Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λες ε? θα παιρνα τη δευτερη που εινια πολυ πιο οικονομικη, αλλα να βρεθει καμια που να την εχει δοκιμασει... ειναι κ ουτε 2 η μικρη μου.... ψιλοαχρηστη τη βλεπω να πηγαινει μη δωσω πολλα αλλα να ναι και ασφαλης αμα τη καταπινει.........

WLFfp2.png XI11p2.png

Αλάτι (ακατέργαστο για το φαγητό) ποιό παίρνετε από το i-herb;

Εdit: Έχει δοκιμάσει καμία το γαλάκτωμα καθαρισμού ή την ενυδατική κρέμα ημέρας με Starflower από τη σειρά για ευαίσθητο δέρμα της Neal's Yard Remedies; Και τα δύο είναι για το πρόσωπο.

697577wcowvfyq3s.gif

Για να είμαι ειλικρινής, έναν σκεπτικισμό στο θέμα των βιολογικών τον έχω. Τα αγοράζω βέβαια. Ίσως περνάω κρίση ηλικίας τελευταία και αναθεωρώ τα πάντα :rolleyes::rolleyes:

Έχω καταλήξει στο εξής.

Ούτως ή άλλως, όλα μολυσμένα είναι, νερό, αέρας, γή.

Και όλα τέλεια να μην είναι στα βιολογικά, έστω και 5 φυτοφάρμακα να γλυτώνουν τα μικρά μας, κέρδος το βρίσκω.

Maggie, συμφωνώ μαζί σου.

ggb2009, ομολογώ ότι έχω επίσης έναν σκεπτικισμό και για τις έρευνες. Όταν μάλιστα έχουν σοβαρούς χρηματοδότες.

Κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ...απλά επειδή μερικά πλασσάρονται ως βιολογικά και μόνο τέτοια δεν είναι, δεν προτιμώ τα πάντα βιολογικά, στα τρόφιμα.

Στα απορρυπαντικά...προς το παρόν κατέληξα, αφού δοκίμασα, ότι σαν τα χημικά, δεν καθαρίζει τπτ...και αναρωτιέμαι ποιο είναι το λιγότερο κακό...η χημεία με την οποία καθαρίζω το σπίτι, αλλά καθαρίζει, ή τα βιολογικά που δεν περιέχουν χημικά αλλά δεν καθαρίζουν:|

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

:confused: Υπάρχουν ερευνες που έχουν δείξει ότι η έκθεση σε φυτοφάρμακα, ορμόνες και παρασιτοκτόνα δεν εχει καμία επίπτωση στην υγεία μας; Μπορείς να μας παραθέσεις αυτές τις ερευνες; Αν είναι έτσι τότε να το κλειδώσουμε αυτό το θέμα και να σταματήσουμε να ψαχνόμαστε

Λυπάμαι αν δεν ήταν ξεκάθαρο αυτό που έγραψα. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι τα βιολογικά προϊόντα ΔΕΝ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ πιο ασφαλή από τα συμβατικά. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω...

Απ' όσα έχω καταλάβει η έκθεση σε όλα αυτά που αναφέρεις από μόνη της ΔΕΝ είναι επικίνδυνη. Ισχύουν προϋποθέσεις και κριτήρια, όπως η δοσολογία, ο τρόπος χρήσης, ο χρόνος έκθεσης κλπ.

Έχω ήδη παραθέσει σχετική έρευνα του Μπέρκλεϊ σε προηγούμενο μήνυμά μου από το καλοκαίρι.

Θα προσπαθήσω να βρω σχετικές παραπομπές από τον σύζυγό μου, όμως ο ρόλος μου εδώ δεν είναι να πείσω κανέναν για το μεν ή το δε.

Ήθελα απλώς να αναφέρω και μια άλλη αμιγώς επιστημονική προσέγγιση, με την οποία εργάζονται οι αρμόδιοι επιστήμονες και ειδικοί σε ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την υγεία των πολιτών. Εκτός βέβαια αν θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι οι ανωτέρω έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν, οπότε και δεν θα εμπλακώ σε τέτοια συζήτηση...

Φυσικά και να συνεχίσουμε να ψαχνόμαστε. Εμείς στο σπίτι, με την πολύτιμη βοήθειά σας, έχουμε κόψει τα χημικά απορρυπαντικά και καθαριστικά, τα καλλυντικά πλην αυτών που προτείνονται εδώ στο φόρουμ, και επί των οποίων ο άντρας μου ως χημικός μπορεί να έχει γνώμη, και τα αποδέχεται, τρώμε βιολογικό κρέας και γαλακτοκομικά λόγω φαρμάκων και ορμονών, ΑΛΛΑ στο θέμα των βιολογικών φρούτων και λαχανικών, που είναι το επαγγελματικό του αντικείμενο και έχει την ευθύνη μαζί με άλλους συναδέλφους του μιας ολόκληρης χώρας, έχει πολύ πιο τεκμηριωμένες απόψεις από εμάς.

Όπως έγραψα και στο πρώτο σχετικό μου μήνυμα, τα συμπεράσματα και φυσικά οι εκάστοτε επιλογές ανήκουν στον καθένα από εμάς με βάση τις αντιλήψεις του και τις γνώσεις του. Θεώρησα απλώς υποχρέωσή μου να μοιραστώ κάποιες επιστημονικές, επαναλαμβάνω, απόψεις, στις οποίες οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πρόσβαση.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Θεώρησα απλώς υποχρέωσή μου να μοιραστώ κάποιες επιστημονικές, επαναλαμβάνω, απόψεις, στις οποίες οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πρόσβαση.

πολύ καλά κάνεις. Αυτό που ζήτησα είναι να ολοκληρώσεις, αν έχεις τη διάθεση, αυτό που ξεκίνησες και να μοιραστείς μαζί μας τις πηγές σου για να διευκολύνεις την προσπάθεια μας να επιλέξουμε το καλύτερο. Με το γράφουμε μόνο ότι τα βιολογικά υπερέχουν ή τα βιολογικά δεν υπερέχουν , δεν κάνουμε και τίποτα. Ούτε αμφισβήτησα την ιδιότητα του συζύγου σου. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ κάτι μόνο επειδή το είπε ο σύζυγος μιας ggb2009 σε ένα φόρουμ. Όπως και εσύ δεν μπορείς να δεχθείς κάτι που είπε κάποια Maggie, τρέχα γύρευε ποια είναι, σε ένα φορουμ, χωρίς να έχει παρουσιαστεί τεκμηρίωση.

Όλοι ψαχνόμαστε και είμαστε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό επιφυλακτικοί. Φυσικά, αν δεν θέλεις να συμμετέχεις στην συζήτηση δεν είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις

πολύ καλά κάνεις. Αυτό που ζήτησα είναι να ολοκληρώσεις, αν έχεις τη διάθεση, αυτό που ξεκίνησες και να μοιραστείς μαζί μας τις πηγές σου για να διευκολύνεις την προσπάθεια μας να επιλέξουμε το καλύτερο. Με το γράφουμε μόνο ότι τα βιολογικά υπερέχουν ή τα βιολογικά δεν υπερέχουν , δεν κάνουμε και τίποτα. Ούτε αμφισβήτησα την ιδιότητα του συζύγου σου. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ κάτι μόνο επειδή το είπε ο σύζυγος μιας ggb2009 σε ένα φόρουμ. Όπως και εσύ δεν μπορείς να δεχθείς κάτι που είπε κάποια Maggie, τρέχα γύρευε ποια είναι, σε ένα φορουμ, χωρίς να έχει παρουσιαστεί τεκμηρίωση.

Όλοι ψαχνόμαστε και είμαστε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό επιφυλακτικοί. Φυσικά, αν δεν θέλεις να συμμετέχεις στην συζήτηση δεν είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις

Φυσικά το θεωρώ υποχρέωσή μου να παραθέσω τις όποιες πηγές τεκμηρίωσης διαθέτω προς επίρρωσιν των ισχυρισμών μου, ακόμη και στο πλαίσιο της ανώνυμης ανταλλαγής απόψεων ενός φόρουμ, όπου κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να αναιρείται και η σοβαρότητα του ανθρώπου και όσων γράφει.

Προτού κλείσω το θέμα, θα ήθελα να αναφέρω εν συντομία την ταπεινή προσωπική μου εμπειρία στο εξής. Όλες οι πηγές τεκμηρίωσης δεν είναι ίδιες σε αξία και αξιοπιστία. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με πολύ επώδυνο τρόπο...

Είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας ο κάθε δρ. στο Διαδίκτυο να δημιουργήσει ιστοσελίδα και να αναρτά πληροφορίες και στοιχεία τα οποία είναι μεν επιστημονικοφανή, και άρα πειστικά στον αδαή, αν όμως τα διασταυρώσει κανείς με επιστήμονες και ειδικούς που εμπιστεύεται να διαπιστώνει ότι είναι από ασαφή έως επικίνδυνα.

Θέλω να τονίσω λοιπόν ότι καλό είναι ό,τι ακούμε και διαβάζουμε να το ελέγχουμε με τον εκάστοτε ειδικό και να λαμβάνουμε υπόψη τη γνώμη του. Επιχειρήματα υπάρχουν για κάθε θέση και άποψη και τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Είμαστε όμως απόλυτα βέβαιοι, όταν δεν είμαστε του χώρου, ότι μπορούμε να τα κρίνουμε όλα αυτά από μόνοι μας με ασφάλεια;

Αυτά είχα να πω, δεν θα επεκταθώ σε άλλες αναλύσεις, καθώς δεν είναι ούτε το στυλ μου ούτε ο σκοπός ενός φόρουμ ανταλλαγής απόψεων.

Συν τω χρόνω θα παραθέσω σχετικά λινκς και πηγές για την ασφάλεια ή μη των βιολογικών φρούτων και λαχανικών και ο καθένας ας επιλέξει αυτό που τον πείθει περισσότερο.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ...απλά επειδή μερικά πλασσάρονται ως βιολογικά και μόνο τέτοια δεν είναι, δεν προτιμώ τα πάντα βιολογικά, στα τρόφιμα.

Στα απορρυπαντικά...προς το παρόν κατέληξα, αφού δοκίμασα, ότι σαν τα χημικά, δεν καθαρίζει τπτ...και αναρωτιέμαι ποιο είναι το λιγότερο κακό...η χημεία με την οποία καθαρίζω το σπίτι, αλλά καθαρίζει, ή τα βιολογικά που δεν περιέχουν χημικά αλλά δεν καθαρίζουν:|

Άπιστε Θωμά:D:D πλάκα κάνω μην με παρεξηγήσεις

Καταλαβαίνω αυτό που γράφεις αλλά σκέψου το εξής απλό, τι είναι αυτο μέσα στο σπίτι σου που σε φοβίζει τόσο πολύ και αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις χημικά? δηλαδή θεωρείς ότι θα γίνει κάτι κακό αν δεν ρίξεις χλωρίνη στην τουαλέτα? το σπίτι μας δεν είναι εστια μικροβίων εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες καθαριότητας...

Απλά στο αναφέρω για να μην τρελαθείς...

Εγώ χρησιμοποιώ βιολογικό υγρό για το πλυντήριο ρούχων...ναι δεν καθαρίζουν ίσως όπως αν έβαζα ένα συμβατικό αλλά δεν με νοιάζει..αν υπάρχει κάποιος λεκές μεγάλος θα το κάνω τοπικά..

Στο νεροχύτη έχω πάρει το απολυμαντικό της sonnet και μια στο τόσο ή αν πλύνω κοτόπουλο ψεκάζω με αυτό και μετά σαπουνίζω τον νεροχύτη μου με ζεστό νερό υγρό πιάτων σόδα και ξύδι...δεν είναι αρκετό αυτό?

FXWyp3.png

Άπιστε Θωμά:D:D πλάκα κάνω μην με παρεξηγήσεις

Καταλαβαίνω αυτό που γράφεις αλλά σκέψου το εξής απλό, τι είναι αυτο μέσα στο σπίτι σου που σε φοβίζει τόσο πολύ και αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις χημικά? δηλαδή θεωρείς ότι θα γίνει κάτι κακό αν δεν ρίξεις χλωρίνη στην τουαλέτα? το σπίτι μας δεν είναι εστια μικροβίων εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες καθαριότητας...

Απλά στο αναφέρω για να μην τρελαθείς...

Εγώ χρησιμοποιώ βιολογικό υγρό για το πλυντήριο ρούχων...ναι δεν καθαρίζουν ίσως όπως αν έβαζα ένα συμβατικό αλλά δεν με νοιάζει..αν υπάρχει κάποιος λεκές μεγάλος θα το κάνω τοπικά..

Στο νεροχύτη έχω πάρει το απολυμαντικό της sonnet και μια στο τόσο ή αν πλύνω κοτόπουλο ψεκάζω με αυτό και μετά σαπουνίζω τον νεροχύτη μου με ζεστό νερό υγρό πιάτων σόδα και ξύδι...δεν είναι αρκετό αυτό?

Δεν παρεξηγώ μην ανησυχείς!

Έχω περιορίσει αρκετά τη χλωρίνη σε σχέση με παλιότερα, αλλά 1 φορά την εβδομάδα θα περιχύσω την τουαλέτα. Αισθάνομαι ότι τπτ άλλο δεν καθαρίζει.

Όταν λες τοπικά τι εννοείς? Με κάποιο βιολογικό και βγαίνουν?Ή στο χέρι?

Μεγάλη και οικτρή απογοήτευση, πέρα από τα soap nuts για μένα υπήρξε και το χειροποίητο απορρυπαντικό πιάτων για το πλυντήριο...και για το χέρι...

Παρόλαυτα, για τα παιδιά μου προτιμώ bio σαμπουάν κρεμούλες κτλ, γιατί δεν έχω δει διαφορά με τα κλασσικά, και πειραματίζομαι ακόμη με τα δικά μας.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Φυσικά το θεωρώ υποχρέωσή μου να παραθέσω τις όποιες πηγές τεκμηρίωσης διαθέτω προς επίρρωσιν των ισχυρισμών μου, ακόμη και στο πλαίσιο της ανώνυμης ανταλλαγής απόψεων ενός φόρουμ, όπου κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να αναιρείται και η σοβαρότητα του ανθρώπου και όσων γράφει.

Προτού κλείσω το θέμα, θα ήθελα να αναφέρω εν συντομία την ταπεινή προσωπική μου εμπειρία στο εξής. Όλες οι πηγές τεκμηρίωσης δεν είναι ίδιες σε αξία και αξιοπιστία. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με πολύ επώδυνο τρόπο...

Είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας ο κάθε δρ. στο Διαδίκτυο να δημιουργήσει ιστοσελίδα και να αναρτά πληροφορίες και στοιχεία τα οποία είναι μεν επιστημονικοφανή, και άρα πειστικά στον αδαή, αν όμως τα διασταυρώσει κανείς με επιστήμονες και ειδικούς που εμπιστεύεται να διαπιστώνει ότι είναι από ασαφή έως επικίνδυνα.

Θέλω να τονίσω λοιπόν ότι καλό είναι ό,τι ακούμε και διαβάζουμε να το ελέγχουμε με τον εκάστοτε ειδικό και να λαμβάνουμε υπόψη τη γνώμη του. Επιχειρήματα υπάρχουν για κάθε θέση και άποψη και τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Είμαστε όμως απόλυτα βέβαιοι, όταν δεν είμαστε του χώρου, ότι μπορούμε να τα κρίνουμε όλα αυτά από μόνοι μας με ασφάλεια;

Αυτά είχα να πω, δεν θα επεκταθώ σε άλλες αναλύσεις, καθώς δεν είναι ούτε το στυλ μου ούτε ο σκοπός ενός φόρουμ ανταλλαγής απόψεων.

Συν τω χρόνω θα παραθέσω σχετικά λινκς και πηγές για την ασφάλεια ή μη των βιολογικών φρούτων και λαχανικών και ο καθένας ας επιλέξει αυτό που τον πείθει περισσότερο.

Ορίστε κάποιες πληροφορίες για αρχή...

http://www.efsa.europa.eu/en/faqs/faqchemicalsinfood.htm#13'>http://www.efsa.europa.eu/en/faqs/faqchemicalsinfood.htm#13

http://www.efsa.europa.eu/en/faqs/faqchemicalsinfood.htm

Β.Α.Γ.Γ.2009

κοριτσιαααααα θελω να παρω παιδικη οδοντοπαστα για τη μικρη μου...! εχετε προτεινει 3 ομως!!!! και δε ξερω ποια να παρω.......

http://www.iherb.com/Earth-s-Best-Toothpaste-Strawberry-and-Banana-1-6-oz-45-g/17265?at=0 κλινω προς αυτη,αν και εχω ηδη οδοντοβουρτσα, αλλα μηπως παραειναι ακριβη???

μετα αυτη http://www.iherb.com/Jason-Natural-Kids-Only-Toothpaste-Strawberry-4-2-oz-119-g/16292?at=0

και αυτη http://www.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Kids-Spry-Tooth-Gel-with-Xylitol-Strawberry-Banana-Age-3-Months-Up-2-0-fl-oz-60-ml/29022?at=0 που δεν εχει στοκ.... εχει ομως αυτη http://www.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Kid-s-Spry-Tooth-Gel-with-Xylitol-2-0-fl-oz-60-ml/21273?at=0

φιουυυυυυ τι να κανω? για βοηθειστε.......

η jason den kanei για τη μικρή ειναι νομίζω απο 2 χρονων ή 3 και πανω δεν θυμάμα

απο τις αλλες παρε μια απο τις οικονομικές ειναι καλές.

eNeap2.pngNziDp2.png

Λαμπρινουλα με το καλό!

Εγω παιρνω βιολογικά παντως οσο μπορώ , όσο για τα χημικά στο σπίτι, ουτως η αλλως ποτε δεν χρησιμοποιουσα χλωρινη με ενοχλουσε, ενιωθα οτι δεν μπορω να αναπνευσω. σε ολα χρησιμοποιω απλα σπιτικα καθαριστικα (σοδα, αιθερια ελαια, ξυδι) εκτός απο το πλυντηριο ρουχων/πιατων που βαζω απο τα κανονικα, μιας και ειχα μεγαλη καβατζα και ακομα δεν λεω να το αποφασισω να τα σταματησω.

Το καλύτερο θα ηταν φρουτα και λαχανισμα χωρις κανενος ειδους λιπασμα, φυτοφαρμακο, φαρμακο, χωρίς τροποποιημενους σπορους κλπ αλλα ειναι λιγο δυσκολο, εχουν γινει προσπαθειες (βλ κτημα μαυρικα) αλλα προς το παρον μου φαινεται ακριβο και περιορισμενο.

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

η Jason tvra eida oti κανει αλλα λεει κατω των 2 ετων με συμβουλη οδοντιατρου κλπ αυτη πχ http://www.iherb.com/Earth-s-Best-Toothpaste-Strawberry-and-Banana-1-6-oz-45-g/17265?at=0

γραφει ξεκαθαρα απο 6 μηνων και πανω...

και της weleda einai kali!

eNeap2.pngNziDp2.png

μητρικό γάλα σε σταγόνες στο κάθε ρουθουνάκι :lol::lol:

το διάβαζα σαν πρόταση συχνά στο φόρουμ, δυστυχώς προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει παρότι θήλασα την μικρή 21 μήνες (είχα ένα θεματάκι με τα θήλαστρα δεν έβγαινε σταγόνα) :lol::lol:

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση ψάχνω σαμπουάν για την 3χρονη κόρη μου κάτι που να μην κάνει τα μαλλιά της σαν άχυρα μετά το λούσιμο ....:?:?έχετε να μου προτείνετε κάτι ???

Βιβλίο; Τί προσφέρει;

Φυσιολογικό ορό ίσως;...

ευχαριστώ κορίτσια το γάλα μου το χρησιμοποιώ από την αρχή φαίνεται να βοηθάει αλλά δεν προσφαίρει άμεση ανακούφιση...:wink:

3. Το εξωτερικο πλυσιμο με πρασινο σαπουνι (και πολυ καλο ξεβγαλμα!) των φρουτων/λαχανικων που προκειται να καταναλωθουν με τη φλουδα ή δεν μπορουν να καθαριστουν (πχ. φυλλωδη λαχανικα) βοηθα οντως στο να απομακρυνθει το φυτοφαρμακο που βρισκεται εξωτερικα, αλλα βοηθα και στην απομακρυνση άλλων ουσιων οπως χωμα, ακαθαρσιες κλπ που μπορει να ειναι ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ απο τα φυτοφαρμακα διοτι μπορει να ειναι φορεις παθογονων μικροοργανιμων!

4. Ειδικα στα βιολογικα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ πλυσιμο με πρασινο σαπουνι, πολυ καλο ξεπλυμα και ξεβγαλμα με νερο που περιεχει ξυδι, το οποιο σκοτωνει παθογονους μικροοργανιμους που υπαρχουν σε αφθονια στην κοπρια που χρησιμοποιειται στα βιολογικα!!

6. Τα βιολογικα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ!

πως τα πλένουμε δηλ με πράσινο σαπούνι... πόσα νερά θα θέλει για να βγει η σαπουνάδα????

παιδιά έχω ξεσκίσει την καρτα μου με τις αγορές από iherb... πρέπει να ανοίξουμε ομάδα υποστήριξης γι αυτούς που δεν έχουν άλλα λεφτά να ξοδέψουν!!!!:confused:

SSvbp3.pngjuBIp2.png

παιδιά έχω ξεσκίσει την καρτα μου με τις αγορές από iherb... πρέπει να ανοίξουμε ομάδα υποστήριξης γι αυτούς που δεν έχουν άλλα λεφτά να ξοδέψουν!!!!:confused:

χαχαχαχαχαχαχα.....βάλε κι εμένα στην ομάδα!!!

gNrhp2.png

3. Το εξωτερικο πλυσιμο με πρασινο σαπουνι (και πολυ καλο ξεβγαλμα!) των φρουτων/λαχανικων που προκειται να καταναλωθουν με τη φλουδα ή δεν μπορουν να καθαριστουν (πχ. φυλλωδη λαχανικα) βοηθα οντως στο να απομακρυνθει το φυτοφαρμακο που βρισκεται εξωτερικα, αλλα βοηθα και στην απομακρυνση άλλων ουσιων οπως χωμα, ακαθαρσιες κλπ που μπορει να ειναι ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ απο τα φυτοφαρμακα διοτι μπορει να ειναι φορεις παθογονων μικροοργανιμων!

4. Ειδικα στα βιολογικα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ πλυσιμο με πρασινο σαπουνι, πολυ καλο ξεπλυμα και ξεβγαλμα με νερο που περιεχει ξυδι, το οποιο σκοτωνει παθογονους μικροοργανιμους που υπαρχουν σε αφθονια στην κοπρια που χρησιμοποιειται στα βιολογικα!!

Συγνώμη αλλά τα πιο πάνω φανερώνουνε μια τρομερή και επικίνδυνη μικροβιοφοβία!

Όσες από εσάς παρακαλουθείτε τα θέματα που συζητάμε την GAPS diet ίσως να έχετε να διαβάσει για τα απαραίτητα βακτήρια ενός ποιοτικού προβιοτικού.

Ανάμεσα σ' αυτά είναι και βακτήρια από ανθρώπινα περιττώματα (enterococcus faecium or streptococcus faecalis) και βακτήρια από χώμα (soil bacteria)!

Η Dr Campbell μάλιστα αναφέρει ότι παλαιότερα οι άνθρωποι κατανάλωναν τέτοια βακτήρια πίνοντας νερό από πηγάδια, ποτάμια κτλ και τα βακτήρια αυτά ήτανε/ είναι ακόμη απαραίτητα για να διατηρούνε το έντερό μας καθαρό.

Θυμάμαι παλαιότερα όταν διάβαζα για την καντίτα έμαθα ότι τα βακτήρια του χώματος είναι πολύ χρήσιμα για τον περιορισμό του μύκητα αυτού.

Γι' αυτό και τα πιο αποτελεσματικά προβιοτικά στην αγορά, και τα πιο ακριβά, περιέχουνε βακτήρια από το χώμα!

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσανε κοπριά στις καλλιέργειες τους εκατοντάδες χρόνια, πώς είναι δυνατόν η κοπριά ξαφνικά να θεωρείται πιο επικίνδυνη από τα χημικά;

Ή θέλουνε να μας φοβίσουνε ώστε να μας επιβάλλουνε και στην Ελλάδα το food irradiation που αρχίσανε σταδιακά να περνάνε στην Αμερική;

Προσωπικά επιλέγω να ξεπλένω μόνο με νερό της βρύσης τα βιολογικά λαχανικά που αγοράζω και να μην αγχώνομαι για τα φυσικά βακτήρια, πολύ περισσότερο με τρομάζουνε τα χημικά που ψεκάζονται στα μη-βιολογικά!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

η Jason tvra eida oti κανει αλλα λεει κατω των 2 ετων με συμβουλη οδοντιατρου κλπ αυτη πχ http://www.iherb.com/Earth-s-Best-Toothpaste-Strawberry-and-Banana-1-6-oz-45-g/17265?at=0

γραφει ξεκαθαρα απο 6 μηνων και πανω...

και της weleda einai kali!

μπηκα και στο σαιτ της jason αλλα ουτε κει διευκρινιζει απο ποια ηλικια ουτε αναγραφει οτι ειναι ασφαλες για καταποση... οποτε λεω να παρω αυτη http://www.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Kids-Spry-Tooth-Gel-with-Xylitol-Strawberry-Banana-Age-3-Months-Up-2-0-fl-oz-60-ml/29022?at=0 60 μλ 4.78 δολ... καλουτσικα...

και επισης πηρα αυτα εδω γιατι εντυπωσιαστηκα με τις παααρα πολλες θετικες κριτικες http://www.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Kid-s-Saline-Nasal-Spray-With-Xylitol-75-fl-oz-22-ml/8646?at=0 και http://www.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Xylitol-Sinus-Nasal-Spray-1-5-fl-oz-45-ml/7047?at=0

το βαλα στην αναζητηση αλλα δε βλεπω να το χει παρει κανεις.... εμεις εχουμε θεμα ολο το χειμωνα μας τρεχει η μυτη, κ ειδικα εμενα.... για να δουμε!!!!!!

ENTIT να και το σαιτ τους http://www.xlear.com/eSource/ecom/eSource/items/itemDetail.aspx?&page=&store=&itemNum=XLM&siteId=1&bulkexists=0

WLFfp2.png XI11p2.png

Soevan μου ν σε ρψτησω ποιο συμπληρωμα σιδηρου επαιρνες στην εγκυμοσυνη σου?Και φιλικο οξυ επαιρνες το συμβατικο ή κατι αλλο?Ευχαριστω!

Στην εγκυμοσύνη μου επειδή μου είχε πέσει πολύ ο αιματοκρίτης

και φοβόμουν να εμπιστευτώ κάτι άλλο

χρησιμοποιούσα ένα συμβατικό (μασώμενο της ferrum hausman)

το οποίο είχα ελέγξει οτι δεν είχε parabens κλπ

Τώρα όμως που θηλάζω πίνω το Floradix

και διαπιστώνω οτι πολύ κακώς δεν το εμπιστευόμουν πρώτα

γιατί βλέπω θεαματικά αποτελέσματα!!

Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΥΓ: Στα ελληνικά φαρμακεία τα 250 ml κοστίζουν 21 ευρώ

και στο ιντερνετ το παίρνω με 10 ευρώ.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνω την αισχροκέρδια του Ελληνάρα!!

Προσωπικά επιλέγω να ξεπλένω μόνο με νερό της βρύσης τα βιολογικά λαχανικά που αγοράζω και να μην αγχώνομαι για τα φυσικά βακτήρια, πολύ περισσότερο με τρομάζουνε τα χημικά που ψεκάζονται στα μη-βιολογικά!

Rosie μου θα συμφωνήσω εως ενός σημείου....

Δυστυχώς απο τα "όχι καλά πλυμένα" λαχανικά

και γενικά απο το χώμα

μπορείς να κολλήσεις πολλά......

όπως "οξύορους" (σκουλήκι στο έντερο)

που προκαλούν πολλά προβλήματα!!! :-(

Δυστυχώς απο τα "όχι καλά πλυμένα" λαχανικά

και γενικά απο το χώμα

μπορείς να κολλήσεις πολλά......

όπως "οξύορους" (σκουλήκι στο έντερο)

που προκαλούν πολλά προβλήματα!!! :-(

Προκαλούνε προβλήματα στα αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα, ένας γερός οργανισμός είναι σε θέση να αποβάλει τέτοια παράσιτα.

Επίσης είναι πια επιστημονικά αποδειγμένο ότι η πολύ καθαριότητα/απολύμανση και σχολαστικότητα βλάπτει, the hygiene hypothesis.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hygiene_hypothesis

H GAPS diet που απεθύνεται κυρίως σε παιδάκια με προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα θεωρεί απαραίτητη (είναι στο Top Ten list για ισχυρό ανοσοποιητικό) την ύπαρξη ενός κατοικιδίου το λιγότερο μέσα στο σπίτι προκειμένου να έρθουνε τα παιδάκια σε επαφή με μικρόβια/βακτήρια για να ενδυναμώσουνε το ανοσοποιητικό τους!

Πόσοι στην Ελλάδα αλήθεια έχουνε κατοικίδιο στο σπίτι τους, φοβούνται την άμμο, την τρίχα τους κτλ...:rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Να ρωτήσω κάτι άσχετο: το ψήσιμο σε φύλλο σιλικόνης λέτε να είναι κακό? σκέφτομαι να πάρω αυτό http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002002001&nodeId=59&productId=3015&offers=false μιας και η λαδόκολα είχαμε πει ότι έχει καρκινογόνες ουσίες και τα φύλλα που έχει το iherb είναι πολύ βαριά (σχεδόν μισό κιλό πάνε με τις συσκευασίες) και δε συμφέρει και πολύ....

επίσης βρήκα ότι εκτός από coco nut oil για τηγάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και βούτυρο / λίπος και βρήκα αυτό http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860?at=0 το οποίο θα δοκιμάσω λίαν συντόμως..

SSvbp3.pngjuBIp2.png

H GAPS diet που απεθύνεται κυρίως σε παιδάκια με προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα θεωρεί απαραίτητη (είναι στο Top Ten list για ισχυρό ανοσοποιητικό) την ύπαρξη ενός κατοικιδίου το λιγότερο μέσα στο σπίτι προκειμένου να έρθουνε τα παιδάκια σε επαφή με μικρόβια/βακτήρια για να ενδυναμώσουνε το ανοσοποιητικό τους!

Πόσοι στην Ελλάδα αλήθεια έχουνε κατοικίδιο στο σπίτι τους, φοβούνται την άμμο, την τρίχα τους κτλ...:rolleyes:

:oops: :oops: :oops: :oops: Μια απο αυτές είμαι κι εγώ.....

Τον γατούλη μας τον έχουμε στην αυλή! :oops: :oops:

Δεν την μπορώ την τρίχα με τίποτα βρε Rosie μου......... :(

:shock:

Κική, αλήθεια.....έχεις δει ποτέ σου στην TV την εκπομπή

How clean is your house?

Δείχνει 2 συμπαθέστατες κυριούλες

που πάνε σε κάτι τρισάθλια, ελεεινά και πάρα πολύ βρώμικα σπίτια

για να τα καθαρίσουν.

Eαν το δεις θα διαπιστώσεις οτι συνέχεια χρησιμοποιούν

οικολογικά προϊόντα (σόδες, ξύδια και βόρακα)

με ΑΨΟΓΑ και ΑΜΕΣΑ ΕΜΦΑΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Μια φορά μάλιστα έκαναν κι ένα μείγμα με Vodka...

....αλλά δεν συγκράτησα τις αναλογίες.....

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ απο κάποιους

τη δικαιολογία οτι δήθεν τα οικολογικά προίόντα

δεν καθαρίζουν καλά όσο τα συμβατικά....

Πιστεύω οτι όσοι δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν είναι

για λόγους συνήθειας

και για λόγους οικονομίας

(όσο να ναι είναι πιο ακριβά απο τα συμβατικά)

Αυτό να το δεχτώ......

Αλλά όχι να θεωρείτε τη δική σας.... "συνήθεια"

πιο αποτελεσματική

απο τη δική μας την οικολογική

δηλαδή.... κοινώς να μας λέτε.... "βρωμιάρηδες" :rolleyes:

Οσο για τα soap nuts πρέπει να φταίει το πλυντήριό σας

γιατί σε εμένα (και όχι μόνο σε εμένα....)

βγαίνουν πεντακάθαρα τα ρούχα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...