Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

7 μηνων και δεν κάθεται

Recommended Posts

6,5 μηνων λες δεν καθετε!εγω λεω 7,5.αχ sofi@p μου εχουν κολληση κατι τρελλα πράγματα..κ μέρα νυχτα λεω εκανε αυτο?γελασε?κτλ.. λεγοντας βαρυ παιδι, εννοω οχι στα κιλα, ισα ισα ειναι πολυ καλη 7,600kg (γεννηθηκε 2750kg) αλλα σα να βαριέται!αν την βαζω προυμυτα καθεται ελαχιστα κ μετα γρινιαζει!δεν θέλει!αφου σκεφτηκα να την παω σε κανεναν ειδικο.......επίσεις κοιμάται το μεσημέρι 4-5 ώρες..κ τη νύχτα απο τις 11.30μμ μεχρι 8 το πρωι..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

6,5 μηνων λες δεν καθετε!εγω λεω 7,5.αχ sofi@p μου εχουν κολληση κατι τρελλα πράγματα..κ μέρα νυχτα λεω εκανε αυτο?γελασε?κτλ.. λεγοντας βαρυ παιδι, εννοω οχι στα κιλα, ισα ισα ειναι πολυ καλη 7,600kg (γεννηθηκε 2750kg) αλλα σα να βαριέται!αν την βαζω προυμυτα καθεται ελαχιστα κ μετα γρινιαζει!δεν θέλει!αφου σκεφτηκα να την παω σε κανεναν ειδικο.......επίσεις κοιμάται το μεσημέρι 4-5 ώρες..κ τη νύχτα απο τις 11.30μμ μεχρι 8 το πρωι..

βρε κοπέλα μου, νομίζω ότι τζάμπα αγχώνεσαι. είναι μικρούλα ακόμη κι όπως είπες κι εσύ δεν την έβαζες μέχρι τώρα να καθήσει ώστε να συνηθίζει. κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. εγώ έχω 2 παιδάκια και το βλέπω στην πράξη αυτό. ίσως το παιδάκι σου να είναι λίγο του χουζουρέματος. τα δικά μου πάλι είναι του ακάθιστου από μωρά. μη συγκρίνεις τα παιδάκια μεταξύ τους. άλλο περπατάει πιό γρήγορα, άλλο μιλάει πιό γρήγορα. συζήτησέ το με την παιδίατρό σου ό,τι ανησυχίες έχεις αλλά νομίζω ότι το να πας σε έναν αναπτυξιολόγο ένα μωράκι 7.5 μηνών επειδή ακόμη δεν κάθεται, είναι λίγο τραβηγμένο. κάνε μια βόλτα στο forum να δεις ότι κι άλλα μωράκια, μεγαλύτερα από το δικό σου, δεν κάνουν όσα πράγματα νομίζεις ότι θα έπρεπε να κάνουν.

:P Πραγματι η γιατρος την ειδε και μου ειπε να μην ανυσηχω καθολου απλα εγω εχω αγχωθει μαλλον υπερβολικα διοτι η πρωτη μου κορη τα εκανε ολα πολυ γρηγορα. Παντως το μωρο μου οταν την βαζω στο κρεβατι δεν στεκει, σερνετε, μαζευει τον ποπο τησ και προσπαθει, φερνει τουμπες, πλακωνει τα χερια τησ και τα βγαζει ενα ενα εχει πλακα. Απλα εγω σκεφτομαι παντα τα δυσαρεστα.

Σε καταλαβαινω απολυτα... το ιδιο ειχα περασει κι εγω..Η πρωτη μου κορη καθησε υπερβολικα νωρις και τα εκανε ολα γρηγορα... αλλα επειδη δεν ειχα εμπειρια μου ειχε φανει οτι ειναι νορμαλ...στα διδυμα...επαθα ταρακουλο...γιατι τα εκαναν ολα σε φυσιολογικα πλαισια ή με λιγη καθυστερηση ...

Η παιδιατρος μου παντως της ειχε δωσει περιθωριο τους 8 μηνες για να ειμαστε σιγουρη και οντως μεσα σ ενα μηνα καθισε (στους 7 ηταν ζελες και στους 8 καθισε )

Απ αυτα που λες νομιζω οτι ειναι οκ... και μπορεις αμ τι αλλο να δωσεις ανετα περιθωριο ενα μηνα

Ευχομαι να καθισει γρηγορα και να ξεαγχωθεις απ αυτα..πριν αγχωθεις για κατι αλλο :) (δεν τελειωνουν οι αγωνιες μας :) )

μάλλον έχεις δίκιο..προσπαθώ πάντως καθημερινά να την βάζω μπρούμυτα κ να καθεται ..για να δω αποτελεσματα..!κ μενα σαν ζελε είναι η μπουμπού μου!χαχα!καλα το ειπες!!παντως ευχαριστω πολυ..με ησυχαζετε κοριτσια!μπορει απλα να εχει τεμπελιτιδα το καλο μου!!

Ouφ οταν μπλεκονται παλια με νεα μηνυματα..και σε λαθος απανταμε..και τα νεα δεν απανταμε

Σορρυ παιδια... μολις ειδα ποσο παλιο ειναι το θεμα ... το καινουριο μηνυμα ειναι απ το 17 και κατω

Διαφημίσεις

ο μικρος μου αργησε να κατσει ακριβως επειδη ειναι μεγαλοσωμο παιδι.τωρα προσπαθει να σηκωθει κ δεν μπουσουλησε καθολου.μονο ο πρωτος μου μπουσουλησε.το καθε παιδι κανει τα δικα του

NRNSp2.pngsMstp2.png

πολυ μ αρεσουν τα μωρακια οταν μπουσουλανε!!τρελενομαι!!για να δω, η μικρή μου θα μπουσουλήση?αν και δεν το κοβω..την βαζω μπρουμυτα κ ειναι σα να κολημπαει!!χαχαχα

σ΄ευχαριστω katerina17 για την ενημέρωση. την άλλη βδομάδα θα την πάω στον παιδίατρο να συζητησω για την κινητική της εξέληξη και θα σου πω τι θα μου πει..τουλάχιστον δεν είναι κατι σοβαρο..ευχομαι ολα να πανε καλα.. εγω αρχισα εδω κ 2 περίπου βδομαδες να την βαζω να κάθεται κ ειναι σαφώς πολυ καλυτερη η ισοροπία της..θα σου πω νεοτερα..

λοιπον!εδω και 2βδομάδες, (μετα δηλ που μας την ειπε η παιδιατρος γιατι δεν καθόμαστε!) το παιδάκι μου άρχισε να κάθεται στηριζόμενο απο τα χεράκια της στα δικά μου, με πολύ καλή ισοροπία πλέον στην μεσούλα της, και πιστεύω ειναι θεμα ημερών να μου αφήση και τα χέρια κ να κάθετε μόνη της χωρις καμια βοήθεια.όλα τελικα είναι θέμα εξάσκησης. εγω την είχα πολύ ανάσκελα κ κάθησμα μονο στην αγκαλιά!πολυ ριλαξ απο την αρχή και τέτοια.........τώρα που αρχίσαμε να καθομαστε σε επιφάνεις σκληρες, οπως το πάτωμα, το τραπέζι, κ μπρούμυτα , επιτέλους βλέπω βελτίωση.. στο μόνο που δεν έχω ακόμα βελτίωση είναι στα χεράκια.ακομα δεν πιάνει αντικείμενα , πόσο μάλλον να τα πάει απο το ένα χέρι στο άλλο!!!για να δω...μήπςσ υπάρχει καμια άσκηση για τα χεράκια εκτος το να την βάζω μπρούμητα? επίσεις της βάζω να πιάνει κουδουνίστρες κ τέτοια , αλλα της πέφτουν απο τα χέρια..

Διαφημίσεις

λοιπον!εδω και 2βδομάδες, (μετα δηλ που μας την ειπε η παιδιατρος γιατι δεν καθόμαστε!) το παιδάκι μου άρχισε να κάθεται στηριζόμενο απο τα χεράκια της στα δικά μου, με πολύ καλή ισοροπία πλέον στην μεσούλα της, και πιστεύω ειναι θεμα ημερών να μου αφήση και τα χέρια κ να κάθετε μόνη της χωρις καμια βοήθεια.όλα τελικα είναι θέμα εξάσκησης. εγω την είχα πολύ ανάσκελα κ κάθησμα μονο στην αγκαλιά!πολυ ριλαξ απο την αρχή και τέτοια.........τώρα που αρχίσαμε να καθομαστε σε επιφάνεις σκληρες, οπως το πάτωμα, το τραπέζι, κ μπρούμυτα , επιτέλους βλέπω βελτίωση.. στο μόνο που δεν έχω ακόμα βελτίωση είναι στα χεράκια.ακομα δεν πιάνει αντικείμενα , πόσο μάλλον να τα πάει απο το ένα χέρι στο άλλο!!!για να δω...μήπςσ υπάρχει καμια άσκηση για τα χεράκια εκτος το να την βάζω μπρούμητα? επίσεις της βάζω να πιάνει κουδουνίστρες κ τέτοια , αλλα της πέφτουν απο τα χέρια..

είδες που σου το έλεγα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι ότι είναι θέμα εξάσκησης και χρόνου? το ίδιο θα κάνεις και με τα παιχνιδάκια. βρες κάποιο με ζωηρά χρώματα ή καλύτερα κάποιο που κάνει ήχους όταν το κουνάς (αλλά να είναι ελαφρύ ώστε να μπορεί να το σηκώσει και να έχει λαβή που να χωράει στη χούφτα του παιδιού ώστε να μπορεί να το πιάσει) και δώσε το στο μωρό να το κρατήσει. θα του πέφτει στην αρχή αλλά σιγά σιγά θα μάθει και θα απλώνει μόνο του το χεράκι για να το πιάσει.

είδες που σου το έλεγα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι ότι είναι θέμα εξάσκησης και χρόνου? το ίδιο θα κάνεις και με τα παιχνιδάκια. βρες κάποιο με ζωηρά χρώματα ή καλύτερα κάποιο που κάνει ήχους όταν το κουνάς (αλλά να είναι ελαφρύ ώστε να μπορεί να το σηκώσει και να έχει λαβή που να χωράει στη χούφτα του παιδιού ώστε να μπορεί να το πιάσει) και δώσε το στο μωρό να το κρατήσει. θα του πέφτει στην αρχή αλλά σιγά σιγά θα μάθει και θα απλώνει μόνο του το χεράκι για να το πιάσει.

ευτυχως!!!είμαι πολυ χαρούμενη!βλεπω μεγάλη διαφορα στην μικρή μου..κάθε μέρα παίζουμε, την βάζω να κάθεται..κ τρελένεται να καθρεφτίζετε!!σιγα σιγα πιστευω κατι θα κάνουμε κ με τα χεράκια..προς το παρόν τπτ δεν πιάνει κ όλα της πέφτουν απο τα χέρια αν της τα δώσω..νομιζω με τα χερακια θα αργήσουμε λιγο, αλλα δεν πειράζει..αρκεί να μην μου το βρεί παλι τοσο αφύσικο η παιδίατρος, οπως κ με το κάθησμα!!:evil:

εμενα εκατσε μονη της περιπου 11 μηνων.....μπουσουλησε 12,5 μηνων κ περπατησε 17......εγω να δεις αγχος ειδικα για το περπατημα......μην συγκρινεις οπως σου λενε παραπανω....θα αγχωθεις πολυ χωρις λογο.....εμενα γενικως ειναι μικροσωμη κ κοντη κ προσπαθω να μη συγκρινω .......αν κ θα κανουμε την αλλη εβδομαδα εξετασεις αιματος (προληπτικα) κ βλεπουμε.....προς το παρον πιστευω οτι ολα καλα....χμμμμ :rolleyes:

εμενα εκατσε μονη της περιπου 11 μηνων.....μπουσουλησε 12,5 μηνων κ περπατησε 17......εγω να δεις αγχος ειδικα για το περπατημα......μην συγκρινεις οπως σου λενε παραπανω....θα αγχωθεις πολυ χωρις λογο.....εμενα γενικως ειναι μικροσωμη κ κοντη κ προσπαθω να μη συγκρινω .......αν κ θα κανουμε την αλλη εβδομαδα εξετασεις αιματος (προληπτικα) κ βλεπουμε.....προς το παρον πιστευω οτι ολα καλα....χμμμμ :rolleyes:
καλα, αν μπεις στο τριπάκι να συγκρίνεις, το΄χασες το μυαλο σου απο το άγχος!! εγω τώρα τελευταία χαλαρωσα λιγο..μου περνούσαν απο το μυαλό μου ότι μπορείς να φανταστείς!!!:-( αφου δεν μπορούσα να λειτουργείσω κ στην δουλεια μου σωστά!!ειχα κολλήση στα λόγια της παιδιάτρου ¨καλα, ακομα δεν κάθεται?πρεπει να το παρακολουθούμε!¨ εγω σκέφτηκα, πάει, έχουμε κάποιο πρόβλημα κινητικο κ δεν μου το λέει ξεκάθαρα!!έβλεπα άλλα παιδάκια ζωηρά, να κάνουνε διάφορα κ μένα τπτ..γενικά ειναι πολυ ησυχη κ καλή..αλλα τις τελευταιες εβδομάδες άρχισε να εξελίσεται κ άρχισα να πέρνω τα πάνω μου.. κ μένα το πρώτο μου είναι κ αγχώνομαι πολύ για την εξέληξή της..φοβάμαι μήπως δεν κάνω κάτι σωστα... μήπως το ένα..μήπως το άλλο!!!:evil: κ έχω κ μια ξαδέρφη μου που με τρελένει , του στιλ.. εμένα ο δικός μου εβγαλε δόντια 5μηνων.. (εμενα τπτ ακομα) ο δικος μου περπατησε 10 μηνων(εμενα ουτε καθεται, ουτε μπουσουλάει:lol:) κ μου γυρνάει τα μυαλά κ με άγχωνε ακόμα περισότερο..:evil: γι αυτο όλες μας δεν πρεπει ν ακουμε κανέναν..κ το λέω κ για τον εαυτο μου..που ενω το ξέρω ΠΑΝΤΑ καταφερνει να μου την σπάει!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

καλα, αν μπεις στο τριπάκι να συγκρίνεις, το΄χασες το μυαλο σου απο το άγχος!! εγω τώρα τελευταία χαλαρωσα λιγο..μου περνούσαν απο το μυαλό μου ότι μπορείς να φανταστείς!!!:-( αφου δεν μπορούσα να λειτουργείσω κ στην δουλεια μου σωστά!!ειχα κολλήση στα λόγια της παιδιάτρου ¨καλα, ακομα δεν κάθεται?πρεπει να το παρακολουθούμε!¨ εγω σκέφτηκα, πάει, έχουμε κάποιο πρόβλημα κινητικο κ δεν μου το λέει ξεκάθαρα!!έβλεπα άλλα παιδάκια ζωηρά, να κάνουνε διάφορα κ μένα τπτ..γενικά ειναι πολυ ησυχη κ καλή..αλλα τις τελευταιες εβδομάδες άρχισε να εξελίσεται κ άρχισα να πέρνω τα πάνω μου.. κ μένα το πρώτο μου είναι κ αγχώνομαι πολύ για την εξέληξή της..φοβάμαι μήπως δεν κάνω κάτι σωστα... μήπως το ένα..μήπως το άλλο!!!:evil: κ έχω κ μια ξαδέρφη μου που με τρελένει , του στιλ.. εμένα ο δικός μου εβγαλε δόντια 5μηνων.. (εμενα τπτ ακομα) ο δικος μου περπατησε 10 μηνων(εμενα ουτε καθεται, ουτε μπουσουλάει:lol:) κ μου γυρνάει τα μυαλά κ με άγχωνε ακόμα περισότερο..:evil: γι αυτο όλες μας δεν πρεπει ν ακουμε κανέναν..κ το λέω κ για τον εαυτο μου..που ενω το ξέρω ΠΑΝΤΑ καταφερνει να μου την σπάει!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

εεετσι μπραβο κοπελα μου....εχεις δικιο:D.....κ τι εγινε αμα αργησει λιγακι? εμεις δοντια ξεκινησαμε 9,5 μηνων....κ ακομα (2 ετων ) βγαζουμε....μας λειπουν αρκετα για την ηλικια της......αλλα ειπε ο παιδιατρος θα το κοιταξουμε στα 2,5 ετων τα δοντια της......δεν ανησυχει ακομη....τον ανησυχει λιγο το υψος της (-2 ποντους κοντυτερη απο το μεσο ορο) αλλα μας ειπε οτι επειδη κ εμεις ειμαστε κοντοι σαν γονεις τοτε οκ.......κ εμεις ειχαμε συγγενεις που μας πριζωναν, κ αντε κ κ αντε ακομη, μηπως εχει θεμα, μηπως αυτο μηπως εκεινο, κ το δικο μου παιδι τα ειχε ολα....αμαν....λες κ ολα τα παιδια ειναι ιδια.....:mad:.........

Διαφημίσεις

εεετσι μπραβο κοπελα μου....εχεις δικιο:D.....κ τι εγινε αμα αργησει λιγακι? εμεις δοντια ξεκινησαμε 9,5 μηνων....κ ακομα (2 ετων ) βγαζουμε....μας λειπουν αρκετα για την ηλικια της......αλλα ειπε ο παιδιατρος θα το κοιταξουμε στα 2,5 ετων τα δοντια της......δεν ανησυχει ακομη....τον ανησυχει λιγο το υψος της (-2 ποντους κοντυτερη απο το μεσο ορο) αλλα μας ειπε οτι επειδη κ εμεις ειμαστε κοντοι σαν γονεις τοτε οκ.......κ εμεις ειχαμε συγγενεις που μας πριζωναν, κ αντε κ κ αντε ακομη, μηπως εχει θεμα, μηπως αυτο μηπως εκεινο, κ το δικο μου παιδι τα ειχε ολα....αμαν....λες κ ολα τα παιδια ειναι ιδια.....:mad:.........

έτσι ακριβως! δεν μας φτάνουν οι ανησυχίες μας μην μας πάθουν τπτ, μην μας αρρωστήσουν, μας αγχώνουν κ με βλακείες!!ποιός είπε οτι ολα τα παιδάκια αναπτύσονται με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό?κ κάνουν τα ίδια στους ίδιους χρόνους?? εγω πέρασα πολύ δύσκολα ψυχολογικά με όλα αυτα..κ πλέον δεν ακουω τπτ κ δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου!!!χθες το κοριτσάκι μου μπήκε στον 8ο μήνα..δεν κάθεται ακομα μόνη της..δεν πιάνει πράματα με τα χεράκια της.. τώρα αρχίζουμε μαλλον δοντακια..εχουμε πολυ σαλιο..κλαμα..κ απο χθες εχουμε λιγο πυρετουλη...ολα θα γινουν με τους δικους της χρόνους...την λατρεύω!!!!:wink:κ ας είναι λιγο τεμπελίτσα!!:lol:

εμένα ο δικός μου κατάφερε να κάτσει στον πωπό του 10 μηνών!!! Στην αρχή ανησυχούσα και γω. Τον έβαζα και συχνά μπρούμυτα να δυναμώσει η πλάτη αλλά τίποτα. Έγερνε και έπεφτε όπως το ώριμο φρούτο. Μπαμ και κάτω! :D:D Όμως ήταν προωράκι και από ότι έχω ενημερωθεί τα προωράκια καθυστερούν λίγο σε κάποια στάδια ανάπτυξης. Επίσης δεν μπουσούλησε καθόλου και μια μέρα μόλις έκλεισε τους 16 μήνες απλά σηκώθηκε και περπάτησε!!! Δεν το πίστευα...Και από κει και πέρα δεν τον φτάνω!!!! Σκαρφαλώνει, τρέχει...Και από τότε φυσικά δεν τον έχω πιέσει σε τίποτα. Όλα γίνονται σε περίοδο που είναι΄έτοιμος...Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν τον παρακολουθώ...

[URL="http://lilypie.com/"][IMG]http://lmtf.lilypie.com/YQbzp3.png[/IMG][/URL]

[url=http://lilypie.com][img]http://lb4f.lilypie.com/uJK3p3.png[/img][/url]

εμένα ο δικός μου κατάφερε να κάτσει στον πωπό του 10 μηνών!!! Στην αρχή ανησυχούσα και γω. Τον έβαζα και συχνά μπρούμυτα να δυναμώσει η πλάτη αλλά τίποτα. Έγερνε και έπεφτε όπως το ώριμο φρούτο. Μπαμ και κάτω! :D:D Όμως ήταν προωράκι και από ότι έχω ενημερωθεί τα προωράκια καθυστερούν λίγο σε κάποια στάδια ανάπτυξης. Επίσης δεν μπουσούλησε καθόλου και μια μέρα μόλις έκλεισε τους 16 μήνες απλά σηκώθηκε και περπάτησε!!! Δεν το πίστευα...Και από κει και πέρα δεν τον φτάνω!!!! Σκαρφαλώνει, τρέχει...Και από τότε φυσικά δεν τον έχω πιέσει σε τίποτα. Όλα γίνονται σε περίοδο που είναι΄έτοιμος...Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν τον παρακολουθώ...

ήθελε τον χρόνο του το παιδι!!!:) κ μένα έτσι το βλέπω να γίνεται..μια μέρα απλά να σηκωθή κ να περπατήση!!!ακόμα στην προσπάθεια του καθήσματος ειμαστε!!!:lol: γερά να είναι κ όλα θα γίνουν με τους δικούς τους χρόνους, όπως κ στην δική σου περίπτωση..άντε μου δίνεις θάρρος τώρα για την τεμπελίτσα μου!!!:wink:

• 2 χρόνια μετά...
ήθελε τον χρόνο του το παιδι!!!:) κ μένα έτσι το βλέπω να γίνεται..μια μέρα απλά να σηκωθή κ να περπατήση!!!ακόμα στην προσπάθεια του καθήσματος ειμαστε!!!:lol: γερά να είναι κ όλα θα γίνουν με τους δικούς τους χρόνους, όπως κ στην δική σου περίπτωση..άντε μου δίνεις θάρρος τώρα για την τεμπελίτσα μου!!!:wink:

Καλησπερα και απο μενα.. εμας ειναι 7μιση μηνων και οταν τον βαζω μπρουμυτα σηκωνει κανονικα τα χερακια αλλα τα ισχια τα σηκωνει και αυτα :) ο παιδιατρος με ειπε μπορει να μην μπουσουλησει κανουμε καποιες φυσικοθεραπειες γιατι ηταν λιγο σφηγμενος στα χερακια τωρα ειναι καλυτερα αλλα οταν ειναι μπρουμυτα εχει το θεμα με τα ισχια, εχω δει παιδακια 8 μηνων να καθονται στα 4 ο δικος μας δεν το κανει.. να με πεις εχουν ολα τα παιδακια τον χρονο τους..

ακριβως και εγω απο 7-8 μηνων ανησυχουσα και αγχωνόμουνα γιατι δεν μπουσουλάει,, ε εκει προς τον ενατο μπουσουλησε μια και καλη και τρεχατε ποδαράκια μου :mad::mad::mad:,,γι αυτό απολαυσε το οσο μπορεις και μην αγχωνεσαι:D:D:D

• 4 χρόνια μετά...

Είναι παλιό topic ,αλλά θα εκτιμουσα αν κάποια από εσάς κορίτσια που λέτε πως άργησαν τα μωρακια σας να κάτσουν, να πιάσουν αντικείμενα,να μπουσουλησουν κ να περπατησουν, στελνατε μία ενημέρωση για το ποια ήταν τελικά η εξέλιξη! Είμαι προφανώς κ γω μία νέα μαμά που βλέπει τέτοιου είδους καθυστερήσεις στο γιο μου κ τρελαινομαι.....είναι τώρα κοντά 6 μηνών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλες τις μανούλες κ στα παιδάκια σας!

5 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Είναι παλιό topic ,αλλά θα εκτιμουσα αν κάποια από εσάς κορίτσια που λέτε πως άργησαν τα μωρακια σας να κάτσουν, να πιάσουν αντικείμενα,να μπουσουλησουν κ να περπατησουν, στελνατε μία ενημέρωση για το ποια ήταν τελικά η εξέλιξη! Είμαι προφανώς κ γω μία νέα μαμά που βλέπει τέτοιου είδους καθυστερήσεις στο γιο μου κ τρελαινομαι.....είναι τώρα κοντά 6 μηνών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλες τις μανούλες κ στα παιδάκια σας!

Είναι μικρούλης ακόμα ο γιος σου μην αγχώνεσαι. Η πρώτη μου κόρη, 5 μηνών γύρισε από μπρούμυτα σε ανάσκελα, 6 μηνών το αντίθετο. 6,5 μηνών έκανε βαρελάκια. 9 μηνών δεν καθόταν χωρίς στήριξη κ της εκανα φυσικοθεραπείες. Να περπατήσει άργησε (δλδ περπατούσε αλλά με κρατούσε απ' το χέρι από φόβο να μην πέσει) κ αφέθηκε 18 μηνών. Τώρα είναι 3 χρόνων κ χοροπηδάει στους καναπέδες κ στα κρεβάτια! Ο γιος μου ενώ γενικά τα έκανε νωρίτερα τα βαρελάκια άρχισε χωρίς στήριξη 7 μηνών κ 5 ημερών περίπου κ τώρα είναι 7,5 κ ακόμα δεν μπορεί να κάτσει για πολύ ώρα. Αν πάει να πάρει από δεξιά ή αριστερά παιχνιδάκια πέφτει. Ελπίζω σιγά σιγά να σταθεροποιηθεί καλύτερα

8 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Tι από όλα δεν κάνει και τι λέει ο παιδίατρος, που είναι ο πλέον αρμόδιος; Αλλο να μην πιάνει 6 μηνών αντικείμενα, άλλο να μην κάθεται σταθερά. 

12 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Νομίζω πως αγχωνεσαι άδικα. Έξι μηνών είναι μικρός ακόμα για να κάθεται τέλεια! Εμένα πχ έκατσε ανετα οχτώ μηνών. Για οποιαδήποτε ανησυχία απευθυνσου και στο γιατρό σου!  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...