Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ

Recommended Posts

της δίνω 2 φορές γάλα το βράδυ για να συμπληρώνει τα ml που πρέπει να παίρνει, όχι γιατί δεν τρώει την κρέμα.Δηλαδή τώρα πλεον το πρόγραμμα μας είναι

7-8 το πρώι 180 ml γάλα

10 φρουτόκρεμα 1 μπωλ γεμάτο

1-2 μεσημεριανό 1 μπωλ γεμάτο

5 κρέμα (περίπου 200 κατεβάζει το θηρίο) ή γιαουρτάκι αλλά δεν της αρέσει και πολύ

8 γάλα κάπου 120ml

και κατά τις 10 πρίν κοιμηθεί άλλα 120 ml

αντί για κρέμα αν της δώσεις γιαουρτάκι καλύτερα, μήπως της αρέσει περισσότερο? ή να βρεις κάποια γεύση από τις κρέμες που ίσως της αρέσει περισσότερο πχ μπισκοτόκρεμα

έχουμε το ιδιο προγραμμα :

06:50 γαλα 250-280 ml

10:00-10:30 φρουτοκρεμα εμποριου ή φρουτα αναλογα με το τι υπαρχει στο ψυγείο

13:30-14:00 φαγητο μεσημεριανο-Ν Α Ν Ι !!!!

17:00 κρεμα εμποριου-φαριν λακτε ή μπισκοτοκρεμα ή κρεμα βανιλια ρυζαλευρο ή γιαουρτι 2 κουτακια

19:00 αχλαδι ή μηλο ή μπανανα μπουκιτσες κυριως για παιχνιδι

21:00 γαλα 280 - 300 ml και Ν Α Ν Ι !!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποιον τραχανά παίρνετε? κξυνό, γλυκό, σταρένιο? βάζετε γάλα? θέλω να του ξεκινήσω αλλά το καλοκαίρι δεν μου πήγαινε, επίσης μάλλον πρέπει να είναι βιο, και κουάκερ θα δοκιμάσω, αλλά φοβάμαι για μεταλλαγμένα, ποια παίρνετε?

τραχανά ξυνό, ο γλυκός στα μέρη μου είναι ο σταρένιος ευτυχώς εμείς έχουμε άκρες στο χωριό και τον έφτιαξε η μητέρα μου σε βιοτεχνία αφού τους πήγε τα υλικά :-) και με γάλα γίνεται και με ντοματούλα ή μπορείς να βάλεις και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι

η κόρη μου τον τρώει με παρμεζάνα μέσα αλλά μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου

Το μέλι ανάλογα με τον γιατρό πάλι κάποιοι λένε μετά τον χρόνο κάποιοι μετά τα 2 χρόνια

Sevoula !!! η συνταγή με το κουάκερ και το μέλι ποοολύ καλή άρεσε και σε μπαμπά και κόρη !!!:P:p

τελικά δεν μπορώ να φτιάξω τη μελόσουπα ακόμη, η γιατρός μας είπε μέλι μετά τα 2 χρόνια, και τραχανά όχι ακόμη γιατί λέει είναι λίγο βαρύς, όπως και κουάκερ όχι ακόμη, οπότε είμαστε στα ίδια όσον αφορά το απογευματινό

1FdQp2.png

μοσχάρι με τραχανά, καλό ακούγεται, με ντοματούλα? εμείς όμως δεν έχουμε γιαγιάδες να μας φτιάχνουν>>>

μέλι δεν τρώμε ακόμη, από πότε δώσατε εσείς? γίνεται η παραπάνω συνταγή με ζαχαρίτσα? με τη βρόμη πήζει? η βανίλια σκόνη κάνει ή βάζεις την κανονική?

για σου ελενάξ!

συνήθως τρώει κοτοπουλάκι με τραχανά. είναι το αγαπημένο της από όλα τα φαγητά.

τραχανάς της μανούλας μου, αγνός με σιμιδάλι.

δεν βάζω τίποτα άλλο. μόνο λάδι.

2 κουταλιές της σούπας τραχανά ανά γεύμα.

μέλι μας επέτρεψε η γιατρός στο χρόνο.

φαντάζομαι πως ναι, θα γίνεται και με ζάχαρη.

βανίλια καλό είναι να βάζεις γενικά τη φυσική. αλλά αν δεν έχεις... βάλε τη σκόνη.

η βρόμη αντικαθιστά το αλεύρι, το κορν φάλουρ που βάζουμε στις κρέμες.

ωραία συνταγή, δυο ερωτησούλες μόνο

το αλεύρι είναι φαρίν απ, για όλες τις χρήσεις, τι?

δεν είναι πολλά 2 αυγά, τα βάζεις ολόκληρα?

το αλεύρι για όλες τις χρήσεις βάζω.

δεν είναι πολλά 2 αυγά σε 1 λίτρο γάλα.αφού τα χτυπήσω, τα βάζω. ολόκληρα.

είναι φανταστική.

αυτή μας έκανε και μας κάνει η μάνα μου ακόμα.;)

μου θυμίζει μανούλα!:)

Διαφημίσεις

τραχανά ξυνό, ο γλυκός στα μέρη μου είναι ο σταρένιος ευτυχώς εμείς έχουμε άκρες στο χωριό και τον έφτιαξε η μητέρα μου σε βιοτεχνία αφού τους πήγε τα υλικά :-) και με γάλα γίνεται και με ντοματούλα ή μπορείς να βάλεις και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι

η κόρη μου τον τρώει με παρμεζάνα μέσα αλλά μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου

Το μέλι ανάλογα με τον γιατρό πάλι κάποιοι λένε μετά τον χρόνο κάποιοι μετά τα 2 χρόνια

Sevoula !!! η συνταγή με το κουάκερ και το μέλι ποοολύ καλή άρεσε και σε μπαμπά και κόρη !!!:P:p

χαίρομαι ρε πατρίδα!

η παρμεζάνα, επειδή έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα ασβεστίου από τα άλλα τυριά κάνει πολύ καλό στα νινάκια μας. αλλά θέλει από λίγο κάθε φορά, γιατί η υπερβολή έχει αρνητικές συνέπειες στο σίδηρο, αν θυμάμαι καλά. κάπου το διάβασα σε βιβλίο μιας ιταλίδας παιδιάτρου για διατροφή των μικρών μας.

πολλά φιλιά:D

έχουμε το ιδιο προγραμμα :

06:50 γαλα 250-280 ml

10:00-10:30 φρουτοκρεμα εμποριου ή φρουτα αναλογα με το τι υπαρχει στο ψυγείο

13:30-14:00 φαγητο μεσημεριανο-Ν Α Ν Ι !!!!

17:00 κρεμα εμποριου-φαριν λακτε ή μπισκοτοκρεμα ή κρεμα βανιλια ρυζαλευρο ή γιαουρτι 2 κουτακια

19:00 αχλαδι ή μηλο ή μπανανα μπουκιτσες κυριως για παιχνιδι

21:00 γαλα 280 - 300 ml και Ν Α Ν Ι !!!!!!

Κορίτσια το πρωί που ξυπνάνε τόσο νωρίς 7.00 μετά δεν ξανακοιμούνται έως το μεσημέρι? Εμένα δεν αντέχει και μετά χαλάει όλο το πρόγραμμα φαγητού. Οπότε σηκώνεται κατά τις 9.30 και πάει όλο το πρόγραμμα πίσω.

Πάντως για απογευματινό πότε τρώει γιαούρτι, πότε ρυζόγαλο και πότε την προαναφερθείσα κρέμα με βρώμη.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

σήμερα το απόγευμα της έκανα σπιτική κρέμα με γάλα φρέσκο 1 λίτρο, 2 αβγά, 4 κουτ. σούπας αλεύρι, βανίλια φυσική, ζάχαρη 2 κουτ. σούπας. βγήκαν 4 μικρά μπολάκια κι ένα μεγάλο.

η Χρύσπα έφαγε ένα μπολάκι σε χρόνο ντ' ετέ κάνοντας ήχους ευχαρίστησης. πρώτη φορά έφαγε κάτι με ζάχαρη.

την τρίτη ή την τετάρτη σκέφτομαι να δοκιμάσω μελόσουπα για απόγευμα. αν της αρέσει θα σας γράψω συνταγή.

καλημέρα sevoula.

συναντιόμαστε και εδώ.

πες μου σε παρακαλώ τον τρόπο παρασκευής. τα βράζεις μέχρι να πήξουν; τα βάζεις όλα μαζί;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλημέρα κορίτσια,

λίγο άσχετο αλλά όσες δίνετε φρέσκο γάλα ποιο παίρνετε; εγώ ξεκινάω τώρα, είναι 18 μηνών το αγόρι μου, και δεν ξέρω ποιο να πάρω. πήρα δηλαδή ένα μπουκάλι Όλυμπος βιολογικό αλλά να σας πω την αλήθεια τίποτα δεν εμπιστεύομαι άστε που είναι και πανάκριβο σε σχέση με τα εισαγωγής...και μήπως είναι στα αλήθεια βιολογικό;;;; και όταν λέμε βιολογικό είναι καθαρό και από αντιβιωτικά (που τα φορτώνουν τα ζώα στα φάρμακα) ή μόνο οι τροφές τους είναι (υποτίθεται) βιολογικές;;;

αυτό που ρωτάω βέβαια τώρα είναι πολύ μεγάλο θέμα αλλά μεγάλωσα σε επαρχία και έχω δει πολλά πράγματα για το τι τρώμε στα αλήθεια.......

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλημέρα sevoula.

συναντιόμαστε και εδώ.

πες μου σε παρακαλώ τον τρόπο παρασκευής. τα βράζεις μέχρι να πήξουν; τα βάζεις όλα μαζί;;

Καλημέρα αστεράκι!

ναι τα βάζεις όλα μαζί. τα αβγά τα χτυπάς πρώτα και μετά τα βάζεις στην κατσαρόλα. ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει. εγώ χρησιμοποιώ το αναδευτήρι. μπορείς να ανακατεύεις και με ξύλινη κουτάλα.

είναι η κρεμούλα που έτρωγα κι εγώ μικρή.

βέβαια τότε η μαμά μου την έκανε με 4 κουτ. ζάχαρη.

αν την κάνω για τον άντρα μου θέλει 6 κουταλιές για να καταλάβει γλύκα. είναι γλυκατζούρης;)

την έχω δοκιμάσει και με ξύσμα πορτοκαλιού. δίνει άλλο άρωμα.:)

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια,

λίγο άσχετο αλλά όσες δίνετε φρέσκο γάλα ποιο παίρνετε; εγώ ξεκινάω τώρα, είναι 18 μηνών το αγόρι μου, και δεν ξέρω ποιο να πάρω. πήρα δηλαδή ένα μπουκάλι Όλυμπος βιολογικό αλλά να σας πω την αλήθεια τίποτα δεν εμπιστεύομαι άστε που είναι και πανάκριβο σε σχέση με τα εισαγωγής...και μήπως είναι στα αλήθεια βιολογικό;;;; και όταν λέμε βιολογικό είναι καθαρό και από αντιβιωτικά (που τα φορτώνουν τα ζώα στα φάρμακα) ή μόνο οι τροφές τους είναι (υποτίθεται) βιολογικές;;;

αυτό που ρωτάω βέβαια τώρα είναι πολύ μεγάλο θέμα αλλά μεγάλωσα σε επαρχία και έχω δει πολλά πράγματα για το τι τρώμε στα αλήθεια.......

στο χρόνο μας είπε η παιδίατρος και δώσαμε φρέσκο γάλα. κι εγώ ήθελα βιολογικό, αλλά το όλυμπος είναι μακράςδιαρκείας.

γι' αυτό επέλεξα όλυμπος απλό.

πίνει 330 το πρωί και 330 το βράδυ. όχι πάντα, μερικές φορές αφήνει από 100-καθόλου.

πάντως της αρέσει τρελά το γάλα.

για ένα μπολάκι: 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες νιφάδες βρόμης, μια βανίλια σε κατσαρολάκι, βράζεις, ανακατεύεις μέχρι να πηχτωσει-χυλώσει. σερβίρεις ζεστό με κανέλα.

εγώ της δίνω το μισό μπολάκι.:mrgreen:

σήμερα το απόγευμα της έκανα σπιτική κρέμα με γάλα φρέσκο 1 λίτρο, 2 αβγά, 4 κουτ. σούπας αλεύρι, βανίλια φυσική, ζάχαρη 2 κουτ. σούπας. βγήκαν 4 μικρά μπολάκια κι ένα μεγάλο.

Επειδή συνέχεια τις ψάχνω... τις μαζεύω για να τις βρίσκω πιο εύκολα :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

καλημέρα κορίτσια,

το ολυμπος το βιολογικο μια φορα το πηρε ο αντρας μου αλλα δεν της το εδωσα γιατι ο πατερας μου δουλευε σε γαλατα και δεν το εμπιστευεται οποτε και εγω μια απο τα ιδια..κατεληξα και δινω αμ.γεωργ.σχολης που γνωριζω τι γινεται εκει μεσα απο πρωτο χερι,και κουκακη..αν δεν βρω καταληγω στο αγροκτημα βραχιας..αυτα εχω δωσει προς το παρον απο τοτε που χρονισαμε:P:p:p

• 2 months later...

Κορίτσια έχω συνταγούλα σούπερ για απογευματινό ! Κρεμούλα σπιτική (ιδανική και για όσα παιδάκια έχουν αλλεργία στο αυγό) !

200 ml γάλα φρέσκο, 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας σιμιγδάλι ψιλό, λίγη ζάχαρη, λίγη κανέλα και μισό φρουτάκι ψιλοκομμένο.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με το σιμιγδάλι τη ζάχαρη και την κανέλα (περίπου 5 λεπτά) μέχρι να πήξει. Τρίβουμε το φρούτο, το προσθέτουμε μέσα, και έτοιμη η κρεμούλα.

Εγώ έβαλα τη μία μέρα μισό αχλάδι και την άλλη 1/4 μήλο. Τα έκανα στο multi με λίγο γάλα και μετά το πρόσθεσα στην κρέμα. Με το μήλο της άρεσε πολύ !!!

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εμείς για απογευματινό αυτό τον καιρό τρώμε γιαουρτάκι Advance (με το ζόρι) ή αυγό με φέτα λαδάκι ντομάτα και λίγο ψωμάκι ανακατεμένα ή κρέμα Γιώτης άνθος αραβοσίτου βανίλια (τη δική μας).

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 2 months later...

καλημέρα.

πλέον κι εγώ της δίνω γιαούρτι μέρα παρά μέρα, αβγό με ψίχα ψωμιού κ κασεράκι κ πιο αραιά κρεμούλα δική μου άλλοτε με βρώμη, άλλοτε με αλεύρι, άλλοτε ρυζόγαλο.

τοστάκι δεν δίνω, γιατί συχνά το βράδυ ρτεώει ο άντρας μου κ τσιμπολογάει κ η μικρή από τον μπούλη της.

γενικά βλέπω ότι το αβγό βολεύει να το τρώει απόγευμα.

έχω μια ερώτηση. σε ποιά ηλικία ξεκινάτε να τους δίνετε βραδινό; γιατί βλέπω ότι πριν το γάλα τσιμπολογάει από εμάς.

από εμένα τρώει είτε γιαούρτι είτε φράουλες, φρούτα κλπ, από τον μπαμπά της τοστ ή ψωμάκι (με τυράκι πιο σπάνια).

εγώ που ρώτησα την γιατρό μου είπε ότι εάν θα φάει το απόγευμα ένα γιαουρτάκι θα πρέπει να του δώσεις και κάτι άλλο αργότερα σαν συμπλήρωμα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι εάν τραβάει πιο αργά το πρόγραμμα του παιδιού θα πρέπει να τρώει και κάτι παραπάνω. Να σου πω την αλήθεια εγώ του δίνω τα φρούτα του το απόγευμα μαζί με το αυγό του (τον έπιασε και δεν το τρώει σκέτο) και μετά του δίνω λίγο κέικ δικό μου να τσιμπολογάει στο χέρι του ή κανένα μπισκοτάκι. Πολλές φορές μπορεί να φάει και μισή μπανάνα. Μάλλον το παιδί θα στο δείξει εάν πεινάει. Εξαρτάται και απο τι ώρα κοιμάται. Εμένα τρώει απογευματικό στις 6.30 και κοιμάται στις εννιά και κάτι με το γάλα του. Αρα δεν μπορεί να πεινάει πολύ ενδοιάμεσα. Εσένα εάν σου κοιμάται στις 11 εχεις περιθώριο να του δώσεις κάτι παραπάνω. Διάβασα καπου ότι είναι πολύ καλό να τρώνε για βραδινό τα παιδιά σουπίτσες. Δηλαδή λίγο τραχανά , λίγο φιδέ.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

καλημέρα.

πλέον κι εγώ της δίνω γιαούρτι μέρα παρά μέρα, αβγό με ψίχα ψωμιού κ κασεράκι κ πιο αραιά κρεμούλα δική μου άλλοτε με βρώμη, άλλοτε με αλεύρι, άλλοτε ρυζόγαλο.

τοστάκι δεν δίνω, γιατί συχνά το βράδυ ρτεώει ο άντρας μου κ τσιμπολογάει κ η μικρή από τον μπούλη της.

γενικά βλέπω ότι το αβγό βολεύει να το τρώει απόγευμα.

έχω μια ερώτηση. σε ποιά ηλικία ξεκινάτε να τους δίνετε βραδινό; γιατί βλέπω ότι πριν το γάλα τσιμπολογάει από εμάς.

από εμένα τρώει είτε γιαούρτι είτε φράουλες, φρούτα κλπ, από τον μπαμπά της τοστ ή ψωμάκι (με τυράκι πιο σπάνια).

Να σου πω: εγώ τον έχω ξεκινήσει από καιρό τώρα γιατί κοιμάται αργά. Του δίνω ό,τι και το μεσημέρι, δηλ. σουπούλες ή τραχανά ή κρέμα βανίλια. Νωρίτερα το απόγευμα του δίνω γιαουρτάκι, που τρελαίνεται.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Αρετή, μιλάς για τον Μιχαλάκη φαντάζομαι.

θα ξεκινήσουμε κι εμείς βραδινό. την βλέπω που κοντέυει να φάει κι εμάς.

τρώει για απόγευμα στις 6, κ μέχρι τις 9.30-10.30 το αργότερο που κοιμάται θέλει μαμ.

• 2 εβδομάδες μετά...
Βρε κορίτσια είναι φυσιολογικό να ζητάει συνέχεια φαγητό όταν μας βλέπει να τρώμε κάτι; Κρυβόμαστε για να φάμε... ειδικά το απόγευμα...

Ακριβώς έτσι κ ο δικός μας.. μη μας δει να τρώμε ή να πίνουμε.. ξαφνικά θέλει κ αυτός ακόμα κ αν έχει μόλις φάει το δικό του γεύμα, φρούτο οτιδήποτε.. Πιστεύω πως είναι φυσιολογικό! λίγο η περιέργεια να ανακαλύψουν τον κόσμο λίγο η ''ζήλεια'' του τύπου αφού τρώει η μαμά/ο μπαμπάς/ ο παππούς η η γιαγιά γιατί οχι κ εγώ???

Κορίτσια εγώ για απογευματινό του δίνω η τοστ μόνο με τυρί η κορν-φλεικς, ενίοτε κανένα γιαουρτάκι αν κ δεν το πολυτρώει πλέον ή πιο σπάνια σπιτικό κέικ με λιγότερη χάχαρη εννοείτια κ λιγότερα αβγά.. δοκίμασα τη συνταγλη με το συμιγδάλι ου είπατε πιο πάνω αλλά δεν του άρεσε.. αύριο θα δοκιμάσω κ τα κουάκερ! Έχετε καμιά άλλη ιδέα να προτείνετε?? γιατί όλο τα ίδια κ τα ίδια δεν τα πολυθέλει!

Βρε κορίτσια είναι φυσιολογικό να ζητάει συνέχεια φαγητό όταν μας βλέπει να τρώμε κάτι; Κρυβόμαστε για να φάμε... ειδικά το απόγευμα...

κι εδω τα ιδια με τη μικρη εδω και αρκετο καιρο. και ειναι και σα σαμιαμιδι 10.100 μολις. ολο κατι τρωει στο χερι της....ολο μαμ. μπανανα, μπισκοτο, μετα παστιτσιο, μετα φρυγανια μετα γιαουρτι ελεος δεν εχω τιποτα αλλο να της δωσω μου αδειαζει ολες τις προμηθειες σε χρονο dt!!!!!

βλεπω πως οι ηλικιες των μικρων μας ειναι πολυ κοντινες...μηπως ειναι καμια φαση "δοκιμαζω τα παντα"???? και της Μαράκι8 παρομοια ηλικια...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Μπορεί να είναι η ηλικία... τι να πώ η καημενη η μάνα... Αλλά αυτό το κόλλημα με τα μπισκοτα-κουλουρια-τσουρεκια-ψωμια.... έλεος! Θα γίνει διπλή στο τέλος! Κρυβόμαστε να φάμε ένα κουλουράκι! Αν μας δει, ζητάει... της δίνουμε... και μετά δεν σταματάει μέχρι να σκάσει! Πάει στο ντουλάπι, μας το δέιχνει και κλαίει!

Sk6Gp3.png

εμείς έτσι ξεκινήσαμε πριν 1 χρόνο, και τώρα έχουμε πάει στο αλλο άκρο, τον παρακαλάμε για να φάει, τώρα που μας άφησε η γιατρός μέλι, θα του κάνω τη συνταγή με τη βρώμη,κάτι με καρπούζι γίνεται, κανένα ωραίο smoothie?

1FdQp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...