Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οταν η γιαγια εκδικειται...

Recommended Posts

οκ καταλαβαινω οτι σε πειραξε αυτο που εκανε η μαμα σου .

σκεψου ομως ποσο εχει πειραχτει εκεινη απο τον ατρα σου για να αντιδασει ετσι ....

μην το βλεπεις και εσυ εγωιστικα "μου ειπαι ετσι ,τι να τησ πω ,δεν μας αγαπαει πια"

πηγενε στην μαμα σου και πες της καθαρα "μαμα σε αγαπαω με αγαπας οπως και τα παιδια ,ξερω οτι νιωθεις ετσι και ετσι αλλα απο την σταση σου αυτην δεν πληγωνετε ο αντρασ μου αλλα εγω και τα παιδια και σιγουρα δεν το θελεις αυτο ,τι να κανω που ο αντρας μου ειναι στον κοσμο του ? μην του μιλας μη τον δεινεις σημασια πια αλλα τα εγγονια σου και εγω δεν φταιμε να σε χασουμε ,σκεψου ποσο θα πληγωθει ο αγγελος ...το θελεις αυτο "

αυτα να της πεις και μην αναφερεις κρατηματα μονο το συναισθηματικο κομματι ,αν δε θελει πια να σας κανει εξυπηρετηση γιατι ετσι νιωθει οτι βοηθαει εκεινον ας κρατησει τουλαχιστον σχεσεισ με εσενα και τα παιδια .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα το ξερει οτι με αυτο που κανει τιμωρει μονο εμενα και τα παιδια δεδομενου οτι ο αντρας μου δουλευει απο τις 9 το πρωι εως τις 9 το βραδυ επομενως δεν επιβαρυνεται σε κατι εκεινος...οτι εκανε συνεχιζει και κανει!

Ωραια τα λετε βρε κοριτσια αλλα δεν μου κανει καρδια να παω να της μιλησω...το ξερω οτι εχετε δικιο αλλα με εχει πιασει το παραπονο! Εμ κερατας εμ δαρμενος???? Το ξερω οτι δεν χωρανε εγωισμοι αναμεσα σε μανα και κορη αλλα με πληγωνει με τη σταση της!!! Και που ξερω εγω οτι την επομενη στιγμη που θα την πειραξει κατι δεν θα μου το πεταξει ξανα στα μουτρα και θα μεινω εγω παλι σεκος???

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Μα το ξερει οτι με αυτο που κανει τιμωρει μονο εμενα και τα παιδια δεδομενου οτι ο αντρας μου δουλευει απο τις 9 το πρωι εως τις 9 το βραδυ επομενως δεν επιβαρυνεται σε κατι εκεινος...οτι εκανε συνεχιζει και κανει!

Ωραια τα λετε βρε κοριτσια αλλα δεν μου κανει καρδια να παω να της μιλησω...το ξερω οτι εχετε δικιο αλλα με εχει πιασει το παραπονο! Εμ κερατας εμ δαρμενος???? Το ξερω οτι δεν χωρανε εγωισμοι αναμεσα σε μανα και κορη αλλα με πληγωνει με τη σταση της!!! Και που ξερω εγω οτι την επομενη στιγμη που θα την πειραξει κατι δεν θα μου το πεταξει ξανα στα μουτρα και θα μεινω εγω παλι σεκος???

Σ'αυτο εχεις ενα δικιο..μαλωσε με τον αντρα σου και τιμωρει εσας, ενω εκεινος συνεχιζει τη ζωη του χωρις επιπτωσεις. Αλλα κακα τα ψεματα οι παπουδες θελουν και τους δινει δυναμη πιστευω να τους εχουμε αναγκη και οταν πληγωνονται σκεφτονται τοσα κανουμε και εκεινοι δεν ειναι σωστοι (αλλο που και οι παπουδες πολλες φορες δεν ειναι σωστοι αλλα εμεις κανουμε τα στραβα ματια ενεκα...αναγκης και ευαισθησιας στο θεμα παιδιων). Συμφωνω οταν μιλησετε να ξεκαθαρισεις οτι δε τη χρειαζεσαι πρακτικα για τα παιδια αλλα συναισθηματικα. Και δε χρειαζεται να μιλησεις ετσι ωστε να ζητας συγγνωμη, αφου νιωθεις οτι εχει αδικο, απλα ενα πρωτο βημα. Σκεψου και εσυ τι θα ηθελες να κανει το παιδι σου αν αργοτερα ειχατε ενα τετοιο καβγα εστω και να εχεις αδικο (γιατι κακα τα ψεματα εκει που ειμαστε ηταν και οι γονεις μας και εκει που ειναι θα ερθουμε - και ειμαι εκατα τα εκατο σιγουρη οτι θα αντιδρουμε το ιδιο στα παιδια μας!)

Αυτο που με τσαντιζει περισσοτερο ειναι οτι η μητερα μου εχει βρεθει στη θεση μου δεδομενου οτι ουτε η γιαγια μου αντεχε τον πατερα μου αλλη εκεινη ουδεποτε διεγραψε την κορη της ή εμας...τουναντιον!!!! Εγω ημουν η αγαπημενη της εγγονη και θυμαμαι ολα μας τα καλοκαιρια να μας παιρνει στην Κρητη με το που εκλειναν τα σχολεια μεχρι το Σεπτεμβρη...και δεν μιλαμε για καμια γιαγιουλα!!! Μιλαμε για κωλοπετσωμενη Κρητικια δασκαλα που τη βλεπανε στο χωριο και την τρεμανε!!!! Δεν ξερω τι μπορει να ειχε πει στη μητερα μου για τον πατερα μου αλλα εμας κορωνα στο κεφαλι της!!! Ειδικα εμενα...

Γι'αυτο τωρα τρελενομαι!!! Δεν θυμαται τα δικα της???

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Αυτο που με τσαντιζει περισσοτερο ειναι οτι η μητερα μου εχει βρεθει στη θεση μου δεδομενου οτι ουτε η γιαγια μου αντεχε τον πατερα μου αλλη εκεινη ουδεποτε διεγραψε την κορη της ή εμας...τουναντιον!!!! Εγω ημουν η αγαπημενη της εγγονη και θυμαμαι ολα μας τα καλοκαιρια να μας παιρνει στην Κρητη με το που εκλειναν τα σχολεια μεχρι το Σεπτεμβρη...και δεν μιλαμε για καμια γιαγιουλα!!! Μιλαμε για κωλοπετσωμενη Κρητικια δασκαλα που τη βλεπανε στο χωριο και την τρεμανε!!!! Δεν ξερω τι μπορει να ειχε πει στη μητερα μου για τον πατερα μου αλλα εμας κορωνα στο κεφαλι της!!! Ειδικα εμενα...

Γι'αυτο τωρα τρελενομαι!!! Δεν θυμαται τα δικα της???

Κοριτσάκι σκέψου ότι οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάποια πράγματα και μερικές φορές τους πειράζουν και πολύ περισσότερο από ότι εμάς... στην συγκεκριμένη περίπτωση ο άντρας σου είπε ψέματα για κάποια πράγματα που έπρεπε να κάνει και δεν αφορούσαν καν την ίδια αλλά από ότι έχω καταλάβει τον αδελφό της... σκέφτηκες πως αισθάνθηκε η γυναίκα όταν έμαθε ότι την "κορόιδευε" και μάλιστα εκτέθηκε και στον αδελφό της? εμείς επιλέγουμε τους συζύγους μας με τα καλά τους και τα κακά τους... οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι και τις περισσότερες φορές ανέχονται πράγματα μόνο για το δικό μας το καλό... κάποια στιγμή όμως και αυτοί τα παίρνουν... έχεις εστιάσει στο γεγονός ότι με την στάση της αυτή δείχνει ότι δεν σε σκέφτεσαι εσένα και τα παιδιά.. αν ήταν έτσι κοριτσάκι μου δεν θα καθόταν απίκο τόσα χρόνια να σε βοηθάει με τα παιδιά.. και πίστεψέ με ελάχιστες το κάνουν.. δες στο φορουμ πόσες τρέχουμε όλη μερα χωρίς καμία βοήθεια.. να σε ρωτήσω κάτι? εσύ από τη στιγμή που η μαμά σου διαπίστωσε ότι την "κορόιδεψε" ο άντρας σου πως περίμενες να αντιδράσει? έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτε.. έχεις σκεφτεί ότι αυτή η συμπεριφορά της έχει να κάνει με το γεγονός ότι προσφέρει τόσα στο παιδί της και από πάνω να της λενε και ψέματα.. γιατί πια με τον άντρα σου είστε ενα πράγμα... στη θέση της μητέρας σου πιο πολύ θα με ενοχλούσε το γεγονός ότι το παιδί μου επιτρέπει στο σύντροφό του να με κοροιδεύει παρά η ίδια η κοροιδία.. λες ότι τσακώθηκες με τον άντρα σου.. είχε κάποιο αποτέλεσμα? της ζήτησε συγνωμη? έκανε τελικά αυτό που είχε πει ψέματα ότι το έκανε? πως περιμένεις να φτιάξουν τα πράγματα αν εσύ με τον άντρα σου δεν τα διορθώσετε.. εσείς πρέπει να κάνετε την πρώτη κίνηση...

Διαφημίσεις

με την μανα μου τσακωνομουν σαν τον σκυλο με την γατα.πολλες φορες δεν μιλουσε η μια στην αλλη.κυριακη εμαθα οτι ειμαι εγκυος και το επομενο σαββατο την εχασα!εχασα τη ζωη μου ολη.για αυτο λοιπον σου λεω να παρεις τα παιδια σου και να πας σπιτι της να την δουν.ειδικα οταν λες οτι ο μεγαλος σου της εχει τρελη αδυναμια και τη ζηταει.μη αφησεις ενα τετοιο σκηνικο να χαλασει την σχεση σας και μην κανεις πεισματα.ο,τι και να ειπε ειναι η μανα σου!ακουσε με λοιπον και δε θα χασεις.πηγαινε εσυ αφου δεν εχετε τσακωθει κιολας.πεξτο τρελιτσα και πες της οτι ο,τι και εγινε δεν μπορω να κοψω τα παιδια απο τη γιαγια τους.θα δεις οτι θα λιωσει.μην κανεις το λαθος να απομακρυνθειτε και στο λεω εγω που εχασα τη μανα μου και 3 χρονια τωρα καθε μερα σκεφτομαι οτι αν ζουσε θα ηταν ολα διαφορετικα!!!!!!!

Elenip εχεις δικιο σε οτι αφορα τον αντρα μου με τη διαφορα οτι δεν ειπε ψεματα μονο στη μητερα μου αλλα και σε μενα...οταν πηγε να της ζητησει συγνωμη αρχισε και αυτη να του λεει οτι ειχε φυλαγμενα τα 5 χρονια του γαμου μου και αστα να πανε! Οτι ο αντρας μου ειναι γαιδουρογαιδαρος το ξερω...οταν του ειπα χθες οτι η μητερα μου εχει δικιο και του υπενθυμισα τι εχει κανει για μας τοσα χρονια και οτι ειναι αχαριστος αυτο που ειχε να ανταπαντησει ηταν οτι για την κορη της τα εκανε, οχι για εκεινον!! Ευτυχως τη δουλεια που μου ειχε αναθεσει την εκανε αλλα δεν νομιζω οτι αλλαζει κατι για την μητερα μου.

Επομενως τι να κατσω να συζητησω...ηταν και το παιδι μπροστα και δεν ηθελα να δωσω συνεχεια...

Βλεπω οτι ολες μου λετε να παω να τη βρω και πιθανοτατα εχετε δικιο αλλα δεν νομιζω οτι ειμαι ακομα ετοιμη...ειμαι τοσο ευθικτη που με πειραξε τοσο αυτο που ειπε??? Ακομα ακουω αυτο το 'τα παιδια ΣΟΥ' και με πιανει το παραπονο...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Νομίζω πως κ εγώ στη θέση σου κάπως έτσι θα ένιωθα,παραπονεμένη. Ήταν λίγο βαρύ, αυτό,που είπε η μητέρα σου, μάλλον γιατι κ εκείνη απο την πλευρά της ίσως ένιωσε πως δεν την υπερασπίστηκες(προφανώς αγνοούσε το γεγονός πως τσακώθηκες με τον άντρα σου κ δεν πίστευε πως θα το κάνεις). Σαν μικρότερη ίσως θα έπρεπε να πας εκεί με τα παιδιά σου,όπως σου είπαν κ οι κοπέλες, χωρίς πολλά λόγια κ βέβαια χωρίς συγνώμη, γιατί εσύ δε φταις σε κάτι. Απλά "έλειψες στα παιδιά κ τα έφερα να σε δούνε, γιατί σε ζητάνε" ,κ της αφήνεις μετά το χώρο να αντιδράσει εκείνη όπως νομίζει κ κρίνεις ανάλογα με τη συμπεριφορά της. Πιστεύω θα καταλάβει πως έκανε λάθος κ το θέμα σας θα λήξει.

Elenip εχεις δικιο σε οτι αφορα τον αντρα μου με τη διαφορα οτι δεν ειπε ψεματα μονο στη μητερα μου αλλα και σε μενα...οταν πηγε να της ζητησει συγνωμη αρχισε και αυτη να του λεει οτι ειχε φυλαγμενα τα 5 χρονια του γαμου μου και αστα να πανε! Οτι ο αντρας μου ειναι γαιδουρογαιδαρος το ξερω...οταν του ειπα χθες οτι η μητερα μου εχει δικιο και του υπενθυμισα τι εχει κανει για μας τοσα χρονια και οτι ειναι αχαριστος αυτο που ειχε να ανταπαντησει ηταν οτι για την κορη της τα εκανε, οχι για εκεινον!! Ευτυχως τη δουλεια που μου ειχε αναθεσει την εκανε αλλα δεν νομιζω οτι αλλαζει κατι για την μητερα μου.

Επομενως τι να κατσω να συζητησω...ηταν και το παιδι μπροστα και δεν ηθελα να δωσω συνεχεια...

Βλεπω οτι ολες μου λετε να παω να τη βρω και πιθανοτατα εχετε δικιο αλλα δεν νομιζω οτι ειμαι ακομα ετοιμη...ειμαι τοσο ευθικτη που με πειραξε τοσο αυτο που ειπε??? Ακομα ακουω αυτο το 'τα παιδια ΣΟΥ' και με πιανει το παραπονο...

ειλικρινά λυπάμαι που τα περνάς όλα αυτά.. να σου πω την μαύρη αλήθεια όμως μόλις διάβασα ότι σου είπε ο άντρας σου ότι "για την κορη της τα εκανε, οχι για εκεινον" μου ήρθε πολύ κάπως!!! χωρίς παρεξήγηση και δεν μιλάω για την δική σου οικογένεια σε καμία περίπτωση, αλλά επειδή το ποιηματάκι αυτό το έχω ξανακούσει ήθελα να ξερα όσοι κάνουν παιδιά δεν έχουν και υποχρεώσεις απέναντί τους?? και μιλάω για όλους αυτούς τους ωραίους τύπους που για να τους μεγαλώνουν τα παιδιά οι άλλοι είναι ωραία, αλλά δεν τους έχουν και καμία υποχρέωση στη τελική γιατί δεν τον εξυπηρετούν τους ίδιους αλλά τους συντρόφους τους.. λες και είναι αλλουνού τα παιδιά... μην τρελαθώ τελείως .... γλυκειά μου δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά αν ο άντρας πετάει και στη μαμά σου τέτοια χαριτωμένα αν ήμουν στην θέση της μαμάς σου θα το σκεφτόμουν πολύ να σας ξαναμιλήσω :) θα μου πεις τι φταίνε τα παιδάκια να στερηθούν την γιαγιά τους? γι' αυτό κάνε το κινέζο και βρες τα με την μαμά σου και μάζεψε και τον άντρα σου γιατί όσο πετάει τέτοια θα είσαστε συνεχώς αναστατωμένοι!! καλό κουράγιο!!!!

σε τετοιες περιπτωσεις νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου να το ξεχασεις, να σου φυγει η 'πικρα' και να τα βρείτε...

και εγω πολλες φορες κολαω σε κατι που μου ειπε, παρα τα οσα κανει για εμενα και τα παιδια, παρα τη θυσια που γινεται για να με βοηθαει, μπορει να σκεφτομαι κατι που ειπε για μερες. Δεν κραταω βεβαια μουτρα, ουτε λεω τιποτα, γιατι ειμαι πολυ κατα των καβγαδων - δε θελω να ξεκινουν καν, αλλα το εχω μεσα μου. Ισως ειναι με τις μερες, αν δηλ γενικα οι μερες δεν πανε καλα, ειμαι κουρασμενη, εχω συγχιστει και με αλλους, κλπκλπ τοτε μου πεφτει βαρυ. Σκεφτομαι οτι ναι ειναι πολυτιμη η μαμα μου αλλα γιατι το ειπε/εκανε αυτο;!

Οπως και η μαμα σου μπορει πανω στη συγχυση να το ειπε...ισως επιτηδες για να σε τιμωρησει για την αδικια...Αντικειμενικα ομως δεν αξιζει να χαλαει μια καλη σχεση με εσενα και τα παιδια για μια κουβεντα παραπανω. Το αντικειμενικο ομως και το λογικο πολλες φορες δεν μπορουμε να το εφαρμοσουμε γιατι δεν μπορουμε να συγκρατησουμε τα αισθηματα μας..Μενει να τα κατευνασει ο χρονος. (Αλλα μηπως να μην εχανες τη συναυλια για κατι που συντομα θα ξεχαστει;!;;!!)

Διαφημίσεις

και μιλάω για όλους αυτούς τους ωραίους τύπους που για να τους μεγαλώνουν τα παιδιά οι άλλοι είναι ωραία, αλλά δεν τους έχουν και καμία υποχρέωση στη τελική γιατί δεν τον εξυπηρετούν τους ίδιους αλλά τους συντρόφους τους.. λες και είναι αλλουνού τα παιδιά... μην τρελαθώ τελείως ....

μεγααααλο θέμα...οπως και οι πεθερες, δεν βοηθουν το γιο τους αλλα τη νύφη οταν φροντιζουν τα παιδια....

Εγω να μην τη χασω τη συναυλια αλλα ποιος θα κρατησει τα παιδια οεο???

Αν και ο αντρας μου μου δηλωσε οτι δεν θα ερθει και να παω εγω με τους κουμπαρους μας...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Αν και ο αντρας μου μου δηλωσε οτι δεν θα ερθει και να παω εγω με τους κουμπαρους μας...

Tην περίπτωση να τα κρατήσει αυτός τα παιδιά???:shock:

ναι, ελεγα μηπως να συμβιβαζοσουν ετσι ωστε να τα κρατησει η γιαγια τους, οπως ηταν αρχικα σχεδιασμενο...εκτος αν τα κρατησει ο αντρας σου και βγεις εσυ...ακομα καλυτερα για σενα ;)

Tα παιδια ΣΟΥ ...οπως και να εχει το θεμα ειναι παιδια ΣΟΥ.... δεν ειπε κατι που δεν ισχυει...

Πηγαινε μιλα με την μαμα σου και ξεκαθαριστε την σχεση σας... αν ειναι δυνατον ... πες της οτι νιωθεις και οπως το νιωθεις....ανοιξε την καρδια σου....ηταν παντα διπλα σας...

Και να σου πω και κατι αλλο...κολλας εσυ σε κατι λεξεις..που δεν ειναι φοβερες (με βαση οτι ο αλλος πληγωθηκε και της ειπε πανω στα νευρα του..ισως και να εχει μετανιωσει ) και δεν σκεφτεσαι την μαμα σου το τι εχει ακουσει τοσο καιρο και να πρεπει να κανει και το βλακα....για ποιο λογο ολοκληρη γυναικα?

Ξεκολλα που δεν νιωθεις ετοιμη...αν της συμβει κατι αυρο το πρωι...τοτε θα ειναι αργα...ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αν δεν θελεις να μετανιωνεις για πραγματα

Διαφημίσεις

Ναι, βρε κορίτσι μου. Έχει δίκιο η Αφροδίτη. Εάν αύριο της συμβεί κάτι, ξέρεις πώς θα αισθανθείς? Δεν είναι σωστό και για το γιο σου αυτό που γίνεται. Πήγαινέ τον να δει τη γιαγιά του. Ούτε συγγνώμες ούτε τίποτα. Μάνα σου είναι και είπατε δυο κουβέντες παραπάνω. Μην το μεγαλοποιείς.

Καλημέρα κ από εμένα!

Βρε κουκλίτσα μου γλυκιά, νομίζω ότι δεν χωρούν εγωισμοί κ πείσματα στη σχέση μαμάς κ κόρης! Πόσο μάλλον όταν αυτή η σχέση είναι τόσο καλή!!!Αν κατάλαβα σωστά από τα γραφόμενά σου η σχέση σας ήταν άριστη κ η μεταξύ σας αγάπη αδιαμφισβήτητη!

Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι ότι θα "ρίξεις τα μούτρα σου" στην ίδια σου τη μανούλα?

Σκέψου πόσο πολύ μπορεί να πληγώθηκε εκείνη κ πόσο θα την πονάει το γεγονός που δεν ενδιαφέρθηκες να επικοινωνήσεις μαζί της.

Και όχι εάν επικοινωνήσεις μαζί της μην θέσεις σαν αφορμή το θέμα της Κρήτης. Μόνο ότι την αγαπάς κ πληγώθηκες που ψυχρανθήκατε!

Η ζωή είναι τόσο μικρή ρε παιδιά! Εγώ το μόνο που προσεύχομαι για τη δική μου οικογένεια είναι υγεία κ αγάπη. Κ να είμαστε ενωμένοι κ δεμένοι!!!

Εμένα ο καλός μου είναι λίγο περίεργος σαν χαρακτήρας. Δεν χρειάζεται να αναλύσω όλη την κατάσταση, αλλά απλά να σας πω ότι δεν λέει ούτε καλήμέρα στους γονείς μου. Οι οποίοι αντικειμενικά είναι τόσο υπέροχοι κ διακριτικοί άνθρωποι κ δεν μου έχουν πει το παραμικρό αρνητικό σχόλιο κατά του άντρα μου, παρά την άδικη συμπεριφορά του. Το αντίθετο, προσπαθούν να βρουν ελαφρυντικά.

Κ στην ουσία δεν του έχουν κάνει τίποτα!!!

Παρόλα αυτά η μαμά μου έρχεται κάθε πρωί κ κρατάει τα παιδιά (δίδυμα 2 ετών). Όποτε θέλουμε να βγούμε ή να βγεί εκείνος πάλι έρχονται οι δικοί μου, κ τις περισσότερες φορές με διανυκτέρευση της μαμάς μου.

Τα παιδιά μου είναι όλη τους η ζωή κ το νόημα για να ζούνε! Στην κυριολεξία (μετά τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν στην οικογένειά μου)!!!

Τα πρωινά είναι κ ο άντρας μου στο σπίτι (καθότι άνεργος) αλλά κλείνεται μέσα στην κρεβατοκάμαρα με το λαπτοπ. Σκεφτείτε ότι έχουν καθημερινή επαφή αλλά δεν της λέει ΟΥΤΕ καλημέρα!!!!!! Κ στις περιόδους που ειχε κ τα νεύρα του μπορεί να περνούσε από δίπλα της κ να τη σκουντούσε!!!!

Το ξέρω πόσο πληγώνονται οι δικοί μου αλλά δεν μίλάνε. Τους αρκεί που βλέπουν κ χαίρονται τα εγγόνια τους.

Κ εγώ πληγώνομαι απίστευτα πολύ!!!!! Θα ήθελα να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραστούμε ένα τραπέζι βρε αδερφέ, σαν οικογένεια, να πιούμε ένα ούζο, ένα κρασί, όπως κάνουμε με τους δικούς του γονείς.

Αυτά!!! Ζητώ συγγνώμη που ξέφυγα λίγο από το θέμα αναφέροντας κ το δικό μου πρόβλήμα.

Tα παιδια ΣΟΥ ...οπως και να εχει το θεμα ειναι παιδια ΣΟΥ.... δεν ειπε κατι που δεν ισχυει...

Πηγαινε μιλα με την μαμα σου και ξεκαθαριστε την σχεση σας... αν ειναι δυνατον ... πες της οτι νιωθεις και οπως το νιωθεις....ανοιξε την καρδια σου....ηταν παντα διπλα σας...

Και να σου πω και κατι αλλο...κολλας εσυ σε κατι λεξεις..που δεν ειναι φοβερες (με βαση οτι ο αλλος πληγωθηκε και της ειπε πανω στα νευρα του..ισως και να εχει μετανιωσει ) και δεν σκεφτεσαι την μαμα σου το τι εχει ακουσει τοσο καιρο και να πρεπει να κανει και το βλακα....για ποιο λογο ολοκληρη γυναικα?

Ξεκολλα που δεν νιωθεις ετοιμη...αν της συμβει κατι αυρο το πρωι...τοτε θα ειναι αργα...ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αν δεν θελεις να μετανιωνεις για πραγματα

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!! Σου λέω το ζω το έργο. Η μαμά μου κάνει εδώ κ 2 χρόνια το βλάκα!!!! Κ δεν μιλάει, δε μιλάει, δε μιλάει.........

Ωραια τα λετε βρε κοριτσια αλλα δεν μου κανει καρδια να παω να της μιλησω...το ξερω οτι εχετε δικιο αλλα με εχει πιασει το παραπονο! Εμ κερατας εμ δαρμενος????

Συγνωμη αλλά άν νιώθεις εσύ έτσι..φαντάσου πώς νιώθει και η γυνάικα..

Το ότι δεν την έχεις πάρει ΑΚΟΜΑ τηλέφωνο με κάνει να πιστύω πως γενικά δεν σε έχει συνηθίσει στο να κάνεις και εσύ λίγο πίσω και ακόμα και τώρα το παίρνεις εγωιστικά...

Φαντάζομαι (απο τα γραφόμενά σου πάντα) ότι η γυναίκα αφού ήταν πάντα δίπλα σας θα έκανε πάντα υπομονή και απλά τώρα "έσκασε". Νομίζω δικαιολογημένα γιατί τα παιδιά έιναι και του άντρα σου και θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν ήταν υποχρεωμένη σε κανέναν η γυναίκα αυτή να ΤΟΥ και ΣΑΣ τα κρατάει... Είδε ότι όλο αυτό δεν αναγνωρίζεται και ξέσπασε..νομίζω ήταν θέμα χρόνου και πολύ άντεξε.

Αλλά τον άντρα σου προφανώς δεν τον ενδιαφέρει..εσενα όμως που είναι μαμά σου θα πρέπει να την πάρεις τηλέφωνο(σίγουρα στην αρχή θα είναι πεισμωμένη σαν τα παιδάκια) και να μην κάνεις πίσω, να επιμένεις..εκτος από μάνα είναι άνθρωπος και αυτή μην το ξεχνας. Τώρα που έγινες και εσύ μαμά το καταλαβαίνεις καλύτερα από ποτε.

Αυτό που θα σε συμβούλευα εγώ είναι πρώτα να ηρεμήσεις και να το φιλοσοφίσεις.

Το βασικό είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Το σίγουρο είναι πως κανέναν δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις στο έπακρο.

Εγώ αυτό που θα έκανα είναι να πάω να την βρω, να προσπαθήσεις να τα βρεις μαζί της, χωρίς όμως να κατηγορήσεις τον άντρα σου. Εσύ κάποια στιγμή μπορεί να τα βρεις μαζί του, μεταξύ τους όμως λίγο δύσκολο.

Προσπάθησε να απαλλάξεις τη μαμά σου από τις ευθύνες των παιδιών σου. Θα είναι πολύ δύσκολο για σένα, αλλά εφόσον είπε αυτά τα πράγματα η μαμά σου, έτσι νιώθει και δεν είναι κατακριτέο. (Τα παιδιά είναι ευθύνη των γονιών και όχι των παπούδων. Δεν έχουν υποχρέωση να τα φροντίζουν, γι' αυτό λέω ότι δεν είναι κατακριτέο). Να τα πηγαίνεις να τα βλέπει και να την βλέπουν, μέχρι όμως εκεί.

Να πας μόνη σου στην συναυλία, για να αρχίσει λίγο κι ο άντρας σου να βλέπει τη διαφορά. Να του μεταφέρεις όσες ευθύνες γίνεται πρακτικά, μην φορτωθείς τα πάντα μόνη σου.

Έχω περάσει πολύ κοντινές καταστάσεις και είναι πραγματικά πολύ ψυχοφθόρο. Προσπάθησε όσο γίνεται η κατάσταση στο σπίτι σου να είναι μακριά από τη μαμά σου και την αδερφή σου (σημειωτέον κάπως έτσι ήταν η μαμά μου και η αδερφή μου, μετά μετανάστευσαν παρέα).

Προσπάθησε να την κρατήσεις στη ζωή σου, (εφόσον και η ίδια το θέλει), φτάνει να μην σου κάνει κακό ψυχολογικά. Λογικά, αν φερθείς σωστά θα το ξεπεράσετε, αλλά για να αποφύγεις παρόμοιες καταστάσεις πάρε τα μέτρα σου.

74Qtp3.png2SeRp3.png

θα συμφωνησω με τις κοπελες οτι πρεπει να τα βρεις με τη μαμα σου και θα τα βρεις γιατι μανα εινια. βεβαια εγω σκεφτομαι εμενα και τη μανα μου που καθε τρεις και μια ξαναγαπιομαστε. αλλα μανα και κορη ειστε.

θεωρω ομως οτι πρεπει οπωσδηποτε να τα βρεις με τον αντρα σου και να αναγνωρισεις τα δικια του. Ναι ειμαι η μοναδικη που αναγνωριζει δικια στον αντρα σου και λαθη στη μανα σου αλλα αυτη εινια η γνωμη μου.

εξηγουμαι: ο αντρα σου εκανε το μεγα σφαλμα, το απολυτως κατακριτεο και καταπτυστο να πει ψεματα. επρπε να πει δεν προλαβα και θα το κανω αυριο ταδε ωρα και να εινια συνεπης. ειπε ψεματα.

αλλα: 1)λες οτι δουλευει 9-9. προλαβαινε οντως να παει να κανει τσαμπα εξυπηρετηση σε τριτους; 2) τον ρωτησατε "αγαπη, μπορεις να πας στο θειο να δεις αυτο το πραγμα και πότε;" ή ειπατε "να πας αυριο στις 5 στο θειο για να κανεις αυτο". στο 1 εχετε δικιο εσεις στο 2 ο αντρα σου.

3)πηγε να ζητησει συγνωμη

4) ο αντρα σου δεν εχει γονεις να πει τα παραπονα του, να ξεθυμανει. νιωθει οτι ειναι σε μια οικογενεια σαν το μαυρο προβατο και ειναι κατι σαν ανεπιθυμητος. αυτο το σκεφτηκες ποτε;

5) σκεφτηκες τι θα γινει αν μια μερα και ο αντρα σου σε βαλει στο διλλημα "η μαμα σου η εγω" οπως σε βαζει τωρα η μανα σου; και τι θα γινει αν πει αφου εχεις τη μανα σου εγω παιρνω το καπελακι μου και φευγω;

6) ο αντρα σου εχει συμμετοχη στην οικογενιεα; δηλαδη κανει δουλειες, προσφερει στα παιδια, στο μεγαλωμα; αν οχι εινια ωρα να καταλαβει τι εστι βερυκοκο και να ναναλαβει ευθυνες οι ποιες ειναι φορτωμενες στη μανα σου.

η μανα σου: εχει δικιο στο οτι σε βοηθαει αλλα της το επεβαλες ή το ηθελε; εχει δικιο στο οτι ειναι παιδια σου. ναι δικα σας παιδια εινια οχι δικα της, ηθελε και βοηθουσε. αμα δεν θελει αλλο ας μη βοηθαει.

τα αδικα της 1) δεν δεχτηκε τη συγγνωμη

2) το εριξε στα παιδια. ο καβγας εγινε για κατι παντελως ασχετο και η μανα σου αντι να πει ειπες ψεμματα γυρισε και ειπε παρε τα παιδια σου και αντε στο καλο. δηλαδη εντελως αλλ' αντ' αλλων αντιδραση. τα παιδια δεν ειχαν καμια αναμειξη στον συγκεκριμενο καβγα. εγω στην αρχη νομισα οτι ο καβγας εγινε για τα παιδια.

3) νομιζω οτι εκμεταλλευεται λιγο το γεγονος οτι εινια το μοναδικο σας αποκουμπι ελλειψει αλλων παππουδογιαγιαδων και λοιπων συγγενων.

4) σε βαζει να μαλωνεις με τον αντρα σου δημιουργωντας σου ψευτοδιλληματα (η εγω η αυτος ο ξενος που λεει ψεματα).

τα δικα σου λαθη:

επειδη ακριβως εισαι καταυποχρεωμενη στη μανα σου λογω των παιδιων της εδωσες πολλα διακιωματα στο σπιτι σου και στη ζωη σου.

λυπαμαι που δεν συμφωνω απολυτα με τις αλλες κοπελες αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου. και ναι να τα βρεις μαζι της αλλα να ξεχωρισεις την οικογενιεα σου και το σπιτι σου απο το δικο της

Οπως τα σκεφτεσαι εσυ τωρα, αντιστοιχα η μαμα σου θα αναρωτιεται "μα ειναι δυνατον μετα απο τοσα που χω κανει εγω να μου φερεται ετσι, κ να μην με παιρνει ουτε ενα τηλ κ δεν την ενδιαφερει κ ετσι θα μ αφησει κ αυτο ηταν κ δεν φτανει που μου παν ψεμματα αλλα τωρα μου κρατανε μουτρα κλπ κλπ"

Το νομισμα εχει 2 οψεις. Προσπαθησε να μπεις λιγο στη θεση της κ να δεις οτι κ συ ετσι θα σκεφτοσουν...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Να της πεις ότι στην ουσία τιμωρεί το παιδί και όχι τον άντρα σου... Το παιδί δεν το σκέφτεται που θα δει την αλλαγή στη στάση της γιαγιάς και θα νιώθει τύψεις ότι κάτι της έκανε και του έχει θυμώσει??? Άντε γιατί θύμωσα τώρα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Ο αντρας μου στη συγκεκριμενη περιπτωση εχει 100% αδικο...κανεις δεν του ειπε ποτε να παει και υποτιθεται οτι πηγε το προηγουμενο Σαββατο που σχολαει στις 3 και το βραδυ που ειχαμε βγει εξω μαζι με τη μητερα μου μας φλομωσε στο ψεμα..ναι, πηγα ειδα τι χρειαζεται θα δωσω και 120ευρω απο την τσεπη μου και την Τριτη μαθαινει η μητερα μου απο τον ανθρωπο που υποτιθεται οτι θα του ανοιγε για να δει τη ζημια οτι δεν ειχε παει καθως αυτος ελειπε 15 μερες πραγμα που ειπε στον αντρα μου!

Συμφωνω μαζι σου kourkoumpini οτι δεν εχει γονεις και γι'αυτο ολον αυτον τον καιρο την ειχε τη μανα μου κορωνα στο κεφαλι του, ποτε δεν της ειχε πει τιποτα αντιθετα παντα ελεγε ευτυχως που εχουμε και την Καιτουλα!! Απλα η μητερα μου δεν τον συμπαθησε εξαρχης κι ετσι προχθες μεχρι και οτι ειχε μεθυσει στο γαμο μας του χτυπησε...

Τωρα για το εαν την υποχρεωσαμε να κρατησει τα παιδια...η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν τη ρωτησαμε αλλα το θεωρουσε και η ιδια δεδομενο. Τι εννοω? Οταν ηταν να αγορασουμε σπιτι κοιταζαμε μηπως παρουμε προς Γερακα, Παιανια και μας λεει κανενα προβλημα απλα εγω δεν θα ερχομαι εκει για να κραταω το παιδι κι ετσι αγορασα σπιτι στα Πατησια για να ειμαι κοντα της. Ακομα και ο παιδικος σταθμος ειναι διπλα στο σπιτι της για να τη διευκολυνει οπως ελεγε...και επαναλαμβανω το παιδι το κρατουσε μια αντε 2 φορες την εβδομαδα και οχι σε καθημερινη βαση. Ουδεποτε της ειπα να κρατησει τα παιδια για να παω καπου με τον αντρα μου απλα οταν ηθελα να κανω καμια δουλεια για να μην τραβαω τη μικρη της την πηγαινα σπιτι της. Αφου καυχιοτανε οτι ο γιος μου την ηθελε πιο πολυ απο εμενα και ηθελε να μενει σπιτι της κατι που εγω το επετρεπα να γινεται 1 φορα την εβδομαδα για να μην ειναι και αυτη μονη της...γι'αυτο και εχω εκπλαγει τοσο πολυ με τη σταση της! Εαν μου ελεγε ξερεις κορη μου εχω κουραστει να σου κραταω τα παιδια λετε να της ελεγα κατι??? Εννοειτε οτι δεν ειναι υποχρεωμενη...βεβαια μακακιες του τιποτα 'κανε ενα παιδι και θα στο μεγαλωσω εγω' ξερει να λεει στην αδερφη μου...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Pasoumi εγω να την παρω τηλ. να της πω τι??? Ευχαριστω που μου εκλεισες το τηλ. στη μουρη??? Κι εννοειται οτι καθε φορα που ηθελα να μου κρατησει τη μπεμπα τη ρωταγα 2 μερες πριν κι εννοειται οτι καθε φορα που την επαιρνα της ελεγα ευχαριστω...επισης εννοειται οτι εαν μου ελεγε οτι ηθελε κατι πηγαινα και το επαιρνα ή της εδινα χρηματα οσα μπορουσα φυσικα!

Lucy κι εμενα αυτο με στεναχωρει πιο πολυ...οτι τα παιδια μου και κυριως ο Αγγελος θα πρεπει να αλλαξει συνηθειες και να βλεπει λιγοτερο τη γιαγια του γιατι ακομα και να ληξει το συγκεκριμενο συμβαν θα προσπαθησω να την επιβαρυνω το λιγοτερο δυνατο για να μην εχουμε ξανα τα ιδια την επομενη φορα που θα την πειραξει κατι.

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...