Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ

Recommended Posts

κορίτσια δοκιμάστε κουάκερ,η δική μου το λαρεύει,της το φτιάχνω με light γάλα φρέσκο.

σήμερα έλεγε στη τηλεόραση πόσο καλό κάνει η βρώμη,"χρυσό δημητριακό μεσογειακής διατροφής"

ο παιδίατρος μου τόνισε πολλές φορές όταν χρονίσαμε ότι αν είχα σκοπό να δώσω φρέσκο γάλα στο μωρό, αυτό θα έπρεπε να είναι πλήρες και όχι light.

Το light έχει υποστεί επεξεργασία έτσι ώστε να φύγει λίπος...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κρεμα τρωμε και εμεις αλλα δεν θελω να δινω καθε μερα..αυτο ειναι το προβλημα μου..κρεμα κ τοστ με ευχαριστηση,τα υπολοιπα με πολυ ζορι..ειναι κ τα δοντακια..

ισως ακουστει αστειο αλλα νομιζω οτι ο παραδοσιακος τραχανας ειναι ΤΑΜΑΜ για απογευματινο κ πολλυ υγιεινος.

τa ΜΩΡΑΚΙA ΜΟΥ ειναι το ΝΟΗΜΑ της ΖΩΗΣ μου!hpWgp3.png

CNy3p2.png

εγώ με το που διέκοψα το θηλασμό, έκανα εξετάσεις που έδειξαν χοληστερίνη 292, αν θυμάμαι καλά. τόσο ο παθολόγος, όσο και η διατροφολόγος μου είπαν ότι το γάλα, το τυρί, όπως και το αβγό καλό είναι να μην το αποκλείουμε, αλλά να έχουμε ένα μέτρο ως προς την πρόσληψή τους.

πχ. ένα αβγό την εβδομαδα δεν κάνει κακό.

λίγο τυράκι, σε σχέση με την ποσότητα που τρώγαμε πριν. γάλα λιγότερο κ.ο.κ.

έτσι σε 1,5 -2 μήνες την είχα ρίξει στο 180. μόνο με διατροφή.

εμένα είναι κληρονομικό και δεν κατεβαίνει εύκολα!!

στην εγκυμοσύνη είχα πάνω από 300,αλλά ήταν πλασματικό...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

ο παιδίατρος μου τόνισε πολλές φορές όταν χρονίσαμε ότι αν είχα σκοπό να δώσω φρέσκο γάλα στο μωρό, αυτό θα έπρεπε να είναι πλήρες και όχι light.

Το light έχει υποστεί επεξεργασία έτσι ώστε να φύγει λίπος...

δεν της δίνω να πιει το light μόνο στο κουάκερ της βάζω...

εμείς έχουμε και θέμα με το βάρος...είναι εκτός καμπύλης...προς τα πάνω και προσέχουμε στο φαγητό...είναι 14400 ήδη.

κρέμες και παιδικά γιαούρτια δεν μας έδωσε ποτέ η παιδίατρος λόγω βάρους...

είναι λίγο στρουμπουλή!!:D

pPyfp1.png

IxVpp1.png

εμείς έχουμε και θέμα με το βάρος...είναι εκτός καμπύλης...προς τα πάνω και προσέχουμε στο φαγητό...είναι 14400 ήδη.

κρέμες και παιδικά γιαούρτια δεν μας έδωσε ποτέ η παιδίατρος λόγω βάρους...

είναι λίγο στρουμπουλή!!:D

ουαουυυυ!!!!!!!!!!! τοσο ειναι η δικια μου η μεγαλη, 3 χρονων σχεδον! της μικρης μας ειπε να δινουμε κρεμες και γενικα να την παχυνουμε γιατι ημασταν στο οριο της καμπυλης στα κατω, και να κοψουμε τα γιαουρτια γιατι δε προσφερουν τιποτα (ειναι και επιδορπια αλλωστε). τους δινω τετοια μονο αν ειμαστε εξω τωρα πια και πεινασουν κ δεν εχω φαγητο παω κι αγοραζω επιτοπου. Ετσι το συνηθισμενο μας και για τις 2 ειναι κρεμα,ή της μεγαλης κανενα μπισκοτακι, κουλουρακι, πολλες φορες ζηταει γαλα μετα που ξυπναει, και πινει και ξανα κ το βραδυ. η μικρη παλι με το ζορι γαλα 300 γραμμαρια τη μερα...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εμένα είναι κληρονομικό και δεν κατεβαίνει εύκολα!!

στην εγκυμοσύνη είχα πάνω από 300,αλλά ήταν πλασματικό...

κι εγώ έχω κληρονομικότητα και από τους δυο μου γονείς.

πήγες σε διατροφολόγο μετά τον παθολόγο; έτσι θα χάσεις και κιλά και κυρίως θα ελέγξεις την χοληστερίνη σου.

όσο για τη μικρή σου, σε καταλαβαίνω. η δική μου 1 έτους ήταν 10.950, κι ευτυχώς 80 πόντων.

ισως ακουστει αστειο αλλα νομιζω οτι ο παραδοσιακος τραχανας ειναι ΤΑΜΑΜ για απογευματινο κ πολλυ υγιεινος.

δεν είναι καθόλου αστείο, με τραχανά μεγαλώνει την κόρη μου:mrgreen::mrgreen: και αρκετά παιδάκια που ξέρω ;);)

δεν είναι καθόλου αστείο, με τραχανά μεγαλώνει την κόρη μου:mrgreen::mrgreen: και αρκετά παιδάκια που ξέρω ;);)

εμείς δεν της κάνουμε τραχανά απόγευμα, για να μην παχύνει!;)

αν συνεχίζετε να έχετε θέμα με τα κιλάκια, δοκίμασε τη συνταγή που έδωσα παραπάνω. είναι πολύ θρεπτική.

για ένα μπολάκι: 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες νιφάδες βρόμης, μια βανίλια σε κατσαρολάκι, βράζεις, ανακατεύεις μέχρι να πηχτωσει-χυλώσει. σερβίρεις ζεστό με κανέλα.

εγώ της δίνω το μισό μπολάκι.:mrgreen:

τραχανά τρώει με κρέας το μεσημέρι και είναι το αγαπημένο της φαγητό. κάνει μμμμμμ μμμμμ μμμμμμ!:lol:

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα! Τον λατρεύουν τα παιδιά μου, αν και τελευταία τρώνε λιγότερο, πρέπει να τον ψιλοβαρέθηκαν.Τον φτιάχνει η πεθερά μου με φρέσκα υλικά δικά της και είναι πεντανόστιμος, ότι μένει το τρώω εγώ:oops:. Και να σου πω κάτι; Η μαμά μου αυτό μας έλεγε πάντα:"Εμείς με τραχανά μεγαλώσαμε... αυτό τρώγαμε για πρωινό". Βέβαια, εμείς όταν το ακούγαμε κάναμε πάντα "μπλιαχ!". Στον μεγάλο μου γιο, μάλιστα, τρίβω και λίγη φετούλα μέσα που τρελαίνεται...:D

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

αν συνεχίζετε να έχετε θέμα με τα κιλάκια, δοκίμασε τη συνταγή που έδωσα παραπάνω. είναι πολύ θρεπτική.

για ένα μπολάκι: 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες νιφάδες ρόμης, μια βανίλια σε κατσαρολάκι, βράζεις, ανακατεύεις μέχρι να πηχτωσει-χυλώσει. σερβίρεις ζεστό με κανέλα.

τραχανά τρώει με κρέας το μεσημέρι και είναι το αγαπημένο της φαγητό. κάνει μμμμμμ μμμμμ μμμμμμ!:lol:

ενδιαφέρον θα το δοκιμάσω !!! μια φορά την εβδομάδα της φτιάχνω κρέμα αραβοσίτου και έψαχνα κάτι ποιο υγιεινό για να δούμε θα το φάει???

θέμα με τα κιλά έχουμε πάντα χαχαχ αλλά δεν τις δίνω ούτε της έδινα σχεδόν πότε κρέμες του εμπορίου (είχε και αλλεργία στο αγελαδινό και ήταν υποαλλεργικές αυτό το πράγμα δεν τρώγεται με τίποτα) προτιμούσα να της δίνω φαγητό και το απόγευμα και αργότερα όταν ξεπέρασε την αλλεργία γιαούρτι, τραχανά και χυλοπίτες :-D:grin:

για ένα μπολάκι: 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες νιφάδες ρόμης, μια βανίλια σε κατσαρολάκι, βράζεις, ανακατεύεις μέχρι να πηχτωσει-χυλώσει. σερβίρεις ζεστό με κανέλα.

Λες να το δοκιμάσω; Γιατί όχι...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Συμφωνώ απόλυτα! Τον λατρεύουν τα παιδιά μου, αν και τελευταία τρώνε λιγότερο, πρέπει να τον ψιλοβαρέθηκαν.Τον φτιάχνει η πεθερά μου με φρέσκα υλικά δικά της και είναι πεντανόστιμος, ότι μένει το τρώω εγώ:oops:. Και να σου πω κάτι; Η μαμά μου αυτό μας έλεγε πάντα:"Εμείς με τραχανά μεγαλώσαμε... αυτό τρώγαμε για πρωινό". Βέβαια, εμείς όταν το ακούγαμε κάναμε πάντα "μπλιαχ!". Στον μεγάλο μου γιο, μάλιστα, τρίβω και λίγη φετούλα μέσα που τρελαίνεται...:D

Εμείς τον τρώμε σχεδόν κάθε μέρα! Ο γιος μου είναι ικανός να φάει ακόμη και 2 πιάτα το απόγευμα! Του αρέσει τόσο πολύ που τον τρώει ακόμη και αν δεν πεινάει! Πάντα με φέτα εννοείται! Οι γιαγιάδες μας φτιάχνουν κάθε χρόνο, ώστε να έχουμε αρκετό στοκ για τα παιδάκια μας. Δυστυχώς η μικρή μου δεν τον τρώει τόσο πολύ, γιατί όλη μέρα μασουλάει διάφορα!

Διαφημίσεις

και εγω φοβαμαι να τον δωσω λογω κιλων...η παιδιατρος μου ειπε οχι καλυτερα και τον τρωει μεσημεριανο και τρελαινεται ειναι το μονο φαγητο που δεν αλεθουμε φυσικα και τον τρωει με μεγαλη ευχαριστηση..ειπαμε κολησαμε στα αλμυρα..η συνταγη της sevoulas ειναι απιθανη μονο που η δικια μου δεν την τιμησε δυστυχως..αυτη εχασε,χαχαχα

Μπραβο sevoula,ευχαριστουμε!

κι εγώ έχω κληρονομικότητα και από τους δυο μου γονείς.

πήγες σε διατροφολόγο μετά τον παθολόγο; έτσι θα χάσεις και κιλά και κυρίως θα ελέγξεις την χοληστερίνη σου.

όσο για τη μικρή σου, σε καταλαβαίνω. η δική μου 1 έτους ήταν 10.950, κι ευτυχώς 80 πόντων.

έχω πάει 2-3 φορές σε διαιτολόγο,χάνω κιλά,πέφτει και η χοληστερίνη,και τα ξαναπαίρνω μετά...:cry:

άσε θέμα μεγάλο το βάρος!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

προφανώς δεν πήγες σε σωστό διατροφολόγο.

εγώ έχασα κιλά και μετα το διατροφολόγο, γιατί μου έγινε συνήθεια ο τρόπος διατροφής.

μην παραιτείσαι από την υγεία σου. σε παρακαλώ, ανέβα!

δεν φταίει η διαιτολόγος...το στόμα μου φταίει που δεν μπορώ να το ράψω...

γίνεται συνήθεια για λίγο καιρό και μετά αρχίζουμε πάλι...ας φάω λίγο από αυτό,λίγο από εκείνο...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Σεβούλα, τρέλα η κρεμούλα με βρόμη μέλι κλπ. Την τσάκισαν και τα 2! Έφτιαξα λίγη παραπάνω και έφαγα κι εγώ:oops:. Ευχαριστώ!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Σεβούλα, τρέλα η κρεμούλα με βρόμη μέλι κλπ. Την τσάκισαν και τα 2! Έφτιαξα λίγη παραπάνω και έφαγα κι εγώ:oops:. Ευχαριστώ!

ξέρεις πόσο χαίρομαι;:D:D:D

και ο Στέφανος την τσάκισε επίσης.;)

• 2 εβδομάδες μετά...

ποιον τραχανά παίρνετε? κξυνό, γλυκό, σταρένιο? βάζετε γάλα? θέλω να του ξεκινήσω αλλά το καλοκαίρι δεν μου πήγαινε, επίσης μάλλον πρέπει να είναι βιο, και κουάκερ θα δοκιμάσω, αλλά φοβάμαι για μεταλλαγμένα, ποια παίρνετε?

1FdQp2.png

για ένα μπολάκι: 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες νιφάδες βρόμης, μια βανίλια σε κατσαρολάκι, βράζεις, ανακατεύεις μέχρι να πηχτωσει-χυλώσει. σερβίρεις ζεστό με κανέλα.

μοσχάρι με τραχανά, καλό ακούγεται, με ντοματούλα? εμείς όμως δεν έχουμε γιαγιάδες να μας φτιάχνουν>>>

μέλι δεν τρώμε ακόμη, από πότε δώσατε εσείς? γίνεται η παραπάνω συνταγή με ζαχαρίτσα? με τη βρόμη πήζει? η βανίλια σκόνη κάνει ή βάζεις την κανονική?

1FdQp2.png

τραχανά δεν της έχω δώσει ποτέ,μέλι από 12 μηνών επιτρέπεται.

κουάκερ παίρνω το κλασικό στο καφέ κουτί,το βιολογικό που πήρα σε σακούλι δεν πήζει σαν κρέμα...το έκανα μιξ όμως με του κουτιού.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

σήμερα το απόγευμα της έκανα σπιτική κρέμα με γάλα φρέσκο 1 λίτρο, 2 αβγά, 4 κουτ. σούπας αλεύρι, βανίλια φυσική, ζάχαρη 2 κουτ. σούπας. βγήκαν 4 μικρά μπολάκια κι ένα μεγάλο.

η Χρύσπα έφαγε ένα μπολάκι σε χρόνο ντ' ετέ κάνοντας ήχους ευχαρίστησης. πρώτη φορά έφαγε κάτι με ζάχαρη.

την τρίτη ή την τετάρτη σκέφτομαι να δοκιμάσω μελόσουπα για απόγευμα. αν της αρέσει θα σας γράψω συνταγή.

ωραία συνταγή, δυο ερωτησούλες μόνο

το αλεύρι είναι φαρίν απ, για όλες τις χρήσεις, τι?

δεν είναι πολλά 2 αυγά, τα βάζεις ολόκληρα?

1FdQp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...