προβληματα του βρισκουν!) φταιει η ζαχαρη που τον ταιζουν συνεχεια και παλι επεμενε οτι τα παιδια πρεπει να τρωνε απο ολα κι αυτοι οταν ηταν παιδια (στον εμφυλιο) τους εδιναν κομματακια ζαχαρη επειδη χρειαζοταν και δες τα παιδια στο χωριο που τρωνε ζαχαρη και δεν παθαινουν τιποτα και μπλα μπλα.......και μιλαμε τωρα για μορφωμενους ανθρωπους οχι για τον πεθερο μου που ειναι τσομπανος και δεν μπλεκεις καν σε τετοια συζητηση μαζι του.

 

Και αυτη η ξεροκεφαλια που εχουν ειναι απο το gaps που εχουν οι ιδιοι και απο αυτα που συνεχιζουν να καταναλωνουν αφου 'δεν παθαινουν τιποτα'! (για τους δικους μου γονεις-πεθερικα παει αυτο!)

Ασε οταν δεν εισαι απο πανω ολη μερα, ειναι αδυνατο να εφαρμοσεις σοβαρα γκαπς, ποσο μαλλον ιντρο.

Παλια ναι τρωγανε ζαχαρη για πρωινο αλλα ο οργανισμος τους ηταν καθαρος, ουτε αντιβιωσεις, ουτε καυσαερια, ουτε τοσα βλαβερα παντου. Αλλα τι να πεις , κι εγω τα λεω σε γιατρους που ταιζουν τα παιδια τους 3 παγωτα τη μερα και γελανε...αφου αυτοι δε παθαν τιποτα οταν ηταν μικροι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πληροφορία!

 

Είναι μαντεμένιο αν καταλαβαίνω σωστά?

Πόση ώρα τις ψήνεις συνολικά?

 

Ναι είναι μαντεμένιο και λένε ότι απελευθερώνει και σίδηρο στις τροφές, ειδικά όσο πιο όξινες είναι. Μπορείς να φτιάξεις και ψωμί στη γάστρα, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό.

 

Δεν έχω μετρήσει χρόνο, αλλά υπολογίζω γύρω στο μισάωρο με 40λεπτο. Αυτό φαντάζομαι το ρυθμίζεις όπως θέλεις, εγώ συνήθως το πρωί μαγειρεύω ολίγον βιαστικά για να προλάβω να την πάω και καμιά βόλτα παιδική πριν γκρεμίσει το σπίτι :-)

 

Έχω πάρει και το griddle της ίδιας εταιρείας, το βάζω πάνω στα μάτια

(εδώ είναι με γκάζι) και έχω κάνει μπιφτέκια, κολοκυθοκεφτέδες κλπ. (δεν ξέρω κατά πόσο είναι gaps-legal αυτά βέβαια!)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

Για σένα τα πάντα το ξέρεις! :-)

 

Θα σε παρω όταν επιστρέψει η δωρεάν σύνδεση στο σπίτι :-)

 

Χαχαχχχχχχ!!!! Κατα τις 8 θα παμε βολτα τα παιδια να ξερεις.

 

Δε μου λες......με τι θα μαγειρευω εγω τοτε? Αφου το βουτυρο δεν επιτρεπεται?

 

 

6 ολοκληρες βδομαδες αποχη???????? Το λεει η Καμπελ αυτο?

 

Κοιτα το σκεφτομουν και λεω δεν ειναι τραγικο αφου μονο το κεφιρ και τα τυρια θα βγαλω. ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΚΕΦΙΡ στις διακοπες που θα παμε σε δυο βδομαδες.

 

Ελεγα να ξεκινησω ιντρο τελη αυγουστου για να περασουμε τα δυσκολα οσο δεν εχω αλλη απασχοληση και μπορω να ειμαι απο πανω του ολη μερα.

 

 

Αλλο τωρα...ο μικρος ουσιαστικα κανει αποχη αφου δεν τρωει τυρια ουτε πινει κεφιρ. Μονο βουτυρο στο φαγητο. Το δυσκολο ειναι να τον βαλεις να τα δοκιμασει

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχχχχχχ!!!! Κατα τις 8 θα παμε βολτα τα παιδια να ξερεις.

 

Δε μου λες......με τι θα μαγειρευω εγω τοτε? Αφου το βουτυρο δεν επιτρεπεται?

 

 

6 ολοκληρες βδομαδες αποχη???????? Το λεει η Καμπελ αυτο?

 

Κοιτα το σκεφτομουν και λεω δεν ειναι τραγικο αφου μονο το κεφιρ και τα τυρια θα βγαλω. ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΚΕΦΙΡ στις διακοπες που θα παμε σε δυο βδομαδες.

 

Ελεγα να ξεκινησω ιντρο τελη αυγουστου για να περασουμε τα δυσκολα οσο δεν εχω αλλη απασχοληση και μπορω να ειμαι απο πανω του ολη μερα.

 

 

 

Αλλο τωρα...ο μικρος ουσιαστικα κανει αποχη αφου δεν τρωει τυρια ουτε πινει κεφιρ. Μονο βουτυρο στο φαγητο. Το δυσκολο ειναι να τον βαλεις να τα δοκιμασει

 

 

Aυτό που συστήνεται είναι coconut oil.

 

Πάντως από αυτό που κατάλαβα από το email είναι πως δεν κάνει για μωρά που θηλάζουν πολύ αλλά συμπληρωματικά με το φαγητό τους. (σωστά :?:). Η δικιά μου ναι μεν τρωει αρκετό φαγητό- δεν έχω παραπονο. Αλλά θηλάζει κυριολεκτικά ΟΛΗ μέρα! Μπορεί και κάθε 15 λεπτα ας πούμε! Ετσι θα περνάνε πολλές τοξίνες. Καλά κατάλαβα?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Α μαλιστα! Σε ευχαριστω Κατερινουλα! Θα σκεφτω πως θα γινει τοσο μαγειρεμα με λαδι καρυδας.

 

 

Κι εγω αυτο καταλαβα και η αληθεια ειναι οτι και ο δικος μου θηλαζει αρκετα αλλα δεν γινεται κι αλλιως.

 

Οποτε μαζι με μενα θα κανει το diary progression και ο μικρος. Εσυ το εκανες στη δικη σου?

 

πΩς κανεις το sensitivity test στα μικρα αληθεια? Χλωμο το κοβω να τον πασαλειψω με κατι και να το αφησει ησυχο μεχρι το πρωι. Θα σκουπιζεται σαν μανιακος.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Α μαλιστα! Σε ευχαριστω Κατερινουλα! Θα σκεφτω πως θα γινει τοσο μαγειρεμα με λαδι καρυδας.

 

 

Κι εγω αυτο καταλαβα και η αληθεια ειναι οτι και ο δικος μου θηλαζει αρκετα αλλα δεν γινεται κι αλλιως.

 

Οποτε μαζι με μενα θα κανει το diary progression και ο μικρος. Εσυ το εκανες στη δικη σου?

 

πΩς κανεις το sensitivity test στα μικρα αληθεια? Χλωμο το κοβω να τον πασαλειψω με κατι και να το αφησει ησυχο μεχρι το πρωι. Θα σκουπιζεται σαν μανιακος.

 

Ναι εμεις είχαμε αλλεργία βαρβάτη στα γαλακτοκομικά οπότε το πήγα πααααρα πολύ αργά. Πριν λίγο καιρό της έδωσα γιαούρτι ;). Το sensivity τελικά δεν ξέρω και πόσο αξιόπιστο είναι. Μάλλον για πολύ βαριές περιπτώσεις και για αλλεργικό σοκ, γιατί όσες φορ'ες το έκανα αρνητικό βγήκε αλλά αν κατανάλωνε την τροφή είχε συμπτώματα. Αυτό που κάνεις είναι οταν κοιμηθεί να πάρεις το ένα ή και τα δύο χεράκια και να αλείψεις μικρή ποσότητα υγρού (ή στερεού πολτοποιημένου) μέχρι να απορροφηθεί. Μετα περιμένεις μέχρι το πρωι να δεις αποτελέσματα...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...